leon.1 07.11.08, 23:28 Alf z Mreckiem nagrali hymn portu w Elblągu na tle tegoż portu !!! :) REWELACJA !!!! Chłopcy nie wiedziałem że macie talent :) No i oczywiście port SUPER !!! Gorąco polecam: pl.youtube.com/watch?v=kooV404AcCg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.ols.vectranet.pl 07.11.08, 23:31 buahahahahahaaa!!!! a który to alf, a który mreck? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 07.11.08, 23:38 Na "gitarce" przygrywa Alf... Ma chłopak talent... :) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 07.11.08, 23:42 Natomiast słowa hymnu są niestety niemiłe dla nas Olsztynian... Oczywiście jest o tym że nie mamy tramwajów i oczywiście to zabranych zszywaczach z byłego Urzędy Wojewódzkiego... :) Natomiast teraz zjaśniała dla nich gwiazda- PORT !!! :) I w to będą inwestować... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 08.11.08, 00:45 tak sobie ich wyobrażałem, kiedy zaplanowali trasę koncertową po Mongolii ? :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 01:23 alfik dobrze wypadł :) ale fajne z nich mongoły mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 10:44 o ja cie!!!!!!!!! buhahahahahahahahaha !!!!!! juz dawno się tak nie usmialem. to HIT !!!!! jest nowy przeboj po jozinie z bazin. Hymn portu kajakowego w elbie bedzie hitem sezonu !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 12:26 SUPER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 08.11.08, 15:38 Ekstra hymn:)))))))),ale to niestety nie ja,nie umiem grac na tym instrumencie:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 08.11.08, 16:08 Jesteś skromny Alf... :) :) :) To się ceni... :) Niestety Twój kolega Elbinger wystąpił w tym roku na dniach Elbląga z podobnym repertuarem i teraz się nie wyłgasz... :) :) :) pl.youtube.com/watch?v=DY1pcEtHI_w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: kajakiem do mongolii z "portu"elblong IP: *.range86-148.btcentralplus.com 08.11.08, 16:39 Buuuuuuuuuuuuah ha ha ha siaaaaba siaaaba uuuuh bedziem miec w elblongu port buuuuuuuuh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s pomyslec ze olsztyny to takie cymbaly IP: *.elb.vectranet.pl 08.11.08, 20:22 hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.ols.vectranet.pl 23.11.08, 11:28 nie bądź taki skromny Alf. bardzo ładnie wszystko wyszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mems Leon.1 - mówił ci ktoś? IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 17:53 Jesteś nudnawym przymułem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elportowiec Re: Leon.1 - mówił ci ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 18:03 Mega hit !!! Najlepsze jest jak kolega z Elbląga stroi się przed koncertem no i refren !!!! SUUUUPERRRR !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yadol nazwa tego słynnego już zespołu 08.11.08, 20:16 Po pierwsze trzeba ich zaprosić na występy do Olsztyna, po drugie potrzebna jest nazwa , prosta , swojska, medialna np. "Mongoły dwa" lub z angielska " The Mongol Band " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenia Re: nazwa tego słynnego już zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 20:55 Ubawiłam się do łez :) Wysłałam już znajomym i właśnie dzwonili że skręcają się ze śmiechu. Rzeczywiście potrzebny nam jest śmiech a nie wzajemne obrzucanie się wyzwiskami. Leon postarał się tym razem :) Pozdrawiam elbląski port kajakowy ! Super piosenka !! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nazwa tego słynnego już zespołu 08.11.08, 20:58 I ja dołączam do zbiorowego śmiechu. Faktycznie trochę humoru nikomu nie zaszkodzi w tych skomplikowanych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: nazwa tego słynnego już zespołu 08.11.08, 21:11 mreck i alfik w końcu coś się wam udało! gratulacje od przyjaciół z Olsztyna ! brawo leon, musimy im znaleźć menedżera i panienki do chórku Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nazwa tego słynnego już zespołu 08.11.08, 21:29 Jak to sie mówi, na początku była chuć ! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jovan Re: nazwa tego słynnego już zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 21:54 Ha ha :) U mnie w oczku wodnym pojawił się dzisiaj jakiś gość z Elbląga. Nagrałem go. Może zrozumiecie ten przekaz. www.youtube.com/watch?v=SeWK_4LgKUg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: nazwa tego słynnego już zespołu 08.11.08, 22:01 to elbinger - ich opiekun artystyczny, ten co na muzyce nie zna się wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jovan Re: nazwa tego słynnego już zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 22:22 Emblągi trzymają go w wodzie żeby zawsze był namoczony. To taki nawyk wywodzący się jeszcze z czasów kiedy Elbląg zamieszkiwał jeden osadnik z żoną. Osobnik ten nie mając gdzie się schować przed kłótliwą białogłową całymi dniami siedział zanurzony w kanale Elbląskim. Jego potomkowie mają ten odruch głęboko zakodowany w genach. Potem z czasem - nie wiadomo dlaczego - utarło się, że im bardziej osobnik namoczony tym lepiej śpiewa. Dlatego potomkowie bagiennego ebląga wynurzają się co jakiś czas z jezior, bagien, kanałow, oczek wodnych et cetera i dają występ. Jedyna rada - nie dokarmiać. Wtedy jest szansa, że ponownie szybko nie wystąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: nazwa tego słynnego już zespołu : ElMongo IP: *.ols.vectranet.pl 08.11.08, 22:36 Ciekawe czy Elmongi dostaja kase z UE na dofinansowanie ginacych kultur lokalnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: nazwa tego słynnego już zespołu : ElMongo 09.11.08, 10:16 Dotacje ciągną zewsząd :) Życie Elbląga to jedna wielka dotacja :) :) :) Wystarczy przecież pluć i płakać ... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nazwa tego słynnego już zespołu : ElMongo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.08, 15:36 świetne jak na elbląg :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssssssssssssss Re: nazwa tego słynnego już zespołu : ElMongo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 07:35 Żal dupę ściska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssssssssssssssssss a jaki jest hymn portu w olsztynie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 09:22 ups, jakiego portu....hahahahhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? 10.11.08, 15:42 Kajakowego... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.11.08, 00:20 Rządzisz Leon... Twoja jest ta kupa gnoju.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.08, 10:03 Kapitalny ten hymn ++!! Ciekawostką jest to że dostałem link od znajomych z Tarnowa :D. Elbląski port przejdzie do historii dzięki tym dwom. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? 11.11.08, 16:18 Elvis :) moja ??? Ja wchodzę na forum Elbląga??? Ja robię tam dym??? Czy Wy tutaj??? Pamiętaj że to wszystko w porównaniu z Waszym chamskim oszczerstwem czyli posądzeniem o wywożenie elbląskich przedmiotów do Olsztyna to mały pikuś... :) :) :) Pozdrawiam Cię w Twoim języku Kęsim kęsim... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rota Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:42 Hymn jest OK ;> Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? 13.11.08, 20:39 nawet bardzo,a zaangażowanie i talent wykonawców ( zespół ElMongo)są wprost porażające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jizi Re: a jaki jest hymn portu w olsztynie? IP: *.net2u.cz 15.11.08, 13:50 to je super !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.ols.vectranet.pl 15.11.08, 17:00 co to widzę, to tarzam się ze śmiechu!!!!! buuuahahahahhaaaa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jizi Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.net2u.cz 15.11.08, 17:43 dobre dobre a co to je Elblag? To mesto? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 15.11.08, 18:03 Pogratulować poziomu wypowiedzi,brawo,brawo,tak trzymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 16.11.08, 07:36 Nie widzisz baranie że kolega pisze z Czech? Może ma prawo nie wiedzieć gdzie jest to zadupie Elbląg??? ;) Nota bene widzę że Wasza mongolska sława wykracza już poza granice tego kraju... :) :)) :) Tak trzymać emblongi !!!! :) :) :) Właźcie tu częściej a będą się z Was śmiać na całym świecie... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asme Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.169.broadband7.iol.cz 19.11.08, 18:29 :> ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fi4 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 21:30 Dostałem link od kolesia z polibudy. Przyznaje że to hicior z paskiem 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 21.11.08, 21:52 Nie nie wierzę :) :) :) To już staje się niesmaczne nawet :) Owszem pośmiejmy się z Elbląga ale nie aż tak żeby robić z tego Jozina z Bazin... ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczegonie Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 13:04 A dlaczego nie? Śmieszne jest *_* Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 23.11.08, 10:05 I niestety prawdziwe :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 23.11.08, 11:40 podobno chłopcy chcą z tym numerem wystąpić w Sopocie , negocjują już z Mongolią warunki , mówią coś o promocji mongolizmu, kopaniu tunelu do Ułan Bator,bajerują jak należy, dodatkową atrakcją ma być występ niejakiej tajemniczej ab w tańcu na rurze, wytypowano ją z grona mongolskiego ze względu na kształty ciała bardzo dla nich kobiece (bardzo gładkie podbrzusze, spory biust i wieeelka dupa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 11:56 A ja sie pytam gdzie byli wasi rodzice kiedy was plodzili? W ZOO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4youbaby Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 20:15 Bardzo fajny kawałek. Dla mnie to rajcowna muzyczka i na dodatek z Elbląga !!!!!! Pozdro wszystkim kajakarzom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 21:17 Pozdro z Krakowa. Miasta nieportowego znacznie rzecznie osadzonego :). Fajny teledysk :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.08, 22:06 Daruj sobie Leon to podbijanie ;) Klip stary, na joemonster.org od dłuższego czasu - myślisz, że coś wylansowałeś? Mylisz się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 25.11.08, 23:00 a jednak mu się udało, to dzięki leonowi świat ich poznał i pokochał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.08, 07:13 Ta Yadol :) świat czy Ty światowy i Leon pod kilkoma postaciami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 26.11.08, 09:28 Nie chciałem żeby ten wątek był podbijany ale skoro tak to boli to obiecuję że osobiście będę go podbijał... :) Pożegnałeś się z Mreckiem czyli Wjciechem K. "muzykiem i poetą" elbląskim??? W sumie sam się prosił o dekonspirację... :) Teraz prawdopodobnie nadaje z Torunia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.08, 09:48 > Nie chciałem żeby ten wątek był podbijany ale skoro tak to boli to > obiecuję że osobiście będę go podbijał... :) Przecież Ty żyjesz tą mizerną formą istnienia ;) Kogo boli uważasz? Mnie??? :D Co tam na uczelni słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Hymn portu kajakowego w Elblągu !!!! 26.11.08, 10:24 1. Głupoty wypisujesz. Poczytaj wyżej i przyznaj się że to Ty żyjesz skoro zabierasz tu głos:) 2. Na jakiej uczelni? Coś Ci się poprzestawiało detektywie... :) Może neuroleptyk, lewatywa i spacery??? Dedukcja -to nie Twój i Twoich kolegów poziom :) Więc zostawcie myślenie innym gdyż w Elblągu ta forma zanikła... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Leonie.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 13:39 Łukaszu Cz. czy wkońcu zaprzestaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 26.11.08, 20:42 Że niby ja to Łukasz Cz? Ha ha ha ha ha ha :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigant Re: Leonie.1 IP: 89.204.203.* 26.11.08, 23:55 no na elblaskim forum ponoc cie rozszyfrowano Lukaszu Cz. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 27.11.08, 07:57 Jacy rozszyfrowujący takie wyniki... :) :) :) Myślenie nie jest ich mocną stroną... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Leonie.1 27.11.08, 10:35 leon pisz o tym mrecku co to za jeden, nie rob sciemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 27.11.08, 19:52 Wysłałem Ci Ol4 pocztą ... :) Google też nie są ślepe :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 28.11.08, 08:59 Obiecałem to podbijam :) Wyczuwam że ten hymn boli elbląskich mongołów... :) Więc nieco psychopatyczne... A zresztą oni też nie mają skrupułów... :):) :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 28.11.08, 19:58 dzięki leonie, to ciekawe, słyszałem, że zmienił się bardzo gdy wrócił z występów w Afryce Środkowej, z nikim nie rozmawiał , zarzucił sex ,schudł i zmizerniał, został artystą, przy szklance niebieskiej oranżady przyznał się komuś i wyznał we łzach, że żyjąc w sercu dzikiego lądu nie widział kobiet i zakochał się w małpie ! koledzy pocieszali go jak mogli, mówili mu : spokojnie chłopie, każdemu mogło się to zdarzyć, brak kobiet prowadzi do takich chwilowych uniesień, a na to nasz bohater szlochając odpowiedział: wam to tak łatwo o tym mówić a Ona nawet nie zadzwoni , nie napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 29.11.08, 09:39 Najciekawsze jeszcze przed nam Yadol... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: Leonie.1 IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 18:36 Up Leoś :):):)???? Widzisz? też podbijam ;) Pozdrawiam z eeeee..... Lublina dzisiaj ;) P.S. Znajomy zza Odry pisał, że tam też już dotarło i ubaw mają po pachy ;) Zgadnij tylko z czego (kogo)? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 29.11.08, 22:13 Dzięki stary :) Widzę że moja akcja propagowania "elbląskości" i pokazywania jej światu rozkręca się :) :) :) Tak trzymaj :) Liczę że będziesz nadal na tym forum bluzgał i opluwał Olsztyn :) Dzięki temu nikt nie będzie miał wątpliwości kim jesteście :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezonans Re: Leonie.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 12:53 Co wy chcecie od tego teledysku? To nie jest Laponia tylko Mongolia. Śpiew gardłowy tam właśnie występuje. Jeśli leon.1 twierdzi że również w Elblągu to trzeba to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 07.12.08, 15:40 ten teledysk ma już wartość historyczną, jest testamentem artystycznym mrecka, wycichła nam ta kanalia mówi się , że prawdziwy kres jego karierze estradowej nastąpił jednak wtedy gdy w aptekach pokazał się mongolski lek o nazwie mreck - środek, który łagodnie przeczyszcza nie przerywając snu Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 07.12.08, 17:51 Mreck dziś pewnie wraca z Torunia do Elbląga :) :) :) Ale te mongoły są kretyńscy :) Czy oni naprawdę liczyli na to że nikt nie rozszyfruje że jeden udaje Ełczanina drugi Torunianina a jest nawet taki co pod Olsztynianina się podszywa. Ale Stowarzyszenie Do Morza dało popis... :) :) :) Banda matołów, chamów i prostaków... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 07.12.08, 19:37 ten sam specyfik mongolski sprzedawany jest w Toruniu pod nazwą ab , proszę nie mylić ( bo łatwo o to )z ob Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Leonie.1 07.12.08, 19:54 Brawo lełon.to teraz dokonaj samooceny,kim tak jestes naprawdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 07.12.08, 20:53 została nam jeszcze ta jedna niespełniona mongolska sierota alfik co z nią zrobimy? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 07.12.08, 23:46 No ten jest rozprowadzony już dawno. To Tadeusz znany geodeta. To kim jest po dekonspirze to miodzio w porównaniu z tym co wyprawiał jeszcze dwa lata temu... W sumie ma niezależny zawód więc nie musi uważać na opinię :) :) :) No chyba że wożenie graniczników w bagażniku swojego Hyundaia uznamy za "nietaktowne" :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 08.12.08, 10:21 biedne mongoły, aż mi ich żal, ty się im chyba Leonie śnisz po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Leonie.1 IP: *.torun.mm.pl 08.12.08, 12:36 Brawo, leon! Ale sobie parobka wychowałeś! Ten yadol to ci chyba robi laskę na każde skinienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: Leonie.1 IP: 89.204.194.* 08.12.08, 15:23 tak sobie z nudow przeczytalem ten watek,wszyscy sie obrazacie i wypisujecie co wam slina na jezyk przyniesie,i co najsmieszniejsze to po was wszystkich to co inni na was pisza poprostu splywa jak po kaczce i dalej swoje glupoty piszecie,a to tylko dlatego ,bo wszyscy jestescie anonimowi poprostu,a twojej glupoty Leon.1 to juz nic nie przycmi.Moze ktorys z was poda swoje dane to oddam kazdemu wielki szacun,pozdrawiam z Kalisza olsztynian i elblazan,oba miasta sa fajne ,wiem to bo w obydwu bylem,pozdro)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Leonie.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 16:17 Gość portalu: mego- a torunia nie pozdrawiasz ? ab-bydło jest z tej krzyżackiej osady z której uciekł Kopernik. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 08.12.08, 19:13 Ab nie próbuj starej sztuczki z napuszczaniem...:) My na olsztyńskim forum nie jesteśmy zrzeszeni w Stowarzyszeniu Do Morza :) Nikt nas nie dotuje i nie spotykamy się po kawiarniach by opracować plan działania wobec jakiegoś tam miasta... :) Po prostu każdy normalny mieszkaniec jakiegokolwiek miejsca gdy plują na to miejsce broni je. Nie stosujemy polityki Czech z 1938 roku wobec poczynań Hitlera :) :) :) Nie udajemy ze pada deszcz gdy wyraźnie widać co hordy elbląskich mongołów próbują tu leczyć swoje kompleksy obrażając, czy chamsko wyzywając to co olsztyńskie czy warmińsko-mazurskie. Czy w tym coś złego? A Ty "mengo" gdy ktoś wyzywa czy obraża Twoją dziewczynę lub zonę reagujesz na to uśmieszkiem i kulisz ogon??? Odpowiedz sobie na to pytanie a nie będziesz robił takich uwag... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 08.12.08, 19:47 obawiam się , że niestety mylisz się Leonie , to go nie rusza, wyobraź sobie skórę człowieka wypełnioną jedynie fekaliami, taką fabrykę gowna, to jest właśnie ab i jego środowisko naturalne, a jego najbliżsi wyglądają tak samo, taplają się w tym od urodzenia i chlapanie gnojem dookoła to ich kultowe zajęcie od pokoleń, taka mongolska tradycja, więc nikt tam nie jest urażony tym co ta świnia mówi i robi, myślisz o nim jak o normalnym człowieku a to przecież sterta gnijącego gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 08.12.08, 21:17 Tak też może być. Z mendowatymi "wrzucaczami ironicznych uwag" jakoś sobie radzimy -niestety na ich poziomie. Na innym nie są w stanie niczego zrozumieć... :) Najgorsze że Ci ludzie uważają się za sprytnych... :) Uporczywe obrażanie czy deprecjonowanie jakiegoś miasta spotyka zwykle reakcję zwrotną... A mimo to nadal produkują tu swoje "przemyślenia". Nie chodzi więc chyba tylko o powiatowe politykierstwo ale także o jakieś profity emocjonalne. Może lepiej się czuje taki jeden z drugim jak "najątrzy, naskłóca czy naopluwa" :) :) :) W szkole pewnie donosili nauczycielom na kolegów, którzy lepiej się uczyli... :) :) :) A za komuny na kolegów z pracy... :) :) :) W końcu kadry SB czy ORMO musiały wywodzić się z jakichś warstw i kręgów społecznych... :) :) :) Tak wiec elbląskie SB i ORMO czuwa... :) Teraz tylko zmienili nazwę na "DO MORZA" ;) :) :) Sposoby działania i mentalność ta sama :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: Leonie.1 IP: 89.204.203.* 08.12.08, 22:57 nie jest moja intencja obrazanie tu kogos,ale jestescie wszyscy anonimowi pochowani za nickami,a mowienie tym kretynom zeby nie brudzili na waszym forum i nie wchodzili na nie bo np.wy nie wchodzicie na elblaskie forum zeby obrazac kogos nic nie da,kretyn zawsze nim pozostanie,jedyne co mozecie zrobic zeby sie ich pozbyc to nie reagowanie na ich zaczepki,oni sie karmia waszymi odpowiedziami,to ich podnieca,poprostu nie piszcie nic w ich watach,tylko pytanie jest i takie?czy wy naprawde chcecie sie ich pozbyc,watpie czego dowodem jest ten watkiem i prowokacja z tym hymnem kajakowym,cos mi sie zdaje ze podoba wam sie bycie tymi anonimowymi obracami,wiec kolo sie zamyka,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: Leonie.1 IP: 89.204.203.* 08.12.08, 21:40 jak bronie swojej dziewczyny to napewno nie anonimowo jak wy tchorze,pozatym wy obrazacie ,no moze tylko nie Yadol,wszystkich elblazan,jest kilku kretynow ktorzy was prowokuja,i swietnie sie bawia przy tym,nie stac was na zignorowanie ich poprostu,jak nikt nie bedzie z was reagowal to watek szybko zniknie,prawda jest taka ze was tak to podnieca jak ich zalosni obroncy opatrznosci olsztynskiej Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Leonie.1 08.12.08, 22:57 Oczywiście że bronisz nie anonimowo... WCZEŚNIEJ OKAZUJESZ DOKUMENTY POTWIERDZAJĄCE TOŻSAMOŚĆ i przedstawiasz się ... :) :) :) Poza tym chłopie nie znasz sprawy nie wtrącaj się... :) Psychoanalityk się znalazł :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: Leonie.1 IP: 89.204.203.* 08.12.08, 23:01 anonimowo ,mam na mysli w internecie pajacu,nie rub z siebie wiekszego niz nim jestes Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Leonie.1 09.12.08, 09:07 mego sam sie w to włączasz i nie jesteś bezstronny, leon słusznie zauważył , że nie znasz sprawy, po przeczytaniu jednego wątku wiesz jeszcze zbyt mało aby wypowiadać się tu jak sędzia, zwróć może uwagę na to iż nikt z Olsztyna nie robi takiego chlewu w Elblągu jak te chamskie mongoły ab alias mreck czy kilku innych, warto nad tym się zastanowić co ta sk.rwiała trzoda chlewna znajduje tu w Olsztynie że nie można jej przepędzić, to tylko odreagowanie "krzywd" ? zaznaczam , jak zwykle , że dla mnie słowa mongoł czy mongolia nie odnoszą się do Elbląga tylko do kilku mend, które wszyscy znamy i które tu występują jako elblążanie, sądzę że takie gnidy mogły urodzić się też u nas, cóż - tym razem Elbląg ma pecha i kłopot POZDRAWIAM JAK ZWYKLE NORMALNY ELBLAG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab yadol dobry matoł IP: *.torun.mm.pl 09.12.08, 11:22 Dobry matoł, dobry matoł, nie robi wstydu treserowi. yadol - szczekaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:ab -bydło ,byłeś bykiem w tej gonitwie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 11:51 >Gonitwa byków bez byków na naszych ulicach W grudniu Toruń odwiedzą Hiszpanie zainteresowani współpracą z naszym miastem w zabiegach o tytuł ESK Tomasz Bielicki, Sobota, 29 Listopada 2008< Goniłeś za kulturą jako byk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: Leonie.1 IP: 89.204.207.* 09.12.08, 14:06 wiesz Yadol ,ty jestes w miare najnormalniejszy z was wszystkich,ale moze sie powturze bo wszyscy czytacie wszystko tylko do siebiebierzecie tylko to co wam pasuje,wiec powturze sie.Pozbyc sie ich mozecie tylko w jeden sposob,nie reagowac na ich chamskie zaczepki,nie podbijac ich watkow,a zobaczysz jak sie szybko im znudzi,jak nikt nie bedzie reagowal.Prawda ,nie znam was do konca ale mm wrazenie ze taki Leon.1 odnosi niesamowita podniete przekamarzajac sie z nimi,jestem pewien ze jak teraz nie wchodzi na elblaskie forum to kiedys to robil napewno i obrazal tam elblazan taki typ,teraz nie musi bo te "mongoly"wchodza na wasze forum ale jak przestana to on sam steskniony wejdzie na elblaskie zeby prowokacja zaprosic ich spowrotem,ot taki typ sory za wtracanie sie ,ale coz nie wytrzymalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:mego a podstawówkę to ty skończyłeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 14:48 powturze,spowrotem ,bez ę i ą. Rozumiem ,że każdy może się potknąć ,ale ty robisz to za często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego do ? IP: 89.204.207.* 09.12.08, 14:53 fakt robie duzo bledow,np. zauwazylem ze napisalem rub zamiast rob,ale to z pospiechu,a co do bledow ktore mi wytknoles,odp jest prosta ,mam angielski windows ,wiec nie mam polskich liter pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 09.12.08, 20:28 OK OK :) Nie ma czym się podniecać. A Tobie mengo powiem że jakoś tak ostro zacząłeś... :) :) :) Od razu coś Ci się nie podoba i od razu tonem nakazowo umoralniającym. Za dużo tego żeby Ci wszystko od razu wyłuszczyć. Posiedzisz poczytasz to może zmienisz zdanie ;) Jednak jak na człowieka słabo obeznanego z ortografią masz niezły tupet... :) :) :) Zacznij więc może on nauki pisania a potem od pouczania ... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: do ? IP: 89.204.197.* 09.12.08, 22:16 na nauke ortografii kolego jest juz troche zapozno.zawsze bylem slaby z niej,i mam to w dupie,to moj problem nie Twoj.To nie znaczy ze nie moge sie wypowiadac,czlowiek tolerancyjny nie zwroci mi na to uwagi nawet,co do ciebie to nawet mnie zaskoczyles,myslalem ze zareagujesz bardziej agresywnie,czyszbym mial troche racji w tym co pisze,wiesz z ciekawosci poszukam troche w elblaskim archiwum czy sie kiedys na nim udzielales,i co pisales,bo nie chce mi sie wierzyc ze taki Lew jestes olsztynskiej moralnosci,jestem prawie pewien ze niezle tam krwi napsules innym,pisze prawie bo nie szukalem jeszcze,jak sie pomyle to osobiscie cie przeprosze w tym watku,pozdrawiam normalnych ludzi,czyli niezawistnych dlasamej idei:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 09.12.08, 23:09 No wiesz "Bartek" można zrozumieć że w Dublinie z językiem kontakt słaby :) Poza tym dobrze wiesz że udzielałem się na forum Elbląga i to co pisałem różnie było odbierane... ;) :) :) Ale czas płynie ludzie się zmieniają ;) niektórzy rozwijają a inni zwijają :) To samo dotyczy miast... Twojego Elbląga również... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: do ? IP: 89.204.197.* 09.12.08, 23:50 pewnie wszystkich ktorzy zle napisza o Tobie odrazu podejrzewasz o podszywanie sie pod inne nicki,a napewno jest to ktorys z tych kretynow elblaskich,znam ten typ,pisalem ze jestem z Kalisza,weszlem na to forum z sentymentu dla tego miasta,nawet nie musialem szukac ,dales sie sprowokowac i nawet nie wierzylem ze sie tak dasz nabrac i sam przyznasz,jestes dwulicowy choc inteligentny i sprytny,to musze przyznac,sam wchodziles na tamto forum,obrazales ludzi i inwestycje elblaskie a teraz biedaczek sie zmienil,i broni tak sponiewieranego Olsztyna,no co te"mongoly"tu chca.Wiem ze masz to w dupie co teraz pisze ale moze inni sie dowiedza jaki jestes naprawde,dlatego to pisze pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 10.12.08, 20:21 :) Nie podejrzewam o inne nicki :) Po prostu poznaję elbląskie szkoły pisania... :) Skoro "weszłeś" na to forum to znasz prawdę i wiesz jak to było ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mego Re: do ? IP: 89.204.178.* 10.12.08, 21:32 gdybys dal sobie spokoj to juz bym nie odpisal,a tak mnie znow sprowokowales i znow cos napisze,o to mi chodzilo oni pisza bo im odpowiadacie,nie bede sie sprzeczal z Toba Leon.1 z kad jestem,bo cie nie przekonam,nie jestem z Elblaga w sumie to masz racje ze bronisz honoru swojego i miasta,nie mialem zamiaru nikomu tu ublizac ,naprawde t wszystko wywnioskowalem sam po przeczytaniu tylko tego watku,pozdrawiam Ciebie Yadola i wszystkich olsztynian,zazdroszcze wam tych wszystkich jezior ,mozecie sobie mieszkac tak ,jakbyscie mieli caly rok wakacje,tylko zeby zimy jeszcze nie bylo POZDRO CO ZLEGO TO NIE JA:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 10.12.08, 22:16 Nie jest tak źle jak myślisz z tymi antagonizmami. Wielu Elblążan mieszka w Olsztynie pracuje i nikt z nich złego słowa nie powie na Olsztyn podobnie jest w Elblągu :) Jest tylko kilku stowarzyszonych w Stowarzyszeniu Elbląg do Morza... :) i wydaje im się że prowadzą politykę szczując skłócając podszywając się itd. Tych kilku robi dym bo nie mogą sobie darować że Elbląg przestał być miastem wojewódzkim więc gryzą co się da... :) CEL??? Korzyści emocjonalne plus urojenie że osłabiony Olsztyn odda im Urząd Marszałkowski... ha ha ha ha:) Tak przynajmniej donosi mój znajomy z ulicy Hetmańskiej ;) :) :) Natomiast miasto jest rzeczywiście niczego sobie :) Dla mnie to najważniejsze miejsce na świecie... :) Ty zapewne też takie masz... :) A i dla Elblążan Elbląg też taki jest... nikt tu nie ma nic przeciwko takiemu podejściu. Ja im współczuję bo rzeczywiście powinni być na Pomorzu. Mają tylko 60 km do Gdańska... :) Tylko niech sie odpimpają od Olsztyna i tyle :) :) : Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: do ? 10.12.08, 22:46 mego pozdrawiam i dzięki za rozsądek, dobrze się to czyta POZDRAWIAM ELBLĄG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelson Re: do ? IP: 195.205.60.* 11.12.08, 17:54 Nieźle dajecie czadu tym elbląskim mongołom. Big szacun Yadol i Leon. W końcu to tylko robotnicy z odlewni żeliwa więc nie ma co się po nich spodziewać kultury, Uśmiałem się szczerze bo bardzo podobają mi sie wasze teksty. Kiedyś napisze z tego prace *> bo to już przechodzi do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 12.12.08, 18:55 Oooo mylisz się to wcale nie są robotnicy... :) To wierchuszka inteligencji elbląskiej... :) Jeden to "literat" inny "przedsiębiorca" ale wszyscy zrzeszeni w Stowarzyszeniu Ziemia Elbląska do Morza... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: do ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.08, 19:14 Gadasz do siebie Leon - nie licząc wtrętów Yadola. Reszta to Twój pełen zachwytu dla siebie bełkot. Coraz trudniej Ci zaistnieć. Nikt nie podchwytuje Twoich błyskotliwych aluzji i nie pieje z zachwytu nad Twoimi "odkryciami". Kończysz się pomału... ;). Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 12.12.08, 19:34 Do siebie??? Chcesz powiedzieć że należysz do tych "łaskawców", którzy chcą ze mną "gadać"??? :) :) :) Jakoś nie jestem Ci wdzięczny... :) :) :) Poza tym jestem spełniony... :) również na tym forum... :) Natomiast Ty pewnie jesteś wielonickowcem ... :) więc rozumiem tę podejrzliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: do ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.08, 19:45 Mi się "nie chce" z Tobą gadać ;) To był komentarz do tego wątku ;) Dość żałosnego zresztą. W sumie brak Ci energii żeby pociągnąć inne? ;) Wezwanie do bojowników itp? ;) Blog ekostudenta? Jasne.. jestem welonickowcem - aż się dziwię, że jeszcze mnie nie zdemaskowałeś ;). Skarbnik i sekretarz w jednej osobie jakiegoś elbląskiego stowarzyszenia ;) Takiego od dojenia Olsztyna ze środków na rozwój - albo na egzystencję ;). Pozdrawiam czule Leon. Łaskawco :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 12.12.08, 20:37 Sam wiesz że nie mam serca do wierszy choć jako Rem pisałem ich sporo... tak tak tu na forum. Np dwa lata temu "wierszyki na Boże Narodzenie..." Tylko pewnie mi nie wychodziło jakoś tak dobrze jak niektórym... Ale Ciebie Elvis jakoś lubię bo nie podpadasz mi pod elbląskich sztywniaków i dam pół palca że z Elbląga nie pochodzisz... :) :) :) Było to dawno... :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=53771177&a=53891300 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: do ? IP: *.torun.mm.pl 12.12.08, 20:52 Świetne! Kompletnie do d.... Ale szczere. A twój parobek yadol też pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 12.12.08, 20:56 Pisze to to bardzo dobrze :) W każdym razie znacznie lepiej niż te częstochowskie rymy denne i płytkie w stylu Mrecka... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 12.12.08, 20:57 A co do parobka to przemilczę bo intryganctwem się brzydzę... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: do ? IP: *.torun.mm.pl 12.12.08, 21:02 oj, leon, chyba nie doceniasz talentu. Ten utwór jest akurat bardzo ładny. Nawet do rytmiki nie możesz się przyczepić: yad do akcji się rozkłada, leon już posuwa dziada, ol zdradzony krzyczy "Zdrada!" swiatowemu ptak opada! Hej, jej, hej, matoły! [...] Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 12.12.08, 21:05 Gdyby nie było agresywne było by OK :) A tak jest "zbyt dynamiczne" :) Poza tym to chyba Twoje a nie tego mongoła?... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: do ? IP: *.torun.mm.pl 12.12.08, 21:13 No to dobranoc, leon. Jutro muszę wcześnie wstać. Koło 9-tej będę przejeżdżał przez Olsztyn. Stań gdzieś na trasie 16. i kiwaj do mnie, też ci odkiwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: do ? IP: *.torun.mm.pl 12.12.08, 21:24 grafitowe mitsubishi outlander turbo :) Na niemieckich numerach. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: do ? IP: *.rootnode.net 13.12.08, 10:33 Mnie się tam bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lin-go-tey Re: do ? IP: 64.56.65.* 13.12.08, 18:44 SUPER SUPER SUPER !!!!! :> :> Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: do ? 14.12.08, 20:12 Jasne że super :) :) :) Tylko Ci z Elbląga nie potrafią docenić swoich kolegów :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: do ? IP: *.webd.pl 15.12.08, 18:27 O ja mam to od kolegi i czesto sobie puszczam na zla pogode :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Tajemnica fujarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 20:02 A ja się tak zastanawiałem, skąd w tle tego kajakowo-dostojnego utworu wzięły się raptem dźwięki nigdzie niewidocznej fujarki: pl.youtube.com/watch?v=TVyyhHFKI8E Jeszcze większe zaskoczenie wzbudził w mnie sam system montowanych w gardłach fujarek: pl.youtube.com/watch?v=NNVrmW0VL2I&feature=related Wprawdzie z mongołami mieliśmy do czynienia w średniowieczu, ale żeby taki skansen zachował się jeszcze do dzisiaj? Pozdrawiam twórców kulrury portu kajakowego :o) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Tajemnica fujarki 16.12.08, 21:33 Śpiew gardłowy to dość ciekawe zjawisko :) :) :) Nie mylić z "łabędzim śpiewem" :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Tajemnica fujarki 17.12.08, 21:20 O jo joj :) Hymn spada... Zainteresowanie maleje? ;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Tajemnica fujarki 18.12.08, 23:00 Załamałem się :) znowu nie ma popytu na hymn :) Jednak dołożę starań aby stał się on stałym elementem tego forum. Niektórzy wiedzą dlaczego... Prawda??? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Tajemnica fujarki 21.12.08, 20:15 Niektórzy w Elblągu nie znają słów hymnu... :) Odpowiadając na prośby podbijam :) Odpowiedz Link Zgłoś