Dodaj do ulubionych

Ursynowskie miejsca magiczne

17.01.04, 14:43
Są takie? Dla mnie to były na przykład działki i sady wzdłuż
Nowoursynowskiej, pomiędzy Belgradzką a wlotem tej ulicy do Rosoła. Niestety,
ktoś postanowił je zabudować, mieszka tam teraz np. premier Miller, a zdaje
się, że i paru innych zasłużonych towarzyszy. Szkoda. A może parę takich
miejsc się zachowało?
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: 213.17.181.* 18.01.04, 21:13
      Stoisko Monopolowe w Albercie na Belgradzkiej , magia w czystej formie .
    • Gość: xxx Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 21:23
      No wlasnie. Chyba miejsc magicznych juz nie ma :-(
      • Gość: Tinky Winky Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.01.04, 09:23
        A może są! Zastanówcie się dobrze i pomyślcie co w Waszym otoczeniu jest
        godnego polecenia innym. Bardzo podoba mi się ten wątek i chętnie bym się
        dowiedziała gdzie jest miejsce, gdzie można pójśc na spacer, na piwo, na zakupy
        lub w innym celu (mam na myśli cele przyzwoite). Koło mnie jest przesmyk do
        Nowoursynowskiej u zbiegu Belgradzkiej i Rosoła. Przechodzi się na
        Nowoursynowską między strzeżonym osiedlem a budynkiem OMRON. Moment i już
        jesteś w pięknej Alei i tam, gdzie mieszka dąb Mieszko. Ale po co ja to piszę!
        Tam jest tak puściutko...
        • Gość: spacerowicz Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.acn.waw.pl 19.01.04, 17:57
          Specyficzny mam gust, ale polecam spacer po torze od Kabat na Okęcie. I mała
          uwaga. Nie odwiedzać wiaduktu nad Puławską po zmroku. Szkoda że nie ma więcej
          torów na Ursynowie. Służewiec Przemysłowy to jest naprawde COŚ.
          • ygreko Re: Ursynowskie miejsca magiczne 19.01.04, 20:53
            industrial to jest to
            a najlepiej postindustrial :)

ale tych ursynowskich jeszcze nie znam...

pzdr,
            y
          • Gość: Agata Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 20:40
            Zaintrygowales tym torem nad Pulawska :) Czemu nie noca? bede musiala
            sprawdzic, haha

A przy okazji nocnych spacerow i torow, polecam Tor Wyscigow ;)
            • Gość: xxx Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 23:43
              Pewno dlatego, ze noca urzeduje tam "polska zlota mlodzierz" ;-) I czasem
              przychodza jej do glowy rozne dziwne rzeczy - poczawszy od sikania na
              przejezdzajace samochody, a skonczywszy na skubaniu przechodniow :-/
              • Gość: Agata Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 08:45
                No to nie bede sprawdzac. Ale rzeczywiscie, mozna sie tego spodziewac, za jasno
                tam i za blisko miasta. Chociaz nad ranem moze byc spokojniej.
        • Gość: xxx Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:13
          Ja mieszkam na Imielinie. Moje miejsca magiczne, juz dawno zostaly
          zabudowane :-( Ale taka jest cena postepu ;-)

Zostalo jedno - schody przy wejsciu do budynku OBOPu od strony Dereniowej. Jak
          bylem mlodszy i jeszcze mozna bylo pic na ulicy, to w letnie wieczory fajnie
          sie tam siadlo i pilo piwo. Poniewaz nie bylo swiatel na skrzyzowaniu
          Dereniowej i Ghandi, to czasem byly tez dodatkowe atrakcje w postaci sluczek.
          Niestety od czasu otwarcia w tym roku restauracji w miejscu sklepu meblowego /
          szkoly czegostam, miejsce to stracilo swoj urok ;-)))))
        • Gość: Lalleah Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.acn.waw.pl 28.01.04, 19:28
          Ja kocham tereny starego kampusu SGGW, przy palacyku!! Bywam tam kilka razy w
          ciagu miesiaca, kiedy mam jakies sprawy "urzedowe" na terenie uczlni... teren
          magiczny, szczegolnie ladnie wyglada na wiosne i latem, kiedy widac jak
          slicznie sa zadbane tereny zielone przed wejsciem do palacyku... :)) Po za tym
          laweczki, sloneczko...na okienka w zajeciach to tylko tam!! Super miejsce!!
    • Gość: Nina Sentyment na Lanciego 11 IP: *.chello.pl 19.01.04, 17:56
    • Gość: Nina Przejście wąwozikiem przy STAJNI przez pola IP: *.chello.pl 19.01.04, 18:01
      do samego Wilanowa
      dla niezorientowanych Stajnia - przy Ursynowskiej. Też warto się wybrać i wypić
      grzane wino przy dobrym jedzeniu
      • Gość: Olaf Re: Przejście wąwozikiem przy STAJNI przez pola IP: 62.233.164.* 19.01.04, 22:17
        Na Ursynowie nie ma ul. Ursynowskiej !!!

A kto wie gdzie jest?
        • frunze Re: Przejście wąwozikiem przy STAJNI przez pola 20.01.04, 08:10
          Na Mokotowie, przy Puławskiej.
      • Gość: Nina Re: Przejście wąwozikiem przy STAJNI przez pola IP: *.chello.pl 20.01.04, 10:54
        Stajnia mieści się przy Nowoursynowskiej. Przepraszam za błąd
    • Gość: Nina Aleja Kasztanowa - między Rosoła a KENem IP: *.chello.pl 19.01.04, 18:04
      Bardzo krótka niestety
    • Gość: Nemo Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.01.04, 23:21
      ..Dla mnie to były na przykład działki i sady wzdłuż
      > Nowoursynowskiej, pomiędzy Belgradzką a wlotem tej ulicy do Rosoła.

Dla mnie tez byly,uwielbialam tam chodzic,dopuki nie musialam raz uciekac tam
      przed zboczencem;) Ale nadal lubie ten fragment Nowoursynowskiej,dab Mieszko,
      stajnie,zejscie po skarpie. Z przerazeniem jednak patrze co sie dzieje teraz na
      tej wielkiej polaci ziemi miedzy Ursynowem a Wilanowem.Nie wiem jak bardzo
      zamierzaja ja zabudowac,ale szkoda wielka by byla,wspaniale miejsce do spacerow.
    • frunze Re: Ursynowskie miejsca magiczne 20.01.04, 08:12
      Coraz mniej tych miejsc magicznych. Dla mnie to droga do Powsina, ta głowna,
      koło gospodarstw, las kabacki, i jak dla większości okolice Mieszka,
      standardowe miejsce na tzw. spacerki, czyli ploty z przyjaciółką.
    • Gość: Olaf Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: 62.233.164.* 20.01.04, 17:01
      Nadal nie rozwiązaliście zagadki.

Gdzie w Warszawie znajduje się ulica Ursynowska?

Pozdrawiam
      Zapraszam do wątku - Ursynowskie wspomnienia
      • Gość: Nemo Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.04, 00:56
        Gdzie w Warszawie znajduje się ulica Ursynowska?

na Mokotowie
        • Gość: Olaf Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: 62.233.138.* 21.01.04, 01:47
          Brawo. W okolicach parku Dreszera.
    • Gość: Agniecha Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.chello.pl 21.01.04, 09:01
      Są ale niestety powoli juz sie zabudowuja. przy ulicy stryjenskich w strone
      lasu za budynkiem bodajze 17 jest wspanialy sadek. Moze troche zapuszczony ale
      spoko i opalac sie w lato mozna i na piwko przyjsc i odpoczac i pogadac spoko
      jest ale niedlugo zniszcza moje magiczne miejsce i postawia budynek... a
      chcialam tam chodzic z dziecmi na spacery... pozdrawiam
      • Gość: sdsdf Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.tpi.pl 23.01.04, 10:24
        dla mnie takim miejscem jest górka na Natolinie, lubie z niej sobie zjechać na
        góralu, a nawet widać z niej lotnisko okęcie i nisko podchodzące samoloty nad
        kabatami..
    • Gość: kasie Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.01.04, 17:42
      w mojej okolicy sa dwa takie miejsca , w letnie wieczory gdy buszuja juz
      trzmiele wspinam sie na kope cwila i siedze tam pol nocki, a jak mam ochote
      poplywac chadzam nad jeziorko imielinskie coprawda juz zabudowane do cna , ale
      kiedys spotkalam tam bazanta
      • Gość: wiper12 Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.acn.pl 15.02.04, 12:59
        Polecam spacer po torach wzdłuż lasu w kierunku lotniska.
        Już przy przejściu przez tory kolejki radomskiej
        oszołomią Was przelatujące tuż nad głową podchodzące do lądowania
        potężne maszyny.
        I widok na piękne puste przestrzenie.
        • Gość: kasie Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.02.04, 18:01
          zapomnialam jeszcze o zawalonej wiezy tuz przy wyscigach!
          • Gość: sldpsl Re: Ursynowskie miejsca magiczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 23:28
            a gdzie to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka