Gość: realista Ale księzniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:24 pani nie ma ochoty podnieść kawałek 12 kg pakunku...księzniczka się znalazła albo księciuno, który nie może zamówić sobie paczki do pracy skoro nie ma go w domu. Buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Ale księzniczka IP: 188.33.142.* 07.01.10, 10:36 A może "księżniczka" lub "księciunio" jest osobą niepełnosprawną lub ma chory kręgosłup i co wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fackir To firma kurierska świadczy usługi IP: *.tktelekom.pl 07.01.10, 10:55 i za to bierze pieniądze. inna sprawa, że nie każdy może odebrać w pracy przesyłkę. co ma z nią dalej zrobić? jeśli może i dojeżdża samochodem to OK. ale jeśli komunikacją publiczną i pieszo to dźwiganie 12kg dla silnego faceta będzie sporym wysiłkiem a co dopiero dla "księżniczki" Odpowiedz Link Zgłoś
vanite Re: Ale księzniczka 07.01.10, 11:51 Widać, że Pan nie mieszka w dużym mieście. I tak, "księżniczka" nie ma ochoty, ani możliwości, dźwigać 12 kg paczki przez pół Warszawy. Chyba bym sobie musiała w autobusie na głowie ją postawić, bo niestety komunikacja miejska jest zatłoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
robmar2007 piszemy: odebrać tę paczkę, czekać na tę paczkę... 07.01.10, 10:27 Kto pisał ten artykuł? Analfabeta czy "redaktor"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&s Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:27 wszystko zależy od kuriera i organizacji pracy. warto by było przy zamówieniu określić godziny w których będzie się w domu, by odebrać paczkę, natomiast kurierzy mogliby jeździć na dwie zmiany od 7 do 15 i od 12 do 20. wtedy wszyscy by byli szczęśliwi - kurierzy bo wiedzą że klient będzie w domu w tych godzinach i wtedy może go zastać oraz klienci ze w godzinach w jakich podali mogą się spodziewać kuriera. niestety polska to dziwny kraj w którym wszyscy oskarżają wszystkich a nikt nie chce pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LiliMarlene Re: "Kurierzy traktują klientów, jakby nie byli d IP: *.noname.net.icm.edu.pl 07.01.10, 10:40 Miałam ostatnio nieprzyjemność kontaktu z panami z GLS'u. Paczka za pobraniem. Akurat miałam kilka dni urlopu więc zamówiłam przesyłkę do domu (a nie jak zazwyczaj do pracy). Na śledzeniu widzę, że "w doręczeniu". Cały dzień siedzę w domu i do 15 - nic. Zdenerwowana zadzwoniłam na infolinię, która podała mi nr do kuriera. Zadzwoniłam, z pytaniem czy dostarczy mi ją dziś, bo wiem że pracują do 16 i bla bla bla. Kurier na to, że będzie o 17. 18:30 wściekła znowu dzwonię do kuriera, z pytaniem gdzie jest moja paczka, bo miała być o 17? On na to uroczo, że "zapomniał" i będzie za 10 minut. Przyjechał ok 19. Cały dzień zmarnowany. Z innymi firmami nigdy nie miałam problemów, szczególnie jak wpisuję jako adres dostawy adres pracowniczy z zaznaczeniem godzin kiedy mogą mnie tam łapać. Odpowiedz Link Zgłoś
tankiannn Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu 07.01.10, 10:43 Miałem taką samą sytuację, kurier GLS zadzwonił o 6 rano i bezczelnie oznajmił, że będzie ok 12. Cóż za chamstwo. Jest jednak jedna firma, gdzie kurierzy są kulturalni i schludnie ubrani, to UPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Zawsze można się dogadać IP: *.chello.pl 07.01.10, 10:47 Wszystko zależy od ludzi - jeśli jesteś bucem i chamem to nieważne czy nosisz garnitur czy ubranie kuriera.Ale pozwólcie że opiszę typowy dzień pracy kuriera DPD - byłem nim 4 lata - a propo's piszecie o doręczaniu a nie zapominajcie że kurier musi również odbierać paczki od nadawców. 7 rano - sortownia magazyn pobieranie przesyłek(ilość jest drugorzędna ważna jest ilość adresów pod które trzeba dotrzeć)9 rano wyjazd z firmy jak się jedzie bez korków to ok 9.30 można zacząć doręczanie- teraz proste zadanie matematyczne- jest do odwiedzenia ok 60-70 adresów doręczeniowych i około 15 do odbioru paczek - policzcie ile czasu powinna mieć doba licząć że jesteście co 15 minut u klienta- niestety część paczek nie zostanie doręczona bo to fizycznie niemożliwe.W każdym razie w okolicach 18- 19 kurier kończy pobyt na swojej strefie.Teraz jazda na magazyn- zdanie paczek niedoręczonych,wysłanie nowych,dreptanie do biura , stanie w kolejce do kasy żeby rozliczyć pieniądze pobrane od klientów,zdanie dokumentów zabranych od odbiorcy(umowy faktury itp) i nareszczie ok 20-21 można ruszyć do domu. A co do dostawy w godz 18-22 jest grupa kurierów jeżdżących w tych godzinach tylko że trzeba za to dopłacić.To mówiłem ja...były kurier DPD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-a-r-s GLS - masakra... IP: 195.116.95.* 07.01.10, 10:49 GLS to jedyna firma kurierska, ktora jeszcze nigdy nei dostarczyla mi bezposrednio paczki! Zawsze musialem sie po nia fatygowac na drugi koniec miasta... Inni dzwonili, zostawiali namiary, mozna sie bylo skontaktowac, umowic na inna godzina, ale GLS - NIGDY! Ale 2 lata temu przesadzili... Zamowilem towar ze sklepu (mozliwosc wysylki jedynei GLSem). Paczka miala byc w czwartek - nie bylo. Dzwonie do nich - mowia ze nie bylo adresu pelnego (podobno sklep nie wpisal), ale juz sie dowiedzieli jaki (podali moj adres przez telefon!). Paczka bedzie w poniedzialek. Poniedzialek - nie ma. Dzwonie... Czemu nei ma mojej paczki? Bo nie ma adresu... Sic!! Podalem adres - stwierdzili ze bedzie we wtorek. Wtorek - nie ma - dzwonie... Czemu? Zgadnijcie... Brak adresu... Sroda... Czemu nie ma paczki? Brak adresu... wiec... odeslalismy do nadawcy... Masakra. Zlozylem reklamacje i dostalem piekne pismo z informacja: reklamacja nie uwzgledniona poniewaz skladac moze jedynie wysylajacy... A ja bylem odbiodca! Omijam GLS z daleka! Jak nie ma innej mozliwosci przesylki to rezygnuje z towaru... Szkoda nerwow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral UPS bardzo podobnie zero informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:50 i awizo informujące że po kolejnej nieudanej próbie dostarczenia paczkę mogę sobie odebrać sam - wolę Pocztę Polską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_r_m Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.toya.net.pl 07.01.10, 10:57 Poczta Polska robi to samo, tylko raz zdarzyło mi się odebrać paczkę od listonosza, zwykle jest awizo: adresata nie zastałem, raz listonosz był tak bezczelny, że takie awizo dał mi do ręki bo akurat się spotkaliśmy, ale wolę to niż zostawianie paczek u sąsiada, z którym nie do końca się lubimy, tam zwykle paczka leży ponad tydzień zanim sąsiad raczy mnie o tym poinformować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 17:59 dziwne zeby listonosz np na miescie w centrum wkładał opony od samochodu do torby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusiak Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:00 Osobiście miałam w środę "przyjemność" z kurierem z GLS. Telefon o 7.05. Pan sie przedstawia, zaskakuje mnie informacją, że dzis między 10 a 12 jest w rejonie mojego domu i o której może być. Ze śmiechem odpowiadam, że niestety o tej porze to nie ma nikogo w domu i pytam, czy nie mogłby przyjechac po 16 (nawiasem mówiąc przy składaniu zamówienia w uwagach zaznaczono wyraźnie, że odbiór po 16.30 i nikt z firmy w której zamawiałam towar nie zgłosił zastrzeżeń co do godziny). Pan na to, że o tej porze to jego juz tu nie bedzie. Więc pytam, czy możemy się umówić na jutro po 16.30. Nie. To za późno. Więc po raz kolejny ze śmiechem (byłam w dobrym humorze) pytam się pana to co teraz. A ten się mnie pyta z czego ja sie tak cieszę?? Własciwie to nie wiem z czego. Kurier proponuje mi odbiór osobisty. Okazuje się, że siedzibę maja w Strykowie (a ja w Łodzi mieszkam i sklep z którego zamiawiałam towar mam 20 minut drogi od domu, ale połaszczyłam sie na gratisową dostawę). W pracy dotarłam do nr przesyłki, na stronie GLSu natknęłam się na informację, że przesyłki dostarczają do godziny 20. Zadzwoniłam do BOKu i tu miły pan stanął na wysokości zadania, bo okazało się, że mogę zmienic adres dostawy (czego kurier nie był łaskaw mi powiedzieć zbyt zajęty dociekaniem czemu mi tak wesoło) i paczke dostarczono mi następnego dnia w okolicach południa do pracy. Jednym słowem dla pana z BOKu piątka z obsługi klienta, dla kuriera niestety wielki minus, bo nie umiał się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 150.254.111.* 07.01.10, 11:03 To samo z firmą Siódemka... kurier nawet chciał za 2 dni dopiero przyjechać aby odebrać przesyłkę... Nie mówiąc już o tym, że odbiór popołudniu to już za trudna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANZELM_CIUMLASA Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 188.33.121.* 07.01.10, 11:07 Kurierzy Polskiej Poczty także zostawiają paczki u sąsiadów. To taki wiejski, polski zwyczaj. Dlatego już dziś wpisz się na listę poparcia BEZPARTYJNEGO kandydata na prezydenta RP 2010 - ROMANA WŁOSA i weź udział w BEZPŁATNYM losowaniu cennych nagród takich jak samoloty, szybowce, samochody, sprzęt RTV/AGD, itp. Szczegóły w internecie po wpisaniu hasła "roman włos" - w cudzysłowie dla odsiania wyników wyszukiwania, które nic nie wnoszą. Pozdrowienia, ANZELM CIUMLASA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAMIAN Nie tylko GLS IP: *.tpnet.pl 07.01.10, 11:16 Prawie wszyscy kurierzy są tacy sami. Przyjeżdżają pod dom o 10 i się wielce dziwią że mnie nie ma. Tak jakby sami wtedy nie byli w pracy. A potem rzucają focha, że wymyśliłem sobie że wrócę z pracy po 16. Tak jakby nie mogli wcześniej chwycić za telefon i sprawdzić czy będę. W końcu nawet gdyby na nich czekał przez tydzień, to może się zdarzyć że będę pod prysznicem. Albo jak chcieli mi pralkę przywieźć dopracy lub 80 kilogramowy regał. A jak już dostarcza to chcą uciekać, zanim sprawdzę stan przesyłki. A tu stop. Nie ma ucieczki. Zawsze każę im czekać i patrzeć jak skrupulatnie sprawdzam stan przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier Re: Nie tylko GLS IP: *.skomur.pl 25.04.13, 22:11 Pójdź sobie do pracy na miesiąc jako kurier to będziesz inaczej śpiewać;)))) a jak zamawiacie paczki to podawajcie adres taki gdzie rano jesteście ;)) np do pracy! bo kurier 24h z paczkami nie jeździ i to też jest człowiek do cholery!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Nie tylko GLS IP: 94.141.151.* 10.01.14, 12:58 racja. odbiorcy kompletnie nie szanuja kurierow, najlepiej by bylo gdyby wozilo ich po wsiach jak gownem w przereblu a nikt nie mysli o tym ze wiekszosc jest na swojej dzialalnosci i jak za duzo bedzie jedzil bez sensu i planu to po pierwsze straci wiecej swojej kasy na paliwo i straci czas ktory moze spedzic z rodzina. a jak pewnie kazdy wie jezdzenie po malych miejscowosciach zajmuje duzo czasu i kosztuje sporo nerwow i paliwa nie zapominajac o zuzyciu auta na tych wiejskich wertepach. pomijam juz fakt ze zaladunek trwa od 2 do 3 godzin i zdanie na powrot okolo godziny a za to jak i za dojazd do rejonu nikt nie placi wiec 4 godziny dziennie robi sie za beduina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trochę wyrozumiało Re: Nie tylko GLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.15, 17:31 Ludzie Ci ludzie pracują. Można bez problemu przecież umówić dostawę do pracy to nie boli. nie żyjemy w epoce kamienia łupanego. Najlepiej mieć pretensje do kuriera jaki on zły i niedobry. Ten człowiek od rana jeździ z paczkami a tu niespodzianka 10 klient i kolejny którego nie ma w domu. Zadzwonić owszem tylko weźcie pod uwagę że kurier ma 80 stopów (tzn.miejsc dostawy) i gdyby miał tak do każdego dzwonić i jeszcze nie daj Boże zmieniać adres dostawy to pomyślnie kiedy by wasze paczki do was dotarły. A poza tym oplacacie jego rachunki telefoniczne. ..nie nie każdy kurier ma służbowy telefon. Ja rozumiem że ludzie różni bywają ale nie mierzcie wszystkich jedną miarą. I to tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier GLS Re: Nie tylko GLS IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.01.15, 14:32 DAMIAN życze Ci żebyś przeżył choć jeden dzień z życia kuriera to wtedy sobie pogadamy mając najmniej 50 adresów do obskoczenia i ciekawe czy też byś był szczęśliwy jak taki delikwent jak ty przetrzymuje bo chce zobaczyć co jest w paczce. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ren Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:17 Hehe. Jasne, że tak działają firmy kurierskie. Zawsze jak mogę to wybieram Pocztę Polską. Taki GLS dajmy na to ma Łódzką siedzibę w Strykowie (jakieś 30km od mojego domu). Jak mnie nie ma w domu, to zostawiają awizo, że paczka do opebrania w Strykowie. Jak już uda się umówić z kurierem na np. 15:00 to przychodzi o 12 lub 18. Miałem dokładnie takie przypadki. Jak zamawiam Pocztą, to przynajmniej z awizo idę kilka bloków dalej i odbieram paczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć_alla Strzeżcie się firmy kurierskiej sprinter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:18 Owszem, GLS rzeczywiście świadczy nienajlepiej swoje usługi, ale i tak prawdziwy szok spotkał mnie, gdy zamówiona w internecie przesyłka miała dotrzeć za pośrednictwem firmy warszawskiej SPRINTER. Przesyłka z Grodziska Maz. do Warszawy. Po 2 dniach od wysyłki zadzwoniłam do Sprintera z zapytaniem czy może dziś planują dostarczyć mi paczkę. Odpowiedz brzmiała, ze nie, bo z opoznieniem odebrali ją od nadawcy. "Proszę oczekiwac jej jutro". Jutro minęło, paczki nie ma, więc dzownie i pytam czy to dziś jest mój szczęsliwy dzien. "Niestety, przepraszam, ale Pani paczka, z uwagi na zamieszanie przedswiąteczne dotrze do Pani dopiero w poniedziałek." Wykazałam się zrozumieniem, czekałam w poniedzialek, nic. We wtorek żądałam wręcz informacji, gdzie jest moja przesyłka. Panienka niezbyt zadowolona, ze zawracam jej tyłek poinformowąła mnie (nie, nie od razu, po kilku telefonach :) ) że "niestety przesyłka na Pani nazwisko nie została w ogóle nadana. Nie mamy jej." Oczywiście straciłam cierpliwość, a Panienka zaczęła snuć coraz ciekawsze bajki na temat mojej przesyłki, min. że wysłali do nadawcy maila, czemu nadawca (sklep internetowy) nie nadał do mnie paczki (sic!) i czekają na odpowiedz, wiec jestem jakaś nienormalna, ze sie na Panienkę wydzieram. Sklep internetowy oczywiscie przesylke nadał, tego dnia miał juz kilka telefonów ze skargami na firmę kurierską. Omijajcie tę firmę z daleka. O poziomie rozmów z pracownicami przyjmującymi zlecenia już nawet nie chce mi się pisać, do tego obiecują, że jak tylko sprawdzą w systemie, co się dzieje z przesyłką to odzwonią. Nie oddzwaniają rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Składziński Re: Strzeżcie się firmy kurierskiej sprinter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 13:33 Szanowna Pani, rozumiem Pani rozgoryczenie ale sprawę bardzo łatwo wyjaśnić po czyjej stronie leży wina!!! Wszyscy kurierzy, w tym także kurierzy reprezentujący firmę Sprinter za każdym razem odbierając jakąkolwiek i dokądkolwiek przesyłkę od nadawcy (w tym przypadku firmy Katmark) wypisują dowód nadania świadczący o przekazaniu przesyłki do doręczenia. Niestety ani Pani ani sklep internetowy Katmark nie dysponował takim dokumentem, więc jeśli pisze Pani "sklep internetowy oczywiście przesyłkę nadał" to czy Pani czy sklep napewno dysponuje odpowiednim dokumentem, ż którym bardzo chętnie się zapoznam. Po Pani telefonach do naszego biura, pracownicy dołożyli wszelkich starań aby na tak stanowcze Pani słowa sprawę wyjaśnić. Osobiście kontaktowałem się telefonicznie z właścicielką sklepu, która po sprawdzeniu przyznała, że Pani paczka nie została wysłana, a co za tym idzie nie została przekazana nam do przewozu!!! Uważam, że sformułowanie "panienka niezbyt zadowolona" jest zbyt daleko idącą interpretacją, ponieważ mimo nie posiadania przez Panią numeru dowodu nadania próbowała sprawę wyjaśnić!!! Również wspomniany przez Panią "kontakt z nadawcą" można tylko jednoznacznie ocenić jako chęć i zaangażowanie w rozwiązanie Pani sprawy. Reasumując, żądam od Pani przeprosin za tak daleko mijający się z prawdą wpis dotyczący reprezentowanej przeze mnie firmy. Reasumując przesyłka, o której Pani pisze NIE ZOSTAŁA NADANA przez firmę Katmark wobec czego w żadnym stopniu firma SPRINTER nie może brać za nią odpowiedzialności. Zgodnie z naszym regulaminem wszystkie reklamacje, w tym także reklamacje dotyczące opóźnień w doręczeniu rozpatrujemy po pisemnym jej złożeniu ze wszystkim szczegółami dotyczącymi procesu przewożenia przesyłki (kserokopia dowodu nadania). Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia są wystarczające!!! Niniejszym żądam od Pani przestawienia stosownych dokumentów potwierdzających Pani racje, albo usunięcia wpisu satwiającego firmę SPRINTER w niekorzystnym świetle oraz zamieszczenia przeprosin!!!!!!! Dbając o dobry wizerunek reprezentowanej przeze mnie firmy, bardzo proszę o potraktowanie sprawy poważnie, w przeciwnym razie rozważymy możliwość skierowania incydentu na drogę postępowania cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: Strzeżcie się firmy kurierskiej sprinter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.13, 11:24 Hmmm, Pan żąda przeprosin od klienta ? Niezadowolonego klienta ? Ale jaja ... Pozwoli Pan ze uprzejmie pozostawie Pana i panskiej firmy podejscie do klienta milczeniem, na nic wiecej Panstwo nie zaslugujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Strzeżcie się firmy kurierskiej sprinter IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.13, 13:21 Ja równiez nacięłam się na usługach firmy Sprintero ! Wysyłałam wózek dziecięcy, opłaciłam przez internet koszty przewozu podając wymiary paczki. Kurier odebrał i paczka odjechała. W czasie jej "podrózy" okazalo sie, że jest większa o parę centymetrów niż podałam,więc polecili mi doplacic 170 złotych !!! Na nic moje wyjasnienia i poczucie krzywdy, dzisiaj dostałam pismo w którym powołuja sie na swój regulamin i strasza wpisaniem na Krajowego Rejestru Dłuzników ! Zapłacę, bo nie chcę być w tym rejestrze rzecz jasna, ale mam poczucie że mnie okradziono...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Składziński Re: Strzeżcie się firmy kurierskiej sprinter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 12:03 SPRINTER to szanowna Pani nie jest SPRINTERO !!!!!!! Reprezentowana przezemnie firma SPRINTER nie ma nic wspólnego z Pani wózkiem wobec czego proszę o sprostowanie wypowiedzi!!!! Z poważaniem Maciej Składziński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohlala Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.chem.uw.edu.pl 07.01.10, 11:21 godzina 12, odbieram telefon. dzwoni kurier z GLS: -mam paczkę, a pani nie ma w domu i co ja z tym teraz mam zrobić? -a jak się zazwyczaj postępuje w takiej sytuacji? -no zostawiam informację, że byłem. paczkę odwożę do magazynu i innego dnia próbuję jeszcze raz. -czy mogę wiedzieć kiedy? -nie umiem pani powiedzieć. ale w sumie mogę nie zostawiać tej informacji, wpaść w drodze powrotnej do magazynu... jeśli mi pani odpali coś na piwo na przykład... normalnie szantaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.128.68.42.static.crowley.pl 07.01.10, 11:22 Zamówiliśmy jednego dnia(przed świętami)opony, które dostaczyć miał kurier DPD i felgi, które miał przywieżć GLS. Opony przyszły po 2 dniach od zamówienia, te felgi nie doszły wcale. Kontaktowaliśmy się z nadawcą, który musial wysłac drugi komlet felg, bo te pierwsze zaginęły. Nie moglismy się przez tydzień dodzwonić na infolinię GLS,a na stronie nie wyszukiwało po nr referencyjnym. Masakra totalna, nigdy więcej nie zamówimy nic przez firmę GLS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.10, 11:24 Nawiążę do innej sprawy... Gerneralnie jakość usług świadczonych przez wiele firm pozostawia wiele do życzenia. Czasami człowiek zastanawia się czy w ogóle zależy im na kliencie. Ostatnio chciałam zamówić kilka produktów higienicznych dla niemowląt w kilku sklepach internetowych. Niestety w wielu przypadkach problemem okazuje sie byc zamówienie, w przypadku którego adres rachunku i adres dostawy są różne. Nie można się do nich w ogóle dodzwonić, na maile nie odpowiadają na czas, a jak już odpowiedzą, to tak "miło", że człowiekowi się wszystkiego odechciewa. To oni są dla mnie czy ja dla nich??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.147.70.94.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.10, 11:31 Mój znajomy pracował w Kolporterze: segregowanie i przygotowanie przesyłek za darmo (sprzęt sięzacinał, spędzał tam czas od 6:30 rano do 10 -12 wyszukując przesyłki na magazynie), każda przesyłka (także ta poza Warszawą) to 2,50 !!!!! do faktury plus paliwowe 50 PLN dziennie. Mając klientów prywatnych na rejonie poza Warszawą udawało mu się dostarczyć do 20 przesyłek (średnio 12). Pracował (uwaga włąsny samochód, opłata za paliwo + opłata za tzw. radio oraz telefony do klientów na własny koszt) po 15 godzin dziennie i zarabiał brutto 110 złotych (po odliczeniu kosztów jw. 50 zł) To chyba odpowiedź na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:31 DHL to dopiero koszmar. Kurier w rozmowie telefonicznej stwierdził, że nie chce mu się szukać gdzie mieszkam i nie dostarczy mebli jeżeli po niego nie wyjadę!! Koszmar, chamstwo i bezczelność. Tak jakby to nie był jego obowiązek dostarczyć towar na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lukassuss Olać tą pseudo-firemke krzak i tyle... 07.01.10, 11:33 Ja miałem "przygody" z tymi głąbami z GLS dwa razy. Za każdym razem wielką łaskę robili że w ogóle przyjadą, za drugim razem koleś zadzwonił do mnie wręcz z pretensją że "jest właśnie u mnie" i "gdzie to ja jestem". Dostał solidny opieprz że jak mu sie nie podoba to na drzewo i koniec. A za kilka kilka dni dowiedziałem się przez sklep z którego zamawiałem że "kurier TRZYKROTNIE podejmował próbę doręczenia i nie zastał Pana w domu". Myślał chyba palant że mi na złość zrobi kłamiąc bezczelnie takie rzeczy. A ja szybciutko napisałem obszerną skargę na ich "usługę" z szerokim opisem prostactwa i bezczelności "Pana Kuriera" i za miesiąc kupując w tym sklepie już była inna firma kurierska. Widać nie tylko ja pisałem do nich z takimi problemami z jaśnie doręczycielami. Niestety ale buractwo i bezczelność polskich kurierów nie ma granic (nie wszystkich) i albo należy kupować za pobraniem - nieco drożej ale nie jest się stratnym jak cwaniaczek kombinuje - albo korzystać z usług sprawdzonych i porządnych dostawców. O dziwo są tacy. NIGDY nie zawiodłem się na UPS. Bardzo mili i kulturalni ludzie i zero problemów z umówieniem się na dogodną godzinę. Jakoś można. Teraz jak kupuję gdzieś sieci czy Allegro zawsze patrzę jaki jest dostępny kurier - jak GLSzajs - to pytam czy jest dostępny inny a jak nie to dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Olać tą pseudo-firemke krzak i tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 19:20 Jeżeli firemkę, to "tę" nie "tą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamus Re: Olać tą pseudo-firemke krzak i tyle... IP: *.centertel.pl 28.01.10, 14:27 Lukassuss burakiem to jestes ty. Zapoznaj sie najlepiej jak wyglada praca kuriera a najlepiej popracuj jako kurier to zobaczymy buraku jak szybko zmienisz zdanie. Wszyscy madrzy sa przy klawiaturze swojego komputera a problem dupe ruszyc do sklepu. Myslicie ze moze kurier bedzie stał pod waszym domem 24h i czekal az prace skonczycie w jakim swiecie zyjecie. wiekszosc zamawia paczki to nawet kasy nie ma odlozonej tylko afera ze za szybko przyszla. jest wiele sposobow aby umowic sie z kurierem na dogodny termin tylko musicie troche checi wykazac a nie jak wiekszosc ze to jest nas obowiazek doreczyc paczke OBOWIAZKIEM KURIERA JEST PRZYJECHAC a nie czekac godzine az do banku klient pojedzie. jakos 95% klientów potrafi sie dogadac z kurierem i jest na to wiele sposob tylko 5% buraków takich jak wy tu na forum nie potrafi rozmawiac z ludzmi, rodzina a co dopiero z kurierem. Myslicie ze jak kogos zjebicie do telefonu to na tym wygracie? odp NIE. Pozdro dla prostaka lukassussa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baxie Re: Olać tą pseudo-firemke krzak i tyle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.14, 12:30 Cóż. Pracę można zmienić. Jeżeli zamawiam paczkę z Niemiec, to sama jej nie odbiorę. Kurier nie dzwoni, nie zostawia w skrzynce awiza, a ja poszukuję paczki od wczoraj. Na g....... komu potrzebna taka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier Re: Olać tą pseudo-firemke krzak i tyle... IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 22:41 Burak to ty jesteś gamoniu jeden wielki odbiorca się znalazł!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Kurier zarabia koło 1100 zł IP: *.multi-play.net.pl 07.01.10, 11:43 za taką płacę nikt nie będzie miły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Kurier zarabia koło 1100 zł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.10, 14:01 To niech zmieni pracę na lepiej płatną. A jak nie ma kwalifikacji, to niech nie narzeka. Gdyby brakowało chętnych do rozwożenia przesyłek, to by zarobki były wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzystam z UPS Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:51 W UPS wcale nie jest lepiej, to ty jesteś dla kuriera a nie kurier dla ciebie. nieterminowi, niepunktualni, chamscy i najlepiej zeby wszystko zrobić za nich- wypisać listy, zanieść przesyłkę najlepiej na parter jak mieszkasz wyżej i zapakować do samochodu. A kurier się podpisze i weźmie kasę. Notorycznością jest zwracanie paczek, bo adeseat nie istnieje ( a dzien wcześniej z nim rozmawiałem). Na szczęście są reklamacje i skargi.Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentatorek Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 77.255.145.* 07.01.10, 12:02 Ludzie Czy wy jesteście normalni!!! Nie rozumiem waszych uwag. Kurier też człowiek i np w UPS na magazynie musi być koło 6 rano do około 15 musi rozwieźć wszystkie paczki a po tym kurierzy zbierają paczki często do około godziny 20 i później. To już 14h pracy dziennie czy to normalne?? Oczekujecie od kurierów że będą na wasze żądania 24H?? Jak wam się nie podoba to zamawiajcie przez Pocztę Polską i możecie odebrać do 19. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.acn.waw.pl 07.01.10, 12:08 Dlatego kurierem zamawiam tylko za zaliczeniem. Nie pasuje to won kupię gdzie indziej. Zleceniodawca kuriera jest ten kto wysyła - ma z nimi dużą umowa zazwyczaj i jak mu zwrócą towar zamiast dostarczyć to mają problem i kary bo ja go informuję że kuriera nie było lub nie o tej godzinie. godzinę dostawy określam w komentarzu do zamówienia i jest warunek umowny jak im coś nie pasuje to pa pa kupuje gdzie indziej i jakoś skończyły się problemy Które były jak płaciłem z góry - bo raz mi kurier zostawił paczkę na zewnątrz bo uważał że dostawa pod drzwi to jest na zewnątrz bloku trzeba po prostu zrozumieć że miejsce dostawy dla kuriera to tylko adres a nie jakiś człowiek i jak paczka i przesyłka jest opłacona to nie dostarczając jej wezmą jeszcze raz kasę za zwrot A jak musi pobrać opłatę za swoje usługi od klienta (tak jest przy zaliczeniu zazwyczaj) to będzie go ganiał i nawet o 21 przyjedzie - bo inaczej ma problem z centralą i jej klientami - dużymi firmami A taka emerytka czy ktoś tam to dla niego zwykłe bydło - i taka już polska rzeczywistość - nie ma co liczyć na bez interesowność kuriera tym bardziej że z mojego doświadczenia są to na ogól ludzie którzy może jeszcze mogli być taksówkarzem bo do niczego więcej się nie nadają - czasem się zdarzy perełka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier GLS Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.metrointernet.pl 09.01.10, 19:59 człowieku zanim coś napiszesz to najpierw przeczytaj regulamin świadczenia usług przez GLS na który godzi się klient( Ty to jesteś tylko odbiorcą a nie klientem!) a godzinę dostawy to sobie możesz wpisać w komentarzach! Jeśli sprzedawca sie na nią godzi to Ciebie po prostu oszukuje bo GLS nie swiadczy takiej usługi jak dostawa o wyznaczonej godzinie! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś