Dodaj do ulubionych

Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceboo...

IP: *.zax.pl 24.01.12, 14:41
Mnie martwi bardziej, że polacy z satysfakcją patrzą jak Polskie instytucje są atakowane przez nieznane siły. I jeszcze nazywają ich bohaterami. To już nie upadek patriotyzmu a jego karykatura!
Obserwuj wątek
    • Gość: lg Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 14:54
      Dla mnie to zupełnie niezrozumiałe. Co mają uczelnie z tym wspólnego? Umieszczanie adresów i haseł do kont jest niedorzeczne!!
      • rikol Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb 24.01.12, 18:33
        w ACTA chodzi o wlasnosc intelektualna. Plyty i filmy to maly pikus. Sa gorsze rzeczy, np. leki i GMO. Rosliny i zwierzeta modyfikowane genetycznie sa WLASNOSCIA INTELEKTUALNA firm amerykanskich. Za ich uzywanie trzeba placic licencje tym firmom. Innymi slowy - podatek na rzecz firm amerykanskich.

Licencja na GMO zaklada takze zobowiazanie rolnika do zakupu pestycydow producenta GMO. A jesli kupi pestycydy, to przeciez ich uzyje, bo co sie bedzie marnowalo. A producenci GMO oficjalnie chca zmniejszenia zuzycia pestycydow - czy to nie zadziwiajace?

Jesli GMO zanieczysci pole sasiadujacego rolnika, to producent pozywa tego rolnika, zeby mu placil licencje - mimo ze ten rolnik wcale nie chcial miec GMO na swoim polu. Ale tak dzialaja firmy amerykanskie. Amerykanskie prawo patentowe.

Wlasnosc intelektualna w kontekscie GMO oznacza, ze pierwszy raz w historii ludzkosci rolnicy beda musieli placic ZA KAZDY ZASIEW, nasiona, ktore rolnik wyhodowal, nie sa jego. Znowu - jest to PODATEK na rzecz amerykanskiego koncernu. Monsanto pozwalo do sadu francje, zeby zezwolila na uprawe kukurydzy GMO. Mimo ze Francuzi wcale nie chca tego jesc! Amerykanie tez nie chca tego jesc, wiec rzad amerykanski poszedl na reke koncernom: nigdzie nie ma informacji, czy dany produkt to GMO czy nie. konsument nie ma zadnych praw w USA. USA chce przeforsowac to samo na calym swiecie.

W tej chwili DNA konkretnego Amerykanina jest wlasnoscia firmy, ktora pobrala jego DNA do badania. Co to oznacza? ze ten czlowiek nie jest wlascicielem swojego dna, swojego ciala? Co to za prawo w ogole?

Jesli masz office microsoftu na swoim komputerze, za ktory zaplacilesz, to on nie jest twoj. Licencja (na ktora musisz sie zgodzic) pozwala tylko na uzytkowanie, nie wolno tego zainstalowac na innym komputerze, nie mozesz tego sprzedac (mimo ze za to zaplaciles).
    • Gość: Alduron Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceboo... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.12, 14:54
      Bo ludzie nie wiedzą czym lub kim Anonimowi są... Anonymous jest jak obosieczny miecz. Oni nie rozumieją tego. Polacy powinni sami walczyć o swoje wychodząc na ulice a nie ufać że ktoś za nich wywalczy wolność, zwłaszcza, że nie wiadomo co kieruje anonimowymi. Obrona internetu? Niekoniecznie. A może tutaj jest trzecie albo i piąte dno jeszcze?

Moim zdaniem Polacy powinni wyjść na ulice już dawno i władze zmienić już dawno, ale te lemingi nie potrafią nic zrobić same
    • Gość: Heinrich9001 Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceboo... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.12, 15:46
      Mi osobiście nie podoba się każda forma Hakerstwa, czy to ze względu na własne interesy, wysokie ego czy chęć zaspokojenia dzikiej potrzeby łamania różnego rodzaju haseł, bo przez te działania między innymi komputeryzacja nie może rozwijać się w spokoju a niekiedy wręcz musi się cofać rozwoju. Efektem tego są wiecznie potrzebne antywirusy i inne "programy" które zaśmiecają pamięci operacyjne naszych komputerów....
    • Gość: Macho Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb IP: *.myslenice.net.pl 24.01.12, 16:15
      Instytucje obsadzone przez kolaborantów nazywasz polskimi? Uuuu. Obudź się wreszcie.
      • Gość: lolek Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb IP: *.zax.pl 24.01.12, 16:24
        Sam sie obudź! A skąd pewność, że te ataki nie są koordynowane by celowo osłabić polskie instytucje? Kto podnosi ręce na instytucje kraju w którym żyję podnosi je na mnie! Patriota z Ciebie jak z koziej dupy trąba...
    • Gość: partiaekspercka Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceboo... IP: *.kielce.vectranet.pl 24.01.12, 16:44
      Jeśli masz już dosyć obecnych układów, i chciałbyś mieć realny wpływ na losy Naszego Udręczonego Kraju, daj nam znać! Powstaje nowa partia i nowa jakość w polityce! Napisz na partiaekspercka@gmail.com
    • Gość: San Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 16:55
      Jakie Polskie instytucje!!! Ten prywatny folwark donalda śmiesz nazywać polskimi instytucjami. Ta cała umowa handlowa ACTA z daleka śmierdzi interesami pejsatych zza oceanu.
      • Gość: lolek Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb IP: *.zax.pl 24.01.12, 17:05
        Niepolskie? O rany, biedny jesteś, zewsząd zaszczuty spiskami...
        • rikol Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb 24.01.12, 18:06
          Jak zwykle Amerykanie chca zmusic caly swiat do przyjecia AMERYKANSKIEGO prawa. Amerykannie zablokowali megaupload, ktory nie jest w ogole zarejestrowany w Ameryce. Wchodza na terytorium obcego panstwa, blokuja firmy i to ma byc normalne? Takie wlasnie zachowania bedzie legalizowal ACTA.

Oznacza to, ze np. Microsoft moze z windowsem zamiescic w twoim komputerze (bez twojej zgody oczywiscie) program, ktory uruchamia sie wtedy, kiedy uruchamia sie windows. Przejrzy ci caly komputer. Wystarczy, ze raz cos sciagnales,np, film, i juz moze ci zablokowac komputer albo wyczyscic. Przypominam, amerykanska firma, moze bez wyroku sadu, wlamac sie na Twoj komputer. Wlamac sie na komputer nalezacy do obywatela innego panstwa, gdzie NIE OBOWIAZUJA PRZEPISY AMERYKANSKIE.

Apple (i Microsoft tez) juz ludzi ciaga po sadach, bo oczywiscie kupno produktu oznacza, ze zgadzasz sie na licencje, ktorej nawet nie mozesz przeczytac w momencie zakupu, bo jest schowana w pudelku! Nie mozesz sie nie zgodzic na licencje, bo wtedy nie moglbys uzywac w ogole komputera - a to juz jest dyskryminacja. W dodatku np. program ktory kupisz, mozesz uzywac tylko na jednym komputerze - mimo ze za niego zaplaciles. Na drugi komputer musisz kupic drugi program.
          • Gość: lolek Re: Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceb IP: *.zax.pl 24.01.12, 18:54
            Śmigam na linuksie od lat i mnie wszystko rybka...
    • Gość: kuba lolku IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 17:33
      Jesli miedzy panstwem, a obywatelami jest znak rownosc bez wzgledu na okolicznosci, to zydzi nie zostali wymordowani- zydzi popelnili samobojstwo.
      • Gość: lolek Re: lolku IP: *.zax.pl 24.01.12, 17:44
        Holokaust porównywać do regulacji ACTA. Błyskotliwe porównanie. Byle co je, byle co gada. Załamka...
        • Gość: kuba Re: lolku IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 17:56
          nic nie zrozumiales lolku, chodzi o to ze ludzie zawiazuja instytucje w konkretnych celach, i jesli te instytucje wystepuja przeciw tym celom, wiec przeciw ludziom ktorzy je zawiazali, to traca one racje bytu, i z przyjaciol staja sie wrogami.
          rozumiesz juz lolku?
          to ze te instytucje istnialy gdy przyszedles na swiat, nie znaczy ze sa od ciebie niezalezne i moga zyc wlasnym zyciem, bo bez ciebie i wypelniania twojej woli nie maja racji bytu.
          zaczely sie cos ruszac szare komoreczki lolku? czy zamiast holocaustu potrzebujesz przykladu z kwiatkuszkami?
          ps. ten przyklad to cytat z bardzo madrego czlowieka ktory probowal co nieco rozjasnic ludziom istote relacji miedzy czlowiekiem, a panstwem, wlasnie takim lolkom jak ty
          • Gość: lolek kubusiu IP: *.zax.pl 24.01.12, 18:26
            Widać interpretację popełniłeś pochopnie, wszak właśnie to napisałem, tylko dla mnie niestosownym wydaje się wyjaśnianie obecnych lekko groteskowych relacji państwo-obywatel, niczym niezagrożonych wolności piętnować holkaustem, bólem, śmiercią milionów istnień. Taktu więcej nie emocji... kubusiu
    • Gość: aaa Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceboo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 17:58
      wstyd żeby polskie uczelnie i firmy mialy profil na jakims smniesznym zalaozonym prze FBI fejsiku...
    • Gość: *.gov.pl Anonimowi udostępniają "listy haseł" na Faceboo... IP: *.opera-mini.net 24.01.12, 19:16
      Hasła prawdopodobnie nie są prawdziwe. W firmach rządowych są specjalne przepisy i zasady odnośnie tworzenia haseł. tak proste hasła po prostu z automatu nie są przyjmowane. Są nałożone ograniczenia na minimalną długość hasła oraz skomplikowanie (kombinacja duży, małych liter cyfr oraz znaków specjalnych). Poza tym ważność hasła zazwyczaj również jest określona na konkretny przedział czasu (np. 30 dni)
    • Gość: bix "Anonimowi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 22:39
      Milo by bylo, gdyby nie afiszowali sie w imieniu wszystkich Polakow;
      Nie wyrazam zgody aby mnie w ten sposob reprezentowano bez wzgledu na intencje, no i te igraszki na granicy prawa ...
      wlasciwie przez nich wlasnie nastapilo spietrzenie niesmaku w tej sytuacji, przejadlo sie tak jak Smolensk, co za duzo to nie zdrowo
    • guru133 Anonimowi przestepcy próbują opanować internet. 25.01.12, 01:08
      mam nadzieję że im się to nie uda.
      • talos13 Re: Anonimowi przestepcy próbują opanować interne 25.01.12, 12:18
        a moze to rzadowa pulapka aby przeforsowac i zamknac usta protestujacym cos tu smierdzi
        • talos13 Re: Anonimowi przestepcy próbują opanować interne 25.01.12, 12:21
          no widzicie nie opuvblikowali tego co napisalem
    • Gość: alebajzel A co nie umieją rozszyfrować? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 07:32
      Posiedziałem 10 minut na ich stronie na fb i stanowczo stwierdzam - dzieciaki się nudzą.
      To wygląda jak banda rozwydrzonych nastolatków, którymi być może kieruje kilku starszych
      (studenci).

Poza tym co to za wielka tajemnica, że nie podajecie swoich zdjęć tylko ten znaczek anonymous, skoro po waszych znajomych i historii można was "ścignąć" w 1 dzień?

Ferie się skończą i skończą się protesty...
    • Gość: ja to pewnie prowokacja służb IP: *.ip.shentel.pl 25.01.12, 08:32
      każdy moze wpisac jakies bzdury
    • muciasgracias żadni anonimowi... he he he... 25.01.12, 12:14
      Ich działania mówią za siebie i sugerują, że to operacja służb specjalnych, prawdopodobnie amerykańskich lub izraelskich. Dlaczego tak uważam?

(1) Dobór celów; poważne, realne problemy w wyniku działań Anonymous odnoszą zwykli ludzie (hasła, dostęp, numery kart itd); szkody po stronie instytucjonalnej są w sumie czysto PR-owe (Visa, MasterCard, Pentagon i inni) i nie dotyczą sedna działalności "atakowanych" instytucji; jedyny nagłośniony przypadek włamu instytucjonalnego z realnymi konsekwencjami (firma HBGary zajmująca się bezpieczeństwem i współpracująca z rządem USA) wydaje się z perspektywy kontrolowanym działaniem pod publiczkę, mającym uwiarygodnić kompetencje i rzekome intencje Anonymous.

(2) Słaba faktyczna reakcja służb odpowiedzialnych za karanie tego rodzaju działalności, w relacji do innych zachowań nielegalnych w Internecie. Na przestrzeni tak długiego czasu operatorzy botnetów bywają nie tylko unieszkodliwiani, ale łapani i stawiani przed sądem. Podobnie z piractwem, przestępcami karcianymi, nielegalnym hazardem itd.

(3) Sposób relacjonowania akcji Anonymous w mediach, których historia wskazuje na inklinacje do współpracy ze służbami i grupami interesów, szczególnie lobby żydowskim)

(4) Ideologia wolnościowa uszyta na miarę potrzeb propagandowych, cienkość bajki o spontaniczności i nieskoordynowaniu bardzo analogiczna do tego, co media, zgodnie z zapodanym im scenariuszem, pisały i mówiły o Arabskiej Wiośnie, której spontaniczność i niezależność od sznurków służb specjalnych UK, Francji i USA (między innymi) została wyśmiana po wielokroć i ponad wszelką wątpliwość (poszukajcie w Internecie pod hasłem Otpor).
    • cezbak Re: Powiedz zmywakowemu zeby dal ci podwyzke. 25.01.12, 15:11
      To może lepiej pisz samymi małymi, też nie będzie trzeba używać Shift-a a dużo łatwiej się czyta :)
      Prosisz (a właściwie żądasz bo tak należy czytać same duże litery) merytorycznych argumentów więc proszę bardzo. Pierwszy: mnie nie podoba się np. ten zapis: "No provision of this Chapter shall be construed to require a Party to make its officials subject to liability for acts undertaken in the performance of their official duties."
      Czy uważasz, że jest on OK?
      • Gość: KOMAN Re: Powiedz zmywakowemu zeby dal ci podwyzke. IP: *.dsl.bell.ca 25.01.12, 17:30
        PISAL BEDE Z DUZYCH LITER BO NIE POSIADAM POLSKIEJ KLAWIATURY , A WYDAJE MI SIE ZE JEST LEPIEJ CZYTAC , BO NIE TAK BARDZO WIDAC BRAK OGONKOW DO A , E , C , O .
        ODPOWIADAM NA TWOJE PYTANIE :NIE WSZYSTKO MI SIE W TEJ UMOWIE PODOBA , TAK JAK I TEN PUNKT KTORY PRZYTOCZYLES , ALE BIORE POD UWAGE TO ZE JEST TO UMOWA HANDLOWA W KTOREJ TAK NAPRAWDE CHODZI O DUZA KASE I JAK TO JEST W BIZNESIE TY TROCHE USTAP A MY TEZ TROCHE ODPUSCIMY , DLATEGO TA WERSJA NIE JEST WERSJA OSTATECZNA I SA CALY CZAS MOZLIWOSCI NEGOCJACJI I ZMIANY PEWNYCH SZCZEGOLOW I DETALI , KTORE BARDZIEJ BEDA NA REKE STRONIE POLSKIEJ , ALE TAK WLASNIE JEST COS ZA COS , A SAMA UMOWA NIE JEST PERFEKCYJNA , ALE DAJE PRZYNAJMNIEJ MOZLIWOSCI KONTROLOWANIA WYROBOW I PRODUKTOW PRZEZ ICH WLASCICIELI JAK I ROWNIEZ CZERPANIA Z TEGO TYTULU PROFITOW I PRZESTRZEGANIA PRAWA WLASNOSCI , A TO AUTOMATYCZNIE OGRANICZA HANDEL PODROBKAMI I INNYMI BUBLAMI KTORYCH JEST TERAZ MNOSTWO , CO DAJE MOZLIWOSC CZERPANIA ZYSKOW PRAWDZIWEMU AUTOROWI DANEGO PRODUKTU , A O TO CHYBA CHODZI BO JEZELI TY OPATENTUJESZ JAKIS SWOJ PRODUKT TO TOBIE NALEZA SIE Z TEGO TYTULU PROFITY I ZYSKI A NIE TEMU KTO OD CIEBIE TO ZERZNAL I PRZEDSTAWIL JAKO WLASNY POMYSL , DLATEGO ZAZNACZAM NIE WSZYSTKO MI SIE PODOBA ALE TEN PAKT SPRAWI ZE BEDZIEMY MOGLI KUPOWAC PRODUKTY ORGINALNE ( A TO BARDZO WAZNE BO DO KOGO SIE ZGLOSISZ Z REKLAMACJA JAK KUPISZ PODROBKE JAKIEGOS TOWARU) I BEDZIESZ MIAL NA DANY PRODUKT GWARANCJE I MOGL ZADAC ODSZKODOWANIA W RAZIE JAKIEJS WADY A PO ZATYM GWARANTUJE TO ZYSKI DLA PRAWDZIWYCH WLASCIELI (POMYSL CZY BYLBYS ZADOWOLONY GDYBYS TY OPATENTOWAL COS PRZEZ SIEBIE WYMYSLONEGO , A INNY BY TO ZERZNAL I SPRZEDAWAL JAKO WLASNY PRODUKT O 10 PROCENT TANIEJ OD TWOJEGO ORGINALU I TWOJE KONTO DALEJ BEDZIE SWIECILO PUSTKAMI , A INNY SOBIE NABIJA KASE TWOIM KOSZTEM) DLATEGO CHOCIAZ MAM ZASTRZEZENIA TO JESTEM ZA.
        OSTATNIO OGLADALEM FILM 80 MILIONOW SCIAGNIETY NA LEWO W WERSJI ROBOCZEJ - MYSLALEM ZE MNIE SZLAG TRAFI I WYLACZYLEM PO 15 MINUTACH - WOLE ZAPLACIC PARE GROSZY I MIEC OCZY I USZY CALE I ZDROWE.
        DZIEKI ZA NORMALNA DYSKUSJE I POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka