Gość: Kali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 16:59 www.niezalezna.pl/index.php/article/show/id/2720 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antyknebel Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:08 CENZURA W WOLNYM KRAJU - TO SKANDAL!!! Ktoś kto tak się boi audycji robionej przez dwóch młodych ludzi nie może mieć czystego sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:34 Ubecko-komusza metoda - zastraszyć i zakneblować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukacz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 17:42 Najpierw 'rozsławił' nas prezydent, były cenzor. Teraz jego zastępca, jak widać także cenzor. wiadomosci.onet.pl/1758423,327,item.html Wiceprezydent Olsztyna Tomasz Głażewski (PO) zażądał wstrzymania audycji w publicznej rozgłośni Radia Olsztyn pt. "Z archiwum IPN." Kierownictwo rozgłośni przychyliło się do jego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:32 Pisuarowo-kacza meteda - opluć,znieważyć,nakłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neptun Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:26 marny ten knebel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono! Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 13:29 Przekonasz się jak usłyszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucha Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 02:44 Końca świata nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:52 A jednak cenzura. Kompromitacja. Co za groteska, wstrzymanie wzmocni oczekiwania na ten materiał, jeżeli nie w radio to pewnie wkrótce w niezależnej prasie będzie. Takie działanie wstrzymujące na dobrą sprawę nie wiadomo co umacniają mnie w przekonaniu, że te audycje są jeszcze bardziej potrzebne. Czego bał się "Jeż" a czego bał sie T.Głażewski? W tej sytuacji jasno wynika, że tego samego, a idąc dalej przyznał się tym samym do tego, że to są te same osoby. Czyżby zaistniał dysonans miedzy jego oświadczeniem lustracyjnym a jego przeszłością? Coś mi się wydaje, że jeszcze długo trzeba będzie w Olsztynie sprzątać po minionej (czy minionej?) epoce i po jej dzieciach (JCM, TG i sporej reszcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbm Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:54 wiadomosci.onet.pl/1758423,327,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:16 Co innego mogło się wydarzyć w "Grodzie Cenzora"? Pogłoski o tchórzostwie były jednak prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:10 I stało się...strach...Stwierdzam jednak, że były dyrektor cenzury miał nerwy w lepszej kondycji. Do końca, nawet po wyemitowniu zdjęć i nagrań - twierdził, że to "koronkowo utkana nagonka na człowieka uczciwego". Tutaj....nerwy chyba puściły. W porównaniu do tego pierwszego - brak klasy. Jeśli to nieprawda:) nie ma czego się obawiać:). Takie zachowanie jak ingerencja w wolne media, naraża na słuszne podejrzenia. I proszę się nie tłumaczyć dobrem nas - Olsztynian. Mnie już nic w tym mieście nie zdziwi. Nie wierzę w czystość intencji. Tego się nie spodziewałam po PO. To skandal i zamach na moje, obywatela tego kraju i tego miasta, prawo do wiedzy kto w chwili obecnej jest u sterów miasta. Zaczynam się bać. Czy to możliwe, aby jednym telefonem można było zabronić mi dostępu do wiedzy, którą winnam posiadać jako wyborca? Czy w Olsztynie nie obowiązuje Konstytucja RP? Czy tak jak w czasach słusznie minionych jednym telefonem można zmieniać bieg historii? Gazeto Wyborcza - to dzieło dla Was...no chyba, że też mieliście jakiś telefon...to smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSKS Re: Cenzor za kratami a cenzura ma sie dobrze ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 22:53 Od '80 trudniłem się fotoreporterką w Trójmieście (nie byłem związany z reżimowymi mediami). Wtedy w grudniu kiedy p. T.G. spotykał się z funkcjonariuszem SB fotografowałem i filmowałem również na terenie i z terenu pacyfikowanej stoczni, później wielokrotnie fotografowałem "ulicę", fotografowałem również odbywając służbę wojskową przed '89, raz tylko w połowie lat '80 na 1 maja po pochodzie zostałem zaciągnięty do "suki", z której dzięki mojej sile perswazji (usta) i bez składania słownych czy pisemnych zobowiązań udało mi się bezboleśnie wyjść. Przewoziłem, kopiowałem (w tym i drukowałem, posiadałem też sita do sitodruku i farbę drukarska), czasami puszczałem w obieg podziemne wydawnictwa. Może nie było to na skalę zainteresowań ówczesnej bezpieki. Może miałem dużo szczęścia. Może po prostu dzięki wychowaniu w domu rodzinnym (bo nie dzięki ówczesnej szkole) miałem jasno określone widzenie świata. Może też dzięki temu nie dałem się "złapać". Takie życiorysy również wówczas się tworzyły... Dlatego nigdy nie uznam mętnych tłumaczeń, krętaczeń i śliskich zachowań koniunkturalistów, serwilistów i współpracowników bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.08, 21:07 Tak, to skandal. Cenzorem jest kierownictwo radia, które nie powinno reagować na jakieś tam pisma, a wyemitować audycję w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WO Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:40 Nie wyemitowali. W archiwum jest jakiś bełkot o "Bolku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marszałek Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:49 Komentarz Waldemara Jana Rajcy z 08.06.2008 waldemar-rajca.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:40 Będzie jutro ta audycja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 18:56 Nic się nie zmieniło - będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uran Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:15 Jest, ale to już nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dla mnie może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 23:28 To co prezentuje Radio Olsztyn od wielu lat nie wymaga komentarza. Wprawdzie człowiek redagujący swego czasu żeglarsko-szantowskie audycje zasługiwał by na zauważenie, ale szereg innych audycji w jego wykonaniu całkowicie dyskredytuje ten jego pozytywny aspekt. Martwi mnie jedno, że człowiek pochodzący z rodziny wielce zasłużonej dla Warmii o mazur ze względów politycznych dał się sprowadzić do takiego poziomu ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schott Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 13:20 Audycję z 7 VIII (o MSW) już usunęli. www.ro.com.pl/article/audycje/z_archiwum_ipn/index.php/id_item_tree/5cbc04958eb8074b4dfc5bcf5b736c5f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przodkowy Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 15.08.08, 13:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=75764837&a=83422713 Ja górnik z kopalni "ALEKSIS" pytam gdzie jest górnik z kopalni "CZERWONY ZBIR" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chajzer Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 17.08.08, 11:03 Dalej brak audycji z 7.08...!ja górnik z kopalni"CZARNY ZNÓJ"pytam gdzie są górnicy z kopalń-"CZERWONY ZBIR"i-"ALEKSIS" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.ols.vectranet.pl 17.08.08, 11:22 wpisz na wrzuta.pl sbki albo 1989-90 tam jest to o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna wołga Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 11:44 13k.pl/-/sugestia.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnotek Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 17.08.08, 11:56 jechałem taką !...na transfuzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solniczka Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 18.08.08, 13:32 Ja ci patrzę! a tu nima audycji z 7.08 w Radio ,więc pytam? czy będzie?Jestem Górniczką z kopalni soli "Solimarnośc" pytam też co się stało z Górnikami którzy o to samo pytali? www.ro.com.pl/article/audycje/z_archiwum_ipn/index.php/id_item _tree/5cbc04958eb8074b4dfc5bcf5b736c5f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1895 z wrzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:58 www.wrzuta.pl/audio/hh7TIhpSiY/0708-z_archiwum_ipn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 337 Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 03:37 chyba dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czas do piachu! Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 07:27 wiadomosci.wp.pl/kat,50316,title,Platforma-chce-odpolitycznic-IPN,wid,10324532,wiadomosc_prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17.15 Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 16:58 Trochę płaczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarski Adam Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 17:50 I co na audycję "SALON"!Zapowiada się ciąg na wcześniejsze emerytury? Oj będzie Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archiwum ART Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.09.08, 17:59 Nie otworzę się !Spalę się ze wstydu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopoćko Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 20:29 salon ? pakamera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczapowski Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 05.09.08, 09:47 www.ro.com.pl/article/audycje/z_archiwum_ipn/index.php/id_item_tree/5cbc04958eb8074b4dfc5bcf5b736c5f Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzejak Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:10 Ujawnili dziś jakiegoś TW, czy wciąż autocenzura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.08, 23:35 Jest nowy TW JANUSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:52 senator Adamiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 17:03 W audycji z 2 X trochę o SO "Prasa". Prosimy o nazwiska wszystkich redaktorów-delatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogh Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 15:38 idiotyczny podkład muzyczny przeszkadza słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaczka Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 15:18 ostatniej audycji nie ma w archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 22:21 jeżowi się nie udało trzeba było kuzyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kto tym kierował? Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 04.06.09, 17:25 Są wspominki bojowników sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fala 89 Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.centertel.pl 05.09.09, 13:57 zamiast IPN pl.wikipedia.org/wiki/Fala_49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: 76.73.47.* 02.02.10, 22:27 słuchowiska wracają, warot podpuisał umowę z sobańskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 08:16 To dobrze. Ja jednak czekam na powrót Adamskiego do radia. Pis go wywalił a chłopak robił na prawdę audycje na bardzo wysokim poziomie merytorycznym. Głos miał taki sobie, ale wszystko rekompensowały tematy. Ja jestem mieszkańcem Torunia i słuchałem Radia Olsztyn w każdą środę przez internet specjalnie dla Kontrowersyjnego Salonu. Dzisiaj się pytam: gdzie w tym niby pisowskim radio audycje z Semką, Wildstainem, Ziemkiewiczem czy Cejrowskim, których Adamski ściągnął do radia? Nie byłem wielkim fanem słuchowiska Panów z IPN-u. Dobrze, że te audycje były, ale ich poziom techniczny był słabiutki. Natomiast bardzo wiele się dowiedziałem z audycji Łukasza Adamskiego. Szkoda, że ich nie ma. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze Salon Adamskiego gdziesz usłyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 21:32 jest jakaś namiastka audycji warota, nudnawa dosyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: *.wc2.dfw1.stabletransit.com 26.04.11, 23:16 do niczego ta namiastka, nowa rada nadzorcza powinna przede wszystkim przywrócić audycje warota, nie tylko dla mnie to był gwóźdź programu olsztyńskiej rozgłośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aya Re: Nie bedzie iPNu w Radio IP: 174.137.63.* 29.11.10, 14:06 O co nam wtedy chodziło. 30 lat Solidarności. www.ro.com.pl/posluchaj/kategoria/41/O_co_nam_wtedy_chodzilo._30_lat_Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś