yadol Re: Elbląg,Olsztyn ... 17.04.09, 22:36 z szacunkiem i nadzieją przyjmujemy te słowa czekamy na konkrety Pozdrawiam Elbląg przyjmijcie proszę poważnie te słowa, brawo alfik Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Elbląg,Olsztyn ... 19.04.09, 16:11 Kiedy sie wydostaniemy z tego waszego syfu,tego nikt,nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:10 ha ha Yadol ale cie Alfik przekręcil. Brawo Alfik. Tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Elbląg,Olsztyn ... 19.04.09, 21:08 nikt mnie nie przekręcił, zachowałem się przyzwoicie po prostu , nie mogę tego powiedziec niestety o tym działaczu mongolskim scczebla powiatowego z Elbląga męczy mnie tylko pytanie czy wtedy gdy odezwał się ludzkim głosem rozpoczynając ten wątek czy teraz pokazując swe chamstwo zabrakło mu denaturatu w pobliskiej melinie, po prostu : kiedy był trzeźwy? czemu to miało służyc ? przeciętny olsztynianin po przeczytaniu jego tekstu może pomyślec , że wszyscy elblążanie to takie burki jak bezdomny kundelek alfik, żenada , płaski żart prymitywnego człowieka leon miałes rację , tam nie ma z kim rozmawiac, mongolia rządzi w Elblągu Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Elbląg,Olsztyn ... 20.04.09, 20:59 Alf ma problem emocjonalny :) Wojewódzkość Olsztyna zjadła mu 10lat życia... :) Wydzielanie żółci przekroczyło u niego normę kilka razy... ;) Cóż latka lecą a chłopcy nadal tu tkwią i co najgorsze nie mają pomysłu na wydostanie się z Wa-Ma :) Ani oni Warmia ani Mazury :) jak ze świnką morską - ani morska ani świnka :) :) :) Mimo wszystko Elbląg do Pomorza !!! "miasto" portowe jak by nie było...:) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: 83.17.240.* 21.04.09, 08:40 Zupełnie nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie z sąsiadujących ze sobą miast ujadają na siebie nawzajem jak dwa burki z sąsiednich podwórek: Bydgoszcz vs Toruń, Kielce kontra Radom, Ostrów Wlkp. przeciwko Kaliszowi. beeee Kiedy Elbląg tracił status miasta wojewódzkiego, znajoma Elblążanka mówiła mi, że w ich mieście krąży wieść, że Olsztyn zabrał Elblągowi trzy nowoczesne tramwaje i zupełnie w tym nie przeszkadzał fakt, że w Olsztynie tramwaje zlikwidowano w latach sześćdziesiątych ubiegłego wieku!!! Potem dorzucono jeszcze, że Olsztyn zabrał Elblągowi oprzyrządowanie komputerowe, pomagające w prowadzeniu spraw na szczeblu wojewódzkim. Nie jestem informatykiem, nie znam się na tych sprawach, ale znów mi zapachniało brzydko... Wydaje mi się że niechęć Elbląga do Olsztyna jest jednostronna, ja wśród swoich znajomych nigdy nie spotkałem się z negatywnymi uwagami na temat naszego sąsiada. I śmieszne to i straszne. A przede wszystkim bardzo niemądre. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Elbląg,Olsztyn ... 21.04.09, 20:34 Ale nasze miasta wcale nie sa sąsiadami,a Elblag pasuje do Olsztyna jak do swini siodło,albo kwiatek do kożucha,powinniście jak najprędzej pomóc nam w sececji,wowczas waśnie wygasną. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Elbląg,Olsztyn ... 21.04.09, 22:36 Ach więc te twoje chamskie, debilne komentarze alfons to wołanie o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 00:57 To, że Olsztyn zabrał Elblągowi to oprzyrządowanie komputerowe jest akurat faktem, tak samo jak i karetki pogotowia, jak i cały oddział mammograficzny ze Szpitala Wojewódzkiego w Elblągu... więcej faktów nie znam, aczkolwiek jest tego pewnie więcej. Może to dziwne, ale jeszcze w 1999 oba miasta dzieliła spora przepaść cywilizacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_donky Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: 91.104.92.* 25.04.09, 01:14 Prosze ,prosze ,prosze Olsztyn zauwazcie Nas,prosze Was mamy ambicje do Was sie porownywac!!!.Naprawde nasz Elblag jest wielki Ciechanow tez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 03:31 proszę, proszę... Pcimiu Dolny, zauważcie Elbląg, proszę, to jest dla nas takie ważne, buhehehhehehehe xD Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Elbląg,Olsztyn ... 25.04.09, 10:38 "Cóż, u diabła, z tym kutasem?" (A.Fredro) a tak konkretnie, to z tym nieśmiertelnym tematem. Czy Wam, Elblążanie, się wydaje, że mamy jakąś szczególną siłę przebicia u Rządu, aby Was realnie wspomóc w waszych dążeniach "wolnościowych"? Zapewne przypisując Olsztyniakom złowrogą demoniczność, z automatu dopisujecie Im też jakąś demoniczną "Moc". A to żówno prawda! No chyba, że proces "historycznego kompromisu" będzie dalej rozkwitał, Kaczuchy wylądują w zasłużonym pierdlu wraz z Cenckiewiczem, Warotem, Bachmurą i Zyzakiem, a do "otwartego na wszelką Rozumną Myśl" PO, przyjęci zostaną wreszcie Miler i Oleksy - oczywiście na zasłużone stanowiska Prezydenta i Premiera, zamiast tego niezdarnego Chłopczyka, na którego się zwali dotychczasowe niepowodzenia. Noooooooooo! To wteeeeeeeeeeeeeeedy Olsztyn górą! Przecie wykazał swą sprawdzoną Wierność i obronił Kamienny Symbol Słuszności Klasowej i Internacjonalistycznej przed klasowo obcym dynamitem. Chociaż! Obyście nie byli wtedy tutejszym, zbyt ambitnym Groznym! Czego Wam i sobie nie życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Elbląg,Olsztyn ... 25.04.09, 16:08 Elbląg ten niechciany bękart :) zacofane miasto bez szkół z bezrobocie brudem i nędzą nalepiej byłoby oddać Gdańskowi. Z tym że Gdańsk głupi nie jest... A to co wypisują to elbląscy intelektualiści w styl Alf czy głupi Jasio to tylko nadużywanie wolności słowa :) Od pół roku czekam na odpowiedź niejakiego Elvisa na pytanie co elbląskiego wywieziono z Elbląga. Nie doczekałem się i nie doczekam :) Dlatego że mobgoły elbląskie łżą jak psy... :) :) :) Ta ciemnota słabo pisze a co dopiero myślenie... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.09, 02:13 > Elbląg ten niechciany bękart :) zacofane miasto bez szkół z > bezrobocie brudem i nędzą nalepiej byłoby oddać Gdańskowi. Z tym że > Gdańsk głupi nie jest... A to co wypisują to elbląscy > intelektualiści w styl Alf czy głupi Jasio to tylko nadużywanie > wolności słowa :) Ok, ja z reguły staram się pisać kulturalnie, ale tym razem będę musiał zrobić wyjątek :) Piszesz głupi Jasio, że Elbląg to bękart i Gdańsk, jak i Olsztyn go nie chcą. Ale znasz na pewno tę stronę: www.senat.gov.pl/K4/DOK/DR/500/a5.htm Tam jest wyraźnie napisane kto wydał "pozytywne opinie" i "negatywne opinie". Skoro na tej podstawie nadal twierdzisz że ani Gdańsk, ani Olsztyn nas nie chcą, toś, za przeproszeniem, tępy tłumok i żadne twoje ujadanie nic nie da. Tą wypowiedzią kończę bardzo krótką wizytę na łolsztyńskim forum, bo dyskusja jest bezowocna ;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Elbląg,Olsztyn ... 26.04.09, 10:00 Utrzymuję że Gdańsk Was nie chce. Natomiast deklaracje i poparcia polityków są warte tyle ile Twoje argumenty dotyczące wywożenia czegoś tam np. karetek pogotowia czy oddziału mammograficznego :) Podaj przykład tego co elbląskiego wywieziono z Elbląga a nie wypisujesz tu swoje powiatowe mądrości... :) :) :) Łżesz jak pies :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgt Re: Elbląg,Olsztyn ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 22:53 tak pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al klimaty elbląskie IP: *.kimsufi.com 14.07.09, 23:02 www.tvn24.pl/12690,1566362,0,1,odcial-sobie-glowe-pila-motorowa,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
1lazio Re: klimaty elbląskie 15.07.09, 08:43 Po jaką cholerę alfik zakładasz takie watki? chciałbym dodać,że w Elblągu jest z kim gadać na tym forum pzdr dla normalnych p.s.jeśli chodzi o wywożenie rzeczy z Elbląga do Olsztyna to na pewno wywieziono sprzęt komputerowy z Urzędu Wojewódzkiego o reszcie nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: klimaty elbląskie 15.07.09, 10:05 Ilazio z całym szacunkiem ale potwierdzasz moją tezę że w Elblągu z myśleniem krucho :) Więc jeszcze raz zadam pytanie a Ty odpowiedz na nie skupiając się na treści. Ważne jego elementy napiszę dużą czcionką. Skup się: Co ELBLĄSKIEGO wywieziono z Elbląga w 1999 roku (czy później) do Olsztyna? Odpowiedz Link Zgłoś