Dodaj do ulubionych

Obiekty sportowe w okolicy

20.04.06, 09:41
Czy ktoś z Was testował może okoliczne obiekty sportowe, takie jak na
przykład basen na WAT'cie tydzież klub APLAUZ?
Ciekawa jestem Waszych doświadczeń i opinii.

Pozdrawiam, Monika
Obserwuj wątek
    • bri Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 09:56
      Na terenie WAT są też boiska do siatki, kosza, bieżnia itp. Mieszkałam w tej
      okolicy jako nastolatka i bez problemu z nich korzystaliśmy, wstęp był wolny
      (że tak powiem). Nie wiem jak jest teraz, może zamykają bramy. Przejdę się na
      spacerek po okolicy dopiero jak się przeprowadzimy.
      • wrublik35 Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 10:02
        Na boiska WAT wstęp jest wolny, osobiście testowałem w zeszłym roku, w tym roku koledzy już także pierwszy mecz kosza rozegrali.

A oprócz tego w lasku za boiskami była kiedyś niezła ścieżka do biegania a jakimiś przyrządami do ćwiczeń.

A gdzie jest ten basen, jeszcze nie udało mi się na niego wdepnąć.

Wrublik.
        • mewkaa Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 10:38
          Niestety nie wiem gdzie na terenie WAT jest basen, ale słyszałam, że jest tam
          wolny wstęp.. Nie wiem tylko jakiej "klasy" jest sam obiekt..
          Trzymam kciuki za Wasze przeprowadzki.. Ja prawdopodobnie też już lada dzień ;-)
          Do miłego!
          • bri Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 10:45
            Wiecie gdzie jest przychodnia? Z Lazurowej skręcacie w Kocjana i w pierwszą w
            prawo. Po prawej jest przychodnia a basen po lewej.

Kiedyś żeby się tam zapisać trzeba było wyczaić termin zapisów (2 razy w roku),
            wstać wcześnie rano i z zaświadczeniem o braku przeciwwskazań stanąć w
            długaśnej kolejce. Przy odrobinie szczęścia był jeszcze jakiś wolny termin ;)
            • mewkaa Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 10:48
              No nie tak to sobie wyobrażałam ;-))) Ale dzięki za info...
              Pozdrawia,m
              • daniel.korzeniewicz Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 10:51
                Witam,

Testowalem ten basen przez 5 lat, nie moge narzekac, ale nie nastawiajcie sie na
                rewelacje.

Daniel
                • mojsam Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 11:53
                  Z tego co mi wiadomo to basen jest odpłatny. Dokładnie nie pamiętam ale ok.8 zl
                  (nie pamiętam tylko czy za 30 czy 60 minut), uprzedzam dane mogą być
                  przekłamane ;-))), A co do APLAUZU to polecam z czystym sercem. Aerobik i inne
                  grupowe ćwiczenia na wysokim poziomie, trzeba zapisywać sie na początku lub pod
                  sam koniec miesiąca, bo potem jest problem z miejscami, siłownia również
                  całkiem dobrze wyposażona wraz z miłymi instruktorami pokaźnych gabarytów:-)))

Pozdrawiam
                  • wrublik35 Re: Obiekty sportowe w okolicy 08.05.06, 10:46
                    Witam,

Wczoraj z ciekawości przeszedłem się na basen WAT, ale tylko w celach zasięgnięcia języka.

Basen jest dostępny dla obywateli, cena za 30min jak było wcześniej napisane 8zł, lub karnet do końca semestru akademickiego 25zł (wejście raz w tygodniu o wybranej godzinie)

Wejścia na basen dla pospólstwa jest możliwe w godzinach 6-8 i 15-21 – dni robocze, jakoś o sobotę i niedzielę się nie dowiadywałem.

A i ważne czynny tylko w okresie gdy studenciaki studiują, na wakacje jest zamykany.

Pozdrawiam
                    Wrublik.
          • mirekczar Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 11:59
            Jeszcze się nie kąpaliśmy ale węszyliśmy koło basenu :) Jest nieduży i czysto
            utrzymany. Nie wiem nic o wstępie wolnym... trzeba kupić karnet na pół roku w
            różnych opcjach jeśli chodzi o godziny i dni. Basen VAT jest chyba najbliżej
            osiedla ale jest też OSiR na tyłach stacji BP przy Powstańców Śląskich. Tam
            można wchodzić jednorazowo albo z karnetem. Też nie jest taki duży jak np.
            Inflancka...
            Ależ mamy usportowionych i ruchliwych sąsiadów :o)
            • midarek_gazeta Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 15:45
              >Basen VAT jest chyba najbliżej
              > osiedla ale jest też OSiR na tyłach stacji BP przy Powstańców Śląskich

basen WATu ma tylko kilka zwykłych torów do pływania, bez jakichś zjeżdżalni i
              takich tam bajerów. Atrakcji zatem, głównie dla pluskających się dzieci, jest
              wiecej na Oławskiej. Więcej suchych info znajdziesz m.in. na:
              www.bemowo.waw.pl/kultura/oferta.pdfpozdrawiam
              • dorislazur Re: Obiekty sportowe w okolicy 23.04.06, 22:21
                Chodziłam na basen przy Oławskiej, nawet całkiem sympatycznie. Najlepiej w
                niedzielę rano, bo jest mało ludzi i są wolne tory, wtedy nie trzeba się do
                nikogo dostosowywać. Sama nie pływam jak zawodowiec, ale też do wolno
                pływających nie należę, więc denerwuje mnie obecność innych osób na torze.
                Chodziłam też na Potocką, mogę polecić.
                Na Potockiej jest o tyle lepiej, że basen sportowy jest głębszy, przysznice są
                w osobnych kabinach, jak ktoś zjeżdża ze zjerzdzalni i sobie pokrzyczy, to nie
                rozprasza to relaksujących się w jacuzzi. Na Potockiej jest więcej miejscówek
                na bicze wodne i wodospady (świetne na zbolałe mięśnie karku). No i jest
                jeszcze rwąca rzeka. A na Oławskiej mamy za to gejzery.
    • midarek_gazeta Re: Obiekty sportowe w okolicy 20.04.06, 12:06
      a jak się pobiegnie dalej za poligonik WATu w kierunku wysypiska śmieci to może
      jest jeszcze oryginalna "ścieżka zdrowia" jakiejś jednostki wojskowej, wraz z
      tabliczkami, jakie ćwiczenie na jakim przyrządzie można robić :-)) Byłem tam
      chyba tylko dwa razy, więc drogi dokładnie nie opiszę, tym bardziej, że
      trafiłem tam konno. Stadniny koni na Boernerowie dziś juz nie ma, ale może
      pozostała ta wspaniała ścieżka???

Aha, wstęp na ścieżkę oczywiście gratis. Trzeba tylko do niej dobiec...

pozdrawiam
      --
    • dorota-kamil Re: Obiekty sportowe w dalszej okolicy 21.04.06, 06:30
      A ja chodze na basen na prage na "Prawy Brzeg"-właśnie dziś ide z rana sobie
      popływać
      ogólnie polecam
      Pozdrawiam
      • mewkaa Re: Obiekty sportowe w dalszej okolicy 21.04.06, 09:24
        Skoro już mowa o basenach warszawskich to "WARSZAWIANKA MY LOVE"...
        Tory 50metrowe - rewelacja. Tyle tylko, że cena wejścia jest ogólnie rzecz
        ujmując wysoka. W miarę blisko jest też na basen na Ochocie, GOSIR Rokosowska
        (o ile nie przekręcam). Też bardzo sympatyczny. Znam również basen na Kasprzaka
        Delfin (czy cuś) ale zdecydowanie mniej godny polecenia.
        Poranne pływanie to fajna sprawa. Zgadzam się... i pozdrawiam pływających,
        biegających, "fikających" na aerobicku itp.!
    • artek126 Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 09:08
      1. Basen WAT, ale to już znacie.
      2. Ale w tym osrodku sportowym sa również: sala do piłki recznej do wynajecia
      na konkretne godziny
      3. sala do koszykówki
      4. mniejsze salki ze sprzetem
      5. silownia
      6. sauna
      7. aerobik i sekcje stylow walki
      8. no i jeszcze obiekty zewnętrzne - uwaga na szkło.
      9. puszcza - zostawiłm tam mnóstwo potu i mam z dwie trasy do biegania
      Pozdro
      • midarek_gazeta Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 11:45
        > 2. Ale w tym osrodku sportowym sa również: sala do piłki recznej do wynajecia
        > na konkretne godziny

a jak ktoś nie chce ręcznej lub koszykówki, to można wynająć sobie też salę na
        piłkę halową...

Jeżeli ktoś jeszcze podejmie to wyzwanie, to może uda nam się kiedys wspólnie
        pokopać "w skórę". Z tego co pamiętam zapewnienia niektórych forumowiczów o
        chęci "zgubienia karku po wielkanocnym obżarstwie" to mały składzik juz nam sie
        szykuje. Przynajmniej nasze żony i dzieci będą miały dobrą zabawę ;-)) A jaka
        integracja! Fiu, fiu :-))

pozdrawiam
        • mirekczar Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 12:44
          O ! Wypraszam sobie :o) Pisałem o gubieniu karku ale bez żadnych odniesień do
          okolicznościowego obżarstwa :) Zresztą na pisaniu się na razie skończyło, nie
          licząc przełajów z wózkiem :)
          Osobiście jestem bardziej skłonny poklepac coś okrągłego niż kopać w skórę ale
          jakbysmy raz zagrali w siatkę a raz w nogę to byłby jakiś kompromis :) A żony
          to mam nadzieję, że wmieszają się w składy :)
          • artek126 Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 12:59
            Póki jest fajna pogoda, to można sobie pograć na powietrzu - po pierwsze za
            free po drugie na powietrzu. :) pozdro
          • midarek_gazeta Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 15:09
            >Osobiście jestem bardziej skłonny poklepac coś okrągłego

hmmm... Czy mozesz rozwinąć tą myśl na priva?

:-))
          • lazurowy.gosc Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 20:48
            ja sie pisze na noge :)

pozdrawiam
            • dorota-kamil Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 21:03
              Ja też się pisze
              • dorota-kamil Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 21:07
                W załączeniu stronka z piłkami:)

www.campo-sport.com/index.php?cPath=27_33&osCsid=4ddf4bbb53d845b4243e3a7d9550a43d
                Pozdrawiam piłkarzy
                Ps: Widać, ze zbliżają się mistrzostwa:)
                • midarek_gazeta osiedlowy Mundial 09.05.06, 23:36
                  > W załączeniu stronka z piłkami:)

ha, ha... a ja polecam wysportowanarodzina.pl/

a składzik na piłkę juz sobie notuję w moim kalendarzyku ;-)) Jak tak dalej
                  pójdzie, to skończymy na składzie do brydża ;-( ale i ten sport ma swoje uroki.

gorąco pozdrawiam
                  • alefajnie Re: osiedlowy Mundial 30.06.06, 09:24
                    Chyba muszę zapodać temat na naszym forum (Lazurowa 183) i może wyzwiemy Was na
                    pojedynek...
                    • pedro76 Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 08:08
                      hm to byłby ciekawy pomysł, tylko czy realizacja dojdzie do skutku?
                      • alefajnie Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 09:03
                        Już temat "zapodałem". Na razie jest nas dwóch. Chyba trochę kiepski termin ze
                        względu na urlopy : (
                        • pedro76 Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 09:15
                          hm dla chcącego nic trudnego, myślę że temat jest aktualny nawet po wakacjach,
                          na wacie jest sporo boisk tylko chęci potrzeba a tu na forum sporo osób z
                          mojego osiedla deklarowało się jako zapaleni sportowcy więc ... szansa jest.
                          ciekawe czy ktoś się przyłączy do tej dyskusji
                          • alefajnie Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 13:14
                            Drżyjcie Ronsonowcy!!! Już jest nas trzech. : )))
                            • pedro76 Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 14:08
                              hehe według zapału wcześniej tu piszących my mieliśmy niemal skład na szóstkowe
                              granie więc spokojnie, mam nadzieję że w "ronsonowcach" wygra jakość z
                              ilością ;)
                              • alefajnie Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 14:54
                                właśnie widziałem, że był skład, ale tylko jeden : )) a z jednym składem można
                                zrobić najwyżej to co zrobimy we dwa po meczu : ))))
                                • pedro76 Re: osiedlowy Mundial 03.07.06, 15:31
                                  ee to jasna sprawa, każdy sport na wysokim poziomie wymaga dobrego schłodzonego
                                  browara w celu uzupełnienia elektrolitów w organiźmie ;)
                                  • pedro76 Re: osiedlowy Mundial 04.07.06, 08:07
                                    co za odzew :(
                                    • alefajnie Re: osiedlowy Mundial 04.07.06, 14:15
                                      zupełnie jak u nas :(
                                      wszyscy wyjechali??
                                      przy takiej frekwencji można ewentualnie wystawić z dwóch osiedli drużynę
                                      brydżową, lub też pominąć zawody i przejść od razu do celebracji : )))
                                      • pedro76 Re: osiedlowy Mundial 05.07.06, 10:15
                                        hehe celebracja musi być, mam nadzieję że jednak sport na osiedlach odżyje a
                                        brydż ... piękny sport, lubiłem nocne posiadówki przy kartach z piwkiem hehe
                                        • dorislazur Re: osiedlowy Mundial 05.07.06, 20:58
                                          ja proponuje rajdy rowerowe. żółta trasa prowadzi do podobno fajnej knajpki, a
                                          od niej już jest kilka szlaków w kampinosie.
        • artek126 Re: Obiekty sportowe w okolicy 09.05.06, 12:58
          Oczywiście każdy skład gra w co chce, pisząc to miałem na myśli, że boisko jest
          wymiaru boiska do piłki ręcznej
      • dorislazur Re: Obiekty sportowe w okolicy 10.05.06, 21:56
        A ja bym chętnie poszła na aerobik, czy ktoś już był?
        • midarek_gazeta Re: Obiekty sportowe w okolicy 10.05.06, 22:10
          Moja żona wraz z żona Miczarka chodzą do Aplauzu na ćwiczenia aerobowe i
          siłownię. Z tego co wiem, są bardzo zadowolone. My też- bo mamy wolną chwilkę ;-
          )

pozdrawiam
        • mewkaa Re: Obiekty sportowe w okolicy 11.05.06, 07:52
          Uff...
          Już zaczynałam się bać, że forum powoli staje się zdominowane przez Panów ;-).
          Chętnie umówię się na aorobick w Aplauzie. Może spikniemy się przez priva? :-)

• mirekczar Re: Obiekty sportowe w okolicy 11.05.06, 12:13
            A co ? To już Panowie nie mogą iść na aerobik ? :o) No dobra... już nie
            straszę :) Silna grupa rusza na ćwiczenia w poniedziałki, środy i piątki w
            okolicach osiemnastej ale ostatnio okazuje się, że ten termin jest mocno
            oblegany...
            Co do pozostałych form aktywności to chyba faktycznie większość Panów jest
            gotowa biegać między bramkami. Nie wszyscy są jednak fanami tego sportu, więc
            myślę, że gdyby jakimś cudem udało się zmontować ekipę 'lazurowych
            ludzików' :o) gotową pomaszerować z osiedla w stronę terenów sportowych to i
            grę dałoby się znaleźć taką żeby dopuszczała składy mieszane... co Wy na to ?
            • mini33 Re: Obiekty sportowe w okolicy 25.05.06, 16:07
              witam:
              tak zgłaszam się do druzyny piłkarskiej - pasują mi wieczory ; moze chociąż
              będzie po 5 w zespole, na boisko 5 minut;-)), a co z mistrzoswami.. może jakies
              osiedlowe zakłady i wspólne przeżywanie wyczynów naszych Orłów ;-)))
              • pedro76 Re: Obiekty sportowe w okolicy 08.06.06, 13:31
                taaa i ja się piszę wstępnie na każdą formę aktywności - piłka najbardziej bo z
                nią ma styczność ale siatka czy kosz również są fajne choć z racji zbliżającego
                się mundialu trzeba będzie ambitne plany grupy lekko wstymać bo pewnie bieganie
                bo boisku zblednie teraz przy bieganiu po browar
    • alefajnie Re: Obiekty sportowe w okolicy 06.07.06, 15:59
      Pomysł w sumie i dobry, gdyby nie to, że browarki odpadają. Niebieskie
      skurczybyki "robią" sobie statystyki i wyłapują rowerzystów po piwku. A co to
      za sport jak nie można wypić przy tym browarka? To niezdrowe.
      • pedro76 Re: Obiekty sportowe w okolicy 07.07.06, 07:58
        fakt bez browara to się można kamieni w nerach dorobić a to niewskazane ;)
    • pedro76 Re: Obiekty sportowe w okolicy 24.10.06, 20:04
      hm ciekawe czy jeszcze tli się gdzieś duch sportu w męskiej częsci osiedla,
      miałybyć jakieś plany odnośnie wspólnego grania lecz zapał padł równie szybko i
      równie głośno niczym nasza kadra na mundialu, podobieństw jest wiele lecz ...
      nie w podobieństwach rzecz. liczę na odzew ;)
      • jorgul Re: Obiekty sportowe w okolicy 24.10.06, 20:48
        Ja jestem jak najbardziej "za". Najlepiej jakaś piłka nożna, ale na siatkówkę
        też się piszę. Biorąc jednak pod uwagę zbliżającą się zimę trzeba chyba myśleć o
        jakiejś hali do wynajęcia jeśli by byli jacyś chętni. Nie wiem czy w pobliżu
        mamy takie obiekty sportowe i czy by się zebrało wystarczająco dużo chętnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka