Dodaj do ulubionych

turniej scrabble - dzis

16.09.03, 11:06
Garden Club ul. Wąwozowa 8 [metro kabaty] zaprasza na Turniej scrabble. 16.09.2003
młodzież - 17:15
open - 17:30
Relacja telewizyjna: TVP 3, emisja nagrania w dniu turnieju
godz. 21:45 Wieczorne wydanie Kuriera Warszawskiego
Atrakcyjne nagrody już czekają!
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: turniej scrabble - dzis IP: *.crowley.pl 12.11.03, 15:54
      Gwoli ciekawości chciałam się tylko uprzejmie zapytać, kto właściwie utrzymuje
      ten przybytek, który urządzany jest już od roku i chyba żadnych dochodów nie
      przynosi. Czy jest to ryzyko właściciela lokalu , czy też wszystkich
      nieświadomych członków spółdzielni. I wiadomo już coś o godzinach otwarcia???
      • rubeus Re: turniej scrabble - dzis 12.11.03, 19:26
        AGo - wedle mojej najlepszej wiedzy wyciagnietej z tego co stoi na stronie klubu, to tylko ryzyko właścicela.
        nowa data otwarcia - listopad (miał byc już październik... )

stronka www.gardenclub.pl
      • rubeus Re:garden club 12.11.03, 19:31
        btw. turniej sie tam odbywają regularnie...
        • Gość: Mieszko Re:garden club IP: *.chello.pl 15.11.03, 18:55
          Fakt,ciekawa stronka- i co ciekawe-ujawniono na niej kod do wejścia na teren
          budynku Wąwozowa 8 Czyli każdy może teraz do nas wejść. A więc cały system
          ochrony budynku i naszych mieszkań-który spółdzielnia wykonała za nasze
          pieniądze-to fikcja.
          • rubeus Re:garden club 15.11.03, 21:54
            na stronce to pikuś, bo mało kto się doszuka... (relatywnie)
            kod jest wprost wystawiony na drzwiach klubu od strony forum :/
            • Gość: Mieszko Re:garden club IP: *.chello.pl 16.11.03, 17:52
              No to niezły numer-ale się niektórzy ucieszą. A tak na marginesie -czy nie
              jest zastanawiająca samowola tego Facia ? Kto za nim stoi i o co
              się ....opppierra?? Może ktoś wie?
              • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 17.11.03, 13:23
                Jakim cudem klienntom garden club ma być wolno wchodzić na posesję
                Wąwozowa ?????????/ Jeżeli ten kod działa także przy furtce, to chyba
                administrator może go łatwo anulować. No i po co domofon w kawiarni???
                • rubeus Re:garden club 17.11.03, 17:38
                  AGO - to nie są klienci.
                  Na oko sytuacja wyglada tak:
                  klub oficjalnie nie działa. Od przodu trwaja roboty budowlane, ale w środku jedna sala do gry jest gotowa i tam osoby, regularnie grające i spotykające się na wszelkich turniejach maja miejsce spotkań... a wejscie jest od strony wewnętrzengo dziedzińca.
                  a domofonu w lok użytkowych chyba nie ma... wiec nie mogą dzwonić, coby ich wpuszczono... chyba ????

nie wiem jak to dokładnie wygląda. To są tylko moje przypuszczenia...

• myslacy Re:garden club 17.11.03, 21:27
                Gość portalu: Mieszko napisał(a):

> No to niezły numer-ale się niektórzy ucieszą. A tak na marginesie -czy nie
                > jest zastanawiająca samowola tego Facia ? Kto za nim stoi i o co
                > się ....opppierra?? Może ktoś wie?

Ja nie wiem ... Ale ktoś już kiedyś na ten temat dywagował
                Zobacz:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=6032339&a=8386106
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=6032339&a=8338792
                • Gość: Kroll Re:garden club IP: 195.205.179.* 18.11.03, 15:47
                  myslacy napisał:

> Gość portalu: Mieszko napisał(a):
                  >
                  > > No to niezły numer-ale się niektórzy ucieszą. A tak na marginesie -czy ni
                  > e
                  > > jest zastanawiająca samowola tego Facia ? Kto za nim stoi i o co
                  > > się ....opppierra?? Może ktoś wie?
                  >
                  > Ja nie wiem ... Ale ktoś już kiedyś na ten temat dywagował
                  > Zobacz:
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=6032339&a=8386106
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=6032339&a=8338792

Przeczytałem te zlinkowane strony. No, nie powiem- niezmiernie ciekawe.
                  Dobrze trafiasz-Myślący. Dzięki. A może Darek sie odezwie. Widać po postach- że
                  on , rubeus i AGA dużo wiedzą. Może podzielą się swoimi informacjami...
                  • rubeus Re:garden club 19.11.03, 10:21
                    Gość portalu: Kroll napisał(a):

>Widać po postach- że
                    >
                    > on , rubeus i AGA dużo wiedzą. Może podzielą się swoimi informacjami...

Ja tylko sprawiam tylko takie wrażenie... wiem tyle co inni.
                    • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 19.11.03, 11:18
                      Ja nic nie wiem, usiłuję rozgryść mechanizmy panujące w spółdzielniach.
                      Faktem jest ,że wielu działaczy przewinęło się już przez władze wielu
                      spóldzielni i stosują te same metody. Nazwiska się powtarzają. Rady Nadzorcze
                      przeważnie prowadzone są na sznurku Zarządów.
                      Ponieważ czynsze w Osiedlu Kabaty sa stosunkowo niskie w porównaniu z
                      Ursynowem ,a inwestycje oddawane są w miarę w terminie i taniej niż gdzie
                      indziej na Ursynowie , nikt specjalnie nie może się przyczepić. Prawdziwe afery
                      są gdzie indziej ( przeczytajcie np. watek o sp. JARY)

Ja osobiście chciałabym, aby inaczej wydawane były wspólne pieniądze
                      gromadzone w funduszu remontowym , socjalnym itp.
                      Np . pod hasłem dozielenienie forum rozumiałam dosadzenie prawdziwych drzew
                      i usunięcie części bruku w pasie okalającym bezpośrednio domy. Zamiast tego
                      ustawiono kilka drewnianych skrzynek z ziemią i kilkoma roślinkami.
                      Koszt pewnie ten sam, a efekt żadny . Jest uchwała przedstawicieli pt.
                      wytłumienie forum i dosadzenie zieleni, a nie wiem jaki matoł interpretuje to
                      na swój sposób . Ręce mi opadają, bo nikt nie ma na nic wpływu. Za to
                      właściciel scrabble niedługo ekspanduje, gdzie mu się tylko podoba. Chyba nie
                      chcę mieszkać w wesołym miasteczku, lunaparku, czy innym przybytku tzw.
                      przedsiębiorczych .
                      Zapis w Statucie o "nieuciążliwych usługach " jest jak z gumy - każdy
                      interpretuje go na swój sposób, czyli nawet zapisy prawne skazują nas na
                      samowolę rządzących.

• rubeus Re:garden club 19.11.03, 14:49
                        Aga - z dosadzeniem 'dużych' drzew to chyba nie jest takie proste - nie wiem ile jest 'ziemi' pod forum (tzn. czy te zieleńce nie sa w miejscach 'specjalnych')
                        ale usunięcie części kostki brukowej i posianie chocby tawy i z robienie rabatek napewno poparwiłoby aksutykę to jest niezaprzeczzalne...

A tak na marignesie - Ja cały czas zachodzę w głowę, jak będzie wyglądał wewnętrzny dziedziniec w budynku przy wąwozwej 8...
                        Bo na razie tam jest duża dziura w ziemi - ale chyba garaże bendą czy co ?
                        jak to jest u 'was' rozwiązane'

A co do Garden Clubu - jeszcze nie zaczął działalnosci więc nie jest dane mi go osądzac.

A tak zupełnie na marginesie - spółdzielnia zaczyna się grodzić od strony jęzewskiego, aby uniemożliwić parokwanie 'obcym elementom' na miejscach postojowych przy dembego (swego czasu władze wspominały o tym w biuletynie )
                        • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 19.11.03, 15:23
                          Pod forum nie ma płyty garażowej, tylko biegną instalacje, tzn. tam, gdzie ich
                          nie ma jak najbardziej możmna sadzić drzewa, albo gęste krzewy, to samo
                          dotyczy pasów wdłuż wszystkich budynków otaczających forum.

Właściciele ogródków powinni chyba dostać "komunistyczny" nakaz zasadzenia
                          tam jakis roślin, bo wstyd po 3 latach od zasiedlenia . Takich iglaków
                          przecież nie trzeba w ogóle pielęgnowac,same rosną.

Nie rozumiem stanowiska garden club, niech sobie będzie otwarty powiedzmy
                          do 10.00 dla obcych , a klubowiczów niech wpuszczcza chyłkiem nawet 24
                          godziny na dobę, w kończu szulernie i domy hazardu, gry w pokera itp.
                          działały czesto np. w czasach Al Capone nielegalnie dzięki temu , że były tak
                          CICHO.
                          Ale prowadzenie dziłalnosci do 2.00 nad ranem w domu mieszkalnym pachnie
                          kryminałem i skorumpowaniem dcydentów spółdzielni.

• Gość: Kroll Re:garden club IP: 195.205.179.* 19.11.03, 15:49
                            Gość portalu: AGA napisał(a:

>
                            > Nie rozumiem stanowiska garden club, niech sobie będzie otwarty powiedzmy
                            > do 10.00 dla obcych , a klubowiczów niech wpuszczcza chyłkiem nawet 24
                            > godziny na dobę, w kończu szulernie i domy hazardu, gry w pokera itp.
                            > działały czesto np. w czasach Al Capone nielegalnie dzięki temu , że były
                            tak
                            > CICHO.
                            > Ale prowadzenie dziłalnosci do 2.00 nad ranem w domu mieszkalnym pachnie
                            > kryminałem i skorumpowaniem dcydentów spółdzielni.

> Doskonale że piszesz - a więc Garden Club ma być szulernią. Ciekawe-JAKI
                            ELEMENT TAM SIĘ BĘDZIE ZBIERAŁ- bo faceci co grają w karty na pieniądze - to
                            raczej bycze karki i złote łańcuchy na szyi. Ładnie będzie osiedle wyglądało z
                            takim elementem.
                            Ten Garden Club- to ma być normalny nocny klub z restauracją i wódą ,
                            poszerzony o hazard- i czynny całą noc.
                            Już widzę te Merce i BMW z przyciemnianymi szybami-parkujące pod oknami,
                            bandziorstwo wrzeszczące i butne - a pomiedzy nimi przemykających się chyłkiem
                            mieszkańców
                            Ale kogo wy mieszkańcy obchodzicie- FACIO z Gardena decyduje w Waszej
                            spółdzielni o wszystkim. O WSZYSTKIM - jego słowo jest tu prawem.
                            • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 19.11.03, 15:59
                              Nie wiem , czy to ma być szulernia, ale wiem ,że jak starzy znajomi spotykają
                              się na brydża to przeważnie piją wódkę i strasznie dużo palą papierosów i
                              siedzą do upadłego. Ale oni robią to u siebie w domu a nie w domu CUDZYCH
                              LUDZI. No więc co w końcu postanowiono z godzinami otwarcia tego
                              klubu ?????????//
                            • rubeus Re:garden club 19.11.03, 17:59
                              kroll, ty chyba nie do konca wiesz o czym piszesz... Jaki element, bandziory, BMW, czy wóda Ty chyba na oczy nie widzałeś ludzi grających w scrable, brydża czy szachy - to są nazjwyklejsi ludzie...
                              Część kawisrniania - tam ma być taka cafe jak antich, czy inne tego rodzaju kawiarnie - ciastka, kawy, herbaty, jakiś likier ... i tyle !!!!

A co właścicela klubu - z wątku o Antich Cafe nic nie wynika !!!! to są jakieś bzdury...
                          • rubeus Re:garden club 19.11.03, 17:49
                            1, Zieleń - tu masz 100% racji, ja się zastanawiam, czy im to nie przeskadza ? Choć wystawić szkynkę z jakimiś iglakami, albo czymś innym...
                            Ja rozumimem, że nie ma tam tyle miejsca i ziemi, co w starych zasobach (gdzie mieszkam), ze ludzie pracują itp..

2. Co do klubu scrablowo-brydżowego. AGA przesadzasz... i to o całe kilometry....
                            jaka szulernia, jaki al capone, korumpowanie władz spółdzielni ?
                            Kawiarania będzie działać najpewniej do 22-iej, normalne wejscie do klubu tez do tej godziny.
                            A klub w środku jest solidnie wyciszony (zobac sobie foto na stronie ), więc nic nie będzie słychać. Nie snuj BEZPODSTAWNIE pesymistycznych wizji, bo się 'nakrecasz' sama i innym do okoła też to się udziela...
                            • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 20.11.03, 11:16
                              Nie ma problemu , dla mnie wszyscy w swoich lokalach mogą majstrować sobie
                              nawet bombę atomową, ważne dla mnie jest tylko, że by nie wysłuchiwać pod
                              oknem mojego mieszkania pijackich krzyków i warczących samochodów przez całą
                              noc.

Poza tym jest OK , zwłaszcza zimą.

Ale z tym kodem dotępu to jednak przesadzili.

ps. W kwestii Al Capone mam tylko pozytywne skojarzenia. Wtedy nie afiszowano
                              sie z tym i był przynajmniej spokój.
                              • myslacy Re:garden club 20.11.03, 12:46
                                Gość portalu: AGA napisał(a):

> Nie ma problemu , dla mnie wszyscy w swoich lokalach mogą majstrować sobie
                                > nawet bombę atomową, ważne dla mnie jest tylko, że by nie wysłuchiwać pod
                                > oknem mojego mieszkania pijackich krzyków i warczących samochodów przez
                                całą
                                > noc.
                                >
                                >
                                > Ale z tym kodem dotępu to jednak przesadzili.
                                >

Aga,

Co do kodu to uspokajam - jestem po telefonicznej rozmowie ze Spóldzielnią,
                                dostałem informacje że ten upubliczniony kod został juz zablokowany
                                i miała miejsce rozmowa z właścicielem klubu.

Pozdrawiam
                                J.

PS Jak Wam się podoba ulokowanie szeregu wątków kabackich na forum Mokotów
                                (nie Ursynów)?
                                Trochę dalej, ale moze sympatyczniej... Na Mokotowie chodziłem do przedszkola,
                                podstawówki i studiowałem (no, może na granicy) - więc dla mnie to taka podróż
                                sentymentalna... A może Wyborcza zna nowy podział administarcyjny Warszawy?
                                ;-)
                                • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 20.11.03, 15:20
                                  Ja pochodzę właśnie z Mokotowa i ten bałagan dzis mnie cokolwiek irytuje, a
                                  poza tym niewygodnie ciągle skakac po 2 dzielnicach . Tylko nowe watki
                                  zrobią wreszcie porządek. Czy Ci ludzie z Gazety Wyborczej nie maja co
                                  robić?????
                              • rubeus Re:garden club 20.11.03, 17:22
                                Nie będzie żadnych samochodów - no bo jak ? wjazd na palc forum jest prawie
                                niemozliwy...
                                a co krzyków itp... nie sądze żeby miało to miejsce (incydentalne przypadki)
                                • Gość: Mieszkanka I Re:garden club IP: *.chello.pl 20.11.03, 18:51
                                  Rubeus-ty jesteś inteligentny człowiek-tylko naiwny jak dzieciątko. Ale to
                                  cecha wielu praworządnych i normalnych ludzi-więc potraktuj to jako komplement.
                                  Niemniej- obawy AGI są jak najbardziej słuszne. Garden Club jest szykowany
                                  jako nocna restauracja z pełnym wyszynkiem. Tam w środku będzie 50 stolików-
                                  czyli jest to lokal o pojemności minimum 200 ludzi(5 stolików * 4 0soby) plus
                                  obsługa ,no i te kilkanasie osób opitych piwkim z ogródka.Daje to ciekawą
                                  mieszankę wybuchową-lepszą niż bomba atomowa,o której AGA pisze.
                                  I jak te ponad 200 osób rozgrzanych hazardem i wódecznością wyjdzie nocą na
                                  plac koło fontanny- to pewnie będą cicho jak myszki(przemkną się
                                  bezszelestnie). Bo po nocnych lokalach to chodzą Matki Joanny od Aniołów...
                                  MOżna tylko współczuć ludzim z Wąwozowej i Wańkowicza -jak sie ta cała czeredka
                                  będie rozchodziła i wsiadała do samochodów( tak średnio licząc do 40-5o
                                  codziennie) . Zabka ze swoim wentylatorem to małe piwko. A może wiesz ,kiedy
                                  knajpa zacznie montować swoje wentylatory. To dopiero będzie moc- te latające
                                  czasami samoloty- to niewinne ważki.
                                  I jeszcze jesno- jedną z cech ludzi inteligentnych jest przewidywanie. Także
                                  zagrożeń.
                                  • rubeus Re:garden club 20.11.03, 19:03
                                    Ludzie... co wy się tej wódki uparliscie ?
                                    na podawanie i sprzedaz na miejscu alkocholu wysokoprocentowego
                                    są potrzebne kosztowne koncesje i niełatwe do uzyskania koncesje.

napisałem maila z prośba do właściela Garden Clubu, aby zjarzał tutaj i cokolwiek napisał... bo mi ręce opadają

Odrobine optymistycznie nastawiony Rubeus
                                  • Gość: Saddam Re:garden club IP: *.chello.pl 20.11.03, 22:02
                                    Buhaha od razu Cię zmartwię inteligentna to Ty nie jesteś :) Kurczę napisałem
                                    strasznie długą odpowiedź, ale postanowiłem że ją skasuje bo po co mam się
                                    wdawać w dyskusję z ograniczonymi ludźmi :)

Pozdrawiam

Zły człowiek mierzący 197cm chodzący w dresach i obwieszony złotem ;)
                                  • Gość: Pantomimiczny Koń Re:garden club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 23:05
                                    Witam.
                                    Jestem w miarę regularnym bywalcem Gardenclubu, sądzę więc, że mam jakieś
                                    podstawy do tego by się wypowiedzieć.

Po pierwsze i najważniejsze- po przeczytaniu tego wątku suponuję, że parę osób
                                    tutaj łączy duchowe pokrewieństwo z wszelkimi ludźmi tropiącymi wszędzie Żydów,
                                    masonów, kosmitów i inne żyjątka.
                                    Bo pisanie o "elemencie" , "spotkaniach wódczano-hazardowych" , "bandziorstwie
                                    wrzeszczącym i butnym" - to wedle mego mniemania nic innego jak przejaw
                                    schizofrenii i/lub złej woli. A także obraza m. in. dla mnie.
                                    Rzeczywistość jest zgoła odmienna.
                                    W klubie spotykają się normalni ludzie, szefowie firm, studenci etc. Scrabble
                                    są grą logiczną, a regularnie bywa tu ścisła czołówka krajowa (dziś było 4 z 16
                                    finalistów tegorocznych Mistrzostw Polski) - ergo: rzekłbym, że jest to raczej
                                    intelektualna elita społeczeństwa. Nie ma hazardu, nie ma pijaństwa- jest po
                                    prostu gimnastyka umysłu i spotkanie w miłym towarzystwie. Hałasu- wedle mego
                                    mniemania też nie ma.

Pytanie: czy to się zmieni po oficjalnym otwarciu klubu?
                                    Pewności nie mam, ale nie sądzę. O ile zdążyłem się zorientować- właściciel
                                    klubu ma zamiar utrzymać względną elitarność klubu (wg mnie akurat to
                                    dyskusyjny pomysł) - m. in. przez wprowadzenie Kart Klubowych, zatem nie ma się
                                    co obawiać, że nagle średni poziom przychodzących tu ludzi się obniży. Także
                                    liczba 200 osób przychodzących co noc to jakaś fikcja- póki co 2-3 razy w
                                    tygodniu przychodzi 10-15 osób (a koniec zawsze jest przed godz. 22) - po
                                    otwarciu ta liczba pewnie wzrośnie, ale max do 30-40 osób jednorazowo. Osób
                                    kulturalnych (co poświadczy każdy kto był choć na jednym oficjalnym turnieju
                                    skrablowym organizowanym przez Polską Federację Skrablową). To nie będzie nocny
                                    lokal- tylko miejsce w którym paru zapaleńców będzie mogło się spotkać i pograć
                                    w swoje ulubione gry logiczne.

Zatem proponowałbym zanim się zacznie bić w dzwony na trwogę i lamentować-
                                    najpierw trochę się zastanowić i rozeznać w temacie. W szczególności można
                                    wpaść w każdy wtorek i czwartek o 17:30 i zobaczyć na własne oczy jak to
                                    wygląda.
                                    Nie gryziemy.

A nawiasem mówiąc- jakie to polskie, żeby tak z rozkoszą torpedować każdą
                                    inicjatywę, nawet jeśli ma się o niej pojęcie wielkości pomijalnej.
                                    Taa.. "Mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu..." (Kult) .

Pozdrawiam.
                                    Michał vel Pantomimiczny Koń.
                                  • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.03, 05:24
                                    Antich Caffe też miala być w domysłach ludzi największą pijalnią piwa ala
                                    Ząbkowska, a wyszło na to, ze wielu ludzi nie wyobraża sobie innego
                                    kulturalnego życia. Jesteście naprawdę szaleni ...
                                    • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 21.11.03, 08:09
                                      dajmy się mile zaskoczyć.
                                      Ciekawe, czy młodzież szkolna też ma zwyczaj grywac w scrabble do 2 w nocy
                                  • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 21.11.03, 08:31
                                    Gość portalu: Mieszkanka I napisał(a):

>
                                    > . Zabka ze swoim wentylatorem to małe piwko.
                                    \
                                    Sorry ,że nie na temat, ale w sparwie wentylatora żabki napisałam protest do
                                    działu inwestycji ( za duży i za głośny na 2 biegu) . Prosze zainteresowanych o
                                    poparcie. BŁAGAM!!!!!!!!!!!!!!!Nie chcę wychodzic na jedyną pieniaczkę z
                                    nadsłuchem. Ozdoba budynku to też nie jest.
                                    • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.03, 09:25
                                      .... a jak sie Wm podoba , że Garden Club ma wentylację mechaniczną i ma
                                      również klimatyzację - a wentylatorow nie widać i nie słychać . Dobrze czy
                                      źle ? Myśli facet czy nie ? Dba o interesy mieszkańców czy nie ?
                                    • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.03, 09:39
                                      Będąc na turniejach widziałem osobiście jak przebiegają prace wykończeniowe i
                                      widziałem również ile starań robi p. Gardynik by żyć w zgodzie z mieszkńcami
                                      osiedla . Otóż wszędzie na każdym suficie i ścianach jest 10cm warstwy EKUMATY
                                      ( specjalna powłoka z antyakustycznej maty tłumiąca hałas ) potem idą sufity
                                      podwieszane. Dodatkowo na ścianach ze sprzętem komputerowym zostały
                                      zamontowane blachy tłumiące jakiekolwiek promieniowanie . Pytam więc , dobrze
                                      czy źle ? Aby mieszkańcy z uwagi na brak podjazdu pod Garden Club
                                      nie odczuwali hałasu dostawców , została zakupiona winda towarowa firmy OTIS ,
                                      dostawy odbywają się z poziomu minus 1 . Czy znowu źle ????? A
                                      ogródek , który masowo przyciągał młodzież w wakacje i dawał naszej młodzieży
                                      miłą rozrywkę z pożytecznym ( nauka ortografii ) to też źle ????? Może
                                      ktoś spyta ile pieniędzy otrzymał właściciel za prowadzenie ogródka i opiekę
                                      nad naszymi dziećmi ??????? Od razu odpowiem , zrobil wszystko społecznie
                                      włącznie z wystawianiem i niszczeniem własnego klubowego sprzętu . Miłą
                                      nagrodę ma "chłop" jak se Was poczyta .............. hahaha
                                      • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 21.11.03, 10:16
                                        OK , ale powtarzam pytanie, dlaczego dzieci mają sie uczyc ortografii o 2 w
                                        nocy ???????????????//
                                        • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.03, 12:05

......... 50 % zniżki dla młodzieży do lat 25

...... Serdecznie dziękuję za zgłaszanie uwag i wniosków dotyczących
                                          działalności klubu.
                                          Wstępny regulamin klubu opracowany został bez wiedzy praktycznej i życzenia
                                          Państwa, zostaną starannie przeanalizowane i natychmiast wdrożone.
                                          Stały regulamin klubowy dopracuje „życie” i ogłoszony zostanie w dniu 2004-01-
                                          02.
                                          Skopiowałem część strony www.gardenclub.pl, zapraszam chętnych do
                                          odwiedzin. W klubie gra cała czołówka najlepszych scrabblistów w Polsce , jest
                                          sie od kogo uczyć .

Ja postuluję ponieważ regulamin się dopiero tworzy by nasze dzieci Aga , mogły
                                          przebywać w klubie od 13 do 17 , po godz 17 mogą brać udział wyłącznie w
                                          turnieju sportowym ZA PISEMNĄ ZGODĄ RODZICÓW ! i maksymalnie do ok 21szej.
                                          Klub późnym wieczorem ma być oazą spokoju dla starszych, pełnoletnich ,
                                          pracujących ludzi, którzy czas dopiero czasami mogą znaleźć ok 21szej po
                                          kolacji ..... pozdrawiam i serdecznie do nas zapraszam . Panuje miła i
                                          serdeczna atmosfera a fotki i żarty tam uprawiane należy traktować z
                                          przymrużeniem oka :-))) . Inaczej strona by "zdechła" z .... NUDÓW :-))))
                                          • rubeus Re:garden club 21.11.03, 13:27
                                            do 17-tej , ciut za krótko... moze do 18-tej ? albo 17.30 ?
                                            bo trzeba brać po uwagę ew. 2 zmiane w szkołach...
                                            • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 21.11.03, 13:33
                                              Dzięki prowokacyjnym pytaniom przynajniej czegoś się nowego dowiedziłam.
                                              Myślę ,że bez prowokacji nie byłoby akcji i całe forum zdechłoby z nudów, a nie
                                              tylko strona scrabble.
                                              • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.03, 14:10
                                                ... zadałem sobie trud i znowu coś ciekawego skopiowałem ze strony
                                                www.gardenclub.pl:

Klub jest przeznaczony dla graczy, którzy muszą poddać się tym restrykcjom –
                                                zasad poszanowania mienia oraz dbania o należyty wygląd stanowisk do gry.
                                                Za wyraźne uchybienia w utrzymaniu czystości lub w przypadku zbyt głośnego
                                                zachowania specjalny organ „sąd koleżeński” będzie udzielał: nagany, wręczał
                                                żółtą kartkę lub w powtarzających się przypadkach „kartkę czerwoną”.

Sąd koleżeński powołany zostanie spośród stałych członków klubu, często
                                                przychodzących na grę mających doświadczenie, szacunek i poparcie społeczne.
                                                Interweniował będzie w sytuacjach tylko oczywistych.

Uprawnienia Sądu Koleżeńskiego:

„Żółta kartka” - wpis do akt klubowych bez konsekwencji wykluczenia.
                                                „Czerwona kartka” - okresowe wykluczenie z członkostwa, w zależności od
                                                przewinienia
                                                kara od 1 tygodnia do 3 miesięcy.
                                                Skreślenie z listy członków klubu – za powtarzające się czerwone kartki.

Dlaczego takie kary i tak ostre środki zapobiegawcze ?
                                                1. Nad nami i wokół mieszkają lub śpią ludzie !!!.
                                                2. Na terenie osiedla po godz. 22 obowiązuje cisza nocna.
                                                Szczególną ostrożność należy wykazać wychodząc z klubu . Wszelkie pożegnania i
                                                umawianie się na następny raz należy załatwić wewnątrz klubu lub dopiero po
                                                opuszczeniu terenu osiedla.
                                                3. Konsekwencje moralne i finansowe za hałas ponosi właściciel klubu.
                                                4. Klub nie jest nastawiony na dynamiczną działalność zarobkową . Ma to być
                                                prywatne miejsce spotkań przeznaczone dla kulturalnych hobbystów.

Pomimo tak ostrego i rygorystycznego regulaminu klubowego myślę, że znajdą się
                                                osoby popierające taką formę aktywnego wypoczynku.

PS

Jak obejrzycie jedne z ostatnich fotek to zobaczycie tam takiego dużego
                                                mężczyznę :-))) to ja
                                        • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.03, 13:50
                                          ............. znowu posłużą się kopią ze strony
                                          www.gardenclub.pl .................

WSTĘPNY REGULAMIN „Garden Club”

& 1

Członkiem klubu może zostać osoba , która ukończyła 10 lat , przedstawiła dane
                                          osobowe do rejestracji oraz wniosła opłatę członkowską . Pierwszeństwo w
                                          przynależności mają osoby
                                          zameldowane na terenie S.M.B. „Osiedle Kabaty” . Rejestracja przebywających w
                                          klubie osób jest obowiązkowa , gdyż zabezpiecza interes członków klubu i
                                          stanowi element ochrony.

& 2
                                          GODZINY OTWARCIA

1. Młodzież szkolna niepełnoletnia od 12.00 do 17.00 każdego dnia.
                                          oraz za pozwoleniem rodziców do 22.00 - uczestnictwo w turniejach
                                          2. Juniorzy i dorośli pow. 18 lat bez ograniczeń w godzinach pracy klubu 12.00
                                          do 02.00
                                          3. Ogródek letni czynny jest w godzinach pracy klubu w trybie dziennym 12.00
                                          do 21.45

W okresie nocnym 22.00 do 2.00 obowiązuje absolutne wyciszenie rozmów wewnątrz
                                          klubu oraz zabezpieczenie okien i drzwi wejściowych roletą antywłamaniową .

& 7
                                          Zajęcia z młodzieżą

„Garden Club” będzie organizatorem nauki gry w brydża dla trzech kategorii
                                          wiekowych młodzieży naszego osiedla :

a. młodzież szkolna wiek do 14 lat ( 2 godz. tygodniowo )
                                          b. junior młodszy 15 – 18 lat ( 2 godz. tygodniowo )
                                          c. junior starszy 19 – 25 lat ( 4 godz. tygodniowo )

& 8
                                          Uprawnienia młodzieży

„Garden Club” udostępni młodzieży, w ramach planowanych w &8 zajęć :

BEZPŁATNIE
                                          a. stanowiska internetowe
                                          b. telebim ( komputerową tablicę szkoleniową )
                                          c. sprzęt do zajęć praktycznych
                                          d. klimatyzowane i przestronne pomieszczenia

Młodzież otrzyma wszelką pomoc sprzętową wraz z dostępem do gastronomii
                                          z całkowitym zakazem sprzedaży napojów alkoholowych ( w tym piwa) . Kontrolę
                                          nad tym faktem będzie sprawował instruktor prowadzący zajęcia oraz personel
                                          klubu . W klubie obowiązuje całkowity zakaz palenia tytoniu na salach
                                          szkoleniowych oraz na sali gry .

& 9
                                          Koszty wyszkolenia młodzieży

S.M.B. „Osiedle Kabaty” pokryje koszty :
                                          a) zatrudnienia instruktorów P.Z.B.S. wymienione w & 8 .
                                          Przewidywany koszt zatrudnienia instruktora na dzień dzisiejszy wynosi po
                                          negocjacjach
                                          ok. 40 PLN za pełną godzinę zegarową ( średnia cena rynkowa waha się od 50 zł
                                          do 100 zł )

b) zorganizuje doroczny turniej w scrabble i brydża o Puchary S.M.B. „Osiedle
                                          Kabaty” i będzie aktywnym fundatorem nagród .

& 10

Opłaty za użytkowanie klubu stanowią wspólną składkę na koszty funkcjonowania
                                          klubu :
                                          zatrudnienie personelu , koszty ogólne , amortyzacja wyposażenia , amortyzacja
                                          inwestycji .
                                          Zadaniem symbolicznej opłaty dla młodzieży jest uruchomienie w niej
                                          świadomości , iż wszystko co otrzymują do eksploatacji kosztuje . Pomoże to w
                                          osiągnięciu dyscypliny oraz zaznaczy wymóg poszanowania własności klubowej
                                          oraz uświadomi szkodliwość cech wandalizmu zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz
                                          klubu . Z uwagi na obowiązkową rejestrację przebywających w klubie osób ,
                                          każdemu z członków klubu wydane zostaną karty klubowe , które będą podstawą do
                                          wejścia do klubu i jednocześnie będą stanowiły kartę płatniczą do regulowania
                                          rachunków za barek klubowy .

& 11

Karty klubowe dla młodzieży szkolnej i juniorów do 25 roku życia kosztują:
                                          50% ceny kart dla dorosłych.

PS. Ja osobiście myślę , że ta przysłowiowa 17ta jest warunkiem koniecznym
                                          przygotowania sali do turnieju brydżowego lub scrabblowego , gdyż szczególnie
                                          brydż sportowy wymaga zamiany stołów klubowych na profesjonalne z zasłonami (
                                          regulamin Polskiego Związku Brydża Sportowego - jedna z 49 dyscyplin
                                          sportowych dofinansowywana przez GKKFiS ). Gry są ciche i wymagają absolutnej
                                          ciszy i myslenia w skupieniu , dzieci by dezorganizowały te warunki ( chyba,
                                          ze świadomie wybiera dziecko udział w turnieju sportowym i podporządkowuje się
                                          zasadom ogólnym ). Turnieje odbywają się od 17:30 do ok 21 max 21:30 . Masa
                                          ludzka zazwyczj wychodzi do domów. Jeśli niewielka garstka zapaleńców
                                          ( myślę , że to będą jeden max dwa stoły brydżowe ) pozostanie dłużej
                                          przy drzwiach zamkniętych i opuszczonych roletach to komu to przeszkadza ????
                                          Nic nie slychać nic nie widać więc o co tu chodzi ????
                                        • Gość: Inferno Re:garden club IP: *.pekao.com.pl 25.11.03, 15:02
                                          Diabeł tkwi w szczegółach i tylko uparta baba może czepiać się słówek do usr...
                                          (piiip) śmierci. Wpowiedzi to niedojrzałe i egoistyczne bezpodstawne bo oparte
                                          na domysłach osądy samolubów (te krytyczne).
                                          Czytając wasze posty, drodzy mieszkańcy Osiedla Kabaty odnoszę wrażenie, że nie
                                          wiecie na czym polega mieszkanie w społeczności, bo zamieszczone tu wpowiedzi
                                          właśnie o tym świadczą... pomyliliście się w lokalizacji waszych gniezdek
                                          (tudzież oaz spokoju)lepiej trzeba było zainwestować w dom jednorodzinny w
                                          lesie bądź w kwaterę na cmentarzu komunalnym... gwarantowana cisza i spokój.
                                          Łączę wyrazy współczucia dla właściciela (jak mniemam jedynego inwestora)
                                          Gardenclub'u który musi użerać się ze snobami, nowobogackimi i nienadającymi
                                          się do współżycia mieszkańcami tegoż osiedla.
                                          P.S. Panie Gardynik - może czas pomyśleć o sobie?!
                                          • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.03, 06:37
                                            Czy zauważyliście, że dzieci i młodzież z naszego osiedla grała Turniej
                                            Mikołajkowy w scrabble ?
                                            Szczegóły i fotki na stronie www.gardenclub.pl

pozdrawiam
                                    • wesul Re:garden club 21.11.03, 16:07
                                      Gość portalu: AGA napisał(a):
                                      >(...) Nie chcę wychodzic na jedyną pieniaczkę z
                                      > nadsłuchem. (...)
                                      Po kilkunastu postach zawierajacych jakies urojone
                                      i wyssane z palca "zagrozenia"
                                      w koncu napisalas cos sensownego i prawdziwego.

A co do wychodzenia - na przyszlosc nie trzaskaj
                                      tak mocno drzwiami po nam przeszkadza jak gramy w Scrabble :))))
                                      • Gość: AGA Re:garden club IP: *.crowley.pl 21.11.03, 16:14
                                        Nie wiem gdzie miałabym trzaskać, bo tam nie mieszkam. Nadsłuch był w innej
                                        sprawie, która dotyczy inne osoby i gdzie indziej.
                                        • Gość: jaro Re:garden club IP: *.acn.waw.pl 21.11.03, 21:02
                                          Witam,

Pytanie : ile bedzie kosztowac czlonkowstwo w tym klubie i kiedy ruszy brydz ?:)

Pozdr.
                                          • rubeus Re:garden club 21.11.03, 21:17
                                            Ze strony www.gardenclub.pl

CENNIK KART KLUBOWYCH

Wstępny szacunek kosztów kart klubowych ?Garden Club?:

Poniższe ceny dotyczą opłat za dzienne korzystanie z lokalu klubowego. Ilość wejść w ciągu jednego dnia nieograniczona.

Ogródek przed klubem jest bezpłatny.

KARTY CZASOWE

1. 10 zł - C1 jednodniowy pobyt w klubie w godzinach 12:00 do 2:00
                                            2. 20 zł - C7 karnet tygodniowy skierowany dla gości hotelowych lub ?przyjezdnych?
                                            3. 50 zł - C30 karnet miesięczny dla członków korzystających okresowo z klubu
                                            4. 90 zł - C90 karnet kwartalny
                                            5. 150 zł - C180 karnet półroczny dla stałych bywalców
                                            6. 240 zł - C365 karnet roczny dla zagorzałych fanów klubu

Klub posiada minimum 7 stanowisk internetowych. Opłata za korzystanie zostanie określona
                                            po analizie kosztów amortyzacji komputerów oraz stałych kosztów za przyłącze.

Planuję opracowanie cennika dla posiadaczy Złotych Kart Klubowych : Z90, Z180, Z365.
                                            Złota Karta , oprócz Cxxx dodatkowo uprawnia do korzystania bez ograniczeń z Internetu na terenie klubu w okresie swojej ważności, bez względu na ilość chętnych.

KARTY ILOŚCIOWE uprawniają do całodziennego przebywania w klubie

1. 10 zł - L1 jednorazowe
                                            2. 25 zł - L3 trzy dni gry , ważne w danym roku kalendarzowym
                                            3. 60 zł - L10 dziesięć wejściówek, ważnych w danym roku kalendarzowym

KARTY TURNIEJOWE uprawniają do uczestnictwa wyłącznie w turnieju

1. zapłacenie wpisowego do turnieju ? wysokość określona zostanie demokratycznie
                                            2. podział funduszu nagród: 60% na nagrody
                                            30% koszty organizacyjne w tym koszty sędziowania
                                            10% na fundusz nagród długofalowych

50 % zniżki dla młodzieży do lat 25
                                          • rubeus Re:garden club 21.11.03, 21:18
                                            Gość portalu: jaro napisał(a):

> Witam,
                                            >
                                            > Pytanie : ile bedzie kosztowac czlonkowstwo w tym klubie i kiedy ruszy brydz ?:
                                            > )
                                            >
                                            Cennik podałem poniżej

A klub pełną parą ruszy nakpewniej po Nowym Roku.
                                            Ma być zorganziowany pokazowy turniej brydża sportowego.
                                            • rubeus Re:garden club 21.11.03, 21:23
                                              cennik wyszedł powyżej... dorbne kłopoty z forum...
                                        • sam76 Re:garden club 22.11.03, 12:21
                                          Sporo jak widzę już tu napisano, więc szkoda się powtarzać. Chciałbym tylko z
                                          tego miejsca pogratulować … (ale nie gardenclubowi, bo dla niego są zamiast
                                          gratulacji wyrazy głębokiego uznania za chęć robienia czegokolwiek mimo tak
                                          głupio argumentowanego oporu mieszkańców) tylko … głupocie niektórych
                                          mieszkańców tego osiedla. Proponuję zastanowić się nad tym:
                                          - Ile osiedli w Polsce ma taki Klub?
                                          - Ile chciałoby mieć taki Klub?
                                          Pomijam już tu fakt, iż Klub może godnie reprezentować osiedle. I nie wspomnę
                                          ile trudu trzeba włożyć, aby wypromować osiedle w skali miasta czy kraju.
                                          Reasumując to jak to ktoś wcześniej wspomniał – „postępowanie typowo polskie”.

Heh Koniu !
                                          ”… pokrewieństwo z wszelkimi ludźmi tropiącymi wszędzie Żydów, masonów,
                                          kosmitów i inne żyjątka.”
                                          Ja do Twojej wypowiedzi dodałbym jeszcze „czarownice …” bo to bardzo podobne …
                                          namierzyć – napiętnować – i spalić na środku osiedla zanim zdąży do
                                          czegokolwiek przekonać skazujących.

Jeżeli natomiast chodzi o towarzystwo w Klubie … to wybaczcie, ale chciałbym
                                          aby przynajmniej grupka tych „elementów” - jak to wcześniej wspomniano -
                                          zagościła w niejednym miejscu w którym byłem.

A cała nagonka na Garden Club pachnie mi drodzy mieszkańcy osiedla Kabaty –
                                          despotyzmem kilku jego mieszkańców.

Szczerze powiedziawszy to może nawet lepiej, że to padło na Garden Club, a nie
                                          na dzieciaka 7- letniego, który odbija sobie piłką pod oknem
                                          takich „jegomości” – Klub potrafi się obronić, dzieciak pewnie by się rozpłakał!
                                          Zastanawiam się tylko czy po otwarciu Klubu – ci którzy teraz stoją twardo w
                                          opozycji będą potrafili przeżyć jakąś dezaerację – i pogratulować naprawdę
                                          oryginalnego i godnego uwagi pomysłu.

Ja już dziś gratuluje
                                          Pozdrawiam
                                          I będę zaglądał na to forum, aby zobaczyć po otwarciu Klubu przynajmniej
                                          jednego z tych bohaterów, który będzie potrafił sprostować swoje bezzasadne
                                          zarzuty i przyznać rację.

SAM_

• Gość: Biały Re:garden club IP: *.chello.pl 22.11.03, 22:03
                                            sam76 napisał:

> Sporo jak widzę już tu napisano, więc szkoda się powtarzać. Chciałbym tylko z
                                            > tego miejsca pogratulować … (ale nie gardenclubowi, bo dla niego są zamia
                                            > st
                                            > gratulacji wyrazy głębokiego uznania za chęć robienia czegokolwiek mimo tak
                                            > głupio argumentowanego oporu mieszkańców) tylko … głupocie niektórych
                                            > mieszkańców tego osiedla. Proponuję zastanowić się nad tym:
                                            > - Ile osiedli w Polsce ma taki Klub?
                                            > - Ile chciałoby mieć taki Klub?
                                            > Pomijam już tu fakt, iż Klub może godnie reprezentować osiedle. I nie wspomnę
                                            > ile trudu trzeba włożyć, aby wypromować osiedle w skali miasta czy kraju

> Przetarłem oczy ze zdumienia, że taka skamielina jak ten Sam - jeszcze może
                                            istnieć. Umieć pisać w internecie i z taką emfazą się wypowiadać.
                                            Poczytajcie te sformułowania: godnie reprezentować osiedle czy :trzeba
                                            wypromować osiedle w skali miasta i kraju. O Europie ,biedaczek zapomniał- a
                                            przecież wchodzimy... Naczytałeś się chłopie jakiś propagandówek- słownictwo
                                            masz jak z telewizora za towarzyszy...
                                            Mało wiesz, a jeszcze mniej rozumiesz... Dlatego jesteś robiony przez
                                            wszystkich konia...
                                            A jak piszesz o głupocie ,to popatrz w lustro na tego faceta w twoim ubraniu. I
                                            uwierz- to ci się naprawdę nie śni. To jesteś ty ... bez wątpienia.
                                            >

>
                                            > SAM_
                                            >
                                            • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.03, 12:51
                                              jeżeli jesteś mieszkańcem " Osiedla Kabaty " Panie Biały,to ładny przykład Pan
                                              dajesz . Wyjaśnię pewną sprawę , bo bywam na turniejach i wiem wiele więcej.
                                              Pod nickiem SAM_ pisze młody wykształcony człowiek, grafik komputerowy
                                              z ........... Jasła . Na pewno nie zdążył sie jeszcze naczytać propagandówek w
                                              przeciwieństwie do Pana , Panie Biały . Na osiedlu Kabaty był raz, słownie
                                              raz !!! i został zauroczony miejscem i pomysłem klubu scrabblowego . To , że
                                              strona www.gardenclub.pl tak wygląda to tylko jego wyłącznie zasługa . Brawo
                                              Sam !!! To dzięki jego wielomiesięcznej pracy możemy oglądać i śledzić na
                                              bieżąco co dzieje się ciekawego w klubie. Zadowolone są także osiedlowe
                                              dzieciaki, które w Księdze Gości na stronie www.gardenclub.pl wielokrotnie
                                              podziękowały za opiekę i BEZINTERESOWNE !!! zajęcie się nimi. Poczytaj Pan
                                              wypowiedzi : dziksa, agraffka, zbereźna, ziemniaczek, gniecha, yorg

YORG [12.09.2003 17:31:38 chello212186146250.chello.pl]
                                              Dzięki, dzięki prezentów sterty dla kochanej Pani Jolac. My już wiemy co jest
                                              do wygrania!!!! :))))) Hobit,Lukiś
                                              Yorg,Zbereźna,Dziksa,Madej,Kryjom,Marchewa,Fafa,Grucuś

Uświadomię dalej Pana Panie Biały, że Pani Jola - nick Jolac_ już po raz drugi
                                              organizuje nagrody dla naszych dzieciaków !!!, tym razem przesłała do klubu
                                              łącznie 28 nagród !!!, które z tego co wiem mają być do wygrania na " Turniej
                                              Mikołajkowy dla Młodzieży " . Sam mieszka w Jaśle i widział klub tylko jeden
                                              jedyny raz !!! Pani Jola ( dyrektor Liceum w Wałczu !!! ) nie była
                                              nigdy !!! Jolac_ planuje pierwszą wizytę dopiero 23 grudnia na uroczystą
                                              Wigilię klubową. Zdążyła bezinteresownie, z miłości do dzieciaków i po to by
                                              ich zachęcić do gry w scrabbble, dwukrotnie zorganizować nagrody !!! W sumie
                                              niby obca osoba :-))).

Natomiast Pan Biały chętnie przyłączy się do grupy mieszkańców, która będzie
                                              wyłącznie napiętnowała genialnie zrobione inicjatywy wyjścia naprzeciw
                                              potrzebom naszej młodzieży. Prościej Panie Biały jest nic nie robić tylko sie
                                              wymądrzać !!! .

Zapraszam w takim razie do ponowienia wątku : gdzie można spotkać żuli na
                                              URSYNOWIE ( całe szczęście , ze te haniebne wypowiedzi naszych mieszkańców
                                              zostały wykasowane ) . Otóż naczytałem się , że dzieci z " Osiedla Kabaty " to
                                              właśnie typowe żule przesiadujące na oczku wodnym a ostanio na Placu Forum .

Chcę tylko przypomnieć, że to są nasze dzieci i my wspólnie odpowiadamy za ich
                                              wychowanie - My, w szczególności mieszkańcy osiedla, bo są to albo nasze
                                              dzieci albo dzieci naszych najbliższych sąsiadów.

Jestem ojcem 18letniej córki i 12letniego syna, których natychmiast po
                                              otwarciu będę wysyłał do klubu. Biada Panu i innym , które moje dzieci nazwą
                                              żulami lub podobnie !!! Oczekuję wyjaśnień od Pana , czy ma Pan jeszcze coś do
                                              powiedzenia ???? Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i ludzi przyjaznych
                                              dzieciom :-)))))))
                                              • rubeus Re:garden club 23.11.03, 13:48
                                                dareks - ile kosztuje wstęp na turnieje amatorów ?
                                                bo kusi mnie żeby spróbować zagrać sobie w scrable :)
                                                lata temu próbowałem tej gry raz czy dwa ...
                                                • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.03, 14:03
                                                  .... Rubeus serdecznie zapraszam , składamy się po 2 zł na nagrody
                                                  wigilijne !!! Od każdego turnieju dorosli płacą 2 zł a młodzież symboliczną
                                                  złotówkę ( powstaje pula nagród wręczona 10 najlepszym scrabblistom za okres
                                                  listopad/grudzień 2003 ).... wręczenie nagród na uroczystej Wigilii 23.12.2003
                                                  o godz. 20:00

dodatkowo dorośli płacą 4zł a młodzież 50 % czyli 2 zł na tzw. koszty
                                                  organizacyjne - w połowie turnieju jest poczęstunek :-))))) , super kanapki
                                                  zrobione przez Agnieszkę i Magdę ( mieszkanki naszego osiedla ) : chleb
                                                  jubileuszowy (wiejski) duzy taki za 5,20 z dużego bazarku przy Wąwozowej po
                                                  drugiej stronie KENu, smarowidło babuni z "Artusa" , cebula , ogórek
                                                  małosolny , rzodkieka i przyprawy . PYSZNE !!!

czyli łącznie: 6zł dorośli za ok 4 godziny gry z poczęstunkiem
                                                  3zł młodzież do lat 25 za ok 4 godziny gry z poczęstunkiem

Będzie mi miło i serdecznie sie z Toba przywitać :-)))) Zapraszam
                                                  • rubeus Re:garden club 23.11.03, 14:17
                                                    he he.. to ja się na zniżke jeszcze łapie :)
                                                    postaram się przyjść na któryś z turniejów w przyszłym tygodniu :)
                                            • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.03, 13:20
                                              ....... miło mi zawiadomić wszystkich sąsiadów, że SAM_ będzie kolejnym
                                              organizatorem nagród !!! Bedą to nagrody komputerowe za Wigilijny lub
                                              Noworoczny turniej w scrabble dla młodzieży - BRAWOOOOO !!!! :-)))))))

Kolejny przykład ludzi dobrej woli ..... na razie tylko z zewnątrz.
                                              Podziękowania dla firmy Edbud i SMB "Osiedle Kabaty" za wspaniałe nagrody
                                              wakacyjne dla dzieci. Mieszkańcy, moi mili na razie źle życzący Sąsiedzi ....
                                              przebudźcie się :-)))) Dajmy przyklad naszym dzieciom, jak mają w przyszłości
                                              wychowywać własne dzieci :-)))))))
                                              • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.12.03, 06:42
                                                Czy zauważyliście , że dzieci i młodzież grała w sobotę 6.12.03 Mikołajkowy
                                                turniej w scrabble z licznymi nagrodami ?

Szczegóły i fotki na stronie www.gardenclub.pl.

Nastepny turniej dla młodzieży juz niedługo !

20.12.2003 Wigilijny turniej scrabble

nagrody komputerowe, piłki, encyklopedie, słowniki

serdeczne gratulacje dla organizatora

Darek
                                  • Gość: dareks Re:garden club IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.03, 13:01
                                    ........ aaaa, jeszcze odpowiedź dla Mieszkanki1 :

Zabka ze swoim wentylatorem to małe piwko. A może wiesz ,kiedy
                                    > knajpa zacznie montować swoje wentylatory. To dopiero będzie moc- te
                                    latające
                                    > czasami samoloty- to niewinne ważki.

Wentylatory są zamontowane w oddzielnym pomieszczeniu na poziomie minus 1 -
                                    pasuje ??????? Nic nie słychać i nic nie widać . Zamiast wypisywać głupoty i
                                    domysły, zamiast zionąć zawiścią i nienawiścią - można choćby raz odwiedzić
                                    klub . Gorąco polecam :-)))))))
                                  • Gość: Logan Re:garden club IP: *.sti.net.pl 23.11.03, 22:38
                                    Ja bym wolał żeby zamiast garden clubu , młodzież w tym miejscu rozpaliła sobie
                                    ognisko piła wóde , wina , paliła ziele do rana najlepiej co drugi dzień żeby
                                    móżna sie było smiało przyzwyczaić na osiedlu do tego typu imprez bylo by to
                                    napewno lepsze od Garden Clubu ... przy takim ognisku mogli by sie lać po
                                    mordach ile wlezie zaczepiać przechodni ... to jest dopiero fajna rozrywka ..a
                                    tak to wszyscy spokojnie sobie siedza ,nieprzeszkadzają nikomu, układają te
                                    swoje klocuszki i w pewnym sensie krztałcą się ......nuda !!! Ale o dziwo
                                    prawie wszyscy ludzie na oswidlu so mojego zdania bo wolą zeby ta znudzona
                                    młodzież znalazla sobie inne zajecie jak granie w głupie scrabble czy karty ..
                                    najlepiej zeby młodzieskupila sie na piciu wina i żeby wkońcu dorosła a nie
                                    tylko gry im w głowach ... zastanówmy sie nad tym głęboko bo tak pociuchu mysle
                                    ze chyba jednak lepiej popatrzec na partyjke pokera w Garden Clubie niz za
                                    rogiem dostać klapsa.. (Daje wielki + dla Garden Club'u) spoczywajcie w
                                    pokoju !!! AMEN !!!
                                    • Gość: Rocky Re:garden club IP: *.chello.pl 25.04.04, 13:05
                                      Logan-najlepiej zagrać w pokerka a potem od kolesi dostać klapsa.Ci od pokerka
                                      albo od gry w trzy karty{ mają byc też podobno dyscypliną olimpijską - już na
                                      Różycu ferajna ćwiczy na zgrupowaniu )- bardzo lubią dawać klapsa..
                                      A tak nawiasem ,to masz bardzo skrajne widzenie świata. Oczywiście- jak młodzi
                                      ludzie nie będa rżnąc w karciochy do rana, to będą oczywiście pić wódę i bić
                                      przechodniów.Wyjątkowe widzenie świata-ale raczej to tym od hazardowych gier
                                      karcianych bliżej do wódy czy innych tego typu zachowań -niż niż
                                      młodzieży,która ma znacznie szersze zainteresowania niż rżnięcie w karty-bo
                                      scrable są zasłoną dymną dla zupełnie innej działalności,o której nawet
                                      rozgarnięty 10-co latek na tym osiedlu wie.
                                      I nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich- bo jesteś śmieszny w tym momencie
                                      (albo podpisuj się @ Wszyscy @ -zadufku.

PS.Kształcą -pisze się przez @ SZ @ a nie przez @ RZ @ -ale widocznie czas
                                      spędzałeś przy kartach zamiast uczyć się podstaw ortografii, by w dorosłym
                                      życiu się nie kompromitować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka