Dodaj do ulubionych

"Lawina skarg, które podzielamy": Rada Etyki Me...

• Gość: g54r3e "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: 80.249.5.* 20.03.12, 12:19
      Kilkaset skarg to lawina? To jak nazwać protest w sprawie TV Trwam
      • Gość: lola Re: "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 13:19
        głupotą
    • 13monique_n Re: "Lawina skarg, które podzielamy": Rada Etyki 20.03.12, 12:20
      michals-3 napisał:

> Ciekawe, czy Cejrowski zachowa się jak mężczyzna i przeprosi za ten program.

Cejrowski i mężczyzna to pojęcia wzajemnie sprzeczne. Próżne nadzieje.
    • Gość: Mixer Re: "Lawina skarg, które podzielamy": Rada Etyki IP: *.aster.pl 20.03.12, 12:23
      W żadnym momencie w programie Cejrowski nie użył obraźliwych epitetów wobec buddyzmu.
      Przedstawił kilka niewygodnych faktów na co obszczekiwacze z pod sztandaru bezmózgiej politycznej poprawności dali głos bez oglądania tego odcinka który swoją drogą ma juz kilka lat i jest od dawna dostępny na płytach DVD np. w empikach - dopóki szmatławce tematu nie podchwyciły nikt się sprawą nie interesował.
      Cejrowski robi autorskie programy i nie musi być w nich politycznie poprawny, a jeżeli ktoś stawia tezy o obrażaniu to może niech najpierw ten odcinek obejrzy: mnich buddyjski mówi tam wprost że otoczka religijna w buddyźmie to ściema dla prostych ludzi bo nie o religię tam chodzi.
      • Gość: polski budda Re: "Lawina skarg, które podzielamy": Rada Etyki IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.12, 12:29
        No widzisz.
        A księża katoliccy nigdy nie przyznają, że robią Cię w wała i przez to czujesz się lepszy? to słabiutko :(
      • yan.nick Re: "Lawina skarg, które podzielamy": Rada Etyki 20.03.12, 12:39
        "mnich buddyjski mówi tam wprost że otoczka religijna w buddyźmie to ściema dla prostych ludzi bo nie o religię tam chodzi. "

- . . . a w katolicyźmie "otoczka religijna " to nie ściema? O co tu chodzi? O władzę, pieniądze i d..., reszta to kit.
    • yan.nick "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... 20.03.12, 12:30
      Za moich czasów czytło się Fiedlera, nie jakieś badziewie typu Cejrowski.
      Nawet pracę wstępną z polskiego do technikum pisałem z Fiedlera.
      Do Cejrowskiego nie zaglądam, jak go widzę niedobrze mi się robi. Kto takiego foruje? Kto jest jego znajomym? Pamiętam z WC Kwadrans, powiedziałem sobie, nigdy więcej!
    • Gość: uw Lawina skarg - Cejrowski pokazuje środkowy palec:) IP: *.jmdi.pl 20.03.12, 12:31
      Brawo Panie Wojtku!!!
      Lewactwo potrzebuje solidnej lewatywy.
      Owieczki a teraz pomódlcie się do Jaruzela:)
      • Gość: AAA Re: Lawina skarg - Cejrowski pokazuje środkowy pa IP: *.pool.mediaWays.net 20.03.12, 12:41
        Lewactwo? Jak prawie kazdy przykoscielny baran, masz problemy z rozumieniem prostych teksow.
        Pomodl sie o rozumek do switego napleta.
        en.wikipedia.org/wiki/Holy_Prepuce
        • Gość: uw Re: Lawina skarg Cejrowski pokazuje środkowy palec IP: *.jmdi.pl 20.03.12, 12:52
          Rozumiem iż głowa ci służy wyłącznie do tego aby deszcz do szyi ci nie padał:)
          Masz żarty niczym Tadek Drozda. Rzucasz sucharem niczym Karol Strasburger.
          Idź wyngla dorzuć bo ci internet gaśnie.

• Gość: Fenrir tobie to nie pomogło IP: *.ists.pl 20.03.12, 20:14
          może go nie masz; dlaczego chcesz, by inni zmarnowali swe życie jak ty??
      • koscielny_2 Odpowiedź 20.03.12, 12:58
        Ty już jesteś po lewatywie mózgu. Ja wiem, że wy oszołomy prawicowi uwielbiacie ubliżąc innym, ale spie*dalajcie z tym - obrażajcie siebie na wzajem, bo same przyglupy między Wami. To Cejrowski nosi jakies babsko często na koszulce i nazywa to jakąs Maryją, a to zwykły duch który mu się śni czasami....
        • Gość: ok Re: Odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 16:17
          powiedz tak na Allaha to ci Islamiści jesień średniowiecza z dupy zrobią kozaku z miodem w uszach...
    • Gość: Koscielny_2 Buhaha IP: 160.83.30.* 20.03.12, 12:39
      Cejrowski i przeproszenie?? Buhaha, przecież to prostak który za grosz nie ma kultury, więc o czym Ty piszesz??
    • raskolnikov74 "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... 20.03.12, 12:47
      Zabobonny i głupi jest katolicyzm. Podobnie jak Cejrowski, który nie potrafi wyobrazić sobie duchowości bez spersonifikowanego bóstwa, któremu oddaje się hołd. Buddyzm przy katolicyzmie jest jak Nike z Samotraki przy ulepionym z gliny ludziku przez pastuszka spod Konina.
      • yan.nick Re: "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki 20.03.12, 12:49
        Dokładnie, jeśli religia to duchowość to katolicyzm nie jest religią, albo przynajmniej nie jest co się prezentuje.
        Chyba że religia to tylko rytuały.
        • Gość: Fenrir religia to zespół natręctw IP: *.ists.pl 20.03.12, 20:18
          wykonanie wymuszonych czynności przynosi ulgę.
    • major_walenda Ubeki, ćwierćinteligencja i uzyteczni idioci...... 20.03.12, 12:48
      ...mają znowu okazję do plucia...... :)))))
      • yan.nick Re: Ubeki, ćwierćinteligencja i uzyteczni idioci. 20.03.12, 12:53
        No nie, jeszcze jeden obrażony. Ludzie, czy nie potraficie inaczej?
        Typowy polski katolicyzm z zachrystii,
        albo mam rację a inni jej nie mają i mnie obrażają.
    • ziaro1291 "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... 20.03.12, 12:51
      cieszy mnie, ze tak wiele osób mogło tym razem zweryfikowac wiarygodnosc pana Cejrowskiego.
      bardzo duzo jezdże po swiecie, jest to mój zawód, dlatego tez mam mozliwosc weryfikacji wielu Jego opowieści z dzungli, pustyn itp. Niestety, im wiecej programów, tym wiecej ignorancji i nieprawdy. Osoba, która prowadzi program w pewnym sensie edukacyjny, powinna brac odpowiedzialnosc za materiał i informacje w nim zawarte, które przekazuje szerokiemu gremium. Prawda jest taka, że media na swoją potrzebę tworzą tzw. podróżników, którzy szybko zaczynają wierzyć w to, iż są nieomylnym autorytetem w wielu dziedzinach i często w swym samo zauroczeniu wypowiadają się autorytatywnie na wiele tematów. Mieszkam w Ameryce południowej od lat, pracuje w dżungli i na pustyni atacama, na prawde mam możliwosc weryfikacji prawd z programów pana Cejrowskiego i wierzcie mi państwo wiele z nich co najmniej mija się z prawdą.
      Podstawą religii chrześcijańskiej jest miłość i szacunek dla innych. niestety w programach pana Cejrowskiego, który kreuje się na ortodoksyjnego chrześcijanina jest dużo pogardy i braku szacunku do innych kultur i ludzi.
      • yan.nick Re: "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki 20.03.12, 12:59
        Piękna wypowiedź.
        Ja wychowałem się na książkach Fiedlera, nawet na egzamin wstępny do szkoły średniej z niego posałem. To były inne czasy. Wydaje mi się, że on miał szacunek dla innych kultur.
        Powiem jeszcze jedno, wśród ewangelizatorów czasem zdarzają się też mądrzy ludzie. Spotkałem jednego, przyjechał z Kamurunu na komunię swojej bratanicy. Ze mszy wyszedł, taki był zdegustowany politycznymi nawiązaniami miejscowego kapłana. Powiadał, że bardziej sobie ceni pracę u podstaw, uczenie ludzi jak żyć i np. budować studnie niż nauczać, zresztą ich religie też nie są wcale takie głupie i pozwalają im żyć bardziej niż katolicyzm. Byłem zbudowany, że potrafi ich uszanować i ich kulturę.
    • mieszaniec-zopola Chamstwo 20.03.12, 12:54
      Stary juz jestem i mimo to do dzisiaj nie wiem czy na chamstwo nalezy reagowac czy zbywac je milczeniem. Z jednej strony cham chamstwem sam sobie kare wymierza. Z drugie strony reka swierzbi zeby przywalic z liscia.
      • koscielny_2 Re: Chamstwo 20.03.12, 13:02
        A czego można oczekiwać od zwykłego chama i prostaka?? Cejrowski w całej okazałości.
    • atdaban "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... 20.03.12, 13:00
      Dla osób, dla których Wojciech Cejrowski jest autorytetem, etyka to coś, czym próbuje się zastąpić religię w szkołach. Nic więcej nie trzeba dodawać.
      • koscielny_2 Nie żartuj !! 20.03.12, 13:11
        No nie żartuj że dla kogokolwiek ten prymityw może byc autorytetem? Chyba jego gejowska koszula może co najwyżej komus imponowac.
      • Gość: Fenrir szkoła publiczna nie jest od nauczania religii IP: *.ists.pl 20.03.12, 20:11
        temu służą sale katechetyczne.
    • albacor "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... 20.03.12, 13:02
      Maniera w jakiej Cejrowski realizuje swoje programy jest nie do zniesienia. I nie dotyczy to tylko odcinka w którym mowa była o buddyzmie. Przez wszystko przebija swoiste "nabijanie się" z ludzi i obcych kultur przy wykorzystaniu nieznajomości tubelców o czym mowa. Zwykle obce kultury przedsyawiane sa jako dziwne, wypaczone a ludzie głupi i nie dość inteligentni. Oczywiście wszystko z podtekstem, że oto JA Cejrowski, katolik z krwi i kości jestem istotą wyższą niż jakaś tam padlina. Wstrętne i obrzydliwe w swojej wymowie. Cejrowski może te swoje wypociny realizować dla Rydzyka i jego mediów razem z Pospieszalskim.
      • Gość: nauczycielka Re: "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki IP: *.04-118-73746f1.cust.bredbandsbolaget.se 21.03.12, 09:08
        albacor ja niestety nie wierze w tego "katolika z krwi i kosci", bardziej wyglada mi na swiezego neofite. Nawet rdzen jego nazwiska o tym swiadczy. Dlatego tak bardzo (ja i Pospieszalski czy Wildstein) probuje udowodnic nam te swa (najgorsza z mozliwych) "katolickosc. Klamczuszek i tyle.
    • Gość: Gościu "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 13:05
      No i bardzo dobrze Cejrowski to wszystko przedstawił. Buddyzm to chory wynalazek.
    • Gość: Bzdzioszek "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: 78.133.142.* 20.03.12, 13:07
      Ha ha ha:)) REM jest jakaś dziwna. Dziennikarz robi materiał na podstawie informacji od ekspertów i teraz nagle jest nierzetelny?? Przecież to paranoja!!!

Pan Wojciech zrobił autorski program, na podstawie wiedzy innych osób, które zajmują się tematyką buddyzmu na codzien - czemu i kogo miałby przepraszać? Co najwyżej eksperci powinni przeprosić, że swoimi wypowiedziami wprowadzili w błąd dziennikarza, ale zdaje się, że to co przedstawił Cejrowski jest prawdą.

Śmieszne jest to, że REM nie ukarał Cejrowskiego - bo niby co powiedział nieprawdziwego? Może forma była za ostra, ale treść właściwa.
    • Gość: tak_to_widzę Re: "Lawina skarg, które podzielamy": Rada Etyki IP: *.pkp.wroc.pl 20.03.12, 13:09
      Cejrowski nie zachowa się jak mężczyzna bo jest pospolitym hamem i dupkiem, który nie dopuszcza, ze ktoś moąe mieć inne poglądy niż on.
    • Gość: Marek "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: *.free.aero2.net.pl 20.03.12, 13:09
      "Słuchanie ze zrozumieniem" zagadnienie z edukacji klas przedszkolnych. Autor wyraźnie mówił, że chodzi o poglądy "jego zdaniem" i w innym miejscu "nie rozumiem (ja, czyli autor; WC)". Ale lewicowo-Palikotowe nurty w tym kraju chcą widzieć tylko swoje zdanie. Można się z kimś zgadzać lub nie, ale prawdziwe zrozumienie wymaga wysłuchanie tematu do końca. Chrześcijanie w swojej chistorii wielokrotnie czynili źle, zaznaczam - czynili. W obecnych czasach to raczej na nich popełnia się różne zbrodnie: Afryka, Bliski Wschód, Półwysep Indyjski i Indonezja. Zaraz odezwą się głosy o pedofolach w kościele. Dewiacje były wszędzie są i będą, statystycznie przestępstwa te są popełniane przez 0.2% - 0,15% populacji; wśród księży tylko (ale i aż) 0,08%. Dochodzi do tego czynnik medialny duchownych. TYLE.
      • koscielny_2 Oczywiście 20.03.12, 13:26
        No oczywiście że w telewizji mozna powiedzieć co się chce. Np. w swoim programie można powiedzieć że jednym z najwspanialszych okresów historii były lata 1939-1945, bo "oczyściły" ludzkość z Żydów itp. A ja chętnie wyemituje program w którym powiem że trzeba wieszac na szubienicach i nabijac na pal wszystko psychkatoli (nawiedzonych na punkcie Ruydzyka i jemu podobnych). I to będzie OK? JUz widze jakbyście wścieklicy dostali oszołomy gdybym tak w progarmie powiedział... Jeżeli Wy nie umiecie uszanowac innych, to po moim trupie ktoś uszanuje was !!
    • bronimir Pozwalam Cejrowskiemu być światłym katolikiem. 20.03.12, 13:12
      Niech sobie wierzy z piekło z diabłami.
      Niech się przechadza po raju ze sputnikiem w zadku.
      Niech sobie wierzy w cudowne zapylenie Miriam, to było dość częste w owych czasach, wystarczy poczytać mitologie Grecką, co sobie Żydzi mieli żałować.
      Niech wreszcie modli się do galerii bałwanków wystawionych przez Watykan.
      Jeśli mu to potrzebne do szczęścia. Bóg z nim.
      Co mi do tego?????????????????
    • bogdan331 "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... 20.03.12, 13:15
      Religia potrzebna jest człowiekowi,jak rybie rower;)
    • Gość: Bzdzioszek "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: 78.133.142.* 20.03.12, 13:17
      Trochę mnie dziwią te drwiny z Cejrowskiego. Trzeba pooglądac kilka odcinków jego programów, żeby się wypowiadać - tak jak przedstawił buddyzm, bardzo podobnie przedstawił kult Maryjny w Meksyku. Wielka burza się podniosła po programie o buddyzmie, a o Meksyku to już luz - nikogo nie obraził.

Trzeba rozumieć i trochę czytać o świecie, żeby się wypowiadać, bo ujadanie i obrażanie raczej obrazuje arogancje i brak argumentów.
    • Gość: lunatyk "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: *.sie.gapisz.mendo 20.03.12, 13:21
      Dziennikarz - wolny zawód :))) Ma kasę by nakręcać swoje pitu pitu ludzie to kupują - wolny rynek :) Przecież tego większość chce i kocha - wojewodzki, cejrowski, dowbor inne dody - gwiazdy XXI wieku - DNO... ZERO WIEDZY, KULTURY, ZASAD ale ma tupet, nie ma ma wstydu, pojęcia jakim jest kołkiem do łopaty, sprzedaje wam swoje pitu pitu i się z was śmieje, a wy harujcie na niego dalej :)
      Miliony much nie mogą się mylić - krowia kupa musi smakować.. :)
    • Gość: drewnis Co za debilizm. IP: *.146.46.96.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.12, 13:24
      Ludzie Religia to opium dla mas. Każda religia czy idea (komunizm, narodowy socjalizm) ma na celu tylko jedno podporządkować mniejszości większość. Boga po prostu nie ma. I nie pieprzcie dyrdymałów że jest bo nie można udowodnić że nie ma. Równie dobrze mogę powiedzieć że w kosmosie istniej niewidzialny różowy czajniczek i nich mi ktoś udowodni że go nie ma. Wiec kłótnie w stylu mój bóg jest lepszy bo nazywa się Jahwe a ich jest be bo nazywa się ALLAch a tamci to już kompletni debile bo modlą się do słońca czy czegoś tam jeszcze. To wszystko przypomina kłótnie dzieci w piaskownicy czyje foremki są bardziej kolorowe. A najgorsze w tym wszystkim jest to że ludzie w imię kolorowych foremek prowadzą wojny, mordują sąsiadów i wysadzają się w powietrze. A Pan Cejrowski jest poprostu biednym człowiekiem, któremu w dzieciństwie coś włożono do głowy i dziś to coś blokuje mu zrozumienie pewnych rzeczy. nie przypadkiem religia opiera się na dogmatach. I tych dogmatów nie można ruszyć bo cała konstrukcja runęła by z hukiem. A co najważniejsze budowniczowie tej konstrukcji mówią wyznawcą jak żyć i dzięki temu Pan Cejrowski ma łatwiej w życiu. Bo jego szef (Papierz i jego żołnierze) powiedzą co dobre co złe czy ma używać prezerwatywy czy nie kiedy ma jeść mięso a kiedy mu nie wolno, na kogo glosować w wyborach, kiedy ma się cieszyć a kiedy płakać jednym słowem życie bezmyślne ale szczęśliwe. To samo można powiedzieć o islamie i szariacie. To samo o judaiżmie i torze. A ja osobiście wyznaję jedną religię. A nazywa się "miej świadomość i nie ufaj prorokom". I uważam że każdy człowiek powinien być wolny a jego wolność powinna ograniczać jedynie wolność drugiego człowieka. Co rozumiem przez np prawo do eutanazji, prawo do jazdy bez pasów, wolności wyznania, wolności słowa, legalizacja wszelkich narkotyków i używek i zniesienia wszelkich możliwych zakazów i nakazów. Niech ludzie robią co chcą byle by nie szkodzili innym. Proste tylko niestety większość potrzebuje przewodnika ale to ich problem.
    • Gość: hihihi "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: *.sie.gapisz.mendo 20.03.12, 13:28
      A kto to jest ten cejrowski??? Nie znam.. :)
      • koscielny_2 Re: "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki 20.03.12, 13:32
        Nic nie straciłes, spokojnie.
    • wojtas1303 głupek Cejrowski 20.03.12, 13:43
      to chyba w jego religii nie ma Boga:):):)
      • Gość: Sw.Patryk Re: głupek Cejrowski IP: 81.145.165.* 20.03.12, 14:03
        Obrzydliwy byl ,kiedy walil kubkiem w stol i obrazal swych gosci . Jeszcze obrzydliwszy jest teraz . Powinien wrocic do swego guru - Rydzola i tam w TV Trwam sie prezentowac.
    • Gość: Jean Raspail "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki M... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 14:55
      ale o jakim bożku Szanowny Pan raczy pisać, bo mój Pan Bóg istnieje i nie jest gipsowy?
      • Gość: avanti Re: "Lawina skarg, które podzielamy" - Rada Etyki IP: *.nrw.de 21.03.12, 08:21
        ..a Szanowny gdzie Go przechowujesz: w przedniej czy tylnej kieszeni?
        Oglądasz tylko, czy używasz w interwale tygodniowym?
        Sam czy zbiorowo?
        No i skąd Go wytrzasnąłeś?
        Nagrał ci ktoś ten mit, czy tak sam z siebie: "usiadłeś i wymyśliłeś"?
    • Gość: Button Polska państwem wyznaniowym?! IP: *.home.aster.pl 20.03.12, 15:06
      Mam nadzieję, że zarówno ten fanatyk katolicki jak i katolicka TVN zostaną tak samo potraktowani jak podobne przypadki w przeszłości tzn. oszołom Cejrowski odpowie za "obrazę uczuć religijnych" a TVN zostanie tak samo ukarana przez KRRiT jak ukarano Polsat za rzekomą obrazę uczuć przez K. Szczukę! Jeżeli tak się nie stanie, a tak podejrzewam, to będzie to dowód na hipokryzję władz i instytucji państwowych, pozwalających na szkalowanie i obrażanie wszystkich oprócz katolików potwierdzając, że Polska wbrew Konstytucji jest państwem wyznaniowym!
      • Gość: KrzyKacz Re: Polska państwem wyznaniowym?! IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 08:14
        katolicka TVN
        Czego trzeba zażywać, żeby dojść do takiego stanu świadomości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka