Gość: Kabatczyk IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 17.07.03, 15:45 Mam ich dosc, ich buty, tandety, goralskiej muzyki, podpitych ludzi i halasu 24h na dobe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sasiadka tesco Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 17.07.03, 17:56 Tesco na Kabatach czerpie wszelkie korzysci z tejze lokalizacji. Robia kase na swoich tanich no name produktach sprzedajac je gorzej sytuaowanym obywatelom (z calym szacunkiem dla targetu tesco). Dzielnica Kabaty jest zamieszkana glownie przez ludzi niezle sytuowanych, rodziny z malymi dziecmi - czyli grupe klientow dla ktorych tesco atrakcja nie jest (zreszta wcale nie aspiruje do tego i za nic ma ich opinie). Czyli: tesco czerpie wszelkie profity z polozenia w naszej dzielnicy. W zamian poczciwe Kabaty maja halasliwy, smierdzacy, kiepski, obskurny barak/syf kierowany przez begeropodobne typy z systemem nerwowym ameby,ktore podstawowe normy wspolzycia spolecznego maja za nic bo to by kosztowalo kase a oni maja zarabiac a nie wydawac. Wszelkie urzedy sa bezsilne. Czy to jest uklad fair? Moze ktos bardziej rozgarniety wskaze mi te oczywiste korzysci dla naszej gminy, ktorych ja nie dostrzegam bom tempa? Drogi Prezydencie! Jakies wskazowki? Moze w tym szalenstwie jest metoda? A tak serio, to trzeba te urzedy solidarnie zameczac do bolu i do bialej kosci az oni w koncu, dla swietego spokoju chocby, cos z tym zrobia. Inaczej pozostaje nam tylko Snajper... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: *.chello.pl 17.07.03, 18:00 A ja do tego smrodu ( rozchodzącego się po całej okolicy)! Walczmy wszyscy razem. Proponowałam już "papierową wojnę". Sama napisałam, namówiłam kilku sąsiadów ( chociaz mieszkamy ok 1 km od Tesco). Niech robią to samo inni. Proponuję na początek: gminę, Karczora, SANEPID, Straż Miejska, Policję ( w razie zakłócania spokoju), Inspekcje Handlowa. Później nadzór budowlany ( bo wcale do końca nie jest pewne czy maja wszelkie pozwolenia)- niech sprawdzą. Piszmy do gazet, zainteresujmy Kurier Warszawski. Mamy jeszcze radnych i Inspektorat Ochrony Środowiska( walka z hałasem). Jest tylko jeden warunek - musi to zrobić jak najwięcej ludzi, bo w pojedynkę jestesmy bez szans. I BOJKOTUJMY TESCO- ŻADNYCH PAPIEROSÓW, WÓDECZKI, PODPASEK ANI AWARYJNEGO CHLEBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: *.acn.pl / 10.68.3.* 07.08.03, 22:58 musi mieć pani bardzo wyczulony węch. Ja przyjeżdżam do Tesco bardzo często i jeszcze nigdy nie poczułem smrodu, są o wiele brudniejsze hipermarkety. Jeżeli nie chce pani robić zakupów w Tesco to nie musi pani tam robić, ale wiele osób tam chętnie przyjeżdża i bardzo sobie chwali ten sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 18.07.03, 13:36 masz racje, teraz to juz nie to. Jednak niemiecka solidnosc to bylo cos. Teraz Tesco to chlam marnej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porąbana Co za bełkot, czy was pogięło? IP: 217.11.133.* 11.08.03, 14:17 Na ogół jeżdżę do Geanta, bo mam blizej, ale bywałem tez w Hicie i po przeczytaniu paru postów z Forum specjalnie wybrałem sie do Tesco, zeby zobaczyć ten horror i syf. Ludzie o co wam chodzi?! Wszystko jest OK. Klima działa lepiej w sklepie niż w moim samochodzie, a za czasów hitowych w ogóle klimy nie było, do czystości nie miałem większych zastrzeżeń, wybór towarów: średni na jeża, z nóg nie zwala, ale bez przesady - niczego nie brakuje. Kupiłem sobie dziesięć napojów Tesco - zamiast red bula - zapłaciłem zamiast 6 złotych za puszke - 2,50 za napoje tescowe, jakość bez zastrzeżeń. Parking OK, specjalne miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych, wózków pod dostatkiem. Żadnego smrodu nie czułem, może dobrze trafiłem, ale naprawdę nie było sie do czego przychrzanić. Jedynie w okolicach gdzie sprzedają rowery jest ciasno, mogliby to inaczej ustawić. W kolejce do kasy stałem moze 4-5 minut, czyli normalnie. Jak wam przeszkadzają pijaczki w okolicy, którzy kupili piwko w tesco, to pogońcie straż miejską, a odwalcie sie od sklepu - robi swoje jak każdy inny. Pamiętam Hita i nie widze, żeby się podogszyło, raczej odwrotnie. A może to jakaś felerna okolica, gdzie wszyscy mają innym za złe? (patrz sprawa kafejki włoskiej po drugiej stronie ulicy - gdzie jakiś fajans za cel życia obrał sobie upieprzenie skądinąd sympatycznego lokalu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajans Re: Co za bełkot, czy was pogięło? IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 11.08.03, 17:05 Kwestie relatywizmu w percepcji rzeczywistosci oraz roznorodnosci standardow i definicji tego co dobre/normalne itd byly juz nie raz poruszane przy okazji watkow o tesco i nie tylko. Zaprosilabym porabana na piwo (ale nie takie no name) na balkon i mozna by sobie podyskutowac o fajnych, przydatnych lokalach i fajansiarzach co sie ich czepiaja. Jednoczesnie popatrzec, powachac i posluchac. Coz, skoro porabana odbiera klime w tesco jako lepsza od tejze w swoim samochodzie, skoro piwo tesco nie gorsze o tyskiego to pewnie i zaplecze tesco ze miesci sie w porabanej standardzie a wiec przyjmuje ze porabana w taka dyskusje raczej nie da sie uwiklac. Tym bardziej ze mam porzadna klime w samochodzie (az glupio) i generalnie wole red bulla (ale obciach). Pozdrawiam:- ) fajans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porabana Re: Co za bełkot, czy was pogięło? IP: 217.11.133.* 12.08.03, 09:30 Fajans co ty mi tu... klimą w samochodzie szpanujesz, ze balkon masz... Daj ci Boże zdrowie i tłuste dzieci na pamiątkę. W kwestii relatiwizmu właśnie pies pogrzebany. Relatywnie rzecz biorac wydaje mi się, ze HIT woniał podobnie, że pijaczków w okolice nie sprowadziło Tesco a klima dziś jest, a kiedys w Hicie nie było.. Oczywiscie relatywnie może się komus wydawać, ze jest coraz gorzej na swiecie itepe i tede, ale to juz na zupełnie inna rozmowę. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajans Re: Co za bełkot, czy was pogięło? IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 12.08.03, 10:00 Prawdaz, dobrze prawisz. Na inna to rozmowe temat, relatywnie rzecz biorac.A kiedys to ja sie cieszylam z pomaranczy pod choinka i z dezodorantu Fa niebieskiego.... Oj poprzwracalo sie w malenkiej blond glowce, poprzewracalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Re: Co za bełkot, czy was pogięło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 19:35 Porabana! Budzisz moja sympatie! Oni tzw. nowi ruscy w naszym wydaniu, wpakowali sie w osiedla bez zieleni, ciasne, substandardowe. Cena ich mieszkan spada, bo architektura paskudna , pretensjonalna, mysli urbanistyczne3j brak sladu a tu jeszcze Tesco. Samochod z klima traci wartosc z kazdym miesiacem. Horror. Winne ich glupoty jest Tesco. Ktos musi. Pozdrowienia od mieszkanca "starego Ursynowa" nie lubiacego supermarketow ale czasem tez robie zakupy w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beger Re: Co za bełkot, czy was pogięło? IP: *.acn.pl 23.08.03, 22:17 Zybi, ale jestes fajny i wogule sie utoszsamiam s tobom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Co za bełkot, czy was pogięło? IP: *.pie.warszawa.sint.pl 03.01.04, 15:39 Zibi, masz rację, nedługo wprowadzą wejściówek do Lasu Kabackiego tylko dla mieszkańców Kabat. Jak komuś się nie podoba to sklepiki osiedlowe czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIMowiec Re: [tania gadka mister Musiala] IP: *.acn.waw.pl 11.10.03, 19:17 Cos mister Musial obiecal ale jakos chyba ma problemy ze spelnieniem tych obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiper12 Re: Trzeba wywalić supermarkety IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.04, 17:13 Ogólnie nie lubię supermarketów i jak flekujecie TESCO to ja się przyłączam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Trzeba wywalić supermarkety IP: *.chello.pl 03.01.04, 18:09 Odpowiadasz na : Gość portalu: wiper12 napisał(a): > Ogólnie nie lubię supermarketów i jak flekujecie TESCO > to ja się przyłączam Ja też się przyłaczam do tej wypowiedzi!!! Wypierdolić TESCO!!!!!! Można w tym miejsu wiele bardziej potrzebnych i pożyteczniejszych instytucji ustanowić np: BARDZO DUŻĄ NOCLEGOWNIĘ DLA BEZDOMNYCH!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasior Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.01.04, 19:59 A może by tak zrobić społeczną akcję zbierania podpisów pod apelem o wypieprzenie tesco z Kabat. Chyba nasi szanowni rajcy nie pozostali by obojętni na ileś tam tysięcy podpisów. Bo sam bojkot tego badziewiarskiego marketu szczerze mówiąc gówno da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: *.bakernet.com.pl 05.01.04, 13:17 A ja mieszkam 200m od Tesco i chce, zeby nadal tam bylo gdzie jest. Lubie robic zakupy w nocy, lubie blisko domu, lubie bez kolejki, lubie tanio. Jak komus przeszkadza widok "gorzej sytuowanych" to jego problem. Mi wcale ta odrobina kontaktu z polska rzeczywistoscia nie przeszkadza, wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baobab Re: Trzeba wywalic z Kabat Tesco.... IP: *.crowley.pl 06.01.04, 13:10 Powinien zostać, ale tylko pod warunkiem, ze Tesco bedzie sprządało cały teren w promieniu 300 m od własnego płotu. Dlaczego władze dzielnicy i mieszkańcy tolerują to zaśmiecanie terenu. np wokół leclerac jest zupełnie czysto a kabaty to jedno śmietnisko Odpowiedz Link Zgłoś