Gość: hejaz IP: *.ols.vectranet.pl 04.03.08, 20:20 to NA PEWNO nie jest przypadek ze kler broni czesia M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spółdzielca Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:24 Pani Prezes też nie ma czystego sumienia. Bardzo skutecznie blokuje rozliczenie budowy kilku bloków, żeby tylko nikt się nie połapał, czy ewentualnie nastąpiły jakieś nieprawidłowości. Również rozliczenia z wykonawcami robót budowlanych nastąpiły dopiero po orzeczeniu nakazu zapłaty, doprowadzając kilku budowlańców do ruiny. Ale jej i tak wydaje się, że ma prawo publicznie wypowiadać się w sprawach moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiper zniesmaczony Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.gdynia.mm.pl 05.03.08, 14:27 "Oko za oko ząb za ząb". Ogladam -czytam biezące doniesienia mediów na temat "afery rozporkowej w Olsztyńskim "magistracie". Sprawa śmieszy mnie-szokuje. -Głupota -zaściankowość-kołtuniarstwo- pieniatwo niektórych naszych pretorian osiągneła "himalaje". Grupa wiernych koscioła katolickiego a jednocześnie zwolenników prezydenta Małkowskiego zgłosiła się do ksiedza parafi Św Jakuba i zamówiła mszę w jego intencji. Msza została odprawiona .Zrobiła to z własnej woli w ciszy -powadze -skupieniu- co jej wolno. W jaki sposób dowiedziały się o tym media -jest tajemnicą poliszynela.Sprawa została nagłośniona.Znaleźli sie zwolennicy i przeciwnicy.Mnie to osobiscie "wisi".Boli mnie tylko że media znów dolały oliwy do ognia- zajątrzyły.Na efekty długo nie czekano? Parafrazujac klasyka który pisał"Czapkę sprzedam pas zastawię a Cześka (czytaj Prezydenta ) stąd wykórzę". Uderzono w stół a nożyce się odezwały? Jedna z pań zadzwoniła do wspomnianego proboszcza wyrażajac wole spotkania- zamówienia mszy w intencji molestowanych przez Prezydenta kobiet. Dlaczego akurat do tego samego kościoła? -Żłośliwoś? .Kościołów -swiątyń ci u na s dostatek. Ksiadz nie powiedział tak ani też nie.Poprostu nie chciał rozmawiac słyszac niegrzeczny -nieprzyjemny ton rozmówczyni. Sadzę że Msza w intencji "molestowanych"- bez precyzowania osób nazwisk- to pojęcie ogólne?- Dlaczego kapłan z Olsztyna ma sie modlić za tysiace kobiet "molestowanych" w Polsce. ? Dnia 4.03 bm -wtorek - w dzień targowy -wspomniana pani- Prezes jednej z olsztyńskich spółdzielni mieszkaniowej -w swietle jupiterów- kamer TV udała sie do biur kurii ze skarga-robiąc medialny szoł-co ogladałem w wieczornych newsach TV. Odczulem to jako narodziny kolejnej "gwiazdy" medialnej Olsztyna -obrończyni "ucisnionych". Komu to było potrzebne- dosyc tej "reklamy" MIASTA.. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Ścigać świeckich i duchownych przestępców seksualn 06.03.08, 13:10 Zamówiłbym mszę o wytrwałość prokuratury w ściganiu zarówno świeckich jak i duchownych przestępców seksualnych. Sądzę, że ksiądz proboszcz solidaryzował się z oskarżonym urzędnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprostudurnyolszt Re: Ścigać świeckich i duchownych przestępców sek IP: *.ols.vectranet.pl 06.03.08, 13:33 mis22 napisał: Sądzę, że ksiądz > proboszcz solidaryzował się z oskarżonym urzędnikiem. no,no mocne słowa ,przewaznie solidaryzujemy się z tym których zachowanie rozumiemy Odpowiedz Link Zgłoś
szukacz_waw Psu na buty modlitwy kościelnych darmozjadów 06.03.08, 16:11 Co komu pomogą zaklinania tych zakłamanych ludzików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_od_Lidki Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:28 Tylko czekać, jak zaraz na forum znów pojawi się jakaś osoba promująca Lidię na stanowisko prezydenta miasta... Dobrze, że ogólnopolskie władze PO zajęły się już tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał HA HA HA IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.08, 20:35 Na forach wiele żółci do Kościoła a jakoś organizacji walczących z jego jażmem brak w Olsztynie. Poziom wiedzy o życiu w Olsztynie wśród forumowiczów - fatalny. Mam wrażenie, że większość opinii zarówno "za" jak i "przeciw" piszą jacyś frustraci albo prowokatorzy. Muszę obiektywnie przyznać, że gdybym był Księdzem akurat Teresie stanowczo odmówiłbym. Jedyną intencją tej kobiety było wypłynąć na fali całej afery, zwykły PijaR. Wie o tym każdy kto choć trochę angażował się w życie Olsztyna. Wniosek: Na forach o aferze piszą faceciki bez jaj, którzy nie wiedzą co to "finał w ustach" w godzinach pracy, i bezseksapilne raszple, które nie wiedzą, że mające w sobie trochę kobiecości potrafią na kroczu budować zawodową karierę :) Do obrońców "zgwałconej", proszę mi odpowiedzieć jak to jest, parę lat temu pewnego jesiennego miesiąca, aż wrze w Olsztynie o sprawie, kończy się niczym, pani nie oskarża, nie wskazuje gwałciciela, pod koniec zeszłego roku ta sama pani startuje do konkursu na bardzo wysokie stanowisko urzędnicze w UM Olsztyn, a w styczniu BUCH! Afera. O co chodzi? Owieczka gnała do Wilka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x x x Re: HA HA HA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 21:15 Mam wrażenie, że większość opinii zarówno "za" jak i "przeciw" piszą jacyś frustraci albo prowokatorzy. Miły Radykale! Nie wiem czy wiesz, że fora GAZETY, ONETU, INTERII i inne podane są cenzurze. Publikowane są tylko wypowiedzi miłe mocodawcom. Pamiętaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał Re: HA HA HA IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.08, 21:34 FAKT! Podobny tekst wrzuciłem ale na wm . pl, efekt: ani śladu ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Radykał ? HA HA HA IP: *.ols.vectranet.pl 06.03.08, 23:02 Podobno najgłośniej i najodważniej na forach IT krzyczą ci, co nie mają nic do powiedzenia. Zatem, Radykale, i twój nick i ton wypowiedzi pasuje do takiego profilu. A znajomością Olsztyna jakoś nie błysnąłeś. Osoba z bliskiej rodziny, psych. kliniczny po przeczytaniu postu wydał wstępnie ciekawą diagnozę, he, he. A tak na poważnie: masz jakieś kompleksy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 22:07 Ks. prałat E. Michoń przyjmując od "Parafianki" skargę na Proboszcza katedralnego stał do niej Tyłem! Czy już nawet duchowni z Kurii Warmińskiej nie mają za grosz szacunku do kobiet! Kultura w Olsztynie sięga bruku! Mówiąc za Naczelnikiem Piłsudskim: "pierdel, serdel, burdel" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.08, 00:06 Nie mogła poczekać aż się odwróci? No nie, oczywiście jak typowa baba wlazła i zaczęła strzępić jęzorem. Po za tym trochę pokory powinna wykazać "wierna córa Kościoła", w końcu Kościół to nie instytucja krzewiąca dobre wychowanie, tylko wymagająca od parafian właściwego zachowania ;) No ale pozdrawiam bo to w sumie niezły był pomysł, nazwisko TR-M poszło w świat, a przecież tylko o to chodziło. Jaki następny krok? Może TR-M założy Stowarzyszenie w Obronie Molestowanego Krocza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 07:42 To jest takie babsko, że... klękajcie narody. Ma olbrzymie parcie na szkło. Czy gdybym zamówił mszę w intencji wszystkich Marokańczyków, którzy ożenili się z Polkami, byłoby miło Pani Morabet-Rokickiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.ols.vectranet.pl 05.03.08, 07:52 gratuluję ! parafialnym bojówkom ,błyskawicznego odwetu na kobiecie która odważyła się w tej małej, zapyziałej, z układami władzy z kosciołem rodem ze srednowiecza , dokonać kolejnej odsłony naszego obłudnego ,pazernego na kase koscioła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marita Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.171.91.3.crowley.pl 05.03.08, 08:23 ... O naiwni - ta "odważna" kobieta robi sobie po prostu kolejną kampanię wyborczą. Obrzydliwą, bo żeruje na czyimś nieszczęściu. Nie mam nic przeciwko mszy za poszkodowane, ale z chwilą gdy w sprawę mieszają się politycy (Pani Morabet jest członkiem SLD), przestaję wierzyć w czystość intencji i bezinteresowność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:08 andy: Wypowiedź godna typowego olsztynianina. Tak trzymać. Cała Polska rechocze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:01 A ta Pani to uwielbia robic wokol siebie szum...lubi byc na świeczniku;))) Odpowiedz Link Zgłoś
paapaj Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza 05.03.08, 07:38 Myślę że ta Pani za parę miesięcy będzie miała poważny problem jak przyjdzie czas rozliczeń finansowych z Anną P(słynna zadyma z pieniędzmi),jeśli trzeba będzie oddać te pieniądze to ciekawe skąd je weźmie spółdzielnia,przyjdzie odszczekiwać wszystkie słowa wypowiedziane w kampani przeciwko b.prezesowi i innym m.in. w tv :) Odpowiedz Link Zgłoś
iz-a1 Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza 05.03.08, 09:36 Całkowicie zgadzam się z niektórymi forumowiczami. Powiem szczerze, że jak widzę w gazecie jakiekolwiek artykuły dotyczące tej Pani to krew mnie zalewa. Zastanawiające jest to , dlaczego mszę chciała zamówić właśnie ona a nie np. znajomi, rodzina pokrzywdzonych, i dlaczego zrobiła to zaraz po przeczytaniu artykułu o mszy za prezydenta a dlaczego nie wcześniej ? Myślę, że tej Pani chodziło tylko o rozgłos ( zresztą bardzo skutecznie to od dłuższego czasu robi ). A jeśli chodzi o odmowę odprawienia mszy to zwróćcie uwagę, że jest to wersja Pani Morabet. Jak naprawdę było nikt nie wie. Msze chciała zamówić przez komórkę śmieszne - bo co? nie było proboszcza w tym dniu, mogła się wybrać w następnym . Dużo by tu pisać ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestemgościem Re: jno gdyby to nie była kobieta IP: *.ols.vectranet.pl 05.03.08, 09:54 tylko jakiś człowiekopodobny osobnik, płci tzw.męskiej ,toż to by było na tym forum pianie z zachwytu , o jego odwadze w demaskowaniu prawdziwego oblicza kościoła.A że to kobieta i w dodatku piękna, to niedoczekanie jej by uszło jej na sucho, że wyszła przed męski szereg.Olsztyńska ciemnota okraszona męskim szowinizmem, to wyłazi z waszych wpisow na tym forum . My naprawdę jesteśmy skansenem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: jno gdyby to nie była kobieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:36 Nie obrażaj skansenu. Tu jest coś w rodzaju Taplar z "Konopielki".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał Re: jno gdyby to nie była kobieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:44 Nie zgodzę się z Tobą, znam wiele mądrych, roztropnych kobiet, które potrafią łączyć seksapil z pracą i prowadzeniem rodzinnego domu. W rozmowach z dostojnikami Kościoła bez względu na to co się o nich myśli trzeba zachować pewien protokół. Jestem niemal pewien, że gdyby "poszkodowana", ktoś z jej rodziny, jej sąsiedzi itp. bez rozgłosu chcieli zamówić mszę w jej intencji o wytrwałość i zdrowie odmowa byłaby świństwem. To co zrobiła TR-M jest tak przejrzyste, że choć jestem antyklerykałem, powiedziałbym Idź precz! I nie potrzebuję takich osób w walce z jażmem Kościoła;) Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza 05.03.08, 11:11 Jad się sączy z ust bluźnierców Wielu z nich to las szyderców Nie zważają na uczciwość Wolą swoją spolegliwość Może kiedyś się obudzą I nienawiść swą ostudzą Lecz do czasu trzeba lodu By ostudzić zapach smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.ed.shawcable.net 07.03.08, 04:34 Kamien do krawata i do Lyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.ols.vectranet.pl 05.03.08, 11:44 O Teresie Rokickiej pisałem już kilkakrotnie na tym forum. Ostrzegałem spółdzielców przed jej wyborem na prezesa. Wystarczy tylko prześledzić ten czas kiedy jeszcze nie była mieszkanką Olsztyna. A jest czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.uwm.edu.pl 05.03.08, 14:19 Jest o czym pisac?.... Chyba masz na mysli swoją przeszlośc.... Jak to wszystko łatwo sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radykał ;) Uuuuuuuuuu... IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.08, 17:10 A ile UWM płaci za serwowanie po internecie w godzinach pracy? ;) Tak się zastanawiam, czy przypadkiem CJM w porównaniu, do niektórych akademickich bosów nie wypadłby baaaardzo blado, ha ha;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:47 Ciekawe tylko za czyje pieniądze miała być sponsorowana ta msza ??? Spółdzielni czy osobiste Pani Prezes ??? Ja nie mam zamiaru dokładać sie do kościoła w jakichkolwiek sytuacjach a tym przypadku pewnie tak będzie - z kasy Spółdzielni czyli tez i mojej !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Oj durna baba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:19 Oficjalnie nikt prezydentowi nie udowodnił gwałtu więc ksiądz nie będzie się narażał na problemy za mszę w intencji zgwałconych kobiet. Nie jestm zwolennikiem kleru, wręcz przeciwnie uważam księży za czrną mafie ale ten ksiądz jako zwykły człowiek nie może rozgłaszać na lewo i prawo że prezydent miasta gwałci i molestuje kobiety dopóki sąd nie orzeknie że jest to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolek Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.pools.arcor-ip.net 05.03.08, 15:16 Tu nie zadne czary mary w kosciele, ale sprawiedliwosc jest potrzebna. Ludu zacofany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc portalu Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.ols.vectranet.pl 05.03.08, 15:53 My wierni kościoła wstydzimy sie za takich pasterzy jakich tu w katedrze mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Uprzejmie donoszę na księdza proboszcza IP: *.ols.vectranet.pl 05.03.08, 22:12 Mądry ksiądz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły ksiądz Uprzejmie donoszę że prezydent Olsztyna ma IP: *.chello.pl 06.03.08, 22:47 silnego anioła i poparcie biskupa piszcza . Kolejny partyjniak , który "przejrzał" na oczy , a dobry Bóg odwzajemnił mu sie dobrą posadą i potencją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Brawo dziennikarze i Pani Tereso! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 23:23 Jestem wdzięczna dziennikarzom olsztyńskim, że potrafili pokazać całej Polsce taką hańbę kościoła. Czas żeby społeczeństwo się obudziło i zrozumiało funkcjonowanie tej organizacji. Przykro mi, bo wychowałam się w kościele, ale teraz co tam się dzieje to hańba dla księży i kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś