Dodaj do ulubionych

Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach

14.02.06, 10:21
jak sie dowiedziałam, że w Kangurku maja kurze łapki, to chodziłam tam
tydzień bez przerwy po pracy. Nie było! i prawie starciłam nadzieję! ale ja
się nie poddaje łatwo, wzięłach od nich numer telefonu i zaczełam codzinnie
dzownić. Pan kierownik był tak miły, że stwierdził, że on do mnie zadzwoni
jak przyjdzie dostawa. Myślałam, że tak tylko gadają, ale ... zadzwonili raz
w zeszłym tygodniu, że łapek nadal nie ma i nie wiadomo kiedy będa. a dzisiaj
znowu Pan zadzwonił i powiedział, że są i zarezerwował mi kilogram!!!
ale prezent na walentynki! haha

Także chciałam tylko powiedzieć, że choc Kangurek drogi jak cholera, to
obsługa mnie bardzo pozytywnie zszokowała.
Obserwuj wątek
    • posiadacz_nicka Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 14.02.06, 18:57
      Ja to zasadniczo nie zainteresowany w temacie, ale ile razy
      zobacze połączenie słów, pomidorek i kurze łapki, tak jakos
      sympatyczniej się robi...

Pozdrawiam
    • paplotek Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 14.02.06, 21:18

Dzisiaj widziałem w metrze pewną Panią z reklamówką kurzych łapek z Kangurka...
      Fajny znak rozpoznawczy :))

• kaaarolinkaa Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 09:03
        moze to byl pomidorek?:)
        • pomidorekk Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 09:47
          Bardzo mozliwe:) jeżeli ok. godz. 18.10 to pewnie byłam ja:)
          łapki już ugotowane, czekają na mnie na balkonie:) - mam małą lodówke i wielki
          gar mi się nie mieści.
          • paplotek Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 11:09
            Godzina była jakaś taka późno popołudniowa - tak gdzieś ok 18. Na pewno: ja
            pojechałem o jedna stację dalej - na Kabaty....
            • pomidorekk Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 11:22
              Ha, ja zwykle też wysiadam na Kabatch, ale wczoraj wyjatkowo na Natolinie bo na
              poczte jeszcze musiałam zajrzeć:)
              no poatrz, to ty wiesz jak ja wyglądam, ale ja nie wiem jak ty... troche to nie
              fair...:)
              • paplotek Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 13:07

Miałem zagadnąć ale jakoś generalnie śmiałości nie miałem.

Nie wiem czy Cię poznam bo byłaś trochę odwrócona, i nie widziałem super
                dokładnie. Tylko te nóżki w reklamówce dobrze widziałem :))
                • pomidorekk Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 13:44
                  no własnie, tak sie obawiałam, że będa jak idiotka z ta reklamówką z nóżkami
                  wyglądać:)i że będa się troszkę rzucac w oczy:)
                  • kaaarolinkaa Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 16:29
                    no coz, wspolczesna czarownica :)))))ale tak naprawde to troszke
                    makabryczne....:))))
                    • pomidorekk Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 16:41
                      makrabyczne to było ich czyszczenie i obcinanie pazurów! pierwszy raz robiłam
                      to sama, wcześniej jadałam je zawsze u mamy...
                      tak się zmachałam, że jedna noga mi przez niuwagę z pazurami poszła do garnka:(
                      • kaaarolinkaa Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 16:45
                        o matyldo....prawie zemdlalam.......kiedys mi ciocia na wsi dala do samochodu
                        lapke kurza do zabawy.....ale ja bylam niewrazliwa....teraz na ten widok bym
                        zwiala....
                        • java9 Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 16:52
                          ja kiedyś jako dziecko (8 letnie) ,
                          powiesiłam z koleżankami taką kurzą łapkę w ciemnej windzie ;)

wisiała na środku windy przymocowana do klosza na nitce ;)

potem sidziałyśmy na półpiętrze i nasłuchiwałyśmy pisków
                          i innych odgłosów dochodzących z windy ;)
                          • kaaarolinkaa Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 17:01
                            to moj koszmar....zawsze boje sie wejsc do windy i zobaczyc cos powieszonego na
                            kloszu...:))))hmmm-narmalnie zawal by byl gdyby to byla kurza łapka...
                      • jan-w Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 17:14
                        Czyja noga poszła do garnka z pazurami ? Gotującej, czy gotowanej ? ;-)
                  • paplotek Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 16:43
                    generalnie się nie rzucałaś ale pamietalem watek z forum i mi się skojarzylo :))
                    Takze rzucalas sie w oczy tylko forumowiczow.
                  • posiadacz_nicka Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 18:34
                    Proponuje zmiec nick na
                    "kangurek na kurzej łapce"
                    rozpoznawalnośc masz bankową!
                    • java9 Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 18:45

kankurekk ;)
                      • kaaarolinkaa Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 19:37
                        :)))))
                        • pomidorekk Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 15.02.06, 21:35
                          :))))))
                          połowę zjadłam , reszta na jutro:)
                          generalnie przychylam się do powszechnej opini, że kurze łapki nie prezentuja
                          się smakowicie (ja je trochę rozgotowałam, bo troszke się bałam, że będą zbyt
                          surowe), no ale jaka pychota. No i zgadnijcie za ile mam dwudniową wyżerkę? hę?
                          za jedyne 1,50. - tyle kosztuje kilo łapek. Jestem oszczędną gospodynią:)
                          Nicku nie zmieniam! za bardzo sie przywiązałam do pomidorkka:)
                          • gacek95 pedicure kurzej łapki 16.02.06, 11:23
                            No ale co tam się zjada z takiej łapki? bo na skrzydełku to choć troszkę mięska
                            jest a na takiej łapce? A na tego pazurka trafiłaś?
                            • pomidorekk Re: pedicure kurzej łapki 16.02.06, 12:47
                              łapki z pazurkami jeszcze z gara nie wycignełam.
                              zatem, z kurzejłapki je sie równiez mięso. wczoraj sie najdałm 8 sztukami.
                              najpierw obryza sie paluszki (tam faktycznie mało mięsa), najwięcej do
                              zjedzenia jest tzw. dłoni - tam gdzie jest poduszeczka i dalej za tzw.
                              nadgarstkiem (troche to po człowieczemu tłumaczę). Kurze łapki są polecam tym
                              tych którzy mają niedobór smarów w stawach (np. kolanowych) bo zawierają bardzo
                              duzo żelatyny.
                              • java9 Re: pedicure kurzej łapki 16.02.06, 14:14
                                to ja chyba wolę galaretkę truskawkową ;)
    • matysia_k Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 18.02.06, 22:49
      Przepraszam za moje nieobycie w temacie.. ale co sie robi z kurzymi łapkami?
      oprocz windy oczywiscie.. jak się je spożywa? jako tzw.zimne nózki??
      • java9 Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 19.02.06, 10:17
        podobno "paluszki lizać " ;)
        • pomidorekk Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 19.02.06, 11:48
          już pislam jak, ale napisze raz jeszcze- gotuje się -1.5 godziny w wodzie z
          kostkami rosołowymi.(wcześniej obcina pznokcie i odkraja ciemne plamki). a
          potem łapa w rączke - ja sole i obgryzam cała łapkę:)
          • qmc Re: Kangurek - cd wątku o kurzych łapkach 25.02.06, 17:19
            W sprawie nicku przyszlo mi do glowy: "pomidorek_na_kurzej_lapce" ;)))

W jakims programie bylo, ze to chinski przysmak (nawet w pociagach sa
            sprzedawane juz gotowe - zafoliowane)... Bez pomidorkow, oczywiscie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka