swiete.jeze 29.02.12, 08:04 Przynajmniej dzisiaj mam o wiele lepszy widok z okna o poranku niż wczoraj. Co tam u was słychać ludzie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8n Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 12:32 słońce za oknem mam od kilku dni, kizia się chętnie wyleguje w świetlonych przestrzeniach, ja też mrużę oczy i pochłaniam dziesiątki słoików z konfiturami malinowymi. generalnie żyć nie umierać, gdyby nie perspektywa przeprowadzki miałabym opuszki w kształcie serc. co? wiadro. Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 14:34 Leze sobie i patrze w niebo. :D Zjadlam cale opakowanie cukierkow lodowych i nie chce mi sie nic. Tak mi dobrze, tak bede lezala! No i fakt, pogoda pikna, ale zaraz wpadnie oktanu ze swoimi mapkami i powie, ze nadchodzi pogorszenie warunkow atmosferycznych..:-) Odpowiedz Link
berta-death Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 15:23 Też bym się chciała dowiedzieć co to takiego. Przyszło mi do głowy, że może to zwykły lód, tylko w postaci małych kulek, które robią za landrynki? Lizaki chyba takie się robi. Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 15:40 Lizakow lodowych nie robilam, ale takie z patelni a i owszem. A. Polecam mrozenie maminych paczkow - poki dzialaja grzejniki. Codziennie po killkunastu minutach mam prawie nowke sztuke. :-) A co do cukierkow wyjasnienie nizej. Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 15:37 Ice Fresh. Nie polecam wiecej niz 5. Teraz leze, bo musze. :D Odpowiedz Link
stedo Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 17:20 Czy mię się cuś pomyliło, czy Ty pączkujesz? Jeśli tak, to nie przesadzaj z tymi słodkościami, bo potem ściany będziesz gryzła, by pozbyć się tego co Ci narośnie.Iiiii, wszystkiego najlepszego. Trzym się;)) Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 17:35 He he, wiem. :-) Nie przesadzam, ostatnio tak mnie nachodzi - jak z czekolada z przepisu wilowki. Odbijam sobie te pierwsze, krotko piszac - przerzygane - miesiace. Dzieki za zyczenia. :-))) A co u Ciebie? Odpowiedz Link
qw994 Re: Powoli chyba wiosna idzie 29.02.12, 19:12 O, dzisiaj dzień był przepiękny :) A poza tym nic nie słychać. Wielkie tomiszcze Marii Janion o wampirach czytam :) Odpowiedz Link
berta-death Re: Powoli chyba wiosna idzie 02.03.12, 21:40 A propos wiosny, to jak ci idzie trening na ssaczu? Jakkolwiek by to nie zabrzmiało. Odpowiedz Link
qw994 Re: Powoli chyba wiosna idzie 04.03.12, 09:57 To było dawno i nieprawda :) Nudy jak cholera. Odpowiedz Link
qw994 Re: Powoli chyba wiosna idzie 05.03.12, 18:42 To: www.s398242397.domenaklienta.pl/images/BIEZNIA.jpg Okropność. (Bercik się pomyliła, to nie ssie, tylko gniecie) Odpowiedz Link
qw994 Re: Powoli chyba wiosna idzie 08.03.12, 18:31 No, taka bieżnia z obudową jak statek kosmiczny :) Wpisz sobie Vacu coś tam do gugla :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 10.03.12, 18:54 Już wiem! Kupiłam sobie karnet na 10 wejść i...nie skorzystałam ani razu. Pewnie już nawet tego miejsca nie ma. ;/ Ależ ze mnie kretynka. I co, to działa? Bo chyba za jakiś czas może mi się to przydać. :D Odpowiedz Link
qw994 Re: Powoli chyba wiosna idzie 10.03.12, 23:51 Nie wiem, czy działa lepiej, niż zwykła bieżnia :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 11.03.12, 00:27 Podobno jest zwiększona szansa na wystąpienie żylaków po tym cudzie. I jakieś tam inne efekty uboczne. Odpowiedz Link
qw994 Re: Powoli chyba wiosna idzie 11.03.12, 00:33 No i do tego potwornie tam gorąco. I huczy to dziadostwo tak, że się telewizji nie daje przy tym oglądać. Odpowiedz Link
swiete.jeze Re: Powoli chyba wiosna idzie 01.03.12, 23:13 Noszkurważeszjegomać, drugi raz tej zimy wyszłam z domu w trampkach i drugi raz jestem przeziębiona:/ Chyba je wyniosę na strych, żeby mnie nie kusiło. Odpowiedz Link
8n Re: Powoli chyba wiosna idzie 02.03.12, 10:21 nie martw się, inni mają gorzej. ja tej zimy 4 razy chorowałam już. Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: Powoli chyba wiosna idzie 02.03.12, 14:32 W moich rejonach nadal dominuje kolorystyka czarno-biała... wczoraj skusiło mnie, żeby pójść sobie na skróty przez pole w stronę cywilizacji i już wiem, ile mamy śniegu. Powyżej kolan, a moje kolana są stosunkowo wysoko nad ziemią, bo całe ciało mierzy 1,74 m. Suszyłam się pół dnia... błe.... Odpowiedz Link
8n Re: Powoli chyba wiosna idzie 03.03.12, 21:07 a więc wiadomo. nie chciałaś mówić o pogodzie. chciałaś, żebyśmy wiedzieli, że masz długie nogi. aaachhh, też bym chciała... Odpowiedz Link
sru_karka Re: Powoli chyba wiosna idzie 02.03.12, 14:45 U mnie wiosna pełną gębą. +10 st, krokusy i to specyficzne powietrze, które aż chce się wdychać :) Wczoraj dno szafy ujrzała czapka i puchowa kurtka, a do życia wrócił wiosenny płaszczyk :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Powoli chyba wiosna idzie 02.03.12, 16:12 Wstalam dzis o 7(!), dostalam wiosenne sniadanie i mimo brzydkiej pogody rano pojechalam na szybkie zakupy w dlugim sweterku. A teraz jest tak piekna pogoda, ze zaraz namowie chlopa na rolki. :-))) Odpowiedz Link
wilowka Re: Powoli chyba wiosna idzie 03.03.12, 16:18 Thank, mam nadzieję, że na tych rolkach występujesz jako kibic :) Wiosna bezapelacyjnie nadchodzi, chociaż jej nie lubię - odczuwam pozytywnego pierdolca sprzątaniowego. Czyli - psychopatyczna pani domu powraca. Wywaliłam dziś pół zawartości szafy z półki "może kiedyś założę", z chomiczostwa się leczę. Trzecia pralka się pierze,zZimowa kurtka do szafy wróciła, w Lidlu regularnie występują świeżutkie kalarepy z których uradowana korzystam i tracę ochotę na czarną herbatę. Maleństwo przejrzał swoją szafę i dostałam 4 koszule na króliki :D Odpowiedz Link
berta-death Re: Powoli chyba wiosna idzie 03.03.12, 16:58 Mówi się perfekcyjna pani domu. I pamiętaj, najpierw manicure z tipsami, fryzura, pełny makijaż i szpilki a dopiero potem mopik, odkurzacz i ściera. Nigdy odwrotnie. Odpowiedz Link
8n Re: Powoli chyba wiosna idzie 03.03.12, 21:18 wiliniu, ja na temat, obiecuję. bo mówisz o szyciu królików. chcę się nauczyć szyć. maszynę już mam. ale nie mam wskazówek. wysyłasz mni na kurs, czy wystraczą lekcje z komputera |(ewentualnie książek dostępnych na allegro)? Odpowiedz Link
wilowka Re: Powoli chyba wiosna idzie 03.03.12, 22:10 Natalko jutro Ci podrzucę parę wskazówek, ja nauczyłam się sama . Zupełnie, nawet nie miąłam gdzie podejrzeć. Dasz radę :) Odpowiedz Link
wilowka Re: Powoli chyba wiosna idzie 04.03.12, 20:37 No to tak,jeżeli chodzi o szycie królików, to jakieś doświadczenie posiadam. Najpierw przekopałam internet w poszukiwaniu ludzkich wskazówek, ale tam mnie zdołowały dziewczyny najczęściej po jakichś technikach czy innych zawodówkach krawieckich, albo z szyjącymi mamami, babciami i ciotkami, co się wymieniały informacjami na temat wątku i osnowy, a ja po wyjęciu 8 marca 2010 maszyny z pudełka ledwo zajarzyłam gdzie ona ma przód. No ale jakoś się dokopałam do porad w stylu - "weź kartkę w kratkę i szyj po liniach, żeby się nauczyć panować nad maszyną". Wszystko fajnie, tylko ja chciałam SZYĆ a nie ćwiczyć. Wtedy trafiłam na taki tutorial Wzięłam kuchenną lnianobawełnianą ściereczkę I uszyłam królika. Oczywiście nie dodałam zapasów na szwy, czyli odrysowałam kształt kawałków, wycięłam po linii i pozszywałam. wyszedł taki Potem zaczęłam szyć torebki różne sobie. Ponieważ posiadam wyobraźnię przestrzenną, nawet łatwo poszło. Wszystkie się trzymają i wychodzę z nimi na ulicę. Obkupiłam się w książki na temat szycia, takie polecane z lat 70 - 80 w antykwariatach są. Mam też kilka współczesnych, ale nie mam kiedy (nie chce mi się) przysiąść i prześledzić np. konstrukcji ubrań. Póki co wystarcza mi posiłkowanie się tutorialami z netu. Który mi się spodoba - wklejam tutaj: zajrzyj tu Nie wiem, czy Ci pomogłam... jak by co, zadaj szczegółowsze pytanie :) P.S. Równie ważne jak maszyna do szycia jest żelazko. Ono jest niezbędne - co zszyjesz - rozprasowujesz. Tak jest łatwiej i ładniej :) Mecz Irlandia - Polska? Obejrzałabym z chęcią, ale uciekając, koszatniczka zwinęła nam pilota od telewizora i od trzech dni puszcza zza kredensu Animal Planet. Jak będzie jakiś mecz surykatek, dam Wam znać. by Funny game Odpowiedz Link
8n Re: Powoli chyba wiosna idzie 05.03.12, 11:15 dzieki za liny, piekny pierwszy królik. ja nie mam żelazka, jestem takim flejciuszkiem. wyobrazni przestrzennej tez chyba nie mam. tylko ochotę i maszynę, chciałabym też nauczyć sie tapicerować meble :P jak zrobię pierwsze zwierzę i pierwszą suknię wieczorową to pokażę! Odpowiedz Link