Dodaj do ulubionych

Cisza nocna

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.04, 23:24
Mam pytanie: czy Wasi sąsiedzi respektują ciszę nocna? W tej chwili jest
23.20 a muzyka u sąsiadów dudni na cały regulator. Oprócz muzyki nie słychać
(na razie...) wrzasków i tupania, więc trudno żebym wzywał policję. A jesli w
ogóle to straż miejska czy policję? Nie wiem jak sobie z tym poradzić, a
takie problemy są notoryczne :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: sąsiadka Re: Cisza nocna IP: *.chello.pl 17.07.04, 23:56
      Miałam podobną sytuację z sąsiadem z góry. Najpirew grzecznie poprosiłam o
      spokój, gdy nie poskutkowało razem z innym sąsiadem wezwałam policję. Facet się
      uciszył. Fakt, że do dziś ( ze 3 lata) nie mówi mi dzień dobry, ale mam spokój.
      Na straż miejską bym nie liczyła, bo oni są dobrzy do walki ze starowinka
      handlująca koperkiem!
      • malevich Re: Cisza nocna 18.07.04, 00:24
        Też mam podobny problem. Od lat. Wzywaliśmy policję nieraz - pomaga na 2-3
        tygodnie. Huczne imprezy odbywają się średnio 1 w miesiącu, głośna muzyka jest
        codziennie, co pół roku imprezy, które pamięta sie aż do nastepnej ;-) Może nie
        jest tragicznie, ale czasem mam naprawde dość. Szczególnie gdy musze pracowac w
        domu, a słyszę potwornie głosno muzykę typu Scooter.... Porażka. Mam wrazenie,
        że takich ludzi po prostu nie da się wychować.
        • Gość: kw Re: Cisza nocna IP: *.aexp.com.pl 18.07.04, 19:42
          Może zaczniemy podawać adresy osobników którzy mają problemy ze słuchem? Może
          to jakoś podziała, dotrze choćby poprzez sąsiadów?
    • Gość: X Re: Cisza nocna IP: *.com / *.u.mcnet.pl 20.07.04, 13:38
      Straz Miejska rozwiazuje ten problem bardzo skutecznie...
    • Gość: byczek PRZEPROWADŹ SIĘ NA WIEŚ, jak ci nie pasuje... IP: *.chello.pl 20.07.04, 14:46
      a najlepiej na jakieś odludzie gdzie tylko słychać jak koniki polne bzykają!
      CHCIAŁO SIĘ MIESZKAĆ W STOLICY O TERA TRZA TROCHU POCIERPIEĆ!

• Gość: ŁOSZOŁOM JAK SIĘ WLAZŁO MIEŃDZY CHAMY TRZEBA... IP: *.chello.pl 20.07.04, 14:50
        JAK SIĘ WESZŁO MIEŃDZY CHAMIE TRZEBA WRZESZCZEĆ JAK I ŁUNE!
      • lewe_oko Re: PRZEPROWADŹ SIĘ NA WIEŚ, jak ci nie pasuje... 20.07.04, 15:14
        Obawiam się, że to właśnie ci sąsiedzi powinni przeprowadzić sie wieś.
        Mieszkając we własnym domu będą mogli krzyczeć, sluchać muzyki i walić drzwiami
        do woli. Jesli sie mieszka z innymi trzeba zacząc ich szanować. A swoją drogą
        bawi mnie niezmiernie, że co i rusz pojawia sie wątek wsi. Macie kompleksy?
        Niepotrzebnie! To nic złego pochodzić ze wsi, nawet jesli nie umie sie
        zachować. Trzeba się uczyć, podpatrywac innych. Chyba że ktoś nie chce - to
        jest właśnie wieśniactwo. A poza tym na wsi mieszka też wielu mądrych,
        rozsądnych ludzi. A tak w zasadzie - po co ja to piszę? Przecież to
        oczywistości - a jesli ktoś tego nie rozumie, to chyba mu i tak nikt nie
        wytłumaczy :-(
        • Gość: X Re: PRZEPROWADŹ SIĘ NA WIEŚ, jak ci nie pasuje... IP: *.com / *.u.mcnet.pl 21.07.04, 12:17
          faktem jest, ze teraz na wies przeprowadzaja sie ci najbogatsi, ktorych stac na
          duza i ladna dzialke z duzym domem. w blokowiskach pozostana przecietniacy,
          ktorych na nic innego nie stac. nie jest to dla nich hanba, ale nie ma tez
          potrzeby koloryzowac zycia w miescie...
    • Gość: mp Re: Cisza nocna IP: *.polityka.com.pl 22.07.04, 17:19
      Ludziom trudno zrozumieć, że głośne granie muzyki i wrzaski to jest rodzaj
      agresji, A może ja nie chcę słuchąc twojej muzyki, nie chcę słuchac twoich K...
      i ch.... Dlaczego zakłócasz mój spokój, a więc moją wolność? Dlaczego dla
      twojej wolności darcia ryła, ucierpieć ma moja wolność? To są elementarne
      sprawy,oczywiście ponad pojmowaniem przeciętnego dresiarskiego rozumku, który
      wystarcza tylko do obsługiwania podstawowych czynności fizjologicznych. Dlatego
      niestety trzeba wzywać policję i straz miejską, nieustannie i do znudzenia.
      Jakim to trzeba być kretynem i wsiórem, żeby puszczać swoje ukochane bzdety na
      cały regulator i otwierać przy tym dumnie okno. Niektórzy jeszcze wystawiają
      kolumny na parapet. Gdybym ja był taki głupi to bym kupił na stadionie pistolet
      i palnął sobie w łep. Prymitywów i dresiarzy trzeba pokonać rozumem, prawem i
      sposobem.
      • Gość: kika Re: Cisza nocna IP: *.chello.pl 04.09.04, 22:14
        No cóz mp-masz rację.Tylko jak ją wyegzekwować?
    • Gość: Aga Re: Cisza nocna IP: *.chello.pl 23.07.04, 11:37
      Straż miejska niema interwencji w mieszkaniach tylko w Policja może cos
      zadziałać .Ja też pracuje w domu często do późna w nocy a imprezy techno u
      sąsiada są nałogowe. brak kultury i obycia z ludźmi no a jego mama myje raz w
      tygodniu balkon zlewając go wiadrami wody i muszę wyczaić ten moment żeby
      zabrać wszystko z balkonu bo jak nie to nieciekawie to wygląda .....
      Nie wysyłajcie się tu na wieś tylko może trzeba trochę krytyki co do własnego
      postępowania bo to dorośli dają przykład dzieciom (młodzieży) ,odkurzanie o 1 w
      nocy tez nie jest przyjemne, albo pralka wirująca na 1000 obrotów o 02.00,
      trzepanie koca z balkonu na pranie sąsiada wyjście do pracy o 4 rano(nie
      potępiam) i przekazywanie już pod blokiem np. instrukcji ugotowania obiadu (bo
      zapomniałam a mi się teraz przypomniało) to już wszyscy wiedza co i jak
      Kowalski będzie jadł na obiad no a Ten z pod 5 właśnie zasnął ponocnej zmianie
      i chcąc nie chcąc też wie.... można by wypisywać bez końca
      Może warto się zastanowić ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka