Dodaj do ulubionych

Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów?

17.04.07, 22:57
Pomijając winę d. UG Ursynów, warto zwrócić uwagę na ten akapit:

"Dziewięć lat temu ursynowscy radni przekazali ten teren w użytkowanie wieczyste spółdzielni mieszkaniowej Na Skraju. Postawili warunek, by wydzierżawiła grunt spółce powołanej przez 71 ursynowskich kupców. Ci zaczęli budowę jesienią 1999 r. Obiecali, że oddadzą budynek rok później. Jednak po wylaniu fundamentów i ustawieniu stalowego szkieletu konstrukcji budowa stanęła, bo kupcom skończyły się pieniądze."

SKOŃCZYŁY SIĘ PIENIĄDZE...
to swoiste memento dla warszawskich radnych i urzędników forsujących na siłę budowę KDT na Pl. Defilad. Czy jesteście pewni, że kupcy z KDT rzeczywiście wybudują dom handlowy? A może (znów) obudzicie się z ręką w nocniku i szkieletem nieistniejącego domu handlowego, tym razem w ścisłym centrum miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 11:47
      Ciekawi mnie tez ten kawalek ziemi miedzy kosciolem a ratuszem, Czy gmina
      Ursynow nie mogla by tego jakos zagospodarowac, jest tam boisko strasznie
      znieszczone. Proponuje odnowic to boisko, zrobicz sztuczna nawiazchnie , kosze
      do koszykowki na wzor boisk z Agrzkoli.
      • Gość: Imielin Re: Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów IP: *.chello.pl 18.04.07, 14:11
        A ja proponuję posadzenie tam drzew i zrobienie małego parku. Nigdzie na
        Ursynowie nie ma normalnego miejsca na krótki odpoczynek - trzeba jechać albo na
        Kabaty, albo do Centrum lub na Pola Mokotowskie.
        Ponieważ place sportowe są kawałek dalej, lepiej ten teren inaczej zagospodarować.
        • Gość: Jacek - Ursynów Park dla Ursynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 16:12
          Ja byłbym raczej za zagospodarowaniem jako park okolic Kopy Ćwila - to najlepsze
          miejsce dla parku. A nie stawiać tam nikomu nie potrzebny, kolejny kościół - na
          przekór i na złość okolicznym mieszkańcom...
        • garfield Re: Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów 18.04.07, 21:26
          powstanie tem parking dla petentów Ratusza. Ten co teraz jest okazał się zbyt
          maly (większość miejsc zajmują pojazdy pracowników Ratusza).
          • awasiek Re: Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów 21.04.07, 18:15
            Pracownicy ratusza to mogli by metrem do pracy dojeżdżać ;) a miejsca parkingowe
            zostawić petentom.
      • marcin.kaminski Re: Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów 22.04.07, 19:39
        Z tego co mi wiadomo planowane jest tam (miedzy ratuszem a kosciolem)
        wybudowanie Dzielnicowego Osrodka Kultury.
        • garfield Re: Rozgrzebana budowa przestanie szpecić Ursynów 22.04.07, 21:34
          albo przekażą teren wielebnemu Królowi coby mógl kościółek rozbudować. Zakrystia
          jest mom zdaniem zbyt skromna :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka