bertrada 13.09.08, 12:17 Jakich używacie i jakie mają wady a jakie zalety. Który jest najlepszy i dlaczego? Zapraszam do dyskusji. ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milleniusz Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:19 Nie wiem, który jest najlepszy, ale wiem, który jest najgorszy - gadu-gadu. To nie jest komunikator, ale narzędzie do wyświetlania reklam. Odpowiedz Link
bertrada Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:20 Ale nie da się go nie mieć, bo wszyscy używają głównie gg. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:23 bertrada napisała: > Ale nie da się go nie mieć, bo wszyscy używają głównie gg. Ależ da się. Zapewniam. Parę lat temu to porzuciłem i jestem tej decyzji wierny. :) Tak naprawdę można zainstalować coś co się komunikuje z gadu, a jest mniej inwazyjne dla użytkownika. Ale ja całkiem z tego zrezygnowałem. Używam skype'a i teraz tego googlowego, co mam w drugim okienku. Kitek mówi, że to występuje też jako niezależny (od poczty) komunikator - muszę sobie zainstalować. Tam nie powinno być reklam, bo Googiel aż tak chciwy jak to żałosne gadu to nie jest. Odpowiedz Link
bertrada Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:26 A ja mam gg tylko dlatego, że tylko dlatego że większość nie ma niczego innego. Też wolę skypa. ;) Odpowiedz Link
pawel1940 Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:28 Tlen Ci zastapi GG :-). A Tlenofon jest lepszy od VOIP Skype ;-). Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:30 Kitek mówi, że to występuje też > jako niezależny (od poczty) komunikator - muszę sobie zainstalować. Tam nie > powinno być reklam, bo Googiel aż tak chciwy jak to żałosne gadu to nie jest. Dobrze Kitek mówi. Nie ma reklam i ma ładny dizajn. ;-) Tylko ma jeden minus, nie można ustawić w nim statusu 'niewidoczny'. Ale ma duży plus - logujesz się do komunikatora i u dołu wyświetla Ci ilość nowych maili. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:40 > Dobrze Kitek mówi. I za to (między innymi) Kitka lubimy. :))) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:47 > I za to (między innymi) Kitka lubimy. :))) A za co jeeeeeeszczeeee? :-)) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:51 > > I za to (między innymi) Kitka lubimy. :))) Oczywiście pytam za co lubiCIE. Wszyscy mogą się wypowiedzieć. ;-) Odpowiedz Link
pawel1940 Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:24 Ja uzywam Tlena i swietnie mi zastepuje GG :-). Polecam. Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 16:57 > To > nie jest komunikator, ale narzędzie do wyświetlania reklam. yy... co ty opowiadasz? uzywam od lat, nie widzialam nawet kawalka reklamy:) trzeba sobie wtyczke stosowna wetknac i juz:) Pauli -- "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaje się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
speedymika Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:30 obecnie gg i psi (jabber). Dawno, dawno temu ICQ, Tlen, Skype (ale jeszcze bez głosu i obrazu). Psi ma możliwośc transportu gg i innych komunikatorów. Ale wciąż używam gg bo w psi nie ma tych emotek tyle a ja je strasznie lubie :D Plusem wielkim Psi jest to,ze widać kiedy ktoś był ostatnio zalogowany, widać kiedy aktywnie pisze (używa klawiatury) w czasie rozmowy, no i nie ma w nim reklam :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:37 > Plusem wielkim Psi jest to,ze widać kiedy ktoś był ostatnio zalogowany, widać > kiedy aktywnie pisze (używa klawiatury) w czasie rozmowy, no i nie ma w nim > reklam :) Chyba se ściongne, bo lubię widzieć, czy ktoś pisze czy nie, żeby sobie w słowo nie wchodzić. A emotek nie lubię poza paroma najprostszymi. :-) Odpowiedz Link
bertrada Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 12:44 A mnie to te emotki bawią najbardziej. Trochę to rozprasza podczas rozmowy, bo je wysyłam w różnych konfiguracjach w ilościach hurtowych. Jedna moja znajoma ma tak samo, więc jak obie znajdziemy się na wspólnym czacie to jest on z lekka mało czytelny. ;P Odpowiedz Link
milleniusz Google Talk 13.09.08, 12:58 Właśnie zainstalowałem sobie Google Talka. Jak ktoś z Was używa czata gazetowego to też tak zróbcie - to jest fajniejsze i wygodniejsze od czata. Dzięki Kitkowi. :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Google Talk 13.09.08, 13:05 > Dzięki Kitkowi. :) No!! Jestem pionierką. Nie pierwszy raz zresztą. Czatem gazetowym też wielu forumów już zaraziłam. ;-P Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Google Talk 13.09.08, 13:06 W ogóle jak teraz porównuję czata i GTalk, to czat taki bleeee wygląda. :-) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 13:01 dla mnie number one to MESSENGER gg jest marne, a skype na upartego ujdzie w tłumie ;) Odpowiedz Link
vicious.circle Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 15:02 Messenger lubi się zamulić. Odpowiedz Link
vicious.circle Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 15:03 Konnekt (obsługuje gg, tlen, jabber...), MSN Messenger, YIM, Skype, Google Talk (oczywiście Kitek mnie poinformowała o istnieniu tego ustrojstwa :D) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 15:10 > (oczywiście Kitek mnie poinformowała o istnieniu tego ustrojstwa :D) Kitek - spamer. :-P Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Komunikatory internetowe. 13.09.08, 15:18 > Konnekt (obsługuje gg, tlen, jabber...), MSN Messenger, YIM, Skype, Google Talk A tak w ogóle to namnożyło się tego cholerstwa. :-) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Komunikatory internetowe tylko jeden 13.09.08, 16:15 gg. Wszyscy sie dziwia, ze nie mam skype'a bo przeciez mozna za darmo pogadac.Nie mam takiej potrzeby, od tego mam telefon komorkowy tudziez dwa. Odpowiedz Link
hsirk Re: Komunikatory internetowe tylko jeden 13.09.08, 22:53 pl.wiktionary.org/wiki/tudzie%C5%BC Odpowiedz Link