Dodaj do ulubionych

Abrakadabra

19.09.09, 22:59
to czary i magia.

Wierzycie w te wszystkie wróżby i horoskopy? Właśnie znajomy mi stawiał tarota przez Skype, wczoraj w sumie też się tym bawiliśmy (wiem, że tam trzeba karty przełożyć samemu czy coś, ciężko przez internet to zrobić). Mam wrażenie, że te opisy do kart są tak uniwersalnie formułowane, żeby każdemu pasowały. Zastanawiam się jak ludzie mogą aż tak się w to wkręcić.
Obserwuj wątek
    • hsirk Re: Abrakadabra 19.09.09, 23:19
      znaczy znajomy przez skypa powiedzial ci cos co strasznie nie chcesz
      by okazalo sie prawda, ze wkrecasz wszystkich w proces przekonywania
      samej siebie...
      • zloty.strzal Re: Abrakadabra 19.09.09, 23:36
        Nie no, właśnie nie. Ale te karty były z dupy. Pierwsza miała jakieś znaczenie,
        że ogólnie sprawa się rozwiąże pozytywnie, a druga, że jestem w zawieszeniu
        między jakimiś częściami życia czy coś w ten deseń. Nie pamiętam całych tych
        opisów, ale były tak sformułowane, że zawsze coś można pod to podciągnąć.
        • elderlane Re: Abrakadabra 19.09.09, 23:49
          no bo właśnie na tym to chyba głównie polega.że te wypowiedzi są dosyć
          uniwersalne i odczytujesz ja dopasowując do swojego życia.nie mam zbyt dużego
          doświadczenia w tej materii,bo nigdy nikt nie stawiał mi tarota(moja siostra
          kiedyś się tym "bawiła",więc wtedy ale to tylko epizod i chyba się nie liczy) i
          nie umiem powiedzieć jak bardzo ogólne te opinie o życiu osoby, której tarot
          jest stawiany są.jednak zdarzają się w moim otoczeniu osoby,które miały tarota
          stawianego i twierdzą, że to nie co mówi tarocista to nie są tylko ogólne
          prawdy, ale potrafi też powiedzieć coś czego nie da się potraktować jako ogólną
          prawdę...myślę, że może coś w tym jest, ale nie wiem co...trochę pewnie też jest
          tak, że osoba, która słyszy coś sama determinuje to, co się zdarzy tak, aby
          pasowało do tego co usłyszała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka