Dodaj do ulubionych

To już jutro, nowa książka o Bolku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 11:51
www.tv-trwam.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Dudek Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 14:09
      video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926
      • Gość: Mada Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 18:56
        ci teraz rozbieraja fundamenty Polski
        video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485&q=&hl=pl
        • Gość: .papamobilny. Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 01:55
          Bo to za dobry superrząd Olszewskiego był::
          bezrobocie wzrosło o 2,1%
          abonament TV zdrożał o 190%
          gaz zdrożał o 70%
          elektryczność zdrożała o 20%
          ogrzewanie zdrożało o 100%
          alkohol i papierosy w górę o 20%
          bilety PKP, PKS zdrożały o 25%
          wydatki na administrację rządową wzrosły o 26%
          obniżono wcześniejsze emerytury o 12%
          po 3 m-cach produkcja spadła o 5,1%
          wprowadzono korupcjogenne koncesje na paliwa
          wprowadzono do prawa zapis o "krótkotrwałym użyciu samochodu"
          Polaków zadowolonych z rządu 9%

ot i cała nocna zmiana
    • Gość: bollox Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:47
      wyborcza.pl/1,75248,5319478,Wiceprezes_IPN_o_ksiazce_na_temat_Walesy__Zal__wstyd.html
      • Gość: robi Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.08, 01:01
        Bolek to ten, któremu z akt załozonych przez bezpiekę zostały tylko okładki i
        sfałszowana lojalka?

• Gość: polka Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:11
          od dawna czułem,że wokół Wałęsy mocno śmierdzi.
          • Gość: polka Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:58
            dopiero później zauważyłem, że mam pełno w stringach
          • Gość: Marek Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.uwm.edu.pl 22.06.08, 12:00
            Czemu jeszcze tej sprawie głosu nie zabrał radny Baczewski, przecież
            to naprawdę mądry z niego czlowiek...może jednak się odezwie?
      • Gość: bollox Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 11:43
        www.rp.pl/artykul/149667.html
    • Gość: Drake Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 11:36
      Gdyby Wałęsa popierał PiS, nie byłoby sprawy.
    • Gość: szarak Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 12:38
      wszyscy tak wyczekują, jakby tak książka miała co najmniej
      przywrócić komunę
      • Gość: Ola Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 17:56
        To nie o to chodzi. Padają autorytety wyniesione właśnie przez
        komunistów. Nic nie jest bezinteresowne, cieszę się tylko, że dawno
        już o tym wiedziałam a moje dzieci nie musiały wysłuchiwać peanów na
        cześc byłego prezydenta. Noc, kiedy obalał rząd Olszewskiego, była
        jednoznaczna. Tak zachowują się ludzie przystawieni do muru i mający
        coś do ukrycia. Rzepa to pieknie ujęła. Drogie te sznurówki:) 13 100
        w owych czasach...hmmmm
        • Gość: pogromcy układu uklad znaleziony! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.08, 18:42
          Wałęsa do spółki z Reaganem i Gorbaczowem stworzyli układ, który miał
          wyeliminować braci Kaczyńskich.

• Gość: sd Re: uklad znaleziony! IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.08, 21:20
            Łatwo jest teraz być odważnym, gdy ma się 30 lat i za pisanie nic nie grozi. Czy
            ktoś z tych ludzi wie co to była milicja, czy był kiedyś przez nią aresztowany ?
            Ja pamiętam mojego ojca, gdy stamtąd wrócił w 1982 (nie wiem może 3 lub 4 )
            roku. Nikomu nie życzę takiego widoku swoich najbliższych.
            Może dobrze by było napisać książkę, co w latach 70 - tych robił obecny
            Prezydent. A gdzie był 13 grudnia Jarek ?
            Wykorzystali popularność Lecha Walęsy - mimo tego, że jak przyznali nie mieli do
            niego zaufania, to im nie przeszkadzało. Robili sobie z nim zdjęcia. Zostali u
            niego ministrami.
            Ale teraz już wiem, że komunę w Polsce obalili bracia Lech i Jarosław Kaczyńscy
            z pomocą Cymańskiego, Kurskiego, Gosia i dyrektora RM.
    • Gość: f23 Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:49
      www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&lang=uk&code=56428a600bfb5f141ee6c0c117f512f9
      • Gość: z_forum Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.08, 22:32
        Z forum:
        >>> Wiecie co by było, gdyby nie było „nocnej zmiany”? Mielibyśmy w Polsce
        komunizm pełną gębą pod rządami komunistycznej partii PC. Szefem NBP byłby
        Żemek, oligarchami kręcącymi lody z Jarosławem Baksik i Gąsiorowski,
        prywatyzacje złodziejskie pod szyldem kumpla Dochnala, niejakiego Glapińskiego
        …. Mielibyśmy Macieja Zalewskiego zamiast Rywina, mielibyśmy „Express Wieczorny”
        … zamiast Gazety Wyborczej. Jednym słowem, Jarosław … to najbardziej wyrazista
        twarz III RP, on robił dokładnie to, co zarzuca innym …
        - by matka_kurka

• Gość: Igrok Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 10:37
      Ryszard Bugaj: Wałęsa uważa, że wszystkich ogra

www.dziennik.pl/opinie/article193828/Walesa_uwaza_ze_wszystkich_ogra.html
    • mobydickzolsztyna Re: To już jutro, nowa książka o Bolku 18.06.08, 17:29
      Zastanawiałem się nad własnym tu wpisem, ale Kurtyka mnie wyręczył.
      Wystarczy mi zacytować:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5323632,Kurtyka__Sady_nie_sa_od_tego__by_decydowac_o_prawdzie.html?skad=rss
      "Po 1976 r. Wałęsa był autentycznym przywódcą"

Według szefa IPN, życie Lecha Wałęsy jest kapitalnym przykładem dramatu Polaka
      pod rządami komunistycznymi. "Ten sam człowiek mógł być współprzywódcą strajku w
      1970 r., ten sam człowiek mógł być jakby 'zakleszczony' w relacje z SB, ten sam
      człowiek zerwał współpracę z SB, ten sam człowiek odmówił podjęcia ponownej
      współpracy, ten sam człowiek był przywódcą strajku, był przywódcą narodu w
      latach 80. i to nie ulega najmniejszej wątpliwości, i ten sam człowiek musiał
      zmierzyć się z tym epizodem swojej przeszłości jako Prezydent Rzeczpospolitej" -
      podkreślił Kurtyka.

Jego zdaniem Wałęsa potrafił się wyzwolić z zależności od komunistycznej Służby
      Bezpieczeństwa. "Myślę, że po 1976 r. można mówić z całą pewnością o tym, że
      Lech Wałęsa był autentycznym uczestnikiem opozycji, a później autentycznym
      przywódcą, to nie ulega wątpliwości" - powiedział Kurtyka.

Czemu Wałęsa "poszedł w zaparte"?
      Ja jestem mu prawie rówieśny i wiedziałbym O CZYM mówi, gdyby powiedział Prawdę.

Rozumiałbym go.
      I winę i zatarcie tej winy "stanięciem w szyku w chwili potrzeby Ojczyzny".

Ale uparte kłamstwo?
      Jak tych kłamczuszków olsztyńskich lokalnych?
      • mobydickzolsztyna Re: To już jutro, nowa książka o Bolku 18.06.08, 17:46
        PS
        Śpiewamy "Marsz, marsz Dąbrowski ..."

Dąbrowski był Targowiczaninem, jako oficer aktywnie uczestniczył w LIKWIDACJI
        wojska polskiego.

Ale jednak - przyszła na Niego "chwila"!
        Gdy stanął przy Kościuszce. I bohatersko i mądrze. I awansował i zdobył medale.
        Współtworzył Legiony.

Jezus zaufał swemu wrogowi - Szawłowi
        więc czy ja mam prawo do BEZWZGLĘDNEJ, niezależnej od poprawy - nieufności?

Och, gdyby tylko nie te cholerne bolkowe krętactwa!
        • Gość: Witte Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 22:37
          Dzięki LW nie doszło do ruchawki w 1981. I dobrze, że nie było
          kolejnego idiotycznego powstania.
          • Gość: JSKS Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 13:02
            "Absolutnie nie jest potrzebne podejmowanie
            jakiegokolwiek "ostrzału" Wałęsy, bo jest to człowiek podstawiony
            przecież, (...) nim się kieruje..."
            Archiwum Akt Nowych KC PZPR sygn. V/246 fragment stenogramu z
            posiedzenia Biura Politycznego KC PZPR.
    • Gość: sammas Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 23:14
      www.tvn24.pl/2137108,0,0,1,1,wideo.html
      • Gość: sd Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 18.06.08, 23:35
        Zdaje się, że dobrze by było niektórym przypomnieć PRL. Otóż nie byliśmy wówczas
        w UE, a co roku w ramach Układu Warszawskiego ćwiczyliśmy atak na Danię. Z woli
        okupanta rządziła nami jedyna słuszna siła narodu czyli PZPR. A o Fundacji
        Helsińskiej, czy o RPO to tylko się słyszało. I jeśli w latach 70-tych SB-cja
        brała człowieka z ulicy, to można już było stamtąd nie wrócić - co zrobili np.
        ze Staszkiem Pyjasem ? Więc najważniejsze było stamtąd wyjść. Ludzie dlatego
        robili wówczas różne rzeczy, których teraz się wstydzą. Ale taki był system. Nie
        słyszałem np. aby SB zamknęło Lecha, czy Jarosława Kaczyńskich. Oni robili
        wówczas naukowe kariery i brylowali na żoliborskich salonach. I teraz mają żal,
        że nie można im zaliczyć "ścieżki zdrowia". Lechu miał dla kogo żyć. Miał 7 - 8
        osobową rodzinę i musiał ją utrzymać. A jeśli SB brało cię z ulicy, to nikt
        nawet o tym nie wiedział. Człowiek po prostu znikał. Najważniejsze było wówczas
        dla rodziny przeżyć.
        Dobrze jest przypomnieć sobie jak było, a dopiero potem wydawać sądy. Tchórzom
        teczek nie zakładano.
        • Gość: Simba Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:04
          www.efakt.pl/politycy/artykul.asp?artykul=33036
          • Gość: As Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:21
            Okropny język, okropny styl, okropna i prostacka treść.
            • Gość: Turpistka Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:02
              Boskie !
    • Gość: sd Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 19.06.08, 21:22
      PiS = długie ramię SB
      • Gość: As Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 23:51
        Właśnie obejrzałam w TVP2 program z udziałem LW. Jego tłumaczenia, dlaczego i po
        co brał swoją teczkę zaraz po obaleniu rządu Olszewskiego były komiczne.
        Stwierdził, że wziął, bo SB założyło mu kamerkę nad łózkiem i bał się, że moga
        tam byc zdjęcia jego pewnych części ciała, i nie chciał, aby żona się o tym
        dowiedziała. No...nie skomentuję, co myślę o takim tłumaczeniu. To jest chichot
        historii za odwołanie rządu Olszewskiego. Nie sądzę, aby PiS przyłożył rękę do
        wypłynięcia tej sprawy, a jeśli nawet - ja składam podziekowanie. Historia po
        1992 r. mogłaby wyglądać inaczej. Nie byłoby sprawy naszego Prezydenta, Olsztyn
        nie byłby taki karminowy. Wybaczam - jako Polka, lata 70-te, ale 90-te - nigdy.
        Tego mu nie wybaczę.
        • Gość: sd Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 20.06.08, 11:18
          Lechu broni się beznadziejnie, ale czemu służy ta nagonka na niego ?
          To poprzez próbę marginalizowania narodowego symbolu, bracia Kaczyńscy chcą
          sobie podleczyć samopoczucie po przegranych wyborach.
          Ale Lechu to przetrwa. Miejmy to za sobą.
          Wystarczy przypomnieć, co było kiedyś. Co poniektórzy mieli malucha, albo
          trabanta. Staliśmy w kolejkach za papierem toaletowym (było to mistrzostwo
          świata), a miesiącami pod sklepem przy NOT za lodówką. Szczytem były wczasy w
          Bułgarii.
          Teraz, dwa lata temu z rodziną byłem na wczasach we Włoszech. Za dwa mies.
          wylatuję na Costa del Sol. Zobaczę np. Alhambrę - rzeczy, które wtedy mogłem co
          najwyżej pooglądać w programach Toni Halika, czy E.Dzikowskiej. I tego nie mam
          dzięki braciom Kaczyńskim.
          Ale czemu te sprawy pojawiają się teraz. Tych kwitów nie pokazywała SB, ani KGB,
          ani A. Kwaśniewski w kampanii prezydenckiej w r. 1995.
          PiS jest jedyną formacją w RP, która w polityce posługuje się tzw. dokumentacją
          SB.
          • Gość: tolo Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:37
            No to się puszka z pandorą otworzyła...
            • Gość: Kazik o W. Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:46
              pl.youtube.com/watch?v=2XDytixLo7U&feature=related
          • Gość: Gienek Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:19
            Komuna upadła, bo upadła sowiecka gospodarka, nie od kazań papieża
            i "Solidarności".
            • Gość: Paluch sprawiedliw Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:28
              Nic co miało nie upaść, nie upadło, upadli naiwni
            • Gość: kiki Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 20.06.08, 21:35
              co ty za herezje tu wypisujesz,przecież to Bolcio sam ,samiuteńki obalił
              komunizm.I nikt mu nawet nie pomagał.Za to dostał przecież jobla.No nie.
            • Gość: As Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 00:48
              Zgadzam się z Tobą, tak powie człowiek, który mysli.
            • Gość: olsztyniak Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 08:56
              Gdy komuna padała, trzeba było się jakoś urządzić. Do tego potrzebny był Bolek.
              Gra się nie skończyła...
              • Gość: Iza z Iławy Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:38
                Niechby chociaż Lechu wyjaśnił, jakim to sposobem kapciowy Wachowski
                (kapitan SB)zrobił taką zawrotną karierę na jego dworze.
    • Gość: Pietuszka Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 13:29
      Andrzej Friszke: Zniszczyć Wałęsę

wyborcza.pl/1,88975,5334929,Zniszczyc_Walese.html
      Najlepsze co czytałam.
    • Gość: kaloszki Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 15:25
      oczywiscie ze byl, to juz udowodnili; kwestia czy to komus teraz
      przeszkadza czy uznaje to za blad mlodosci czy konsekwencje zycia w
      tamtych czasach
      • Gość: Bragin Juras Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 15:32
        W świetle tylu wypowiedzi i pomowien wg mnie był.Jak J-23
        współpracował w 2% dla zamydlenia oczu , a swoje wielkie dzieło
        robił na boku.Wiele takich przykładów zna historia- nie tylko J23 ze
        szklanego ekranu.Jestem za Bolkiem i szanuje faceta(Jaruzela też
        wbrew pozorom).
      • Gość: expertee Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 16:45
        powiem tak nawet gdyby był dobra blędy młodości można wybaczyć ale ż
        teraz sciemnia i się zarzeka że nie wychodzi na posopolitego kłamcę
        i ściemniacza, bez honoru
        • Gość: Biogaz Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 11:18
          Wałęsie jak został prezydentem wydawało się że może zmienić swoją
          historię bo wyrwie kilka brzydkich kartek z teczki. Żałosny facet,
          nie wiem jak on jego kumple mogli być tak głupi żeby myśleć że
          prawda nigdy nie wyjdzie na jaw Z bohatera, którym był niewątpliwie
          jako szef Solidarności stał się krętaczem, sam sie zniszczył
          Mógł sie po prostu przyznać że donosił i było by po sprawie a tak
          teraz ludzie będą się do końca świata zastanawić co było w tych
          donosach że aż tak mu zależało żeby je zniszczyć.
    • Gość: SKP Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 10:52
      W ciemnogrodzie wszyscy jak zwykle żyją przeszłością. Jakby to coś
      miało zmienić.
      • Gość: gośc Wałesa? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.08, 11:40
        Trwa dyskusja -polemika na temat "agenturalnej" działalności Wałęsy w latach
        70- tych.
        Ukoronowaniem jest książka dwóch" wszystkowiedzących" historyków IPN.
        Po wysłuchaniu tych wszystkich medialnych "jazgotów" - "gadających" głów każdy
        z nich jest "mądry" na swój sposób.
        Scyzoryk otwiera się w kieszeni- polskie "piekiełko"dymi-trwa?.
        Historia jest nauką opierającą się na niezbitych faktach- dokumentach anie na
        poszlakach-domniemaniach.
        W przypadku Wałesy są fakty za i przeciw- każdy możne je interpretować
        naginając do aktualnych potrzeb politycznych.
        Historia lubi się powtarzać-są przypadki historyczne -powieściowe.
        Andrzej Kmicic to postać fikcyjna, jakże tragiczna i piękna- główny bohater
        powieści "Potop".
        Pierwowzorem tej postaci był strażnik wielki litewski Samuel Kmicic.
        Kmicic Polski szlachcic-młody zawadiaka, patriota, gotowy polec za ojczyznę.
        Najpierw na służbie u księcia Radziwiłła.
        Z chwilą utożsamiemia iż słuzy u zdrajcy narodu-przeszedł na strone konfederatów
        i pięknie zapisał się w dalszych dziejach walki narodu .
        Wałesa jako młody energiczny- odważny człowiek o charakterystycznych sarmackich
        wąsach- mający swoje wady i zalety-robotnik -eletryk Wydziału W-4 stoczni-
        stanął na czele strajku-porwał naród do czynu w efekcie mamy wolna Polskę.
        Czy te postacie nie są podobne?
        Czy Wałesa to Polski-Gdański -stoczniowy Kmicic-XX wieku -oceni historia.
        Może "drugi" Sienkiewicz zbierze to w całość-powstanie powieść dla potomnych.
        Wałęsa-noblista wszedł do historii- panteonu ludzi niezwykłych- i tego mu już
        nikt nie cofnie-zabierze?
        Próby dyskredytowania go pokazują trwające -dymiące Polskie "piekło" ludzi
        maluczkich pełnych -wad-zawiści -przywar.
        -Dwaj" wszystkowiedzący" działając na zaporzebowanie polityczne, na przekór
        temu co napisali - "udowodnili" - w swej książce, spowodowali mocniejszą
        integrację społeczeństwa z Prezydentem Wałęsą .
        Polacy tak trzymać.Prawda się obroni?

• mobydickzolsztyna Re: Wałesa? 23.06.08, 12:02
          Gość portalu: gośc napisał(a):
          > Polacy tak trzymać.Prawda się obroni?

Coraz bardziej jasne się staje, że JEDNA prawda zawiera m.in. trzy epizody:

1) współpracę z SB (bardzo możliwe, że w wyniku załamania po "rozstrzelaniu
          Grudnia'70").

2) zerwanie się spod kurateli bezpieki i autentyczne odegraniu swej historycznej
          roli.

3) małostkowe i naiwne krętactwa o "jednej ze stron złożonej Prawdy" - o które
          to krętactwa teraz się toczy obecna awantura.

(przypomnę: - Clintonowi nie zarzucano oralu w Owalu, czy marnowania cygar, lecz
          małoduszne KŁAMSTWO Narodowi.
          Grzeszki i grzechy Naród jest skłonny wybaczać, kłamstwo już mniej)
          • Gość: z_forum Wałesa? Gilowska? Kaczyńscy? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.08, 14:02
            Z forum:
            >>>
            Jakoś Kaczyńskim nie przeszkadzało siedzieć w Kancelarii „Bolka”. Dopiero po
            wywaleniu przez Wachowskiego pamięć im się poprawiła. Jakie to żałosne.

Dwa lata temu oficjalna wersja brzmiała: Zyta to idiotka, która
            nie potrafiła trzymać języka za zębami i miała dziwnych znajomych. Ale wtedy
            była ostatnią nadzieją Jarka... Dziś pewnie się okaże oficerem prowadzącym Wałęsę...

• Gość: As Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 15:25
      To był zły Prezydent...
      • Gość: robi Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.08, 15:34
        Ale to bliźniacy Kaczyńscy promowali Wałęsę na prezydenta, przeciw Tadeuszowi
        Mazowieckiemu. A teraz krzyczą, że promowała go bezpieka... ;)
        • Gość: yad Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 17:05
          kaczory są żałosne i mściwe, płaczą bo już nie urosną a przerósł ich o głowę
          prosty elektryk i to tylko dlatego bo miał jaja a oni nie, jestem przekonany ,
          że całe to niszczenie Wałęsy to ich robota, zakompleksionych , małych zawistników
    • Gość: Polak mały Re: Wałęsa = TW Bolek IP: *.ols.vectranet.pl 23.06.08, 20:24
      bohater Polaków = mały, tchórzliwy krętacz.Każdy naród ma takiego bohatera na
      jakiego sobie zasłużył.
      • Gość: sd Re: Wałęsa = TW Bolek IP: *.ols.vectranet.pl 23.06.08, 22:13
        Lechu powyrzucał Kaczyńskich, bo go chcieli szantażować SB-ckimi kwitami i sami
        rządzić sterując Wałęsą. Oni już wcześniej dobrze wiedzieli, co chcą zrobić
        kiedy szli do Lecha w ministry.
        Tak samo jak ten męczennik Jan Olszewski, kiedy utracił większość sejmową,
        chcieli razem z Macierewiczem kwitami szantażować marszałka Sejmu Wiesława
        Chrzanowskiego i posłów KPN i dalej rządzić w kraju z pomocą SB-ckich kwitów.
        Tego już Kurski z Semką w "Nocnej zmianie" nie pokazali. Tylko, że Lechu miał jaja.
        • Gość: sd Re: Wałęsa = TW Bolek IP: *.ols.vectranet.pl 23.06.08, 23:20
          PiS = Prowokacja i Szantaż
    • Gość: bolkiem_nie_byłem Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:49
      styropian mi wyjadają, podli ludzie
      • Gość: robi Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.08, 22:00
        Gość portalu: bolkiem_nie_byłem napisał(a):

> styropian mi wyjadają, podli ludzie

Mali ludzie dwaj? Oni by teraz nie tylko styropian zjedli, żeby Wałęsie dokuczyć.
        • Gość: Drake Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 00:54
          Donald Tusk w programie TVP2 "Tomasz Lis na żywo" powiedział, że w
          1991 r., kiedy powstawał rząd Jana Olszewskiego konstruowany przez
          Jarosława Kaczyńskiego podczas negocjacji na temat utworzenia rządu
          usłyszał, że on i jego partia mogą dostać pełnię władzy nad polską
          gospodarką pod warunkiem, że pomogą w odsunięciu od władzy Lecha
          Wałęsy. Donald Tusk był wówczas politykiem KLD.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5346840,Tusk__Walesa_zostal_agentem__kiedy_przestal_wspolpracowac.html

• Gość: As Hodysz - Wallenrod z bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 00:27
      www.rp.pl/artykul/151617.html
      • Gość: robi Re: Hodysz - Wallenrod z bezpieki IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.08, 01:00
        Gość: sd napisał:

> Lechu powyrzucał Kaczyńskich, bo go chcieli szantażować SB-ckimi kwitami i
        sami rządzić sterując Wałęsą. Oni już wcześniej dobrze wiedzieli, co chcą zrobić
        kiedy szli do Lecha w ministry.
        Tak samo jak ten męczennik Jan Olszewski, kiedy utracił większość sejmową,
        chcieli razem z Macierewiczem kwitami szantażować marszałka Sejmu Wiesława
        Chrzanowskiego i posłów KPN i dalej rządzić w kraju z pomocą SB-ckich kwitów.
        Tego już Kurski z Semką w "Nocnej zmianie" nie pokazali. Tylko, że Lechu miał jaja.
        • Gość: joko Re: Hodysz - Wallenrod z bezpieki IP: *.ols.vectranet.pl 24.06.08, 07:08
          kaczory kaczorami, a prawa do znajomości prawdy historycznej nikt nie ma prawa
          odbierać. I nikomu nie wolno za a nas decydować, co z faktów historycznych mamy
          wiedzieć, a co nie.
          pl.youtube.com/watch?v=I-uho1f5ofc
          • Gość: mak Prawda? IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.08, 07:56
            .Marszałkowi Piłsudskiemu też przypisywano agrenturalną działalność a jakże to
            piękna postać w historii Polski, której zasługi dla niepodległości naszego kraju
            są powszechnie uznane, a jednocześnie z którą wiąże się wiele kontrowersji.
            Jego stwierdzenie-wypowiedź mądrość-cyt: -"Nie ma lepszej pożywki
            chorobotwórczej dla bakteryj fałszu i legend, jak strach przed prawdą i brak
            woli"-jakże pasuje do dzisiejszej rzeczywistości.
            Wierzę ze prawda jakakolwiek by nie była "wypłynie" obroni się sama ,czy ktoś
            tego chce czy też nie- to tylko kwestia czasu.
            • Gość: bolkiem_nie_byłem Re: Prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:58
              przeskoczyłem mury stoczni w butach typu RELAX

kiedys.pl/wp-content/uploads/2007/08/buty_relaks.jpg
    • Gość: Anna-Maria Elken Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:06
      Wałęsa nie oddał tysięcy dokumentów

Aż 2,5 tysiąca sfotografowanych stron tajnych esbeckich dokumentów
      nie wróciło na miejsce za sprawą Lecha Wałęsy. Tak twierdzi doradca
      prezesa IPN, Antoni Dudek. Wałęsa w latach 90. nie oddał mikrofilmów
      dotyczących nie tylko jego osoby, ale także Lecha Kaczyńskiego.

www.dziennik.pl/polityka/article197980/Walesa_nie_oddal_tysiecy_dokumentow.html
    • Gość: filo Re: Idiotow nie brakuje IP: *.home.otenet.gr 25.06.08, 11:23
      To, co im najlepiej sie udaje, to burzenie wszystkiego napotkanego po drodze bez
      zadnej zadumy nad konsekwencjami. Coraz bardziej przypoiminaj mi krzyzakow czy
      templariuszy wyzynajacych wszystko, co zywe. Nigdy nie bylem zwolennikiem
      Walesy, ale tego kaczego fanatyzmu chyba nigdy nie bede w stanie zrozumiec.
    • Gość: JKM Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 15:56
      www.youtube.com/watch?v=1RBgg1Xzzw8&feature=related
    • Gość: Motorowerzysta Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:45
      Czy są papiery TW "Bolka" na Lecha Wałęsę ?!
      • Gość: sd Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.08, 21:29
        "Najlepsi polscy zawodnicy to Roger Fereiro i Artur Barubar", a najlepszym
        kandydatem PiS na prezydenta jest Lech Kaczyński.

pl.youtube.com/watch?v=kZD9AHhDP1Q
        Michał Kamiński - szkoda mi ciebie, no bo co z tym można zrobić ?

• Gość: cg Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:13
      streszczenie

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/lustracja-esbecki-gang,10/rzymski-apartament-abp-paetza-za-milion-euro-cheko-pap-
      20,4391.html
    • Gość: Ola Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 18:38
      Czy ktoś słuchał bełkotu Wałęsy w porannej Trójce? Cały czas
      bredził "ja obaliłem komunę", "ja wywalczyłem wam wolność", "ja
      jestem niewinnie oskarżany". Żałosny chłopek czuje, że jego pseudo-
      legenda zmieniła się w papier toaletowy i puszczają mu nerwy.
      • Gość: sd Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.08, 22:53
        PRL trwał lojalnością takich ludzi jak L. Wałęsa, A. Michnik, B. Lis,
        B.Borusewicz etc. Komunę w Polsce obalili o. T. Rydzyk, T. Cymański oraz bracia
        Lech i Jarosław Kaczyńscy.
        • Gość: yad Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:05
          oczywiście, rydzyk na prezydenta , kaczor na papieża
          • Gość: * Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 22:37
            pl.youtube.com/watch?v=TUYDPKsUxyc&NR=1
    • Gość: Radiota Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:09
      Róbcie co chcecie! Chcecie powiedzieć, że jestem agentem? No, to
      dobrze,cieszcie się, że jestem agentem. Agenci przewrócili komunizm,
      oddali wam w ręce, a wy nie wiecie, co z tym zrobić. Chwała
      agentom! - mówił gość "Salonu Politycznego Trójki", były prezydent
      Lech Wałęsa.
    • Gość: L. z Ornety Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 01:48
      Najlepszy mąż stanu w historii Polski. Jedyny przywodca narodu,
      który dbał o dobro Polski i jego obywateli. Juz dzis powinniśmy
      postawić mu pomnik.
      • Gość: kazik Re: To już jutro, nowa książka o Bolku IP: *.ols.vectranet.pl 30.06.08, 20:25
        dzisiaj jest w newsweeku świetny wywiad którego nie było z twoim
        "pomnikiem".Polecam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka