Dodaj do ulubionych

IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA

IP: *.acn.waw.pl 22.08.03, 11:21
cHCIAŁBYM COŚ SIĘ DOWIEDZIEĆ O SP-NI iMIELIN - JAKIE CZYNSZE, FUNDUSZ REMONT.
ITD.JAKIE WŁADZE, JAK Z OFERTĄ KULTURALNĄ DLA MIESZKAŃCÓW?
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 17:18
      Co do kultury- słyszałem, że nieźle tam po koncertach walą gorzałe, ale nie
      wiem czy kulturalnie...poza tym - bryndza...
      • Gość: ewald Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.waw.pl 27.08.03, 12:27
        Jakbyś nie wiedział, że rockmeni jak nie wypiją, to nie zagrają?
        • yes2mike Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 02.09.03, 13:56
          "Galeria Działań" - ul. Marco Polo
          "Dom Kultury Imielin" - ul. Dereniowa

Kilka lat temu wymieniali wszystkie rury na "plastiki",
          pozakladali wodomierze.
          Kilkanascie dni temu w czesci blokow powymieniali rury CO,
          kaloryfery nie nadajace sie do eksploatacji rowniez.. Zalozyli
          termoregulatory "Honeywell", dorzucili zmarzluchom po kilka
          zeberek w kaloryferach, nie zalozyli licznikow ciepla przy
          kalofyferach (ma to swoje zalety :) Klatki odmalowane,
          czyste... O czystosc i zielen nie dbaja dozorcy, ale firma ktora
          doskonale wywiazuje sie z obowiazkow. (nie wiem czy tak
          jest na terenie calej spoldzielni)

Najwiekszy minus:
          Na wielkim boisku - jedynym tak duzym terenie zielonym
          konczy sie budowac kompleks budynkow (rzecz jasna nie
          spldzielni)

W razie klopotow technicznych, zawsze mozna liczyc na
          szybka reakcje..

Jezeli jeszcze cos wymysle - napisze ;)
          • Gość: mega Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.waw.pl 03.09.03, 17:00
            Pytam o kulturę. Przepraszam - czy tam piją? A może piją i biją???
            • yes2mike Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 03.09.03, 18:58
              Mieszkam tu 23 lata i nigdy nie dostalem w morde... Nawet
              nie bylo jakiejs sytuacji w ktorej czulem sie jakos niepewnie.
              • Gość: mega Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.waw.pl 03.09.03, 20:03
                A ja słyszałem od znajomych, że "derekcję" domu kultury nieraz wynoszą do
                samochodu, bo sama już nie może na bani iść na własnych nogach
                • yes2mike Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 03.09.03, 23:29
                  Sczerze powiem ze nie wiem w jakim stanie udaja sie w
                  kierunku domu i za czyje pieniadze ewentualnie pija...

Postaram sie jutro potwierdzic te informacje (sasiadka tam
                  pracuje)

Pozdrawiam.
                  • Gość: Byk Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl 09.09.03, 09:34
                    yes2mike napisał:

> Sczerze powiem ze nie wiem w jakim stanie udaja sie w
                    > kierunku domu i za czyje pieniadze ewentualnie pija...
                    >
                    > Postaram sie jutro potwierdzic te informacje (sasiadka tam
                    > pracuje)
                    >
                    >
                    > Pozdrawiam. Jeżeli pija w pracy, a jest to Dom Kultury to jest już zgroza, że
                    to tolerują władze spółdzielni.
                  • Gość: tez i Imielina Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 17:37
                    to podpowiem: pewnie za te nasze 2zł miesięcznie piją
              • Gość: xxx Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 23:01
                Hi

yes2mike napisał:

> Mieszkam tu 23 lata i nigdy nie dostalem w morde... Nawet
                > nie bylo jakiejs sytuacji w ktorej czulem sie jakos niepewnie.

To prawda. Zasadniczo spokojnie - w odroznieniu np. od Stoklosow lub Natolina
                (okolice Braci Wagow ;-) ).

Jedyny wypadek tego typu byl pare lat temu na Miklaszewskiego - grupa wyrostkow
                za mocno "stuknela" staruszka, ktory zwrocil im uwage, ze zachowuja sie za
                glosno. Staruszek nie przezyl, ale to jedyny wypadek tego typu o ktorym
                slyszalem - mieszkam tu juz ponad 20lat).

Pozatym drobiazgi - np. tez pare lat temu syn wlascicela znanego u w okolicy
                sklepu powybijal po pijaku szyby w paru samochodach na parkingu przy
                Dereniowej. Znany jest tez przypadek, ze paru szczyli uczylo sie srubokretem
                orwierac samochody (uszkodzili zamki w kilkunastu samochodach "pod rzad").

Co do spoldzielni - od kiedy jest nowy zarzad, to panuje spory biurowy
                nieporzadek. Na razie jest ok, ale mam obawy co do tego zarzadu (moze
                nieuzasadnione? - zobaczymy przy najblizszym sprawozdaniu).

Aha, na wiosne w niewyjasnionych okolicznosciach spalil sie w nocy sklep w
                bloku przy Miklaszewskiego 5 i oczywiscie kolizyjne skrzyzowanie Dereniowa /
                Ghandi - instalacja swiatel duzo mu nie pomogla ;-)
                • Gość: oki Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 12:14
                  Wróćmy do domu kultury.Wydaje mi się, że jesteś z zarządu lub Rady, może
                  sprawdźcie dokładnie,ale nieoficjalnie, bo żadna komisja tego nie sprawdzi,
                  chyba że razem urządzą sobie balangę wieczorową porą...
                  • Gość: xxx Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 16:16
                    Hi

Gość portalu: oki napisał(a):

> Wróćmy do domu kultury.Wydaje mi się, że jesteś z zarządu lub Rady, może

Nic z tych rzeczy - poprostu interesuje sie, co sie dzieje dookola.

> sprawdźcie dokładnie,ale nieoficjalnie, bo żadna komisja tego nie sprawdzi,
                    > chyba że razem urządzą sobie balangę wieczorową porą...

Nie mam pojecia. Mieszkam troche dalej i tego nie widzialem. Jezeli ktos
                    mieszka obok, to niech zaczai sie z aparatem lub kamera i strzeli pare fotek.
                    Zawsze bedzie potem ubaw po pachy ;-)))))) A moze webcam? ;-)))
                • Gość: Mike Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl 09.09.03, 09:39
                  To według ciebie to tylko drobiazgi. No, ale w wakacje z wysokiego piętra na
                  Miklaszewskiego przy Dereniowej wypadł młody człowiek, nie wiem czy sam czy mu
                  ktoś pomógł, w tym samym budynku parę dni wcześniej ojciec kochasiowi syna
                  poderżnął gardło. No i jest bezpiecznie?!!!
                • Gość: imielin-meneli Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.chello.pl 09.10.03, 11:02
                  to ja jeszcze dodam że ten slkep się spalił bo się właścicelka nie
                  cche "opłacać",był już ze trzy razy napad na ten slkep,w tym raz z bronią,drugi
                  slkep "u wiesi" też był napadany chyba ze trzy razy,ostatnio 4 pazdziernika.w
                  morde można dostać pod sklepem "żabka" rozebrali tam w wakacje gościa do naga i
                  obili.nie najlepiej jest pod slepem przy ul.i.ghandi.tam też wieczorami się
                  dzieja różne ciekawe rzeczy,jedyny bar na osiedlu"kanion" jest typową
                  mordownią,nie polecam.a przy samej "galerii działań" też mozna mieć
                  pecha.rodzice odprowadzają i odbierają swoje pociechy bo bywało z ich
                  bezpieczeństwem różnie.jest jeszcze slkep przy miklaszewskiego
                  6,w "tunelu"który od rana jest obstawiony prze meneli,zresztą tak samo jak dwa
                  wcześniej wymienione sklepy.samochody też nie sa bezpieczne,bo były przypadki
                  że ktradziono radia nawet ze strzeżonego parkingu na przeciwko marco polo4.ktoś
                  wcześniej pisał że klatki są odmalowane,zapraszam do 2 klatki w bloku przy
                  marco polo2,odmalowano tylko parter:)tak na pokaz.fakt że był wymazany radosną
                  twórczością młodzieży doszczętnie,nawet po podłodze bazgrali.co do samej
                  spółdzielni to na imielinie są najwyższe czynsze na ursynowie.ktos napisał że
                  gorzej jest na natolinie?wolne żarty.imielin-menelin jest najgorszym osiedlem
                  na ursynowie,a to co się dzieje wieczorami przy metrze imielin,przy
                  multikinie,woła o pomstę do nieba.ogólnie odradzałbym imielin.kiedyś były
                  ogłoszenia "kupie mieszkanie w tej okolicy"teraz coraz częściej są
                  ogłoszenia"sprzedam".
          • Gość: Byk Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl 09.09.03, 09:47
            Pieprzysz gościu. Wszystko to, o czym piszesz zrobił poprzedni zarząd, który
            nota bene też był do d.... Jak jesteś z Rady Nadzorczej to nie musisz tu włazić
            tymczasowemu zarządowi do d... bez wazeliny. Co zostało ci jej dużo z czasów
            PRL?
            Wymieniają faktycznie rury od co, ale kto wybrał taką firmę. U znajomych na
            ostatnim piętrze nawet nie płukali kaloryferów a słyszałem, że na ostatnich
            piętrach mieli obowiązek wymienić je na nowe. Ta firma to brudasy i potworne
            chamy. Klną jak przysłowiowi dorożkarze.
            Napisz co chcesz od sygnalizacji na skrzyżowaniu Dereniowej i Gandhi, bo nie
            zrozumiałem.
    • relana Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 07.09.03, 15:18
      Od dawna w tej spółdzielni źle się dzieje. Też tu mieszkam 22 lata, ale takiego
      skoku na kasę jeszcze nie przeżyłam. Członek Rady Nadzorczej, obecnie
      p.o.prezesa przyspawał się do tego stanowiska, pomaga mu w tym przewodniczący
      Rady i przewodniczący Komisji Rewizyjnej. Do tego stopnia byli bezczelni, że
      zgłosili wniosek( oczywiście nie osobiście, tylko przez przedstawiciela, by
      pożal się boże p.o. prezes pełnił funkcję do momentu zarejestrowania statutu.
      Tenże statut uchwalany jest już od ponad roku. Pytam, komu na tym zależy, by
      był taki bałagan.
      Co do kultury na Imielinie to tylko jedna placówka zasługuje na to miano. Jest
      to Galeria działań. W DK Imielin żeczywiście pije się wódę, często jest w
      lodówce i się mrozi. Kierowniczka DK Imielin, z wykształcenia technik
      budowlany, spiła się na imprezie dla emerytów tak, że spadła ze sceny. W jakim
      kierunku ją odprowadzali to jest nieistotne, bo ja wiem, że co najmniej dwa
      kierunki doprowadzą ją do własnych mieszkań.
      • Gość: houston64 Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: 62.233.197.* 09.10.03, 11:26
        witam, na imielinie mieszkam 8 lat (dereniowa). spoldzielnia jawi mi sie jak
        najgorzej. czynsze sa b.wysokie. mobilnosc ich dzialan watpliwa (o wszystko
        trzeba walczyc). moja okolica calkowicie zapuszczona (wywalczone place zabaw)
        wieczorami zamieniaja sie w place do walki z kolejnym litrem. dozorcy (u mnie
        sa) pozal sie boze. niezrozumiala polityka zwiazana z ocieplaniem blokow
        (wybiorczo). rzeczywsice zrobili pare rzeczy (rury, grzejniki, itp), ale to
        spraw nie zalatwia tylko lagodzi objawy choroby. prawda jest to, ze dzialania
        zarzadu/rady nadzorczej zasluguja na obszerny material z cyklu kolejna afera.
        brak miejsc rekreacyjnych dla mlodziezy. sporo snujacych sie meneli. siedziba
        bezdomnych (zaadaptowali przynajmniej 4 smietniki). poza tym infrastruktura ok.
        kultura -imielin probuje cos rzezbic, ale lepiej spuscic zaslone milosierdzia i
        isc do nok. galeria dzialan jak najbardziej ok. wyzszy poziom
        srodkowoeuropejski. nie brakuje sklepow, sklepikow, itp. dwa dobre przedszkola.
        jedna dobra szkola (mysle o panstwowych). jedno w miare dobre liceum. sporo
        narkotykow, szczegolnie po stronie warchalowskiego, itd. uwaga na niektore
        sklepy calodobowe - gromadzi sie tu sporo ciekawych ludzi (wieczor, noc). dobry
        sklep zoologiczny przy dereniowej. ostatnio dobra restauracja (karpielowka).
        nieogrzewany kosciol sw. tomasza (chyba w ksiedze rekordow guinessa ze wzgledu
        na czas trwania budowy 16lat!!). nierownomierny rozklad bankomatow. doskonaly
        weterynarz przy polaka. bazar na dolku (soboty, nd!!). blisko do lasu
        kabackiego, ale pokomplikowane przejscie w zwiazku z rozbudowa plaskowickiej i
        ciagu ulicy od Geanta. dwie rozgrzebane budowy (hala sportowa i chyba remiza)
        bez szans na szybkie zamkniecie. ogromna liczba psow (sam sie do tego
        przycyzniam;)) ). restauracja grecka zorba - srednia, ale jest. pizza hut i
        kfc. sa kafejki internetowe. itd... da sie mieszkac, ale spoldzielnia
        zdecydowanie (przynajmniej w moje czesci) fatalna. ale ludzie mili;)) na
        imielinie (w wiekszosci)
        POMOŻMY BEZDOMNYM ZWIERZĘTOM
        www.pieski.marka-pr.pl
    • Gość: Relana Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl 08.09.03, 11:42
      Wczoraj dowiedziałam się, że DK Imielin zbudowano używając azbestu. Boże! A my
      tam posyłamy nasze dzieci na zajęcia. Tam też odbywają się walne zebrania. Na
      całym świecie takie bomby ekologiczne rozbierają i płacą ludziom odszkodowania
      a u nas? Dzieci i młodzieża naraża się na chorubska.
      Bardzo proszę napiszcie czy Wam coś wiadomo na ten temat.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Zygi Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl 09.09.03, 15:40
        Słyszałem, że Zarząd bezprawnie sprzedał mieszkanie głównej księgowej. Nie było
        uchwały Rady Nadzorczej i odbyło się to wbrew regulaminowi zbytu mieszkań.
        Podobno dali jej 30% upust. Też bym tak chciał. Za co dostała taki bonus.
        Ciśnie się stwierdzenie, że dobrze coś musiała ukryć. Rozdawanie takich bonusów
        to kradzież majątku spółdzielców. Co na to członkowie Imielina?
      • Gość: pueblo Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.rzeczpospolita.pl 09.09.03, 16:07
        bardzo interesuje mnie ten dom kultuty zbudowany na bazie azbestu..
        naglosnię..przeciez to ewidemntne zagrożenie życia...

i_soloducha@gazeta.pl
    • Gość: Gość Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 00:00
      Hehehe zainteresujcie się sprawą sklepu na Miklaszewskiego 14, który powstał
      nie tylko bez pytania ale i wbrew woli mieszkańców. Właściciel sklepu dostał
      koncesję na alkohol (oczywiście również bez wiedzy i bez pytania się
      mieszkańców - koło sklepu w linii prostej to będzie z 50 metrów jest
      wspomniany Dom Kultury Imielin czyli placówka oświatowa dla dzieci) i się
      zaczęło - całymi nocami (sklep działa 24 h - poszła plota, że właściciel
      sklepu w nim zamieszkał ;)) stoją pod klatkami podpici panowie i troszkę
      hałasują przeszkadzając mieszkańcom - p.o. Prezesa co mieszka tak, że widzi
      sklepik i klientele z okna nie reaguje mimo licznych próśb mieszkańców-
      dziwne, dziwne, bardzo dziwne ale i ciekawe ;)
      Jeśli zaś chodzi o wymianę rur CO to faktycznie ekipa udana - bardzo zdolni
      jeśli chodzi o dewastowanie ;)
      Pozdrawiam
      Pozdrawiam
      • Gość: Byk Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 10:22
        Chyba chodzi o Klubik dla dzieci przy Amundsena. Co do alkoholu to zgodę wydaje
        urząd a nie spółdzielnia. Spółdzielnia wynajmuje lokal. Co prawda to lokatorzy
        z najbliższego sąsiedztwa powinni być pytani przez Zarząd czy odpowiada im taka
        a nie inna działalność, ale takiej praktyki w spółdzielni nie ma. Wydaje się,
        że jeżeli mieszkańcy nie życzą sobie takiej działalności, to powinni
        zaprotestować pisząc do Rady Nadzorczej a jeśli to nie pomoże to do Walnego
        Zgromadzenia. Najbliższe Walne już w sobotę. Można przyjść i posłuchać jak
        niektórzy walczą o stołki. Mało jest czasu, by Rada odpowiedziała, ale
        przedstawiciele mogą podpisać wniosek o zwołanie w trybie nadzwyczajnym
        następnego Walnego, na którym można rozpatrzeć różne pisma. Należałoby też
        odwołać całą Radę Nadzorczą a do tego potrzeba 25 podpisów.
        • Gość: *** Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl / *.acn.pl 15.09.03, 14:11
          Rany, co to za spółdzielnia. W sobotę odbyło się Walne. Niestety, zostało
          zerwane z powodu braku qorum. Mieli uchwalać statut. Ale gniot. Przepisują do
          niego całe paragrafy z Prawa Spółdzielczego i Ustawy o Spółdzielniach
          Mieszkaniowych. Ledwo, ledwo zebrło się minimum do podejmowania uchwał. Co to
          za przedstawiciele, którzy nie przychodzą na tak ważne zebrania. Potem
          oburzenie, że źle się dzieje, czynsze rosną. Toż to trzeba by wszystko zaorać i
          budować od początku.
          Był pomysł Zarządu, że docieplenia, wymiana co to modernizacja, która pociąga
          za sobą dopłaty do wkładu budowlanego.
          Obudowy balkomów też są samowolą budowlaną, bo na to potrzeba pozwolenia z
          urzędu a nie ze spółdzielni, ponieważ to zmienia wizerunek budynku i architekt
          projektujący dom może wnieść zastrzeżenia. Pytam więc Zarząd czy występował o
          fragmentaryczne docieplanie budynków, zmianę kolorystyki osiedla, która w
          porównaniu sąsiadującej budowy jest obrzydliwa? Co ci ludzie za nasze pieniądze
          jeszcze wymyślą?
          • lun2 Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 15.09.03, 18:54
            Co to za spdzielnia? A moe, co to za ludzie? Najzsza wyadza spdzielni -
            PRZEDSTAWICIELE. Po co siedziec i obradowac nad statutem. Lepiej jechac na
            majowke (nie odbylo sie zebranie w Maju)lub grzyby(zebranie 13.09). Brak
            szacunku dla mieszkancow, dla ich pieniedzy, przeciez to kosztuje !!!!! Tylko
            krzykacze pilnie przychodza. Pluja na wszystkich. Prywata !!! Wszyatko na
            zasadzie "jedna baba drugiej babie". Opluc, zgnoic, zatrzec raczki. "ktos musi
            byc zly, abym Ja byl dobry". LUDZIE - do czego to prowadzi. Mieszkam tu od 18
            lat. To dobra spoldzielnia. Jest coraz lepiej - to widac na kazdym kroku.
            Trzeba tylko chciec i pomoc, a nie szkodzic. OD TEGO POWINNI BYC
            PRZEDSTAWICIELE I DZILACZE.
            • Gość: IMIELINKa Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 13:49
              Trafiłam na ten wątek i z ciekawościa go przeczytałam. Coż za
              nieodpowiedzialnych ludzi wybraliśmy na swoich reprezentantów! Trzeba ich
              rozliczyć z obecności na zebraniach i jak trzeba to przy najbliższej okazji
              pogonić z tych funkcji. Jak ktoś sie zobowiązał działac, to niech sie
              wywiazuje!. Ma rację Lun2 - to ludzie kształtuja obraz naszej spółdzielni...
              • lun2 Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 16.09.03, 18:53
                cieszy mnie,ze i rozsadni ludzie to czytaja. Nie chcialem poruszac tematu "Dom
                Kultury", aby nie zaszkodzic. Dostalem przykaz od zony i po rozmowie ze
                znajomymi postanowilem napisac. Moje dzieci wychowaly sie w Klubie na ul.
                Amundsena, ktory przez wiele lat prowadzila obecna kierowniczka Domu Kultury.
                Jak przeszla na Dereniowa tam posylam najmlodsze dziecko - chociz to dalej od
                domu. Dlaczego? Wspaniala organizacja, zawsze troskliwe i cieple przyjecie.
                Wiem , ze dobra opieka. Bywam tam dwa, trzy razy w tygodniu i na imprezach dla
                dzieci. Pracownicy, a szczegolnie kierowniczka to wspaniali ludzie. Nie wiem co
                za ....... tak oczernia i z jakiego powodu.Pani Kierownik, ja i inni rodzice
                nie bedziemy anonimowi. Wkrotce pojawimy sie w Domu Kultury. I prosze sie nie
                przejmowac. Pozdrawiamy.(a co do Galerii Dzialan - wspaniala, ale dla
                wybranych, inni odchodza z kwitkiem od progu).
                • Gość: Blokers Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl / *.acn.pl 18.09.03, 09:47
                  Człowieku, to ty ile masz lat skoro dzieci wychowały się na Amundsena. Jakoś
                  nie chce mi się wierzyć by w tym wieku jeszcze było można mieć dzieci. Toż to
                  wieki temu ta pani pracowała w klubiku. Oj, chłopie, beczkę soli zjesz a
                  drugiego nie poznasz, więc nie wygłaszaj opinii jaka to ona wspaniała. Co do
                  Galerii to powiem ci to, że nikt nikogo nie wyrzuca spod drzwi jak jest jakaś
                  wystawa. Jakoś mało imielińczyków, mimo że mają doskonałą sztukę pod nosem
              • Gość: niktważny Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 12:29
                a wiecie że biorą za to pieniądze???
                • amelka33 Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 06.01.04, 18:23
                  to cię dziwi?
      • yes2mike Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA 24.09.03, 01:27
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Hehehe zainteresujcie się sprawą sklepu na
        Miklaszewskiego 14, który powstał
        > nie tylko bez pytania ale i wbrew woli mieszkańców.
        Właściciel sklepu dostał
        > koncesję na alkohol (oczywiście również bez wiedzy i bez
        pytania się
        > mieszkańców - koło sklepu w linii prostej to będzie z 50
        metrów jest
        > wspomniany Dom Kultury Imielin czyli placówka
        oświatowa dla dzieci) i się
        > zaczęło - całymi nocami (sklep działa 24 h - poszła plota,
        że właściciel
        > sklepu w nim zamieszkał ;)) stoją pod klatkami podpici
        panowie i troszkę

Baaardzo interesujace... Wlasnie zmoklem po powrocie z
        zamknietego sklepu.
        Ciekawe kiedy i czy ten sklep kiedykolwiek byl czynny cala
        dobe.
        Mieszkam Na Marco Polo, wiec w kapciach trase pokonuje w
        5 minut (w obie strony)...
        Ciekawe ciekawe. W koncu Ursynow to spora metropolia a
        cala dobe sa czynne praktycznie tylko stacje benzynowe...
        No nic, piwa napije sie w dzien, a tymczasem dziekuje
        autorowi za najswiezsze info dotyczace faktycznych godzin
        pracy sklepu (szkoda tylko ze zmoklem)
        • Gość: imieli-meneli Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.chello.pl 09.10.03, 11:12
          całodobowy jest przy derniowej,w stronę natolina.taki nie duży sklepik w którym
          kiedys była"mazowszanka".
        • Gość: Gosc Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.10.03, 15:24
          A pukales? Ten koles tam mieszka i jak sie zapuka to otwiera i sprzedaje ;)
          hehehehe
    • Gość: emerytka Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.waw.pl 17.09.03, 10:52
      To jeszcze emeryci może przyjdą i opowiedzą, jak na spotkaniu z nimi pani
      kierownik pijana spadła ze sceny? Tak było, wszyscy widzieli, niestety..
      • Gość: Malinka Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.acn.pl / *.acn.pl 18.09.03, 10:00
        Widzi Pani, że jak pisze się prawdę, a jest ona niewygodna, bo nie pasuje do
        wymyślonego obrazu to nikt nie uwierzy. Osiedle jest przecież wcale nieduże,
        ludzie mieszkają po dwadzieścia lat i dłużej, znają się, więc co zauważą to
        powiedzą. Dochodzą do tego naoczni świadkowie i obraz jest gotowy. Pani technik
        budowlany wg wykształcenia i zainteresowań - na budowę. Ja bardzo się wstydzę,
        że nasze osiedle znane jest z grup rockowych, które zakotwiczytły się w DK
        Imielin. Ze Stokłosami kojarzy się poezja śpiewana, z Nok - jazz a z Imielinem
        co? Badziewie. Co na to mieszkańcy? Za ten gniot płacimy. Co do kształcenia
        dzieci, toż przecież rodzice za to płacą. Kierowniczka musi to robić, bo by
        przestała szybko być kierowniczką. Każdy ma instynkt samozachowawczy. Czy wiesz
        starszy człowieku, że są rewelacyjne zajęcia i w Stokłosach i NOK i innych? Bez
        porównania z DKI.
        A ze sceny spadła PIJANA. Wielu emerytów widziało.
        • Gość: Malina Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.10.03, 12:10
          Jak się zapatrujecie na wybudowanie stacji benzynowej po drugiej stronie rtm.
          Pileckiego na skrzyżowaniu z I. Gandhi. jest to w okolicach budującego się
          okrąglaka vis a vis szkoły na Hirszfelda. Stacja benzynowa to również sklep
          całodobowy. Jako, że nowy obiekt graniczy z naszą spółdzielnią to Zarząd
          powinien wydać swoją opinię w porozumieniu z zainteresowanymi mieszkańcami.
          Wczoraj odbyło się zebranie grupy członkowskiej, która powinna być żywotnie
          zainteresowana nowym obiektem, który będzie graniczył z ich miejscem
          zamieszkania i oczywiście Zarząd nabrał wody w usta a była znakomita okazja
          poinformować członków spółdzielni. znowu ten spółdzielczy chłam w zarządzie
          siedział cicho, bo po co plebsowi uchylać rąbka tajemnicy. Kto ma wiedzę ten ma
          władzę.Oby jak najkrócej.
          • Gość: :xyz Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 14:29
            Oj, Malina, Malina - przybrałaś takie logo, które nie pasuje do tego smacznego
            acz krótko żywotnego owocu. Za szybko sie psujesz i co gorsze fermentujesz.
            Jeżeli masz takie wiadomości trzeba było zgłosić to na tym zebraniu o którym
            piszesz. Ale ty wolisz byc w ukryciu. A takie zachowanie pasowałoby do nazwy
            pewnego zwierzęcia chociaż ono wcale na taką nazwę nie zasługuje. Popraw się bo
            unaczej szybko sfermentujesz i robaki cie obsiadą.
          • Gość: xxx Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 17:26
            Zasadniczo jestem za stacja benzynowa, ale spoldzielnia dogorywa.
            Poprzednia ekipa doprowadzila spoldzielnie do stanu rozkwitu. Obecna, zrobila
            poprostu "skok na kase". Zapanowala powszechna niekompetencja. Kierownikow
            (nawet z pionu technicznego) pozwalniano z pracy. Najbardziej mi szkoda bylego
            prezesa do spraw technicznych - zawsze chociaz byl kompetentny i nie bral w
            lape.
            Teraz po osiedlu chodza plotki o niewyplacalnosci spoldzielni i jej upadlosci.
            Ktos ma jakies blizsze informacje na ten temat??
            • Gość: xyz Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 11:57
              No właśnie chodzą plotki i tylko plotki. Jakoś brak potwierdzenia, również na
              tym forum. A XXX życże, aby nie rozpłakał sie z tesknoty, bo nie za kim. A moze
              przenies na drugą strone Wisły to znów bedziesz w kwitnacej Spółdzielni. :)
        • Gość: xenon Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.12.03, 02:28
          > Imielin. Ze Stokłosami kojarzy się poezja śpiewana, z Nok - jazz a z
          Imielinem
          > co? Badziewie

Wolisz nacpanych blokersow rapujacych o zyciu na osiedlu i palacych browna na
          klatkach? Chwala dla DK Imielin, ze chcialo im sie robic cos dla zdolnej
          mlodziezy, ktora znalazla miejsce, gdzie mogla pograc koncerty. Wiele dobrych
          utalentowanych grup stamtad wyplynelo na szerokie wody. Tak, prawda, ze
          gowniazeria czesto pijana na koncerty chodzi. Ale to nic wspolnego z muzyka nie
          ma, ani z tym, ze mlodziezy daje sie szanse grania. To jest przynajmniej dom
          kultury, ktory robic dla kultury cos wiecej niz pogadanki dla grzybiarzy i
          spotkania emerytow.
    • Gość: xyz Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:01
      Zapomniałem dodać, twoje wiadomości co do brania lub nie są co najmniej
      śmieszne.
      • Gość: xxx Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:40
        Dawales?
    • Gość: ja Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 12:03
      TRAGEDIA, NAJWYZSZY CZYNSZ W WAWIE
      • Gość: Sąsiad Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 17:03
        Podaj mi poszczególne składniki swego czynszu celem porównania z czynszami u
        mnie na Stokłosach. Mam znajomych w innych spółdzielniach ursynowskich i wtedy
        będziemy mieli jasność, która spółdzielnia jest najdroższa.

A na razie wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, niższego czynszu przede
        wszystkim.
      • Gość: xxx Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 19:36
        Co do czynszow, to przesada. Za 74m2, razem z woda, place srednio 550zl
        miesiecznie.
        • Gość: major Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 19:42
          Lubię bajki, ale bez przesady...
          • Gość: xxx Re: IMIELIN - CO TO ZA SPÓŁDZIELNIA? PODOBNO ZŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 21:25
            Gość portalu: major napisał(a):

> Lubię bajki, ale bez przesady...

Tzn. co? dozo? malo? Tyle place - aha, to jest mieszkanie wlasnosciowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka