nexstartelescope 12.09.08, 16:01 Właśnie na innym forum przeczytałam,że jedna babka jak nie ma pewności co do szkodliwości zebranych grzybów to daje je komus w prezencie :) nie wiem,czy się śmiac czy płakac. Byleby się tylko nie zmarnowały :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justysialek Re: Ło matko...! 12.09.08, 16:06 Jest taka ogólna zasada - nie jedz grzybów, których nie zebrałeś sam! Mądra rada! Odpowiedz Link
stedo Re: Ło matko...! 12.09.08, 16:09 A Ty UK jesteś? Tam to nie jada się grzybów chyba? Stąd to Twoje zainteresowanie?. Moja siostrzenica to zawsze życzy sobie by ktoś przywoził jej zwykły polski biały ser i polski zwykły chleb. Nawet gdy mieszkała we Francji, krainie wykwintnych serów i pieczywa to tęskniła za naszymi "prostymi" produktami. Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Ło matko...! 12.09.08, 16:12 Stedo, jestem w UK i tu rzeczywiście niet leśnych grzybów,ale poczytuję z nudów różne wątki, zwłaszcza, że mieszkam tu raptem ponad rok i jeszcze pamiętam co nieco:) a grzybki leśne uwielbiam, nie mogę zjeśc, to chociaż sobie o nich poczytam ;) Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Ło matko...! 12.09.08, 16:09 wrogom to by chyba dawała takie,których szkodliwosci byłaby pewna:) ciekawe,czy jak obdarowani zjedzą i się nie zatrują, to żałuje,że nie zachowała ich dla siebie :) Odpowiedz Link