Gość: Asia Firma Dialog robi podobnie! IP: *.plock.mm.pl 02.03.12, 18:26 Mojemu choremu bratu przedstawiciel tej firmy w Płocku zakomunikował dwa lata temu, że TP SA zerwała z nim umowę , brat uwierzył, bo jest chory na schizofrenię i podpisał umowę z Dialogiem, podpisał podobno na rok a mamy już trzeci rok od podpisania i podobno umowa kończy się w sierpniu 2013,dowiedziałam się o tym telefonicznie,bo nikt z Dialogu nawet nie raczył brata poinformować, w jakim terminie kończy się umowa! Znalazłam w internecie wiele postów na temat Dialogu,jakże podobnych do tego, co opisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyfra plus Re: Firma Dialog robi podobnie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 21:42 ciekawe, czy ktoś zainteresował, co wyprawiają foremki krzaki wciskając starszym, schorowanym ludziom z demencją Cyfre plus, pod pozorem "że wkrótce wyłączą im tv w związku przejściem z analogowej na cyfrową..." Oczywiście "rewelacyjną" ceną montażu w "super atrakcyjnym" kredycie ... W pewnym takim przypadku oszukani mieli lokalną, niezłą kablówkę z takim samym pakietem, o czym oszuści doskonale wiedzieli..... ale skąd ci biedni ludzie mieli wiedzieć, że "im tv nie wyłączą"? obejdą sobie cały blok i mają na sumieniu wielu biednych ludzi żyjących z b. niskich emerytur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Firma Dialog robi podobnie! IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 21:48 dodam jeszcze żę lokana kablówka miała opłaty duuuuużo niższe od tych "wciśniętych" więc obok rażaco zawyżonych opłat za montaż, lichwiarskiego kredytu, wmanewrowano ich jeszcze w najdroższy pakiet cyfry.... sk*rwysyny!!! jak widzę cyfrarzy domokrąców to ze schodów! Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Firma Dialog robi podobnie! 28.01.13, 15:37 to nic nowego większość mniejszych operatorów (czy to TV u lokalnego dostawcy czy tel przykładowo w Novum) ma tańsze abonamenty i lepsze warunki niż najwięksi gracze na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.bb.online.no 03.03.12, 13:25 wiecie na czym wasz problem polega ?! a no na tym że , jak ktoś wam tylko zasugieruje niższą cenę w czymkolwiek to odrazu włącza się polaczką narodowa paserność , choć nie pomyślą czy faktycznie jest to wam betony naprawde niezbędne !!! a co do telefonów , kupić babci najtańszą komórkę na karte i problem z głowy barany!!! pamiętajcie pazerny traci dwa razy ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyq "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 14:52 Domokrążcy telefoniczni to najbardziej niebezpieczny rodzaj oszustów. Podrabianie podpisów na umowach staje się standardem ale z drugiej strony jak akwizytorzy widzą że pan Gowin nie poniósł żadnych konsekwencji z aferą PO-dpisową to myślą że tak w Polsce można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emre "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.230.3.144.gl.digi.pl 10.03.12, 13:27 A skond maj Wasze numery telefonow_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graża "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 16:54 Grażamnie spotkało to samo,dodatkowo ktoś podrobił mój podpis na umowie,zgłosiłam sprawę na policji i co z tego ,sprawa ciągła się dwa lata,cała rodzina składała próbki pisma na policji,czy to nie my sfałszowaliśmy umowę a właściwie to podpis na umowie,a teraz nie chcemy płacić abonamentu,a przesłuchany kurier,który rzekomo miał być u mnie z umową zeznał,że nic nie pamięta i nie wie.TelePolska ma wszystkie moje dane i nadal wydzwania ze swoją ofertą.A prokurator sprawę umorzył,mała szkodliwość czynu,nie udowodniono firmie,że to ktoś od nich sfałszował umowę, firma niczego się nie boi i oszukuje nadal (naciąga) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulator - RADA ! "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: 193.227.131.* 22.03.12, 11:22 1. zgłoszenie na policji lub do prokuratury fakt podejrzenia popełnienia przestępstwa oszustwa lub wyłudzenia przez pracownika Firmy Telekomunikacja Dzień Dobry SA. Art. 286 kodeksu karnego określa, iż kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Z samej treści wynika, iż co do zasady oszustwo jest czynem ściganym z oskarżenia publicznego. Zasadą postępowania karnego jest postępowanie z oskarżenia publicznego. Wynika stąd prosty wniosek, iż postępowanie powinno było zostać wszczęte przez oskarżyciela publicznego, czyli de facto przez prokuratora. Podstawą takiego działania - „impulsem” - może być złożenie odpowiedniego doniesienia przez osobę, która posiada na temat konkretnego przestępstwa informacje. Doniesienie obliguje organy ścigania do odpowiedniego działania mającego na celu wykrycie sprawcy i wszczęcie lub odmowę wszczęcia postępowania przygotowawczego, gdy działanie sprawcy realizuje znamiona czynu opisanego w art. 286 kk. 2. Zgłoszenie do Urzędu Ochrony Danych Osobowych faktu – nieuprawnionego (nielegalnego) posiadania przez firmę Tel. Dzień Dobry SA pani/pana danych osobowych. Biuro Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych ul. Stawki 2 00-193 Warszawa 3. Złożenie reklamacji pisemnej do Telekomunikacji Dzień Dobry SA (listem poleconym za potwierdzeniem odbioru) – 30 dni na odpowiedź. Reklamacja, Niniejszym składam reklamację w związku z : podstępnie zawartą umową o świadczenie usług telekomunikacyjnych nr : kurier nie zostawił mi kopii umowy z dnia ....-....-2012 r. (nie znam dany – brak umowy), Pracownik Wasz złamał ustawę z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.1) (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.) ponieważ w trakcie zwierania umowy twierdził, iż jest pracownikiem TP SA oraz nie poinformował mnie o tym , że mogę od umowy odstąpić w ciągu 10 dni od jej zawarcia (umowa zawierana na odległość). Art. 4. Jeżeli konsument nie został poinformowany na piśmie o prawie odstąpienia od umowy, bieg terminu, o którym mowa w art. 2 ust. 1, nie rozpoczyna się. W takim wypadku konsument może odstąpić od umowy w terminie dziesięciu dni od uzyskania informacji o prawie odstąpienia. Konsument nie może jednak z tego powodu odstąpić od umowy po upływie trzech miesięcy od jej wykonania. Żądam rozwiązania umowy oraz odstąpienia od naliczenia mi kary umownej. Sprawę kieruję również do organów ścigania z uwagi na przestępstwo oszustwa i wyłudzenia jak również do UKE. Odpowiedz Link Zgłoś
private.detective "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... 27.04.12, 14:29 To tak jakby ścigać TP, że używa w nazwie sformułowania "Polska", skoro jest już bardziej francuska. Nikt nie ma monopolu na słowo telekomunikacja. A ściga się tylko mniejsze firmy, które są konkurencją (dobrą konkurencją) dla giganta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Friend Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.12, 12:42 Zgadzam się, w pewnym stopni uto za pewne nagonka orange na mniejsze firmy (kiedyś tp). Sami nakręcali takie nieporozumienia, aby sie potem z tego ładnie tłumaczyć i podkopywac wiarygodność innych. Odpowiedz Link Zgłoś
private.detective "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... 27.04.12, 14:30 Robi się aferę z małych nieporozumień, pisze artykuły, szuka sensacji, zamiast ogarnąć ludziom, że powinni zapoznawać się z umowami, oceniać ich warunki, a potem wybierać dla siebie najlepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny człowiek Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.12, 20:57 zgadzam się, inne firmy też mają oferty konkurencyjne, tylko brak funduszy na big reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
private.detective "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... 27.04.12, 14:31 ja skłaniam się do skorzystania ze stacjonarnego z abonamentem w novum dla firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.centertel.pl 12.06.12, 14:32 W zasadzie polecam, korzystam z ich usług już ponad rok i jestem zadowolony:) bez problemów, rachunki stałe, sygnał w telefonie jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.12, 23:04 Zgadzam się, u nas w domu to samo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLOK Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.centertel.pl 14.07.12, 01:51 Zgadza się, ja również polecam. Jestem z mniejszej miejscowości, z południa, tp u nas monopolowała, ale teraz korzystam z novum i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 28.02.13, 16:21 oni mają o wiele lepsze warunki niz tp, od którego coraz wiecej osób odchodzi na rzecz mniejszych operatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: 31.178.187.* 06.03.13, 11:27 wiadomo, po co przepłacać Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman-mark Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 25.03.13, 11:18 mimo to niektórzy wybierają oferty od popularniejszych operatorów zamiast tych korzystniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek78 "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.mailing.net.pl 27.04.12, 15:17 możemy abonament... to chyba dobrze? i czy ważne jest wtedy jak kto się nazywa, skoro daje więcej, taniej? Ja mam abonament w t-novum i polecam zapoznanie się z ich ofertą. I przeczytanie umowy przed podpisaniem;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frania "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 13:06 Telekomunikacja też już dawno nie jest polska, tylko francuska, powinni ich ścignąć za oszukiwanie klientów;) poza tym się przemianowuje, więc za jakiś czas nie będzie problemu z podobnymi nazwami? Jestem również za wspieraniem rozwoju rynku telekomunikacyjnego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.12, 15:27 warto czytać z kim się nawiązuje współpracę... choć to nie powinny być niczyje rady, tylko oczywistość;) na co komu potem takie nieporozumienia i nerwy. Poza tym polecam tnovum, korzystam z tego operatora czwarty miesiąc i nie narzekam. Telekomunikacja już nie polska a francuska zaszła mi za skórę (woj.dolnośląskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 09:40 Właśnie przed chwilą Pan z TelePolska próbował mnie namówić na zmianę abonamentu. Moje podejrzenia wzbudził Jego brak wiedzy o moich rachunkach jak i o samej usłudze, którą oferuje - oczywiście byłam przekonana, że rozmawiam z TPSA. Nie umiał wyjaśnić szczegółów oferty ani warunków umowy, którą ma przywieźć kurier. Poprosiłam Go więc o ponowne przedstawienie się oraz podanie nazwy firmy i wtedy Pan się rozłączył. Co ważne - myślał, że rozmawia z moją mamą czyli osobą starsza i że jakoś mu się uda! Ostrzegajmy naszych rodziców, żeby nie dali się wkręcić w takie nieuczciwe moim zdaniem praktyki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oksana "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.12, 20:01 Korzystam z usług telekomunikacji novum tak jak moja Mama i nie przypominam sobie, abyśmy miały jakieś problemy przed, po czy teraz, juz po podpisaniu umowy. Także polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa-is-one "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... 11.09.12, 12:03 takich przypadków jest bardzo wiele i jak widać praktyki te można spotkać w różnych firmach. Słyszałam natomiast, że NOM postanowił walczyć z takimi praktykami handlowców. Ruszył program społeczny - wszyscy mogą zgłaszać swoje przypadki i opinie, a firma ma wyciągać konsekwencje wobec "handlowców" którzy chcą naciągnąć ludzi. Oby jak najwięcej firm zaczęło podobną walkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.toya.net.pl 17.09.12, 16:48 Jeremi Szpak ,byłem tzw. bohaterem reportaży w sprawie Telekomunikacji Dzień Dobry i Novum .w materiale BLISKO LUDZI na TTV była nadzieja,że coś w sprawie oszustów się ruszy to w drugim reportażu na TVN 24 w przedstawionym materiale zwrócono uwagę głównie na tym jak się nie dać oszukać ,ale co z tymi co już zostali oszukani ? tego nie starano się wyjaśnić. to że zgodziłem się na występy w TV nie miało na celu załatwienie swojej sprawy,ale tych tysięcy oszukanych emerytów ,których określono jako biednymi emerytami ,ONI nie są biedni ONI są bezradni i bezsilni wobec oszustów i instytucji ochraniających oszustów co dają dochody do kasy państwowej a tym samym utrzymują te instytucje z pieniędzy wyłudzonych od oszukanych abonentów TPSA(ORANFE) .Moja sprawa z TDD jest identyczna jak wszystkie opisane w skargach do TPSA i UKE na terenie całego kraju ,czy to oznacza,że mamy wszyscy zdolności telepatyczne i piszemy to samo opisując w jaki sposób wyglądało podpisanie umowy. A więc -jeżeli tysiące obywateli(emerytów) są zgodni w opisie oszustwa to nie jest ich indywidualna sprawa każdego z nich bo ich(abonentów) chroni ZARZĄDZENIE NR 14 PREZESA UKE z dnia 16.07 2010 rozdział 3 par30 pkt 1 ust. 8 i 9. Natomiast UKE na podstawie USTAWY z dnia 2 marca 2000 dz.u.nr 22 poz 271 powinien zauważyć (jeżeli zna ustawę i ją czytano)że we wszystkich skargach został naruszony art 1 ustawy oraz inne.Natomiast czy to jest przestępstwo czy markieting określa art 20 par. 1 , 2 i art 138 b par 2 a gdy się porówna treść regulaminu TDD par 5 ust 12 nie ulega wątpliwości ,że treść USTAWY została zmieniona na użytek oszukańczych praktyk. W reportażu wystąpił przedstawiciel UKE ale p. redaktor nie zapytał go ilu osobom ten urząd pomógł w tej konkretnej sprawie emerytów oszukanych przez operatora i wyłudzenie 290 zł za zerwanie umowy. To samo pytanie do TPSA(ORANGE) Usłyszeliby wszyscy ,że na kilka tysięcy oszukanych na terenie całego kraju nie ma nawet jednej osoby której pomogły te instytucje.Rzecznik konsumenta oraz prawnicy pytani w reportażach jasno określali działania TDD i NOVUM (podpisanie umowy) jako oszustwo i przestępstwo tylko UKE i TPSA(orange) nie widzi przestępczej działalności i kierują oszukanych emerytów do prokuratury i sądu. czy ktoś ma wyobrażnię i widzi te tysiące emerytów w sądzie każdy w swojej sprawie indywidualnie zakłada sprawę a KOSZTY ? bo za darmo to nie jest a p.redaktor nazwał ich biednymi i w tym przypadku się zgadzam na taki tok załatwiania sprawy są za biedni by wyręczać instytucje zobowiązane ustawami do ochrony przed nieuczciwymi praktykami operatorów telekomunikacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.toya.net.pl 18.09.12, 11:12 Jeremi Szpak ,byłem tzw. bohaterem reportaży w sprawie Telekomunikacji Dzień Dobry i Novum .w materiale BLISKO LUDZI na TTV była nadzieja,że coś w sprawie oszustów się ruszy to w drugim reportażu na TVN 24 w przedstawionym materiale zwrócono uwagę głównie na tym jak się nie dać oszukać ,ale co z tymi co już zostali oszukani ? tego nie starano się wyjaśnić. to że zgodziłem się na występy w TV nie miało na celu załatwienie swojej sprawy,ale tych tysięcy oszukanych emerytów ,których określono jako biednymi emerytami ,ONI nie są biedni ONI są bezradni i bezsilni wobec oszustów i instytucji ochraniających oszustów co dają dochody do kasy państwowej a tym samym utrzymują te instytucje z pieniędzy wyłudzonych od oszukanych abonentów TPSA(ORANFE) .Moja sprawa z TDD jest identyczna jak wszystkie opisane w skargach do TPSA i UKE na terenie całego kraju ,czy to oznacza,że mamy wszyscy zdolności telepatyczne i piszemy to samo opisując w jaki sposób wyglądało podpisanie umowy. A więc -jeżeli tysiące obywateli(emerytów) są zgodni w opisie oszustwa to nie jest ich indywidualna sprawa każdego z nich bo ich(abonentów) chroni ZARZĄDZENIE NR 14 PREZESA UKE z dnia 16.07 2010 rozdział 3 par30 pkt 1 ust. 8 i 9. Natomiast UKE na podstawie USTAWY z dnia 2 marca 2000 dz.u.nr 22 poz 271 powinien zauważyć (jeżeli zna ustawę i ją czytano)że we wszystkich skargach został naruszony art 1 ustawy oraz inne.Natomiast czy to jest przestępstwo czy markieting określa art 20 par. 1 , 2 i art 138 b par 2 a gdy się porówna treść regulaminu TDD par 5 ust 12 nie ulega wątpliwości ,że treść USTAWY została zmieniona na użytek oszukańczych praktyk. W reportażu wystąpił przedstawiciel UKE ale p. redaktor nie zapytał go ilu osobom ten urząd pomógł w tej konkretnej sprawie emerytów oszukanych przez operatora i wyłudzenie 290 zł za zerwanie umowy. To samo pytanie do TPSA(ORANGE) Usłyszeliby wszyscy ,że na kilka tysięcy oszukanych na terenie całego kraju nie ma nawet jednej osoby której pomogły te instytucje.Rzecznik konsumenta oraz prawnicy pytani w reportażach jasno określali działania TDD i NOVUM (podpisanie umowy) jako oszustwo i przestępstwo tylko UKE i TPSA(orange) nie widzi przestępczej działalności i kierują oszukanych emerytów do prokuratury i sądu. czy ktoś ma wyobrażnię i widzi te tysiące emerytów w sądzie każdy w swojej sprawie indywidualnie zakłada sprawę a KOSZTY ? bo za darmo to nie jest a p.redaktor nazwał ich biednymi i w tym przypadku się zgadzam na taki tok załatwiania sprawy są za biedni by wyręczać instytucje zobowiązane ustawami do ochrony przed nieuczciwymi praktykami operatorów telekomunikacji Odpowiedz Link Zgłoś
orangeekspert1 "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... 18.09.12, 16:48 Nieuczciwi handlowcy niektórych firm telekomunikacyjnych w ostatnim czasie wykorzystują zmianę marki TP na markę Orange aby oszukać naszych Klientów. Podając się za przedstawicieli Telekomunikacji Polskiej namawiają Klientów do podpisywania dokumentów, które często okazują się zamówieniem na usługi innego operatora. Najczęściej kontaktują się z Klientem telefonicznie, podszywają się pod pracowników TP lub Orange. Oszustwo ze strony innego operatora można zgłosić pod bezpłatnym numerem 800 500 005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.toya.net.pl 19.09.12, 10:51 i na zgłoszeniu sie kończy bo żadna instytucja nie cofnie podpisanej umowy mimo że została podpisana na zasadzie wyłudzenia podpisu -zadnemu oszukanemu nie pomogli w anulowaniu umowy Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 28.01.13, 17:04 ciężko jest anulować coś co podpisaliśmy, dlatego trzeba dokładnie sprawdzić umowę czy zgadza się logo operatora, kwota abonamentu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.12, 18:55 witam a na tą telekomunikację dzień dobry i PTS jak ich zwał to proszę uważać jedna banda oszustów i wyłudzaczy -kara za przejście do nich to 380 zł a kara za zerwanie z nimi umowy to 500 zł abonament tańszy 25 zł ale tylko 3 miesiące a potem z grubej rury 50 zł przez 28 miesięcy to ja piszę też z grubej rury STANOWCZO ODRADZAM I OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ !!!!!!!!!!!(telefonicznie zwyzywać ...a przedstawiciela poszczuć psem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Projekt "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... IP: 178.73.48.* 04.10.12, 21:28 Moja babcia też miała taka telefon, tyle, że z Telekomunikacji NOVUM - poprosiła mnie żebym przyszedł jak będzie kurier bo ona się nie zna na takich rzeczach. Nastawiony bojowo czekałem w wyznaczonym dniu. Po przeczytaniu okazało się, że babcia będzie płacić w NOVUM mniej za abonament i dostanie więcej minut. Nie bardzo kumam o co chodzi z nieuczciwymi praktykami skoro ktoś daje więcej za mniej. Ale chyba bez narzekania dla sportu to się w internecie nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelskipomiot Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 08.10.12, 01:25 Wiesz orendżowi (tepsie po mejk apie) zależy na utrzymaniu starszych przez sentyment i to się jeszcze czasem udaje. Bo innych argumentów nie ma, a monopol mu się na szczęście sypie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.r1.ultra.net.pl 27.01.13, 21:39 Monopol to zlo - odbija sie tylko na kliencie, to on w koncu placi. Dlatego wole wspierac mniejsze i tansze firmy takie jak NOVUM Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 28.01.13, 14:59 każdy pewnie pamieta kampanię TP dotyczącą oszustów i tego jak naciągają starsze osoby - niestety było to działanie wymierzone głównie w mniejszych operatorów (takich jak chociażby wspomnine Novum) którzy maja tańsze i korzystniejsze abonamenty niz to co oferuje TP/Orange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanNajman Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: 31.178.187.* 09.01.13, 19:51 Ludzie lubią sobie ponarzekać, nie ma co się tym przejmować, z reguły tak to wygląda ;) a jeśli oferta spoko to czemu by nie skorzystać :D Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman-mark Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 25.03.13, 11:20 dokładnie jak coś jest wyraźnie korzystniejsze to nie warto przepłacać Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć abo... 12.10.12, 16:04 TP to juz Orange więc też przy kontaktach telefonicznych z klientami nie powinno używac nazwy "telekomunkiacja" ? trochę nie fair jest porównywanie jednego przypadku ze wszystkimi mniejszymi operatorami i określanie ich wszystkich mianem "naciagaczy" itp. - większość z nich ma o wiele korzystniejsze warunki niż Orange (byłe TP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Goblin. Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a IP: *.play-internet.pl 24.10.12, 18:07 TP to nie Orange. TP to Telekomunikacja Polska. Nawet na reklamach Neostrady czy FunPacków i jest informacja, że usługi są świadczone właśnie przez TP. mimo, że pod egidą Orange. Nie popadajmy w paranoje. 1. Upewnijmy się, zapytajmy z kim rozmawiamy. 2. Tepsa też wysyła handlowców do domów więc nie każdy kto do nas puka chce nas okraść. 3. Zawsze bierzmy dane (imię i nazwisko ) osoby z którą cokolwiek ustalamy.(dzwonimy do TP i pytamy czy jest zarejestrowanym pracownikiem) 4. Czytajmy umowy!!! 5. Kopia umowy ZAWSZE zostaje u nas !!! Sam pracuje dla TP i zawsze uczulam klientów by starali sie o tym pamiętać . Druga sprawa to taka, że te małe firmy telekomunikacyjne mają czasem bardzo atrakcyjne oferty i czasem warto rozważyć opcje przejścia.Choć oszustwa są na porządku dziennym.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: "Telekomunikacja TelePolska. Możemy obniżyć a 01.12.12, 00:12 TP przeszło rebranding i jest już Orange - spróbuj wygooglować Telekomuniakację Polska wszystko juz jest Orangeowe, nawet rachunki wysyłają z logo Orange a nazwa telekomunikacja pojawia się drobnym drukiem jako sprzedwaca usługi (ale to zmieni sie przy przedłużaniu umowy itp) podobnie jest z Aster które zostało przejete przez UPC Odpowiedz Link Zgłoś
michalmos No to ja miałem wczoraj niezłe jaja. 29.11.14, 12:22 Dzwonię pod numer telefonu komórkowego, podany przez mój oddział tego operatora, u którego mam Internet. Nie byłoby nic w tym dziwnego, gdyby nie to, co usłyszałem. Usłyszałem głośne "JEBAĆ", które zostało tak nagrane, że wyglądało to na wrzask hordy kiboli. Chciałem zgłosić brak Internetu, więc chodu i dzwonię do biura w Bielsku-Białej. Nie było Internetu, to już mnie wkurzyło, do tego ten wrzask. Na początku myślałem, że jakieś jajo, haker, albo jeden z serwisantów robi se jaja z użytkowników. Ale babeczka powiedziała mi, że numer nie leży już w gestii MNI Telecom i nie mają wpływu na to, co się tam dzieje. Ale numeru nie usunęli ze strony. Ludzie niejeden raz dzwonią z tym śmiesznym pytaniem. Przeokropne jajo. Dobrze, że nie było to ani na głośno ani przy mnie nie było jakiejś dziewczyny, albo kolegi, który wie, że ja jestem raczej poważnym chłopem. Odpowiedz Link Zgłoś