Dodaj do ulubionych

Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami

IP: 217.98.20.* 24.02.09, 21:03
newsbar.pl/3514/trzy-mieszkania-krukowskiego - Trzy Mieszkania
Krukowskiego - Krukowski okłamuje wyborców?!?!
Obserwuj wątek
    • Gość: ale jaja ciekawe co Tusk powie w czwartek :) IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 21:06
      ciekawe :)))
      • Gość: cała PO Re: ciekawe co Tusk powie w czwartek :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:49
        w tej sytuacji Tusk już nie przyjedzie
      • Gość: cyceron czy w tym pokopanym mieście IP: *.gprs.plus.pl 25.02.09, 10:39
        nie znajdzie się choć jeden uczciwy kandydat na prezydenta (który dodatkowo
        będzie w miarę inteligentny i energiczny)?
    • Gość: Ola Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:09
      No to teraz Premier wszystkich Polaków będzie miał w czwartek trudny orzech do
      zgryzienia, a swoją drogą...taki pokorny na zebraniach przedwyborczych, taki
      delikatniutki - a jaki spryciarz...hehehe
      • Gość: sadło Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:16
        Oto jest godny następca Małkoszenki!
    • Gość: oka Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:16
      No zobaczcie jest jednak sposób na tanie mieszkania w Olsztynie.
      Brawo Panie dr. Krukowski - Łapczywośc !!!!!
      Ciekawe co by było jak by został prezydentem?
      O zgrozo!!!!
      • Gość: bbb Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.09, 21:17
        ekonomista, jak się patrzy - co sobie załatwi przy okazji być może
        prezydentury Olsztyna?
    • Gość: weganin11 Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.olsztyn.mm.pl 24.02.09, 21:19
      TyPOwe dla cwaniaków
    • maretina odszczekuję "paprotkę" to chwast/nt 24.02.09, 21:20

• Gość: wyborczyni Precz z oszustami z PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:38
      PO zapomniało w swoim haśle wyborczym dodać słówka "nam". Ot i tyle, a teraz
      realizuje owe hasło "By żyło się nam lepiej" - nie wam, obywatele wyborcy. Wy
      musicie łykać każdą bzdurę i obiecankę i głosować, tak jak wam centrala powie,
      bo inaczej .... będą konsekwencje. Ale o tym mówił poseł Cichoń.
      Straszliwie się zawiodłam, straszliwie!!!!
      • Gość: wyborca Re: Precz z oszustami z PO! IP: 77.254.255.* 24.02.09, 21:49
        Górniewicz o przwałkach Krukowskiego z mieszkaniami w spółdzielni
        doskonale wiedział, już w chwili, gdy tego Cichoń namaścił jako
        marionetkę na prezydenta. Siedział cicho do czasu, gdy dziennikarze
        to ujawnili.
        • Gość: Amelia Re: Precz z oszustami z PO! IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 21:57
          to jedna klika oszustów
      • Gość: były? Re: Precz z oszustami z PO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:12
        Przypomina mi się tu coś z jakiejś gazety z humorem. Otóż na jakimś wiecu, premier Tusek mówi "obywatele, tak jak obiecaliśmy, żyje się nam lepiej", a obywatele klaszcząc odpowiadają "cieszymy się że żyje się wam lepiej". I to już cała PO.
    • Gość: Tolo Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:49
      Super nie dość, że oszukał swoich to jeszcze próbował wprowadzić w
      błąd nas. Coś tu za bzrdzo śmierdzi Protasem i CichSyczem. Kandydat
      ma mieszkanka od niewypłacalnego uniwerku a z drugiej strony miliony
      dla Lidzbarka i ,praworządne hotele, i altanki za publiczne
      pieniądze z Wojewódzkiego Funduszu od Posła Krzyśkowa i Prezesa
      Ratyńkiego. No,no,no najbliższe dni będą ciekawe.
    • Gość: obserwer Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 21:56
      WSTYD!! ZAWIODŁEM SIE NA DR KRUKOWSKIM Mógl nie ukrywac tego faktu, w tych trudnych czasach gdy ludzie nie mają własnego lokum wykorzystał swoją pozycję by zmienic zapisy statutu i umozliwic sobie łatwy zarobek. To bardzo niemoralne w stosunku do kolegów z uniwersytetu. Az boje sie pomyslec co załatwiłby sobie i "kolesiom" gdyby był prezydentem miasta. WSTYD!! NIE ZAGŁOSUJE JUZ NA NIEGO
    • Gość: Kowalik Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:13
      To zgodne z hasłem PO "By żyło się lepiej... Nam"
    • Gość: r. Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 22:36
      jasli krukowski nie wymysli jakiegos interesujacego wytlumaczenia trzeba bedzie
      robic za frekwencje...
    • Gość: były elektorat PO Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:37
      Mam pytanie, skoro ten młody Krukowski jest już tak ustawiony, bo oprócz
      mieszkań zasiada w trzech radach nadzorczych, a jest marionetką w rękach
      Cichonia - to co sobą reprezentuje papa Cichoń? Może sprawdzimy tez jego?
      • Gość: cisza klakierów Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 23:11
        z PO. Kto mieciem wojuje od miecia ginie.... zatkało towarzyszy
        cwaniaków, a moze przypomnieć małą historyjkę.
        BYł sobie pewien gród na warmii i maziuarach, który rządził Janusz
        Cichodajka, Rajcami byli między innymi tow. Owad Jerzy Czesław, a
        szefem komisyji gospodarki był rzemieślnik największy od pieców
        Henio Sitarz. Chłopaki wspólnie i w POrozumieniu POstanowili zrobić
        interes, POlegający na rozsprzedaniu za bezcen kamienic w sercu tego
        groda. Sitarz był główny macher od tego. To u niego ustawiali się
        kupcy i innej maści rzemieślinicy i za parę markowych tysiaczków
        dostawali przyrzeczenia kupna. I kupowali.. Cichodajka sprzedawał.
        PO latach cichodajka POstanowił zrobić burmistrzem onego groda
        onazwie Nytszlo swojego kumpla z tego samego naroda Kruka Krzysia.
        No i wszystko szło dobrze a tu smr ód.... Gdziesz jest ten gród???
        • Gość: [aoDFM-Q9M Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.ols.vectranet.pl 24.02.09, 23:19
          ALE MAMY KANDYDATÓW.ÓW.
        • Gość: wyborca Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: 77.254.255.* 24.02.09, 23:20
          Gość portalu: cisza klakierów napisał(a):

> z PO. Kto mieciem wojuje od miecia ginie.... zatkało towarzyszy
          > cwaniaków, a moze przypomnieć małą historyjkę.
          > BYł sobie pewien gród na warmii i maziuarach, który rządził Janusz
          > Cichodajka, Rajcami byli między innymi tow. Owad Jerzy Czesław, a
          > szefem komisyji gospodarki był rzemieślnik największy od pieców
          > Henio Sitarz. Chłopaki wspólnie i w POrozumieniu POstanowili
          zrobić
          > interes, POlegający na rozsprzedaniu za bezcen kamienic w sercu
          tego
          > groda. Sitarz był główny macher od tego. To u niego ustawiali się
          > kupcy i innej maści rzemieślinicy i za parę markowych tysiaczków
          > dostawali przyrzeczenia kupna. I kupowali.. Cichodajka sprzedawał.
          > PO latach cichodajka POstanowił zrobić burmistrzem onego groda
          > onazwie Nytszlo swojego kumpla z tego samego naroda Kruka Krzysia.
          > No i wszystko szło dobrze a tu smr ód.... Gdziesz jest ten gród???

niestety smutne, bo prawdziwe, nie ma Olsztyn szczęscia do
          gospadarzy, ale a to do różnej maści kombinatorów, to już tak. Przy
          okazji czy ktoś rozliczy z prezesury i zakupionych mieszkań w
          spóldzielni studenckiej kandytada dr Krukowskiego, skoro już się
          wydało?
    • Gość: Drozd Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 00:32
      "[...]czy ktoś rozliczy z prezesury i zakupionych mieszkań w
      spóldzielni studenckiej kandytada dr Krukowskiego, skoro już się
      wydało?"

Prawo spółdzielncze (Dz.U.2003.188.1848)
      Dział VII - Lustracja Spółdzielni.
    • Gość: bundy- Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 06:44
      ot i znowu znalazl sie cwaniak,tym razem nawet dr tepic tego typu
      weszki.A tak na marginesie,wart by skontrolowac dzialania w/w sp-
      ni.A co do kandydowania ,mozna powiedziec panu dr,,,do tytulu
      dodano teraz -kropke- hehehe
    • Gość: jan to jakie przekręty będzie robił jako prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 07:36
      to jakie przekręty będzie robił jako prezydent miasta Olsztyna ?????
    • Gość: silesius A dziwicie sie? ja nie; jest z POlszewii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.09, 07:40
    • Gość: miś Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: 213.199.219.* 25.02.09, 07:40
      Warto dokładnie sprawdzić, kto i ile mieszkań posiada w tej spółdzielni.
      Po 3 tys./1 m. sprzedawano mieszkania w 2008 roku.
      Wcześniej, w roku 2006/2007 spółdzielnia też wybudowała i sprzedawała mieszkania
      po cenie (uwaga, uwaga): ok. 2,2 tys. zł./1 m..
      To wszystko w mieście, gdzie ceny nowych mieszkań spekulacyjnie wywindowano w
      tamtym czasie do poziomu 5-6 tys.
      Pytanie jest proste: czy rzeczywiście ci najbardziej potrzebujący pracownicy UWM
      (nie mający własnego lokum) kupili te mieszkania?
      Przypadek p. Krukowskiego mówi, że niestety nie.

Dodam jeszcze, że budynki kortowskiej spółdzielni mieszkaniowej stoją też przy
      Iwaszkiewicza/Tuwima.
      • Gość: Stefan z Poznania Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.uwm.edu.pl 25.02.09, 14:27
        To, że w całym kraju innych okradają developerzy nie musi znaczyć , że jak tanio
        to przekręt. Pobudowali niech mieszkają - życzę szczęścia, a nie zazdroszczę jak
        mieszkaniec ciemnogrodu. Czy wy tam w "stolicy" Warmii nie macie nic innego do
        roboty tylko zaglądać ludziom w kieszenie i do garnków.
        • Gość: howard.webb Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 14:52
          Sądząc po IP, również mieszkasz w "stolicy" Warmii, hehe.
          • Gość: Stefan z Poznania Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.uwm.edu.pl 25.02.09, 15:33
            Tak - do niedzieli. Jestem u Was na gościnnych występach.
            • Gość: STOP Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.man.olsztyn.pl 25.02.09, 16:08
              OŚWIADCZENIE

Szanowni Państwo!

Pragnę wyjaśnić Państwu wszelkie sprawy związane z moim członkostwem w Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Mam nadzieję, że przedstawione poniżej fakty rozstrzygną jednoznacznie moje intencje i zaangażowanie w ten projekt. Przyniósł on wiele korzyści naszej uczelni i miastu. Dla mnie osobiście jest on powodem do dumy i satysfakcji.

W odpowiedzi na przedstawione wątpliwości pragnę oświadczyć:

1.W swoim życiu zakupiłem trzy mieszkania angażując własne oszczędności oraz zaciągając kredyty hipoteczne w banku.
              2. Pierwsze z nich nabyłem w latach 90-tych w spółdzielni akademickiej „Akademia 2”, zaciągając kredyt hipoteczny w banku.

3. Kolejne mieszkania zakupiłem w 2007 roku w „Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej”, której byłem członkiem założycielem. Wraz z pozostałymi jedenastoma osobami, członkami założycielami spółdzielni, zaryzykowałem własny majątek celem wybudowania 87 mieszkań dla pracowników UWM w Olsztynie.

4. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski nie przekazał Spółdzielni żadnych gruntów. Spółdzielnia mogła jedynie, zgodnie z uchwałą senatu UWM w Olsztynie, zakupić na zasadach komercyjnych (wycena biegłego rzeczoznawcy) grunt pod budowę 87 lokali mieszkalnych. Mało kto z pracowników UWM wierzył wówczas w sukces naszego przedsięwzięcia. Nie mniej jednak zadanie zrealizowaliśmy w terminie, zachowując cenę ryczałtową niższą prawie o połowę w stosunku do cen deweloperów.

5. Nasz sukces skłonił Rektora UWM i Senat uczelni do sprzedaży kolejnej nieruchomości Spółdzielni. Sprzedaż dokonana została po cenie rynkowej, zgodnie z wyceną rzeczoznawcy majątkowego. Decyzję tą zatwierdził Minister Nauki i Szkolnictwo Wyższego oraz Minister Skarbu Państwa.

6. Plan budowy zakładał wybudowanie 143 mieszkań.

7. Statut spółdzielni przyjęło walne zgromadzenie członków, a w styczniu 2005 roku zapisy statutu zatwierdził sąd. Do dnia dzisiejszego statut spółdzielni nie został zmieniony. Regulamin sprzedaży mieszkań opracowała i zatwierdziła Rada Nadzorcza Spółdzielni. Zarząd nie by uczestnikiem tego postępowania. Oskarżenie mnie o to, że mogłem wykorzystać stanowisko do zmiany statutu spółdzielni, co wynikało z wypowiedzi anonimowego członka założyciela, jest bezpodstawne.

8. Funkcję wiceprezesa spółdzielni przez cały ten czas pełniłem społecznie. Nie pobierałem z tego tytułu żądnego wynagrodzenia. Jedynie raz do roku, na mocy uchwały Walnego Zgromadzenia, Zarząd Spółdzielni i Rada Nadzorcza otrzymywała jednorazową nagrodę. W moi wypadku było to 2 tysiące złotych.

9. Realizacja przedsięwzięcia opierała się na gwarancjach członków założycieli spółdzielni własnym majątkiem oraz na naszej społecznej pracy.

10. Umowy za zakup mieszkań z członkami Zarządu Spółdzielni podpisuje Rada Nadzorcza Spółdzielni i ona decyduje o sprzedaży mieszkań.

11. Dzięki naszej pracy 230 pracowników naukowych UWM mogło zakupić mieszkania po cenach ich wybudowania bez marży deweloperów.

12. Należy dodać, że wszystkie sprawozdania z pracy zarządu spółdzielni przyjęte były bez zastrzeżeń.

Pragnę dodać, że jestem dumny z tego co wspólnie z żoną osiągnęliśmy. Dorobek naszego życia jest wynikiem ciężkiej, uczciwej i wytrwałej pracy. Zakładam, że głód sensacji został zaspokojony. Wyrażam głęboką nadzieję, że w ostatnich kilku dniach przed wyborami podejmiemy merytoryczną dyskusję o przyszłości Olsztyna. Stworzony przeze mnie „Plan dla Olsztyna” ciągle czeka na komentarz kontrkandydata. Liczę, że nasza dyskusja skupi się na sprawach ważnych dla przyszłości miasta. Olsztyn potrzebuje dobrej zmiany!

dr Krzysztof Krukowski
              kandydat Platformy Obywatelskiej na Prezydenta Olsztyna
              • Gość: pytanie?!!? Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: 217.98.20.* 25.02.09, 16:21
                newsbar.pl/3514/trzy-mieszkania-krukowskiego jak sukces kłamstwo? czemu
                od razu nie powiedzial że ma 3 mieszkania?!!?
              • Gość: do dr Krukowskiego Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 18:07
                11. Dzięki naszej pracy 230 11. Dzięki naszej pracy 230 pracowników
                naukowych UWM mogło zakupić mieszkania po cenach ich wybudowania bez
                marży deweloperów.
                mogło zakupić mieszkania po cenach ich wybudowania bez marży
                deweloperów.

Tak to prawda, ale również i Pan znalazł sie w gronie 230
                pracowników naukowych UWM mimo, że już Pan miał dwa mieszkania
                kupione w akademickiej spółdzielni. Nie zaprzeczy Pan, że trzecie
                nie było dla Pana przeznaczone i tylko z uwagi na
                pełnioną "społecznie" funkcję vice prezesa, bez marży deweloperów
                udało się Panu zakupić.
              • Gość: gość Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 11:55
                Dobrze dobrze - tylko jakim prawem koleś kupiłeś po preferencyjnej cenie to
                trzecie mieszkanie ??? co za mało ??? Idź do developera a nie po preferencyjnej
                cenie - już to cię dyskwalifikuje, że nie widzisz nie stosowności swojego
                postępowania !!!!
            • Gość: pytanie?!!??! Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: 217.98.20.* 25.02.09, 16:21
              newsbar.pl/3514/trzy-mieszkania-krukowskiego czemu od razu nie powiedzial
              że ma 3 mieszkania?!!?
              • Gość: lll78 do STOP IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 21:37
                Panie Krzysztofie
                Moze i Pan mnie przekonal, moze nie. Fakt faktem ze nie jestem z tego miasta i
                nawet nie moge glosowac, bo nie jestem tutaj zameldowany, po prostu przyjechałem
                tutaj jakiś czas temu z dolnego śląska i zyczył bym sobie, aby to miasto miało
                takich włodaży jak ma Wrocław: najpierw Pan Zdrojewski walczył z powodzią 1997 i
                świetnie zarządzał całą oglomeracją wrocławska, a teraz Pan Dutkiewicz kieruje
                miastem i miasto rośnie i pięknieje w oczach. Nie mieszkam już tam 6 lat, i jak
                porowna co sie zmienilo w Olsztynie w ciągu tych dwóch lat a co we wrocławiu to
                jest to po prostu przepaść!!!
                W Olsztynie generalnie nic się nie dziaje. Kultura leży, na chwilę ledwo się
                podnosi na wakacjach, ale to też tylko w niektóre dni (np. w weekendy kiedy były
                koncerty jazzowe organizowane przez bocheme).
                W pozostaly porach roku masakra. A takie jaskolki jak koncert "czesław śpiewa"
                (swoja droga swietny) czy "raz,dwa, trzy" w zeszlym roku wiosny nie czynia.
                Bilety sa poza tym drogie 40 zl i wiecej bo sie osobom "zarzadzajacym" ceik-iem
                nie chce poszukac sponsorow no i w Olsztynie (aspirujacym do miana metropolii)
                nie ma sali w jakiej mozna by duzy fajny koncert zorganizowac.
                Kino - jedno + awangarda. Ceny - warszawskie, a zarobki w Olsztynie - wschodnie
                - czyli 30-50% mniej niz w innych regionach kraju.
                Drogi - po tegorocznej zimie te wyrwy w asfalcie to masakra. Generalnie zeby
                jezdzic po Olsztynie to najlepiej miec samochod terenowy - jak nie to mozna kola
                pourywac. Poza tym wszedzie swiatla, Olsztynscy kierowcy generalnie nie za
                bardzo potrafia sie w takich warunkach poruszac, bo zanim zaczna szukac jedynki
                jak sie zapali zielone, zanim ja znajda i wrzuca to juz mijaja ze 3-5 sek i po
                jablkach :(( a poza tym ilu z nich jezdzi lewym pasem z predkoscia 50 km/h gdy
                na znakach pisze 70 km/k - nie wiem jak oni je interpretuja?? moge sie tylko
                domyslac,ze niepoprawnie :(
                Reprezentacyjna - podobno - ulica Olsztyna - Piłsudskiego. HMM moze i na byla za
                gierka, ale teraz to wygalda jako tako tylko na dlugosci od ratusza do
                skrzyzowania z kosciuszki, potem to najlepiej helikopter miec, albo jak pisalem
                terenowke. Wszedzie jakis łaty w asfalcie, które po 2-3 miesiącach się rozwalaja
                i znowu jest dziura. Tylko kto taka fuszerke robi i kto ja potem odbiera??? jacy
                pracownicy administracji publicznej?? i dlaczego ja odbieraja?? moze dlatego ze
                kolesie ich szefow wykonuja te roboty??
                Ksiegi wieczyste w tym miescie jak widac to tez jedna wielka klika, pelno w nich
                bledow swiadczacych na niekorzysc zwyklego obywatela tego miasta. Tylko dlaczego
                nikt z tym nie zrobi porzadku, dlaczego urzednik dziala na kozysc obywatela i
                uchodzi mu to plazem??czyzby ich orzelozony byl rowniez czyims znajomym??
                A sad ktory rozstrzyga w takich sprawach jakos dziwnie dluuugo przeprowadza
                sprawy ewidentnie wynikajace z bledu urzednika? dlaczego?? czyzby sad tez byl
                czyims znajomkiem??

Generalnie po tych kilka latach mieszkania w tym miescie widac jak na dloni ze
                cala "gora" to same kolesiostwo - jak za PRLu, "rączka rączke myje", nic sie nie
                da w tym miescie zrobic, nic sie nie oplaca - marazm. Tylko tym co sa na gorze
                zyje sie dobrze i na nic nie narzekaja i w kazdych wyborach startuja ci sami i
                wygrywaja co raz to inni ale z tej samej kliki i tylko sie na stolkach
                zmieniaja, a w miescie nic sie nie zmienia. Ta wladza nie jest dla obywatela
                tego miasta tylko sama dla siebie.

Czy jest Pan w stanie to wszystko pozmienic zeby bylo tutaj po prostu normalnie??
                • Gość: do Gościa III78 Re: do STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:47
                  Drogi Forumowiczu, to pytanie jest komiczne. Przecież tego Pana promuje były
                  Prezydent, który nic nie zrobił, jeszcze nie były ale niebawem pełnomocnik i już
                  były wiceprezdent i reszta działaczy - ten Pan tego nie zmieni, tym bardziej,
                  że nie ma siły przebicia, nie ma zdolności przywódczych - boi się własnego
                  cienia, cóż dopiero starszych kolegów
                  • Gość: lll78 Re: do STOP IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 21:53
                    A wydaje ci sie ze drugi kandydat bedzie potrafil to zmienic??
                    Mi sie wydaje ze w przypadku tych wyborow trzeba wybrac mniejsze zlo bo wg. mnie
                    obaj panowie maja cos za uszami, ale chyba wiecej ma Grzymowicz, a poza tym jest
                    juz skarzony tym calym towarzystem "elyty" olsztynskiej. Ja mam tylko nadzieje,
                    ze jakby wygral Krukowski to zrobilby po niedlugiej chwili w koncu porzadki i
                    wyszedl z ciebie POwiczow - tak jak na przyklad w rosji - putin wybral
                    miedwiediewa jako niby marionetke, ale cos mi sie zdaje ze go ta marionetka
                    wykoleguje :)
        • Gość: gospodarz Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 17:37
          Takie zdanie może mieć mieszkaniec miasta znanego w Polsce z
          olbrzymiej liczby różnego rodzaju przekrętów.To, że Wy macie
          Prezydenta o dwuznacznej opinii nie świadczy o tym, że my musimy
          mieć takiego samego. Najlepiej nie wtrącaj się do nas tylko "wsuwaj"
          te swoje pyry.

• Gość: gość Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię. IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 13:31

Sprawa jest poważna z kilku powodów. To że kandydat kłamie jest
        kwestią oceny przez wyborców; ale dużo poważniejsze to czerpanie
        korzyści z majątku publicznego.Pan Krukowski nie inwestował kupując
        w innych spółdzielniach czy na rynku wrórnym. Uniwersytet otrzymywał
        przez lata tereny na swoje cele statutowe nieodpłatnie. Przekazując
        tereny pod budowę mieszkań na zaspokojenie potrzeb mieszkaniowych
        zrobił to na warunkach preferencyjnych.Sprawą dysponowania majątkiem
        publicznym powinna zająć się NIK i prokuratura , chyba że nie mogą
    • Gość: lll A Grzymowicz??? IP: 141.194.10.* 25.02.09, 07:41

Ciekawe czy dziennikarze ujawnia tez jakie on ma na swoim koncie przekrety?? bo
      na pewno ma wieksze niz dr. Kruk, tylko cos na razie cicho o tym. Ciekawe
      dlaczego, hmmmm ???
      • Gość: koks Re: A Grzymowicz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 00:50
        bo to jest sprawka p. Grzymowicza, nie miał w jaki sposób oczernić
        rywala
    • dantes.e Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami 25.02.09, 07:42
      Nie chce się czepiac ale w googlach musialem sprawdzać jaka partia
      popiera tego przedsiębiorczego kandydata...
      zapewne gdyby chodziło o PAECE albo LSD to w tytule już bym wiedziła
      ze Kandydat SLP spekuluje mieszkaniami, albo wykorzystal
      stanowisko...

Etyka dziennikarska
      • Gość: abc Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.mofnet.gov.pl 25.02.09, 07:52
        Jaka gazeta, taka etyka...
        Brak nazwy partii w artykule od razu wskazywał, że to PO. :-)
    • Gość: Hmm Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 07:45
      Hmm, tak, tak - WYJĄTKOWO ZDOLNY, młody naukowiec. Kariera życiowa w
      każdej dziedzinie. Wie jak dbać o koryto. Daleko zajdzie.
    • Gość: Ch6j Odczepcie się od człowieka ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:06
      Każdy z nas, w tym ja, gdybym miał taką możliwość, zrobiłbym tak samo. Zresztą
      to nie pierwsza tego typu sytuacja. jarsz.wordpress.com/
    • olewus1 To są skorumpowane świnie polityczne. Banda wysysa 25.02.09, 08:12
      jąca z nas pieniądze. Niech ich wszystkich szlag trafi.
      • Gość: Uboot Re: To są skorumpowane świnie polityczne. Banda w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:15
        Trafiony, zatopiony
      • Gość: mendrek Krukowski oszukał wyborcow ?? ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:18
        No to już są fakty, Krukowski najpierw powiedział do Gazety Olsztyńskiej ze
        posiada jedno mieszkanie, potem jak dziennikarze go zapytali to zburaczal
        (zrobił się czerwony) i przyznał się że jednak posiada trzy takie fajne mieszkanka.
        • Gość: a to dobre Re: Krukowski oszukał wyborcow ?? ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:19
          kolekcjoner Krukowski - trzy mieszkania, trzy rady nadzorcze (MPK i Wodociągi i
          W-MAg.Rozwoju Reg.), dwa samochody, jedna działka, jedna żona (na pewno?), jedna
          spółdzielnia mieszkaniowa (na pewno?), jeden etat na UWM (na pewno?). W tym
          wianuszku brakuje mu stołka prezydenta. A Szostka naprawdę wyrzucili za prawdę.
          Zaprawdę? Myslałam, że platformersy są mądrzejsi.
          • Gość: Marek Siurek Re: Krukowski oszukał wyborcow ?? ! IP: *.gprs.plus.pl 25.02.09, 22:41
            No i jeszcze etat w OWSIiZ na Artylerysjkiej. Zaprawde powiadam wam, bardzo sie
            dla nas zadrecza pan Ryszard Ochodzki, prezes klubu sportowego Tecza. Kiedy on
            przy tylu obowiazkach zdazyl dzieciaka zmajstrowac?
    • Gość: joanna Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:19
      nie interesuje mnie Krukowski jako polityk, ciekawe czy nie jest mu
      wstyd tak po prostu jak człowiekowi......pan nie lokował pieniędzy,
      oszukiwał pan włąsnych kolegów. WSTYD!
    • Gość: Olsztyniak Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.uwm.edu.pl 25.02.09, 08:23
      Stwierdzenie, że kandydat kupował mieszkanie tanio jest manipulacją
      autora artykułu. Sam kupowałem w tym czasie mieszkanie i zapłaciłem
      za nie 2900 - od dewelopera. Skoro Spółdzielnia oferowała mieszkania
      bez zysku, nie jest to więc cena niska, a rynkowa pozbawiona marży.
      Panie autorze trzeba najpierw zapoznać się z realiami rynku, a potem
      pisać dyrdymały.
      • Gość: jute Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:29
        w takim razie czemu nie przyznał się ze ma 3 mieszkania na początku ? ani do
        tego ze zasiada w zarządzie takiej spółdzielni ?? Możecie go bronic PO wcy ale
        to zwykły kłamca który wykorzystał swoja pozycje !!!
      • Gość: joja Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 08:49
        To czemu 150 osób dzień i noc stało w kolejce za mieszkaniami? Przecież mogli je
        kupić na wolnym rynku...
      • Gość: miś Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: 213.199.219.* 25.02.09, 10:22
        Wiesz w jakim standardzie można wybudować domek jednorodzinny po 2,9 tys. zł. za
        metr? Podpowiem Ci: bardzo wysokim.
        Tu jest mowa o budynku wielorodzinnym, gdzie grunt był przekazany spółdzielni
        nieodpłatnie przez Kortowo UWM a koszt budowy 1 metra w takim przypadku
        spokojnie zamyka się kwotą 1,5-2 tys. zł.
        Nie bój nic - dobrze KTOŚ na tym interesie zarobił.
      • Gość: GHJ Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 11:08
        No popatrz, a tych 150 osób to ja durnie stało po nocy, prawda? Totalni idioci,
        przecież mogli kupić mieszkania u kogokolwiek, skoro to była ówczesna cena rynkowa.

Poza tym wytłumacz jeszcze jedno: skoro taka była cena rynkowa, to czemu tow.
        Krukowski kupował mieszkania w swojej spółdzielni zamiast gdziekolwiek indziej?
        Toż kasa taka sama...
    • Gość: Peter Re: Kandydat na prezydenta z tanimi mieszkaniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 08:31
      idealny materiał na polityka kłamanie lekko mu idzie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=91828797
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka