Gość: nessete IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 12:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.08, 12:59 dopiero sie zacznie. wy mierne studenciny co glosowalyscie pojdziecie za rok bruki szlifowac a zaklamany gorniwicz bedzie niszczyl uwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoniki Re: Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.08, 03:54 teraz UWM będzie miał ludzką twarz i zacznie się robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem IP: *.man.olsztyn.pl 18.04.08, 13:03 Gratulacje! idzie wiosna... Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra-1 Re: Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem 18.04.08, 13:21 Bardzo się cieszę i gratuluję. Pan Profesor zasłużył sobie na to swoją pracą i zaangażowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m gratulacje Panie Profesorze!! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.08, 13:46 Panie Profesorze, bardzo serdecznie gratuluję. Zasłużył Pan na to jak nikt inny. Wielka radość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem IP: *.uwm.edu.pl 18.04.08, 14:12 Serdeczne gratulacje, zdecydowanie bardzo potrzebny jest powiew świeżości na UWM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student :) koniec Putinowszczyzny :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 14:34 Z całym szacunkiem dla pracy już byłego rektora Góreckiego, cieszę się, że Putinowski wzór rządzenia zza pleców, tym razem się nie sprawdził. Trzeba szanować demokrację. Niczym Gierek wzniósł nam wiele pięknych budowli, tworząc nmiastkę nowoczesności. Tylko nauka, nauka podupada - system słaby :( Dziesiątki obowiązkowych przedmiotów niezwiązanych z kierunkiem studiów, zero zajęć praktycznych. Wylęgarnia niedouczonych studentów. Lecz o to światło nastało, nowa droga do wiedzy, tak to Rektor Górniewicz!, nasz nowy budowniczy co na fundamencie ksiąg, kultury,wprowadzi nas w kolejne 10-lecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICY Re: koniec Putinowszczyzny :) IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 01:49 Piszesz, ze nauka podupadła i ze nowym światłem jest Górniewicz, ale pamiętaj że to właśnie to nowe światło było przez 3 kadencje prorektorem do spraw kształcenia i to właśnie to owe światło doprowadziło do upadku nauki!!! Jesteśmy wstrząśnięci tą wygraną. Nastąpiły dni żałoby na UWM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: koniec Putinowszczyzny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 06:49 Jednak Putin chyba jest "bohaterem naszych czasów"! Nawet na UWM-e w Olsztynie kochają go - nie mogą pominąć jego imienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio WSP górą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 14:39 Ciekawe w jakim kierunku pójdą zmiany. I czy w ogóle coś sie zmieni... zaskakujące, że stare Kortowo przegrało z "nowym". A moze te podziały należy odłożyc do lamusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kortowiak I gdzie ci wszytsko wiedzacy spiskowcy? IP: *.uwm.edu.pl 18.04.08, 14:47 No i gdzie ci spiskowcy, co tweirdzili,ze wybory to fikcja, ze sterowanie zza pleców itd? Uniwersytet jest uniwersytetem i nie rządzi nim rynsztok. Nic nie było ukartowane, zadnego sterowania zza pelców, zadnej putinowszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: I gdzie ci wszytsko wiedzacy spiskowcy? 18.04.08, 19:25 Gość portalu: kortowiak napisał(a): > No i gdzie ci spiskowcy, co tweirdzili,ze wybory to fikcja, ze > sterowanie zza pleców itd? Wywołany do tablicy - melduję się! TAK - gdy zauważyłem odwoływanie się do "odrębnych interesów" dawnych: ART i WSP - przypomniała mi się sytuacja z okresu rozpadu Jugosławii, gdy malutkie chytruski, widzące szansę osobistej kariery, zaczęły "odgrzewać prehistorię" - o ustaszach, o czetnikach i innych cholerach - aby Ludzi podzielić i stać się Führerem którejś z Nacji. W Jugosławii - udało się to paskudom (ze skutkami tragicznymi), a w naszej Uczelni - także mającej swą Historię - SPRZED "Federacji" - NIE!!! Osobiście uznałbym, że od dnia dzisiejszego UWM jest SPRAWDZONĄ w praktyce - Jednością! Ja rozumiem, że kto głosował "TAK", a wyszło "INAK" - jest poirytowany. Ale - poczekajmy. Może Górniewiczowi wyjdzie lepiej niż Tuskowi. Może "zastałe", "zastojałe" - poruszy i na dobre - zmieni. (Z szacunkiem jednak - wobec Rektora Góreckiego!) W reklamach Wszycy uwielbiają "NEW!" "NEW!" "NEW!" Jeśli wyjdzie kiepsko - walcie z grubej rury! W każdym razie - jestem dumny z Olsztyna! Wypadałoby, aby złośliwi na co dzień Elblążanie - DZIŚ Nam jednak pogratulowali! PS Pojęcia nie mam - JAK można ustalić ISTOTNĄ rolę akurat Studentów w tej sprawie? Ale gratuluję Wam - Mili Państwo! Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: I gdzie ci wszytsko wiedzacy spiskowcy? 18.04.08, 19:31 A za "Kononowicza" - przepraszam! Nie ma co tego, jakoś pokrętnie, "usprawiedliwiać". To ŚWIŃSTWO! RZADKO (kilka razy w życiu) - ale ZDARZYŁO mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator opinia IP: *.uwm.edu.pl 18.04.08, 15:16 Jeszcze tak brudnej kampanii przedwyborczej nie było na UWM.Prof. Górniewicz stosował wszystkie chwyty nawet te niedozwolone. Prof. Koncicki pokazał dużą klasę. Przgrał głosami studentów, którzy byli przekupieni przez nowo wybranego rektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: opinia IP: *.olsztyn.mm.pl 18.04.08, 15:19 Ludzie, co wy wypisujecie? Skąd wiadomo, że wgygrał głosami studentów, skotro wybory sa tajne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: opinia IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 01:59 Jakie tajne?? Jakie tajne?? Siedzą na tych wyborach w rzędach, ciasno jeden obok drugiego i zaglądają sobie przez rękaw jak kto głosuje. Poza tym ci co siedzą w rzędach wyżej doskonale widzą jak kto skreśla niżej. Ci o których mowa, że grali nieczysto dokładnie pilnowali aby ci, których tak naciskali zagłosowali pomyślnie dla nich. Taka jest smutna rzeczywistość.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Re: opinia IP: 213.73.25.* 18.04.08, 16:22 Rektor Górniewicz grał czysto!!! W przeciwieństwie do drugiej strony... Nie udało się sposobami przeciągnąć większość elektorów. Gratulacje Panie Rektorze-Elekcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo K. Re: opinia IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.08, 17:36 Q-wa! No i co z tego. Cwaniakjowi udało się wykiwać inszych cwaniaczków. Zabawili się, jak harcerze w podchody... Szerokiej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
adamusek84 Re: opinia 18.04.08, 19:18 Gość portalu: obserwator napisał(a): > Jeszcze tak brudnej kampanii przedwyborczej nie było na UWM.Prof. > Górniewicz stosował wszystkie chwyty nawet te niedozwolone. Prof. > Koncicki pokazał dużą klasę. Przgrał głosami studentów, którzy byli > przekupieni przez nowo wybranego rektora. Czlowieku skąd ty takie wiadomości bierzesz, moge cie zapewnić,że nikt nie naciskał na studentów, a decyzja jaką podjeli wynikała tylko i wyłącznie z ich przekonań i wcześniejszych spotkań z kandydatami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: opinia IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 02:04 aa, czyli jednak studenci! a dopiero pisaliście ze nie wiadomo kto! Ludzie tak już namąciliście, że się sami pogubiliście, przepraszam zgubiliście na 4 stracone lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 19:09 Akurat przekupieni! Trzeba pogodzić się z porażką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rubaszny85 Żałośni krzykacze 18.04.08, 15:33 Żenujące komentarze wypisywane przez zawiedzionych krzykaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator opinia IP: *.uwm.edu.pl 18.04.08, 16:28 Prof. Girniewicz grał czysto? Poczytajcie artykuł prasowy w którym opisana była postawa nowo wybranego rektora wobec osób z Rady Wydziału, które określiły się jaka zwolennicy strony przeciwnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem IP: *.uwm.edu.pl 18.04.08, 16:46 no to żegnamy pana aleksandra i renatkę ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kortowiak Re: Prof. Józef Górniewicz został nowym rektorem IP: *.ols.vectranet.pl 01.05.08, 20:27 żegnamy jeszcze Marka też! a może już pożegnaliśmy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erw Rolasy przegrały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 17:30 Nareszcie odsunieto tych rolasów od koryta. Nieudolność i indolencja aż biła po oczach. Ciekawe czy nowy rektor oierze inny kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rolasy przegrały IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.08, 18:04 nieudolnosc i indolencja? buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Rolasy przegrały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 20:42 W jakim pegeerze pracujesz rolasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rolasy przegrały IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 07:29 chcialbym nadmienic ze pgry przestaly istniec w 1991 roku. Pytanie jest wiec niestosowne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Rolasy przegrały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 17:05 Warto przypomnieć, że państwowe gospodarstwa rolne zniszczył, jak i większość państwowych firm, ideologiczny kolega Góreckiego czyli niejaki Balcerowicz. Warto o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rolasy przegrały IP: *.ols.vectranet.pl 20.04.08, 00:05 Tak, warto o tym pamietac. I chwala mu za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:16 moze w koncu wybrano czlowieka co zrobi porzadek na uwm. trzeba rozliczyc wladze niekotrych wydzialow. koniec z rzadami bylych esbekow oraz ludzi, ktorzy swoje wydzialy maja gdzies. moze w koncu wyczysci prawo z zaszlosci minionej epoki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.... Re: prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:51 IPN ma akta i wie kto współpracowal, a od ludzi pełniących wysokie stanowiska wymaga sie uczciwosci i honoru aby przyznali sie do prawdy. Masz racje Art ze wszyscy pelniacy funkcje powinni podac swoje imiona nadane im przez SB-ów i nie przyjmowac wysokich stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: prawo IP: *.olsztyn.net.pl 19.04.08, 01:27 A kto to ,jest PaweŁ? Dostałem smsa że jeden z prorektorów to esbek Paweł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BZ Re: prawo IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 02:08 Koniec z rządami byłych esbeków???! To dopiero dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: prawo IP: *.ols.vectranet.pl 20.04.08, 00:14 tak, ja też słyszałam, że prorektor W.K. to "Paweł"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felicjan Re: prawo IP: *.olsztyn.mm.pl 21.04.08, 10:20 Dziwne, a ja dostałem sms'a ze Paweł to S.F. tak mi przykro ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: prawo 21.04.08, 11:15 > Dostałem smsa że jeden z prorektorów to esbek Paweł. > ja też słyszałam, że prorektor W.K. to "Paweł"... > ja dostałem sms - a, że W.J to paweł > Dziwne, a ja dostałem sms'a ze Paweł to S.F. tak mi przykro ;/ A ja jestem przekonany, że Paweł to Szaweł. Chyba sobie jajca robicie z tymi SMS-ami. To się pewnie wyjaśni, tak jak podobne sprawy się już wyjaśniały (choć często nic z tego nie wynikło!), ale z tymi SMS-ami - jak rozumiem - błaznujecie sobie? Komunistyczne skarżypyty, to parszywa sprawa. Co najgorsze, że to się działo RZECZYWIŚCIE. Wolałbym, aby to był tylko paskudny sen. Nie róbcie sobie z tego pośmiechawek. Wielu Ludzi z ich powodu cierpiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: prawo IP: *.man.olsztyn.pl 21.04.08, 09:06 no, ja dostałem sms - a, że W.J to paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytetem IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.08, 20:56 to kogo z rodziny ma szanowny rektor-elekt w GW? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytet 18.04.08, 21:10 Gość portalu: Gość napisał(a): > to kogo z rodziny ma szanowny rektor-elekt w GW? No popatrz! Masz do tej swojej główki WBITE na AMEN, że aby COKOLWIEK osiągnąć: - koniecznie należy mieć szwagra, kuzyna, zięcia - tam "gdie nada". Skąd ci przyszedł do ślicznej główki TEN pomysł? SKĄD zaczerpnąłeś "wzór" swego postępowania? Na Kogo głosowałeś - wedle TEGO "wzoru"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Zenada IP: *.olsztyn.net.pl 19.04.08, 00:20 Rektor elekt to specjalista od przewijania pieluch-pedagog. Niejeden z was kortowiaków zatęskni za Góreckim, który walczył o wszystko dla uczelni. Znam to doskonale. Górniewicz bez wsparcia Góreckiego nic nie zrobi. Na starcie jest 250 miln. zl., które wywalczył Rysiek Górecki. Poczekajmy ile zdobędzie Górniewicz. Kim jest Kordan?, a Rawa najsłabszy dziekan wydziału z czwartą kategorią! Martwię się o przyszłość UWM z tym składem rektorskim. W walce wyborczej wykorzystano naiwnych studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 00:13 Kim jest : Ryszard, Józef, Gabriel, Jan, Janusz, Andrzej to wiemy. Kim jest: Tadeusz, Jadwiga, Szczepan, Wojciech, Władysław to wiemy, strona www.uwm.edu.pl. KIM JEST PAWEŁ - panie redaktorze Wojciechowski ??? może Pan zajmie sie tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytet IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.08, 04:11 Co za idiotyczne pytanie i żałość. Pan profesor jest dobrym człowiekiem, kompetentnym i wymagających od siebie i innych szefem. A ha wiem, że ma bardzo znaną i zdolną córkę- (posłuchajcie www.juliamarcell.com), która dodatkowo (jako Julia Górniewicz) wygrała mistrzostwa świata microsoftu w animowaniu. to może uda mu się także wychować i uczłowieczyć warcholstwo i zagnać rodzinę i znajomych byłego "królika" do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Do wszytkich tu piszących IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.08, 22:26 Czytając te wypowiedzi jestem zszokowany ogromem nienawiści i zawiści jaka wyziera z ludzi!!!!!!!!!!!! Kiedyś mieszkałem w Olsztynie i pracowałem w Kortowie. To forum tylko upewnia mnie, że dobrze zrobiłem opuszczając to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: Do wszytkich tu piszących IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.08, 08:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=78451310 Nie tylko Ciebie dziwi ten ślionotok i piana buchająca z ust forumowiczów.Normalka.Anonimowośc daje prawo do "wolności" i chamstwa na maxa.Spece od wszystkiego,he he...banda nieudaczników i bezrobotni,biurwy polityczne,he he...Wezcie się,elito,do roboty :najpierw uprzątnijcie burdel wokół własnej d.... Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Do wszytkich tu piszących 19.04.08, 12:44 Gość portalu: spec napisał(a): > Nie tylko Ciebie dziwi ten ślionotok i piana buchająca z ust > forumowiczów.Normalka.Anonimowośc daje prawo do "wolności" i > chamstwa na maxa.Spece od wszystkiego,he he...banda nieudaczników i > bezrobotni,biurwy polityczne,he he...Wezcie się,elito,do > roboty :najpierw uprzątnijcie burdel wokół własnej d.... No rzeczywiście - spoza tego potoku śliny i piany ("biurwy, nieudacznicy, banda, chamstwo" - CZY jest to ślinotok i piana?), nie można nawet zrozumieć - O CO CI CHODZI? - Ty chciałeś Górniewicz bronić? - zaatakować Go? - wzbogacić swym postem naszą Literaturę? Z postu tego nie wiadomo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Do autora artykułu IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.08, 22:32 Jeśli na Górniewicza głosowało 112 to wygrał różnicą 26 głosów a nie 25 jak napisałeś. Nie rozumiem też stwierdzenia "we wczorajszym głosowaniu" przecież wybory były dzisiaj!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do autora artykułu IP: *.gprs.plus.pl 19.04.08, 07:39 Gdybyś był osobą, która naprawdę interesuje się wyborami to byś wiedział, że jeden głos był nieważny. Szkoda,ze właśnie tacy jak ty piszą na tym forum. Zero zainteresowania - tylko własny interes! DNO, Jedno wielkie DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenciok To żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:58 Naprawdę to żenada, żę taki człowiek jak prof. Górniewicz będzei rektorem UWM. Zobaczcie jak on wygląda. Zarośnięty, niechlujny,oczy zapadłe, zmęczone, nie patrzy ludziom w oczy. I to ma być rektor! Zgroza!Przecież był u władzy 9 lat teraz powinien dopuścić innych dio rządzenia. Uczelni potrzebny menedżer, który będzie zdobywał środki na rozwój uczelni. Szkoda, że nie ma kogoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były student Re: To żenada IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.08, 23:18 Żenada to jesteś ty, że oceniasz ludzi po pozorach. Prostaków na szczęście nie sieją jednak jakoś się rodzą!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: To żenada IP: *.olsztyn.net.pl 19.04.08, 07:37 Masz rację.Odchodzę z Uczelni. Ten człowiek to dobry meneger do powiatowej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabi rechot Re: To żenada IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.08, 09:20 No niestety,nie zawsze urok osobisty,wdzięk i uroda idą w parze ze stanowiskiem,tytułami,tak jak jest w przypadku twego idola L.Kaczyńskiego.Całe szczęście,że są jeszcze tacy jak ty,śliczni i wymuskani,wypoczęci leżeniem przed TV i cwiczeniem kciuka na pilocie.Proponuję więc na retora UMW ślicznotkę-miss Warmii i Mazur:) Mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubaszny85 Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytetem IP: *.uwm.edu.pl 19.04.08, 08:28 Dotrzymaj Rektorze słowa. Skasuj Aleksandra, Renatke . To obiecałes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytet IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 08:41 Aż się cisną słowa ... obiecanki, cacanki, a głupiemu radość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabi Prawnicy powiedzieli (pokazali) wszytsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:55 miasta.gazeta.pl/olsztyn/51,35189,5132484.html?i=0 Na tym zdjęciu widać wszystko - prawnicy z pierwszej ławki wyrazili swoje zaskoczenie, smutek i zgłupienie. Gratuluję autorowi zdjęcia za uchwycenie prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Prawnicy powiedzieli (pokazali) wszytsko IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 11:35 menażeria pseudonaukowców.W tym wysrolu widać juz bedzie tradycją ,że główny dyrektor bedzie się nazywał na gó... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Prawnicy powiedzieli (pokazali) wszytsko IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.08, 21:16 Nie rozumiem o co chodzi z tym zdjęciem prawników. Czy jest jakiś konflikt między rektorem-elektem a wpia? Odpowiedz Link Zgłoś
kortowo5 Radio UWM to dopiero temat 19.04.08, 13:19 No to się narobiło. I co teraz zrobi szefowa Radia UWM, Renatka S.? Zaapewne miała w piątek straszny dzień. Przez ostatnie miesiące robiła absolutnie wszystko, co jej kazał Górecki. A teraz taka niespodzianka... Skoro mowa o Radiu UWM - to jest dopiero temat na artykul do gazety. Renatka zrobiła tam obóz koncentracyjny. Doszło do tego, że ludzie boją sie z tego radia odejść, bo ona im grozi, że jeśli odejdą to ona ich zniszczy. Takiego podlizywania się rektorowi - Góreckiemu - takiego łażenia za nim, reprezentowania go, wazaliniarstwa - to nie było chyba nawet za komuny. Ta kobieta nie zna się na niczym, kompletenie na niczym. To znaczy bardzo dobrze zna się tylko na intrygach, straszeniu i podlizywaniu. Straszny typ. A na dodatek bardzo dobrze się porzy tym bawi. Chyba jej sie wydaje że dzięki temu wzbudza szacunek i grozę. A wzbudza nienawiść albo pożałowanie. Bo jest żałosna. Jesli kogoś powinien nowy rektor pogonić z Kortowa to na pewno Renatkę. Może niech ją Górecki weźmie do biura senatorskiego. Na pewno świetnie się sprawdzi. Na 100 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah Re: Radio UWM to dopiero temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 17:22 Co za bzdura, hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Radio UWM to dopiero temat IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.08, 18:15 mógłbyś się przedstawić skoro masz odwagę pisać takie zarzuty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec Re: Radio UWM to dopiero temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:25 Pracuje w radiu UWM FM, nie wiem kto jest autorem powyższego postu w związku z tym ,nie będę podawał swoich danych. Wszystko napisane przez internautę 'kortowo5' jest bzdurą. Odkąd przyszła Pani Siwecka wzrosły płace. Wcześniej tylko wydawało nam się, że robimy radio. Fakt, pracujemy na wyższych obrotach, ale to z korzyścią dla nas. Bez kompleksów konkurujemy z rozgłośniami:Radio Olsztyn, Wa-ma. Weszły transmisje z meczów, jest lepszy sprzęt. Jeżeli ktoś myśli, że jest u nas obóz, niech przyjdzie do radia i zobaczy jakie są nastroje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Radio UWM to dopiero temat IP: *.eranet.pl 19.04.08, 18:36 Jak na obóz koncentracyjny to jest stanowczo za mało SS-manów i komór gazowych. Ale jeden kapo się przewinął:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik_łobozu Re: Radio UWM to dopiero temat IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 19:49 czlowieku, wez prosze poluzuj krawat, bo chyba mozg wystaje ci uszami skoro wypisujesz takie pierdoly, tak sie przypadkowo sklada, ze jestem pracownikiem radia uwm fm od kilku lat, i jakos nie zauwazylem zadnego drutu kolczastego, biegajacych psow, i syren, ktore wyja co piec minut, gdy ktos chce skorzystać z wc, tak sie tez sklada, ze mialem zamiar odejsc z radia, o czym poinformowalem Pania Siwecka, i wiesz co, drogi tajemniczy internauto? nie zostalem poczestowany seria z kalasza, ani zadna grozba, tylko 'ok, szkoda, jakby pan zmienil zdanie to drzwi stoja otworem', chociaz pewnie bys wolal 'drzwi stoja potworem', tyle z mojej strony pozdrawiam serdecznym ps. w UWM'ce siedze sobie dalej, z czego sie ciesze, bo moge realizowac swoje 'pomysly', pewnie napiszesz, ze ze strachu, ale poczekam na twoj kolejny post, mam nadzieje, ze podpiszesz sie imieniem i nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krejzolka Re: Radio UWM to dopiero temat IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 21:15 Halo, halo! Trochę żeście się wszyscy zagalopowali. Może kolega nagina rzeczywistość i kreuje swoją prywatną opinię wedle jakichś dziwnych realiów, ale... każdy nadaje na Panią Redaktor i płacze po nocach! Żale macie zawsze wielkie i opowiadacie jakim to cierpieniem jest praca w UWMce. Jeśli jest tak wspaniale, to po co tyle narzekać? Dajcie w takim razie na luz i poza radiem cieszcie się ze swojej pracy. Trochę wasze wypowiedzi na forum rozmijają się z tymi na lifie. Zastanówcie się proszę, bo skoro jest tak OK, to odpuście popołudniowe narzekania. A z tego co wiem, wcale nie uważaliście, że jest tak różowo. Ja osobiście Pani nie lubię, ale skoro robi taką dobrą robotę, to cieszy mnie to. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olixx już po wyborach!! 19.04.08, 15:06 Co do wyborów i samego kandydata jestem pozytywnie nastawiona, pozostałym proponuję się skupić na tym co będzie teraz już po jego wyborze a nie analizować te całe zamieszanie, które jest w sumie za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: już po wyborach!! 19.04.08, 15:24 Pozwolę sobie na powtórkę (bo pozytywna): Niezależnie od powodów zerwania ciągłości dynastycznej, można jednak powiedzieć, że NIE SĄ to powody związane z okresem SPRZED utworzenia UW-M ("Kto tu ART-owski, a Kto tu WSP-owski"?). Wynik wyboru udowadnia INNE motywacje. Więc UWM stał się JEDNOŚCIĄ - z oczywistymi i demokratycznymi - podziałami bieżącymi. Historia stała się - nareszcie - TYLKO historią. Teraz jest już "TYLKO" - Uniwersytet Warmińsko-Mazurski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: już po wyborach!! IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 15:57 a kolega mobydickzolsztyna chyba dzień i noc spędza przed komputerem odświeżając strony forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: już po wyborach!! 19.04.08, 17:47 Gość portalu: zatroskany napisał(a): > a kolega mobydickzolsztyna chyba dzień i noc > spędza przed komputerem odświeżając strony forum :) Za zatroskanie - serdeczne dzięki! Ale i o pominiętą sugestie proszę - podzięka to była czy uszczypliwość: Czy mam rozumieć - że za mało - czy że za dużo piszę? Myślałem, że ISTOTNYM jest dla Ciebie: - czy dolary, czy żówno - Ci ktoś podrzuca do kieszeni? Okazało się jednak ISTOTNYM NAPRAWDĘ, że: - czy CZĘSTO, czy SPORADYCZNIE - to czyni! Zobacz sam Kolego, jak BARDZO często tu pisuje "*.ols.vectranet.pl" i nie pisz mi głupot o "możliwych" INNYCH Respondentach spod tego "maskowego" IP. Bycie ANONIMEM na forum - pozbawia Cię prawa do takich replik - bo tak samo możesz mówić prawdę, jak i kłamać - jak KAŻDY nabazgrolony drukowanymi literami karteluch podpisany "Życzliwy!" Niezarejestrowane uczestnictwo w Forum - wybrałeś sobie sam - ze WSZELKIMI tego konsekwencjami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: już po wyborach!! IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 19:50 to było jedynie stwierdzenie faktu - naprawdę bez podtekstów. Pozdrawiam sobotnio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytetem IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 20:09 Dlaczego szanowni elektorzy, głównie profesorowie mówią jedno a czynią drugie. Taki wyćwiczony przez lata fałsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rektor Górniewicz będzie kierował uniwersytet IP: *.ols.vectranet.pl 19.04.08, 21:59 Czy jest szansa, że nowy rektor potępi i wypleni z tej "uczelni" plagiatorów? Z tego jest przecież głównie znana - nie z osiągnięć naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 06:45 Bardzo niesmacznie wygląda chęć przekonania czytelnika autorem artykułu, iż prof. Górecki nie jest zadowolony z wyników wyborów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kortowo5 Radio UWM jest OK 20.04.08, 11:14 OK - może sie troche zagalopowałem, szczególnie z tym obozem. Po prostu nie cierpie p.Renatki. Nie mogę na nią patrzeć bo mi się robi niedobrze. Radio jest lepsze niz było - to fakt. Zresztą nie napisałem, że jest gorsze. Ja po prostu jestem załamany, że ktos taki jak ta kombinatorka i intrygantka Renata pełni taką funkcję. Jeszcze zreszta zobaczycie, jak ta pani idzie do przodu po trupach. I na nikogo sie nie ogląda. Dlatego się ucieszyłem, że wygral Górniewicz. Bo wydaje mi się, że on nie jest facetem takim jak Górecki. Górniewicza Renata nie zbajeruje i nie zagada go na śmierć. A jesli Radio jest takie OK, to powodzenia. Tylko rzeczywiście nie narzekajcie wieczorami, że jest źle. A p. Renata jeszcze pokaże na co ją stać. Zaklamana intrygantka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: Radio UWM jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 12:25 Droga "Krejzolko" oraz "kortowo5" - wyobraźcie sobie taką sytuację: pracujesz sobie w firmie, w ktorej Twoj szef jest Twoim kumplem, mówisz do niego na "Ty". Praca jest bardziej zabawą niż robieniem czegoś konkretnego. Wiesz doskonale, ze nawet jeśli nie wywiązujesz sie z jakiegoś obowiązku, to i tak nic sie nie stanie. Przychodzisz kiedy chcesz, wychodzisz z pracy tak samo. Nie zarabiasz wiele, często wcale. Bardziej traktujesz to jak hobby. Właściwie niewiele się uczysz. Atmosfera jest cudowna, czujesz, ze tworzysz zespół - nie koniecznie pracownikow a paczkę przyjaciół. Nagle ni stąd ni zowąd, przychodzi do pracy na miejsce starego szefa ktoś, kto nagle wymaga od Ciebie pracy (a było tak fajnie...nic nie trzeba bylo robić). Ten ktoś zaczyna nagle zwracać uwagę na szczegóły, poprawia Cię na każdym kroku, zaczyna wprowadzać w życie swoje pomysły, których do końca nie rozumiesz, jest formalistą....i co wtedy...oczywiście - wkurzasz się, denerwujesz, żalisz - mowisz jak to fajnie było kiedyś...Niektórzy się z zespołu wykruszają - z jednej prostej przyczyny - nadal chętnie by sie pobawili w robienie radia a nie w prace na poważnie. W pewnym momencie zaczynasz zauważać ,że to juz nie zabawa, ze to co robisz z nowym szefem uczy Cie nowych rzeczy. Doroślejesz...Zaciskasz czasami zęby, ale zostajesz po godzinach i realizujesz Twoim zdaniem jakiś bzdet. Bzdet na który byłaś wkurzona.. z perspektywy czasu okazuje się Twoim sukcesem. Zaczynasz się uczyć. Zaczynasz czuć się jak w prawdziwej firmie (doskonała nauka na przyszłość). Zaczynasz dostawać pieniądze za to co robisz. Uczysz sie obowiązkowości, robienia czegoś na 100% a nie na pół gwizdka. Ze wszystkiego jesteś rozliczana - wkurzające , bo nie idzie sobie odpuścić - z drugiej strony - krok po kroku zaczynasz wychodzić z "kompleksu radia studenckiego". Okazuje się, ze nagle zaczynacie konkurować z innymi rozgłośniami i nie jesteście już tylko "studenckim radyjkiem". A jeżeli , ktos nadal się żali na to co ma i jak to piszesz "płacze po nocach" - to prosta sprawa - jest jeszcze dzieciakiem nie gotowym do pracy w firmie jaką też jest radio. Swoją drogą pokaż mi firmę, w której "kocha się" szefa. Moim zdaniem nie ma takiej. ;) Jeśli ktoś lubi to co robi to żaden szef mu nie straszny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Radio UWM jest OK IP: *.ols.vectranet.pl 20.04.08, 12:35 Brawo! Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krejzolka Re: Radio UWM jest OK IP: *.ols.vectranet.pl 21.04.08, 12:23 Ocena poprzedniego szefa i współpracy z nim, oraz tego jak wyglądało radio UWMFM za tamtych czasów, wydaje mi się nieco niesprawiedliwa. Mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę. W radiu pracowali ludzie, od których można było się wiele nauczyć. Oczywiście aktualna szefowa ma doświadczenie i jest doskonałym dziennikarzem. Nie można temu zaprzeczyć. Niestety nie zmienia to faktu, że jej głównym celem jest utrzymanie się na powierzchni. Myślę, że Ci, którzy pracowali w radiu przed jej "kadencją" pamiętają w jaki sposób traktowała ludzi i jakie metody stosowała, żeby osiągnąć swój cel. Takich ludzi nie toleruję. Dla własnego dobra niszczyć innych-bez względu na wszystko. Nie liczycie się dla niej jako ludzie i dobrze o tym wiecie. Po waszych wypowiedziach wnioskuję, że potrafi doskonale postępować tak, żebyście myśleli, że jest inaczej. Oczywiście nie mnie to oceniać. Dziwię się tylko, że nastąpił taki zwrot w waszej ocenie tej osoby. To, że daje kasę i wiele możecie się od niej nauczyć, to nie wszystko. A radio do dziś nie ma wiadomości. Według Waszej Pani Redaktor TO właśnie była podstawa prawdziwego radia. Aspiruje do tych najlepszych?? To co się zmieniło?? Pozdrawiam i życzę Wam samych sukcesów, Pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Radio UWM jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 13:45 "Ocena poprzedniego szefa i współpracy z nim, oraz tego jak wyglądało radio UWMFM za tamtych czasów, wydaje mi się nieco niesprawiedliwa. Mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę. W radiu pracowali ludzie, od których można było się wiele nauczyć." Proszę o konkretne przykłady. "Oczywiście aktualna szefowa ma doświadczenie i jest doskonałym dziennikarzem. Nie można temu zaprzeczyć." Potwierdzam. "Niestety nie zmienia to faktu, że jej głównym celem jest utrzymanie się na powierzchni. Myślę, że Ci, którzy pracowali w radiu przed jej "kadencją" pamiętają w jaki sposób traktowała ludzi i jakie metody stosowała, żeby osiągnąć swój cel. Takich ludzi nie toleruję." Widzisz, tak właśnie wygląda życie dorosłych, więc musisz się z tym pogodzić. A poza tym myślę, ze trochę przesadzasz. Nikogo z premedytacją nie wywaliła. Jeśli tak sie stało widocznie ten ktoś nie nadawał się do pracy w radiu. Nie sztuką jest przyjmować ludzi do pracy. Sztuką jest ich wyrzucić. Powie Ci to każdy szef każdej firmy. "Dla własnego dobra niszczyć innych-bez względu na wszystko. Nie liczycie się dla niej jako ludzie i dobrze o tym wiecie." Nie zgadzam sie z tym. "Po waszych wypowiedziach wnioskuję, że potrafi doskonale postępować tak, żebyście myśleli, że jest inaczej." W tym stwierdzeniu robisz z ludzi pracujących w Radiu UWM FM debili. To przykre i krzywdzące dla nich. Znam tych ludzi i uważam ich za mądrych i mających swoje zdanie. Pisze oczywiście o tych , którzy aktualnie tworzą ekipę. "Oczywiście nie mnie to oceniać. Dziwię się tylko, że nastąpił taki zwrot w waszej ocenie tej osoby. To, że daje kasę i wiele możecie się od niej nauczyć, to nie wszystko." Każdy ma prawo do swojego zdania. Zwroty też następują w życiu. Dziwi mnie, ze o tym nie wiesz. Nie moją rolą jest aby Ci to tłumaczyć. A jeśli chodzi o kasę i naukę - to czego Ty więcej chciałabyś od firmy?! Tam sie pracuje a nie spędza wolny czas. Ludzie są zgrani i robią swoje. A jeśli ma się ochotę na przyjaźnie, romanse, etc. - to chyba radio nie jest odpowiednim miejsce. Takie jest moje zdanie. "A radio do dziś nie ma wiadomości. Według Waszej Pani Redaktor TO właśnie była podstawa prawdziwego radia." Widzę, ze jednak nie jesteś doinformowana. Wiadomości są!!! Od kilku miesięcy. Co godzinę od 8:00 do 18:00. Proponuje posłuchać na 95.9. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Radio UWM jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 13:59 Poprawka: wiadomości są od 8:00 do 19:00 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krejzolka Re: Radio UWM jest OK IP: *.ols.vectranet.pl 21.04.08, 14:40 Ojoj... ostatni komentarz, bo widzę niesamowitą dziecięcą ufność i wiarę w świat dorosłych. Mało precyzyjnie się wyraziłam: wiadomości przygotowane przez dziennikarzy radia UWMFM. Nie reportaże. Zwyczajne studenckie wiadomości. Bo chyba o to chodzi w radiu dla studentów. P.S. Jakie romanse??? I jakie konkrety o osobach, które mnie uczyły??? Bo było ich kilka i przykre, że tego nie doceniacsz kimkolwiek jesteś. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Radio UWM jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 14:55 Spodziewałam się właśnie takiej odpowiedzi. Niczym mnie nie zaskoczyłaś. Widzę, że jednak nie mogę liczyć na rzeczową dyskusję. Skończmy zatem. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
kortowo5 Re: Radio UWM jest OK 25.04.08, 23:55 Bardzo fajna sie zrobila dyskusja na temat radia tylko pani (albo raczej pani) h ani SŁOWEM nie wspomniała o lizusostwie pani Renaty w relacjach z rektorem Góreckim. A to wazeliniarstwo było żałosne. Czy temu ktoś tu zaprzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś