eli81 17.03.09, 17:16 Bartąska, 9h dziennie od poniedziałku do piątku, wiek od 30 lat, doświadczenie z minimum jednym dzieckiem w wieku niemowlęcym...Osoby zainteresowane proszę pisać na maila gazetowego, odpiszę ze szczegółami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 08:32 jakie są ceny w Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 10:42 a to różnie, moi znajomi w zeszłym roku zatrudniali nianie za kolejno: 550, 650 (ta nawet sprząta) i 700 zł, przy takich warunkach jak moje, teraz podobno nianie chcą od 700-800 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana6 Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.03.09, 12:57 ja dostaję 700, opiekuję się dzieckiem u siebie w domu wraz z moim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 18:58 Brednie jakie tu czytam na temat wynagrodzenia - to chyba są ceny z przed 15 lat. ZA TAKĄ USLUGĘ OBECNIE WYNAGRODZENIE DLA NIANI WYNOSI OD 1267,- a w w W-wie od 1500 BEZ SPRZĄTANIA. Młode "mamusie" DO ROBOTY a nie szukać Niani za 500-800,- Odpowiedz Link Zgłoś
eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:36 Wypraszam sobie, skoro szukam niani, to raczej logiczne, że wracam do pracy, wracam bo muszę, z jednej pensji się nie utrzymamy, a 1200 to wygórowana cena, niektórym mamom nie opłacało by się wracać do pracy, gdyby miały tyle płacić niani, może sama jesteś nianią i próbujesz windować cenę? I nie porównuj Olsztyna do Warszawy, to dwa światy, tam z resztą normą jest 2000 zł + socjal, więc jesteś słabo poinformowana, a jak jest w Olsztynie badam od jakiegoś czasu i pierwsze słyszę o 1200... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:59 nie tlumacz sie przed kretynka. szkoda czasu, energii i dobrych checi. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:59 Gość portalu: matka napisał(a): > Brednie jakie tu czytam na temat wynagrodzenia - to chyba są ceny z > przed 15 lat. brednie to Twoj post. nie sa to ceny sprzed 15 lat, mam nianie od 3 lat i wowczas placilam 500 zl za 8 godzin dziennie.to byl standard na nasze miasto. > ZA TAKĄ USLUGĘ OBECNIE WYNAGRODZENIE DLA NIANI WYNOSI OD 1267,- > a w w W-wie od 1500 BEZ SPRZĄTANIA. tak, ale rozmawiamy o Olsztynie. > Młode "mamusie" DO ROBOTY a nie szukać Niani za 500-800,- stara mamusiu, badz laskawa zajac sie wlasna d...ą lub d....ą wlasnego dziecka. mozesz tez poszukac forum dla "cioc dobra rada" i tam swiadczyc swoje uslugi "doradcze". Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 19:55 teraz chca 9000-1200... ja place 1000 od tego miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
1ema Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 20:27 1000 to już sporo, od września będę szukać nowego podopiecznego, myślę że za kwotę 700-900 Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: szukam niani - jaroty!!! 18.03.09, 20:31 gdybym miala wiecej to dalabym "mojej" niani wiecej. jest bezcenna i najlepsza na swiecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskia Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 20:43 A ja w związku z tymi drastycznymi podwyżkami zrezygnowałam przy drugim dziecku z niani, przeszłam na pół etatu, a drugie pół etatu przy dzieciach oddałam teściowej. To była chyba najlepsza decyzja w moim życiu. Finansowo wychodzi na to samo, a jestem z dziećmi pół dnia, a nie wieczorem dwie godziny. Doszłam do wniosku, że sama zajmę się moimi dziećmi lepiej niż obca osoba o niższym wykształceniu i niekoniecznie zgodnym z moim podejściem do wychowania. Poza tym ze sobą nie muszę się dogadywać ani negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 22:55 myślę że to wyższe wykształcenie jest szczególnie istotne dla rocznego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weer Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.03.09, 23:06 buahahahahaaa!!! dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.spray.net.pl 19.03.09, 15:31 tak stanowczo tytuł min inżyniera musi byc . Jak osoba z nizszym wykształceniem miała by sobie dac rade z dzieckim. Przecież to nie wyobrażalne inżynier albo jeszcze lepiej doktor Odpowiedz Link Zgłoś
eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 19.03.09, 09:16 u mnie rodzice wszyscy pracują niestety, a podoba mi się Twoje rozwiązanie :) Można się realizować i w pracy, i być z dziećmi w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskia Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 16:12 Wiem, że dla osób o niższym wykształceniu jest to trudne do zrozumienia, ale to, jakim językiem zwracamy się nie tylko do rocznego, ale i do miesięcznego dziecka ma duże znaczenie dla jego rozwoju intelektualnego. Dlatego lepiej jest, że to ja przez większość dnia rozmawiam z dzieckiem, a nie niania, która jest miła i solidna, ale ma ubogi słownik i robi błędy językowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:29 1. Dlaczego zakładasz, że masz wyższe wykszałcenie od osób, które dziwią się teorii niezbędności że wyższego wykształcenia do opieki nad małym dzieckiem? 2. Czy wyższe wykształcenie jest gwarancją bogatego słownictwa i braku błędów językowych? Dziwią mnie osoby robiące fetysz z własnego wykszałcenia. "Kto się wywyższ, będzie poniżony....." Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskia Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 17:34 1. Nie zakładam. Wykazuję tylko zrozumienie, że osoby słabiej wykształcone nie muszą wszystkiego rozumieć. 2. Moje wyższe wykształcenie zaowocowało bogatym słownictwem i poprawnym językiem. Wiem, że nie zawsze tak jest, niestety. Ja piszę o sobie. Jestem dla moich dzieci lepszym wychowawcą niż osoba, na zatrudnienie której mnie stać. Pewnie mogłabym znaleźć świetnie wykształconą bonę z nienaganną polszczyzną, ale długo bym szukała, a wróciwszy do pracy nie byłabym w stanie na nią zarobić. Stąd wniosek, że z tego punktu widzenia ja sama jestem dla swoich dzieci optymalnym wychowawcą. A w dodatku jestem ich matką, a tego się nie kupi. Rozumiem, że dziwią Cię osoby robiące fetysz z własnego wykształcenia (choć boję się pytać, co dokładnie masz na myśli...). Mnie też dziwią, tym bardziej, że papier dziś niewiele gwarantuje. Ja po prostu jestem lepiej wykształcona niż każda z kandydatek na nianię, z którą rozmawiałam i każda z niań, która u mnie pracowała. Mówię lepszą polszczyzną od nich, bo mam szczęście posiadać porządne wykształcenie (a nie tylko dyplom magistra). A co do cytatów z Pisma Świętego, to radzę uważać. Cytując bezmyślnie można dojść i do tego: "A Judasz poszedł i powiesił się." "Idź i ty czyń podobnie.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:06 gratuluję samozachwytu nad poziomem wykształcenia i elokwencji. Na pewno trzeba to publicznie głosić, żeby chociaż samemu się w tym utwierdzić. Nie wiem tylko, jak sobie poradzisz, kiedy dzieci pójdą do publicznej szkoły, w której nauczycielka będzie gorzej wykształcona od Ciebie, bo ma TYLKO tytuł magistra, a Twoje dziecko będzie siedzieć w jednej ławce z dzieckiem wychowanym przez rodziców bez wykształcenia? Nie stać Cię na "bonę z nienaganną polszczyzną" to i czy stać Cię będzie na zapewnienie dzieciom elitarnych warunków Może zamiast tracić czas w internecie pomyśl o zarobieniu na bonę a potem na właściwe wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskia Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 20:24 Kasiu, ale czy Ciebie rzeczywiście tak martwi los moich dzieci, czy się nudzisz? Jeśli uważasz, że jestem głupia i się wywyższam, to nie szkoda Ci czasu na konwersacje w internecie? Wysuwasz niedorzeczne wnioski i sama się nakręcasz. Mnie nie interesuje specjalnie Twoja opinia, szczerze mówiąc. Próbowałam tylko wyjaśnić, dlaczego warto czasem zrezygnować z pełnoetatowej pracy, a Ty się poczułaś osobiście dotknięta. Myślę, że nie warto tego dalej drążyć, bo najwyraźniej się nie rozumiemy. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: do saskia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.03.09, 20:49 Popieram Kasię.Dodam od siebie. Często tym bardzo elokwentnym i uczonym ludziom słoma z gumniaków wystaje i nie zważając na nią, ludziska te na salony się pchają. Wywyższanie się jest paskudną cechą. Czasami ta mniej wykształcona osoba ma większą mądrość życiową w sobie,bo się już taka urodziła. Nie musiała zdobywać tytułów.Jest mądra zwykłą mądrością, nie wyuczoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: do saskia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 13:42 Dziekuję Ci "stara babo" za trafną uwagę n/t niań. Po tych wypowiedziach jak np.; maretina i jej podobnych można wywnioskować jaką KULTURĘ reprezentują. pozdrawiam wszystkie - prawdziwe MATKI Odpowiedz Link Zgłoś
eli81 Re: szukam niani - jaroty!!! 21.03.09, 19:56 Wy tu gadu gadu nie na temat,a tu oferta już nieaktualna jakby co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szukam niani - jaroty!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.03.09, 20:00 ciekawa jestem ile płacisz opiekunce i czy jest po studiach (czyt: wykształcona) ? :) Odpowiedz Link Zgłoś