Dodaj do ulubionych

Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ...

• kist22 To temat tylko dla Wybiórczej 27.01.10, 19:08
      Niewątpliwie to temat nr1 dzisiaj w Polsce,bo co tam że jaja wychodzą z
      przesłuchaniem Mira,dla Wybiórczej to żaden temat,niech stonka Partii
      Oszustów ma inne zajęcie niż rozmyślanie o interesach ,,polityków PO"
      • koloratura1 Masochiści? 28.01.10, 09:31
        kist22 napisał:

> Niewątpliwie to temat nr1 dzisiaj w Polsce,bo co tam że jaja wychodzą z
        > przesłuchaniem Mira,dla Wybiórczej to żaden temat,niech stonka Partii
        > Oszustów ma inne zajęcie niż rozmyślanie o interesach ,,polityków PO"

A miłośnicy inszych barw mogą się przerzucić na inną prasę: od Naszego Dziennika, poprzez Gazetę Polską, aż po Rzeczpospolitą.

Coście się czepili Gazety, która Wam kołkiem w gardle staje?
    • Gość: Toni Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 27.01.10, 19:09
      No dobrze, przyszli - zaznaczono, wychodza -odznaczono. A co w miedzyczasie ?
      czy nie maja jakichs zdroznych mysli ? Moze by tak jakis czujnik zalozyc ?
      taki z pamiecia coby spowiedz ulatwic. Podepnie sie jakims zlaczem czujnik do
      czytnika i juz bedzie wiadomo. W niepewnych sprawach mozna by odczytywac recznie.
      • birmin Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec 27.01.10, 19:57
        > No dobrze, przyszli - zaznaczono, wychodza -odznaczono. A co w
        miedzyczasie ?
        > czy nie maja jakichs zdroznych mysli ? Moze by tak jakis czujnik
        zalozyc ?
        > taki z pamiecia coby spowiedz ulatwic. Podepnie sie jakims zlaczem
        czujnik do
        > czytnika i juz bedzie wiadomo. W niepewnych sprawach mozna by
        odczytywac reczni
        > e.

dlatego nalezaloby zainstalowac czytnik zrenicy, bo przeciez "oczy
        to zwierciadlo duszy"... od razu bedzie wiadomo co kandydatowi na
        100% chrzescijanina w duszy gra :)

No coz, pomyslodawcy zainspirowali sie "Zyleta", tak sie chyba ten
        film z Pamela nazywal :)))

Nie ludze sie, dzialanie czytnika bedzie takie jak oslawionych
        karteczek w moich czasach. Ja do bierzmowania przystapilam z
        polskokatolickiego rozpedu, na msze przychodzilam, karteczke
        odbieralam i w sumie mnie to guzik obchodzilo. Oczywiscie nei bylam
        wyjatkiem :) Wazne, ze przed i po odbebnieniu mszy mozna sie bylo
        spotkac ze znajomymi. Do kosciola przestalam chodzic zaraz po
        bierzmowaniu. Pewnie teraz podejscie wielu jest podobne. Do
        bierzmowania powinno sie podchodzic bedac doroslym, w pelni
        swiadomym czym jest ten sakrament, a nie po zaliczeniu odpowiedniej
        ilosci mszy i wyklepaniu na pamiec katechizmu i wybraniu sobie
        imienia patrona, co w calej tej imprezie jest najlepsza zabawa - my
        wyszukiwalismy jak najdziwniejsze i obstawialismy czy ksiadz
        przepusci...

• kamel_65 Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec 29.01.10, 16:56
          Za moich czasów, w późnych latach 90. karteczki i owszem były.
          I jakoś nie było z tym kłopotu.
          A teraz jakiś wikary wpadł na pomysł rodem z Orwella. Owieczki wam uciekają?
    • Gość: alibaba Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: *.dynamic.qsc.de 27.01.10, 19:14
      Nie moj CYRK,nie moje Malpy.
      • cillian1 Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec 27.01.10, 19:36
        > Nie moj CYRK,nie moje Malpy.

oj Twój, oj Twój!
        dżuma też się zaczyna od jednej wioski ;)
    • Gość: " Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: *.nottingham.ac.uk 27.01.10, 19:29
      prosze, niech ktos powie, ze to zart!?
    • jagger2009 Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... 27.01.10, 19:29
      dziwi mnie bardzo ten fakt bo wiem ze nikt nie moze pobrac odciskow
      palcow z wyjatkiem policji i tylko w momencie kiedy dodchodzi do
      aresztowania/zatrzymania pod zarzutem, z tego wynika ze kler w
      Polsce ma wieksze prawa od wladz, a rodzice co sie na to zgodzili
      naruszyli prawo jakie powinno byc przestrzegane w demokratycznym
      kraju chyba ze Polska nalezy tylko w czesci a druga czesc to
      prymityw
      • koloratura1 Królowa Bona umarła! 28.01.10, 09:37
        jagger2009 napisała:

> dziwi mnie bardzo ten fakt bo wiem ze nikt nie moze pobrac odciskow
        > palcow z wyjatkiem policji i tylko w momencie kiedy dodchodzi do
        > aresztowania/zatrzymania pod zarzutem, z tego wynika ze kler w
        > Polsce ma wieksze prawa od wladz,
        (podkreśl. moje).

Pierwsze słyszysz?
        To gdzieś Ty się chował przez ostatnich 20 lat?
    • Gość: ! prosze, niech ktos powie, ze to zart!? IP: *.nottingham.ac.uk 27.01.10, 19:30
      x
    • Gość: wikary AAAaaby.... , potrzebny Czytnik do Tacy !!!! IP: *.chello.pl 27.01.10, 19:36
    • Gość: nelon Rada dla tych ktorzy beda to chcieli obejsc: IP: 81.190.83.* 27.01.10, 19:37
      Trzeba skserowac kciuk i wreczyc komus kto bedzie mogl uzyc go jak
      palca.
    • marne Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... 27.01.10, 19:40
      SEKTA JAKICH MALO ,OBODZ SIE POLSKO!!!!
      REMI51@AOL.PL
    • Gość: wierzący Wiesław Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: *.torun.mm.pl 27.01.10, 19:41
      Sory władze kościoła manipulują psychologicznie, za wiele sobie
      pozwalają. Otrzasnijcie się! to nie ma nic wspólnego z wiara ale z
      inwigilacją - może DZIECI sobie tego nie zyczą? Jeszcze trochę a
      WIERNI będą własnością kościoła.
      • koloratura1 Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec 28.01.10, 09:40
        Gość portalu: wierzący Wiesław napisał(a):

> Jeszcze trochę a
        > WIERNI będą własnością kościoła.

A jeszcze nie są?
    • sofi84 rodzice... to bzdura! Janusz Weiss prowadził 27.01.10, 19:44
      dochodzenie na zetce i rodzice to się zgodzili na to, bo bali się sprzeciwić
      temu. Do tych linii Ksiądz sobie chciał zdjęcia dzieciaków dopisywać.
      Normalnie kartoteka hehe
    • Gość: ks Głupi naród niewolników IP: 195.93.162.* 27.01.10, 19:45
      Głupi naród niewolników - musi mieć jakiś bat bo inaczej żyć nie
      potrafi
    • Gość: Antyjude W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 19:47
      komentowałbym niektóre wasze wypowiedzi ale powstrzymam się, z uwagi iż jest
      to gazeta żydowska i pełno żydostwa się tu pałęta, a wiec oszczedzę to sibie.
      • cillian1 Re: W sumie 27.01.10, 20:09
        > a wiec oszczedzę to sibie.

Nam, człowieku twój wymyślony Bóg, to cię za to odeśle do piekła! A nie weźmie
        do siebie

KRETYN, widać że boi się nawet konto złożyć i napisać coś o sobie
        Tchórz!!!!!
        • Gość: Anty... a zresztą Re: W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 20:39
          Mogę założyć konto, wypisiać imię, nazwisko, dane adresowe a nawet numer
          karty, tylko po co? Po to, żeby wdawać się w dyskusję z ludźmi, którzy plują
          na innych i swe frustracje wylewają, co stało się ostatnio bardzo modne, na
          ludzi wierzących? Pewnie powiesz, że robię to samo... cóż być może,
          rzeczywiście nie jest to zgodne z "Boskim prawem", a raczej coś w stylu oko za
          oko, ale na was innej rady nie ma. Nie potraficie uszanować kogoś, kto jest o
          odmiennych poglądach etc.
          A propos twojego podpisu "wilki są wolne"... Zakładając, że piszesz to, będąc
          ateistą, coś ci powiem. Wcale nie jesteś wolny. Jesteś niewolnikiem
          dzisiejszych bożków, a więc pieniądza, mediów, paniki i strachu rozsiewanego
          przez ludzi chcących zarobić $$, i innych rzeczy, wytworów tej chorej
          cywilizacji. Mam nadzieję, że chociaż zastanowisz się na swoimi wartościami.
          • cillian1 Re: W sumie 27.01.10, 21:21
            > Mogę założyć konto,

zrób to!
            > tylko po co?
            może po to żeby wiedzieć jak do ciebie się zwracać (on, ona, ono ;))
            dyskusja to dobra rzecz! Przydaje się, zwłaszcza wtedy, gdy nie masz bodźców od
            bliskiego otoczenia, na nowy pkt. myślenia!
            > którzy plują na innych i swe frustracje wylewają,
            Jakie frustracje, sądzisz że pisanie o przegięciu to frustracja?! Co mają małe
            dzieci do decyzji księdza, to niesprawiedliwe, tak samo niesprawiedliwe, jak
            było "zabijanie dzieci" przez Heroda! o co ci chodzi? ;)
            > ale na was innej rady nie ma.
            Ależ jest, religia w domu, kościele i sercu, cóż więcej wam potrzeba? Do czego
            Wam potrzebna jest religia w szkole i urzędzie! macie jakiś kompleks niższości?

> dzisiejszych bożków, a więc pieniądza, mediów, paniki i strachu
            powiedz to w kościele na mszy, lub podczas odwiedzin księdza w domu - po co
            księdzu koperta, nie wystarczy słowo boże?
            > Mam nadzieję, że chociaż zastanowisz się na swoimi wartościami.
            zastanawiam się nad tym od 20 lat i nie mogę pojąć, po co Wam tyle władzy, jak
            macie tyle wiary!

;)

PS. A co do stopki, psy służą - znaczy tyle, czego ty nigdy nie zrozumiesz ;)
            • Gość: Grzesiek Re: W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 21:58
              No więc jestem mężczyzną, jeżeli nie wiesz jak się zwracać. Jeżeli chodzi o to
              plucie to akurat nie chodzi mi o to, że ktoś pisze, że te całe linie papilarne
              to przegięcie, gdyż każdy ma swoje zdanie. Ja osobiście uważam, że dobra rzecz
              zachęcać młodzież do chodzenia do kościoła, ale czy siłą? Chodzi mi o to, że
              pojawia się temat taki jak ten, i niektórzy rzeczywiście, czy wierzący czy
              ateiści, wypowiadają się kulturalnie, bez wyzwisk etc. chociaż jak dla mnie zbyt
              surowo. To, że ktoś jest innej wiary lub jej nie ma nie musi oznaczać, że mamy
              rozmawiać ze sobą z pogardą ;). Ale wracając do rzeczy, jak już mówiłem ludzie
              raczej wypowiadają się z kulturą, ale sam zauważ, że bardzo dużo postów, a z
              czasem coraz więcej (i nie chodzi mi akurat tylko o ten temat, ten portal) jest
              bardzo obraźliwych, typu: "ciemnogród", "zacofani katole" etc. To własnie
              sprawia, że niektórzy nadszarpują opinię o danej grupie. Pomyśl jak było by
              wszystkim miło, gdyby i wierzący i niewierzący wypowiadali się wzajemnie z
              szacunkiem, życzliwością, żeby pomimo innych poglądów, nie było żadnych granic.
              Przecież jesteśmy współobywatelami, rodakami dlaczego w niektórych tyle
              nienawiści? Jeżeli chodzi o Heroda to był on Żydem, więc tłumaczył się za niego
              nie będę :P.
              Nie będę usprawiedliwiał tutaj księży, gdyż mimo, że chodzę do kościoła to
              wierzę w Boga, nie w nich. Jednakowoż ofiary są dobrowolne, tak jak sama nazwa
              mówi. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że wielu księży zaślepionych jest właśnie
              pieniądzem, i jest mi z tego powodu przykro. Ale parafia to jest wspólnota,
              kościół należy do wiernych nie do księdza, i myślę, że wierny, korzystając z
              niego nic złego się nie robi wrzucając złotówkę na utrzymanie.
              Zgadzam się w pełni, że oprócz tych naprawdę wierzących, są też wierzący
              sfrustrowani, obłudni, fanatyczni, którzy zaślepieni nie działają zgodnie z
              wiarą. Ale przyznaj, że również i po waszej stronie zdarzają się ludzie, którzy
              nie stąpają po ideach prawdziwego ateizmu. Jak mówi stare powiedzenie "Są ludzie
              i ludziska", czego tłumaczyć chyba nie muszę. Proszę cię też, żebyś nie wyrabiał
              sobie stereotypów, spoglądając na czyny ludzi pokroju Rydzyka, czy Jankowskiego.
              Spójrz raczej na Jana Pawła II, który przecież powinien być wzorem nie tylko dla
              wierzących.
              No cóż wiem, nie jesteśmy bez winy ale chciałbym, żeby w społeczeństwie działo
              się tak jak napisałem kilka linijek wcześniej, żeby żyło się w zgodzie bez
              względu na religię, rasę, poglądy etc, etc.

P.S. Może jednak wytłumaczysz mi kwestie tych służących psów?
          • szaai Re: W sumie 27.01.10, 21:37
            >Zakładając, że piszesz to, będąc
            > ateistą, coś ci powiem. Wcale nie jesteś wolny. Jesteś niewolnikiem
            > dzisiejszych bożków, a więc pieniądza, mediów, paniki i strachu rozsiewanego
            > przez ludzi chcących zarobić $$,

Ogólnie nie chcę wchodzić w szczegóły dyskusji między Wami, zastanawia mnie
            jednak, skąd taki pogląd?
            Dlaczego określasz człowieka, którego nie znasz, piszesz, ze jest niewolnikiem
            pieniędzy.. (jak wynika z Twojej wypowiedzi) na podstawie tego, ze jest ateistą?

Chodzi mi o to, że chciałabym się dowiedzieć, czy Twoja wypowiedź jest oparta
            wyłącznie na fakcie, że ten użytkownik nie wierzy w Boga, czy po prostu (jak
            mogło się zdarzyć) było to niefortunne kontynuowanie myśli?

Wybacz, że wchodzę w szczegóły, ale poniekąd interesują mnie takie tendencje.
            Nie potrafię zrozumieć, jak można określić czyjś tryb życia i jego priorytety,
            na podstawie tak szczątkowych informacji.
            • Gość: A.... Re: W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 22:02
              Nie do końca miałem na myśli, to że będąc ateistą, człowiek patrzy na $$. Raczej
              chodziło mi o to, że Bóg jest wypierany tymi bożkami, co nie znaczy, że tyczy
              się to każdego.
              • szaai Re: W sumie 27.01.10, 22:27

> Nie do końca miałem na myśli, to że będąc ateistą, człowiek patrzy na $$. Racze
                > j
                > chodziło mi o to, że Bóg jest wypierany tymi bożkami, co nie znaczy, że tyczy
                > się to każdego.

ok, dzięki za odpowiedź.

Jeśli mogę się wtrącić, to rzeczywiście wydaje mi się, że będąc osobą wyznającą
                jakąś religię łatwiej jest stawiać sobie cele, nadać swoim postanowieniom
                głębszy sens,co pozwala na lepsze jego zrealizowanie, jednak mimo tego,ja jako
                ateistka nie odczuwam braków w moim życiu. Wydaje mi się, że mimo wszystko,
                wszelkie priorytety człowieka związane są z jego uwarunkowaniami genetycznymi i
                wychowaniem jakie się otrzymuje. Wiara może zmienić człowieka na lepsze (jeśli
                sam człowiek pragnie tej zmiany), ale brak wiary nie czyni go człowiekiem złym.

Z tą szeroko nakreśloną dygresją pozdrawiam serdecznie.
                • Gość: ATEISTA Re: W sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:38
                  >Wiara może zmienić człowieka na lepsze (jeśli
                  > sam człowiek pragnie tej zmiany), ale brak wiary nie czyni go człowiekiem
                  >złym.

I właśnie tu jest błąd w myśleniu. Niestety wiar jest motorem zła, konflikty XX
                  wieku Bałkany, Irlandia (katolicka) Anglia (protestancka), Usa vs. reszta świata
                  islamu i wszyscy niewierzący w Boga. Wiara to zło, otępia, upodla, zmusza do nie
                  myślenia do poddawania się jej samej do absolutu. Weźmy za przykład samą
                  dyskusję o niej jak ktoś tylko zaczyna, że jest Ateistą to w wierzących się
                  gotuje...
                  • szaai Re: W sumie 27.01.10, 22:54
                    wiara jest motorem zła? :)
                    Wybacz, ale mój najlepszy przyjaciel jest zielonoświątkowcem (nota bene bardzo
                    mało szanowany odłam) i uważam go za wspaniałego człowieka, który w bardzo złej
                    sytuacji życiowej (nie wchodzę w szczegóły) wciąż czerpie radość z życia, bo
                    wierzy, że to próba od Boga, który go kocha. Podziwiam taką wiarę.

To o czym mówisz, to zaślepianie prostych ludzi przez tych, którzy znajdowali
                    się u władzy. Jest i zawsze było to czynione świadomie. Ci, którzy nakręcali
                    wojny etc., robili to dla zysku, a fakt wykorzystania przez nich motywu religii
                    w celu osiągnięcia aprobaty maluczkich, nie powinien obciążać tych, którzy chcą
                    wierzyć w opiekę sił wyższych. Prawdziwie obciążać możemy tu jedynie zachłanną
                    naturę ludzką.

Wiara jest posiadaniem pewnego rodzaju nadziei i umiejętności życia w oderwaniu
                    od rzeczywistości. Prowadzenie wojen jest świadectwem postawy zupełnie odwrotnej.
                  • Gość: + Re: W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 22:57
                    Szaai słusznie napisała, że wiara może zmienić człowieka na lepsze jeśli (!) sam
                    człowiek tego pragnie (!). Co z tego, że ktoś niby jest wierzący, skoro nie dąży
                    do ulepszania samego siebie? Samo "bycie wierzącym" nie wystarcza. Podobnie jest
                    na świecie, do władzy pchają się ludzie, którzy mimo, że wierzą, mają w sobie
                    coś w rodzaju fundamentalizmu. A jeśli chodzi o to gotowanie się wierzących...
                    to samo można by powiedzieć o co po niektórych ateistach ;)
                    • Gość: ATEISTA Re: W sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:14
                      Polecam: "Bóg Urojony" Richard Dawkins
                      to by było na tyle...
                      • szaai Re: W sumie 27.01.10, 23:18
                        oo nie :(
                        Dlaczego zawsze ktoś musi wyskoczyć z Dawkinsem jako mentorem?
                • Gość: A.... Re: W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 22:41
                  I oto mi właśnie chodzi, żeby rozmawiać z szacunkiem. Mnie w ogóle nie
                  przeszkadzają ateiści, o ile nie czają się jak te węże aż chrześcijanom,
                  kościołowi nie powinie się noga, żeby zaraz nabluzgać na forum, o ile są
                  tolerancyjni. Również serdecznie pozdrawiam.
                  • Gość: ATEISTA Re: W sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:57
                    Nikt nie czai się jak wąż, nikt nie chce ubliżać. Świat, technologia poszła do
                    przodu, a ludzie umysłowo tkwią w średniowieczu. Myśl od pory skrybów biblijnych
                    poszła do przodu. To fenomen, że ludzie nadal oddają się rytuałom...Po co wam to
                    ludzie? Kościół gdyby mógł dalej utrzymywał że świat jest płaski, dla własnych
                    korzyści.
                    • szaai Re: W sumie 27.01.10, 23:11
                      > Nikt nie czai się jak wąż, nikt nie chce ubliżać. Świat, technologia poszła do
                      > przodu, a ludzie umysłowo tkwią w średniowieczu. Myśl od pory skrybów biblijnyc
                      > h
                      > poszła do przodu. To fenomen, że ludzie nadal oddają się rytuałom...Po co wam t
                      > o
                      > ludzie? Kościół gdyby mógł dalej utrzymywał że świat jest płaski, dla własnych
                      > korzyści.

Ale dlaczego Cię to tak dręczy? :)
                      Czemu nie przyczepisz się do Amiszów? Ci to dopiero tkwią, że ho ho!
                      Nie wyznajesz, nie krytykuj. Chyba, że to troska o ogólny rozwój społeczeństwa,
                      ale to raczej utopijne, by wszyscy byli tacy sami.. a może nie utopijne. Raczej
                      przerażające.
                      • Gość: ATEISTA Re: W sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:19
                        > ale to raczej utopijne, by wszyscy byli tacy sami.. a może nie utopijne. Raczej
                        > przerażające.

Polska utopia nasza 99% katolików, a reszta chrześcijanie

A argument że nie mogę krytykować, no proszę proszę nie tędy droga, czyli jak
                        nie biorę w czymś czynnie udziału nie mogę mieć swojego zdania?
                        • szaai Re: W sumie 27.01.10, 23:57
                          chodzi mi o pewną granicę, jaką dobrze jest utrzymać nie tyle w wyrażaniu
                          krytyki, ile w doszukiwaniu się tego, co można skrytykować. Takie oto negatywne
                          nastawienia powodują rozdrażnienie, a to już mało komfortowy stan.

Oczywiście nie chcę niczego zabraniać, skrótowość mojej wypowiedzi była
                          podyktowana zmęczeniem z racji późnej pory i może dlatego wyszła tak
                          niefortunnie stereotypowa. Rzeczywiście kiepska merytorycznie.
                          Chodzi mi o udzieleni dobrej rady - zmienić punkt widzenia nie jest trudno, a
                          przynosi szerokie korzyści w kwestii samopoczucia. Mówiąc krócej - Chill.. :)
                          Nie warto doszukiwać się problemów, skoro Cię nie dotyczą
                          • Gość: ATEISTA Re: W sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 00:16
                            szaai, zrozumieliśmy się :), ale pośrednio takie sprawy dotyczą nas wszystkich,
                            niestety to jest wielka instytucja, której trzeba patrzeć na ręce i tak po
                            części są poza prawem, w każdej innej instytucji ktoś 10 razy by pomyślał i
                            sprawdził czy jest zgodne z prawem, zanim zainstalował takie urządzenie.
                      • Gość: ATEISTA Re: W sumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:31
                        > ale to raczej utopijne, by wszyscy byli tacy sami.. a może nie utopijne. Raczej
                        > przerażające.

Polska utopia nasza 99% katolików, a reszta chrześcijanie.

Właśnie doświadczyłem cudownego zniknięcia podobnego postu, czyżby cud?
                        > Czemu nie przyczepisz się do Amiszów?
                        A czy to temat o amiszach?
                        > Nie wyznajesz, nie krytykuj.
                        i co jeszcze, nie myśl, nie mów, nie krytykuj, obudź się szaai...
                        • szaai Re: W sumie 28.01.10, 00:03
                          obudź, obudź.. już to zrobiłam.

I moja postawa była kiedyś negatywna i buntownicza. Ale w ten sposób nie
                          osiągasz dialogu, a jedynie monolog i niezrozumiały bełkot.

Wszyscy jesteśmy ludźmi, a w ludziach piękna jest różnorodność i skłonność do
                          marzeń, a właśnie jako marzenie czasem jawi mi się wiara. Nie chcę w ludziach
                          tego niszczyć, choć kiedyś chciałam.
                          Dawniej oburzałabym się jak inni, wykrzykując, że to 'rozpychanie się kleru' i
                          nie wiadomo co jeszcze. Ale z tego się wyrasta i być może kiedyś więcej osób
                          spojrzy na tę 'wojnę religijną' z dystansem.

• koloratura1 Re: W sumie 28.01.10, 10:02
                            szaai napisała:

> a właśnie jako marzenie czasem jawi mi się wiara.

Ta - potwierdzana odciskiem palca, również?

> Dawniej oburzałabym się jak inni, wykrzykując, że to 'rozpychanie się kleru' i
                            > nie wiadomo co jeszcze. Ale z tego się wyrasta

Nie koniecznie.
                            Ja mam skończone 63 lata i, jakoś, nie wyrosłam...
                            • szaai Re: W sumie 28.01.10, 23:08
                              Ja jestem w stanie to zrozumieć.
                              Moi rówieśnicy (z niewielkimi wyjątkami) byli mistrzami podrabiania podpisów,
                              zdobywania (w jakiś sposób) pieczątki parafii, czy też zwykłego kręcenia, że
                              "byłem w innym kościele i mam podpis stamtąd".

Wiadomo, że to sprawa sumienia każdego dzieciaka, czy naprawdę chce przystąpić
                              do bierzmowania, czy tylko mieć na to papier, ale być może duchownym tegoż
                              kościoła nie było to wszystko jedno i chcieli udzielić sakramentu tylko tym,
                              którzy naprawdę pracowali na to przez cały rok. Nowoczesny sposób i fakt-
                              kontrowersyjny, ale zrozumiały.
      • japico Re: W sumie 27.01.10, 21:25
        Gość portalu: Antyjude napisał(a):

> komentowałbym niektóre wasze wypowiedzi ale powstrzymam się, z uwagi iż jest
        > to gazeta żydowska i pełno żydostwa się tu pałęta, a wiec oszczedzę to sibie.
        ...a to ciekawe, dlaczego taki >dsl.dynamic.eranet.pl < czyta żydowskie
        gazet, a do spowiedzi to nie łaska?
        • Gość: A.... Re: W sumie IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 22:13
          Nie czytam, trafiłem tutaj przypadkiem. A na spowiedź jeszcze przyjdzie pora ;)
          • unhappy Re: W sumie 28.01.10, 00:00
            Gość portalu: A.... napisał(a):

> Nie czytam, trafiłem tutaj przypadkiem.

Ha ha ha... dowcip roku. No nie, drugie miejsce. Pierwsze ma u mnie koleś od
            zarabiania na buxach :D

Niestety - obsesja tak łatwo nie puszcza. I przez ofiarę nigdy nie jest
            rozpoznawana :D
      • Gość: toffie111 Re: W sumie IP: *.79-160-2.customer.lyse.net 27.01.10, 21:38
        Faktycznie, lepiej wypowiedz sie w "RADIUMARYJA" o przepraszam..
        radio nie ma ryja tylko głośnik...
      • Gość: taka jedna W sumie Maryja , Józef i Jezus to Żydzi IP: *.icpnet.pl 27.01.10, 22:17
        Więc co się czepiasz żydostwa? Może lepiej czcij Polskich bożków - światowida,
        trygława i nowego mamona .....
        • Gość: A.... Re: W sumie Maryja , Józef i Jezus to Żydzi IP: *.152.154.56.dsl.dynamic.eranet.pl 27.01.10, 22:36
          Nie czepiam się żydostwa, czy raczej judaizmu bo to religia, na której z resztą
          zbudowano chrześcijanizm. Pisząc żydostwo, chodzi mi raczej o takich obłudnych,
          łasych na kaske żydków, którzy nie wiedzieć czemu nienawidzą chrześcijan.
      • koloratura1 Re: W sumie 28.01.10, 09:46
        Gość portalu: Antyjude napisał(a):

> komentowałbym niektóre wasze wypowiedzi ale powstrzymam się, z uwagi iż jest
        > to gazeta żydowska i pełno żydostwa się tu pałęta, a wiec oszczedzę to sibie.

A nie byłoby lepiej oszczędzić sobie czytania tej "żydowskiej" gazety?
        Taż multum prasy na rynku! Różnorakiej.
    • Gość: naxos A za jakiś czas... IP: *.icpnet.pl 27.01.10, 19:48
      Nie ma powodu aby tu załamywać ręce i rozwodzić się nad oczywistym nadużyciem.Takie i podobne praktyki to znak czasu,sygnał,że Kościół w Polsce zaczyna zdawać sobie sprawę z tego,że wierni są coraz bardziej chwiejni i niezdecydowani.Powoli zaczynają odchodzić,i fizycznie i mentalnie.Myślę,że część duchownych,szczególnie ci z młodszych pokoleń zdaje sobie z tego sprawę.Twardogłowi nie przyjmują tego do wiadomości,żyją chwałą minionych dziesięcioleci.Odejdą.Za pięć,dziesięć,pietnaście lat coraz rzadziej będą się otwierać drzwi polskich kościołów odchylane od zewnątrz.W sumie szkoda.Kościół Polski jest jeszcze siłą,która mogłaby wiele dobrego zdziałać dla swoich wiernych,Państwa i przyszłości naszego narodu.Najwyraźniej przesypia swoją szansę i nie potrafi się odnaleźć w nowych czasach.Łabędzi śpiew ?
    • jantos51 Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... 27.01.10, 19:50
      Kupił czytnik linii papilarnycha nie mógł kupić małej kasy fiskalnej do
      noszenia przy tacy?.
    • Gość: q Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec IP: 188.33.192.* 27.01.10, 19:55
      A ja głupi myślałem, że do kościoła idzie się na spotkanie z Bogiem, który jako istota wszechmocna ma gdzieś listy obecności. No cóż naiwność. Jeśli Bój istnieje, to nikt tak jak kościół katolicki nie umie do Niego ludzi zrazić.
    • Gość: Wladek Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 27.01.10, 20:02
      No ku...ca mnie bierze jak czytam takie rzeczy!
      Ludzie ku... jacy wy glupi jestescie ze dajecie sie tak ruchac kosciolowi.
      Dajscie sobie luz z tymi pedalami i pedofilami w sutannach.
    • brzezie76 Okaleczanie ludzi,określane mianem obrzezania 27.01.10, 20:03
      zgodne z polskim prawem.Jak zwykle gazeta atakuje i miesza się w sprawy
      katolików.Stały temat zastępczy mający odwrócić uwagę Polaków od nieudolnych
      rządów ryżego oszusta.
      • cillian1 Re: Okaleczanie ludzi,określane mianem obrzezania 27.01.10, 20:41
        brzezie76, wczoraj (sorry, ale nie mogę wytrzymać, DEBILU) płakałeś, że tusk
        zamierza inwigilować Internet!
        Jak nazwiesz ten przykład z kościółka w jakiejś wsi zabitej dechami????
        No nic mnie tak nie wkurza, jak brzezie i moher!
      • Gość: amor_roma Re: Okaleczanie ludzi,określane mianem obrzezania IP: 193.0.72.* 27.01.10, 20:48
        breżniewie76, piszesz nie na temat. Dyskutujemy o czytnikach linii
        papilarnych w kościele, a tobie w głowie tylko obrzezanie...
        • kamel_65 Re: Okaleczanie ludzi,określane mianem obrzezania 29.01.10, 17:09
          Co się dziwisz :)
          Pomyślał zapewne: "O, oni tak robią, to i ja chcę" :D
    • Gość: amor_roma Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: 193.0.72.* 27.01.10, 20:07
      Potwierdzanie uczestnictwa w mszycy odciskiem linii papilarnych
      wywoła skutek odwrotny do zamierzonego. Wszyscy widzą, że kościół
      katolicki powoli się sypie, tylko wierchuszka w sukienkach udaje,
      że nie ma problemu. Wierni odwracają się od kleru i nic już nie
      jest w stanie zatrzymać tego zjawiska.
      • koloratura1 Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec 28.01.10, 10:19
        Gość portalu: amor_roma napisał(a):

> Wszyscy widzą, że kościół
        > katolicki powoli się sypie, tylko wierchuszka w sukienkach udaje,
        > że nie ma problemu. Wierni odwracają się od kleru i nic już nie
        > jest w stanie zatrzymać tego zjawiska.

Normalne zjawisko; wystarczy rozejrzeć się po Europie...
    • kazik.k Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... 27.01.10, 20:15
      kto w koncu skonczy panoszenie sie tego smierdzacego czarnego gowna?czy ten
      koltunski kraj odetchnie swiezym powietrzem? zlo pontyfikatu tego
      "najwiekszego z polakow zatacza coraz szersze kregi!kto polozy w koncu temu kres??
      • Gość: polak Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:35
        ty i poprzednicy powinniście się leczyć na - odciski (bo na głowę
        już zapóźno)
    • omertahistoriamafii Niedługo dojdzie kontrola medalików w gimbusach. 27.01.10, 20:28

• Gość: Goj Albo każą jarmułki nosić. IP: *.mycingular.net 28.01.10, 04:24
    • marguyu Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... 27.01.10, 20:33
      Widze, ze komunisci z ich cenzura i inwigilacja godna kryminalow
      trzeciego gatunku to szczeniaki w porownaniu ze katilickim klerem.
      Ci to dopiero maja metody godne najlepszych enkawudowcow.
      Teraz juz wiem od kogo uczyli sie esbecy.
    • Gość: Komuna Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: 83.17.128.* 27.01.10, 20:34
      Komuno wróć
      Przeniosłam się do Kościoła
    • Gość: BJ Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... IP: *.chello.pl 27.01.10, 20:38
      Jak tak im to przeszkadza to po co się pchają do bierzmowania, banda
      hipokrytów. Co to za moda na chrzty, komunie i bierzmowania - nie macie odwagi
      z tego zrezygnować jako ateiści tylko udajecie przed rodzinami? O co chodzi?!
      • koloratura1 Re: Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dziec 28.01.10, 10:28
        Gość portalu: BJ napisał(a):

> Jak tak im to przeszkadza to po co się pchają do bierzmowania, banda
        > hipokrytów. Co to za moda na chrzty, komunie i bierzmowania - nie macie odwagi
        > z tego zrezygnować jako ateiści tylko udajecie przed rodzinami? O co chodzi?!

O to samo, o co chodziło jeszcze nie tak dawno, tym milionom członków partii, którzy dzieci chrzcili o setki kilometrów od swego miejsca zamieszkania i - z równym przekonaniem, co obecnie w procesji Bożego Ciała - uczestniczyli w pochodach pierwszomajowych.
    • j.an Czytnik linii papilarnych sprawdzi, czy dzieci ... 27.01.10, 20:39
      Może od razu wypalić na czole gimnazialistów krzyż gorącym żelazem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka