marek.dumle 07.11.12, 16:14 Radzę uważać na nowe umowy zawierane z UPC. Naciągają tam na koszty dodatkowe, a umowa jest na tyle zagmatwana i nieczytelna, że można tego nie zauważyć. Eliminacja tych kosztów dodatkowych może się wiązać ze stratami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_chacun_son_paradis Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 07.11.12, 18:06 Cóż to za dodatki ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 07.11.12, 23:46 Pakiet HBO Pakiet ochrony Nie da się z nich zrezygnować w chwili podpisywania umowy. Można z nich zrezygnować w pewnym określonym przez nich czasie. Wycofanie się z tych dodatków poza tym czasem generuje koszty dodatkowe. Utrzymanie tych dodatków generuje jeszcze większe koszty dodatkowe. Nie będę się wyrażał na temat tego co ja myślę o polityce UPC ukierunkowanej na narażanie klientów na straty. Odpowiedz Link Zgłoś
thorndike Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 08.11.12, 10:05 UPC już kilka razy została ukarana przez UOKiK za wprowadzanie do umów niedozwolonych kaluzul. Poza tym w umowach uparcie stosuje bardzo małą czcionkę, co również było krytykowane przez OUKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 08.11.12, 15:34 Czy ja dobrze rozumuję? Jestem złogiem po Aster więc przyjdzie do mnie UPC i defaultowo wciśnie umowę z jakimś dodatkowym Scheißem, którego nie potrzebuję i nie mogę się z niego wyplątać? Tak to się odbywa? Czy oni tak ewentualnie polują na nowych jeleni a starych golą po staremu? A swoją drogą dzielny UOKiK jedną ręką krytukuje klauzule i małą czcionkę, a z drugiej zgadza się na utworzenie megagiganta na rynku, na który pewnie nałoży prędzej czy później jakieś milionowe kary, a my się będziemy cieszyć, że karząca ręka sprawiedliwosci dosięgła kapitalistę i płacić tę karę w rachunkach/ Odpowiedz Link Zgłoś
antek.eu Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 08.11.12, 15:48 Wszyscy dostawcy tych usług łoją nam dupe równo. Z dwojga złego UPC ma mniej przerw awarii i ma stabilniejsze usługi. Vectra w ostatnich dniach przysyła sms-y o przerwie w usługach bo modernizuje sieć. Dziś przysłali, że w piątek znów może nie być telefonu i internetu. Zastanawiam się czy nie wysłać im SMS, że robie modernizacje finansów i informuje, że zapłacę za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 08.11.12, 17:25 thorndike napisał: > UPC już kilka razy została ukarana przez UOKiK za wprowadzanie do umów niedozwo > lonych kaluzul. Poza tym w umowach uparcie stosuje bardzo małą czcionkę, co rów > nież było krytykowane przez OUKiK. Klauzule to jedno. Czcionka to drugie. A po trzecie - długa, zawiła, niejasna i niejednoznaczna. Generalnie - dla cierpliwych. Przed zawarciem umowy "botnety" z call center nie chcą jej przesłać na maila do oceny. Dopiero po zawarciu, jak ktoś ma cierpliwość to może się przez nią przekopać. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 08.11.12, 23:03 Byłem klientem Aster i jako taki byłem nagabywany przez UPC (bo Aster ulega liwkidacji). Też mi wciskali te dodatkowe usługi, których nie chciałem. Złożyłem wtedy wymówienie. Za kilka dni zadzwoniła pani z Działu Utrzymania Klienta i zapytała dlaczego rezygnuję, gdy odpowiedziałem, ze nie chcę niechcianych usług to odpowiedziała, ze możemy podpisac umowe bez tych niechcianych usług. Poprosiłem jeszcze abym umowe mógl przeczytac przed podpisaniem i tez na to zgodziła się (niezorientowanym wyjasniam, ze zwykle umowa jest przynoszona przez pana technika podczas montażu, umowa jest dłuzsza do czytania niż czas montażu i pan technik nalega bo "spieszy się"). Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 09.11.12, 09:19 ale jak to się nie da zrezygnowac? ja np podpisałam bez HBO. natomiast upc faktycznie probuje okiwać klientow bo np abonament telefoniczny nie zawiera połączeń na komórki a poprzedni odziedziczony po aster zawierał. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 09.11.12, 09:21 aha, dodatkowo UPC twierdzi że jak się człowiek nie zgodzi na te nowe warunki to i tak prędzej czy pozniej będzie zmuszony na nie przejsc (no chyba ze całkiem zrezygnuje z usług upc) bo łączą sieci, likwidują sieć po Aster czy cośtam. takie tłumaczenie bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 09.11.12, 11:28 albwu 1.Chciałbym dodać, że nie jest tak, że nie ma szans na wydębienie projektu umowy od botnetów z call center, ale moje dwukrotne prośby o przesłanie umowy zaowocowały odmową. bazylea1 2.Nie napisałem, że nie da się zrezygnować z usług dodatkowych, ale nie można z nich zrezygnować w momencie podpisywania umowy i trzeba zrezygnować dokładnie w okresie przewidzianym w umowie. Rezygnacja po za tym okresem generuje koszty spore koszty. 3.W sumie UPC daje zdecydowanie lepsze warunki finansowe niż Aster, dlatego mimo wszystko opłaca się jak najszybciej przejść na umowę z UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
paweluskkk Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 09.11.12, 22:10 UPC złożył mi ofertę o ok 25 zeta tańszą, później okazało się że nagrywarka którą teraz mam w pakiecie kosztuje dodatkowe 20 zeta, zatem różnica wyniosłaby ok 5 zeta. Na + UPC teoretycznie szybszy net + więcej programów HD, na - mniej korzystne warunki telefonu, gorsza oferta analogowa (na drugi tv) oraz wspomniane w wątku niechciane usługi. Uznałem że gra jest niewarta świeczki i zostałem w Aster. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 16.11.12, 10:51 jakie "zostałem w aster"? nie ma już aster, jest upc tylko na dawnych warunkach lub na nowych. UWAGA. nie wchodzą do abonamentu telefonicznego: połączenia na komórki do play i cyfrowy polsat, numery skrócone i infolinie 801 nawet ich własna!!!! serio żałuję, że nie zrezygnowałam z telefonu stacjonarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anasz Re: Uwaga na nowe umowy z UPC 16.11.12, 12:05 tez załuje ze zabrałam telefon z netii! Odpowiedz Link Zgłoś
marysianka Co wybrać? 16.11.12, 20:16 UPC - drogie i beznadziejne umowy, Aster pada, Vectra przysyła SMSy że internet i TV chwilowo niedostępne z powodu modernizacji. Więc co wybrać? Co sądzicie o Multimedia? Ostatnio wkładają ulotki reklamujące Multimedia do skrzynek pocztowych. Warto? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tą firmą? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dumle Re: Co wybrać? 17.11.12, 10:08 Sprawdź czy u ciebie dostępna jest Netia. W południowej części Ursynowa Netia ma niezłe i tanie oferty. Oczywiście podobnie jak w przypadku UPC umowy są antyklientowskie. Co do oferty UPC - upieram się, że jest niezła. Nie - dobra, tylko - niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
thorndike Re: Co wybrać? 21.11.12, 10:51 Zgadzam się, że oferta UPC nie jest zła. Jakość techniczna na Kabatch, jak na polskie warunki, niezła. Ale trzeba się trochę wysilić, sporo naczytać (umowa, regulaminy, taryfy, etc.) i pogłówkować, żeby nie dac się wmanewrować "sprytnym" konsultantom z call center czy przedstawicielowi handlowemu UPC w niechciane usługi lub niekorzystne warunki finansowe. A jak dojdzie do nieuczciwej zagrywki ze strony UPC, trzeba mieć czas i cierpliwość, żeby wywalczyć to, co się klientowi od UPC po prostu należy. Mnie zabrało to kiedyś 10 miesięcy. Nie każdy chce i ma czas na takie długie potyczki z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś