Gość: Stary IP: 62.72.120.* 13.01.04, 11:44 Czy ta budowla zostanie tu do konca swiata? Jak jest z halasem od niej? Tam prowadza naprawy, czy to jest petla, gdzie wszystkie wagony nocuja? Widok nieciekawy moge zdzierzyc, ale jak jest z glosnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abba Re: Baza metra IP: *.crowley.pl 13.01.04, 11:57 A gdzie ma być baza metra , jak nie na końcu metra? Ciesz się że z górnych pieter masz widok na las, i nikt Ci go juz nie zabuduje. A wagony piszczą tylko czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
agaou Re: Baza metra 13.01.04, 13:10 To bylo tylko z pozoru niedorzeczne pytanie abbo, a moze jest plan wyrzucenie tej bazy na Hute, jak w koncu to metro tam dotrze? A co to znaczy czasami? co 20 minut, 2 razy dziennie, tez w weekendy, wczesne ranki i pozne wieczory? Gość portalu: abba napisał(a): > A gdzie ma być baza metra , jak nie na końcu metra? Ciesz się że z górnych > pieter masz widok na las, i nikt Ci go juz nie zabuduje. A wagony piszczą tylko > > czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Baza metra IP: *.crowley.pl 13.01.04, 13:17 ja mieszkam przy Wańkowicza i słyszę bardzo rzadko i tylko jak wiatr z tamtej strony powieje skrzypienie i tarcie o szyny przetaczanych wagonów. Nie przeszkadza mi to. Są gorsze hałasy np . od samolotów albo grzanie silników na lotnisku Okęcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers A niby gdzie ma byc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.04, 14:52 Baza metra zostanie na Kabatach, bo niby gdzie indziej mialalby byc. Po co maja budowac druga nowa baze i wydawac kase jesli tutja na Kabatch maja ja gotowa i dobra. Halasu nie ma od niej prawie zadnego. Juz wiekszy zgielk slychac z okolic Tesco niz z bazy metra. Co zas sie tyczy widoku to mi sie on nawet podoba. Budynki sa odmalowane, w lecie trawka przystrzyzona na angielsko. Jak dla mnie baza jest OK i wogole mi nie przeszkadza. A musi byc tutaj, bo tak ja zbudowali. Drugiej zas budowac nie trzeba i nie oplaca sie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr baza metra IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 16:30 Tak , ta baza gdzies musi być. Ale nie musi być tak hałaśliwa. Jesli mieszkasz na poludnie od Ekologicznej to rano w lecie wyraźnie slychac pisk hamulców. Oczywiscie nie spod ziemi,tylko od pociągów przetaczanych po powierzchni. Mogliby tam zamontować ekrany wokól torów przy przetaczanych składach. Koszt w sumie niewielki (jeśli to oczywiście nie zrobią chłopaki piskorszczaka) a byłoby znacznie ciszej. Szczególnie rankiem. I nie pisz głupot ,że jak mieszkasz w mieście to musisz cierpieć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Hhm... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.02.04, 18:04 1. Owszem ekrany mogliby zamontowac. 2. Wcale nie mowie, ze mieszkajac w miescie trzeba cierpiec. Twierdze jedynie, ze miasto jest glosniejsze i bardziej niebezpieczne od prowincji. I chcac zyc w miescie i cieszyc tym zyciem trzeba do pewnych spraw przywyknac, podchodzic do nich z dystansem. Mi np. zupelnie nie przeszkadzaja samoloty i halas z metra. Ale za to strasznie draznia mnie korki w miescie. Nic jednak nie mowie, bo wiem ze korki to normalna sprawa w duzych miastach. Teraz wedlug mnie ludzie sa strasznie malo wyrzoumiali i skoncentrowani na sobie- kazdy zaraz powie, ze jest mu zle i cierpi z jakiegos powodu- jednemu smierdzi woda, innego sciskaja w autobusie w godzinach szczytu, trzeci obawia sie samolotow latajacych na osiedlem. To zaczyna sie robic smutne i niebezpieczne. Nasze spoleczenstwo powoli staje sie spoleczenstwem zadufanych w sobie, wiecznie niezadowolonych frustratow. I to mialem na mysli piszac, ze jesli ktos chce mieskzac w miescie to musi przywyknac do pewnych rzeczy. I cieszyc sie tym co ma, swoim zyciem. A nie wyrzekac na lewo i prawo, ze huk za duzy, ze tlko za duzy, ze woda nie taka.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Baza metra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:43 Ale marudzicie. Baza metra byla na dlugo zanim zbudowano kabaty. Patrzac na jakosc wykonania prac budowlanych na kabatach, pewno bedzie dluzej od nich. Zamiast teraz marudzic, mogliscie sie tu poprostu nie wprowadzac. Tarchomin wita. Odpowiedz Link Zgłoś