nereus1 24.01.09, 21:30 Zmieni Olsztyn na lepsze. Szmit to marionetka Kaczyniaków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kecawa Re: Grzymowicz załatwił Małkowskiego ? 24.01.09, 22:25 Ten pan już rządził przez lat siedem-co zostawił to chyba widać słychać i czuć.Ponadto to on de facto załatwił Małkowskiego ? dajmu szansę temu co ma zdolności i chęcipl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Szmit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecart Grzymowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:33 Kacewa ale nie ma gwarancji ze Szmit bedzie dobrze rzadzil maistem skoro dotychczas mu to nie wychodzilo i zrobil sobie w Olsztynie metke "nieudacznika zyciowego". Jest geodetą ale w zawodzie nigdy nie pracowal jak czytam jego zyciorys. Grzymowicz z tego co pamietam to kiedy rzadzil jako vice to w Olsztynie duzo sie dzialo. I wlasciwie te stanowisko nie jest mu obce wiec z marszu bedzie mogl sie wziac do roboty. A szmit obiecal naarzie "gruszki na wierzbie" darmowy internet - co jest nierealne. Ja stety niestety jestem realistą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Grzymowicz dziękujemy za SIEDEMlat 24.01.09, 22:35 pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Szmit to jest gwarancja! Chyba Grzymowicz się wykazał- popatrz na miasto wstyd on rządził przez siedem lat SIEDEM pozdrawiam kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecart Re: Grzymowicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:43 Faktycznie rzadzil 7 lat jako vice. Ale zawsze jakos jak ogladalem wiadomosci tvp3 to jak sie wypowiadal Grzymowicz to tak jakos rzeczowo i konkretnie gadał. Ale o tym swiadczy jego wyksztalcenie. Z checią widzialbym kogos innego ale ten Grzymowicz chyba z tej grupy kandydatow naprawde sie najbardziej nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Grzymowicz mto zapuszczony Olsztyn niestety 24.01.09, 22:44 Tylko co po sobie pozostawił- Olsztyn zapuszczony temu panu dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OL Re: Grzymowicz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.09, 08:53 Rzeczowo? Oratorem każdy może być, zaś specjalistą NIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Grzymowicz dziękujemy za SIEDEMlat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 22:43 pierwszy raz z tobą się zgadzam !!,trzeba przyznać że jeśli coś dla Olsztyna za czasów kandydata zrobiono to wstyd !!!,przecież nie siedział tyle lat w podziemiach ratusza,nic nie widział,nic nie wiedział, nic nie mógł zrobić,tylko przychodził po wypłatę.To jest kandydat na Prezydenta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Grzymowicz dziękujemy za SIEDEMlat IP: *.range86-148.btcentralplus.com 24.01.09, 22:49 Zadnych tam Grzymowiczow on juz sie narzadzil z Malkowskim .Albo Szmit albo "mlody" z PO kazda wygrana innego kandydata bedzie dla Olsztyna porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OL Re: Grzymowicz IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.09, 08:52 Co według ciebie zrobił Grzymowicz? Te wszystkie inwestycje, które kończyły się wielką aferą. 1. Czy już nie pamiętasz sławnych inwestycji z firmą ROGBUD, która robiła pętlę na Barcza i 1-go Maja? 2. Czy nie pamiętasz sławnej inwestycji na ul. Sielskiej gdzie asfalt kruszył się pod kołami samochodów? 3. Czy nie pamiętasz inwestycji ul. Schumana łączącej Bałtycką z Sielską gdzie jezdnia tąpnęła, ponieważ nie zrobili odpowiednich ekspertyz co do nośności guntu? I to wszystko było robione za czasów Grzymowicza, mega olsztyńskiego szpeca od budownictwa i inwestycji. Jeśli tak ma to dalej wyglądać, że będą realizowane inwestycje a oko będzie przymykane na wszystkie niedoskonałości to ja dziękuję temu Panu. Teraz mamy efekty jego pracy: Schumana już kolejny raz jest poprawiana, Sielska jest do niczego!!!! I takiego Prezydenta chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn Re: Grzymowicz IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.09, 19:54 nieeeeeeee tesknimy za jurkiem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Grzymowicz IP: 199.204.184.* 23.11.14, 12:18 taka jest smutna prawda i dlatego już na pg nie zagłosuję, co zaś tyczy cjm, to daję mu swój głos z nadzieją, że rozkopane miasto doprowadzi do porządku, a przynajmniej spróbuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Grzymowicz IP: *.205.107.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.11.14, 13:07 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Grzymowicz 24.01.09, 23:31 zmieni Olsztyn na lepsze , bo beda kolejne "studia wykonalnosci" bez wykonywalnosci ? p.s. [specjalna uwaga]` dla mojego wielkiego przyjaciela nereusa , ktory nie zna jezyk polskiego: wykonalnosc a wykonywalnosc nie sa tozsame, chociaz sa pojeciami z kategorii: zycie spoleczne . w slowie mowionym i powtarzanym , ktore jest obietnica , ale niestety, nie jest gwarancja /bo jest stanem "studia wykonalnosci"/ dostalismy kilkuletnia lekcje o braku mozliwosci realizacji tego , co nam /i to mnie obchodzi/ i Tobie obiecano. p.s. mysle, ze pociagniemy ten watek :))) ? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Grzymowicz 25.01.09, 00:03 W Olsztynie nie żyje się najgorzej... dlatego ci którzy dymają za 2500 nie zagłosują na "rewolucjonistę" :) Zresztą nie ma takiego w menu... :) "Ormowcy" jak zwykle na swojego... :) "Pobożni" na swojego... :) Ukraińcy wiadomo... :) Nie wiem czy "kobiety" mają swoją... :) :) :) ale te nigdy nie były lojalne wobec siebie. Zresztą każdy mężczyzna patrzy na ręce swojej kobiety nawet za parawanem :) :) :) Myślę że władzę weźmie dobrze przefarbowany PZPR-owiec... :) Jest taki??? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Grzymowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 00:17 Nic dodać nic ująć... Gratuluję trafnego osądu rzeczywistości... Niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Grzymowicz IP: *.ols.vectranet.pl 25.01.09, 09:49 POSŁUCHAJCIE! To nie jest tak, że nagle do kompów usiedli tylko wyborcy Szmita i walą w Grzymowicza. Od początku działam blisko w sztabie Krukowskiego i wiem co jest na rzeczy. A piszę o tym pierwszy raz publicznie tylko dlatego, że to, czego się dowiedziałem, jest zwykłym draństwem i nieuczciwością. Może dla starych polityków to norma, ale ja nie mam jeszcze 30-stki i patrzę na świat nieco inaczej. Otóż Cichoń, szef sztabu Krukowskiego, dogadał się ze Szmitem, że wspólnym wrogiem dla tych dwóch wielkich partii będzie Grzymowicz. Panowie umówili się, że zrobią WSZYSTKO, by tylko PiS i PO weszły do drugiej tury - a na razie zawiązali spółdzielnię. A dlaczego? A dlatego, że po pierwsze Grzymek jest dziś najsilniejszym kandydatem i ma realną szansę na zwycięstwo od razu w pierwszej turze (pokazują to profesjonalne badania, jakie zrobiła w grudniu Platforma - widziałem na własne oczy). Po drugie ani PO ani PiS nie zniosą, gdy ich kandydat nie wejdzie do drugiej tury, a ich warszawskie centrale ich za to rozliczą. I dlatego zawiązano tę spółdzielnię wydawałoby się "odwiecznych" wrogów, spółdzielnię przeciw najsilniejszemu. Syf, panowie i panie. Syf. Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Grzymowicz 25.01.09, 12:34 ja ostatnio dowiedzialem sie, ze projekt posla Czumy dotyczacy posiadani broni, bedzie zawieral kilka istotnych zapisow: a. bron beda mogli posiadac tylko czlonkowie PO b. za zastrzelenie czlonka pzpr beda wysokie kary pieniezne /placic kary beda rodziny zastrzelonych/ c. za zastrzelenie czlonka pis-u bedzie mozliwosc przygladania sie "od kuchni" dzialaniom sztabu wyborczego, w ktorym po pierwsze: nikt chyba nie mowi na kandydata ZSL: Grzymek , ale za to wszyscy kombinuja jak dogadac sie z zastrzelonym nieboszczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jańcio Re: Grzymowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 20:46 Skończcie zachwyty nad Grzymkiem - 7 lat koleś Czesława, pokłócili się o diabli wiedzą co. Ale co konkretnie ten Grzymek zrobił??? Fajny facet, ale fajnych jest na pęczki. Fachowiec! No, fakt, na budownictwie się zna - ja znam się na kobietach, a daleko mi do osiągięć Casanovy!!! Grzymek zna się na budownictwie, a efekty 7letniego wiceprezydentowania prawie żadne: sarkofag przy ratuszu, sypiąca się Sielska, "skopany" totalnie nowy basen i dziesiątki Studium wykonalności przy prawie zerowej realizacji. Ten Grzymek to nawet niezły chłop, ale nie róbcie z niego "męża opatrznościowego" - przez 7 lat nim nie stał się jako wice, to i teraz nie sprawdzi się jako prezio. Hawk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Grzymowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.14, 20:28 dla mnie symbolem jego rządów jest wąwozowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Grzymowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 10:16 Po co ten hałas, Grzymowicz i tak wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Grzymowicz 25.01.09, 10:54 Ależ Antku ... :) Tu chyba nie chodzi co Cichoń komu z kim i za ile Szmid... :) Rozprowadzanie polityków jest powszechne(chociaż śmiem twierdzić że w Olsztynie nie ma polityków są tylko wiejsko-miejskie cwaniaczki) W kampanii przedwyborczej coraz mniej ludzi nabiera się na tzw "program wyborczy" bo ten akurat jest kompilacją katechizmu i baśni z 1001 nocy... :) W kampanii chodzi o informacje nt PROWENIENCJI ... :) Czyli kto jak sie piął... :) Więc czy należał do "czerwonych pająków" (PZPR, ZMS, ZMW, PSL, ZSMP, ORMO, SLD, ZSP itp) bo do tych organizacji za komuny zapisywał się największy ekskrement i wszystkie fekalia społeczne... :) Czy należał do : Caritas, Kółka Różańcowego chodził na Oazy lub po prostu często bywał na plebanii - bo ci są tylko pionkami w rękach "księdza dobrodzieja"... :) Czy nie jest kobietą w podeszłym wieku bo to wróży problemy - są podobno kraje w których istnieje zakaz sprawowania funkcji kierowniczych przez kobiety w okresie przekwitania... patrz Szwecja... :) :) Czy nie jest młodym mężczyzną (poniżej 30 stki) bo to prawdziwe nieszczęście - niedojrzałość plus ambicje to mieszanka wybuchowa :) Dla mnie jednak najważniejsze jest to czy ma jasne stanowisko wobec problemu Elbląga w tym województwie... :) i czy w ogóle ten problem widzi... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re:ten twój Grzymowicz IP: *.ols.vectranet.pl 25.01.09, 11:05 już siedem lat zmieniał Olsztyn na lepsze i co z tego wyszło każdy widzi .Chyba nie myślisz że Olsztyniacy są ślepi i głusi i co gorsze głupi i bezmyślni. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re:ten twój Grzymowicz 25.01.09, 11:23 Jeśli do mnie piszesz to chybiłeś bo Grzymowicz raczej należał do czerwonych pająków ZSP lub nawet wyżej... :) Nie opisał tego biedaczek na swojej stronie (pewnie zapomniał...) ale z treści jasno wynika że tak... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Grzymowicz IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.09, 11:49 Na okres przejściowy jest to najlepszy kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróżka Re: Grzymowicz IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.09, 12:21 Grzym to jedyny kandydat który już udowodnił, że nie dotrzyma obietnic wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pal666 Re: Grzymowicz IP: *.gprs.plus.pl 26.01.09, 17:24 Piszesz, że Szmit to marionetka Kaczyniaków. Zniżając się do twojego poziomu i wpisując w poetykę Twoich wypowiedzi mozna powiedzieć, że Grzymowicz to marionetka seks-maniaka. Nikt nie przekona mnie, że gość, który siedem lat był bardzo blisko erotomana Małkowskiego nie wiedział nic o jego sekscesach... I co zrobil w tej sprawie ? Nic... NIC. A gdzie poczucie sprawiedliwości, postawa obywatelska ? Czyżby Grzymowicz nie wiedział, że od osób publicznych wymaga się więcej ? A on co zrobił w tej sprawie ? Nic. Co on zrobi jako (załóżmy) prezydent Olsztyna, gdy trzeba będzie popisac się odwagą i bezkompromisowością ? Nic nie zrobi, bo jest oportunistą bez jaj. Ja stawiam na Jurka Szmita. Odpowiedz Link Zgłoś