Dodaj do ulubionych

Nie bedzie iPNu w Radio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 16:59
www.niezalezna.pl/index.php/article/show/id/2720
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknebel Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:08
      CENZURA W WOLNYM KRAJU - TO SKANDAL!!!
      Ktoś kto tak się boi audycji robionej przez dwóch młodych ludzi nie może mieć
      czystego sumienia.
      • Gość: olsztyniak Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:34
        Ubecko-komusza metoda - zastraszyć i zakneblować.
        • Gość: szukacz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:42
          Najpierw 'rozsławił' nas prezydent, były cenzor. Teraz jego
          zastępca, jak widać także cenzor.
          wiadomosci.onet.pl/1758423,327,item.html
          Wiceprezydent Olsztyna Tomasz Głażewski (PO) zażądał wstrzymania
          audycji w publicznej rozgłośni Radia Olsztyn pt. "Z archiwum IPN."
          Kierownictwo rozgłośni przychyliło się do jego wniosku.

• Gość: antymenel Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:32
          Pisuarowo-kacza meteda - opluć,znieważyć,nakłamać.
        • Gość: neptun Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:26
          marny ten knebel
          • Gość: nono! Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:29
            Przekonasz się jak usłyszysz
            • Gość: Mucha Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 02:44
              Końca świata nie było.
      • Gość: oj,oj Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:52
        A jednak cenzura. Kompromitacja. Co za groteska, wstrzymanie wzmocni oczekiwania na ten materiał, jeżeli nie w radio to pewnie wkrótce w niezależnej prasie będzie. Takie działanie wstrzymujące na dobrą sprawę nie wiadomo co umacniają mnie w przekonaniu, że te audycje są jeszcze bardziej potrzebne. Czego bał się "Jeż" a czego bał sie T.Głażewski? W tej sytuacji jasno wynika, że tego samego, a idąc dalej przyznał się tym samym do tego, że to są te same osoby. Czyżby zaistniał dysonans miedzy jego oświadczeniem lustracyjnym a jego przeszłością? Coś mi się wydaje, że jeszcze długo trzeba będzie w Olsztynie sprzątać po minionej (czy minionej?) epoce i po jej dzieciach (JCM, TG i sporej reszcie).
        • Gość: cbm Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:54
          wiadomosci.onet.pl/1758423,327,item.html
        • Gość: J.S. Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:16
          Co innego mogło się wydarzyć w "Grodzie Cenzora"?
          Pogłoski o tchórzostwie były jednak prawdziwe...
          • Gość: Ola Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:10
            I stało się...strach...Stwierdzam jednak, że były dyrektor cenzury miał nerwy w
            lepszej kondycji. Do końca, nawet po wyemitowniu zdjęć i nagrań - twierdził, że
            to "koronkowo utkana nagonka na człowieka uczciwego". Tutaj....nerwy chyba
            puściły. W porównaniu do tego pierwszego - brak klasy. Jeśli to nieprawda:) nie
            ma czego się obawiać:). Takie zachowanie jak ingerencja w wolne media, naraża na
            słuszne podejrzenia. I proszę się nie tłumaczyć dobrem nas - Olsztynian. Mnie
            już nic w tym mieście nie zdziwi. Nie wierzę w czystość intencji. Tego się nie
            spodziewałam po PO. To skandal i zamach na moje, obywatela tego kraju i tego
            miasta, prawo do wiedzy kto w chwili obecnej jest u sterów miasta. Zaczynam się
            bać. Czy to możliwe, aby jednym telefonem można było zabronić mi dostępu do
            wiedzy, którą winnam posiadać jako wyborca? Czy w Olsztynie nie obowiązuje
            Konstytucja RP? Czy tak jak w czasach słusznie minionych jednym telefonem można
            zmieniać bieg historii? Gazeto Wyborcza - to dzieło dla Was...no chyba, że też
            mieliście jakiś telefon...to smutne...
            • Gość: JSKS Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 22:53
              Od '80 trudniłem się fotoreporterką w Trójmieście (nie byłem
              związany z reżimowymi mediami). Wtedy w grudniu kiedy p. T.G.
              spotykał się z funkcjonariuszem SB fotografowałem i filmowałem
              również na terenie i z terenu pacyfikowanej stoczni, później
              wielokrotnie fotografowałem "ulicę", fotografowałem również
              odbywając służbę wojskową przed '89, raz tylko w połowie lat '80 na
              1 maja po pochodzie zostałem zaciągnięty do "suki", z której dzięki
              mojej sile perswazji (usta) i bez składania słownych czy pisemnych
              zobowiązań udało mi się bezboleśnie wyjść. Przewoziłem, kopiowałem
              (w tym i drukowałem, posiadałem też sita do sitodruku i farbę
              drukarska), czasami puszczałem w obieg podziemne wydawnictwa. Może
              nie było to na skalę zainteresowań ówczesnej bezpieki. Może miałem
              dużo szczęścia. Może po prostu dzięki wychowaniu w domu rodzinnym
              (bo nie dzięki ówczesnej szkole) miałem jasno określone widzenie
              świata. Może też dzięki temu nie dałem się "złapać". Takie życiorysy
              również wówczas się tworzyły... Dlatego nigdy nie uznam mętnych
              tłumaczeń, krętaczeń i śliskich zachowań koniunkturalistów,
              serwilistów i współpracowników bezpieki.
      • Gość: sluchacz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.08, 21:07
        Tak, to skandal. Cenzorem jest kierownictwo radia, które nie powinno reagować na
        jakieś tam pisma, a wyemitować audycję w całości.
        • Gość: WO Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:40
          Nie wyemitowali. W archiwum jest jakiś bełkot o "Bolku".
    • Gość: Marszałek Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:49
      Komentarz Waldemara Jana Rajcy z 08.06.2008

waldemar-rajca.blog.onet.pl/
    • Gość: Adam Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:40
      Będzie jutro ta audycja ?
      • Gość: olsztyniak Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 18:56
        Nic się nie zmieniło - będzie!!!
        • Gość: Uran Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:15
          Jest, ale to już nie to.
    • Gość: * Re: Dla mnie może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 23:28
      To co prezentuje Radio Olsztyn od wielu lat nie wymaga komentarza. Wprawdzie
      człowiek redagujący swego czasu żeglarsko-szantowskie audycje zasługiwał by na
      zauważenie, ale szereg innych audycji w jego wykonaniu całkowicie dyskredytuje
      ten jego pozytywny aspekt. Martwi mnie jedno, że człowiek pochodzący z rodziny
      wielce zasłużonej dla Warmii o mazur ze względów politycznych dał się sprowadzić
      do takiego poziomu ;((
    • Gość: Schott Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 13:20
      Audycję z 7 VIII (o MSW) już usunęli.

www.ro.com.pl/article/audycje/z_archiwum_ipn/index.php/id_item_tree/5cbc04958eb8074b4dfc5bcf5b736c5f
      • Gość: Przodkowy Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 15.08.08, 13:56
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=75764837&a=83422713
        Ja górnik z kopalni "ALEKSIS" pytam gdzie jest górnik z
        kopalni "CZERWONY ZBIR"
        • Gość: Chajzer Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 17.08.08, 11:03
          Dalej brak audycji z 7.08...!ja górnik z kopalni"CZARNY ZNÓJ"pytam
          gdzie są górnicy z kopalń-"CZERWONY ZBIR"i-"ALEKSIS" ???

• Gość: volvo Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.ols.vectranet.pl 17.08.08, 11:22
            wpisz na wrzuta.pl
            sbki albo 1989-90
            tam jest to o co ci chodzi
            • Gość: czarna wołga Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 11:44
              13k.pl/-/sugestia.php
              • Gość: cnotek Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 17.08.08, 11:56
                jechałem taką !...na transfuzję
          • Gość: Solniczka Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 18.08.08, 13:32
            Ja ci patrzę! a tu nima audycji z 7.08 w Radio ,więc pytam? czy
            będzie?Jestem Górniczką z kopalni soli "Solimarnośc" pytam też co
            się stało z Górnikami którzy o to samo
            pytali?

www.ro.com.pl/article/audycje/z_archiwum_ipn/index.php/id_item
            _tree/5cbc04958eb8074b4dfc5bcf5b736c5f

• Gość: 1895 z wrzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:58
              www.wrzuta.pl/audio/hh7TIhpSiY/0708-z_archiwum_ipn
    • Gość: 337 Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 03:37
      chyba dziś
      • Gość: Czas do piachu! Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 07:27
        wiadomosci.wp.pl/kat,50316,title,Platforma-chce-odpolitycznic-IPN,wid,10324532,wiadomosc_prasa.html
        • Gość: 17.15 Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 16:58
          Trochę płaczu...
          • Gość: Szarski Adam Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 17:50
            I co na audycję "SALON"!Zapowiada się ciąg na wcześniejsze
            emerytury? Oj będzie Wstyd!
            • Gość: Archiwum ART Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 17:59
              Nie otworzę się !Spalę się ze wstydu!
            • Gość: sopoćko Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 20:29
              salon ?
              pakamera
              • Gość: Oczapowski Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 05.09.08, 09:47
                www.ro.com.pl/article/audycje/z_archiwum_ipn/index.php/id_item_tree/5cbc04958eb8074b4dfc5bcf5b736c5f
    • Gość: Jędrzejak Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:10
      Ujawnili dziś jakiegoś TW, czy wciąż autocenzura ?
      • Gość: janusz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.08, 23:35
        Jest nowy TW JANUSZ
        • Gość: * Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:52
          senator Adamiak
    • Gość: Tomasz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 17:03
      W audycji z 2 X trochę o SO "Prasa". Prosimy o nazwiska wszystkich
      redaktorów-delatorów.
    • Gość: gogh Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 15:38
      idiotyczny podkład muzyczny przeszkadza słuchać
    • Gość: słuchaczka Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 15:18

ostatniej audycji nie ma w archiwum
    • Gość: franz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:21

jeżowi się nie udało
      trzeba było kuzyna
      • Gość: kto tym kierował? Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.06.09, 17:25
        Są wspominki bojowników sprawy
    • Gość: fala 89 Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 05.09.09, 13:57
      zamiast IPN pl.wikipedia.org/wiki/Fala_49
    • Gość: kk Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: 76.73.47.* 02.02.10, 22:27

słuchowiska wracają, warot podpuisał umowę z sobańskim
      • Gość: słuchacz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 08:16
        To dobrze. Ja jednak czekam na powrót Adamskiego do radia. Pis go
        wywalił a chłopak robił na prawdę audycje na bardzo wysokim poziomie
        merytorycznym. Głos miał taki sobie, ale wszystko rekompensowały
        tematy. Ja jestem mieszkańcem Torunia i słuchałem Radia Olsztyn w
        każdą środę przez internet specjalnie dla Kontrowersyjnego Salonu.
        Dzisiaj się pytam: gdzie w tym niby pisowskim radio audycje z Semką,
        Wildstainem, Ziemkiewiczem czy Cejrowskim, których Adamski ściągnął
        do radia? Nie byłem wielkim fanem słuchowiska Panów z IPN-u. Dobrze,
        że te audycje były, ale ich poziom techniczny był słabiutki.
        Natomiast bardzo wiele się dowiedziałem z audycji Łukasza
        Adamskiego. Szkoda, że ich nie ma. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze
        Salon Adamskiego gdziesz usłyszę.
    • Gość: żaba Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 21:32

jest jakaś namiastka audycji warota, nudnawa dosyć
      • Gość: tadeusz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.wc2.dfw1.stabletransit.com 26.04.11, 23:16

do niczego ta namiastka, nowa rada nadzorcza powinna przede wszystkim przywrócić audycje warota, nie tylko dla mnie to był gwóźdź programu olsztyńskiej rozgłośni
    • Gość: aya Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: 174.137.63.* 29.11.10, 14:06

O co nam wtedy chodziło. 30 lat Solidarności.
      www.ro.com.pl/posluchaj/kategoria/41/O_co_nam_wtedy_chodzilo._30_lat_Solidarnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka