Dodaj do ulubionych

Bezpłatna prasa na Ursynowie.

IP: *.chello.pl 02.10.05, 11:26
Przykłady tytułów: PASMO,POŁUDNIE,PASSA,KURIER POŁUDNIOWY. Czy sięgacie do tej
prasy i znajdujecie ciekawe informacje z życia waszego osiedla?
Obserwuj wątek
    • fuzzy7 Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. 02.10.05, 11:51
      Czytam Metropol, choć rzadko udaje mi się go dostać, bo nie jeżdżę codziennie
      rano do pracy - nie jestem przywiązany do biurka, gdzieś tam, ha!
      Zostały mi więc wersje internetowe w/w pisma, to fajniejsza sprawa, bo mogę
      czytać Metropol np. z New York City, albo Londynu, jak mam czas
      oczywieście :O))

Pzdr,
      Fuzzy
    • Gość: klemens Re:Najlepsza PASSA. IP: *.acn.waw.pl 02.10.05, 15:24
      Dużo informacji i masa fajnych fotoreportaży. Resztę przemilczę
      z litości.
    • Gość: rubeus Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. IP: *.chello.pl 02.10.05, 16:34
      Południe... Fajna gazetka, zwłaszcza Tyrady zza Lady :-)
      • Gość: ?? Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. IP: *.chello.pl 04.10.05, 12:37
        Przeglądając tę prasę (robię to sporadycznie) dowiedziałam się,że mieszkamy w
        dzielnicy o powierzchni trzeciej co do wielkości w Warszawie i liczymy łącznie
        ca 135tys.osób.
        Prasa dociera sporadycznie do naszego bloku, znacznie rzadziej niż reklamy z
        hipermarketów. Najczęściej znajduję ją w pobliskim sklepie.
        • Gość: Czytelnik? Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:48
          METROPOL to zupełnie coś innego niż takie gazetki jak PASSA,PASMO, POŁUDNIE czy
          PANORAMA POŁUDNIA. Wszystkie żyja z reklam, ale wszystkie poza METROPOLEM mają
          charakter lokalny i z tego względu sporo piszą o lokalnych podmiotach np.
          spółdzielniach mieszkaniowych. Nie chcąc stracić źródła dochodów z
          zamieszczanych przez nie reklam, życzeń światecznych, ogłoszeń o przetargach
          itp często pisżą wyjątkowo nieobiektywnie, wręcz wazeliniarsko. Wszystkich bije
          na głowę jednak PANORAMA POŁUDNIA (dawna NASZA METROPOLIA) Janusza Połcia,
          który wpadł na pomysł tzw. artukułów sponsorowanych. Tak więc spółdzielnia (a
          właściwie jej członkowie) płaca po kilka tysięcy redakcji i potem czytają, jak
          to u nich jest świetnie, chociaż na codzień widzą zupełnie coś innego. Od czasu
          do czasu w tych gazetkach trafia się coś interesującego, ale raczej nie z życia
          lokalnej społeczności. I to jest mechanizm egzystencji tych gazetek.
          • Gość: pytanko01 Re:Uściślenie IP: *.chello.pl 05.10.05, 10:57
            Chyba pisząc o artykułach na zamówienie od spółdzielców miałeś na myśli członków
            zarządów panujących nam w spółdzielniach mieszkaniowych? Czasami można
            przeczytać w prasie lokalnej taki piękny życiorys prezesa, który już od
            urodzenia był aktywnym społecznikiem i miał monopol na rozstrzyganie spraw "po
            myśli" spóldzielców nawet nie pytając ich o zdanie:-). Niestety naiwna część
            czytelników nie ma pojęcia o sponsoringu artykułów więc twoja wypowiedź daje
            dużo do myślenia (refleksji).
            Aż narzuca się następne pytanie czy te koszty zakupu artykułów obciążają konta
            bankowe zarządu czy jak to napisałeś raczej spółdzielców?
            Czy w ogóle ktoś zrozumiał o czym tu piszemy?
    • Gość: pasowiec Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. IP: *.217.132.140.coditel.net 05.10.05, 11:43
      Passa jest najlepsza wg mnie.
      • Gość: poludnik Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. IP: *.217.132.140.coditel.net 05.10.05, 11:45
        Ale poludnie tez jest ok.
        • Gość: czytelnik? Do pytanka 01 - "bezpłatna" prasa na Ursynowie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 13:13
          Właśnie miałem na myśli naszych kochanych prezesów, którzy w celu budowania
          swojego image w naszych oczach wydają nasze pieniądze nie pytając nas o to!
          Jeśli tem mechanizm się przeanalizuje, to chyba ta "bezpłatna" prasa nie jest
          taka bezpłatna, bo w jakiejś części my za nią jednak płacimy, często nie zdając
          sobie z tego sprawy.

Przebolałbym to, gdyby te artykuły były obiektywne, ale wiem z własnego
          doświadczenia, że aż roi się w nich od kłamstw. Co ciekawsze, osobiście
          namawiałem redaktorów o uczciwe przedstawianie spraw spółdzielni na łamach
          takich gazetek argumentując, że jako spółdzielcy oczekujemy właśnie takich
          informacji, że jeśliby gazetka stała się wiarygodna, to znacznie wzrosłoby
          zainteresowanie nią itp. Reakcją redaktorków było w zasdzie milczenie, co dało
          mi wiele do zrozumienia - będą pisać nadal to, co chcą zarządy, bo redakcje z
          tego mają kasę!

Masz rację, że wielu forumowiczów w ogóle nie wie o co chodzi w tej dyskusji,
          dla nich jest jedynie ważne, czy gazetka jest ładna , kolorowa itp.
          • Gość: ? Re: Dzieńdobry IP: *.chello.pl 08.10.05, 10:58
            To kolejny bezpłatny, chyba tygodnik w naszej dzielnicy, który właśnie przeglądam.
            Prawdziwa konkurencja dla Gazety Wyborczej.Już z piewszej strony gazety
            wynika,że możemy sami decydować kiedy będzie ciepło w naszych domach:-)).
            Zastanawiam się tylko nad metodą o której ani słowa. Może chodzi o otwieranie
            okna? Od nas zależy kiedy wpuścimy trochę świeżego powietrza do pomieszczenia
            gdzie się znajdujemy:-)). Przy okazji sprawdźmy co wskazuje termometr.
            Pod zapewnieniem podpisał się:SPEC i VATTENFALL!
            Czekam na wasze pomysły.
            • Gość: kot Re: Dzieńdobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 12:45
              Bardzo dobrze ze rozwija sie konkurencja gazety wyborczej:-) tylko dla nas
              dobrze
    • Gość: ?? Re: Bezpłatna prasa na Ursynowie. IP: *.chello.pl 14.10.05, 08:03
      Czy ukazało się jakieś pismo w tym tygodniu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka