Dodaj do ulubionych

Modlin otwarty i co z tego?

12.06.13, 12:02
Modlin ma zostac ponownie otwarty, ale tani przewoznicy oglosili, ze wola latac nad Ursynowem! Akurat Wizzair ma tak stare maszyny, ze naprawde mocno halasuja!

Wladze Okecia i Modlina powinny zrobic wszystko, by od pierwszego dnia lub jak najszybciej przeniesc jak najwiecej lotow do Modlina. Zwlaszcza wszystkie nocne, wszystkie tanie, wszystkie chartery i cargo! Niech samoloty pasazerskie teraz placa za Modlin "po kosztach", byle zabrac je znad Ursynowa!

Zwlacza, ze rozpoczecie remontu Okecia, gdy Modlin lezal rogrzebany, bylo i jest absurdem, godnym Polski i polskiej organizacji, zwanej "polnische Wirtschaft"!

Jest szansa na poprawe! Czy wladze Przedsiebiorstwa Panstwowego Polskie Porty Lotnicze, Okecie i Modlin - moga raz zrobic cos sensownego?! Po pierwsze - bedzie ciszej, dwa - bez obciachu, ze Modlin stoi pusty.
Obserwuj wątek
    • areck Re: Modlin otwarty i co z tego? 12.06.13, 16:07
      35 lat latają i nadal czasem latać będą.
      Trochę ciężko to zrozumieć, tym bardziej że z "bicia piany" na forum to niewiele może się zmienić. Poza tym nie przesadzajmy, latają mi nad blokiem i jakoś nie zauważam problemu, jak zresztą również moi znajomi i sąsiedzi.
      • zulus1111 Re: Modlin otwarty i co z tego? 12.06.13, 17:06
        Przecież całe Cargo jest na Okęciu. Co ty wymyślasz? I niby co? Mieliby potem przejeżdżać przez całą Warszawę? Zastanów się. Nade mną też latają, tuż nad moim balkonem. Pewnie, że przeszkadza i do tego mam ciągle obawy przed katastrofą. Ale wydaje mi się, że władze lotniska też starają się, żeby samoloty nie latały nad nami non stop. Są dni, że startują na naszą stronę i wtedy zakręcają nad lasem. Często lądują z drugiej strony. Mimo hałasu da się przeżyć. Niech szybko remontują, żeby bezpiecznie mogli lądować.
        • pmk_pmk Re: Modlin otwarty i co z tego? 12.06.13, 17:47
          Co do Cargo, to przekonales mnie. Jesli zas chodzi o halas i "da sie przezyc" - to nie. Halas nalezy ograniczac, jesli tylko jest taka mozliwosc. A jest i... stoi pusta!

Rzeczywiscie, ktos mocno zadzial w sprawie startow i juz od dawna startujace samoloty skrecaja - wielka ulga i brawa dla Okecia oraz tego, kto po dziesiecioleciach znalazl nowe rozwiazanie.

Jednak podtrzymuje apel w sprawie przeniesienia do Modlina metoda "na promocje" oraz "w imie dobra mieszkancow" wszystkich lotow, ktore mozna. To naprade korzystne zarowno dla Okecia, jak i dla Modlina, dla Ursynowa i jego mieskancow oraz dla mocno nadszarpnietego dla wizerunku PO i PSL. W tej propozycji naprawde wszyscy sa na plus.

W dodatku przeniesienie w ramach propozycji "po kosztach", sprawi ze Modlin moze nie zarobi, ale tez nie bedzie stal pusty i razil.
          • zulus1111 Re: Modlin otwarty i co z tego? 12.06.13, 17:53
            A wiesz, że w Modlinie też mieszkają ludzie? To nie jest pustkowie. Nie rób drugiemu, co tobie nie miłe. Poza tym inne linie lotnicze poza tanimi i tak nie będą korzystać z Modlina.
            A tak poza tym po co mieszać politykę do lotniska? Głupie gadanie.
            Remont kiedyś muszą zrobić i tyle w temacie.
            • pmk_pmk Re: Modlin otwarty i co z tego? 12.06.13, 18:25
              Sugerujesz, ze lotnisko w Modline zostalo wybudowane bez glowy? Zmarnownane pieniadze, bo samoloty beda przeszkadzac okolicznym mieszkancom? Pieniadze utopione bardziej niz nam sie wydawalo do tej pory?
    • zteff Re: Modlin otwarty i co z tego? 14.06.13, 11:52
      Jednego dnia nie da się z powrotem przenieść chociaż części ruchu lotniczego, a do tego zobacz sobie ze np ryan już ma w planie starty w Modlina
      info.flightmapper.net/flight/Ryanair_FR_5718
      • pmk_pmk Re: Modlin otwarty i co z tego? 14.06.13, 17:20
        Da sie, jak sie chce. Przeciez wiadomo z gory, z wyprzedzeniem, ze Modlin bedzie gotowy i kiedy bedzie gotowy. Mozna zatem przygotowac interesujaca oferte cenowa, dla wszystkich linii, charterow, prywatnych i kusic. Jesli oferta jest interesujaca, to zaskoczy, a wtedy mozna oglosic sukces - "Modlin otwarty, dzis 100 operacji i codziennie bedzie wiecej".

Nie zawsze sukces finansowy jest najwazniejszy, czasem lepiej po prostu nie miec stat, wyjsc na zero, ale DZIALAC pelna moca, a nie stawac sie przedmiotem jadowitych komentarzy, glownie zreszta w realu, a nie w necie.
        • blaskus Re: Modlin otwarty i co z tego? 14.06.13, 22:02
          Bardzo lubię szum lądujących samolotów.
          • albwu Okecie przedłuża czas odprawy 16.06.13, 23:31
            A tymczasem Okęcie przedłuża czas odprawy bezpieczeństwa do dwóch (!!!!) godzin. Rzecznik Lotniska Okęcie mówi, ze to przez tanie linie, które robią tłok. Jak widać Okęcie robi wszystko aby zniechęcić tanie linie. Rzecznik Przybylski radzi, aby do odprawy przybywać na 3 (TRZY) godziny przed odlotem. To dłużej niz lot do większości cełow europejskich.
            • pmk_pmk Re: Okecie przedłuża czas odprawy 18.06.13, 15:57
              No, nie wiem czy chodzi o "odstraszenie "tanich linii czy raczej mamy standardowe polskie burdello. W tych kolejkach przeciez stoja wszycy pasazerowie, takze ci z biletami najlepszych linii lotniczych swiata, ktorzy np. leca (z przesiadka) do Azji. Beda miec co opowiadac u siebie w kraju.

Jak widac skuteczne zachecenie tanich linii i czarterow, zeby wrocily do Modlina jest naprawde potrzebne. Juz nie tylko Ursynowowi, PO i PSL, Modlinowi, ale i samemu... Okeciu, ktore sie dlawi.

Nawiasem mowiac kolejka z Okecia do Modlnia (albo dzies obok) tez sobie jezdzi pusta - wiec teraz sie przyda jak znalazl i przestanie wozic powietrze, co nawet naszemu Bufetowi powinno byc bardzo na reke. Pasazerowie tanich linii lotniczych moga byc wozeni z Okecia do Modlina w ramach posiadanego biletu lotniczego, bo pociagi i tak jezdza (puste).

Polskie Porty Lotnicze - do dziela! Na kon (chociaz), bo na razie to chyba tylko na drzwiach od stodoly... Organizacje macie taka, ze pelen obciach!
              • albwu Re: Okecie przedłuża czas odprawy 04.07.13, 22:59
                Mieszkańcy Ursynowa - pomyślcie jak będzieice chcieli gdzieś lecieć - na wakacje lub biznesowo - czy wolicie dojechać na Okęcie czy do Modlina. A jak wylądujecie w nocy w Modlinie - to jak dojedzieice na Ursynów ?
                • jotka001 Re: Okecie przedłuża czas odprawy 05.07.13, 16:18
                  albwu napisał:
                  > Mieszkańcy Ursynowa - pomyślcie jak będzieice chcieli gdzieś lecieć - na wakacje lub biznesowo - czy wolicie dojechać na Okęcie czy do Modlina. A jak wylądujecie w nocy w Modlinie - to jak dojedzieice na Ursynów ?

No, rzeczywiście. Ale argument. Nieważne skąd lecę, dojadę tam gdzie trzeba, na oba lotniska są różne możliwości dojazdu, wybieram taką, która mi pasuje. Twój tok myślenia podpowiada, że jak mi samolot leci nad balkonem to mam się jakoś podczepić czy co? Stąd mam jeszcze bliżej do samolotu niż z Okęcia czy z Modlina. A co ma noc do rzeczy? W nocy transport nie działa? Czy naprawdę nie byleś/aś na żadnym lotnisku poza miastem? Mnóstwo takich jest na świecie i ludzie żyją i korzystają. W nocy czasem też (o ile lotnisko wtedy w ogóle funkcjonuje dla lotów pasażerskich).
                  • nicknateraz Re: Okecie przedłuża czas odprawy 05.07.13, 18:31
                    jotka001 napisała:

> albwu napisał:
                    > > Mieszkańcy Ursynowa - pomyślcie jak będzieice chcieli gdzieś lecieć - na
                    > wakacje lub biznesowo - czy wolicie dojechać na Okęcie czy do Modlina. A jak w
                    > ylądujecie w nocy w Modlinie - to jak dojedzieice na Ursynów ?
                    >
                    > No, rzeczywiście. Ale argument.
                    Oczywiście, że argument i to poważny.

>Nieważne skąd lecę, dojadę tam gdzie trzeba, na
                    > oba lotniska są różne możliwości dojazdu, wybieram taką, która mi pasuje.

Zgadza się. Pasażer wybiera opcję, która mu pasuje. Rozsądny i inteligentny pasażer wybiera
                    opcję dojazdu, która jest najszybsza i najmniej uciążliwa. Dojazd do Modlina z Ursynowa może zająć więcej niż przelot z Okęcia na Charleroi.

>Twój tok myślenia podpowiada, że jak mi samolot leci nad balkonem to mam się jakoś
                    > podczepić czy co? Stąd mam jeszcze bliżej do samolotu niż z Okęcia czy z Modlin
                    > a.
                    Jakiś bełkot

>A co ma noc do rzeczy? W nocy transport nie działa? Czy naprawdę nie byleś/a
                    > ś na żadnym lotnisku poza miastem? Mnóstwo takich jest na świecie i ludzie żyją
                    > i korzystają. W nocy czasem też (o ile lotnisko wtedy w ogóle funkcjonuje dla
                    > lotów pasażerskich).

W tym rzecz, że w Warszawie pod rządami HGW transport nocny działa do dupy o ile można nazwać do działaniem.
                    warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,14196824,Nocny_autobus_na_Ursynow_peka_w_szwach___Jak_sardynki_.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka