Dodaj do ulubionych

Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę

IP: 38.103.164.* 27.07.09, 20:14
Pani Szpaderska jak zwykle nie ma nic do powiedzenia. Po raz kolejny
udowadnia jak słaba jest merytorycznie i jak bardzo trzyma się
stołka. Taki przydupas. Urzędas który bierze kasę za nic. Dużo
bezsensownego gadania i zero wyników. PROSZĘ O WERYFIKACJE WYNIKÓW
PRACY PANI SZPADERSKIEJ!!!!

Ta pani powinna skorzystać:
- z korepetycji z języka polskiego, bo takie błędy w
wypowiedziach publicznych to elementarz przedszkolaka. Jak można
powiedzieć? "Chodziło po prostu o to, by zamknąć pewien etap i
dać szansę się wykazać innym".
- z korepetycji z retoryki, bo takie błędy w wypowiedziach
publicznych to gimnazjalista nie powinien popełniać. Jak można
powiedzieć? "Chodziło po prostu o to, by zamknąć pewien etap i dać
szansę się wykazać innym
".

Pani Szpaderska też powinna dać wykazać się innym i zostawić to
krzesełko do którego przywiązała się osobiście.

Obserwuj wątek
    • Gość: Olsztyniak Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: 74.86.120.* 27.07.09, 20:36
      Grzymowicz obiecał stanowisko i teraz wywiązuje się.

Nie liczy się praca i zaangażowanie, tylko spłacanie zobowiązań
      wyborczych. Takie prymitywne komunistyczne partyjniactwo.

Blog i konferencje prasowe to przykrywka marketingowa, aby
      mieszkańcom robić wodę z mózgu.

Życie pokazuje jak Grzymowicz postępuje z ludzmi i jak ręcznie
      steruje obsadą stanowisk.
    • Gość: petent Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 20:48
      dodaje Aneta Szpaderska. - A jako urzędniczce łatwiej będzie się jej poruszać
      w ratuszu.
      No i wszystko jasne, urząd jest przecież dla urzędników,nie wiedzieliście o
      tym tłuki?
    • Gość: społecznik Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.09, 22:19
      to smutne, co zrobił prezydent, dziewczyna od samego początku pracuje na rzecz organizacji, a on ją kopnął w tyłek, bez słowa wyjaśnienia. Przecież to praca społeczna. a za to należy się przynajmniej odrobinę uznania i szacunku. Kolejny urzędnik bedzie sie tym zajmowac, od tego jest pełnomocnik prezydenta, by się sprawnie poruszać po korytarzach ratusza, z tego wynika że sobie pani pełnomocnik zupełnie nie radzi, jeżeli do pomocy trzeba jeszcze jednego urzenika. To bez sensu !!!
    • Gość: zosia Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 22:19
      W samorządach,w których działają podobne ciała ( zespół doradczy, zespól
      konsultacyjny)przewodniczącym jest urzędnik (vide; białystok, elbląg, gliwice,
      gdynia, szczecin, łodź).Ma to swoje uzasadnienie. Wiedzą i znajomości
      funkcjonowania samorządowych struktur gminnych urzędnik zapewnia efektywność
      diagnozy i terapii. Jest związany prawem i odpowiada dyscyplinarnie ( nie
      politycznie) za jego przekroczenie. Z racji umocowania w strukturach jest
      zmuszony prowadzić transparentne działania i współdziałania (nie może pozwolić
      sobie na prowadzenie gier personalnych i stosowanie szantażu). Wreszcie
      urzędnik nie może być beneficjentem środków przekazywanych przez gminę na
      realizację zadań publicznych. Powierzenie szefowej miejskich struktur
      pozarządowych funkcji przewodniczącej zespołu konsultacyjnego jest zaproszeniem
      do wykorzystania tej pozycji do realizacji celów własnych i znajomych króliczki,
      w imię racji wyższych Myślę ze po przemyśleniu problemu olsztyńskie organizacje
      odetchną i dostrzegą w tym rozwiazaniu swoja szansę ( poza zausznikiem i
      zausznicami, rzecz jasna).
      • Gość: do zosi niesamosi Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.09, 22:36
        coś się zosiu tobie nie udało w życiu?
        od pilnowania procedur był i jest pełnomocnik jako sekretarz zespołu, przynajmniej w olsztynie. i jak widać doradzanie i opiniowanie w zakresie współpracy miasta z organizacjami jest bardzo po drodze realizacji swoich celów i znajomych królicznki, w imię racji własnych.

A tak poważnie Olsztyn właśnie miał to rozwiązanie, którego nie dopracowali się w takiej gdyni, szczecinie, elblągu itp., tego co budziło podziw w kręgach pozarządowych. Ot i cała sprawa, w Olsztynie byliśmy, poskreślam BYLIŚMY o krok do przodu !! a teraz chyba ze 3 wstecz, jak nie więcej bo nie wiem czy komuś będzie się chciało pracować. ja bym na miejscu tej dziewczyny i ludzi tam działających odpuścił, i zostawił to wszystko, szkoda czasu na ten urząd, bo jeszcze nie dorósł do pewnych rzeczy. Jak i Ty "zosiu"
        • Gość: zosia Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 22:47
          Mama też mówiła mi ze nie dorosłam. Niewielkiej jestem postury i dlatego z dołu
          to widzę
    • Gość: Olsztynianka Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.07.09, 22:47
      Pani Moniko, niech się Pani nie martwi. Bo nie ma czym, teraz urzędnicy będą pracować a Pani odpocznie. Niech zrobią tyle co Pani to zobaczymy kiedy i jakie będą efekty :-)
      Im przynajmniej prezydent będzie płacił, więc na pewno będzie lepiej, szybciej i z pożytkiem dla wszystkich.

Szkoda tylko, ze w tym mieście tak traktuje się ludzi pracujących społecznie. Może doczekamy się lepszych czasów. Oby, tego Pani i sobie życzę.
    • Gość: Fak jor as Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 23:25
      "A jako urzędniczce łatwiej będzie się jej poruszać w ratuszu. Prezydent
      wspiera i nadal będzie wspierał rozwój i działalność organizacji pozarządowych"
      Tzn. obsadza swoich, sie wie, a inni tez jeszcze czekaja w kolejce?
      H...u, muju, dzikie węże. Zagrywka poniżej pasa prezia, ktoremu juz do bani
      uderzylo. Mysli ze olsztynienie to czarnogrod, a za rok sie przekona... arbuz
      jeden...
      • Gość: fog Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.07.09, 23:39
        Dobrze się stało .Chęci to jedno a efekty działań to drugie.Panią F.
        to przerosło.Za wzór mogą służyć organizacje z Elbląga.
        • Gość: z Elblaga Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.09, 08:58
          to ciekawe co piszesz fog, jest miło, z jednym tylko zastrzeżeniem, u nas działa
          kilka organizacji na rzecz rozwoju sektora pozarządowego, a w Olsztynie lenicie
          się, macie wszystko w d... i czekacie na takie osoby jak pani F. jeleni którzy
          za was robią.
    • weganin11 Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę 28.07.09, 10:19
      Nadmiar biurokracji powoduje nadmiar wydatków na urzędasów. Pomocnik pomocnika
      ,chyba do trzymania nocnika.Farsa i wyciąganie pieniędzy podatników dla
      swojego towarzystwa.
    • Gość: Ciekawa Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 10:48
      Z szefa Rady Sportu zdjął urzędnika a wsadził Szostka. Z szefa
      organizacji pozarządowych zdjął Monikę i wsadził urzednika. Zupełny
      brak konsekwencji i pomysłu. A chodzi tylko o wsadzenie swoich
      przydupasów i spłacenie długów za pozbycie się JCM i pomoc przy
      wyborach. Najgorszy jest sposób odwołania. Z zaskoczenia, po
      chamsku ... tak PSL-owsko. Zaraz szefową Rady Kultury zostanie
      Fabisiakowa a szefową Rady Promacji Alicja "Anna" Tomaszewska.
      Brawo. Arbuzoland jest spadkobiercą Krainy Czesława. Jeszcze przez
      rok!!!!!
    • Gość: b Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.07.09, 12:40
      Monika Falej to pomoc w każdej sytuacji, w każdym problemie nurtującym
      organizacje, osobiście i telefonicznie. Chyba każdy, kto próbował coś w tym
      popapranym mieście coś zrobić słyszał, że jak jest jakiś problem, wydawałoby
      się nie do rozwiązania, trzeba zgłosić się do Moniki Falej. Jej numer jest w
      notatnikach zapewne znacznej większości aktywnych społeczników w Olsztynie.
      nie ma najmniejszych szans, by jakikolwiek urzędas mógł Jej dorównać. A jeżeli
      jeszcze uwzględni się kulturę osobistą, zaangażowanie, wydajność w pracy i
      wiarygodność większości urzędników będących blisko prezydenta, to chyba po
      prostu brak słów.
    • Gość: zawiedziony Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.07.09, 15:56
      odwolanie kobiety ktora latami siedzi w temacie ora. pozarzadowych i na jej
      miejsce powolanie urzedasa z mopsu. To jest ta nowa jakosc!? Brak mi slow.
    • hawa1 b a r d z o p r z y k r e !!!! 28.07.09, 16:44
      Chcę poinformować iż największym skandalem jest wyeliminowanie z szefowania
      zespołem P. MONIKi FALEJ jako osoby kompetentnej, kontaktowej i sprawdzonej
      w działaniu na rzecz organizacji pozarządowych!!!!!!!
    • Gość: też społecznik Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.07.09, 17:38
      Od kiedy zmiany profesjonalistow na urzedasow znajacych sie lepiej na
      rozkladzie korytarza w Ratuszu maja cokolwiek wspolnego z profesjonalizmem?!
      Czy to ze pani wie gdzie jest kibelek, a gdzie zajarac peta zeby dyrektor nie
      nakryl sa juz wystarczajacymi kompetencjami? Czy moze trzeba znac, dodatkowo,
      pania Jole ktora zawsze zaparzy najlepsza kawke... SKANDAL!
    • Gość: czytelnik Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.09, 20:39
      to się prezydent popisał. Nie ładnie !!!
      Może pana prezydenta mieszkancy odwołają? Już nie długo zobaczymy ...
      • Gość: wielbiciel prezia Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.mm.pl 29.07.09, 07:57
        Grzymowicz zbiera swoją sitwę, a ludzi co myślą, a najgorzej jak myślą inaczej
        usuwa. Bo są niebezpieczni niezależnością. Chce sobie podporządkować organizacje
        pozarządowe. Dlatego pozbył się Moniki Falej. Tylko roczek został.
    • Gość: olsztyniak Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 06:46
      Takie postepowanie to przykad zawłaszczania włady ze szkoda dla
      mieszkańców, chociaz z drugiej strony to praca społeczna - za
      darmo - to przeżytek komunizmu...
    • Gość: mało zainteresowan Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: 94.254.250.* 30.07.09, 14:08
      jestem malo zainteresowany tym co robi prezydent, ale numer przedni
      wywinął i to jeszcze bez oglady i dyplomacji.
    • Gość: ciekawy Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: 188.33.124.* 30.07.09, 20:48
      panie prezydencie jestem ciekaw co pan robi, jakie kierunek działan
      chce pan podjac, na steonie nie ma juz pana programu wyborczego, jak
      pmietam mowil pan cos o stowarzyszeniach, ze bedzie pan je wspierac,
      a tu taka niespodzianka, to dlatego pan zdjal swoj program?szkoda
      tylko tej dziewczyny, narobila sie i ja kopneli, tak sie robi!!!
    • Gość: anton Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.07.09, 22:23
      Społeczniczkę...? Nie będę tu przybliżać sytuacji, ale przekonałem się, że
      Pani Monika absolutnie nie rozumie co to jest praca społeczna wykonywana przez
      ludzi, dzięki którym nie coś, ale dużo dzieje się m.in. w sporcie, kulturze.
      Dobrze Pan zrobił Panie Prezydencie! Pani Monika dała się poznać; jest
      zasadnicza, nieustępliwa (i proszę tu nie myśleć, że chodzi o łamanie czy
      naginanie prawa), ale trzeba czasem rozumieć i umieć kierować swoim
      postępowaniem, szczególnie wtedy Pani Moniko gdy ma się do czynienia właśnie z
      ludźmi pracującymi społecznie.
      • Gość: obywatel Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.09, 09:52
        No to anton już wszystko jasne !! p.Monikę zwolniono z przewodniczacego za to ze trzymala sie zasad i ich pilnowała. No to gratulacje dla tego miasta i ludzi w nim mieszkających. Biada temu miastu, jezeli za to sie ludzi usuwa ze stanowisk. A co do społeczników w sporcie to chyba jakaś kpina, moze jeszcze w klubach szkolnych się ich znajdzie, ale cala reszta to mało na pracę społeczną jest nastawiona.
        I z ciekawosci przegladając stronę miasta widac jak spolecznie pracują. Zapraszam zainteresowanych do przejrzenia wyników konkursów dla sportu, jaką kase dostaja olsztynskie kluby sportowe. Dla porównania proponuję zobaczyc zakres edukacji i profilaktyki zdrowia www.ngo.olsztyn.eu/index.php/konkursy-ofert/rozstrzygnicia
        To dopiero społeczna praca !!
        Pani Moniko, niech pani da sobie spokój, widać na czym zalezy takim jak anton i jemu podobnym
        • Gość: pytacz Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.09, 15:05
          czy praca za wynagrodzenie jest pracą społeczną?
          • Gość: odpowiadacz Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.08.09, 15:43
            odp; tak, jeśli wynagrodzenie jest kosztem realizacji świadczenia finansowanego
            ze środków publicznych.
            pyt: jaka jest górna granica wysokosci wynagrodzenia za pracę społeczną na
            rzecz podatników?
            odp: wyznacza ją udział w zdobytych środkach publicznych i pozycja w organizacji
            ( szeroko pojętej: nie tylko podmiotu realizującego zadanie ale również w
            organizacji zlecającego zadanie).
            O wnioski proszę.

• Gość: dwa Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.09, 21:00
            Moim zdaniem nie.
    • Gość: allensteiner Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.08.09, 17:02
      A po co właściwie organizacjom pozarządowym jakaś rada i poruszanie się po
      ratuszu? Czyżby założyciele tych organizacji sami nie wiedzieli, po co te
      organizacje utworzyli? Jakaś lokalna zwierzchność im to musi wyjaśniać?
    • Gość: Misia Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.08.09, 17:03
      Na szczęście nie głosowałam i w przyszłości też nie będę głosowała
      na tego człowieka. To co wyprawia tylko utwierdza mnie w słuszności
      mojej decyzji. Kontynuacja małkowszczyzny, no może nie gwałci.
      Promuje się wzorem poprzednika, rządzi podobnie. Gdzie się chowają
      porządni ludzie?
      • Gość: niedzwiedź Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.09, 17:27
        W lesie misiu, w lesie. Gdybyś tylko odwiedziła rodzinne strony przekonałabyś
        się. Zapraszamy
        • Gość: Misia Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.09, 22:18
          Dziękuję za zaproszenie. Może skorzystam.
      • Gość: wanda Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: 91.199.50.* 09.08.09, 23:55

małkowszczyzna ma się dobrze
    • Gość: dwa Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.09, 20:58
      Rzetelność artykułu na pałę!Kadencja MF WYGASŁA zgodnie z regulaminem zespołu,
      któremu MF przewodniczyła. Jak to fajnie kogoś opluć. Dziwi mnie tylko jedno:
      jak taka "opiniotwórcza" gazeta może publikować tak nierzetelne informacje?
      Przecież WSZYSTKIE regulacje prawne można sprawdzić, trzeba tylko chcieć i
      ruszyć leniwą d..ę!No i dlaczego GW i pani mecenas MF Brzezińska milczała, kiedy
      organizacje pozarządowe powiedziały "społeczniczce" dość i nie wybrały jej na
      szefową na kolejną kadencję?!Jakoś nie piała z oburzenia tak, jak teraz!
      • Gość: Anna Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.09, 21:14
        Czyżby początek merytorycznej dyskusji, jestem pozytywnie zaskoczona
        • Gość: Anna Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.09, 21:35
          Nie mogę się dokopać do zarządzenia regulującego funkcjonowanie Zespołu
          Konsultacyjnego, nie mogę się dokopać do sprawozdania z realizacji programu
          współpracy w 2008 r., nie mogę się dokopać do informacji, które pozwoliłyby
          zrozumieć informację podaną w artykule, że od dnia aresztowania prezydenta
          zespół się nie spotykał. A może działał, tylko się nie spotykał? Nie spotykał
          się, bo ...no nie,to są podłe insynuacje. Ale na pytania: jak skonstruowano
          program współpracy na ten rok, jakie wyciągnięto wnioski z realizacji
          zeszłorocznego programu współpracy, nie potrafię sobie odpowiedzieć
          Ps. kopałam na stronie:
          www.ebok.olsztyn.eu/bip/index.php?t=200&id=197098. Może moja łopata jest
          licha? Proszę operatorów koparek o pomoc.
          • Gość: dwa Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.09, 22:17

Wykopałem, chyba archeologiem powinienem być;_). To fragment regulaminu.
            Wyszperałem w "przepastnych zasobach urzędu"
            "9. Zespół ulega rozwiązaniu w dniu upływu kadencji organów samorządu ".
            a to całość:

Załącznik nr 1

do Zarządzenia nr 25

Prezydenta Miasta Olsztyn

z dnia 24 lutego 2005 r.

Regulamin Organizacyjny Zespołu Konsultacyjnego ds.
            Programu
            Współpracy Miasta z organizacjami pozarządowymi.

1. Zespół wypowiada się poprzez opinie i stanowiska wypracowane na zasadzie
            konsensusu.
            2. W przypadku nie dających się usunąć rozbieżności poglądów, decyzją
            Przewodniczącego, Zespół przyjmuje opinię lub stanowisko w drodze głosowania
            bezwzględną większością głosów obecnych członków i ważącym głosem
            Przewodniczącego w przypadku równego podziału głosów.
            3. Dla skuteczności spotkania Zespołu wymagana jest obecność co najmniej sześciu
            jego członków.
            4. W przypadku gdy Zespół pełni zadania Komisji Oceniającej stosuje się
            odpowiednio przepisy Regulaminu Komisji Oceniających.
            5. Zespół zbiera się na spotkaniach inicjowanych przez Prezydenta Miasta Olsztyn
            lub przez Przewodniczącego Zespołu.
            6. Spotkania Zespołu prowadzone są przez Przewodniczącego Zespołu w oparciu o
            materiały przekazane członkom Zespołu wraz z powiadomieniem.
            7. Członkowie Zespołu informowani są o terminie i porządku spotkania najpóźniej
            na siedem dni przed planowanym spotkaniem.
            8. Obsługę administracyjną Zespołu sprawuje Biuro Pełnomocnika Prezydenta
            Miasta ds. Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi.
            9. Zespół ulega rozwiązaniu w dniu upływu kadencji organów samorządu
            • Gość: dwa Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.09, 22:21
              Jestem tylko prostym facetem, usiłuję logicznie przebrnąć przez nomenklaturę
              urzędniczo-prawniczą i na mój gust funkcja, o którą kruszymy tu kopie jest guzik
              warta. Z regulaminu jawi mi się obraz przewodniczącego jako przynieś, podaj,
              pozamiataj, sam nic wielkiego nie może a tu takie halo. Sorry, ale to jakieś
              załatwianie osobistych ambicji na łamach gazety. Aż dziw, że wyborcza dała się
              tak wykiwać!
              • Gość: trzy Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.09, 21:27
                no to widać, ze brak wiedzy na opisany temat jest wszechobecny.
                Jak widać z regulaminu, prezydent nie moze odwołać ani powołać przewodniczącego, to po pierwsze, dobrym obyczajem demokracji jest, ze wybiera się taką osobę spośród składu, jeżeli nie ma jasno określonych wytycznych, po drugie, jeżeli zespól jest powoływany zarządzeniem prezydenta, to kazdy kolejny pełniący obowiązki takie zarządzenie powinien wydać, wraz ze składem i regulaminem jako załącznikiem. Przez bałagan jaki był, podczas aresztowania małkowskiego, następnie proba utrzymania sie przy stołku pełniącego obowiązki głażewskiego, nie mieli urzędnicy czasu ani głowy do tego by jakimś zespołem się zajmować. Co do sprawozdań, to trzeba dopytac pelnomocnika ds. współpracy ze stowarzyszeniami, jak to przechodzi i jaki jest tryb i czy był dopełniony formalnie lub tez każdego radnego w tym miescie, w koncu to oni uchwalają programy współpracy, a zespol go opiniuje czy tam tworzy.
                Widac po tych komentarzach, ze pojecie o organizacjach w nich jest dość srednia, ale co do komentowania to wielu uważa sie za speców. Co wzbudza uśmiech, bym powiedział politowania
                również prosty ale czytający regulaminy facet
                ja uważam ze prezydent został w maliny wpuszczony, moze i chciał dobrze, ale kiepsko mu to wyszło, a ta pani Monika padła ofiarą niewiedzy, albo rzeczywiście ktoś chciał ją usunąc z blizej nie wyjaśnionych jeszcze przyczyn. tak mi sie cos wydaje :-) co z tego wynika - prawdą jest praca społeczna nie popłaca !!!
                • Gość: baba Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.08.09, 18:32
                  " a zespol go opiniuje czy tam tworzy..." - mętnie tak jakoś, "Co wzbudza
                  uśmiech, bym powiedział politowania". Nic dodać nic ująć.
                  • Gość: no własnie Re: Prezydent Grzymowicz odwołał społeczniczkę IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 23:16
                    no właśnie to jest najważniejsze, a nie meritum sprawy, hehhee
                    godne politowania, czy też "... uśmiechu, bym powiedział politowania"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka