vandikia 31.12.08, 17:58 dziękuję za przepis, należy się oddzielnie, bo poświęciłaś swój czas szukając go dla mnie :) powoli nastawiam, na pewno poinformuję o efekcie końcowym, no i wreszcie mogę robić foty, więc może coś cyknę jak nie zapomnę :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thank_you Re: Gapuchna! 31.12.08, 18:34 Ło bosz, dopiero usiadłam :D Zrobiłam zupę krem z kalafiorów, naleśniki ze szpinakiem, jakieś przystawki, jeszcze sałatka i pasta i z bani wszystko :D Odpowiedz Link
gapuchna Re: Gapuchna! 01.01.09, 14:08 Vandi! Ależ co ty! - zawstydziłaś mnie :))))) Nie, no miło mi, bardzo :D. A jeśli spróbujesz zrobić, to powiedz, jak się udał. To nie jest trudna potrawa, skoro nawet mnie się udaje :))) Odpowiedz Link
vandikia Re: Gapuchna! 02.01.09, 17:47 img254.imageshack.us/my.php?image=20080108sylwester0049vo5.jpg to z przygotowań :) wyszło pycha :) najlepsze jest pierwszego dnia, bo kiepsko mi się odgrzewało, musiałam rozcienczac wodą i aromat trochę uleciał. Rewelka i proste, dziękuję za pomysł i przepis :) :) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Gapuchna! 02.01.09, 19:19 Tak, najsmaczniejsze jest takie parujące :) To dobrze, ze się udało, fajnie. To już tak na koniec podrzucę inny szybki, dobry przepis: jakieś jabłka, w miarę twarde, najlepiej szare renety czy jakiś inny stary gatunek. Wydrążasz je, ale nie do samego końca. W miseczce (tak na oko) mieszasz rodzynki z cynamonem (troszkę), cukrem i kropisz jakimś dobrym koniakiem. Ma być w miarę sypkie, nie ociekać wódką. nakładasz rodzynki do dziurek w jabłku. Na każdym jabłku kładziesz mały plasterek masła, to na teflon i do piekarnika, piecyka - no, żeby się upiekły. A na jak długo? - nie wiem, musisz sprawdzać, ja lubię, az pęka skórka. Na patelni karmelizujesz cukier, jak lekko zbrązowieje dodajesz płatki migdałów, to smażysz lekko razem - nie może się przypalić. Na końcu dodajesz masło. wszystko według uznania. Jak jabłka będą gotowe, to obsypiesz je tą migdałową kruszonką. FANTASTCZNIE smakuję:) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1610962,2,2.html Odpowiedz Link