Dodaj do ulubionych

prośba o info-gdzie budują się nowe bloki

21.11.12, 23:09
Witam, proszę forumowiczów o info, gdzie są nowe inwestycje na Ursynowie. Interesujemy się inwestycją SM Wyżyny na rogu Stryjenskich/Płaskowickiej (choć po wpisach o czynszach entuzjazm nam opadł). Generalnie szukamy na Ursynowie w rejonie Kabaty/Natolin/Imielin. Szukamy przez net, lub też osobiście jeździmy i szukamy co i gdzie się buduje. Podpowiedzcie czy są może jakieś lokalne ogłoszenia?Generalnie szukamy nowego mieszkania ale tez nie wykluczamy kupna kilkuletniego, już urządzonego.Będę wdzięczna za podpowiedzi gdzie warto lub nie warto tracić czas, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cpt1 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 22.11.12, 09:11
      Buduje "Ronson" przy Al. Ken, przy Cynamonowej spółdzielnia "Na Skraju", przy Lanciego tez jest budowana inwestycja. Wczoraj widzialam plot ustwiony przy Pileckiego jadąc od Poleczki w stronę Ciszewskiego po lewej stronie - tez beda budowac.
      Spółdzielnia "Imielin" ma zacząć nowe inwestycje - wejdz na ich stronę.
      Spółdzielnia "Ursynów" ma budować imwestycję "Zielony Nugat 5" czy cos takiego.
      Na Kabatach jest duzo nowych osiedli.
      Na Imielinie widzialam sporo mieszkan na sprzedaz ale z rynku wtórnego (wiszą banery na balkonach) z lat 80-tych. Jaki stan nie wiem , my kupilismy takie ale swierzo po remoncie i jestem bardzo zadowolona. Mysle ze jest w czym wybierac (kwastia tylko pieniędzy :)
      • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 22.11.12, 10:22
        dzięki bardzo za info:-) Sprawdzimy te sp-lnie i developerów. Jeśli rynek wtórny to wolelibyśmy nowsze, takie z 2005 i później. A czy w czynszach się może orientujesz? tj.gdzie drogo gdzie warto?
        • izzunia Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 22.11.12, 10:33
          jak będziesz wybierać, to sprawdź, czy blok nie stoi przy planowanej obwodnicy... bo później będzie płacz i zgrzytanie zębami :)
          • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 22.11.12, 11:04
            no właśnie to ma być tunel (przy Płaskowickiej) czy jednak zwykła trasa?
            • albwu Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 24.11.12, 23:12
              zależy jak starczy pieniędzy. Teraz mówi się, ze skrzyzowanie tunelu S2 z tunelem metra byłoby bardzo drogie.
              • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 26.11.12, 23:47
                też tak właśnie słyszeliśmy, a mieszkanie przy trasie to nic fajnego
    • noonka30 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 22.11.12, 15:03
      Witaj,
      my również będziemy się za jakiś czas rozglądać za większym mieszkaniem. Jeśli to nie tajemnica, to jakim metrażem lub ilością pokoi jesteś zainteresowana. My będziemy szukać 4 lub 5 pokojowego mieszkania. Na interesuje Zielony Nugat na Nowoursynowskiej.
      • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 22.11.12, 21:18
        szukamy 4pokojowego 90-100m,mniej więcej, ostatecznie 3 pokojowego jeśli by bardzo nam się spodobało. O Zielonym Nugacie czytałam niepochlebne opinie niestety:-(
    • klassovyi-vrag nowe blockhausy od 6500 do 11818 PLN / m2 22.11.12, 18:43

Stegny - 6500

Kabaty - 11818
    • cpt1 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 23.11.12, 11:44
      W czynszach sie nie orientuje za bardzo. Imielin bloki lata 80-te czynsz za 48m2 prawie 500 zl.
      Za 60 m2 - 670 zl.
      Ile w nowszym budownictwie nie mam pojecia.
      Byl tu na forum post o czynszach , moze tam znajdziesz cos.
      • aeromonas Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 12.12.12, 20:01
        Imielin - opłata miesięczna za 48 m2 - 400 zł (nie "czynsz", bo mieszkanie własnościowe). Nowe inwestycje Imielina należy między bajki włożyć: 1. mieszkania już wszystkie wykupione, 2. wciąż trwają zajadłe protesty lokatorów sąsiednich budynków (trochę im się nie dziwię, też bym protestowała, jakby mi chcieli na podwórku blok wybudować) i domy są wciąż przeprojektowywane (tzn. zmniejszane). Inwestycja "zadanie IV" jeszcze nie została przegłosowana, bo na ostatnim walnym zebraniu były pyskówki i ten punkt w ogóle się nie zmieścił.
        Też szukam nowego mieszkania na Ursynowie (może być z drugiej ręki), 40-50 m2. U Ronsona zostały już tylko duże - około 90 m2. Imielin ma 1 wolne w budynku "zadanie 3", który ma powstać przy Gandhi za Dereniową - to jest chyba 70 m2 na 1 piętrze, ale jakieś podejrzane, bo nikt go nie chciał. Zresztą ten budynek wciąż na papierze. Mieli zacząć budowę w tym roku, ale jakoś nic...
        • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 13.12.12, 16:22
          dzięki za odzew. Mnie osobiście przerażają inwestycje na papierze lub kupowanie dziury w ziemi.Oczekiwanie kiedy łaskawca zacznie budować.Nie lubię też ostatnich mieszkań bo zazwyczaj mają jakiś kruczek, powód dlaczego zostało.Ronsonem się interesujemy tylko mam 1ą obawę czy przy KEN da się wytrzymać od hałasu?!?
          • aeromonas Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 15.12.12, 14:11
            Mieszkam Hawajska 4 na rogu KEN i Gandhi. Hałas niestraszny, jeśli mieszka się wysoko. Nowoczesne okna dobrze wytłumiają. Trochę słychać latem, jak jest przez cały czas otwarty balkon (ale on u mnie wychodzi na podwórko). W nocy praktycznie zupełna cisza, bo KEN jest nieprzelotowa. Jeśli dobre mieszkanie - kupuj, bo to świetny punkt - metro pod nosem, do lasu blisko, 2 baseny w okolicy i na dodatek genialny sobotnio-niedzielny targ tuż obok!
            • bazylea1 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 15.12.12, 14:23
              ja się interesowałam ronsonem, ale pasujące mi mieszkanie było najwyżej na 4 piętrze, dla mnie to za nisko. z oknami na KEN to min 6 piętro bym brała,.
              Mamami5 zajrzyj proszę na maila, napisałam
              • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 15.12.12, 18:55
                Też uważam że musi być wysoko, najlepiej 6/7 piętro. Okolica jest super i dlatego usiłujemy tam kupić. Możesz podesłać tego maila na mamami5@wp.pl bo z gazetowego maila nie korzystam i nie pamiętam hasła:-(
              • lesher Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 16.12.12, 01:07
                Ja mieszkam przy KENie na niskim piętrze, ale mam zabudowany balkon i dzięki temu zupełnie nie słyszę samochodów (oczywiście co innego w lecie, kiedy okno jest otwarte, ale i tak nawet w największe upały mam pozamykane bo jest wtedy chłodniej).

Także moim zdaniem warto na to też zwrócić uwagę.
                • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 17.12.12, 14:53
                  dzięki bardzo za sugestię:-)A w jaki masz zabudowane? Szkło w aluminium czy plastiku, pleksi? jakich materiałów użyliście?
                  • lesher Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 17.12.12, 18:10
                    Szkło z aluminium, z tym że zabudowa została wykonana przez dewelopera.
                    W innym przypadku na zabudowę musisz mieć zgodę wspólnoty i być może projekt od architekta.
                    • mamami5 Re: prośba o info-gdzie budują się nowe bloki 17.12.12, 19:50
                      ok, dzięki za info. Zgoda to na 100% bo to jest zmiana w wyglądzie zewnętrznym budynku. Niekoniecznie wyrażą zgodę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka