liisa.valo 18.02.09, 22:35 wiadomosci.onet.pl/1919392,11,item.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puszysta_gimnazjalistka Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:40 Na stronie głównej gazety też już jest informacja, wygląda na to, że serce nie dało rady, dziwne. Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 19.02.09, 10:17 puszysta_gimnazjalistka napisał: > ... wygląda na to, że serce nie dało rady, dziwne. Wcale nie dziwne;) Swoją opinię na ten temat wyraziłem tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=91566117 Nie chcę się powtarzać... Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 19.02.09, 20:13 dlaczego dziwne? Odpowiedz Link
bertrada Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:40 Czyżby kolejna ofiara sportu wyczynowego? Odpowiedz Link
stedo Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:41 www.sport.pl/lekkoatletyka/1,64989,6294161,Kamila_Skolimowska_nie_zyje.html Eh, życie było i nie ma. Takie to życie:((( Odpowiedz Link
qw994 Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:42 Do jakiego stanu trzeba doprowadzić organizm, żeby serce nie wytrzymało w tym wieku! Odpowiedz Link
milleniusz Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:43 qw994 napisała: > Do jakiego stanu trzeba doprowadzić organizm, żeby serce nie wytrzymało w tym wieku! Generalnie sportowcy strasznie się eksploatują, ale nie wiemy przecież co tu było przyczyną. Tak naprawdę zawały zdażają i u młodszych ludzi. Odpowiedz Link
qw994 Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:45 Ale jednak dużo więcej zawałów jest u sportowców. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:47 qw994 napisała: > Ale jednak dużo więcej zawałów jest u sportowców. Nie jestem pewien, trzeba by mieć jakieś statystyki. Po prostu o sportowcach słyszymy, bo często są to ludzie znani. Faktem jednak jest, że sport wyczynowy niszczy organizm. W sumie jest zaprzeczeniem idei zdrowia, dla promowania której kiedyś chyba powstał. Odpowiedz Link
qw994 Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:49 Właśnie. Ludzie są eksploatowani dla pieniędzy i debilnych rekordów na granicy wytrzymałości ludzkiego ciała. Dla debilnych rekordów są faszerowani jakimiś świństwami. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:50 Już w starożytnej Grecji sport to nie było zdrowie tylko kasa i sława, zdrowie to coś co poświęca się do osiągnięcia celu. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:45 > Tak naprawdę zawały zdażają i u młodszych ludzi. A nawet "zdarzają się". Coś mi forma osłabła. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:45 Prawda. Ostatnio, chyba w Opolu, czternastolatka z zawałem do szpitala przywieźli. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:44 Właśnie na Polsacie Sport mówią, że to był albo zawał, albo zator płucny. I że to nie mogło być nic długotrwałego, bo sportowcy olimpijscy są regularnie badani i ona była niedawno badana i wyniki miała dobre. Odpowiedz Link
qw994 Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:45 A co mają mówić? Przecież nikt nie powie, że ktoś za to ponosi odpowiedzialność :/ Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:50 Przede wszystkim nic jeszcze sami nie wiedzą, bo to się stało na zgrupowaniu w Portugalii i mają na razie tylko ekspertyzę portugalskiego lekarza. Odpowiedz Link
bertrada Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:53 Ani jedno ani drugie z powietrza się nie bierze. A rutynowe badania jakim poddawani są sportowcy nie wykryją takich zmian jak np zwężenia naczyń krwionośnych, czy tworzących się zakrzepów. Do tego potrzebne są inwazyjne specjalistyczne badania kardiologiczne. A lekkoatleci są faszerowani na potęgę sterydami i preparatami zwiększającymi wydolność układu krążenia. Jedne i drugie rozwalają organizm. Podejrzewam, że problemy Salety, po oddaniu nerki, też były związane z tym, że procedury transplantacyjne nie zostały opracowane z myślą o osobach, które całe życie faszerowały się dopingiem. Odpowiedz Link
vandikia Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 23:00 moja mama nie faszerowała się niczym, a gdy miala 28 lat miala zator mózgowy przez zwezenie naczyn na cale szczescie przezyla, chociaz dawali jej mniej niz 10% Odpowiedz Link
bertrada Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 23:19 Czasem się zdarza, ale u sportowców zdarza się relatywnie częściej niż wśród innych grup społecznych. I nie jest tajemnicą, że nie prowadzą oni zdrowego trybu życia. Podobnie można powiedzieć, że przedawkowanie narkotyków i alkoholu zdarza się wśród przeciętnych śmiertelników. Ale wśród gwiazd show businessu zdarza się częściej. Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 19.02.09, 20:15 wczoraj jedna taka szła na pogrzeb 27 letniego znajomego, który po kłótni z żoną wyszedł i umarł. wcześniej skarżył się na duszności i bóle w klatce piersiowej. ale, zlekceważył je. Odpowiedz Link
zoofka Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 22:53 o kurde! :( młodsza ode mnie o rok. Szkoda. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 23:50 :( los wali na ślepo reanimacja nie dała rezultatu jak zwykle, czy kiedyś bedzie news ze ktoś "nagle źle się poczuł" a reanimacja dała rezultat? Odpowiedz Link
hsirk widac 18.02.09, 22:56 time has come zdarza sie. na trzecim roku studiow zmarl kolega z mojego roku na zawal. koles spokojny, nie nerwowy, najsilniejszy na reke w akademiku, kiedys tam uprawial ciezary, ale dawno, bratanek pewnego bardzo znanego polskiego utytulowanego ciezarowca. ot tak po prostu. na nic nie byl chory ani sie nie skarzyl, kiedys zle sie poczul i za dzien go nie bylo. taki lajf. Odpowiedz Link
vandikia Re: widac 18.02.09, 23:02 bo im młodszy człowiek, tym przezycie zawału mniej prawdopodobne podobno zawał można mieć po niedoleczonej anginie i z powodu wielu rzeczy, nie tylko nerwy, koks, wysilek Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 23:00 Na TVN24 Wszoła będzie coś mówił o całej sytuacji, on chyba jest teraz wysoko w PZLA. Odpowiedz Link
serek.z.pyty Re: "Podobno"... 18.02.09, 23:25 ...pogratulowac uzytych slow w danej sytuacji. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: "Podobno"... 18.02.09, 23:29 Bo usłyszałam to w radiu, stojąc w kuchni i słuchając pół uchem. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: "Podobno"... 18.02.09, 23:31 i szczerze mówiąc nie uwierzyłam... Potraktowałam jako makabryczne nieporozumienie. Odpowiedz Link
milleniusz Re: "Podobno"... 18.02.09, 23:37 Ma racje kolo. Nawet chciałem Ci zwrócić na to uwagę, ale pomyślałem sobie, że nie będę się czepiał. Takich informacji nie podaje się, jeśli się nie jest pewnym, dlatego "podobno" jest trochę nie na miejscu. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: "Podobno"... 18.02.09, 23:43 O, matko, to niech sobie ma rację. Ja wyjaśniłam skąd to "podobno", a kiedy zakładałam wątek to na GW jeszcze nic nie było, tylko taka wzmianka na onecie, która mnie mało przekonała. Odpowiedz Link
milleniusz Re: "Podobno"... 19.02.09, 00:02 > O, matko, to niech sobie ma rację. Nie irytuj się, Lukrecjo. :P Odpowiedz Link
liisa.valo Re: "Podobno"... 19.02.09, 00:15 Lukrecja się nie irytuje. Lukrecja po prostu nie stworzyła informacji dla PAPu, żeby się słów czepiać. Odpowiedz Link
lounger Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 18.02.09, 23:33 NIestety ale hasło "Sport to zdrowie" nie odnosi się do sportu wyczynowego. Nadmierna eksploatacja organizmu, częste kontuzje, urazy ... Smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Ej, Kamila Skolimowska podobno nie żyje... 19.02.09, 11:05 Niestety, masz absolutną rację:( Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: tytuł 20.02.09, 10:37 iberia.pl napisała: > watku troche niefortunny, nie sadzisz? ten temat jest przerabiany wewnątrz wątku ale chyba nie ma sie co juz pochylac zanadto w koncu umarł człowiek, tragiczna smierc a zrobi sie rozprawa o metodzie powiadamiania Odpowiedz Link