Gość: Restaurator Lipeng IP: *.tktelekom.pl 19.05.10, 12:39 ja biorę każdą ilość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.eu.org 19.05.10, 12:39 ludzie jakoś sobie poradzą ale choć raz okażmy człowieczeństwo i ratujmy zwierzęta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius12 Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane 19.05.10, 13:49 Najpierw ratujmy ludzi, a potem kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zooro Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:07 Sam jesteś kundel,właśnie przez takich jak ty trafiły do schroniska i cierpią.. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane 19.05.10, 15:43 W większości przypadków bardziej warto ratować te "kundle", niż ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a WAZNA informacja ze schroniska z dnia 21.05.10 r!! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.05.10, 20:19 WAŻNA INFORMACJA ZE SCHRONU prawie wszystkie zwierzaki są zachipowane, więc po nr można dojść do jego historii znalezienia się w schronisku oraz do HISTORII EWENTUALNEJ CHOROBY I LECZENIA. Nie leczcie zwierząt u innych lekwetów, tylko podjedzcie do schroniska, tam ambulatorium pracuje od 7.00 do 21.00. Może się tak zdażyć ze zwierzak jest w trakcie leczenia a podanie leków przez innego lekweta mogą mu zaszkodzić Jeżeli będziecie na ul.Rybnej to pracownicy odznaczą, gdzie jest zwierzak i dowiecie się o jego stanie zdrowia. Psy mają wydawane zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę. Jeżeli chcecie zaadoptować zwierzę to jest wypisywana umowa adopcji i dają książeczkę zdrowia. Jeżeli DT to też zostanie to odnotowane z Waszymi namiarami. Pracownicy będą mogli to odnotować i każdy będzie spokojniejszy, że akcja ewakuacji wyszła na 5+ Ps. dajcie znać w każde możliwe miejsca, aby zgłaszać się do Schroniska, bo zrobi się wielkie zamieszanie i zwierzaki na tym ucierpią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O. Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.32.radom.pilicka.pl 19.05.10, 12:43 masz spaghetti zamiast mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 3 Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 12:47 bawi cie to? rozumiem że juz jestes pod schroniskiem i zabierasz zwierzęta ? myslisz że one cierpią innaczej niz ludzie? albo nie boja się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Masz absolutną rację IP: 95.108.45.* 19.05.10, 12:54 Siedzę sobie właśnie przed komputerem, zajadam kanapkę z szynką i wiecie co... żal mi tych zwierzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alboalboalbo Re: Masz absolutną rację IP: *.pkol.pl 19.05.10, 13:31 Uwierz, że nieszczęścia dotykają wszystkich. Ciebie dotkną także. To tylko kwestia czasu. Czy chciałbyś wtedy spotkać na swojej drodze kogoś tak zimnego jak Ty sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Masz absolutną rację IP: 95.108.45.* 19.05.10, 14:15 Tak, np. świnkę w galarecie. Chociaż nie... wolałbym spotkać baranka na ciepło... Że też niektórym trzeba tłumaczyć co się miało na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.10, 12:53 jezu najbardziej mi żal tych zwierząt tyle wycierpiały a teraz jeszcze to.....horror Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 13:07 Ludzie o swoje domy się boją wiec o zwierzętach nie mają głowy myśleć, nie dziwie się. Wzięłabym ale do Rudy Śląskiej na parę dni to mi chyba nikt nie dowiezie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 13:15 Ludzie, prosze Was wszystkich kto może niech zabiera te zwierzeta!! Wiecie przecież, że one też są z nami w złych chwilach. Mieszkam w Bydgoszczy, wiec nie dam rady, ale na pewno kilka bym wzieła gdybym była bliżej. Już dzwonie do znajomych w okolicach Krakowa, zróbcie to samo jeśli macie taką możliwość. Prosze wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQzja Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 19.05.10, 13:13 krakowianie ruszcie dupy sprzed kompow i pomagajcie i ludziom i zwierzetom!!!!!!!!!! piczujcie odpowiedzialnosc za wszystkich\!! gdybym nie byla tak daleko.......ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Krakowiacy! Pomóżcie im! IP: 95.48.68.* 19.05.10, 13:43 Bardzo proszę osoby z Krakowa i okolic o udzielenie schronienia tym biednym zwierzetom. One są naprawde bezbronne, boją się jeszcze bardziej od ludzi, bo nie wiedzą, co się dzieje wokół nich. To jest tylko kwestia kilku dni, więc jeśłi możecie uratować jakieś żyjątko, to do dzieła... Ja mieszkam w innej części kraju, tak mi przykro, że nijak nie moge pomóc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmieszek Test dla Krakowiaków... IP: 193.30.160.* 19.05.10, 14:04 Jestem z Wrocławia i mogę tylko współczuć, bo pamiętam co było w moim mieście 13 lat temu.. ile wtedy zwierząt martwych pływało.. Mam nadzieję,że apel znajdzie oddźwięk... wiem,że ludzie się boją,że wezmą zwierzęta na 3 dni, to problem..ale można uratować te psy i koty, które zapewne już od wczoraj wyczuwają co nadchodzi i są koszmarnie przerażone.. (jest udowodnione,ze zwierzęta nadchodzące powodzie i trzęsienia ziemi odczuwają kilka 2 dni przed zdarzeniem). Liczę na to,ze w samym Krakowie znajdzie się 580 dobrych ludzi, którzy wykażą się charakterem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rustie Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.ghnet.pl 19.05.10, 13:53 Zostały 2 (słownie dwa) dzikie koty które nie dają się złapać. Plus kilkadziesiąt agresywnych psów, te nie mogą zostać wydane osobom bez doświadczenia. Za to można odbierać miłe i małe psiaki z ul Kobierzyskiej 107 - stadnina. Wtedy zwolni sie miejsce dla agresorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zex Sytuacja jest już opanowana. Zostało już niewiele IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.10, 13:55 zwierząt, głównie niezsocjalizowanych psów. Proszę o podniesienie sprawy schroniska w Kędzierzynie Koźlu, które jest w dużo gorszej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ben_nabrotzky No Krakusy, możecie zrobić coś dobrego 19.05.10, 14:01 ruszcie tyłki i pokażcie, że "centusie" mają jaja. Zabierać zwierzaki, może któryś będzie miał tyle szczęścia, że przy okazji znajdzie swój dom. Pozdrowienia z Pyrlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aG Re: No Krakusy, możecie zrobić coś dobrego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 16:03 Zwierząt już dawno nie ma, Krakusy mają jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: No Krakusy, możecie zrobić coś dobrego IP: 81.219.151.* 19.05.10, 18:17 Nie wiem, jak by było w Twoim Pcimiu, ale w Krakowie już 550 psów zabrali do siebie mieszkańcy, więc cicho bądź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.ghnet.pl 19.05.10, 14:02 czy wie ktos jak mozna odebrac zwierzaka.. bo nie mozna sie tam dodzwonic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:09 dzieki wszystkim! jestescie cudowni! "Za to można odbierać miłe i małe psiaki z ul Kobierzyskiej 107 - stadnina." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:26 No to trzreba się RUSZYĆ i to szybko a nie plaskać po klawiaturze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:11 Sluchajcie!!! pomoc tez tu potrzebna-moze znow sie znajda dobrzy ludzie!!! www.dogomania.pl/threads/185776-PRZYTULISKO-TONIE!!!-Pow%C3%B3d%C5%BA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzane podejrzane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:29 Wygląda to na lewa zbiórkę. Prywatne konto. Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: podejrzane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:31 znalazlam to w necie nie chodzi o wysylanie kasy, chodzi o to zeby zabrac te zwierzeta Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: podejrzane 19.05.10, 14:37 Hm, Dogomania opiera sie na wzajemnym zaufaniu osob pomagajacych zwierzetom. Jesli nie chcesz wplacac pieniedzy, mozesz pomoc jakiemus zwierzakowi osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:24 No i teraz wreszcie się okaże jak krakowianie są mądrzy i miłosierni mądrością d.stolicy Polski.Oby tak było!!!Egzamin dla krakowian i władz.Co pan porabia p.Majchrowski?Fajnie z łańcuchem latać po Wawelu ale TO NIE WSZYSTKO!!!!!!!!!!!Co pan zrobił do tej pory?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleanorrigby Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 14:31 Właśnie stamtąd wróciłam, jest Ok,ale jeśli możecie, odbierajcie zwierzęta z Kobierzyńskiej 107. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.ghnet.pl 19.05.10, 14:52 Moglabym zabrac kota, sa jeszcze do zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius12 Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane 19.05.10, 16:51 Gość portalu: Ania napisał(a): > Moglabym zabrac kota, sa jeszcze do zabrania? Tak, są kanapkowe i w galarecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.rzeszow.mm.pl 19.05.10, 14:39 Oby ludzie mieli serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Szkoda że mam tak daleko i nie mam jak pomóc IP: 193.169.148.* 19.05.10, 14:43 Sam mam psa i kota zabrane ze schroniska. Zwierzaki są tak wdzięczne za okazane im serce, że chyba żaden człowiek nie potrafiłby tak okazywać uczuć. Mam nadzieję, że znajdą się dobrzy ludzie, którzy pomogą i nie powtórzy się sytuacja z Nysy z 1997 roku gdzie potopiły się zwierzaki, bo ludzie zostawili pozamykane klatki. Niestety choćbym chciał nie mam jak pomóc bo jestem z przeciwnego końca Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Dlaczego w Polsce nie buduje sie domow na palach?? IP: *.try.wideopenwest.com 19.05.10, 14:49 Domy na palach i niech se woda plynie a ludzie i zwierzeta beda bezpieczne. Tak robia nad zatoka Meksykanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leeons Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 15:09 Chętnie, ale mam już dwa psy ze schroniska. W temacie "ratujmy ludzi, nie kundle" powiem szczerze, że bliżej mi do kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius12 Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane 19.05.10, 16:44 Gość portalu: Leeons napisał(a): > Chętnie, ale mam już dwa psy ze schroniska. W temacie "ratujmy ludzi, nie kundl > e" powiem szczerze, że bliżej mi do kundli. Gratuluję kundlu. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... 19.05.10, 15:25 Czy potrzebna jest jeszcze pomoc? Nie mogę się dodzwonić do schroniska, podobno już prawie całe schronisko jest ewakuowane, zostały tylko groźne psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aG Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 16:13 Wszystkie zwierzaki mają już opiekunów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 16:56 czy potrzebne jest jedzenie i gdzie mozna dostarczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 16:27 Czesc zwierzat zostala przewiezina na ul Kobierzynska 175 stadnina koni i tam mozna zabrac zwierzaka, dzwonilam tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: club Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.lublin.mm.pl 19.05.10, 15:39 Informujcie na bieżąco co się dzieje, jeśli się orientujecie. Ile jeszcze zwierząt do zabrania, gdzie dzwonić po dalsze informacje. Wierzę, że ludzie się zlitują. Serce mnie boli, że jestem za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nusia Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 16:42 zwierzaki mozna zabierac z ul kobierzynskiej 175 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 17:31 Byłam w schronisku około 13, jednak psy były już wywiezione. Pracowniczka schroniska nie potrafiła mi odpowiedzieć na pytanie, czy można zabierać psy z KKJK! Pomimo, iż dysponowałam samochodem moja pomoc nie została przyjęta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 18:38 Ja dzwonilam okolo 14 na Kobierzynska (122621418)i powiedziano mi , ze jest zorganizowany punt wydawania zwierzat i ze jesli ludzie zabiora czesc zwierzakow to bedzie miejsce dla tych, ktore jeszce zostaly na Rybnej, a jak sytuacja na Rybnej czy schronisko jest zalane???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleanorrigby Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 18:29 Tak jak i moja - bo widocznie nie była potrzebna. Pracownik mógł czegoś nie wiedzieć, wcześniej kłębił się tam tłum ludzi, wydawali na szybko zwierzęta, zapewne nie łatwo to było ogarnąć. Zamiast się oburzać, pojedź na Kobierzyńską, może być potrzebny ktoś do opieki, może jedzenie itd. Poza tym schronisko potrzebuje wsparcia zawsze, nie tylko jak jest powódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margarett Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 18:43 W Radiu Kraków mówili, że już wszystkie psy i koty znalazły tymczasowe domy. Ostatnie 15 psów jest na ul. Kobierzyńskiej, ale one są zdziczałe i nie do oddania. Dyrektor dziękował wszystkim, którzy wzięli zwierzaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane IP: *.chello.pl 19.05.10, 18:59 Dzieki za te wspaniala informacje jak dobrze, ze jest tak duzo ludzi ktorzy kochaja jednak zwierzeta Odpowiedz Link Zgłoś
logo-maja Re: Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewane 19.05.10, 19:31 Gość portalu: margarett napisał(a): > W Radiu Kraków mówili, że już wszystkie psy i koty znalazły tymczasowe domy. Os > tatnie 15 psów jest na ul. Kobierzyńskiej, ale one są zdziczałe i nie do oddani > a. Dyrektor dziękował wszystkim, którzy wzięli zwierzaki:) Najnowsze wiadomości są takie, że ma dojechać jeszcze ok. 10 małych psów, które potrzebują domów tymczasowych Odpowiedz Link Zgłoś
logo-maja Kraków: apel o zabieranie zwierząt z zalewanego... 19.05.10, 19:30 Zwierzęta zostały przeniesione na ulicę Kobierzyńską, do stadniny Krakowskiego Klubu Jazdy Konnej ul. Kobierzyńska 175 30-382 Kraków tel/fax 012 262 14 18. Stamtąd można je teraz zabierać i bardzo o to prosimy! Większość z Nich znalazła tymczasowe schronienie. Niesamowity odzew Krakowian - dzięki wielu Ludziom o dobrych sercach psiaki są bezpieczne. Natomiast nadal bardzo potrzebne Domy Tymczasowe Ewakuowane psy można zabierać z ul. Kobierzyńskiej - trzeba mieć przy sobie dowód lub paszport, potrzebny PESEL Odpowiedz Link Zgłoś