Dodaj do ulubionych

Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:26
Brawo!!! Tylko razem możecie zmienić Polskę ! Oto przykład godny naśladowania
! Życzę konsekwencji i uporu oraz zachowania jedności.
Obserwuj wątek
    • Gość: erwin Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:27
      "uciążliwości powinny się zniknąć we wrześniu" rewelka
      • rydzyk_fizyk W apartmą śmierdzi? 04.08.10, 10:06
        i to na Kabatach - nie może być.

Może trzeba ogrodzić?
        • Gość: kierownik kosmosu Re: W apartmą śmierdzi? IP: *.centertel.pl 04.08.10, 12:22
          Proponuję od razu kopułą przykryć.
          • Gość: World Re: W apartmą śmierdzi? IP: 195.117.230.* 05.08.10, 08:41
            Czyli z metrem tak samo jak z autostradami, ekspresówkami,
            lotniskiem, nadajnikami radiowymi i wszelkimi innymi zdobyczami
            cywilizacji :) Do krzyża tylko z takimi :)
      • Gość: metronastruje.pl Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 10:06
        metronastruje.pl
      • Gość: mixer Może powinni wrócić tam skąd przybyli ... ? IP: 193.110.123.* 04.08.10, 14:11
        A swojski zapach chlewika i obory poprawi samopoczucie.
        • polonista.ekstremalny Re: Może powinni wrócić tam skąd przybyli ... ? 06.08.10, 19:56
          Mieszkam w Warszawie od trzech pokoleń. Do jakiego chlewika mam
          wrócić???????? DAJ MI JAKIŚ CHLEWIK !!!!!! PLEASE..........
    • Gość: arek Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.acn.waw.pl 04.08.10, 09:29
      To czemu tam zamieszkali? Baza metra była wcześniej niż bloki.
      Zamieszkali obok istniejącej inwestycji a teraz by chcieli, żeby ją zlikwidowano
      • Gość: . Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.chello.pl 04.08.10, 09:33
        Taak, zamieszkali blisko metra i cieszą się na pewno, że je mają, ale już druga
        linia im niepotrzebna, więc teraz koniec z rozbudową, bo im śmierdzi.
        • Gość: hugo jakże ja czegoś takiego nie lubie IP: *.chello.pl 04.08.10, 09:41
          Przeprowadza się taki jeden ze Skierniewic, Kielc czy jakiegoś
          Paździorkowa do Warszawy za "lepszym życiem" i pracą i nagle się
          okazuje że tu nie sama idylla. I zdziwiony, i narzeka że korki, że
          śmierdzi, że głośno
          To że developer wybudował osiedle przy metrze nie znaczyło że musieli
          je kupować, mieszkania były dla tych którym nie uciażliwość stacji
          metra, hałas dojeżdzających tirów do tesco
        • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:45
          Zamieszkałem zanim było metro. Jeżdżę na wózku inwalidzkim i mam
          metro w dupie.....
        • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:52
          ludziku, mylisz pojecia.......
      • Gość: mieszkaniec Kabat Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.aster.pl 04.08.10, 19:57
        Posłuchaj głupku.... Bloki na Kabatach były kilka lat przed budową
        metra. Być może przyjechałeś do stolicy niedawno i tego nie wiesz.
        Ursynów powstał około 1973 roku, nikt wtedy nie mówił na poważnie o
        metrze. I nie o metro tu chodzi tylko o fakt, że cwaniaczki mają za
        nic mieszkańców. Pierwsze bloki powstały na Kabatach kilkanaście lat
        temu. Możesz to palancie sprawdzić, polecam np. adres "Za Łąkami".
        I na koniec wyzbądź się nienawiści, Ciebie też to może dotknąć.
        Grzegorz Frontczak
        Za Łąkami 3
        Warszawa Ursynów
        • dorsai68 Panie Frontczak, pan nie wyzywaj ludzi, 04.08.10, 22:32
          to po pierwsze.
          Po drugie, mijasz się pan z prawdą. Ursynów datuje się co prawda na 1973 rok, ale osiedla na Kabatach, a zwłaszcza te w okolicach STP powstały dopiero w połowie lat dziewięćdziesiątych. Pierwsze bloki, przy ul. Rosoła, zasiedlono na przełomie 1989 i 1990 roku.

Dla porównania, oficjalnie budowę I linii metra rozpoczęto dokładnie 15 kwietnia 1983 r. czyli na sześć lat przed postawieniem pierwszych bloków na Kabatach.

Nie warto się mądrzyć panie Frontczak. Nie warto wyzywać ludzi od głupków, bo potem może być problem ze spojrzeniem na własną twarz w lustro.

Ogłady, opanowania i kultury życzę.
          • polonista.ekstremalny Re: Panie Frontczak, pan nie wyzywaj ludzi, 06.08.10, 19:29
            Po pierwsze ja się przedstawiłem czego i Panu życzę. Po drugie
            przepraszam za inwektywy. Niestety mam jedną wadę, mianowicie
            głupota, zazdrość, i nienawiść innych doprowadza mnie do furii. Dla
            Pana informacji leczę się z tego, gdyż głupek nigdy nie zrozumie, że
            jest głupkiem i to już też zrozumiałem.
            Co do faktów..... Budowa metra ruszyła na Ursynowie (mieszkam tu od
            1978 roku)tak jak Pan pisze 15.04.1983 roku, to był ten "kamień
            węgielny". Nie bedę pisał o historii Kabat z roku 1386 bo to nie ma
            znaczenia w sprawie.
            Pierwsze budynki mieszkalne na Kabatach były oddane 1990 roku i w
            takim budynku mieszkam obecnie. Stacja metra Kabaty była oddana
            7.04.1995 - i to mozna sprawdzić.
            W czasie kiedy kupiłem mieszkanie (za nieduże pieniądze zresztą)nie
            można było przewidzieć, że żądne pieniędzy metro będzie nas truło
            środkami zakazanymi od dawna w Unii Europejskiej. Problemem nie są
            podkłady nasączane olejem kreozotowym ale fakt, że dokonuje się to
            tu na miejscu.
            Ja jestem po dwu operacjach na otwartym sercu, żona po trzech
            operacjach brzusznych. Od miesiaca kaszlemy i mamy alergie, ale Pana
            to nic obchodzi, Pana to nie dotyczy!
            Mam jednak nadzieję, że Pan coś z tego zrozumie.
            Pozdrawiam
            Grzegorz Frontczak
            • metron1 Panie Frontczak nie pitol Pan z łaski swojej 07.08.10, 00:12
              polonista.ekstremalny napisał:

> Po pierwsze ja się przedstawiłem czego i Panu życzę. Po drugie
              > przepraszam za inwektywy. Niestety mam jedną wadę, mianowicie
              > głupota, zazdrość, i nienawiść innych doprowadza mnie do furii. Dla
              > Pana informacji leczę się z tego, gdyż głupek nigdy nie zrozumie, że
              > jest głupkiem i to już też zrozumiałem.
              > Co do faktów..... Budowa metra ruszyła na Ursynowie (mieszkam tu od
              > 1978 roku)tak jak Pan pisze 15.04.1983 roku, to był ten "kamień
              > węgielny". Nie bedę pisał o historii Kabat z roku 1386 bo to nie ma
              > znaczenia w sprawie.
              > Pierwsze budynki mieszkalne na Kabatach były oddane 1990 roku i w
              > takim budynku mieszkam obecnie. Stacja metra Kabaty była oddana
              > 7.04.1995 - i to mozna sprawdzić.
              > W czasie kiedy kupiłem mieszkanie (za nieduże pieniądze zresztą)nie
              > można było przewidzieć, że żądne pieniędzy metro będzie nas truło
              > środkami zakazanymi od dawna w Unii Europejskiej. Problemem nie są
              > podkłady nasączane olejem kreozotowym ale fakt, że dokonuje się to
              > tu na miejscu.
              > Ja jestem po dwu operacjach na otwartym sercu, żona po trzech
              > operacjach brzusznych. Od miesiaca kaszlemy i mamy alergie, ale Pana
              > to nic obchodzi, Pana to nie dotyczy!
              > Mam jednak nadzieję, że Pan coś z tego zrozumie.
              > Pozdrawiam
              > Grzegorz Frontczak

Kiedy uruchomiono stację postojową metra tuż za jej płotem nie było nic, jeden
              wielki błotnisty teren
              Problemy zaczęły się po wybudowaniu i zasiedleniu bloków zlokalizowanych niemal
              przy samym ogrodzeniu STP.
              Przecież doskonale pamiętam posty pełne oburzenia bo jadące pociągi hałasowały
              na terenie stacji, ba śmiały w nocy trąbić
              Następne głosy oburzenia były po zorganizowanym pikniku dla dzieci pracowników.
              Koronnym argumentem było że w hospicjum (oddalonym kilka km) umierają ludzie a
              oni się bawią
              Teraz przeszkadzają drewniane podkłady rzekomo impregnowane na terenie stacji
              Rzekomo bo IMPREGNACJI dokonuje się w specjalnym zakładzie wyposażonym w
              olbrzymi zbiornik ciśnieniowy w którym zanurza się całą partię podkładów
              No ale według kabackich ekspertów przysłowiowy Józio chodzi i maże jakimś
              swiństwem po drewnianych podkładach
              Nie powielaj Pan kłamstw o tym że impregnat jest zakazany w UE, owszem jest
              zakazany do użytku dla zwykłego konsumenta, firmy specjalistyczne używają go nadal
              • polonista.ekstremalny Re: Panie Frontczak nie pitol Pan z łaski swojej 08.08.10, 16:57
                Nadal nie jest Pan taki odważny aby sie przedstawić. Mniejsza o to,
                może to Pan jest pracownikiem metra za ten problem odpowiedzialnym.
                Rozumując pańskim tokiem myślenia - dobrze tak powodzianom bo
                przecież wiedzieli, że mieszkają na terenach zalewowych. Gratuluję.
                Z pańskiej wypowiedzi wynika, że "zwykły konsument" nie może
                mordować ale "firma specjalistyczna" ma "licence to kill".
                Pikniki i inne zaszłości nie mają tu nic do rzeczy i Pan doskonale o
                tym wie.
                Pozdrawiam i zdrowia psychicznego życzę.
                • metron1 Re: Panie Frontczak nie pitol Pan z łaski swojej 08.08.10, 22:02
                  polonista.ekstremalny napisał:

> Nadal nie jest Pan taki odważny aby sie przedstawić. Mniejsza o to,
                  > może to Pan jest pracownikiem metra za ten problem odpowiedzialnym.
                  > Rozumując pańskim tokiem myślenia - dobrze tak powodzianom bo
                  > przecież wiedzieli, że mieszkają na terenach zalewowych. Gratuluję.
                  > Z pańskiej wypowiedzi wynika, że "zwykły konsument" nie może
                  > mordować ale "firma specjalistyczna" ma "licence to kill".
                  > Pikniki i inne zaszłości nie mają tu nic do rzeczy i Pan doskonale o
                  > tym wie.
                  > Pozdrawiam i zdrowia psychicznego życzę.

Drogi Panie, nie rozumiem słowa nadal. Jak mi się wydaje a pamięć mi jeszcze nie
                  szwankuje nie mieliśmy przyjemności wcześniejszej wymiany poglądów.
                  Nie mieszajmy do tego powodzian ale jeżeli ktoś buduje nowe osiedle mieszkaniowe
                  na terenie zalewowym który już kilka lat temu zalała wielka powódź to wnioski
                  nasuwają się same.
                  Pikniki i reszta mają właśnie sporo do rzeczy bo pokazują że stacja techniczna
                  metra zaczęła przeszkadzać mieszkańcom nowo zasiedlonych bloków dużo wcześniej,
                  zatem zapewnienia mieszkańców że stacja zaczęła przeszkadzać dopiero teraz są
                  zwykłym kłamstwem
                  Firma specjalistyczna nie ma licencji na zabijanie jak Pan pisze, używa
                  impregnatu do ciśnieniowego zabezpieczenia drewna, gotowe podkłady przywozi na
                  miejsce
                  Czytam właśnie raport WIOS z dnia 5 sierpnia 2010 opublikowany w Internecie,
                  raport nie stwierdza nadmiernego stezenia szkodliwych substancji w powietrzu
          • polonista.ekstremalny Re: Panie Frontczak, pan nie wyzywaj ludzi, 06.08.10, 19:40
            I jeszcze jedno. Mieszkańcy Kabat oddadzą sprawę do Strasburga a ja
            tego dopilnuję i Pan między innymi za to zapłaci.
            Sądzę, że to nie jest śmieszne.
            Pozdrawiam
            Grzegorz
    • Gość: grzech Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.imid.med.pl 04.08.10, 09:34
      to po kiego wała tam zamieszkali? co, nie wiedzieli, że metro jest na kabatach?
      polska tradycyjna - chcemy metra, autostrad, ale nie u mnie, u sąsiada tak, ale
      u mnie broń Panie Boże :/
      • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:32
        Zamieszkałem na Kabatach kiedy metro było w planach. Nikt nie mówił,
        że bedzie nas truło.......
      • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:48
        Bo zamieszkali kiedy metra nie było. Ale nie o metro tu chodzi tylko
        o fakt, że zatruwa mieszkańców. Comprende????
    • Gość: stary komuch Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.ce3.com.pl 04.08.10, 09:37
      w dupach sie ludziom poprzewracało od tej demokracji, w PRLu takie rzeczy były
      nie do pomyślenia, ZOMO lub ORMO by im połamało nosy i żaden smród by im już
      nie przeszkadzał
      • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:49
        Masz rację, w dupę jeża gamoniu....
    • Gość: gość Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:37
      mam metro pod nosem i jestem o 5 lat starsyz od metra. nigdy nim nie jechałem.
      Mam stacje metra wawrzyszew. Metro to gowno, strata kasy.
      Polecam samochody komfort, spokoj, cisza. Za spokoj sie placi to lgoiczne a
      zaden bezdomny Cie nie obrzyga.
      Ludziom wiecznie cos przeszkadza jak nie ma metra to zle a jak jets to smierdzi.
      Zakopcie nie bedzie smierdziec.
      • Gość: m Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.chello.pl 04.08.10, 09:40
        Bezdomny w metrze? chyba faktycznie nigdy nim nie jechałeś
        • Gość: bill Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.acn.waw.pl 04.08.10, 09:43
          Gość portalu: m napisał(a):

> Bezdomny w metrze? chyba faktycznie nigdy nim nie jechałeś

aluzju nie poniał?
      • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:44
        Przyjdzie czas, zakopiemy.......
    • mati-g Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... 04.08.10, 09:39
      Poruszę inną kwestię. Dlaczego w czasie wysokich temperatur, w składach francuskich nie ma włączonego żadnego nawiewu?
      • Gość: n Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.acn.waw.pl 04.08.10, 09:42
        mati-g napisał:

> Poruszę inną kwestię. Dlaczego w czasie wysokich temperatur, w składach francus
        > kich nie ma włączonego żadnego nawiewu?

bo Francuz woli słyszeć swoje myśli w przeciwieństwie do kacapa, któremu trzeba
        resztki refleksji zagłuszyć hukiem wiatraka.
        • pronovia Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 04.08.10, 09:59
          Bosssssski argument... Ja nie mam problemów ze słuchaniem własnych myśli w
          rosyjskich wagonach, może mój mózg głośniej nadaje...
          A co do francuskich wagonów, to jest to kolejny dowód na wyższość rosyjskiej
          myśli technicznej:
          - jest nawiew
          - uchwyty są rozsądniej rozplanowane, przez co tylko 30% pasażerów tłoczy się w
          drzwiach a nie połowa jak w Alstomach
          - są mniej awaryjne
      • polonista.ekstremalny Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 06.08.10, 19:54
        Odpowiadam na pytanie. Bo to są francuscy żydzi....
    • Gość: Magda Czy ostatnie zdanie jest logiczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:46
      Czy ostatnie zdanie jest logiczne?

"Według niego nie można tam zastosować betonowych podkładów, bo przy rozjazdach najlepsze są drewniane". To nie można stosować czy lepiej stosować drewniane?
    • Gość: Misiaczek! kim sa ci ludzie! IP: *.aster.pl 04.08.10, 09:50
      kiedy kupowali mieszkanko nie wiedzieli ze tamjest stacja metra? to jak by nie było ZAKLAD PRZEMYSŁOWY . Rozumku brakło przy zakupie czy dewelopcio bardzo kusił bonusikami! Dosyc tego to terror korpo-szczurow. Transparencik sobie namalowali i co zakopac metro?
      • Gość: NOBODY Re: kim sa ci ludzie! IP: 194.181.197.* 04.08.10, 10:19
        "Obrońcy krzyża bis"
        • polonista.ekstremalny Re: kim sa ci ludzie! 06.08.10, 19:33
          Życzę zdrowia psychicznego.....
        • polonista.ekstremalny Re: kim sa ci ludzie! 06.08.10, 19:51
          Krzyż? To są tacy jak Ty!!!
    • dorsai68 metro śmierdzi, mieszkańcy mają już tego dość? 04.08.10, 09:51
      Jest prosty i oczywisty sposób by tę sytuację zmienić. Na portalu gazetadom.pl, domiporta.pl, gratka.pl lub podobnym daje się ogłoszenie "sprzedam mieszkanie na warszawskich Kabatach", z ceną za 1 m2 oscylującą wokół realnej wartości lokalu, co wynosi IMO maksymalnie 7-7,5 tys. wszak ta straszna uciążliwość z STP obniża wartość mieszkania) i czeka na pierwszy telefon od zainteresowanego zakupem.
    • Gość: siwus Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:58
      Łojezu jakie te ludzie teraz delikatne, byle zapaszek i już alergie uczulenia
      cuda na kiju. Wszyscy doskonale wiedzieli (lub wiedzieć powinni) gdzie
      mieszkania kupują. Następne w kolejce są hałas i drgania spowodowane nasilonym
      ruchem kolejowym zwłaszcza w nocy (ha ha ha !).
      • Gość: J. Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: 193.111.166.* 04.08.10, 10:02
        zablokować metro, postawić krzyż i go bronić, a nikt nie odważy się ruszyć ;)
    • Gość: ktosiek Atest to przepustka do wszystkiego IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.08.10, 10:03
      Niestety, skoro jest jakiś tam atest to nikt nic nie zrobi. Chociaż atesty
      bywają naciągane, to nikt ich później nie sprawdza, bo inspektorzy wierzą w
      atesty i instytucjom które je wystawiają!

Dlaczego niektóre substancje uchodzą za bezpieczne w niskich stężeniach?? Bo
      zapewne w przeciągu 2-3 lat ich stosowania nie złapiesz nowotworu. Po 5-10
      latach stosowania danej substancji już i tak nie udowodnisz, że to właśnie ona
      spowodowała raka lub inną chorobę. Dlatego atesty są potrzebne, aby
      zalegalizować trucizny, które w krótkim czasie nie spowodują poważnej choroby,
      a jedynie może złe samopoczucie.

PS Poza tym, z korporacjami produkującymi "zdrowe" chemikalia nikt nie wygra,
      mają za dużo pieniędzy. A jak wiadomo każdy chce godnie żyć: polityk,
      instytucje atestujące i wielu innych :)
      Przykre, ale prawdziwe.
    • Gość: kabaciak Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.171.101.18.static.crowley.pl 04.08.10, 10:09
      UWAGA, UWAGA, NIE DZIAŁA STRONA metrotruje.pl !!! Smród przejął nad nią
      kontrole !!!
      • Gość: ktosiek Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.08.10, 10:13
        Najwyraźniej serwery nie wytrzymały:)
        • Gość: HQ Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.chello.pl 05.08.10, 00:33
          albo kabaciak nie umie czytać :( bo nikt nic nie mówił o stronie
          "metrotruje.pl", bić pianę to umiesz, ale sprawdzonego argumentu przedstawić to
          już nie
    • vonsmroden Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... 04.08.10, 10:19
      To w takim razie trzeba wstrzymać budowę Metra. Tak jak wcześniej Złotej 44.
      Pieniactwo polskie, jak drwa rąbią to wióry lecą, ale to już taki nasz sport
      narodowy.
      A teraz idziemy bronić krzyża!!!
    • Gość: goszka Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: 195.117.255.* 04.08.10, 10:23
      Ciekawe, że tym samym ludziom nie przeszkadza fetor psich kup
      unoszący się od lat nad terenami wokół zajezdni metra traktowanymi
      jak psia kloaka. Różnica jest taka, że sami mieszkańcy robią kloakę
      z zieleńców. Zajmijcie się najpierw tym co sami robicie, a dopiero
      potem zabierajcie się za innych. Przecież na razie gołym okiem
      (nosem) widać, że wam smród nie przeszkadza.
      • tvtotal2 Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 04.08.10, 14:22
        Gość portalu: goszka napisał(a):

> Ciekawe, że tym samym ludziom nie przeszkadza fetor psich kup
        > unoszący się od lat nad terenami wokół zajezdni metra traktowanymi
        > jak psia kloaka.

celny argument :) tylko ułamek promila psiarzy nie jest flejtuchami.. :/

kreozot zemstą Natolina za lobbowanie kabaciarzy na rzecz A2! :p oddychamy!
        pełnymi kabackimi płucami!

PS. jeden z niewielu kabackich wątków w którym johnny-w nabiera maślanki do buzi
        i słówkiem nie piśnie, nie wesprze pobratymców w niedoli.
    • Gość: Piotr Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: 192.193.245.* 04.08.10, 10:29
      Nie bardzo rozumiem, dlaczego Metro nie może użyć podkładów
      betonowych tak jak robi to kolej ?
      • Gość: siwus Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 11:00
        > Nie bardzo rozumiem, dlaczego Metro nie może użyć podkładów
        > betonowych tak jak robi to kolej ?

Kolej też nie wszędzie używa betonu. Jest kilka powodów.
        1. Drewno znacznie lepiej tłumi drgania i hałas.
        2. Drewno znacznie lepiej sprawdza się w miejscach szczególnych (rozjazdy,
        miejsca wilgotne itp.)
        3. Podkładów betonowych używa się raczej w przypadku toru bezstykowego (szyny są
        spawane,mocowania tzw. sprężyste)
        • Gość: gosc Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 19:23
          Ee tam, od dawna nawet na torach dodatkowych używa się podkładów
          strunobetonowych. Nie wiem, czemu się na to drewno uwzięli.
      • Gość: n Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.acn.waw.pl 04.08.10, 11:31
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem, dlaczego Metro nie może użyć podkładów
        > betonowych tak jak robi to kolej ?

jasne, że może. ale pytanie kto pokryje koszt ich wymiany po 10 latach wraz ze
        zniszczonymi rozjazdami na skutek drgań? myślisz, że zapłacą bojownicy o ładne
        zapachy? a skąd - zapłacisz ty i ja z podatków.
        • Gość: gosc Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 19:27
          Kurde, co ci się tam zniszczy, przecież to jest stacja postojowa, gdzie się
          manewruje 20km/h, a nie rozjazdy "100 na bok" w Grodzisku (btw, te są na
          betonie). Użytkowane liniowo rozjazdy w tunelu są na betonie, tak jak cała
          reszta linii, i jakoś żyją.
          Najwyraźniej albo podrozjezdnice (bo na pewno nie podkłady) drewniane są tańsze,
          albo goście nie mają czym podbić toru bezstykowego i kładą byle jak na drewnie i
          łubkach.
    • Gość: gb Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.vbc.pl 04.08.10, 10:49
      o pierwsze adres strony to metronastruje.pl

po drugie: to,że leżą drewniane podkłady na Kabatach przeszkadza,
      jakoś nie przeszkadza wszystkim, którzy mieszkają przy torach kolejowych.

Jak położą im podkłady betonowe, to nie będą narzekać na smród tylko na hałas.
      Aż dziwne, że nie protestują przeciw hałasowi generowanemu przez tiry jeżdżące
      do tesco albo samoloty latające na Okęcie.

Rakotwórcza substancja? A ilu z Pań i Panów protestujących pali papierosy?
      Stężenie wdychanego dymu będzie znacznie większe niż zapach podkładów
      kolejowych i wielokrotnie bardziej szkodliwe, no chyba, że protestujący mają
      zamiar po tych podkładach się czołgać, ewentualnie zlizywać z nich ów
      szkodliwy olej.

Może zablokujmy budowę metra, bo płoszy ona ryjące pod ziemią krety i
      dżdżownice. Drodzy protestujący: zastanówcie się czasem dwa razy zanim
      otworzycie usta. Szkoda, że autor strony nie przedstawił żadnych dokumentów
      potwierdzających rzekomą szkodliwość występującego w powietrzu stężenia
      kreozotu. Przytoczona dyrektywa wskazuje, że stosowane w przemyśle UE
      zawartości tej substancji szkodliwe nie są.
    • Gość: lgk Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: 89.204.153.* 04.08.10, 10:56
      "Żądamy natychmiastowego zawieszenia rozbudowy bazy w obecnej
      technologii - mówił Michał Probulski, główny organizator protestu"

Rozumiem, że pan Michał w ramach protestu nie korzysta też
      ze "śmierdzącego" metra i do centrum miasta jeździ autem w ramach
      protestu?
    • Gość: dziadekmaszynista Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 10:58
      Jest taka dzielnica Irena w Dęblinie.Porozmawiajcie z jej
      mieszkańcami.Zapewne pamiętają co zrobili im kolejowi torowcy w
      latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku.Był używany ten sam środek
      do impregnacji podkładów.
      • domi_33 Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 04.08.10, 11:55
        zapraszamy na spacer do lasu kabackiego około godziny 20. wtedy się wszyscy
        przekonają o co chodzi mieszkańcom. smród to zbyt delikatna nazwa dla tego co
        się tu unosi. a co do argumentów, że po co kupowali mieszkania skoro wiedzieli
        że tam stacja postojowa metra to powiem tylko jedno. mieszkam tutaj od 1997 roku
        i smród z metra zdarza się po raz pierwszy! do tej pory czuć było tylko las.
        jeśli wiadomo było że może zaistnieć taka sytuacja to kto wydał zgodę na budowę
        tutaj osiedla? także naprawdę proszę nie pisać takich głupot, że ludziom to
        zawsze bedzie źle bo a to głośno a to coś brzydko pachnie albo to niech się
        przeniosą gdzie indziej tylko zrozumieć że walczymy o zdrowie nasze i naszych
        dzieci. ten odór normalnie wdziera się w nasze układy oddechowe. czuć to tak
        jakby ktoś komuś wlał rozgrzany asfalt na łóżko i kazał tak spać. to nie są
        żadne fochy i fanaberie. to naprawdę ciężki i uciążliwy problem dla mieszkańców
        który rozpoczął się z końcem zimy! odbija się na naszym zdrowiu i samopoczuciu i
        wydolności. jeśli ktoś nie wierzy zapraszamy w godzinach smrodu. jeśli ktoś to
        poczuje to zrozumie o co toczy się walka! a najgorsze w tym to to, że można było
        użyć innych technologii tylko pieniędzy było szkoda. to co nowa linia metra ma
        być wybudowana na kilku 'trupach' mieszkańców? czy do budowy metra naprawdę
        potrzeba ofiar???
        pozdrawiam mieszkańców 'pachnących osiedli".
        • Gość: ofiara smrodu Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.acn.waw.pl 04.08.10, 12:03
          ooo trupy :) to w tym mieście coraz mniej chwyta - kogo dziś obchodzi 200tys
          cywilnych ofiar powstania ?

a wracając do smrodu - skoro śmierdzi tylko czasem (pewnie w czasie
          impregnowania podkładów albo innych prac - nie znam się) to może jak prace się
          zakończą to smród zniknie?

po co więc cała ta panika? za uciążliwości niech wam metro posadzi parę krzaków
          w tej betonowej dżungli i będziecie kwita.
    • Gość: next radosna twórczość IP: *.acn.waw.pl 04.08.10, 11:40
      niezłe osiołki wśród ich aktywistów się trafiają. np takie cudo :

Na spotkaniu padł słuszny postulat, by sprawę traktować wielotorowo. Stacja
      Techniczno-Postojowa Metra stoi tuż przy Rezerwacie Las Kabacki. Proponuję
      więc też słanie skarg na Metro do Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony
      Środowiska w Warszawie:
      www.wios.warszawa.pl/portal/pl/32/111/Kontakt_z_nami.html
      Ja się już zabieram …
      metronastruje.pl/?p=51#comments

czyli co sobie ten geniusz wyobraża? że jak budowano STP koło Lasu Kabackiego
      to nikt się nie połapał, że to obok to rezerwat?

widać, że dzieciarnia trochę zgłupiała od ostatnich upałów...
    • Gość: Ala Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.chello.pl 04.08.10, 12:17
      Mieszkam ponad kilometr (może nawet półtora) od tej stacji i czuję ten dławiący smród, czasem bardzo intensywnie. Są dni kiedy oddychac prawie nie można. A jest to spora odległość. Tych, którzy uważają, że ci protestujący ludzie mają zwyczajne kaprysy i wszystko im przeszkadza, zapraszam na Kabaty. Smród nie jest przez 100% czasu, ale niemal codziennie. Ja go czuje zwłaszcza wieczorem, muszę zamykać okna. A co dopiero ludzie, którzy mieszkają nieopodal...
      • rydzyk_fizyk Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t 04.08.10, 12:24
        Nie przejmuj się Alu - to normalne gdy mieszka się w pobliżu zakładu przemysłowego.

Czy miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje tam taki obiekt?
      • Gość: Mariusz Metro śmierdzi?! Myślałem, że to mieszkańcach... IP: 212.160.157.* 04.08.10, 12:26
        Myślałem, że to informacja o mieszkańcach Kabat, którzy się nie myją i podróżują
        metrem.
    • Gość: Janek Mieszkańcom to sie w głowach poprzestawiało IP: 109.243.253.* 04.08.10, 12:29
      Przyjechali ze wsi kupili apartament na dawnej wsi kabackiej biorąc kredyt który
      będą spłacać jeszcze ich dzieci.
    • Gość: a Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.adsl.xtra.co.nz 04.08.10, 12:51
      niech tez przestana jezdzic metrem skoro sie tak wymadrzaja
    • Gość: ala Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już teg... IP: *.chello.pl 04.08.10, 13:58
      Ile w was, komentujących, zawiści :(
      • Gość: Piotr Re: Kabaty: metro śmierdzi, mieszkańcy mają już t IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.08.10, 14:16
        Nie zawiści a NIE dla ludzkiej głupoty.
        Jestem prawie codziennie w południe piechotą przy TESCO na KEN, czyli jakies
        200m od metra, raz tylko czułem właśnie chyba podkłady. Zapach przyjemny,
        przypomina dzieciństwo i parowozy :-) Być może na dłuższą metę jest uciążliwy
        ale - widziały gały co brały. Mieszkanie koło STP to nie tylko jak widać minuta
        do najwygodniejszego środka komunikacji. Trzeba było myśleć wcześniej.
    • Gość: PW Metro było tam pierwsze, widziały gały co brały... IP: *.polskieradio.pl 04.08.10, 14:12
      Metro było w tym miejscu gdy naokoło rozciągały się hektary pól uprawnych a do
      najbliższych bloków był kilometr w linii prostej. Potem pobudowały się nowe
      osiedla a mieszkańcy MIELI ŚWIADOMOŚĆ, że obok jest sąsiad - metro - który
      może być uciążliwy.
      Jak się nie podoba, to trzeba zmienić miejsce zamieszkania, a nie protestować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka