Dodaj do ulubionych

zużyte baterie

22.06.06, 17:07
Postanowiłam być ekologiczna i uparta. Wożę ze sobą worek zuzytych baterii po
ursynowie i szukam pojemnika na nie. Ale powoli tracę cierpliwość. Czy ktoś mi
pomoże zlokalizowac taki pojemnik, czy mam je wrzucić do kosza na smieci - jak
zresztą zaproponowano mi w OBI?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: zużyte baterie 22.06.06, 17:09
      O ile pamiętam, apteka prz Wąwozowej, naprzeciw bazarku.
      • tvtotal2 Re: zużyte baterie 22.06.06, 23:50
        nie pamietam jak jest teraz >> ale swojego czasu pojemnik stal przy punkcie
        obslugi klienta w Tesco.

w nawiązaniu
        mam klopot gdzie bezpiecznie zostawic przepalone swietlowki. Problem nie
        rozwiazal sie od z gorki roku. W delegaturze Wydzialu Ochrony Srodowiska na ul.
        Pachnacej panie byly ostro zdziwione, ze dopytuje o miejsce gdzie mozna to
        zostawic i daly jakis namiar na inne biuro zlokalizowane w pajacu..

no dramat, moze ktos podpowie czy jest inne miejsce niz tradycyjny smietnik dla
        zuzytych swietlowek?
    • lkrzaczk Re: zużyte baterie 23.06.06, 07:21
      izunia6 napisała:

> Postanowiłam być ekologiczna i uparta. Wożę ze sobą worek zuzytych baterii po
      > ursynowie i szukam pojemnika na nie. Ale powoli tracę cierpliwość. Czy ktoś mi
      > pomoże zlokalizowac taki pojemnik, czy mam je wrzucić do kosza na smieci - jak
      > zresztą zaproponowano mi w OBI?

Stowarzyszenie "Niepełnosprawni dla Środowiska EKON" (www.ekon.org.pl/)
      zbierają wstępnie segregowane odpady na Ursynowie (m.in. baterie). Zachęcam Cię
      do przystąpienia do tej akcji. Ja też miałem problem z bateriami i trzymałem je
      co najmniej 2 lata zanim nadarzyła sie okazja do ich bezpiecznej utylizacji.

Pozdrawiam wszystkich używających akumulatorków :)
      • jaga90 Zużyte baterie! 23.06.06, 08:31
        Izunio6, tak się składa, że moja bratanica ma od kilku lat w szkole konkurs
        zbierania baterii i nie ulrywam, że jej pomagam. I dobrze, że uczą dzieciaki
        poprawnych zachowań. I dobrze, że i Ty starasz się być "eko" - żeby jeszcze
        było to widać na terenach poza miastem.
        Dlatego podaj, jak mogę od Ciebie odebrać te baterie.

Ostatnio byłem w Kolonii i ku mojemu zdumieniu zauważylem właśnie tam bardzo
        dużo walających się zużytych baterii na ulicach! W Polsce, a w każdym razie w
        Warszawie tego nie ma, bo stare baterie zbieram jak grzyby! jednak ta edukacja
        woln, bo wolno, ale cos daje!
    • kaaarolinkaa Re: zużyte baterie 23.06.06, 09:31
      w tesco jest sklep-mix electronics czy jakos tak i tam stoi pojemniczek na
      zuzyte baterie.
    • izunia6 Re: zużyte baterie 23.06.06, 12:07
      Dziękuję wszystkim za odzew. Tych baterii nie ma dużo - 7 sztuk, ale za to
      największych. Spróbuję w Tesco, a jak nie, to może pozbieram przez wakacje
      jeszcze trochę i skontaktuje się z jaga90 po wakacjach. Dziekuję
    • kabo77 Re: zużyte baterie 24.06.06, 22:57
      pojemniki na zużyte baterie są w większoście sklepów/zakładów fotograficznych.
      na 100% jest w Tesco w fotojokerze bo widziałam 2 dni temu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka