Dodaj do ulubionych

Swieże mleko od krowy

16.02.16, 19:50
Potrzebuję pomocy ,stwierdzono u mnie atopowe zapalenie skory ,oraz alergie na latex ,oraz nikiel,Od 2 lat biorę silne sterydy, lekarka powiedziała ,że mogłabym spróbować przez miesiąc myć ręce świeżą śmietanką zbieraną z mleka wiejskiego krowiego 2 razy dziennie,Gdzie na Ursynowie mogłabym kupowć sprawdzone mleko ,aby moc zbierać taką słodką śmietankę?kiedyś parę lat temu widziałam mlekomaty był taki na Braci Wagów,interesuje mnie Ursynów tylko,Czy ktoś z Was moglby mi pomoc?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Spóźniłaś się kilkadziesiąt lat 17.02.16, 18:43
      Obecnie najbliższe krowy przebywają raczej poza Warszawą.
    • anna220956 Re: Swieże mleko od krowy 17.02.16, 19:17
      Nie jest to miła odpowiedż z Twojej strony.Zadałam pytanie,o ile nie znasz odpowiedzi ,gdzie takie mleko moglabym kupić ,to było nie wysilać się na odpowiedż,pozdrawiam
      • 1-buc Re: Swieże mleko od krowy 17.02.16, 21:46
        Warszawiak wie, więc nie pyta. Słoik może sobie mleko z ojcowizny przywieźć.
      • taki-sobie-nick Do kupna mleka prosto od krowy niezbędna jest 17.02.16, 22:58
        krowa.

A krowy pasły się na Ursynowie kilkadziesiąt lat temu.

• mamap Re: Swieże mleko od krowy 18.02.16, 08:19
      Na bazarze Na Dolku widze czasem mleko w butelkach chyba "prosto od krowy",przyjezdzaja tam tez rolnicy-moze ktorys ma krowke dojna, mozna popytac. Czy probowalas do tych rak wody wapniowej na recepte od dr? kiedys stosowalysmy na uczulone na krede itp rece dziecka. Zawierala gliceryne,vit.A i wode wapienna,robia w aptece.
      • anna220956 Re: Swieże mleko od krowy 18.02.16, 20:41
        Dziękuę,kupiłam to mleko trzy krotnie,ale niestety ,prawie wcale nie mialam z tego mleka śmietanki.Prawdopodobnie bylo rozcieńczane.
        • mamap Re: Swieże mleko od krowy 20.02.16, 20:02
          Albo bylo to mleko sklepowe,homogenizowane i wtedy zadna smietanka sie nie zbierze. Proponuje smietanke 30% do ubijania i do zup spoldzielni na "P", ona bdb jakosci nie czuc domieszek.
    • acidowepole Re: Swieże mleko od krowy 18.02.16, 12:42
      mlekomat na zwm www.mlekomaty.org/swieze-mleko/2.190.lista-mlekomatow/
      • anna220956 Re: Swieże mleko od krowy 18.02.16, 20:58
        Dawno sprawdzałam,podany jest ZWM,ale tam mlekomatu nie ma,pytalam ludzi w okolicy,był,ale go zlikwidowali, jak rownięż parę lat temu na Bazarku na Dolku,oraz na SGGW,przy Hali Mirowskiej też.
        • leszlong Re: Swieże mleko od krowy 24.02.16, 12:32
          Jest na ZWM. Na parkingu wewnętrznym pomiędzy Biedronką a szkołą podstawową.
    • felabe12 Re: Swieże mleko od krowy 19.02.16, 10:31
      jedyny na Ursynowie mlekomat, za Biedroną na Jastrzębowskiego
      • anna220956 Re: Swieże mleko od krowy 19.02.16, 12:23
        Bardzo dziękuję ,speóbuję zastować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka