Dodaj do ulubionych

Bar Sushi Yoko Olsztyn.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 17:51
Witam.
Czy wie ktoś może kiedy planują otwarcie tego Baru Sushi Yoko na Olsztyńskim
Starym Miescie?
Bo prace trwają już dosyć długo, na drzwiach wywieszona jest informacja o
godzinach otwarcia, ale ani słowa o tym kiedy to otwarcie nastąpi...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 18:13
      A gdzie dokładnie znajduje się ten bar ?
      • Gość: sushifan Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 18:20
        na rogu ul.Prostej i Staromiejskiej.

(tam kiedyś był taki sklep z ciuchami - Ravel bodajże)
      • Gość: gdzie indziej Sushi Yoko - :-/ IP: *.gprs.plus.pl 16.02.09, 12:22
        wrażenia mocno mieszane. Powiem tak: cena ok. 100 PLN za obiad dla 2 osób jest
        oczywiście zupełnie normalna w sushi-barach, tyle że w innych, w których jadłem
        (głównie Warszawa) porcje były znacznie większe, wychodziliśmy z żoną naprawdę
        najedzeni, a czasem nawet obsług pakowała nam to, co zostało, na wynos. W Yoko
        myk-myk i po jedzeniu, nie zdążyłem zarejestrować, co zjadłem. Tak że
        spróbowałem, dziękuję, ale więcej nie skorzystam.

Na plus: dobry wystrój i bardzo miła obsługa.
    • Gość: natasza Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: 79.191.31.* 06.01.09, 16:25
      też jestem ciekawa kiedy będzie otwarcie. za każdym razem gdy
      przyjeżdżam do Olsztyna (średnio raz w miesiącu) mam nadzieję że to
      może już, ale jak narazie jest bez zmian.
      jeśli ktoś ma jakieś info to niech pisze!! :)
      • Gość: jovan strażak w barze sushi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 08:57
        Obroni sushi przed płomieniami. Niech sushi pozostanie surowe.
        Ustawa wchodzi w życie za dwa tygodnie.
        • Gość: oshi Re: strażak w barze sushi IP: *.ols.vectranet.pl 09.01.09, 12:57
          Juz maja powieszone jakies logo na drzwiach wejsciowych i wyglada na koniec
          prac. Jak pytalem kogos kto wychodzil z lokalu to mowil, ze otwarcie wktroce.
      • Gość: mira Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 25.01.09, 19:24
        yoko sushi w olsztynie jest otwarte od dzisiaj tj 25.01.2008r od godziny 11:)
        godz otwarcia pon-czw ; 11-22 pt oraz sobota 11-23:) jest slicznie bardzo ladny
        kolkal fajny klimat bardzo mila obsluga:)
        • Gość: sony Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.09, 20:02
          Wreszcie :-)
          • Gość: jaoko Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:21
            Powiedzcie proszę jakie ceny ??? Drogo ?
            • Gość: jovan Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:25
              i wszystko surowe? a dla poczatkujących jest coś chociaż lekko
              podgotowane, coś co na pewno nie wbije mi zębisk w twarz zanim go
              nie zjem?
            • Gość: japończyk Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.09, 23:17
              podajcie ceny, jeśli nie podacie to znaczy że to była tylko perfinda
              reklama właścicieli, a wtedy powinna zostac usunięta z tego forum
              • Gość: jovan Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 23:30
                to nie reklama tylko informacja, że mamy w Olsztynie pierwszy sushi
                bar. wcale nie uważam, żeby informowanie o czekoladziarni, sushi
                barze, nowej siłowni czy fajnym sklepie było czymś złym. w końcu po
                to też jest to forum. nie wi skąd u ciebie nagle taki atak
                wkurzenia? no i niby dlaczego jak nie podadzą cen to jest to
                perfidna reklama a kiedy je podadzą to nią nie jest?
              • Gość: ja Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.09, 20:23
                bylem - probowalem - smaczne - nie drogo - polecam :)
        • Gość: Yokoono Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:08
          W srodku jest rzeczywiscie fajny wystroj, przy barze plynie rzeczka
          a po rzeczce plyna tacki z gotowymi potrawami.Lokal nieduzy,ok 8
          stolikow plus spory bar. Obsluga bardzo mila!!! Jedzenie dobre ale
          na pewno jadlem lepsze sushi w innych miastach w Polsce. Troszke
          drogo (szczegolnie jak na Olsztyn),<przykladowo: przystawki ok. 10-
          15 zl, maki (6 kawalkow) od ok 10 -25zl >. Na pewno warto sie
          przejsc i przekonac samemu jak smakuje!
          • Gość: maki Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.09, 22:49
            Smakowo beznadzieja. Póki nie poprawi się smak ryżu (wydaje się być
            bez żadnych przypraw, octu i innych typowo japońskich dodatków
            smakowych) nie mają co liczyć na moją powtórną wizytę. Ryż z surową
            rybą potrafię zrobić sobie sam w domu. A to ma być sushi. Kto jadł w
            innych miastach czy krajach wie o czym mówię i jak powinno smakować
            sushi. Życzę powodzenia w pracy nad poprawą
            • Gość: Ja Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 12:06
              To prawda.Ryz smakowal jak zwykly z torebki gotowany 8 min.Brakowalo
              tego fajnego smaku...
            • Gość: ania Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 27.01.09, 13:52
              ja bylam wczoraj i mi sie bardzo ale to bardzo podobalo fajny klimat, ładny
              wystrój odpowiednia muzyka,bardzo mila obsluga,ktora dba o swoich
              klijetow,jedzenie bardzo dobre,podobno tam pracuje najlepszy kucharz w
              olsztynie,jak dla mnie ryz byl ok a ktos kto sie nie zna na sushi to niech sie
              lepiej nie wypowiada bo widac ze nie wie o co chodzi.. a jak sie jada w jakis
              tanich barach sushi to tak jest przykro mi a tak w ogole to jest duzo taniej niz
              w innych miastach w polsce wiem bo jadlam w sushi restauracjach smak ten sam
              cena duzo duzo wyzsza ja na pewno jeszcze tam wroce i to nie raz pozdarwiam
              • Gość: fan Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 27.01.09, 16:16
                Prorok czy co? Właśnie z żoną i znajomymi rozmawiałem dziś o
                olztyńskim sushi i wszyscy stwoerdzili jednozncznie, że z tym ryżem
                jest coś nie tak. Znaczy ryż jest dobry (jak to ryż), ale nie ma
                smaku charakterystycznego dla sushi znanego z innych lokali - w
                Warszawie i proszę mi wierzyć wcale nie jakiegos podrzędnego. Wpisy
                powyżej to potwierdzają. I nie chodzi o to by lokal krytykować bo
                dobrze że jest. Ale o to że muszą to poprawic. I oby to zrobili.
                • Gość: a_m Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:01
                  nie jestem moze znawca sushi, ale mi smakuje. sushi jak sushi jednym
                  podchodzi bardziej innym mniej, ale za to inne dania sa dobre,
                  probowalem juz kaczki oraz poledwiczki z tofu, te ostatnie mnie
                  kompletnie powalily na kolana, nie omieszkalem tez sprobowac deseru
                  z poziomkami, tez byl wysmienity chociaz jak dla mnie troszke za
                  slodki, ale ogolnie nie ma co narzekac napewno bede czestym gosciem
                  tej miejscowki.cieszy mnie najbardziej fakt ze jest nastepna ciekawa
                  restauracja/bar sushi na olsztynskiej starowce. w sumie stanowczo
                  lepiej niz mialby tam byc nastepny bank lub biuro projektowania
                  mebli.
                  • Gość: fan Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 27.01.09, 17:26
                    Oczywiście nawet takie sushi może smakować. Napisałem to, bo wiem że
                    sushi powinno smakowac inaczj i to jest do naprawienia. I na tym mi
                    zależy - by lokalowi dobrze se wiodło i by poprawiali swoją kuchnię.
                    • Gość: jovan Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:53
                      a mnie cieszy, że w Olsztynie coś powstaje a nie tylko upada i się
                      rozpada. mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. uporalismy się z
                      prezydentem erotomanem, atmosfera się oczyściła i od razu jakoś
                      jaśniej, bardziej optymistycznie i spoko. a sushi nie jadam - ale
                      może skoro już jest jednak podlezę i spróbuję :)te poziomki mnie
                      jakos tak zachęciły...
                      • Gość: maki_raki Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 27.01.09, 19:22
                        to nie tylko coś smacznego to naprawdę się uda klienci też niczego sobie tu będą
                        przychodzić ludzie na poziomie ale bez jakiś historii ala CJM po prostu ludzie
                        mający więcej pozytywnej energii niż marchewkowego nosa pinokia. Powodzenia YOKO
                        znaczy YO KOlo
              • Gość: da da da Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.09, 17:37
                z tym kucharzem to chyba lekka przesada
                • Gość: klijetka Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 28.01.09, 22:52
                  a skad ty wiesz ze juz nie poprawili ?? skoro byles tam tylko raz i juz sie
                  zarzekasz ze wiecej nie pojdziesz.ja osobiscie uwazam ze tam nic nie trzeba
                  poprawiac i ze wszystko jest ok i kucharz i jego dania ktore przyrzadza i
                  obsluga mi sie bardzo podobalo troche musialam poczekac na sushi ale za to
                  mialam mozliwosc usiasc przy barze i osobiscie zobaczyc jak jest ono dla mnie
                  przyrzadzanie wiec ja jestem bardzo zadowolona i na pewno tam jeszcze zajrze:)
                  pozdrawiam
                  • Gość: gosc Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 30.01.09, 18:39
                    witam wszystkich ja również byłem w czwartek w Yoko Sushi i również mi się
                    podobało fajny klimat lokalu,pełna kultura,jedzenie dostałem bardzo
                    szybko,świetna i ładna obsługa,zawitam jeszcze na pewno do zobaczenia
                    • Gość: swiatowy Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.range86-158.btcentralplus.com 31.01.09, 16:36
                      Dobrze ze takie miejsca powstaja jak ten sushi bar.Mamy na Starym
                      Miescie juz coraz wiecej restauracyjek,kawiarenek czy malutkich
                      barow,ktore swoim standartem coraz czesciej dorownuja tym na
                      Zachodzie jednak ich wlasciciele musza trzymac sie razem i klasc
                      nacisk na ratusz i inne SARP-y zeby nie przeganiali i rzucali pod
                      nogi klody inwestorom chcacym zainwestowac w naszym miescie .Miasto
                      nie bedzie sie rozwijac i przyciagac ludzi z pieniedzmi takie
                      miejsca beda "ciagnac na pol gwizdka"
    • Gość: susha Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 23:22
      a ja byłam dziś, to był mój drugi sushi bar w którym byłam (pierwszy w gdańsku)
      i jestem bardzo zadowolona, sushi tez bardziej mi smakowało. Nie uważam ze jest
      zabójczo drogo, nie jest tanio jak w budzie z zapiekankami, ale to inna klasa
      produktu. Dla mnie rewelka, zostawiliśmy 70 zł za 2 osoby i jesteśmy bardzo
      zadowoleni. Ze swojej strony polecam
      • Gość: sushar Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.09, 01:01
        Tylko ten ryż... Pierwszy raz jadłem taki słaby
        • Gość: p.d. Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 00:14
          chyba ty jesteś slaby albo się nie znasz ryz jest ok rybka świeża atmosfera
          mila a te polędwiczki myyy pycha polecam będę tam jutro na pewno.
          • Gość: a_m Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 01:02

no to ja tez ide.....ponownie, bo warto
            • Gość: Gość Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:13
              Jadłam zestaw nr VI Maki -
              • Gość: gosc Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.09, 14:23
                wez sie zastanow jak algi moga byc gumiaste, widac ze nie masz zielonego pojecia
                o sushi!
                • Gość: RW Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:20
                  >>>>> wez sie zastanow jak algi moga byc gumiaste, widac ze nie masz zielonego
                  pojecia o sushi! <<<<<

A w co się zawija maki sushi wg Ciebie - (pseudo)ekspercie?

Może w płaty prasowanych ALG morskich?...
                  Nie?????.......... :))))
                  Jeśli nie, to chyba inne sushi jadamy hahahahaha...

Ale spoxxxxxxxxxx bądźmy tolerancyjni, jakby nie patrzeć to pierwszy bar w
                  Olsztynie, zdziczałe społeczeństwo trza wyedukować :D
                  • Gość: gosc Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.09, 15:37
                    dokladnie zawija sie je w platy alg morskich a miales je kiedykolwiek w reku?
                    jezeli nie to zjedz suche i zobacz czy sa gumiaste? jak nie to jeszcze sprobuj
                    zmoczyc je woda! i co dalej twierdzisz ze moga byc gumiaste?
                    • Gość: RW Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:38
                      Owszem człowieku.
                      Algi -w które zawija się maki- im dłużej stoją, tym więcej wilgoci przejmują od
                      ryżu i stają się gumiaste.
                      Nie wiem o co pianę tu bijesz, daruj już sobie. PEACE.
      • Gość: 807 Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.sprint.com.pl 16.02.09, 09:29
        Moja ocena jest subiektywna, która nie jest znawca.
        Ceny troche zawyzone, ale na masówke ten lokal liczyc nie moze.. no chyba ze
        zaczna robic zarcie na wynos

LOKAL
        Lokal ciasny troche. Wystrój stonowany, postmodernizm ubrany w japonskie
        dodatki. Obsługa trochę zabiegana ale sprawna i uprzejma. Szkoda ze ciasno.
        Polecam stoliki z dala od drzwi bo gdy zimno na dworze to mocno ciagnie...

ŻARCIE
        Nie jadłem wszystkiego, wiec oceniam tylko to co zamowilem:
        Zupa Miso z pieczarkami - dobre dla kogos kto zaczyna poznawac japonszczyzne.
        Takie bezpieczne "eurojaponskie" danie
        Zupa Miso z lososiem - troche malo aromatyczna, za duzo wody.
        Poledwiczki - wchodzi z apetytem
        Sushi maki z lososiem - ryz + mieso - swieze i dobre.
        Sushi (mix) - estetycznie podane, rolki wygladaja srednio, pociete w pospiechu i
        bez mistrzostwa. Mam nadzieje ze sie wyrobia. Smakowo - niech bedzie.

Desery - Panko 4/5, Krem jakis tam 4/5

Czego brakuje: ALKOHOLI!!!
        Lista zyczen: zimne Asashi, Sake, Ume 16%, Ume 40%

Lokalowi zycze powodzenia. Fajnie gdyby zostali, ale musza sie rozwijac i
        szkolic swoich pracowników. Inaczej zostanie mi tylko sushi w Przystani...

Sayonara
    • Gość: toja a czy to nie jest przypadkiem kryptoreklama? IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.09, 15:01
      Admin-weź się do roboty!
      • Gość: maki Re: a czy to nie jest przypadkiem kryptoreklama? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.09, 23:34
        Zwracam honor. Parę dni temu pisałem, że ryż w sushi do niczego, ale
        po paru dniach wróciłem i sushi było w porządku. Ale łyżka dziegciu
        zostaje. Tym razem minus za gumowate algi.

Ale jeszcze raz podkreślę - trzymam mocno kciuki, by lokal miał się
        dobrze.
    • Gość: gg Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.09, 10:28

gdzie to jest dokładnie ?

• Gość: ink Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 08.02.09, 17:27
        nie wiem
      • Gość: michał Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 10:08
        yoko sushi znajduje sie na starówce pod filarami obok zakladu fryzjerskiego
        państwa Matrackich, obok Apteki tam kiedys byl sklep z ubraniami:) gorąco
        polecam to miejsce ja byłem z dziewczyna i bardzo mi sie podobało fajny klimat
        knajpa z klasa,słyszałem rownież ze dokonują rezerwacji na stoliki bo w weekend
        jest sporo ludzi i czasami nawet nie ma miejsc przy barze ja jak byłem to
        załapałem sie na 3 ostatnie:) i było bardzo fajnie:) pozdrawiam
        • Gość: majki Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: 94.254.137.* 15.02.09, 23:30
          nie zarobiliscie na reklame jeszcze ze spamujecie po forach, nie tylko tu ?
          • Gość: gość Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 02:38
            ??? że jak???????
          • Gość: ja Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 10:10
            widzisz majki jakim małym człowiekiem jesteś i to chyba od konkurencji
            mi tam sie podoba i smakuje pozdrawiam i polecam
            • Gość: Inia Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: 217.98.72.* 16.02.09, 18:11
              Byliśmy w Yoko na walentynki, jedzenie super, wystój ekstra, obsługa
              przesympatyczna. Jak ktoś tam był to wie, że żadna reklama temu
              miejscu nie jest potrzebna. Czekam z niecierpliwością na następny
              poziomkowy deser :-)
              • Gość: swiatowy Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: 91.104.102.* 16.02.09, 20:29
                Poziomkowy deser?To jest to sushi bar czy hortex?Pytanie calkiem
                serio .Czy podaja do tego paleczki czy konsumenci wiosluja
                widelcami? ,czy te sushi rozni sie od tego oryginalego w Japonii czy
                tego ,ktore mozna sprobowac na Zachodze(tam sa cale hurtownie,ktore
                sprowadzaja przyprawy,ryz i wszystkie komponenty kuchni
                japonskiej,wietnamskiej,chinskiej itd) smakiem i skladnikami bo
                np.polska "chinszczyzna"czy "kebaby" to maja tyle wspolnego z
                kuchnia chinska czy prawdziwym kebabem co wodka z sake
    • apetyt_na_zycie Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. 23.02.09, 00:42
      Byłam z rodzinką, ogólnie jesteśmy zadowoleni. Zamówiłam zestaw Yoko I. Miejsce
      sympatyczne, obsługa miła, sushi i maki smaczne. Cen też nie uważam za
      wygórowane - w tym zestawie 22 kawałki za 48 zł - myślę, że to nie jest dużo.
      Najadłam się w każdym razie;) Nie jestem super znawcą sushi, ale mnie smakowało
      i chętnie tam wrócę:)
    • Gość: Natasza Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: 193.67.24.* 04.03.09, 11:49
      Będąc 2 tygodnie temu w Olsztynie postanowiłam w końcu udać się do
      Yoko i wziąć sushi na wynos.
      Zamówiłam maki z tuńczykiem i avocado oraz california maki z
      łososiem i rzepą. Do tego wzięłam zachwalany przez wszystkich deser
      z poziomek i musu z białej czekolady.
      Czas na opinię:
      -california maki było smaczne, ale niestety za luźno zrolowane przez
      co musiałam je bardzo mocno ściskać, żeby "nadzienie" nie wyleciało.
      Ryż za słabo się kleił i odpadał podczas zamaczania w sosie sojowym.
      -maki hm... tu było jeszcze gorzej. Zamawiałam zwykłą "wersję" a
      tymczasem dostałam wersję superostrą. Do środka została wyciśnięta
      chyba cała tubka wasabi. Avocado było w ilości śladowej (w pierwszej
      chwili myślałam że o nim zapomnieli), plasterek grubości paznokcia o
      wymiarach 1cmx1cm. Tuńczyk był chyba niestety dość wiekowy bo pełno
      było na nim białych żyłek i generalnie bardziej przypominał z
      wyglądu wołowinę.
      -deser. myślałam że to chociaż trochę zrehabilituje Yoko w moich
      oczach, ale niestety również się rozczarowałam. Miałam wrażenie, że
      zamiast musu z białej czekolady jest śmietankowy budyń. Ogólnie
      deser mdły i bez smaku. Może to wina poziomek, które o tej porze
      roku mogą być słabej jakości.
      Podsumowując, spodziewałam się czegoś DUŻO lepszego. Cena w stosunku
      do jakości i smaku jest dużo za wysoka.
      Gdy znowu zachce mi się podczas pobytu w Olsztynie sushi, przygotuję
      je sobie sama. Jestem bardzo rozczarowana i z pewnością więcej się w
      Yoko nie pojawię.
      • Gość: ja Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 02:29
        cześć wypowiedz wyżej to wielka ciema bo ja pracuje w yoko i wiem na 100% że po
        pierwsze u nas nie serwuje się deserów na wynos a po 2 jak moczy się
        californię w sosie to zawsze się rozpada bo nabiera wilgoci po 3 to w sosie
        należy maczać tylko rybę ale cóż konkurencja też ma swoje prawa i zaśmieca forum
        pozdrawiam i zapraszam przekonajcie się sami\

• Gość: natasza Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:17
          po pierwsze to na moją prośbę kelner zapytał szefa czy zapakuje mi
          deser i szef się zgodził.
          po drugie, to nie jest pierwsze sushi które jadłam w życiu i jakoś
          nigdy nie zdażyło się żeby cokolwiek się rozpadało. poza tym, ja
          sushi nie moczę, a zamaczam w sosie. czy widać tą jakże subtelną
          różnicę?
          po trzecie to w sosie będę maczać co mi się podoba, nawet cały
          kawałek sushi i nie obchodzi mnie że tak "nie należy".
          po czwarte, konkurencja? nie wiedziałam że w olsztynie oprócz yoko
          jest jeszcze inne, konkurencyjne miejsce serwujące sushi.
          po piąte to nie ma takiego słowa jak "ciema"
          a po szóste to może autor posta o pseudonimie "ja" się przedstawi to
          ja chętnie wpadnę na jego "dyżur" w pracy i przekonam się o jego
          superświetnych umiejętnościach.

również pozdrawiam.
          • Gość: Phenomen Yoko Sushi - chyba najgorsza susharnia w Polsce! IP: *.acn.waw.pl 01.04.09, 20:16
            W ten weekend miałem nieprzyjemność gościć w tym pseudo sushi barze.
            Oprócz w miarę przyzwoitego wystroju nie można pochwalić absolutnie
            nieczego, ale po kolei:
            1. Na nasze pytanie o wielkość porcji sashimi, kelner (młody chłopak
            zbladł) i przyznał że nie wie i zapyta kucharza (jeśli tak można
            nazwać panów stojących za barem). Po chwili wrócił mówiąc że wciąż
            nie wie ile tego sashimi w porcji jest ale to i tak nie ważne bo
            sashimi się skończyło. Na pytanie czy w takim razie możemy liczyć na
            nigiri, ku naszemu zdzwieniu usłyszeliśmy że tak... ale to nic.
            Zamówiliśmy zestaw Yoko 1.
            2. Maki były maciupeńkie (stąd chyba ponad 20 kawałków) i niestety
            przygotowywane dużo wcześniej co było czuć.
            3. NIGIRI ZROBIONE ZOSTAŁO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM!!! Co absolutnie
            DYSKWALIFIKUJE jakąkolwiek susharnie. Słynna olsztyńska oszczędność
            na wioskowych głupkach co i tak nie widzą różnicy to jedno ale
            nazywajmy rzeczy po imieniu - SUSHI Z WĘDZONEJ RYBY TO NIE SUSHI!!!
            4. Nie wiem jakiego ryżu oni używają ale tak rozpadającego się
            nigiri nigdy nie widziałem (i już na szczęście nigdy nie zobaczę bo
            Yoko będę omijał z daleka).
            5. Na koniec tej katorgi przyszedł rachunek na 119 zł co kELNER
            (który chyba dopiero co przyucza się do zawodu ale przyszłości mu
            nie wróżę) raczył odtrąbić na głos na cały lokal wprowadzając w
            zażenowanie zarówno mnie, moich gości jak i innych klientów "baru".

W JEDNYM ZDANIU - To absolutnie najgorsze sushi jakie jadłem w życiu
            (a jadłem już w wielu, zarówno w Polsce jak i za granicą), obsługa
            klienta jest poniżej krytyki! Współczuję wszystkim olsztynianom,
            którzy zamiast sushi na poziomie dostają nędzny ryż z wędzoną rybą.
            NIE POLECAM a wręcz PRZESTRZEGAM przed wizytą w YOKO SUSHI.
            • Gość: Olsztynianin Re: Yoko Sushi - chyba najgorsza susharnia w Pols IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.09, 22:35
              do Phenomen+
              po przeczytaniu Twojego posta poczułem się lekko poirytowany.Lekko bo komentarze
              pseudo znawców wszystkiego i wszystkich nie dotykają mnie za bardzo ale zawsze
              trochę wkurzony, gdy ktoś z góry traktuje miasta pokroju Olsztyn i jako
              Olsztynianin z dziada pradziada nie potrzebuje żeby ktokolwiek się nade mną
              litował.Tak się składa że bywam W Yoko średnio raz w tygodniu i nie nazwał bym
              się głupkiem wioskowym,bywałem w sushi barach,zwanych przez ciebie dość
              protekcjonalnie i po warszawsku susharniami w Polsce oraz poza i Twoje uwagi na
              temat maków są zupełnie bezpodstawne, co do nigiri z łososiem wędzonym odsyłam
              do fachowej lektury bądź też do pośledzenia światowych trendów sushi
              (www.smakimprezy.pl/2008/01/08/przeglad-rolek-nigiri-sushi-w-wersji-bardzo-rybnej-i-smacznej/)
              zanim zaczniesz pouczać tu nas wszystkich o tym jak sushi powinno wyglądać.A
              twierdzenie że sushi z wędzoną rybą to nie sushi dyskwalifikuje cię w moich
              oczach jako jakiegokolwiek znawcę,więc wybacz.Obrażanie nas Olsztyniaków i
              wmawianie że można z nas głupków robić sprawią iż cieszę się że będziesz Yoko
              omijał bo z takim nastawienie nie wiem po co tu przyjeżdżasz.Według mnie sushi w
              Olsztynie nie odbiega od innych w których bywałem i będę nadal odwiedzał Yoko.
              Lokalny Wioskowy Patriota

• Gość: decko Re: Yoko Sushi - chyba najgorsza susharnia w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 10:49
                żeby się przekonać nie wystarczy czytać forum
              • Gość: Phenomen Re: Yoko Sushi - chyba najgorsza susharnia w Pols IP: *.acn.waw.pl 03.04.09, 21:43
                Chyba kolego Olsztynianinie, źle mnie zrozumiałeś.
                Nie uważam że Olsztyn pełen jest wioskowych głupków! Wręcz
                przeciwnie! Boli a wręcz IRYTUJE mnie fakt, że ktoś prowadząc
                jedyną "susharnię" (protekcjonalnie czy raczej pretensjonalnie?) w
                moim ukochanym Olsztynie, myśli, że może traktować jego mieszkańców
                jak prostych głupków serwując im zbitki rozpadającego się ryżu z
                wędzoną rybą, i WMAWIAĆ im, że to znane i cenione na całym świecie
                sushi. To co serwują w Yoko, sushi co najwyżej przypomina z wyglądu
                (choć i tak nieudolnie).

Co do światowych trendów sushi... podana przez Ciebie strona nie
                istnieje (czyżby światowe trendy już przeminęły?) lecz mimo
                wszystko, wybacz ale strona smakimprezy.pl gdzie znaleźć można
                przepisy na domowej roboty przystawki imprezowe (gdzie jak mniemam
                napisano, że w przypadku braku dostępu do świeżego łososia, sugerują
                użycie wędzonego) NIE JEST opiniotwórczym portalem w sprawach sushi
                i w ogóle mnie nie przekonuje. Wpisując w google "sushi z wędzonego
                łososia" znajdziesz jedynie przepisy na domowe sushi, które może też
                jest w porządku... ale w domu a nie w lokalu, który pretenduje do
                miana sushi baru.

Piszesz że bywałeś w sushi barach w Polsce. W takim razie podaj mi
                proszę nazwę jakiegokolwiek innego baru sushi w którym serwują
                opisane przez mnie kuriozum. O czym jeszcze nie wspomniałem w swoim
                wcześniejszym posćie to fakt, że nawet w karcie Yoko o tym, że
                Nigiri serwowane są z rybą wędzoną nie znalazłem ani słowa...
                dlatego powtarzam raz jeszcze:

YOKO używając półśrodków i niskiej klasy zamienników stara się
                wmówić Olsztynianom że rozpadający się ryż i plasterek wędzonej ryby
                na jego szczycie to nigiri... wybacz ale taki lokal w Warszawie
                (gdzie istnieje konkurencja a nie monopol jak w Olsztynie) już dawno
                by upadł, czego Yoko wcale nie życzę, mając wciąż nadzieję że ich
                postępowanie wynika z błędów początkującyh i
                niedoświadczonych "restauratorów" a nie czystego wyrachowania.

Dlatego drogi Patioto, bez żadnych wycieczek osobistych, uszanuje
                Twoje zdanie na temat tego miejsca mimo iż wiem, że się mylisz.
                Jeżeli chcesz spróbować prawdziwego sushi polecam warszawską Akashię
                czy Maguro (choć jeśli jesteś fanem wędzonego łosia to raczej nic
                dla siebie tam nie znajdziesz).

Phenomen - prawdziwszy Lokalny Patriota :)
                • Gość: Pro-Pan Re: Yoko Sushi - chyba najgorsza susharnia w Pols IP: *.olsztyn.mm.pl 04.04.09, 00:59
                  Sory phenomen, czy jak ci tam, przygladam sie z uwaga tym twoim
                  zenujacym postom i nie moge zdzierzyc,na jakiej podstawie uwarzasz
                  sie za osobe godna, krytykowac Yoko, a tym bardziej jego
                  wlascicieli???? .Bylem w Yoko juz z nascie razy,przewaznie trafiam
                  na mlode mile i usmiechniete panie, ktore wiedza co sprzedaja,sory
                  phenomen widocznie ty przyciagasz chlopcow...nigdy nie przytrafilo
                  mi sie ze nie bylo swiezego lososia,a nigiri jadlem nie tylko z
                  lososiem wedzonym a, ryba maslana, makrela ,tilapia ,kalmarem
                  osmiorniczka bylo jeszcze pare roznych rybek ktorych nazwy nie znam
                  nie pamietam, wiem tylko ze zawsze sa jakies specjalnosci,swieze
                  ryby dnia , jak mowia panie kelnerki, i polecaja cos fajnego,a z
                  tego co pamietam pisales ze dostales zamiast swiezego-wedzonego
                  lososia, bzdura w tym zestawie co napisales jest wlasnie
                  wedzony...glupoty wypisujesz i niepotrzebnie cisnienie podnosisz...
                  sam jestem wlascicielem restauracyjki i mam nadzieje ze nigdy nie
                  bedziesz moim gosciem, bo jakbys zareagowaal jak moja kelnerka
                  podala by ci krwiiiiiista cielecinke??????? he he he ja nadal bede
                  gosciem yoko i polecam goraco wszystkim, to klimatyczne
                  miejsce.............................

• Gość: antynatasha Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 01:14
        let's hope so....
        • Gość: japończyk Re: świetny pomysł!!!!Polecam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 12:55
          no nareszcie się wybrałem!!!i nie pożałowałem:)Byłem z czwórką przyjaciół w Yoko
          we czwartek,zamówiłem zestaw Yoko 4 bodajże.Sushi na prawde dobre,nie wiem skąd
          te komentarze o rozpadającym się ryżu itp?Sam robię sushi w domu poza tym jadam
          w kraju przynajmniej 1 w tyg. bo pracę mam w rozjazdach i wystawiam ocenę 4+,
          nie 5, bo imbir serwują różowy a ja wolę ten biały,ale moja dziewczyna woli
          różowy więc to chyba rzecz gustu.Po sushi zamówiłem kurczaka yakitori z
          makaronem sojowym,na prawdę bardzo smaczne,wrócę na niego z pewnością.Moja Pani
          zamówiła deser-creme brulee i była zadowolona ,tym bardziej że żadko się go
          serwuje w restauracjach a to jej ulubiony deser.Spędziliśmy miły wieczór i
          wyszliśmy zadowoleni.Wrócimy z pewnością!!!Kelnerka powiedziała nam że niedługo
          będzie ogródek przed barem z czego wszyscy sie bardzo ucieszyliśmy.Czekamy na to
          z niecierpliwością.Chyba Yoko będzie jednym z naszych ulubionych miejsc tej
          wiosny!!Tylko żeby jeszcze mieli japońskie piwko...
      • Gość: antynatasza Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 01:16
        let's hope so...
        • Gość: Natasza Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 14:01
          "let's hope so..." ?? w sensie co takiego?
    • Gość: Jolka Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.09, 17:33
      właśnie,ja byłam jadłam i było ok!!
      • Gość: Olsztynianin Re: Bar Sushi Yoko Olsztyn. IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 00:13
        re : do Pnenomen,
        Tytułem tego posta powinno byc :Pnenomen chyba najgorszy komentator kulinarny w
        Polsce.
        Po pierwsze to po przeczytaniu Twojej wypowiedzi nie będę się spierał o to
        kto jest lepszym czy gorszym patriotą...pozostawię to bez komentarza.

Po drugie gwoli ścisłości od razu sprawdziłem menu Yoko na ich stronce
        internetowej i jest tam czarno na białym napisane , że w skład zestawu Yoko 1 ,
        który podobno zamówiłeś wchodzi nigiri z wędzonym łososiem więc albo masz
        problem ze zrozumieniem treści albo nie wiesz co zamawiasz.Ja osobiście wolę
        surową rybę ale znam grono osób które przepadają za wędzonym łososiem i dla nich
        argument że komuś się to nie podoba z pewnością wydałby się niedorzeczny.
        Nie uważam aby fakt ze tobie się to nie podoba ma oznaczać że tak ma być
        .Polecam sprawdzenie stronek internetowych światowych sushi barów. Dla
        ułatwienia: szukaj kunseisake nigiri ;)

Poza tym przykłady restauracji które podajesz nie są zbyt imponujące,w
        Akashi byłem dwukrotnie , jest to połączenie kuchni japońskiej z koreańską i ich
        sushi jest ok ale bez rewelacji.
        Co do innych barów w których serwuje się kuriozalne dla ciebie nigiri to min.
        Sensi Sushi w Warszawie oraz Edo i Horai.
        Powinieneś też wiedzieć że wędzony łosoś jest dużo droższy od surowego
        ,więc raczej nie jest tańszym substytutem surowego??Akurat to wiem na 100% bo
        pracuje w branży spożywczej od 10 lat i śledzę ceny żywności.

Natomiast podana przez mnie strona istnieje i ma się dobrze,sprawdź
        ustawienia komputera.

Co do Twojej zaciętości w krytyce Yoko to czy ty czasami nie chcesz być
        mądrzejszy od samego Boga?Tak się składa że złożyłem pierwszą wizytę w Yoko po
        rekomendacji Japończyka, który mieszka od kilku lat w Olsztynie i skoro on
        twierdzi ze sushi w Yoko jest dobre to jest to dla mnie jakiś wyznacznik, no
        chyba że ty znasz się na sushi lepiej od niego w co szczerze wątpię biorąc pod
        uwagę sushi bary w jakich bywasz w stolicy.

No i na koniec nie martw się o Olsztyniaków bo chyba nas nie doceniasz,otóż
        wyobraź sobie że bywamy w świecie i potrafimy sami ocenić czy coś jest sushi czy
        też nie i nie damy sobie niczego wmówić.
        Podsumowując Pnenomen trochę pokory , nie jesteś Alphą i Omegą i nie bij piany
        na forum tylko odwiedź wyższej klasy "susharnie" jak to ty poetycko nazywasz
        sushi bary...
        Ja na pewno będę chodził na sushi w Olsztynie no chyba że zaserwują mi
        rozpadający się ryż...

Pozdrawiam na zakończenie tej męczącej polemiki.

Olsztynianin-Patriota W Sam Raz
        • Gość: Phenomen Sushi Yoko - Najgorsze sushi w Polsce IP: *.acn.waw.pl 04.04.09, 01:42
          Masz racje Olsztynianin, w menu yoko wyraźnie napisane jest że w tym
          zestawie łosoś jest wędzony. W tej ciemności i przy tym layout'cie
          MENU ciężko to było wypatrzeć. Biję się w pierś i zwracam honor.
          Z wątkiem patriotycznym sam zacząłęś (jakieś kompleksy?) więc i ty
          go sobie kończ.

Nie zmienia to jednak faktu że na inną wersję nigiri nie miałem i
          tak szans bo w samym środku dnia skończył im się surowy łosoś i
          sashimi nawet nie spróbowaliśmy.

Co do rekomendacji Japończyka to rozumiem że gdybyś jeździł
          japońskim autem, też pytałbyś go o zdanie jak je serwisować? W końcu
          japończyk zna się na wszystkim co japońskie.

Co do rozpadającego się ryżu... a mają tam inny? Ja nie widziałem i
          jak się zresztą okazuje po dokładniejszym przeczytaniu forum - nie
          ja jeden! Gorszego nigiri w życiu nie widziałem!

Rozumiem, że tematu jakości obsługi nie poruszamy bo to przecież
          nieistotne. Ważne żeby napchać sobie ryżu do buzi i ekscytować się
          eksluzywnym designem tego miejsca.

Jeżeli komyuś Yoko (albo Edo) smakuje, jego sprawa ale tak jak ty mi
          pokory ja tobie życze obiektywizmu bo Yoko żadnym cudem nie jest a
          mam wrażenie, że chwalisz je bo wiesz, że i tak nie ma w Olsztynie
          ŻADNEJ alternatywy? Mam się stołować w bardziej ekskluzywnych
          lokalach? Yoko i tak przegrywa z każdą, nawet najgorszą sushi budą w
          jakiej kiedykolwiek jadłem. Może trafiłem na gorszy dzień kucharza,
          kelnera, itd. a może po prostu suchi po olsztyńsku tak ma.

Raz jeszcze przepraszam Wielmożnego Pana Światowca za zmuszenie do
          męczącej polemiki i życzę dalszych podróży myszką po Internecie
          (gdzie przecież wszystko w teorii można znaleźć). Bawcie i chwalcie
          się wzajemnie w tym swoim kręgu współadoracji a na pewno w Olsztyn
          będzie się dalej tak "świetnie" rozwijał i przyciągał turystów
          tak "światowych" jak i wy. Przykłady prowizorek i półśrodków w
          Olsztynie można mnożyć choć tak naprawdę, niestety mnożą sie same.
          • Gość: Olsztynianin Re: Sushi Yoko IP: 87.205.147.* 04.04.09, 09:56
            twoja odpowiedź nie wymaga nawet komentarza...Pozdrawiam
            • Gość: wojtek Re: Sushi Yoko IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.04.09, 22:56
              witam! hmmm po przeczytaniu wszystkich postow na tej stronie postanowilam sam
              sie przekonac jak jest w naszym sushi barze i z czystym sumieniem musze przyznac
              ze bylem bardzo mile zaskoczony,jedzenie bylo bardzo dobre,deser rowniez maja
              nawet creme brulee gdzie jest dosc rzadko spotykanym deserem ale bardzo dobrym -
              polecam!! obsluga na wysokim poziomie mnie obslugiwala taka bardzo mila,mloda i
              sympatyczna pani z czarnymi wlosami ktora wszystko bardzo dokladnie wyjasnila i
              wytumaczyla co do czego wiedziala co polecic zeby smakowalo ,moznabylo
              poprobowac i sie nie zrazic,ja nie bywalem w sushi barach ale jadalem w bardzo
              drogich i dobrych retauracjach na swiecie i mysle ze ta restauracja jest
              niezla!polecam bo warto tam isc i sprowowac ! pozdrawiam
          • Gość: sem Re: Sushi Yoko - Najgorsze sushi w Polsce IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.09, 15:12
            najgorsza wypowiedz w Polsce ja akurat sobie chwalę jedzenie bo jest bardzo
            dobre może trafiłeś na słabszy dzień albo coś z Twoim podniebieniem jest nie
            tak:)pozdrowienia
            • Gość: mak Re: Sushi Yoko - Najgorsze sushi w Polsce IP: 195.117.187.* 09.04.09, 19:39
              Nie znam się na sushi, niemnie - maki się rozpada, to fakt. Jest jednak smaczne,
              a sashimi wysmienite.
              Fatalna jest natomiast obsługa. Trzy razy z rzędu po zamówieniu sushi maki w
              tempurze dostaliśmy zwykłe, a pan kelner nie chciał zamienić dania i prosił o
              zjedzenie tego, co przyniósł...(???!!!).
              Poza tym do tych młodych obsługujących osób przychodzą tabuny kumpli, kręcą się
              po knajpie krzycząc; a sami pracownicy często i dziwacznie wychylają się z
              zaplecza, to z jednej to z drugiej strony i ...patrzą:))) Monty Python normalnie!
              P.S. Mam wrażenie, że nie sprawdza się (przynajmniej w Olsztynie) zatrudnianie
              studentów, czy też "młodych ludzi" - w Heliosoe to samo i też...chaos, mało
              grzecznie, jak na folwarku...
              • Gość: gosc sushi Re: Sushi Yoko - Najgorsze sushi w Polsce IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.09, 22:30
                witam ja rowniez bywam w olsztynskim Yoko sushi i pomimo ze nie jestem ekspertem
                w tej dziedzinie uwazam ze jak na nowo powstale mijesce radza sobie dobrze a
                nawet bardzo dobrze.bedac ostatnio w olsztynie jadlem sushi i mi sie nic nie
                rozpadalo,bylo bardzo smaczne, porownywalne do warszawskich sushi w ktorych od
                czasu do czasu bywam.lokal ma bardzo ladny wystroj, jest milo.zawsze kiedy tam
                zagladam obsluga jest bardzo uprzejma, sympatyczna,wiata gosci z usmiechem ,
                zawsze pomocna,dbajaca o klijeta i przede wszystkim kompetentna wiec nie wiem
                skad te niemile uwagi pod ich adresem ja osobiscie wole byc obslugiwanym przez
                mlodych i sprawnych studentow niz przez emerytowane babcie zajmujace miejca
                pracy mlodym ludziom.ja osobiscie nie spotkalem sie z sytlacja gdzie kucharz
                wychodzi na sale konsumencka natomiast jezeli tak rzeczywiscie bylo to zgodze
                sie z toba ze takie zacowanie jest nieodpowiednie.jako staly gosc tego lokalu
                goraco polecam aby tam zawiatc. pozdrawiam
                • Gość: Marcin Jarka Re: Sushi Yoko - Pyszne sushi z Olsztyna:) IP: 87.205.145.* 09.04.09, 23:47
                  Ja poradzę osobom które są niezadowolone z obsługi żeby od razu waliły do
                  managera,to coś z tym zrobi jeżeli rzeczywiście coś jest nie tak.Przynajmniej
                  ja tak zawsze robię bo lubię być mile obsłużony w restauracji.Ja byłem w sushi w
                  Olsztynie już kilka razy i nie spotkałem się z niemiłą obsługą,jeżeli tak by się
                  zdarzyło nie omieszkam powiadomić o tym managera.
                  Co do jedzenia UWIELBIAM kaczkę YOKO.Zawsze ją zamawiam chodź obiecuje sobie
                  że spróbuję coś nowego i nigdy nie mogę się oprzeć tej kaczce:)
                  • Gość: Marcin Jarka Re: Sushi Yoko - Pyszne sushi z Olsztyna:) IP: 87.205.145.* 09.04.09, 23:51
                    zapomniałem dodać że z sushi lubię californię z tuńczykiem pikantnym no i
                    jeszcze z pieczonym łososiem i awokado.Nie próbowałem jeszcze deserów .Jak
                    spróbuję napiszę o moich wrażeniach.:):)
                    • Gość: wiktror Re: Sushi Yoko - Pyszne sushi z Olsztyna:) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.04.09, 09:42
                      bardzo czesto jadam w yoko sushi i jeszcze nigdy nie spotkalem sie z sytlacjami
                      o ktorych czytam na forum.uwazam ze to nie jest dobre miejsce na wypowiedzi
                      zlosliwej konkurencj.a co do obslugi sam jestem managerem restauracji co prawda
                      nie w olsztynie ale uwazam ze mezszczyzni lepiej sie prezentuja jako kelnerzy
                      natomiast te dwie panie kelnerki ktore pracuja w yoko sa na odpowiednich
                      stanowiskach,poniewaz swietnie sobie radza! ostatnio bylem kolo poludnia i byl
                      dosc duzy ruch i jedna kelnerka ktora sobie swietnie ze wszystkim poradzila
                      wszyscy byli obsluzeni i zadowoleni.najczesciej widuje te dwie panie i jednego
                      kelnera,takiego po 30 uwazam ze ta trojka ma duze doswiadczenie -jest jeszcze
                      podobno dwoch mlodych kelnerow ale rzadko ich widuje kiedys obslugiwal mnie tak
                      bardzo dobrze zbudowany kelner ale uwazam ze on nie bardzo sie nadaje na to
                      stanowisko!jako manager restauracji uwazam ze wlasciciel yoko zatrudniajac osoby
                      na stanowisko kelner powinien zdecydowac sie na zatrudnienie wiecej
                      panow.pozdrawiam cieplo
                      • Gość: janusz Re: Sushi Yoko - Pyszne sushi z Olsztyna:) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.05.09, 16:43
                        a ja mam wrażenie że te komentarze piszą osoby chore psychicznie...
    • Gość: Miller Speed cooking contest, unbeliievable IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:40
      www.liveleak.com/view?i=7e0_1243223318
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka