Dodaj do ulubionych

Nowe windy w starych blokach.

IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 11:58
Witam. Mieszkam na Puszczyka czyli bloki z roku okolo 1977. W sobote bylem u
znajomego na Puszczyka tylko kilka bloków dalej i ze zdumieniem zobaczyłem,
że w jego bloku jest już elegancka nowoczesna winda. Czy ktoś wie kiedy będą
wymieniane windy w kolejnych blokach na Puszczyka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: cd Re: Nowe windy w starych blokach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:16
      To nie sa eleganckie, nowoczesne windy, tylko te same stare windy po liftingu.
      Stare psuly sie raz na 5 lat, po odnowieniu psuja sie co 3 miesiace.
      • Gość: Darek z Puszczyka Re: Nowe windy w starych blokach. IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 12:27
        No ja sobie zdaje sprawe że to nie są super nowoczesne ale fajne rozsuwane
        drzwi, oświetlenie, wskaźniki piętra nad drzwiami wyglądają OK. Jednak
        faktycznie u mnie na Puszczyka 1 są stare dwie windy ale już nie pamiętam kiedy
        były zepsute he he he. Właśnie zauważyłem, że wymieniono w nich podłoge na taką
        co wygląda jak papier ścierny co świadczy o tym, że jeszcze sporo czasu minie
        zanim przejdą generalny remont :-)
      • yes2mike Re: Nowe windy w starych blokach. 06.06.05, 14:31
        Wdepnij do ktoregos z 15-pietrowych budynkow przy Szolc-Rogozinskiego... Nie
        dosc, ze nowa winda, to jeszcze wymienili szyny prowadzace.
        • Gość: Darek z Puszczyka Re: Nowe windy w starych blokach. IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 14:34
          No to tylko pozazdrościć he he he. Ciekawe kiedy ja u siebie pojadę takim
          luksusem do góry :-)
          • Gość: STOKŁOSIAK Re: Nowe windy w starych blokach. IP: *.cors.gov.pl 08.06.05, 16:02
            Wdepnij na Wokalną 8 kl. II - zobaczysz, jak można spieprzyć windę.
            Ale ryba psuje się od głowy, więc to nie wina mikrego chłopecka, który 3 dni
            rzeźbił w g....ie, tylko braku nadzoru z administracji oraz umów o dzieło
            zlecanych przez prezesa, któremu JAK WIDAĆ obojętne co i jak. Widać, także w
            sprawie wind - JEGO - prezesa rola ogranicza się do negocjowania warunków-
            skutków końcowych przetargu !!!
            Wszysko zaczęło się kilka lat temu, gdy zarząd zdecydował o wypowiedzeniu umowy
            firmie WINDA na rzecz nowej - zagranicznej. Od 3 lat pobierają po 8 zeta/mc od
            mieszkańca - to rocznie wypada 1 rower górski od rodziny - zaczęli od ładnych
            ale teraz dojechali do ścibulonej badziewnej tandety sztukowanej z kawałków i
            skręcanej na śrubki - w jednej kabinie 150 śrub o różnych wielkościach, krzywo,
            ale ze złocistymi zawiasami jak od wrót w oborze. Do tego zostawili stare,
            przypalone klawisze. Żenada, obciach, bezguście, partactwo - skutki zarządzania
            przez niereformowalnego (gorzej - przez nieusuwalnego) prezesunia.
            • Gość: mała Re: Nowe windy w starych blokach. IP: *.org 10.06.05, 16:05
              i co z tego ,że windy wyremontowane jak sie całe trzęsą podczas jazdy! :)
              • Gość: Stokłos Re: Nowe windy w starych blokach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 20:58
                Ale działkę od windziarzy chyba prezes jakąś zgarnął, bo po co miałby się sam
                bawić w negocjacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka