Dodaj do ulubionych

jaki operator Internetu

01.09.11, 17:15
Mam dotychczas Aster. Ale dostaje wiele reklamowek od UPC i Vectry. Z tych reklamowek widzę, ze maja lepsze ceny i lepsze parametry. Co radzicie ? Czy zmienic operatora ? Czy UPC lub Vectra maja inne wady likwidujace powyzsze zalety ?
Obserwuj wątek
    • bogucjusz Re: jaki operator Internetu 02.09.11, 09:46
      Przeniosłem się do Vectry. Aster to jak kiedys TPSA, tragedia. Stosunek jakości do ceny absurdalny. Za najprostszą kablówkę i średni internet płaciłem ponad 180 zl. Od ponad pol roku za 110 zl mam szybszy internet i kablowke z recorderem HDD.
      • jan-w Re: jaki operator Internetu 02.09.11, 10:14
        > Przeniosłem się do Vectry. Aster to jak kiedys TPSA, tragedia. Stosunek jakości
        > do ceny absurdalny. Za najprostszą kablówkę i średni internet płaciłem ponad 1
        > 80 zl. Od ponad pol roku za 110 zl mam szybszy internet i kablowke z recorderem
        > HDD.

W Aster uboga TV + internet 180 zł? Z nimi zawsze trzeba negocjować. Miałem to dużo taniej. Razem z Canal+. Zmieniłem na NTV. Jeżeli komuś zależy na wielu kanałach HD niedrogo to NTV jest bezkonkurencyjna.

• keimak Re: jaki operator Internetu 05.09.11, 13:20
        Gdybyś się zdecydował na Vectrę to nie załatwiaj nic przez infolinię bo tam dostaniesz oferte cennikową jak na www, natomiast przez handlowca możesz dostać dużo lepsze oferty.

pzdr
    • jan-w Re: jaki operator Internetu 02.09.11, 10:10
      W zasadzie Aster to już UPC. Czeka jeszcze tylko na zgodę któregoś urzędu.
      • tvtotal2 Re: jaki operator Internetu 02.09.11, 12:57
        jesli uokik podklepie fuzje, to bedziemy mieli jakby lokalny monopol na rynku mediów z druta :/ syf

firma na A. - transfer do ceny umiarkowana (negocjować/porównywać), lecz stabilny i to atut.
        • antek.eu Re: jaki operator Internetu 06.09.11, 13:57
          Ja z VECTRA mam jak najgorsze doświadczenia. Straszne gamonie i rżną głupa przy każdej okazji. Wciskają ciemnotę jak Kaczyński z Macierewiczem razem wzieci. Mam dwóch dostawców usług w jednym miejscu UPC w drugim VECTRA. Z UPC przez dwa lata zero problemów a z Vectra co chwila.
    • elaber Re: jaki operator Internetu 10.09.11, 23:11
      Od wielu lat mam UPC i polecam. Czasem można sporo wynegocjować, zwłaszcza jak się jest wieloletnim klientem.
    • bazylea1 Aster czy Vectra 17.12.11, 16:52
      wreszcie mam wybór, dotąd monopol Astera. ceny Vectra oferuje znacząco niższe... zmieniać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka