Gość: robol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 07:14 A w Warszawie jest dużo świń. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bigdawg Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.nrockv01.md.comcast.net 27.09.03, 07:15 ja tez chce swinke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.powys.gov.uk / 172.16.72.* 27.09.03, 13:30 moj syn ma na imie max ,pani izo to po prostu SWINSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hogata Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.pl / *.acn.pl 27.09.03, 19:55 W mojej rodzinie byly dwa Max-y, oba - spaniele, jeden w W-wie, drugi w Stanach. To jest b. popularne imie. Ale syn to chyba Maksymilian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chinczyk A ja choduje psa! IP: *.chello.pl 28.09.03, 15:33 A ja choduje psa! Na zime go ubije i zrobie z niego glowne danie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigdawg Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.nrockv01.md.comcast.net 27.09.03, 07:16 ciekawe czy gania za kotami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo77 Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.pl 27.09.03, 19:30 Panie Kaziu - Uważaj Pan ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek swinka, a sprawa polska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 07:24 oczywiscie - ogromny podziw dla redaktora gazety ogloszeniowej (d. wyborczej) nie ma wazniejszej sprawy w Warszawie niz swinka a temat prosty, latwy i przyjemny - w sam raz jako lekkostrawna papka towarzyszaca ogloszeniom - na pewno nie zniecheci czytelnika z target marketu ogloszeniodawcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: swinka, a sprawa polska IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 10:00 to ty jeszcze klikasz w banery? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.pl 27.09.03, 09:28 Jak przeczytałem tytuł, to pomyślałem, że to premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabaciak mueller na Kabatach ? IP: *.chello.pl 27.09.03, 10:01 To ja się wyprowadzam tego smrodu nie zniosę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chyba Moeller? Re: mueller na Kabatach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 20:28 Chodzi o Steffena? ;)) Łukasz olczyki@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Świnka mieszka na Kabatach 27.09.03, 12:36 trafiło na ogólnowarszawskie, a winno na ursnowsko-mokotowsko-wilanowskie. artykół powstał pod wpływem watku na tym forum. pan bartosz długo czatował na maxa i jego właściciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 14:15 Gratuluję konsekwencji, Bartku! Wreszcie jakiś miły dla ducha,ludzki temat i trochę luzu w tej zadyszce warszawsko- ursynowskiej. Może jeszcze coś "egzotycznego"? Pani Ewa Sałacka ma np. kapucynkę. Sama widziałam Ją kiedyś w gab. kosmet. pani Reginy Baranowskiej na Puszczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakija Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.prosoft.com.pl 27.09.03, 15:45 ja też mieszkam na kabatach i widziałam tę świnkę,zdziwiłam się,ale uwazam że nie jest to zadne dziwactwo.świnie są bardzo inteligentne,przynajmniej na poziomie psa,a te stareotypy :spasionej,brudnej i obleśnej swini powstały tylko dlatego że sam człowiek do tego doprowadził,chodując je tylko dla mięsa,bo wtedy jedyną żeczą ktorą świnia robi przez całe zycie jest jedzenie i spanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.03, 18:31 Swieta racja.Po ostatnich wyborach (do sejmu i senatu)wiecej niz w Moskwie rakiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 20:54 Dla mnie to nic nowego, u nas na Slasku przybysze dawno juz howali swinie w lazienkach i na balkonach, ale ich togo oduczylismy. Czyzby warszawiacy byli dopiero na tym etapie rozwoju? Wiadomo stolica zawsze jest opozniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 20:56 dziekujemy Kaziu za baaaaaaaaardzo dowcip(n)y post,wiele tu wniosleś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 20:59 Pociesz sie i wy dojdziecie do naszego poziomu ,moze za 50 albo 100 lat.Tylko nie ustawajcie , tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:05 a jak wypelniles ankiete w dziale narodowosc?Slaska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 21:07 Nie metro i pare wiezowcow robia z wiochy miasto, zrozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:09 a jaką narodowość wpisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 21:10 Co ma narodowosc wspolnego z faktami? Odpowiedz Link Zgłoś
niech Rubeus ma racje!!! 27.09.03, 21:13 Przeniescie ten watek na potforum! Nie karcmie ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:13 to śląską wpisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 21:18 Sluchaj tepy baranie, to ze warszawiacy i warszawa to jedne bagno to ogolnie na swiecie znane.To ze to miasto zaludniaja takie tepaki jak ty to tez wiadomo. Czy do twojej tepej mozgownicy nie moze dotrzec, ze trzeba to zmienic, co ma wspolnego ze mowi tak o warszawie Slazak, Niemiec ,Austriak ,Czech , Francuz, o faktach sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.ipt.aol.com 27.09.03, 22:37 Gość portalu: kazik napisał(a): > Sluchaj tepy baranie, to ze warszawiacy i warszawa to jedne bagno to ogolnie > na swiecie znane.To ze to miasto zaludniaja takie tepaki jak ty to tez wiadomo. > Czy do twojej tepej mozgownicy nie moze dotrzec, ze trzeba to zmienic, co ma > wspolnego ze mowi tak o warszawie Slazak, Niemiec ,Austriak ,Czech , Francuz, Niestety powyzszy komentarz raczej negatywnie swiadczy o panskim poziomie. Skoro pan twierdzi, ze "warszawskie bagno" jest ogolnie na swiecie znane to pewnie pan wiele podrozuje albo czesto bywa na forum ONZ, gdzie wszystkie kraje skarza sie jakiez to zle i wstretne jest miasto stoleczne Warszawa. "> o faktach sie nie dyskutuje." Na jakiej to podstawie pan to stwierdza? Posiadam wielu znajomych ze Slaska, ktorzy darza Warszawe bardzo duza sympatia, wiec chyba raczej jest pan w bledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.ipt.aol.com 27.09.03, 22:53 A co sie tyczy swinki, to nie jest to przeciez swinia hodowlana tylko rasa mikro-pig i jesli nie przeszkadza sasiadom to coz w tym zlego. Skoro pan z artykulu tak marzyl o swince, to dlaczego mial by jej nie miec, zyjemy w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 28.09.03, 01:53 Tak masz racje , ja duzo podrozuje,i ciagle slysze , tym samochodem do warszawy nie jedz.Do warszawy lepiej pociagiem lub samolotem.Jesli masz wystarczajaco inteligencji , to wiesz "pan" co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.ipt.aol.com 28.09.03, 06:54 "Tak masz racje , ja duzo podrozuje,i ciagle slysze , tym samochodem do warszawy nie jedz.Do warszawy lepiej pociagiem lub samolotem.Jesli masz wystarczajaco inteligencji , to wiesz "pan" co to znaczy." Hmmm, z powyzszej wiadomosci to wiele nie wynika, szerzenie stereotypow raczej nie wplywa pozytywnie na ludzka mentalnosc. Poza tym nie uwazam, zeby to byla prawda, zdarza sie widziec przeciez samochody na slaskich numerach. Bywa oczywiscie ze sie cos zdarzy, ale nie popadajmy w paranoje. Poza tym do Warszawy lepiej jechac pociagiem tak czy owak, bo korki przyprawiaja o bol glowy. Trudno mi jest czasem zrozumiec slaskie animozje do Warszawy, ja nie mam nic do Slazakow ani nikt z mojego srodowiska. Wy przedstawiacie fakt w ten sposob, jakby to Warszawiacy byli przyczyna wszystkich problemow Slaska. Czemu np. Szczecinianie maja odmienne poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Świnka a sprawa śląska ;) IP: *.acn.pl / 10.64.2.* 28.09.03, 20:32 Witam, jestem ślązaczką od kilku lat mieszkającą w Warszawie i włścicielką Maxa:) zatem obalam teorię Kazika jakoby na Śląsku świnie na balkonach hodowali przesiedleńcy. Panie Kazimierzu (?) moje śląskie pochodzenie jest udokumentowane od 1860 roku. Dokumenty do wglądu. A Max mieszka w mieszkaniu w charakterze psa. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Świnka a sprawa śląska ;) IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 30.09.03, 16:06 Pani Izo! Bardzo, bardzo, bardzo proszę o kontakt. MAX-ymalnie proszę... mój adres: krajczyk@axelspringer.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:14 mało ma wspólnego tak się tylko pytam,jeśli trudno ci odpowiedziec to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl140 Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 28.09.03, 01:54 Co za pomysł żeby dać na ten temat całą pierwszą stronę największej gazety?! W sumie i tak dobrze, że nie przeznaczyli jej na ogłoszenia skoro nie ma o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Świnka z Łodzi IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 14:41 Hej Izo i Rafale, odezwijcie sie prosze! Zajrzyjcie na świnkową stronę, tam znajdziecie wszystko o mojej śwince oraz adres mailowy. www.petpigs-poland.netPozdr.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Świnka z Łodzi IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 14:50 Cos zle wyszlo z tym adresem. www.petpigs-poland.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek BRAWO za odwagę IP: *.acn.pl / 10.64.2.* 29.09.03, 20:19 Ja tam POPIERAM takie 'odstępstwa' od przyjętej normy, że przyjacielem człowieka jest pies (ew. kot). I dobrze... niech ludzie hodują co chcą w domu jako tzw. PET ANIMAL. O ile oczywiście nie jest to groźne dla zdrowia ich i sąsiadów i dodatkowo nie jest w żaden sposób uciążliwe dla innych. Państwo z Kabat mieli chęci i możliwości, a co najważniejsze: ODWAGĘ, hodować coś innego niż stereotypowy zwierzak. BRAVO dla nich. Ludzie rozwijajcie się - a nie tylko "schabowy z ziemniakami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adalbertus Mikro-swinki w PL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 22:57 Piec lat temu przyjechaly do Polski pierwsze mikro-swinki z rodowodami. Dziś jest już ich w Polsce kilkadzisiat zarowno w Warszawie jak i w Krakowie, Chorzowie, Gdansku i kilku innych miejscowosciach. Mikro-swinki z nazwiskiem "Adalbertus". Serdecznie pozdrawiam wszystkie swinki ich opiekunow. - A.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał z Kabat Re: Mikro-swinki w PL IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 12:36 Witamy p. ALbercie. Dziękujemy za pozdrowienia. Iza, Rafał i Max Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Świnka mieszka na Kabatach 01.10.03, 18:06 No wrescie na własciwym forum... szkoda, że nie od poczatku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał z Kabat hmm ... właściwe forum IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 22:53 Witam Dalej chyba wszystko dzieje się na forum Mokotów-Ursynów ? Wątek ten powstał niejako "z urzędu" i od razu w Mokotów-Ursynów. Chyba dlatego też tu jest kontynuowany i nie jest przenoszony na forum kabaty-moczydło. Poza tym mi jest co najmniej niezręcznie samemu zakładać nowy wątek o Maksie :) ... nie sądzę by było się czym chwalić. Nie w tym celu chciałem mieć takiego zwierzaka. Forum kabaty-moczydło czytam regularnie. Niestety nie 'udzielam' się tam gdyż ... trzeba się logować (co wiąże się z założeniem kolejnego dla mnie konta @ ... w dodatku mój nick jest już zajęty). Jeżeli się mylę (z tym logowaniem) - proszę mnie poprawić. Może to mało przekonywujące argumenty dla których nie jestem tam obecny ... ale zawsze ... dla mnie są ważne. GG # 2970900 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.Igras DO RAFAŁA z KABAT ! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 02:51 Panie Rafale! Mój przyjaciel Waldek jest właścicielem serwala afrykańskiego. Dzisiaj z Nim rozmawiałam o Maxie. A może byście tak wparowali obaj na lekcję zoologii do ursynowskiej szkoły? Jeśli wyrazi Pan zgodę, zobowiązuję sie zorganizować takie spotkanie. Myślę, że dzieciaki miałyby niesamowitą frajdę! Serwal jest bardzo dobrze wychowany i obyty z dziećmi. Proszę o mail na adres: igras@autograf.pl Jestem mieszkanką Ursynowa i dziennikarzem Tygodnika PASSA. Z radością zamieścimy zdjęcie Maxa! Serdecznie zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: DO RAFAŁA z KABAT ! IP: *.stacje.agora.pl 08.10.03, 19:00 Z tego co wiem, to takie spotkanie jest już umówione i niestety nie przez tygodnik passa, ale miesięcznik - elu. Pozdrawiam izę, rafała, Maxa i elę Odpowiedz Link Zgłoś
rumba_negro Re: DO RAFAŁA z KABAT ! 08.10.03, 20:28 Gość portalu: bartek napisał(a): > Z tego co wiem, to takie spotkanie jest już umówione i niestety nie przez > tygodnik passa, ale miesięcznik - elu. > Pozdrawiam izę, rafała, Maxa i elę Jedno drugiemu zupełnie nie przeszkadza! Waldek jest otwarty na każde spotkanie, a Warszawa ogrooooooomna! Pozdrawiam! To mój login. Odpowiedz Link Zgłoś
asztet Oj przewraca się w głowach... 02.10.03, 07:35 ...od tego dobrobytu, przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Oj przewraca się w głowach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 09:06 Ja tam wolę czytać na pierwszej stronie o mojej " Śwince sąsiadce " niz o demonstracjach , które są w Warszawie plagą ... Odpowiedz Link Zgłoś