Gość: kacprzycki IP: *.olsztyn.net.pl 12.10.08, 20:17 i znów drożej - a może by się pozbyć monopolu- czas zawnioskować o zmianę uchwał rady miasta wprowadzającej monopol - jutro w tej sprawie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: 201.16.205.* 12.10.08, 20:26 JWK plus Rynski i wszystko jasne. Zdaje sie ze Czesiek to bardzo male piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoko Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.ols.vectranet.pl 12.10.08, 20:46 Problem w tym, że z przedstawionych wyliczeń wynika, że najwięcej kasy idzie na utrzymanie ZGOK-u, a nie na transport. Może mi zatem ktoś powie, po co jest ZGOK? Co takiego robi ta miejska spółka, czego nie mogłaby zrobić prywatna firma? Po co utrzymywać toto z naszych podatków? No, panie Szymański, czy nie jest przypadkiem tak, że Platforma byłaby może i skłonna rozwiązać ZGOK, gdyby nie to, że jest pan podobno spokrewniony z prezydentem Głażewskim? Jest pan, czy nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 21:04 Czesiek wracaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.08, 21:11 Ciągle mamy jakąś przeplatankę Może dać radnym skakankę Jak wyskoczą ze swej głupoty Będzie w mieście mnie roboty Przy sprzątaniu PO partaczach Zakłamanych małych graczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rioletto Clashes in Italy over dump plans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 22:11 www.reuters.com/news/video?videoId=91365&videoChannel=1&refresh=true Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: 201.16.205.* 12.10.08, 22:29 jest w miescie monopol na wywoz smieci- jest kto sie tym zajmuje - Rynski kto byl marszalkiem - Rynski kto byl prezydentem - Rynski wiec na co do k.. nedzy czeka jeszcze CBA ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacprzycki Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ IP: *.olsztyn.net.pl 12.10.08, 22:37 a jeszcze jedno ale - o ile prawdziwe do mnie informacje dotarły ZGOK wystąpił do marszałka z wnioskiem o zamknięcie wysypiska w Łęgajnach - z czym to się wiąże - ano z tym, że będzie drożej bo czeka nas zbiórka kasy na REKULTYWACJĘ :-( Miało być pięknie a wyszło, jak zawsze :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.08, 22:52 ciekawe czy to zbieżność, że kacprzycki z sld ma takie samo zdanie jak rynski z sld. A może to tylko przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geibel Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 23:00 Nie ma przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Jak to nie ma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 02:25 Jest to kolejny przypadek zaklepany przez RM robiony na kasie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.ols.vectranet.pl 13.10.08, 00:29 Nic nowego pod olsztyńskim słońcem. Olsztyńska Platfarma jak odkurzacz "zasysa" wszystkie sld-owskie spady i weszła już w buty postkomuny. Ci sami ludzie, te same metody ograbiania olsztyńskich leszczy. Świetnie im wychodzi współpraca ręka rękę myje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.ols.vectranet.pl 13.10.08, 01:15 Przez te śmieci to pójdziemy z torbami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Business is business IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 02:24 Nie słyszałem, by w tej sprawie były jakieś przetargi, a więc monopol dyktuje warunki!!! Kwestia, że forma tego śmieciowego interesu trafiła bezpośrednio w ręce dwóch olsztyńskich notabli nadal nikogo nie interesuje. Czy wiecie teraz, do czego służą owce??? Odpowiedz Link Zgłoś
rask Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy 13.10.08, 07:19 piszemy, protestujemy, zawetujemy, spisujemy, wnioskujemy Panie KK uwielbiam taka retorykę. Brakuje mi jeszcze : pomożecie??? Tak pomożemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacprzycki Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ IP: 195.47.201.* 13.10.08, 15:01 retoryka proszę uprzejmie - dziś odbyła się konferencja prasowa na której poprosiliśmy o zmianęzapisu monopolistycznego: zmieniamy z: Proponuję zmianę: Inne wymagania wynikające z gminnego planu gospodarki odpadami § 17 1)Odpady komunalne, wielkogabarytowe, budowlane odbierane od właścicieli nieruchomości przez podmioty uprawnione podlegają unieszkodliwianiu na składowisku odpadów innych niż niebezpieczne i obojętne we wsi Łęgajny, na terenie Gminy Barczewo, do czasu jego funkcjonowania. Po zamknięciu składowiska w Łęgajnach odpady przez podmioty uprawnione będą przekazywane do Zakładu Gospodarki Odpadami Komunalnymi Sp. z o.o. przy ul. Lubelskiej 43 D do czasu uruchomienia Zakładu Unieszkodliwiania Odpadów dla miasta Olsztyna. 2) Odpady opakowaniowe i zebrane selektywnie od właścicieli nieruchomości lub zebrane w lokalnych punktach odbioru selektywnego podmiot uprawniony przekazuje do sortowni Zakładu Gospodarki Odpadami Komunalnymi Sp. z o.o w Olsztynie przy ul. Lubelskiej 43 D. na - Proponuję brzmienie: § 17 1. Niesegregowane odpady komunalne zebrane z terenu Miasta Olsztyn, które nie mogą być poddane odzyskowi, należy składować na składowiskach spełniających wymagania art. 9 ust. 3 i ust. 4 ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. o odpadach Dz. U. Nr 62, poz. 628, z późn. zm.). 2. Odpady z selektywnej zbiórki (w tym papier i tektura, tworzywa sztuczne, szkło, odpady biodegradowalne, wielkogabarytowe, budowlane), prowadzonej na terenie Miasta Olsztyn odbierane są przez podmioty uprawnione, które przekazują te odpady do Sortowni Odpadów zlokalizowanej na terenie ZGOK bądź zagospodarowują we własnym zakresie. - patrz czyli coś zrobiliśmy - teraz mogęnapisaćzrobione, w kolejnych sprawach jako ugrupowanie polityczne również będziemy zajmować stanowisko - taki to już śliczny język polski :-) Nie we wszystkim od razu możemy zastosować formę dokonaną :-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rask Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ 13.10.08, 15:48 Pomożemy, zmienimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior super!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 15:52 Ekstra!! monopolista dyktuje warunki...gdzie jest uoik??za to sa chyba kary, nie?? a tak poza tym to jezeli mam placic wiecej to uprzejmie prosze o zamkniecie dostepu do osiedlowych smietnikow, zeby lachudry z domkow nam nie podrzucali smieci....jezeli mam placic to wole za swoje a nie utrzymywac burzujstwo.... jak nie stac na zaplacenie za wywoz to znaczy ze nie powinni mieszkac w domku koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciarz Re: super!! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.08, 20:44 Zamykanie śmietników niewiele pomaga. Śmieci są podrzucane pod zamkniete bramy śmietników. Tak jest na osiedlach OSM, przedtem podrzucali do pojemników, teraz mamy wiekszy bałagan. Stosunek do śmieci jest obrazem kultury naszego społeczeństwa, również nowobogackich z osiedli willowych, ale mieszkańcy bloków generalnie nie mogą czuć się "lepszymi" od śmieciarzy z Brzezin. Również mają wiele grzeszków na sumieniu w śmieciowej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.ols.vectranet.pl 13.10.08, 19:00 kurde Kacprzycki puknij ty się w ten pusty łeb. Zabierasz głos w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. Weź się lepiej za naukę , skończ te studia bo studiować kilkanaście lat to lekki wstyd, a poważne rzeczy zostaw poważnym ludziom. Dziwie się że cie jeszcze z tego zacisza nie wykopsali, ale wkrótce ludzie się na Tobie poznają i tam. Może opowiesz jak robiłeś przekręty na organizacji Kortowiady?. Pewnie chętnie ludziska z Twojego osiedla posłuchają. a jak nie to będę im to w odcinkach pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacprzycki Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ IP: *.olsztyn.net.pl 13.10.08, 20:05 ha ha :-) ale się uśmiałem - co do kortowiady - to mnie ta spawa dziwi :-) ale z chęcią dowiem się o Twoich wyczynach :-) - zapewne na tym polu masz spore osiągnięcia :-) co do kortowiady i mojego w niej uczestnictwa - www.kortowiada.pv.pl sporo do oglądania i czytania - polecam gorąco :-) współuczestniczenie w organizacji takich przedsięwzięć - to dobra szkoła życia :-) Co do studiów to się nie odniosę :P posiadanie wyższego pełnego wykształcenia to nie konstytucyjny obowiązek. Co do mojej wiedzy proszę ją zweryfikować na podstawie ustawy o gospodarce odpadami i prawo ochrony środowiska, polecam też www.uokik.gov.pl - materiały źródłowe - proszę się zapoznać. Ja monopolu na wiedzę nie mam, tą którą mam z chęcią się nią dzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny czyelnik Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.ols.vectranet.pl 13.10.08, 21:03 Ciekawy ten tekst, tylko dlaczego skupia się na podwyżce kosztów transportu, a nie na tym co zgok robi z 80 złotymi które mu zostają. Z tego co pamiętam to ZGOK pobiera opłatę około 190 pln od firm odbierających śmieci (m.in. PGM). 190 pln - 18 pln (transport) - 90 pln (utylizacja) = 82 pln od tony odpadów z Olsztyna. Przecież ZGOK to zwykły pasożyt działający na niekorzyść miasta!! Skoro za 1 tonę płacimy (jako mieszkańcy Olsztyna) 43% do ZGOK-u!! Nie ma co taki pośrednik to nieograniczona skarbonka, której prezes ponoć jest jakoś skoligacony z obecnym p.o. prezydenta (no chyba że to plotka). Mam nadzieję, że uda się pozbyć ZGOKu i dzięki temu cena śmieci znowu spadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Re: Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższ IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.08, 22:38 Każdy ma jakiegoś szwagra. Czasem śmieciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Wywóz olsztyńskich śmieci już dwa razy droższy IP: *.ols.vectranet.pl 18.10.08, 13:43 Kacprzycki nie wstydź się i przyznaj się do swoich przekrętów. Teraz pewnie będziesz chciał wykorzystać mieszkańców Zacisza. Ale nie martw się nie jesteśmy tacy naiwni. Jeśli się sam przyznasz i znikniesz z pola widzenia czerwony pajacu z SLD to może oszczędzimy dla dobra sprawy Twój czerwony tyłek. Pozdrowienia dla Twoich przyjaciół z SB (a może tu też zaprzeczysz , że obracasz się w takim środowisku :) Odpowiedz Link Zgłoś