Dodaj do ulubionych

Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL?

IP: *.centertel.pl 28.08.08, 20:46
Obserwuj wątek
    • Gość: odp Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.gprs.plus.pl 28.08.08, 21:16
      Dziś otworzyli na ul.Tuwima. W październiku na ul.Wilczyńskiego drugi.
      • Gość: Acha... Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 07:34
        I dlatego modernizują ul.Wilczyńskiego?.
    • balsaminka Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? 29.08.08, 07:40
      Dla czego " w koncu"?
      Ta siec osiedlowych sklepikow jest gorzej oceniana niz Biedronka.
      Za badziewie, ktore tam sprzdaja.
      • leon.1 Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? 29.08.08, 09:15

"Malamisia" jeśli reklamujesz ten badziew w taki sposób że wrzucasz
        "nibypytania" na forum to powiem Ci że to jest ryzykowna reklama bo ludzie nie
        mają najlepszego zdania o tej sieci. Możesz więc przeczytać różne rzeczy -
        niekoniecznie pochlebne... :) Polecam jednak żywienie się nie w supermarketach a
        na bazarach gdzie jeszcze można kupić produkty, tanie, świeże, niemodyfikowane
        genetycznie i bez benzoesanu sodu... :) :) :)
        • Gość: malamisia Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 17:44
          matko kochana, wcale nie reklamuję.Mieszkam w Olsztynie od niedawna ,dlatego pytam.
          Napisałam w końcu bo coś tam słyszałam o problemach z budowaniem.
      • Gość: malamisia Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 17:56
        Napisałam "w końcu" bo cos tam słyszałam o aferze z budowaniem i nie wiedziałam jaki jest finał
    • Gość: b28 Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.08, 10:09
      Jeżeli poziom reklamy jest na takim pozioemie to ciekawe co jest w srodku?
      Gazetka reklamowa Lidla była adresowana do debilów: banany tańsze o 33% ale bez podania ceny. Czyli zapowiada się ciekawie, nic tylko czekać na robaki w mące i sprawy sądowe za mobbing i katorgę pracowników.
      • Gość: Kuzynka Kapucynka. Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 10:35
        Jeśli tanie banany!to może w pobliżu jakieś Pawiany?
        • Gość: jovan Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 13:16
          Lidl sprzedaje produkty bardzo niskiej jakości. Zdarzyło mi się jeść
          ptasie mleczko z tego sklepu. Ochyda. Sok trzeba było na wszelki
          wypadek wylać bo był mętny i miał smak niezgodny z opisem na
          pudełku - miał być jabłkowy a smakował jak gruszka... Nawet durny
          notes miał krzywe kratki. No dno. Szmira i kaszana. NIe wiem jak
          można nie móc się doczekać otwarcia tego badziewia.
          • Gość: LDKA od Rudego Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 13:26
            Widocznie sok był nie z tego ptaka!być może dlatego miał smak
            gruchy! Swoje cenne uwagi zapisz w notesie,może też być krzywo!U nas
            zawsze świeże produkty Sooomm!
            • Gość: mirxx Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.ols.vectranet.pl 29.08.08, 13:57
              małe zakupy zrobione.
              banany z costa ryki za 1,99 (normalne, świeże)
              pączki skądś za 0,59 (ok, ale pewnie tylko na otwarcie tak taniusio)
              krem czekoladowy Bellarom za 6 cośtam (polecam nie kupować! słodkie
              i tyle, bleee:/)

miejsce na rowery zaplanowane, ale stojaki śmiesznie niepraktyczne.
              nic dziwnego, że większość z około 20 zroweryzowanych osób wybierało
              przypięcie sprzętu po prostu do barierek.

• Gość: Intymny Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 14:03
                Już lecę! szczególnie ten krem mnie zainteresował!może upiększy?
          • Gość: malamisia Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 29.08.08, 17:54
            Reagujecie niezwykle nerwowo.
            Normalnie jestem zaskoczona .
            Dla mnie to normalne pytanie.
            W Lidlu kupowałam najczęściej chemię .Warzywa i owoce mam z własnego ogrodu :)
            Także dziękuję za polecany bazar ;)
            Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

• Gość: b28 Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: 81.190.136.* 29.08.08, 19:45
              Kolejny dowód na debilizm ludzi z Lidla. Wystarczy popatrzeć na adresy IP powyższych wiadomości, połowa to centertel, taki sam na autora wątka. Czy to przypadkowy przypadek?

Napisz coś jeszcze o telewizorze za 999zł.
              • leon.1 Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? 29.08.08, 21:08

A ja Wam mówię że wywalą Was z roboty szefowie Lidla jeśli przeczytają jak
                prymitywną reklamę tu uskuteczniacie :) :) :) Ja bym pognał takich
                disco-polowców bo firmie zaszczytu nie przynosicie:) :) :) Jaki jest email do
                zarządu Lidla??? :) :) :)
                • Gość: malamisia Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 03.09.08, 09:26
                  Mam IP z Centertela , ponieważ mam internet z ORANGE.
                  :D :D
                  Sugerujesz zmowę ORANGE z LIDLEM?
                  :D
                  Matko ,dawno się tak nie uśmiałam..
                  A termin "Disco-polowców" jest określeniem nader pociesznym..

• Gość: Atom Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 03.09.08, 10:04
                    Wszystko pani przez Masonów!
                    • leon.1 Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? 03.09.08, 18:04
                      :) :) :)
                      Gorzej jak Lidl zamiast z Orange porozmawia z Tobą... :) :) :)
                      Tak czy siak nie wyglądasz na osobę stęsknioną za najbardziej potrzebną rzeczą
                      na świecie - sklepem Lidl... :) :) :)
                      A może znasz jakieś lepsze sklepy??? Ciekawe co wytypujesz... :) :) :)
                      • Gość: swiatowy Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.range81-151.btcentralplus.com 03.09.08, 19:37
                        Lidl wcale nie jest taki zly i nie ma co go porownywac do takiego szajsu jak
                        biedronka czy spolem.Lidl jest niemieckim sklepem i czesto sprzedawanych jest
                        tam duzo wyrobow niemieckich .Nie wiem jak bedzie tutaj ale w innych sam
                        sprawdzilem a te sa naprawde dobre.Wedliny,sery,slodycze
                      • Gość: malamisia Oczywiście ,że znam lepsze sklepy niż LIdl IP: *.centertel.pl 03.09.08, 20:58
                        Mięso wędliny kupuję w Raście, większe zakupy robię w Makro lub w Tesco .Czasem robię zakupy w Biedronce (ma całkiem dobre soki)lub Niezapominajce.Najczęściej robię zakupy tam gdzie jest mi bliżej ,wygodniej lub kierują mną inne RACJONALNE przesłanki.

eon.1 napisał:

> :) :) :)
                        > Gorzej jak Lidl zamiast z Orange porozmawia z Tobą... :) :) :)
                        > Tak czy siak nie wyglądasz na osobę stęsknioną za najbardziej potrzebną rzeczą
                        > na świecie - sklepem Lidl... :) :) :)

Wiesz co ,Leonie?
                        Normalnie Ci współczuję :D

• leon.1 Re: Oczywiście ,że znam lepsze sklepy niż LIdl 03.09.08, 23:01

Only Błękitek :) :) :) Na przekór Światowemu, który nie poważa PSS Społem :) :)
                          • Gość: malamisia Czy Leon W KONCU zrozumie? IP: 91.94.150.* 04.09.08, 08:03
                            Użyłam terminu " w końcu " :o
                            Po dokładnej analizie wątku doszłam do wniosku,że to Leon reklamuje LIDL.
                            Sugeruje już to pierwsza litera jego nicku "L"
                            To nie może być przypadek!
                            Zadałam krótkie pytanie i liczyłam na krótką odpowiedź ale na zarzuty Leona musiałam zareagować i tak wątek urósł do niepotrzebnych rozmiarów.
                            Wszyscy już wiemy ,że jesteś z NIMI w zmowie.Pora żebyś zrozumiał,że zostałeś zdekonspirowany.
                            Moja rada: zmień nick na NEON to może zajarzysz :) :) :)

• leon.1 Re: Czy Leon W KONCU zrozumie? 04.09.08, 19:48
                              Niezłe :) :) :) OK :)
                        • Gość: sool Re: Oczywiście ,że znam lepsze sklepy niż LIdl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 14:28
                          chyba Rastu już nie ma :(
                          teraz BOMI rules :)
                          • Gość: zyz Lidl w końcu? IP: *.olsztyn.mm.pl 05.09.08, 14:57
                            Gość portalu: malamisia zapytala:

> Czy w Olsztynie jest w końcu LIDL?

A gdzie jest w Olsztynie koniec? I który koniec?
                            • Gość: Malamisia Koniec Olsztyna jest na ulicy Tuwima :D IP: *.centertel.pl 06.09.08, 08:35

• Gość: Willmann Re: Koniec Olsztyna jest na ulicy Tuwima :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 15:39
                                To już koniec.
                                • Gość: klient Re: Koniec Olsztyna jest na ulicy Tuwima :D IP: *.ols.vectranet.pl 06.09.08, 23:15
                                  Trochę daleko tam jechać, mógłby Lidl być w centrum.
                                  • Gość: katrin Lidl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 12:44
                                    a wiecie, czy można kupić w Lidlu worki próżniowe? w niedzielę Lidl jest czynny?
                                    • Gość: jovan Re: Lidl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 08:51
                                      Tak. Są tam także butle tlenowe i batyskafy. Wszystko za jedyne
                                      9,99. W niedziele nawet taniej.
                                      • Gość: katrin Re: Lidl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:31
                                        ale ja pytałam poważnie.
                                    • Gość: lewus Re: Lidl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 16:47
                                      www.youtube.com/watch?v=zXRzK7Sf4iQ&feature=related
                      • Gość: Smakosze Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 13:17

Szoke! Fasolka po bretonsku z Lidla zdobyla Grand Prix de Gourmets w
                        Paryzu!!! Jestem dumnym posiadaczem 2 sloikow tego lukulusowego
                        skarbu.
            • Gość: * Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 02:40
              Chyba zapędziłaś się w tym wszystkim i nie bardzo wiesz, jak z tego
              wybrnąć. Jedno jest pewne, że reklama na forum po prostu nie udała
              się i nie ma co nad tym dyskutować.

A co do sklepów LIDL, to takie dawne nasze PDT-y niekoniecznie tylko
              z przemysłówką. Jeden z konkurentów więcej na terenie miasta dla
              istniejących supermarketów wcale nie zaszkodzi a pomoże. Oczywiście
              pod warunkiem, że kierowqnictwo tej placówki dotrzyma kroku wymogom
              rynku nie tego typu reklamą na forum a konkurencyjnym zaopatrzeniem
              i godziwą ceną.
    • Gość: geopolityczny Jest i mam go na końcu ... języka IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.09, 17:40
      Byłem. Kupiłem bułkę tartą, bo wypada coś kupić. Więcej nie pójdę. Zakupy tam to
      jest utrzymywanie niemieckiego przemysłu. Nawet metek nikt nie tłumaczy. Na
      chama sprzedaje się niemieckie produkty. Inne sklepy to przynajmniej starają się
      i znaczą polskie produkty. Niemiec natomiast leci z nami ... jak zwykle. Nic
      dziwnego, że w kieszeni coś mi się otwiera.
    • Gość: Marta Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 11:21

Tam jest naprawdę tanio.
    • Gość: zobojętniały W jakim końcu? Normalnie jest! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.09, 13:49
      Cały ten temat świadczy o tym, że silne jest lobby reklamiarskie i lobby
      proniemieckie. Dla chleba Panie! Dla chleba!
      • Gość: * Małe sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 02:23
        Gość portalu: zobojętniały napisał(a):

> Cały ten temat świadczy o tym, że silne jest lobby reklamiarskie i
        > lobby proniemieckie. Dla chleba Panie! Dla chleba!

Wszystko by było lege artis po linii i na bazie, gdyby nie mały
        szczegół polegający na tym, że LIDL jest firmą duńską :))
        • Gość: bardziejdociekliwy Posłuchaj gwiazdeczko! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.09, 08:21
          A Ty stosunki własnościowe ustaliłeś na podstawie:
          1.KRSu i miejsca zarejestrowania firmy?
          2.Pochodzenia kapitału założycielskiego?
          3.Narodowości akcjonariuszy i kapitału większościowego?
          4.Kraju wytworzenia produktów sprzedawanych w sieci?
          • Gość: * Re: Posłuchaj gwiazdeczko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:12
            Oficjalnie LiDL Polska Sp. z o.o. Spółka komandytowa (sięgnij do ich
            stron www). Możliwe, że jest to także spółka komandytowo-akcyjna.
            Taka organizacja z kolei sugeruje, iż Wspólnicy spółki z o.o. mają
            udziały w spółce komandytowej (chodzi tu przede wszystkim o
            możliwości wypłaty większych dywidend). Takich spółek na terenie
            kraju jest zresztą więcej a LIDL jest tylko jedną z nich.

W skład grupy kapitałowej tej firmy wchodzą: firma Sobieski Sp. z
            o.o., cztery zakłady produkcyjne w Polsce oraz zakład produkcyjny
            Vilniaus Degtine w Wilnie. Z kolei Grupa Sobieski wchodzi w skład
            francuskiej grupy kapitałowej Belvedere, która obecnie jest
            najszybciej rozwijającą się grupą w sektorze napojów
            wysokoprocentowych w Europie. W skład grupy kapitałowej Belvedere
            wchodzi... itd.

Wprawdzie początki działalności LIDL sięgają okresu międzywojennego
            w Niemczech, obecnie posiada sklepy chyba we wszystkich krajach
            Europy.

Sugestie swoje zawarte powyżej oparłem głównie na informacjach
            przypadkowo uzyskanych parę lat temu podczas pobytu w Danii
            dowiadując się o zamiarach ekspansji tej firmy na tereny Polski, do
            których zresztą nie przywiązywałem wagi. Stąd moje takie a nie inne
            skojarzenie. Skąd ludzie w Danii posiadali takie informacjew
            okresie, kiedy w Polsce na temat LIDL jeszcze nie było nic słychać
            na prawdę nie wiem i nie dociekałem. Chociaż w tak postawionej
            dyskusji mogło by być to dosyć ciekawym jej uzupełnieniem. Wybacz,
            ale formy organizacji przepływu kapitałowego między firmami w UE nie
            są moją domeną i z pełną swobodą możesz zarówno uzupełnić moją
            wypowiedź jak i podjąć się dalszej krytyki wskazując bardziej
            profesjonalnie historię tej firmy.
    • Gość: krzyżake Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 21:37

miałem na kolacje fasolke po bretońsku z lidla i 2 tyskie! jest
      dobrze! mądry polak po szamaniu !

ps stolec murowany za góra 40-50 minut
    • Gość: Mariusz Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.05.09, 08:26
      W Lidlu nie jest tak tanio, jak się reklamują, ale za pensję minimalną można się
      wyżywić. Widać wysiłki w kierunku dostarczania towaru stosunkowo dobrej jakości
      po niewygórowanych cenach.
      Najprzyjaźniejsze jest Tesco. Niestety, zmniejszyła się liczba rzeczywistych
      promocji, tańsze towary ostatnio podrożały. Dobry czas na odchudzanie się.
      • Gość: Prezes Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.ovh.net 13.08.09, 19:12

Muszę wam powiedzieć, że Lidl to jednak dobry sklep z dobrymi
        jakościowo produktami. Np. ser topiony firmy Tennery- zajeebisty,
        lepszy niż Hochland. Dobre mają pierniki, coś w stylu
        batonika. Dobre chipsy. Poza tym wiele markowych produktów jak np.
        Pepsi. A i bym zapomniał o zayebistych jakościowo i bardzo tanich
        pistacjach.
    • Gość: kluge Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.kimsufi.com 12.08.09, 10:40
      www.iwoman.pl/na-serio/inews/entertainment;shopping;czyli;jak;miec;frajde;z;zakupow,15
      9,0,456863.html
      • Gość: clerk Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 21:40

shop till you drop
        • Gość: yy Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.09, 07:08
          Lidl to bardzo słaba firma
          • Gość: klientka Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 23:13

mają lepszy towar i tańszy niż w biedronce, do tego bardzo miła obsługa
            • Gość: Klient Lidla W Olsztynie sa juz trzy Lidle IP: *.wbp.olsztyn.pl 28.05.11, 10:58
              Kupuje w tym przy Baltyckiej.Zero kolejek.Najnizsze ceny.Najszersza oferta.Najlepsze piwo,bo z Niemiec/tansze od polskiego/.
              Czego wymagac wiecej?
              • Gość: zorro Re: W Olsztynie sa juz trzy Lidle IP: *.1and1.pl 28.10.11, 22:35

żeby pieczywo tylko lepsze mieli, bo te ich bułki chyba gorsze niż w biedronce, a o chlebie szkoda nawet gadać
                • Gość: kaśka Re: W Olsztynie sa juz trzy Lidle IP: *.play-internet.pl 11.01.15, 10:27
                  na tuwima wypiekają na miejscu i pieczywo jest spoko teraz, zwłaszcza chętnie kupuję ciabattę
                  • Gość: henio Re: W Olsztynie sa juz trzy Lidle IP: *.free.aero2.net.pl 11.01.15, 10:58
                    Taaa głęboko mrożony plastik z ulepszaczem...Pychotka.
    • Gość: lx Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: 78.46.255.* 07.09.09, 14:13
      forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?t=297
    • Gość: danuta Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 14:14

kupuję w lidlu piernik w proszku, nie ma mozliwości, żeby nie
      wyszedł, a wyrasta rzeczywiscie przepięknie i jest smaczny, dobre są
      też spody tortowe-czekoladowe
      • Gość: Frderyk Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.centertel.pl 03.01.10, 20:06
        poświąteczna wyprzedaż?
        wiadomosci.onet.pl/2104517,12,wpadka_dilerow_-_paczki_z_heroina_trafily_do_lidla,item.html
    • Gość: ***** Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: 188.33.12.* 21.04.10, 23:14
      supermarket.blox.pl/2010/04/Szampan-od-Lidla-bije-w-slepym-tescie-najbardziej.html
    • Gość: teresa Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 11:52

nie ma koszyków do ręki i żeby zrobić mniejsze zakupy, trzeba wjeżdżać wielgachnym wózkiem
      • Gość: maniek Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.09.10, 13:28
        Na bałtyckiej obok ekonomika niedługo otwierają Lidl ma być całodobowy.
    • Gość: pijący Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 21:34

mocny okocim w lidlu po 1.77, dobra cena
      • Gość: pijący Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 16:40
        ballantine's finest 0.75 l 39.77
    • Gość: Roman Re: Czy w Olsztynie jest już w końcu LIDL? IP: *.santrex.net 01.06.11, 10:49
      Ale żeby nawet jednej lodówki na piwo nie było...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka