Dodaj do ulubionych

spokojne miejsce

29.04.13, 10:14
Czy możecie doradzić jakieś miłe miejsce na Ursynowie (najlepiej w centrum dzielnicy), gdzie dwie starsze panie mogłyby się spotkać, żeby wypić kawę i porozmawiać?
Obserwuj wątek
    • thorndike Re: spokojne miejsce 29.04.13, 11:37
      Zakątek przy fontannie na Osioedlu Kabaty, stacja metra Kabaty.
      Są tu 3 lokale: włoski, indyjski i dalmatyński. Kawa, herbata, przekąski.
      Okolica miła, zielona i cicha.

Adres: Bronikowskiego 55/ Wańkowicza 2, koło samej fontanny, kazdy wskaże.

Polecam
      • turtle3 Re: spokojne miejsce 29.04.13, 11:41
        Trochę bliżej centrum dzielnicy (metro Natolin) takie kryteria spełnia kawiarnia Łyk Optymizmu w Pasażu Natolińskim, często widzę tam starsze panie na kawie i ciastku:-)
        • myrianei Re: spokojne miejsce 29.04.13, 15:34
          Może Le petit cafe? znajduje się przy skrzyżowaniu KEN/Belgradzka, ul. Żabińskiego 16a
          • annthonka Re: spokojne miejsce 29.04.13, 15:37
            Sentyment na Lanciego 11.
            • zete Re: a bliżej ratusza? 29.04.13, 15:57
              Bardzo wszystkim dziękuję.
              A trochę bliżej ratusza?
              • turtle3 Re: a bliżej ratusza? 30.04.13, 07:57
                W samym ratuszu na parterze (przy południowym wyjściu z metra) jest jakieś bistro, wygląda przyjemnie, choć sam w nim nigdy nie byłem i nie wiem, jaka tam jest atmosfera.
                • 1-buc Jednego nie rozumiem.... 01.05.13, 12:21
                  Dwa razy dziennie przechodzicie obok jakiejś knajpy i pytanie o nią innych ? Nie chcą was wpuścić?
                  • turtle3 Re: Jednego nie rozumiem.... 01.05.13, 16:57
                    W trosce o poziom wpisów na forum już kiedyś prosiłem Cię o to, żebyś uważnie czytał posty i dopiero potem komentował, i nie robiąc tego jak widać uparcie utrudniasz życie innym. Przeczytaj jeszcze raz i zastanów się, czy to co napisałeś ma sens w kontekście pytania pani o kawiarnię i udzielonych poniżej odpowiedzi. Kto przechodzi dwa razy i gdzie??
                    • 1-buc Re: Jednego nie rozumiem.... 01.05.13, 22:23
                      zete 29.04.13, 10:14 Odpowiedz
                      Czy możecie doradzić

turtle3 30.04.13, 07:57 Odpowiedz
                      sam w nim nigdy nie byłem i nie wiem, jaka tam jest atmosfera.
                      • annthonka Re: Jednego nie rozumiem.... 01.05.13, 23:19
                        Ale to przecież nie Turtle3 pyta, tylko Wątkodawczyni. Turtle uprzejmie wyjaśnia, że w preferowanych przez Wątkodawczynię okolicach kafejka istnieje, ale że sam w niej nigdy nie był, więc nie wypowiada się na temat panującej tam atmosfery.

Co nawet jasno widać z przytoczonych przez Ciebie cytatów...
                        • glicea3 Re: Jednego nie rozumiem.... 04.05.13, 14:04
                          A może Ciepło Zimno na KEN 49? Bliżej metra Natolin, ale przyjemne i kameralne miejsce.
                • vo_ov Re: a bliżej ratusza? 05.05.13, 21:29
                  Bistro w ratuszu to zwykla stolowka, odradzam jako miejsce spotkan "na pogaduchy".

Na Imielinie mozecie posiedziec w galerii przy Leclerku, sa tam dwie sieciowki: lodziarnia Grycana i cukiernia Cieslikowskiego + jakas mala, mila knajpka obiadowa. Ogolnie klimat galeriowy, ale bedziecie mogly w jednej z nich posiedziec.

Kilka knajpek ulokowalo sie w Multikinie (vis-a-vis ratusza). Ja za nimi nie przepadam.

300 metrow na zachod za ratuszem jest "Karpielowka". Znajdziesz ich w necie. Bardziej restauracja niz kawiarnia.

500 m na poludniowy zachod od ratusza lezy "Zroba" (kuchnia grecka), zwykle raczej pustawa.
                  • annthonka Re: a bliżej ratusza? 05.05.13, 23:47
                    Karpielówka i Zorba to klimaty zdecydowanie restauracyjne i niestety nieciekawe.
                    Knajpki przy Multikinie rzeczywiście zbyt przytulne nie są, ale nie są tragicznie złe (ot, takie sieciówki zwykłe) i pasowałyby lokalizacyjnie.
                    • zete Dziękuję! 06.05.13, 10:01
                      Bardzo Wam dziękuję za wszystkie propozycje. Teraz mam duży wybór, zorientuję się, które miejsce będzie nam najbardziej odpowiadało. Jeszcze raz dzięki:)
        • duplicato Re: spokojne miejsce 25.07.13, 14:28
          Łyk optymizmu juz nie istnieje - niestety:(
          Na jego miejscu jest zwykła knajpa - taka ze schabowym i piwem, a zatem i towarzystwo sie zmieniło. Juz nie ma starszych pań i rodzin z dziećmi na lodach i ciastku ...
    • annthonka Re: spokojne miejsce 24.07.13, 12:06
      Ale założycielka wątku pytała o spokojne miejsce w centrum Ursynowa...
    • zod_iak Re: spokojne miejsce 25.07.13, 12:14
      zete napisał:

> Czy możecie doradzić jakieś miłe miejsce na Ursynowie (najlepiej w centrum dzie
      > lnicy), gdzie dwie starsze panie mogłyby się spotkać, żeby wypić kawę i porozma
      > wiać?
      Zakątek Cybisa, tylko kawę i coś do siedzenia proszę wziąć ze sobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka