Dodaj do ulubionych

Świnka mieszka na Kabatach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 07:14
A w Warszawie jest dużo świń.
Obserwuj wątek
    • Gość: bigdawg Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.nrockv01.md.comcast.net 27.09.03, 07:15
      ja tez chce swinke
      • Gość: ela Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.powys.gov.uk / 172.16.72.* 27.09.03, 13:30
        moj syn ma na imie max ,pani izo to po prostu SWINSTWO!!!
        • Gość: hogata Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.pl / *.acn.pl 27.09.03, 19:55
          W mojej rodzinie byly dwa Max-y, oba - spaniele, jeden w W-wie, drugi w Stanach. To jest b. popularne imie. Ale syn to chyba Maksymilian?
          • Gość: Chinczyk A ja choduje psa! IP: *.chello.pl 28.09.03, 15:33
            A ja choduje psa!
            Na zime go ubije i zrobie z niego glowne danie!
    • Gość: bigdawg Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.nrockv01.md.comcast.net 27.09.03, 07:16
      ciekawe czy gania za kotami
      • Gość: olo77 Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.pl 27.09.03, 19:30
        Panie Kaziu - Uważaj Pan !
    • Gość: jacek swinka, a sprawa polska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 07:24
      oczywiscie - ogromny podziw dla redaktora gazety ogloszeniowej (d. wyborczej)

nie ma wazniejszej sprawy w Warszawie niz swinka

a temat prosty, latwy i przyjemny - w sam raz jako lekkostrawna papka
      towarzyszaca ogloszeniom - na pewno nie zniecheci czytelnika z target marketu
      ogloszeniodawcow
      • Gość: Smok Re: swinka, a sprawa polska IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 10:00
        to ty jeszcze klikasz w banery? :-)
    • Gość: rafał Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.pl 27.09.03, 09:28
      Jak przeczytałem tytuł, to pomyślałem, że to premierze.
      • Gość: kabaciak mueller na Kabatach ? IP: *.chello.pl 27.09.03, 10:01
        To ja się wyprowadzam tego smrodu nie zniosę
        • Gość: Chyba Moeller? Re: mueller na Kabatach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 20:28
          Chodzi o Steffena? ;))

Łukasz
          olczyki@hot.pl
    • Gość: Smok kochana świnka! IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 09:58
      pozdrowienia ;-)
    • rubeus Re: Świnka mieszka na Kabatach 27.09.03, 12:36
      trafiło na ogólnowarszawskie, a winno na ursnowsko-mokotowsko-wilanowskie.
      artykół powstał pod wpływem watku na tym forum. pan bartosz długo czatował na
      maxa i jego właściciela
      • Gość: ELŻBIETA Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 27.09.03, 14:15
        Gratuluję konsekwencji, Bartku! Wreszcie jakiś miły dla
        ducha,ludzki temat i trochę luzu w tej zadyszce warszawsko-
        ursynowskiej. Może jeszcze coś "egzotycznego"? Pani Ewa Sałacka
        ma np. kapucynkę. Sama widziałam Ją kiedyś w gab. kosmet. pani
        Reginy Baranowskiej na Puszczyka.
    • Gość: smakija Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.prosoft.com.pl 27.09.03, 15:45
      ja też mieszkam na kabatach i widziałam tę świnkę,zdziwiłam
      się,ale uwazam że nie jest to zadne dziwactwo.świnie są bardzo
      inteligentne,przynajmniej na poziomie psa,a te
      stareotypy :spasionej,brudnej i obleśnej swini powstały tylko
      dlatego że sam człowiek do tego doprowadził,chodując je tylko
      dla mięsa,bo wtedy jedyną żeczą ktorą świnia robi przez całe
      zycie jest jedzenie i spanie.
    • Gość: xyz Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.03, 18:31
      Swieta racja.Po ostatnich wyborach (do sejmu i senatu)wiecej niz w Moskwie
      rakiet.
      • Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 20:54
        Dla mnie to nic nowego, u nas na Slasku przybysze dawno juz howali swinie w
        lazienkach i na balkonach, ale ich togo oduczylismy. Czyzby warszawiacy byli
        dopiero na tym etapie rozwoju? Wiadomo stolica zawsze jest opozniona.
        • Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 20:56
          dziekujemy Kaziu za baaaaaaaaardzo dowcip(n)y post,wiele tu wniosleś
          • Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 20:59
            Pociesz sie i wy dojdziecie do naszego poziomu ,moze za 50 albo 100 lat.Tylko
            nie ustawajcie , tak trzymac.
            • Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:05
              a jak wypelniles ankiete w dziale narodowosc?Slaska?
              • Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 21:07
                Nie metro i pare wiezowcow robia z wiochy miasto, zrozum.
                • Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:09
                  a jaką narodowość wpisałeś?
                  • Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 21:10
                    Co ma narodowosc wspolnego z faktami?
                    • niech Rubeus ma racje!!! 27.09.03, 21:13
                      Przeniescie ten watek na potforum! Nie karcmie ludzi!
                    • Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:13
                      to śląską wpisałeś?
                      • Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 21:18
                        Sluchaj tepy baranie, to ze warszawiacy i warszawa to jedne bagno to ogolnie
                        na swiecie znane.To ze to miasto zaludniaja takie tepaki jak ty to tez wiadomo.
                        Czy do twojej tepej mozgownicy nie moze dotrzec, ze trzeba to zmienic, co ma
                        wspolnego ze mowi tak o warszawie Slazak, Niemiec ,Austriak ,Czech , Francuz,
                        o faktach sie nie dyskutuje.
                        • Gość: Krzysiek Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.ipt.aol.com 27.09.03, 22:37
                          Gość portalu: kazik napisał(a):

> Sluchaj tepy baranie, to ze warszawiacy i warszawa to jedne
                          bagno to ogolnie
                          > na swiecie znane.To ze to miasto zaludniaja takie tepaki jak
                          ty to tez wiadomo.
                          > Czy do twojej tepej mozgownicy nie moze dotrzec, ze trzeba to
                          zmienic, co ma
                          > wspolnego ze mowi tak o warszawie Slazak,
                          Niemiec ,Austriak ,Czech , Francuz,

Niestety powyzszy komentarz raczej negatywnie swiadczy o
                          panskim poziomie. Skoro pan twierdzi, ze "warszawskie bagno"
                          jest ogolnie na swiecie znane to pewnie pan wiele podrozuje
                          albo czesto bywa na forum ONZ, gdzie wszystkie kraje skarza sie
                          jakiez to zle i wstretne jest miasto stoleczne Warszawa.
                          "> o faktach sie nie dyskutuje."
                          Na jakiej to podstawie pan to stwierdza? Posiadam wielu
                          znajomych ze Slaska, ktorzy darza Warszawe bardzo duza
                          sympatia, wiec chyba raczej jest pan w bledzie.
                          • Gość: Krzysiek Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.ipt.aol.com 27.09.03, 22:53
                            A co sie tyczy swinki, to nie jest to przeciez swinia hodowlana
                            tylko rasa mikro-pig i jesli nie przeszkadza sasiadom to coz w
                            tym zlego. Skoro pan z artykulu tak marzyl o swince, to
                            dlaczego mial by jej nie miec, zyjemy w wolnym kraju.
                            • Gość: kazik Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.arcor-ip.net 28.09.03, 01:53
                              Tak masz racje , ja duzo podrozuje,i ciagle slysze , tym samochodem do
                              warszawy nie jedz.Do warszawy lepiej pociagiem lub samolotem.Jesli masz
                              wystarczajaco inteligencji , to wiesz "pan" co to znaczy.
                              • Gość: Krzysiek Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.ipt.aol.com 28.09.03, 06:54
                                "Tak masz racje , ja duzo podrozuje,i ciagle slysze , tym samochodem do
                                warszawy nie jedz.Do warszawy lepiej pociagiem lub samolotem.Jesli masz
                                wystarczajaco inteligencji , to wiesz "pan" co to znaczy."

Hmmm, z powyzszej wiadomosci to wiele nie wynika, szerzenie stereotypow raczej
                                nie wplywa pozytywnie na ludzka mentalnosc. Poza tym nie uwazam, zeby to byla
                                prawda, zdarza sie widziec przeciez samochody na slaskich numerach. Bywa
                                oczywiscie ze sie cos zdarzy, ale nie popadajmy w paranoje. Poza tym do
                                Warszawy lepiej jechac pociagiem tak czy owak, bo korki przyprawiaja o bol
                                glowy.
                                Trudno mi jest czasem zrozumiec slaskie animozje do Warszawy, ja nie mam nic
                                do Slazakow ani nikt z mojego srodowiska. Wy przedstawiacie fakt w ten sposob,
                                jakby to Warszawiacy byli przyczyna wszystkich problemow Slaska. Czemu np.
                                Szczecinianie maja odmienne poglady.
                          • Gość: Iza Świnka a sprawa śląska ;) IP: *.acn.pl / 10.64.2.* 28.09.03, 20:32
                            Witam, jestem ślązaczką od kilku lat mieszkającą w Warszawie i
                            włścicielką Maxa:) zatem obalam teorię Kazika jakoby na Śląsku
                            świnie na balkonach hodowali przesiedleńcy. Panie Kazimierzu
                            (?) moje śląskie pochodzenie jest udokumentowane od 1860 roku.
                            Dokumenty do wglądu. A Max mieszka w mieszkaniu w charakterze
                            psa. Pozdrowienia
                            • Gość: rudy Re: Świnka a sprawa śląska ;) IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 30.09.03, 16:06
                              Pani Izo!
                              Bardzo, bardzo, bardzo proszę o kontakt. MAX-ymalnie proszę...
                              mój adres: krajczyk@axelspringer.com.pl
                    • Gość: dino Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 21:14
                      mało ma wspólnego tak się tylko pytam,jeśli trudno ci odpowiedziec to trudno
    • Gość: krokodyl140 Re: Świnka mieszka na Kabatach IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 28.09.03, 01:54
      Co za pomysł żeby dać na ten temat całą pierwszą stronę
      największej gazety?! W sumie i tak dobrze, że nie przeznaczyli
      jej na ogłoszenia skoro nie ma o czym pisać.
    • Gość: J. Świnka z Łodzi IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 14:41
      Hej Izo i Rafale,
      odezwijcie sie prosze!
      Zajrzyjcie na świnkową stronę, tam znajdziecie wszystko o mojej
      śwince oraz adres mailowy.
      www.petpigs-poland.netPozdr.J.
      • Gość: J. Re: Świnka z Łodzi IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 14:50
        Cos zle wyszlo z tym adresem.

www.petpigs-poland.net
    • Gość: felek BRAWO za odwagę IP: *.acn.pl / 10.64.2.* 29.09.03, 20:19
      Ja tam POPIERAM takie 'odstępstwa' od przyjętej normy, że
      przyjacielem człowieka jest pies (ew. kot). I dobrze... niech
      ludzie hodują co chcą w domu jako tzw. PET ANIMAL. O ile
      oczywiście nie jest to groźne dla zdrowia ich i sąsiadów i
      dodatkowo nie jest w żaden sposób uciążliwe dla innych.
      Państwo z Kabat mieli chęci i możliwości, a co najważniejsze:
      ODWAGĘ, hodować coś innego niż stereotypowy zwierzak. BRAVO dla
      nich.
      Ludzie rozwijajcie się - a nie tylko "schabowy z ziemniakami".
    • Gość: Adalbertus Mikro-swinki w PL IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 22:57
      Piec lat temu przyjechaly do Polski pierwsze mikro-swinki z
      rodowodami. Dziś jest już ich w Polsce kilkadzisiat zarowno w
      Warszawie jak i w Krakowie, Chorzowie, Gdansku i kilku innych
      miejscowosciach. Mikro-swinki z nazwiskiem "Adalbertus".
      Serdecznie pozdrawiam wszystkie swinki ich opiekunow. - A.K.
      • Gość: Rafał z Kabat Re: Mikro-swinki w PL IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 12:36
        Witamy p. ALbercie.
        Dziękujemy za pozdrowienia.
        Iza, Rafał i Max
    • rubeus Re: Świnka mieszka na Kabatach 01.10.03, 18:06
      No wrescie na własciwym forum... szkoda, że nie od poczatku...
      • Gość: Rafał z Kabat hmm ... właściwe forum IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 22:53
        Witam
        Dalej chyba wszystko dzieje się na forum Mokotów-Ursynów ?

Wątek ten powstał niejako "z urzędu" i od razu w Mokotów-Ursynów.
        Chyba dlatego też tu jest kontynuowany i nie jest przenoszony
        na forum kabaty-moczydło.
        Poza tym mi jest co najmniej niezręcznie samemu zakładać nowy
        wątek o Maksie :) ... nie sądzę by było się czym chwalić. Nie
        w tym celu chciałem mieć takiego zwierzaka.

Forum kabaty-moczydło czytam regularnie. Niestety nie 'udzielam'
        się tam gdyż ... trzeba się logować (co wiąże się z założeniem
        kolejnego dla mnie konta @ ... w dodatku mój nick jest już zajęty).
        Jeżeli się mylę (z tym logowaniem) - proszę mnie poprawić.

Może to mało przekonywujące argumenty dla których nie jestem
        tam obecny ... ale zawsze ... dla mnie są ważne.

GG # 2970900
        • Gość: E.Igras DO RAFAŁA z KABAT ! IP: *.acn.waw.pl 03.10.03, 02:51
          Panie Rafale!

Mój przyjaciel Waldek jest właścicielem serwala afrykańskiego. Dzisiaj z Nim
          rozmawiałam o Maxie. A może byście tak wparowali obaj na lekcję zoologii do
          ursynowskiej szkoły? Jeśli wyrazi Pan zgodę, zobowiązuję sie zorganizować takie
          spotkanie. Myślę, że dzieciaki miałyby niesamowitą frajdę! Serwal jest bardzo
          dobrze wychowany i obyty z dziećmi. Proszę o mail na adres: igras@autograf.pl
          Jestem mieszkanką Ursynowa i dziennikarzem Tygodnika PASSA. Z radością
          zamieścimy zdjęcie Maxa! Serdecznie zapraszam!
          • Gość: bartek Re: DO RAFAŁA z KABAT ! IP: *.stacje.agora.pl 08.10.03, 19:00
            Z tego co wiem, to takie spotkanie jest już umówione i niestety nie przez
            tygodnik passa, ale miesięcznik - elu.
            Pozdrawiam izę, rafała, Maxa i elę
            • rumba_negro Re: DO RAFAŁA z KABAT ! 08.10.03, 20:28
              Gość portalu: bartek napisał(a):

> Z tego co wiem, to takie spotkanie jest już umówione i niestety nie przez
              > tygodnik passa, ale miesięcznik - elu.
              > Pozdrawiam izę, rafała, Maxa i elę

Jedno drugiemu zupełnie nie przeszkadza! Waldek jest otwarty na każde
              spotkanie, a Warszawa ogrooooooomna! Pozdrawiam! To mój login.
    • asztet Oj przewraca się w głowach... 02.10.03, 07:35
      ...od tego dobrobytu, przewraca.
      • Gość: misia Re: Oj przewraca się w głowach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 09:06
        Ja tam wolę czytać na pierwszej stronie o mojej " Śwince sąsiadce " niz o
        demonstracjach , które są w Warszawie plagą ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka