Dodaj do ulubionych

kołysanka olsztyńska

21.11.08, 09:51
Był sobie Yad, Był sobie Ol,
i był też Leon.Jeden,
Żyli wśród błot, z sobą przez płot,
Klepali wspólną biedę!
Żyli wśród błot, z sobą przez płot,
Klepali wspólną biedę!

Kochał go Yad, kochał go Ol,
Kochali go oboje,
A Leon też pokochał ich,
Kochali się we troje!
A Leon też pokochał ich,
Kochali się we troje!

Lecz podły los, okrutnie drwi
Podsuwa troski nowe,
Trzeba by tu, pomimo lat,
Wyleczyć się na głowę!
Trzeba by tu, pomimo lat,
Wyleczyć się na głowę!

Skarży się Ol, biedzi się Yad,
A Leon i wysłuchał,
W sercu swym rad, mimo ich wad,
Bez mydła ich wyr..uchał!
W sercu swym rad, mimo ich wad,
Bez mydła ich wyr..uchał!

Lecz żeby ci, nie było żal,
Mieścino ukochana,
Osłem był Ol, wieprzem był Yad,
A Leon miał coś z barana!
Obserwuj wątek
    • Gość: ubawiony Re: kołysanka olsztyńska IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 10:59
      dobre, subtelne i inteligentne (może poza przedostatnią zwrotką). Ale riposta, o ile się pojawi, pewnie nie będzie tak wysublimowana, w myślach bohaterów piosenki pewnie już tłuczą się elbląskie mongoły i inne takie.

Swoją drogą szkoda, że opinię o Olsztyniakach uśredniasz do poziomu tych trzech degeneratów. Jest tu naprawdę mnóstwo fajnych ludzi.

Ja dodam jeszcze jedną zwrotkę:

Lecz aby ten obrazek był
      kompletny i zbiorowy
      do głupców trzech dołącza też
      typ zwący się Światowy
      typ zwący się Światowy
      • Gość: achtung Re: kołysanka czy pijackie przyśpiweki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:07
        nudno i smutno ? Uważajcie ,żebyście nie powpadali do szamb.
        • Gość: ubawiony Re: kołysanka czy pijackie przyśpiweki? IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 11:21
          uuuj! Co niby chciałeś mi powiedzieć? Że jak jestem z Olsztyna, to mam obowiązek
          identyfikować się z wszystkimi krajanami, również tymi słabo rozwiniętymi?
          • yadol pijackie przyśpiewki po niebieskiej oranżadzie 21.11.08, 11:39
            mam dobrą wiadomość dla wszystkich którzy to czytają: nie wszyscy mieszkańcy
            Elbląga to takie fioletowo-malinowe noski o subtelnym i delikatnym smaku
            napędzanych denaturatem jak mreck
            jeżeli to ma być odpowiedź na na hymn portu kajakowego to walnęło wiochą w tym
            najgorszym znaczeniu, postaraj się pajacu bardziej, leon pięknie was ośmieszył,
            wyśmiał a tu u ciebie w tych ciężkich wypocinach na kacu tylko chamstwo ,
            plugastwo i kolejna próba obrażenia , zawiodłem się na tobie , myślałem że
            jesteś zdolniejszym mongołem, chyba zacznę przypominać innym twój występ w
            cyrku, staniesz się znowu barwną postacią o wielu twarzach a nie smutnym pajacem
            • Gość: ubawiony Re: pijackie przyśpiewki po niebieskiej oranżadz IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 11:47
              yadol napisał:

myślałem że jesteś zdolniejszym mongołem

O, już! :-)
              • Gość: ubawiony Re: pijackie przyśpiewki po niebieskiej oranżadz IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 11:52
                starał się yadol, starał, zaciskał zęby, cedził z wysiłkiem mało znane sobie
                słowa (malinowy nosek etc), ale w końcu WUUUUUEEEEEUUUHUUUUEEEE!!! gruchnął mu
                ten mongoł z twarzy
            • Gość: ~~ Re: pijackie przyśpiewki po niebieskiej oranżadz IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 12:22
              A czym to Leon pięknie nas ośmieszył? Linkiem to filmiku z folklorem nawet nie
              mongolskim a lapońskim? Faktycznie się postarał ;) Ale skoro to jest Twój poziom
              humoru to daruj, że innych bawi coś innego ;) Zresztą Leon coś zniknął po
              referendum - czyżby prezydent zapakował go w karton razem z pamiątkami z
              gabinetu? - Tak pasowałby do tych ratuszowych klimacików - i jak one przeminął.
    • Gość: kontrol Re: kołysanka olsztyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:25
      uwaga
      pedauy sie zwołują na OZP
      • Gość: ubawiony Re: kołysanka olsztyńska IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 11:44
        domyślam się, co masz na myśli, wspominając o OZP: albo Ogólnopolski Zlot Parkour (uważaj, trudne słowo) albo Olsztyński Związek Pływacki. Tak czy inaczej nic nie poradzisz, piosenka Mrecka będzie w tym wątku zawsze na najwyższej pozycji, a wypisy ujawniające twoją ubogą część osobowości na dalszych miejscach.
    • Gość: kij Re: kołysanka olsztyńska IP: *.ols.vectranet.pl 21.11.08, 12:57

W Elblągu ZOO otworzyli
      mrecka do niego zaprosili
      mreck małpa okazała
      wierszem się popisała

taka małpa zdolna
      do Olsztyna ją poślemy
      niech na forum dokazuje
      Olsztyniakom krwi napsuje
      • Gość: ubawiony Re: kołysanka olsztyńska IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 13:09
        Gość portalu: kij napisał(a):

>
        > W Elblągu ZOO otworzyli
        > mrecka do niego zaprosili

Wiesz co, kiju? Kijowe te twoje rymy - typowo częstochowskie i nie znasz pojęcia
        rytmu, albo jesteś za cienki językowo. Rozumiem, że leon i reszta jednak powinni
        być wg ciebie reprezentacyjną próbką naszej olsztyńskiej populacji?
        • Gość: ~~ Re: kołysanka olsztyńska IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.08, 13:20
          Ubawiony - nie drażnij - tak czy siak Cię przyszyją do Elbląga ;) i stepowe
          korzenie Ci przypiszą ;)
          • Gość: ubawiony Re: kołysanka olsztyńska IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 13:40
            pewnie tak. Ale mam to w dupie (Adminie, please, nie kasuj posta za brzydkie
            słowo, mój ukochany Kazimierz Kutz też go ciągle używa).

A, przy okazji, do kija: mam dla Ciebie fajny rym - dupa kupa. Masz moje
            zezwolenie na używanie go, na pewno ci się przyda.
            • mreck Re: kołysanka olsztyńska 21.11.08, 14:32
              Lecz aby ten obrazek był
              kompletny i zbiorowy
              niejaki o.Światowy
              niejaki o.Światowy

może tak?
            • Gość: kij Re: kołysanka olsztyńska IP: *.ols.vectranet.pl 21.11.08, 14:50
              Uderzyć w stół, nożyce się odezwą. Nie jesteście godni lepszych rymów.

Na rynku w Elblągu
              leży wielka dupa
              a z niej wystaje kupa
              ubawiony stoi nad nią zamyślony
              skąd się wzięła
              ta wielka dupa
              i wystająca z niej kupa

Masz jeszcze jakieś propozycje?
              • yadol mongolskie pitolenie 21.11.08, 15:25
                znaczenie słowa "mongoł" w tym kontekście jest ze swej natury proste bardzo a
                nawet prymitywne ale co można lepszego powiedzieć o mrecku,
                dwóchpiczychkłakach(~~), kundelku alfiku, ab, czy teraz pokazującym się burku
                ubawionym , chamstwo nieproszonych gości zawsze budzi odruchy obronne, uważam ,
                że jesteśmy i tak cierpliwi
    • Gość: Krakus pytanie laika z Południa IP: *.eranet.pl 21.11.08, 16:37
      Skąd się wzięło określenie "elbląskie mongoły"? Tzn. nie chodzi mi o to, co jest
      przyczyną animozji elbląsko-olsztyńskich (u nas w Krakowie też są podobne
      "wojenki", nawet między poszczególnymi dzielnicami), tylko ciekawi mnie, czemu
      akurat "mongoły"?
      • yadol Re: pytanie laika z Południa 21.11.08, 17:00
        jeżeli poważnie chcesz się zająć tematem to zacznij od wątku "Hymn portu
        kajakowego w Elblągu" dedykowanego czołowym mongołom a w szczególności ich guru
        - najbardziej płaskiemu deklowi Mongolii mreckowi, ostatni post bodaj 19-go
        XI, pozdrawiam
        • mreck Re: pytanie laika z Południa 21.11.08, 17:44
          konceptem tym błysnął niejaki leon.1. Olsztyniacy zawsze obrywaja od
          nas po d... i leon z bezsilnej złości wymyslił sobie tego Mongoła.
          ty yadol uważaj, bo wysmażę kiedyś taki pasztecik, że połowa twojego
          miasta poleje się ze śmiechu. żegnam ozięble.
          • yadol Re: pytanie laika z Południa 21.11.08, 18:04
            smażyć to sobie możesz u siebie mongole z płaskim deklem i fioletowym nosem,
            chyba przypomnę wszystkim o twojej przygodzie w cyrku, po tym jak to opisałem
            mieliśmy tu ciebie jakby mniej , to jak lek na wszawicę mendo
            • mreck Re: pytanie laika z Południa 21.11.08, 18:30
              miałem nie odpowiadać, ale zaciekawiłeś mnie wieprzu, co za przygoda
              z cyrkiem?
              • yadol mreck w cyrku 21.11.08, 19:35
                chciałeś - masz

Arena w cyrku rzęsiście oświetlona. Wjeżdża klatka z ogromnym krokodylem. Na
                scenę wkracza postawny , nagi mężczyzna hojnie obdarzony przez naturę. Podchodzi
                do klatki, otwiera ją , chwyta krokodyla za nozdrza, rozchyla paszczę i wkłada
                tam to co ma najcenniejsze. Gad robi głośne "kłap" zębami. Publika zamiera w
                oczekiwaniu. Nasz bohater zaciśniętą pięścią wali z całej siły krokodylowi
                między oczy, ten jak na sygnał otwiera paszczę . Gość wszystko ma na miejscu.
                Publiczność wstaje, wielkie owacje.
                Wtedy prowadzący konferansjer rzuca pytanie : A może ktoś z Państwa spróbuje?
                Zapanowała cisza i nagle z kącika, z sektora najtańszych miejsc, odzywa się
                nieśmiało mreck : jaaaa.... bym spróbował , tylko ten piękny chłopczyk tak mocno
                między oczy bije !!!
                • Gość: ab Re: mreck w cyrku IP: *.torun.mm.pl 21.11.08, 19:41
                  No to jest przecież kliniczny idiota, ten yadol! Król matołów!
                  • Gość: ubawiony Re: mreck w cyrku IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 19:51
                    próbowałem trochę podtrzymać ten całkiem subtelny wątek, ale ponieważ słyszę tylko wulgaryzmy i stare dowcipy (yadol, czy jak ci tam - ta historia z cyrkiem ma ze 20 lat), a yadol odpowiada tak jak umie (czyli nudno), chyba się wyłączę.
                    Co z ciebie za patriota olsztyński, yadol, skoro mnie, olsztyniaka wyzywasz od burków, tylko dlatego, że sobie z ciebie pokpiwam?
                    Przy okazji, to chyba o tobie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=87516735
                    • yadol Re: mreck w cyrku 21.11.08, 20:19
                      niby olsztyniaku zostałeś i tak potraktowany łagodnie, śpiewasz przecież w
                      mongolskim chórze - nie znasz chyba do końca przyczyn tego konfliktu,
                      przynajmniej ja mając wielu przyjaciół w Elblągu wyraźnie oddzielam normalnych
                      mieszkańców tego miasta od typów umownie tu u nas (nie u ciebie)zwanych
                      mongołami, których jedynym chyba zajęciem jest obrażanie nas i naszego miasta i
                      to na naszym olsztyńskim forum, zagrałeś z nimi
                      • leon.1 Re: mreck w cyrku 21.11.08, 21:58
                        Yadol daj spokój z mongami... :) Szkoda nerwów... :)

Dzięki Mreck :) :) :) Rzeczywiście nie jest to górnych lotów" ale trzeba docenić
                        Twoją pracowitość... :) :) :
                        A tu poniżej mam smaczek... PIOSENKA STOWARZYSZENIA "ZIEMIA ELBLĄSKA DO POMORZA"...
                        www.dopomorza.elblag.com.pl/html/1024x768.html
                        "ZIEMIA ELBLĄSKA
                        DO POMORZA"

Piękną Warmię i Mazury
                        ktoś nam kazał kochać z góry.
                        My wielbimy zaś mierzeję.
                        Stara miłość nigdy nie rdzewieje.

ref:
                        Hej, hej, hej "Szuwary",
                        Elblągowi z wami nie do pary.
                        Dłoń w dłoń z Pomorzany
                        stają zawsze zgodnie Elblążany.

/Elblążanie stają dziś dłoń w dłoń./

Nikt nas nie utrzyma w ryzach,
                        gdy powieje morska bryza.
                        A w szuwarach i na bagnie
                        Elblągowi pływać jest niezgrabnie.

ref. Hej, hej, hej.........

Niech się Neptun już nie smuci,
                        Elbląg do Pomorza wróci.
                        Zapukamy do Warszawy,
                        połączymy całe znów Żuławy.

ref: Hej, hej, hej

Olsztyn z nami chce do raju
                        Lecz ten raj to "baju baju".
                        W takich każą żyć nam czasach,,
                        Że na Warmii dobrze lecz na wczasach.
                        ref: Hej, hej, hej
                        Słowa: W. Karpński,
                        Śpiewamy na melodię "Hej sokoły..."

Jakbym skądś znał ten styl... :) Coś mi znajomo brzmi takt, melodia, składnia...
                        :) :) :)
                        Analizą treści "piosenki" zajmę się jutro dziś tylko chcę powiedzieć że forma
                        nie jest mi obca... :) :) :)
                        • mreck Re: mreck w cyrku 22.11.08, 10:01
                          popracuj nad tym fragmentem.

A w szuwarach i na bagnie
                          Elblągowi pływać jest niezgrabnie."

sens tego taki że chyba tylko olsztynianie jako to przez naturę
                          wyposażeni w błony pławne u stóp dobrze czują się "w szuwarach i na
                          bagnie".
                          • leon.1 Re: mreck w cyrku 22.11.08, 10:08
                            Bardziej interesujący jest jednak autor... :) :) :) Ha ha ha ha :)
                            Co do bagien- to zdaje się macie największe w kraju... :)
                            • leon.1 Re: mreck w cyrku 22.11.08, 12:14
                              Wow !!! Mreck Ty masz 57 lat !!!! Ha ha ha ha ha ha. :) :) :) Przyjechaliście ze
                              Lwowa... :) :) :) No nieźle... :) Ha ha ha ha. Taki stary a taki durny.... :) :) :)
                              Teraz oczywiście nick Mreck znika na zawsze... :) :) :) Pamiętaj jednak że Twój
                              styl łatwo rozpoznać mongole... :) :) :)
                              Pozdrawiam :)
                              • Gość: jpV Re: mreck w cyrku IP: *.olsztyn.mm.pl 22.11.08, 15:02
                                cokolwiek leon napiszesz, tu jest o tobie
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=87551773 więc się lachociągu nie
                                podniecaj tylko idź ssać fleta ulubionemu sąsiadowi
        • Gość: wyjasniam Re: pytanie laika z Południa IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 12:09
          to jest po prostu chamskie obrazanie narodu mongolskiego, olsztyny
          to takie prymitywy, pozniej przejda na inne narody.
    • Gość: ab Re: kołysanka olsztyńska IP: *.torun.mm.pl 22.11.08, 21:12
      Mieścino ukochana,

Brawo, mreck! Piękne słowa.
      • leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 22.11.08, 21:56
        dostaniesz schizofrenii.... :) Tak czy siak pan Wojciech K. z Elbląga odchodzi z
        tego forum. Pożegnajmy go minutą ciszy :) :) :)

Co do piękna to czwarty wers jest arytmiczny... powinno być
        "Leon miał coś z barana"... :)

• Gość: lokals Re: kołysanka olsztyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 22:31
          leon dawaj wiecej info o mrecku :) dekonspiracja znakomicie chłodzi rozpalone głowy
          • Gość: lokals Re: kołysanka olsztyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 22:50
            bez wała spać nie mogę,
            prędzej nasram se na nogę,
            w co ja będę teraz pchał,
            gdy zostawił mnie mój wał
            • leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 23.11.08, 09:19
              Pan Mreck jest po prostu "działaczem" Stowarzyszenia ZEDP... :) Nie pojawił się
              tu przypadkiem jak większość elbląskich mongołów... Są sterowani odgórnie i
              stanowią najprawdopodobniej "ważny" element elbląskiej polityki... ha ha ha ha.
              Nadto ten dekiel chałturzy raz w tygodniu w Toruniu... "Ab" to jego alter ego...
              :) :) :)
              Mongoły do home :) :) :)
              Więcej poczytaj sobie uruchamiając google i dedukcję... :) :) :)
        • Gość: ab leon miał coś z barana IP: *.torun.mm.pl 23.11.08, 10:19
          leon.1 napisał:

> Co do piękna to czwarty wers jest arytmiczny... powinno być
          > "Leon miał coś z barana"... :)

Zauważcie, że leon ma zastrzeżenia wyłącznie do rytmu ostatniej
          zwrotki, ale całkowicie akceptuje jej treść. Ten człowiek potrafi
          obiektywnie spojrzeć na siebie. Brawo! Pierwszy krok w dobrym
          kierunku.
          • leon.1 Re: leon miał coś z barana 23.11.08, 10:23
            Nie tylko na siebie... ale także na elbląskich mongołów... :) :) :)
            • yadol ab ma coś z penisem 23.11.08, 11:18
              Zatroskany bardzo zadzwoniłem wczoraj do kolegi , który jest psychiatrą i
              opisałem mu to co gościnnie wypluwa tu z siebie niejaki ab. Poprosiłem o krótką
              diagnozę. Usłyszałem : GANGRENA PENISA !
              Objawy są wprost podręcznikowe i przypisane jednostce chorobowej zwanej
              mongolizmem k.rwim.
              W imieniu wszystkich olsztyniaków szczere i serdeczne wyrazy współczucia oraz
              zrozumienia dla twoich prób dowartościowania. Nareszcie cię zrozumieliśmy, to
              wiele tłumaczy.
              Patrząc przez łzy i mikroskop na swoje zanikające przyrodzenie myślisz kutafonie
              o tym jedynie jak tu jeszcze zabłysnąć, kogo tu jeszcze obrazić, jak pokazać ,
              że jeszcze jesteś pełnowartościowym mężczyzną. Zrozum : TO JEST JUŻ PRZESZŁOŚĆ
              ! Zużyłeś się moralnie i fizycznie.
              Nie idź już tą drogą chory, ciężko chory mongole.
              I nie obcinaj tego co zostało - samo odpadnie.
              • Gość: zniesmaczony Re: ab ma coś z penisem IP: *.ols.vectranet.pl 23.11.08, 12:00
                yadol i jemu podobni, skończcie tę pyskówkę. Wymienicie się nr telefonów albo
                załóżcie sobie bloga i tam sobie udowadniajcie, który jest głupszy.
                Jest to niesmaczne i żenujące.
                • yadol Re: ab ma coś z penisem 23.11.08, 12:15
                  może nie do mnie ten tekst kolego a do tych mongołów go skieruj, mnie też to
                  przeszkadza ale ty z pewnością znasz lepszy sposób esteto jak pozbyć się tej
                  wszawicy, napisz coś konkretnego mądralo, próbowaliśmy już to chamstwo
                  ignorować, dawaliśmy się bezkarnie obrażać, proszę zostań opiekunem forum i
                  czesz te prowokacje i nie bądź tylko zniesmaczony, zniesmaczeni to jesteśmy już
                  od miesięcy, jakie jest lekarstwo na chamstwo?
                • Gość: ulubieniec Re: ab ma coś z penisem IP: *.elb.vectranet.pl 23.11.08, 12:18
                  boze jak wy zyjecie tym forum, ciekawe czy takie pyskówki jestescie
                  sobie mowic w oczy twardziele?
                  • yadol Re: ab ma coś z penisem 23.11.08, 12:41
                    to pytanie skieruj do mongołów płaskodeklowych ; o ile wiem leon składał im już
                    propozycje takiego spotkania, ja również, poskutkowało nawrotem choroby
    • Gość: ab Re: kołysanka olsztyńska IP: *.torun.mm.pl 26.11.08, 14:45
      Chciałbym zaproponować niewielką modyfikację ostatniej zwrotki:

Mieścino ukochana,
      A Leon miał coś z warana!

Z warana leon mógłby mieć potencjał intelektualny... Mały gadzi
      móżdżek.
      • leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 26.11.08, 20:46
        Aha... a to ciekawe :)
        • mreck Re: kołysanka olsztyńska 27.11.08, 08:09
          i z gęby mu śmierdzi, tak, coś w tym jest.
          • leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 27.11.08, 08:19
            Zdecyduj się czy jesteś ab czy Mreck elbląski muzykancie z bożej łaski :) :) :)
            A może nazwij się czarnoksiężnik Kilian... :) :) :) Ha ha ha ha. Ale chała. Ktoś
            płaci Ci za tę chałturę??? Nie wstydzisz się nagrywać i umieszczać siebie w
            internecie??? Wyglądasz jak stary wyliniały pawian. To co masz w głowie -
            wszyscy tu widzimy :) :) :)
            Pozdro Mreck.
            • Gość: czarnoks Kilian Re: kołysanka olsztyńska IP: 89.204.192.* 27.11.08, 08:58
              Olsztyn jest rad ze ma psy szczekajace wspak
              Ol Leon.1 i ich mlodszy ale nie wiedzacy gdzie jego swiat brat
              Yad...ale sie usmialem ,jestem inteligetny jak cholera
              • Gość: emigrant Re: kołysanka olsztyńska IP: 89.204.192.* 27.11.08, 09:09
                te pyskowki miedzy wami sa naprawde zabawne,jak tylko sie nudze to
                wchodze na to forum i wiem ze sie tu usmieje do lez,Yadol Leon.1 i
                Ol zauwarzylem ze sie udzielacie tylko w watkach gdzie prowokuja was
                te glupki z Elblaga,a potem narzekacie ze probowaliscie ich
                ignorowac,widze ze i was to podnieca ale fajowa zabawe mamy wiec nie
                przestawajcie prosimy:*
                • Gość: emigrant Re: kołysanka olsztyńska IP: 89.204.192.* 27.11.08, 09:15
                  z drugiej strony to sie chlopak Mreck niezle postaral zeby was
                  wkurzyc,no bo ta kolysanka nawet zabawna,no bo ten folklor z Laponii
                  ni jak sie ma do Mongolii jak i Elblaga,choc niektorych moze
                  smieszyc nie watpie
                  • mreck Re: kołysanka olsztyńska 27.11.08, 10:32
                    iiii to sie nawet starać nie trzeba. Tym du_pkom wystarczy
                    powiedzieć słowo na literę "e", żeby piany dostawali. normalnie
                    kretyni. pozdrowienia leosiu, szperaj dalej,moze sie dowiesz cos
                    konkretnego.
                    zaraz kim to ja byłem wg ciebie:
                    prezydentem,
                    emerytowanym nauczycielem,
                    agronomem,
                    lapońskim kajakarzem...
                    ty, może ty masz jakies kompleksy na moim punkcie? wal smiało,
                    życzliwy jestem z natury, to może pomogę?
              • Gość: ab yad to stary dziad IP: *.torun.mm.pl 27.11.08, 10:29
                Kto to wymyślił, że yad to "młodszy brat" leona? yad przychodzi po robocie do
                swojej nory, zrzuca gumiaki, coś tam zje, popije najtańszym piwem z puszki,
                potem siada do starego kompa i próbuje coś znaczyć przynajmniej w tym wirtualnym
                świecie - i to jest całe jego życie. Głowę daję, że się nie mylę. Olewałbym go,
                gdyby nie był taki wulgarny. To jest najbardziej wulgarny wieprz na tym forum.
                A leon to księgowy. Osobowość nauczyciela religii w podstawówce. I mózg warana.
                • mreck Re: yad to stary dziad 27.11.08, 10:36
                  może masz rację:
                  wolny zawód (ksiegowi z reguły nie maja refleksu)
                  od czasu do czasu nadaje z SGH, więc uzupełnia braki wwykształceniu,
                  ale w sumie, ab, czy ten pajac kogoś obchodzi?

Zapyziały świat Leona:

Ciągle ten sam samochód,
                  Ciągle ta sama żona.
                  Za oknem ciągle te same śmieci,
                  Na schodach – drą się sąsiadów dzieci.

A w pracy? Zawistnicy i łajdacy
                  A przyjaciele?
                  Przyjdą czasami w niedzielę...
                  I mówią jak się bogacą;
                  A za piwo i tak nie zapłacą...

Lecz przed ekranem komputera
                  Świat się przed Leonem otwiera!
                  I przy pomocy drąga
                  Mści się na forum Elbląga
                  A w nocy Leon śni:
                  Mamy największe na świecie ... wszy

Ech zapyziały ten świat Leona
                  Ciągle ten sam berecik
                  Ciągle ta sama żona.
                  • Gość: ubawiony Re: yad to stary dziad IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 15:36
                    znowu nieźle ci wyszło :-) Już czekam na te bluzgi. Jednak jedno muszę przyznać
                    - leon, choć na piwko raczej bym się z nim nie umówił, złagodniał nieco
                    ostatnio. Tępe te jego wpisy, nudnawe, czasem się zastanawiam nawet, czy nie
                    parodiuje on yadola - bo ten to już zoologiczny przypadek. Ten wpis z gangreną
                    penisa - no no. Jest to poziom złośliwości typowy dla przerośniętych uczniów
                    czwartej klasy podstawówki, więc, jak widać, nie ma co polemizować. Nie zrozumie
                    i tak.
                  • Gość: ubawiony Re: yad to stary dziad IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 15:46
                    przy okazji, zadziwia mnie żywotność tego wątku. Istnieje w zasadzie dla 4-5 ludzi, którzy nadają o niczym, a jednak żyje o rozwija się, choć w przewidywalnym kierunku.
                    Pięć lat później: wątek o kołysance - 5 tysięcy wpisów, zbliża się rekord Guinnesa. Yadol odsiaduje pierwszy z pięciu zawieszonych wyroków za publiczne używanie wulgarnych słów, poezja mrecka właśnie dostała nagrodę Nobla, leon w szpitalu psychiatrycznym (nie wytrzymał napięcia, ile w końcu można słuchać obelg na swój temat) szykuje straszną zemstę, ale nie milknie na forum, wstukując na przenośnym komputerku elbląskie mongoły odmieniane przez wszystkie przypadki. Wszyscy oczywiście pod zmienionymi nickami, bo udoskonalany system kontroli komunikacji Eszelon v. 5 zawirusowuje automatycznie wszystkie komputery, w których wpisano słowo mreck, yadol lub leon.1. Powstają pierwsze prace magisterskie o fenomenie wątku.
                    • leon.1 Re: yad to stary dziad 27.11.08, 20:06
                      Taaaa futuryzm... :) Dodałbym jeszcze że pługi z Gronowa właśnie zaorują ostanie
                      skrawki dawnej wioski Elbląg... :) A pan Wojciech K. muzykant z Elbląga kończy
                      jak czarnoksiężnik Kilian... :) :) :)
                      Swoją drogą Wojtek to ta Twoja "poezja" (i ta z forum i ta którą sprzedajesz
                      dzieciom) stanowi jakąkolwiek wartość dla ludzi, którzy nie trzymali książki w
                      ręku. Disco polo plus Ty może sprzedawać się jedynie na rubieżach Podlasia i
                      Elblągu... :) :) :)
                      • mreck Re: yad to stary dziad 28.11.08, 07:02
                        nie podkradaj żartów panie księgowy. Przynajmniej moich. Olsztyna
                        nikt nie zaora, bo nie likwiduje się dochodowych interesów, a do
                        takich burdele zdaje się należą?
    • Gość: marek Re: kołysanka olsztyńska IP: *.olsztyn.mm.pl 28.11.08, 00:23
      Bosz.... 10 lat minelo a wy dalej nie mozecie przebolec tej reformy administracyjnej? Narzekacie ze w warm-maz sie cofacie a mysliecie ze kim byscie byli w pomorskiem? Powiem wam kim: drugim Slupskiem. Gierek rzucil wam kiedys wojewodztwo bo mial wiele glupkowatych pomyslow a 20 lat pozniej wam je zabrali, bo ile czasu to moglo trwac. Teraz przyszla stagnacja, ktora nie ma nic wspolnego z tym w ktorym jestescie wojewodztwie, u nas przynajmniej jestescie miastem B, a w pomorskiem bylibyscie miastem F albo jeszcze gorzej. Podziekujcie Gierkowi ze dal wam jakies nadzieje, ktore przeciez predzej czy pozniej musialy sie rozwiac. Wiekszosc mieszkancow Elblaga juz dawno sie z tym pogodzila i zyja dalej wlasnym zyciem, zostalo tylko pare starych piernikow tesknacych za "mocarskoscia" a pewnie i tez za komuna. GET A LIFE!!!
      • mreck Re: kołysanka olsztyńska 28.11.08, 06:58
        jak zwykle na temat. cóż Marku, pewnie powinniśmy buty całować
        łaskawym panom, którzy nas do wa-ma zapisali. Twoje wynurzenia w
        stylu "co by było, gdyby było" są funta kłaków niewarte. Lepiej
        powiedz, jak mogłoby być, gdyby w stolicy tego pożal się Boże
        województwa, były sprawne i sensowne władze? Nie przypadkiem nasz
        prezydent zajmuje szóste miejce w rankingu Newsweeka a waszego
        zastapił komisarz. Mentalnie nie jesteście jeszcze w 21 wieku. U was
        ciągle jeszcze jest rok 1989. Więc zaoszczędź nam łzawych pouczeń i
        nie miej pretensji, że chcemy, żeby było lepiej. A o to naprawdę nie
        jest trudno: wystarczy ugiąć nogi i odbić się od dna.
        • Gość: marek Re: kołysanka olsztyńska IP: *.olsztyn.mm.pl 28.11.08, 11:43
          To przeciez wy od 10 lat rozwazacie "co by bylo gdyby bylo"! Czy naprawde wierzysz w to ze elblag w woj pomorskim "odbilby sie od dna"? pewnie tak samo by sie odbil jak slupsk. Zeby cie pocieszyc to powiem, ze tez nie wiem czymu elblag wrzucili pod olsztyn. W koncu do olsztyna macie 120km a do gdanska tylko 70km. Mysle ze olsztyn tylko by skorzystal no odlaczeniu elblaga bo jest sporo unijnych dotacji dla tzw "sciany wschodniej" a wtedy od michy odpadlo by drugie najwieksze miasto w wojewodztwie. Czy jednak elblag by na tym skorzystal? Pewnie gdansk rzucilby wam jakiej ochlpay tak samo jak slupskowi. Ale coz, jest jak jest, a polak i tak zawsze bedzie narzekal, taki typ. Pewnie jak byscie byli w pomorskim to znalazlaby sie grupka ktora by chciala do krakowa...
      • Gość: ab Re: kołysanka olsztyńska IP: *.torun.mm.pl 28.11.08, 08:30
        Kolejny matoł "marek" tłumaczy ludziom z Elbląga, co mają myśleć.
        Matoł nie wie, albo udaje, że nie wie, że bez Elbląga w ogóle nie byłoby woj.
        warm.-maz. A kiedy Elbląg wróci do Pomorza, to pewnie i koniec tego
        zapuszczonego województwa będzie.
        • leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 28.11.08, 08:53
          Wojtek napisał "Mentalnie nie jesteście jeszcze w 21 wieku. U was
          ciągle jeszcze jest rok 1989."
          Po pierwsze Wojtuś to Ty jesteś w latach '50. Piszesz z błędami np. "zaora"
          zamiast zaorze. Wyglądasz jak łachmaniarz - koszula i spodnie z lumpeksu -
          ubierz się facet jak na człowieka XXI wieku przystało jeśli już pchasz się do
          występów publicznych. Kup sobie porządne oprawki bo w tych wyglądasz wg.
          powiedzenia "żeby nie te zęby to by była d...a z gęby". A propos zębów to kiedy
          Ty byłeś u dentysty facet??? Masz lustro? I Ty coś śmiesz pisać o postępie z
          wyglądem lumpa wymową menela i znajomością ortografii na poziomie 2 klasy szkoły
          podstawowej??? :) :) :) Natomiast w Elblągu nie wyróżniasz się to fakt... :) :) :)
        • Gość: marek Re: kołysanka olsztyńska IP: *.olsztyn.mm.pl 28.11.08, 11:27
          Torunski pierniku. Cos ci sie w glowce poprzewracalo? Wojewodztwo warm-maz mialo byc nawet w pierwotnym planie 12 wojewodztw! To waszego piernikowatego wojewodztwa mialo nie byc. To wy musieliscie walczyc o wojewodztwo, nie my! My mielibysmy wojewodztwo nawet bez elblaga bo na warmii i mazurach nie ma wiekszego miasta niz olsztyn. A w to ze te tereny powinny byc odrebnym regionem nawet chyba taki piernik jak ty nie watpi. Zreszta i tak jestescie satelitka bydgoszczy wiec rozumiem dlaczego macie manie mniejszosci.
          • Gość: cipek Re: kołysanka olsztyńska IP: *.cust.o2.ie 29.11.08, 01:56
            podbijamy?no to podbijamy
            • mreck Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 10:11
              Panie Marek, (specjalnie durniu - leonie nie piszę "Marku", ale
              tobie trzeba takie rzeczy tłumaczyć), otóż Panie Marek, Pisz Pan na
              temat, albo znajdź sobie innego polemistę.
              ty leon wyobraź sobie, że rzecz nie jest w tym kim ja jestem, lecz
              rzecz w tym, ze ty jesteś durmiem, który nie rozumie że został
              ośmieszony i coś tam bredzi. Leon ty urojenia bierzesz za
              rzeczywistość.
              • yadol Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 10:22
                mrecku smutny muzykancie rzecz w tym , że to ty poszukać musisz (tak
                wydaje się wskazują zasady dobrego wychowania) "innego polemisty",
                jesteś tu natrętem, nieproszonym gościem, na tym forum skończonym
                jak Franka trampki, zajmij się innymi miastami, to przyniesie ten
                sam efekt ale my będziemy mogli chociaż wywietrzyć smród po tobie
                • mreck Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 15:07
                  ty się lepiej wymyj, bo wietrzenie nic nie da.
                  • leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 18:14
                    Wojtek chcesz dalej to ciągnąć to proszę bardzo. Mam tylko nadzieję że
                    zapoznałeś się z konsekwencjami... :) :) :) Nie licz potem na litość... :) :) :)
                    Zaczynasz ostro grać OK mnie to jak najbardziej odpowiada :) :) :) I nie mów że
                    zwrot "zaora" napisałeś umyślnie bo licencja poetica to to nie jest :) :) :)
                    • Gość: ~~ Re: kołysanka olsztyńska IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 18:31
                      leon.1 napisał:

> Wojtek chcesz dalej to ciągnąć to proszę bardzo. Mam tylko nadzieję że
                      > zapoznałeś się z konsekwencjami... :) :) :) Nie licz potem na litość... :) :) :
                      > )
                      > Zaczynasz ostro grać OK mnie to jak najbardziej odpowiada :) :) :) I nie mów że
                      > zwrot "zaora" napisałeś umyślnie bo licencja poetica to to nie jest :) :) :)

Licentia poetica - Panie językowy purysto... od siedmiu boleści :D - nie znasz
                      dokładnie nie używaj ;) taka mała rada ;)
                      • yadol Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 18:38
                        to tak jak z tobą ~~ i dobrym wychowaniem, nie znasz - nie używasz
                        • Gość: ~~ Re: kołysanka olsztyńska IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 18:50
                          yadol napisał:

> to tak jak z tobą ~~ i dobrym wychowaniem, nie znasz - nie używasz

Aleś mi dowalił Yadol ;) Nie wiem tylko z jakiej okazji? Już Cie kiedyś pytałem
                          czego Ty ode mnie chcesz i o co się czepiasz? ;)

i tak a'propos wychowania - Tobą, Ciebie - z dużej litery ;)
                          • yadol Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 18:56
                            do was piszę z małej, możesz sprawdzić
                            • Gość: ~~ Re: kołysanka olsztyńska IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 18:59
                              yadol napisał:

> do was piszę z małej, możesz sprawdzić

Zależy gdzie Yadolku ;) I tak mam Cię w głębokim poważaniu - ale co jak co ale
                              taki kundel jak Ty uwagi mi zwracać nie będzie ;)
                              • yadol Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 19:47
                                zwłaszcza u siebie , prawda?
          • Gość: ab Re: kołysanka olsztyńska IP: *.torun.mm.pl 29.11.08, 21:42
            Biedny olsztyński matołku, torunianie są dumni ze swojego miasta, w
            przeciwieństwie do was. Oczywiście można pisać takie rzeczy, jakie ty piszesz,
            ale jeśli ktoś w Toruniu to przeczyta, to efektem będzie tylko jeszcze większa
            pogarda dla was - zakompleksionych olsztyńskich matołów, które próbują się
            dowartościowywać przez obrażanie mieszkańców innych miast. Dzisiaj przejeżdżałem
            przez Olsztyn, wjeżdżałem droga nr 16 od wschodu. Wiesz, jak nędznie wygląda ta
            twoja mieścina? Torunia nawet w d.... nie jesteście w stanie pocałować, bo za
            wysoko dla was.

• leon.1 Re: kołysanka olsztyńska 29.11.08, 22:04
              Licencja poetica mówisz to była... :) :) :) Ha ha ha ha :)
              My w przeciwieństwie do Was nie wchodzimy obrażać na forum elbląskie czy
              toruńskie... :) :) :) Wasze chamstwo i prostactwo natomiast jest tu widoczne
              codziennie i to bez względu na to czy Olsztyn się komu podoba czy nie ... :) :)
              :) Kolejny z Was został zdemaskowany... :) Stąd ta zwierzęca agresja... :) Nawet
              początkowo ugładzony Elvis próbujący rzeczowo dyskutować wpadł -widzę- w
              panikę... :) Do dziś jakoś nie przedstawił obiecywanego spisu przedmiotów
              elbląskich wywiezionych do Olsztyna :) O czym w takim razie chcecie tu
              powiedzieć? Po co? Co Wam to załatwia? Teraz pozostają Wam tymczasowe nicki...
              :) :) :) Oczywiście nadal się upieram że "ab" to nieudany Wojtuś syn znanego
              tatusia - wielkie zero funkcjonujące jedynie dzięki nazwisku w mieście gdzie
              wymagania są równie zerowe... :) :) :) Nawet w brydżu biedny zajmuje peryferyjne
              pozycje z 260 punktami podczas gdy drugie miejsce zajmuje olsztynianin z 3 tys
              punktów... ha ha ha ha. Na każdym kroku jesteście w tyle... :) :) :) Frustracja
              Was zje... :) :) :)
            • Gość: stolica kultury? Re:ab,wielu masz jeszcze takich kolegów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 22:19
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=87796384&a=87875832
            • Gość: marek Re: kołysanka olsztyńska IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.08, 21:29
              CZLOWIEKU TY MASZ NASRANE POD DEKLEM CZY CO? Nazwanie ciebie idiota do kwadratu bylo by obraza idiotow! Zastanow sie co ty piszesz:

> pogarda dla was - zakompleksionych olsztyńskich matołów, które próbują się
              > dowartościowywać przez obrażanie mieszkańców innych miast.

A co ty zakompleksiony buraku niby tutaj robisz???

Ludzie nie dajcie sie temu pryszczatemu bekartowi sprowokowac. Torunianie to normalni ludzie tacy jak my, to ze nadaje tu z torunia jeden burak ktorego pewnie tatus za mlodu dotykal tam gdzie nie powinien to nie znaczy ze torunianie mysla tak samo.
              • Gość: ab Re: kołysanka olsztyńska IP: *.torun.mm.pl 01.12.08, 06:14
                Spodziewam się, olsztyński śmieciu, że kiedy wymawiasz słowo Toruń, to stoisz na
                baczność. A teraz spadaj, mieszkańcu zadupia, sr.m na ciebie.
                • Gość: ? Re:ab, jesteś grożny ale to chyba nie ty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 12:26
                  miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,6008003,Pojechali_z_siekiera_pod_bank_po_pieniadze.html
                  • leon.1 Re:ab, jesteś grożny ale to chyba nie ty ? 01.12.08, 18:18
                    UUUuuu :) Widzę że dotykanie tatusia to czuły punkt
                    "ab" :) :) :) Zobacz jak może być normalnie bez nas na tym forum... :) Ludzie
                    piszą o swoich sprawach, troskach, informują się. Ale zawsze znajdzie się jakiś
                    pie...c, który pociągnie za sobą lawinę obelg uszczypliwości chamstwa... :) :)
                    :) Nie mówię że ja jestem święty ale jeśli nie ma Was "reprezentantów" innych
                    miejscowości tu na olsztyńskim forum to nie ma też reakcji... Dlatego zdaj sobie
                    sprawę że to Ty i Tobie podobni leczą tu swoje kompleksy a nie odwrotnie...
                    • mreck Re:ab, jesteś grożny ale to chyba nie ty ? 11.12.08, 10:06
                      up
                      • Gość: Rezydent Re:ab, jesteś grożny ale to chyba nie ty ? IP: *.torun.mm.pl 11.12.08, 10:34
                        HYMN MATOŁÓW OLSZTYŃSKICH

Wykonanie: Olsztyński Kwartet Wokalny „Trawiaste Spódniczki”
                        (leon.1, swiatowy, ol4, yadol)

1.
                        Żal, żal nam dupę ściska,
                        Bo olsztyńskie my ludziska...
                        Biedni ci, co tu się rodzą,
                        Sami sobie tylko szkodzą!

Hej, hej, hej, matoły!
                        Pokochajcie błota, trzciny, doły!
                        Hej, hej, hej, Małkowski,
                        Tyś największy z naszej wioski!

2.
                        Żal, żal za mieściną,
                        Za warmińską Ukrainą...
                        Żal, żal za tramwajami,
                        Metrem, Liedlem, wieżowcami...

Hej, hej, hej, matoły!

3.
                        Żal, żal za PGR-em,
                        Skąd jesteśmy wszyscy czterej,
                        Wsiowych głupków stara szkoła,
                        Nasz olsztyński gen matoła!

Hej, hej, hej, matoły!

4.
                        Wódki, wódki, wódki dajcie,
                        Nas matołów pokochajcie!
                        Rad, kto mądry się urodził...
                        Nas też przecież Pan Bóg stworzył!

Hej, hej, hej, matoły!
                        • Gość: c.d. c.d. IP: *.gprs.plus.pl 11.12.08, 11:31
                          Leon yada w pompkę cmoka,
                          ol przygląda się z wysoka
                          i frustruje się światowy
                          że ominął go ten seks grupowy

Hej, hej, hej, matoły!
                          [...]

Lecz światowy nie odpuszcza,
                          leonowi w d..ę wpuszcza
                          olej oraz parafinę
                          i szykuje swoją trzcinę

Hej, hej, hej, matoły!
                          [...]

Na to wścieka się olcztery
                          "zostaw yada do cholery
                          Mój ci on jest, więc mi spadaj
                          nie dam dobrać się do yada"

Hej, hej, hej, matoły!
                          [...]

Yadol na to "ach, mój drogi
                          męski rycerzyku, w nogi!
                          bo światowy mnie zeszpeci
                          będę brzydszy niż sowieci"

Hej, hej, hej, matoły!
                          [...]

Tak trwa ta miłosna gierka
                          każdy na każdego zerka
                          pożądliwie - świat. i yadol,
                          leon również, że aż padł ol.

Hej, hej, hej, matoły!
                          [...]
                          • Gość: Rezydent Re: c.d. IP: *.torun.mm.pl 11.12.08, 13:43
                            Chylę czoła przed talentem!
                            • Gość: Elblag Re: c.d. IP: *.cust.o2.ie 11.12.08, 14:09
                              dolanczam sie do gratulacji,dawno sie tak nie usmialem,niech te
                              olsztynskie matoly nie mysla ze sa gora
                          • Gość: Talent II Re: c.d. IP: *.torun.mm.pl 11.12.08, 14:13
                            yad do akcji się rozkłada,
                            leon już posuwa dziada,
                            ol zdradzony krzyczy "Zdrada!"
                            swiatowemu ptak opada!

Hej, jej, hej, matoły!
                            [...]
                            • Gość: cd Re: c.d. IP: *.gprs.plus.pl 11.12.08, 15:56
                              Leon zrzuca fatałaszka
                              lecz od fjótka większa ważka
                              spływa z niego coś jak kaszka
                              bo ma ptaszka jak fistaszka

Hej, jej, hej, matoły!
                              [...]
                              • Gość: * Re: c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:00
                                tiny.pl/snpm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka