Dodaj do ulubionych

szukam niani - jaroty!!!

17.03.09, 17:16
Bartąska, 9h dziennie od poniedziałku do piątku, wiek od 30 lat, doświadczenie
z minimum jednym dzieckiem w wieku niemowlęcym...Osoby zainteresowane proszę
pisać na maila gazetowego, odpiszę ze szczegółami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 08:32
      jakie są ceny w Olsztynie
    • eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 10:42
      a to różnie, moi znajomi w zeszłym roku zatrudniali nianie za kolejno: 550, 650
      (ta nawet sprząta) i 700 zł, przy takich warunkach jak moje, teraz podobno
      nianie chcą od 700-800 zł
      • Gość: ana6 Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 12:57
        ja dostaję 700, opiekuję się dzieckiem u siebie w domu wraz z moim dzieckiem
        • Gość: matka Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 18:58
          Brednie jakie tu czytam na temat wynagrodzenia - to chyba są ceny z
          przed 15 lat.
          ZA TAKĄ USLUGĘ OBECNIE WYNAGRODZENIE DLA NIANI WYNOSI OD 1267,-
          a w w W-wie od 1500 BEZ SPRZĄTANIA.
          Młode "mamusie" DO ROBOTY a nie szukać Niani za 500-800,-
          • eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:36
            Wypraszam sobie, skoro szukam niani, to raczej logiczne, że wracam do pracy,
            wracam bo muszę, z jednej pensji się nie utrzymamy, a 1200 to wygórowana cena,
            niektórym mamom nie opłacało by się wracać do pracy, gdyby miały tyle płacić
            niani, może sama jesteś nianią i próbujesz windować cenę? I nie porównuj
            Olsztyna do Warszawy, to dwa światy, tam z resztą normą jest 2000 zł + socjal,
            więc jesteś słabo poinformowana, a jak jest w Olsztynie badam od jakiegoś czasu
            i pierwsze słyszę o 1200...
            • maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:59
              nie tlumacz sie przed kretynka. szkoda czasu, energii i dobrych checi.
          • maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:59
            Gość portalu: matka napisał(a):

> Brednie jakie tu czytam na temat wynagrodzenia - to chyba są ceny z
            > przed 15 lat.
            brednie to Twoj post. nie sa to ceny sprzed 15 lat, mam nianie od 3 lat i
            wowczas placilam 500 zl za 8 godzin dziennie.to byl standard na nasze miasto.
            > ZA TAKĄ USLUGĘ OBECNIE WYNAGRODZENIE DLA NIANI WYNOSI OD 1267,-
            > a w w W-wie od 1500 BEZ SPRZĄTANIA.
            tak, ale rozmawiamy o Olsztynie.
            > Młode "mamusie" DO ROBOTY a nie szukać Niani za 500-800,-

stara mamusiu, badz laskawa zajac sie wlasna d...ą lub d....ą wlasnego dziecka.
            mozesz tez poszukac forum dla "cioc dobra rada" i tam swiadczyc swoje uslugi
            "doradcze".
      • maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:55
        teraz chca 9000-1200... ja place 1000 od tego miesiaca.
        • 1ema Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 20:27
          1000 to już sporo, od września będę szukać nowego podopiecznego, myślę że za
          kwotę 700-900
          • maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 20:31
            gdybym miala wiecej to dalabym "mojej" niani wiecej. jest bezcenna i najlepsza
            na swiecie:)
    • Gość: saskia Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:43
      A ja w związku z tymi drastycznymi podwyżkami zrezygnowałam przy drugim dziecku
      z niani, przeszłam na pół etatu, a drugie pół etatu przy dzieciach oddałam
      teściowej. To była chyba najlepsza decyzja w moim życiu. Finansowo wychodzi na
      to samo, a jestem z dziećmi pół dnia, a nie wieczorem dwie godziny.
      Doszłam do wniosku, że sama zajmę się moimi dziećmi lepiej niż obca osoba o
      niższym wykształceniu i niekoniecznie zgodnym z moim podejściem do wychowania.
      Poza tym ze sobą nie muszę się dogadywać ani negocjować.
      • Gość: kasia Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:55
        myślę że to wyższe wykształcenie jest szczególnie istotne dla
        rocznego dziecka.

• Gość: weer Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.03.09, 23:06
          buahahahahaaa!!! dobre!!!
        • Gość: anna Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.spray.net.pl 19.03.09, 15:31
          tak stanowczo tytuł min inżyniera musi byc . Jak osoba z nizszym
          wykształceniem miała by sobie dac rade z dzieckim. Przecież to nie
          wyobrażalne inżynier albo jeszcze lepiej doktor
      • eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 19.03.09, 09:16
        u mnie rodzice wszyscy pracują niestety, a podoba mi się Twoje rozwiązanie :)
        Można się realizować i w pracy, i być z dziećmi w domu
      • Gość: saskia Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:12
        Wiem, że dla osób o niższym wykształceniu jest to trudne do zrozumienia, ale to,
        jakim językiem zwracamy się nie tylko do rocznego, ale i do miesięcznego dziecka
        ma duże znaczenie dla jego rozwoju intelektualnego. Dlatego lepiej jest, że to
        ja przez większość dnia rozmawiam z dzieckiem, a nie niania, która jest miła i
        solidna, ale ma ubogi słownik i robi błędy językowe.
        • Gość: kasia do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:29
          1. Dlaczego zakładasz, że masz wyższe wykszałcenie od osób, które
          dziwią się teorii niezbędności że wyższego wykształcenia do opieki
          nad małym dzieckiem?
          2. Czy wyższe wykształcenie jest gwarancją bogatego słownictwa i
          braku błędów językowych?

Dziwią mnie osoby robiące fetysz z własnego wykszałcenia.

"Kto się wywyższ, będzie poniżony....."
          Amen
          • Gość: saskia Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 17:34
            1. Nie zakładam. Wykazuję tylko zrozumienie, że osoby słabiej wykształcone nie
            muszą wszystkiego rozumieć.
            2. Moje wyższe wykształcenie zaowocowało bogatym słownictwem i poprawnym
            językiem. Wiem, że nie zawsze tak jest, niestety. Ja piszę o sobie. Jestem dla
            moich dzieci lepszym wychowawcą niż osoba, na zatrudnienie której mnie stać.
            Pewnie mogłabym znaleźć świetnie wykształconą bonę z nienaganną polszczyzną, ale
            długo bym szukała, a wróciwszy do pracy nie byłabym w stanie na nią zarobić.
            Stąd wniosek, że z tego punktu widzenia ja sama jestem dla swoich dzieci
            optymalnym wychowawcą. A w dodatku jestem ich matką, a tego się nie kupi.
            Rozumiem, że dziwią Cię osoby robiące fetysz z własnego wykształcenia (choć boję
            się pytać, co dokładnie masz na myśli...). Mnie też dziwią, tym bardziej, że
            papier dziś niewiele gwarantuje. Ja po prostu jestem lepiej wykształcona niż
            każda z kandydatek na nianię, z którą rozmawiałam i każda z niań, która u mnie
            pracowała. Mówię lepszą polszczyzną od nich, bo mam szczęście posiadać porządne
            wykształcenie (a nie tylko dyplom magistra).
            A co do cytatów z Pisma Świętego, to radzę uważać. Cytując bezmyślnie można
            dojść i do tego:
            "A Judasz poszedł i powiesił się." "Idź i ty czyń podobnie.".
            • Gość: kasia Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:06
              gratuluję samozachwytu nad poziomem wykształcenia i elokwencji. Na
              pewno trzeba to publicznie głosić, żeby chociaż samemu się w tym
              utwierdzić.

Nie wiem tylko, jak sobie poradzisz, kiedy dzieci pójdą do
              publicznej szkoły, w której nauczycielka będzie gorzej wykształcona
              od Ciebie, bo ma TYLKO tytuł magistra, a Twoje dziecko będzie
              siedzieć w jednej ławce z dzieckiem wychowanym przez rodziców bez
              wykształcenia?

Nie stać Cię na "bonę z nienaganną polszczyzną" to i czy stać Cię
              będzie na zapewnienie dzieciom elitarnych warunków

Może zamiast tracić czas w internecie pomyśl o zarobieniu na bonę a
              potem na właściwe wykształcenie.
              • Gość: saskia Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:24
                Kasiu, ale czy Ciebie rzeczywiście tak martwi los moich dzieci, czy się nudzisz?
                Jeśli uważasz, że jestem głupia i się wywyższam, to nie szkoda Ci czasu na
                konwersacje w internecie? Wysuwasz niedorzeczne wnioski i sama się nakręcasz.
                Mnie nie interesuje specjalnie Twoja opinia, szczerze mówiąc. Próbowałam tylko
                wyjaśnić, dlaczego warto czasem zrezygnować z pełnoetatowej pracy, a Ty się
                poczułaś osobiście dotknięta. Myślę, że nie warto tego dalej drążyć, bo
                najwyraźniej się nie rozumiemy. Miłego wieczoru.
                • Gość: stara baba Re: do saskia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.03.09, 20:49
                  Popieram Kasię.Dodam od siebie. Często tym bardzo elokwentnym i uczonym ludziom
                  słoma z gumniaków wystaje i nie zważając na nią, ludziska te na salony się pchają.
                  Wywyższanie się jest paskudną cechą. Czasami ta mniej wykształcona osoba ma
                  większą mądrość życiową w sobie,bo się już taka urodziła. Nie musiała zdobywać
                  tytułów.Jest mądra zwykłą mądrością, nie wyuczoną.
                  • Gość: ojciec Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 13:42
                    Dziekuję Ci "stara babo" za trafną uwagę n/t niań.
                    Po tych wypowiedziach jak np.; maretina i jej podobnych można
                    wywnioskować jaką KULTURĘ reprezentują.

pozdrawiam wszystkie - prawdziwe MATKI
    • eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 21.03.09, 19:56
      Wy tu gadu gadu nie na temat,a tu oferta już nieaktualna jakby co :)
      • Gość: gosc Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.09, 20:00
        ciekawa jestem ile płacisz opiekunce i czy jest po studiach (czyt: wykształcona)
        ? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka