Dodaj do ulubionych

Obłoczek ciężko pracuje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:41
Obłoczek...
ech, żeby tak wszystkie miss były takie słodkie i urocze...
a na naszych ulicach... zbyt dużo wulgarnych, krzykliwych, agresywnych
dziewczyn bez żenady uzywajacych rynsztokowego języka (rumienią się przy nich
ze wstydu nawet co wrażliwsi menele)
Pozdrowienia dla Obłoczka!
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:18
      brawo dla miss.
      • Gość: anoda DODA to prawdziwa piękność i wzór do naśladowania IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 09:37
        • Gość: janek Hehe no jasne :) Ale Frytka jest lepsza :))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 23:06
    • Gość: benny hill Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:43
      Chyba potrzebujemy więcej wietnamczyków. I mówię to serio.
    • Gość: jo Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:21
      To dobrze, że ciężko pracuje, ale gdzie jej własne zdanie, co z kreatywnością?
      14 lat mieszka w Polsce, ale czy uważa, że to jej miejsce?
      • Gość: tak, tak Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:26
        tak, tak, potrzeba jej kreatywności, dyspozycyjności, pracowitości, otwartości,
        umiejętności pracy w zespole, gotowości do sprostania nowym wyzwaniom i ... już
        będzie mogła robić prawdziwą karierę ...
        • Gość: ep Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:33
          powinna wystartowac w konkursie miss polonia. zdecydowanie. zabija urokiem.
        • Gość: jo Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:38
          Niekoniecznie. Chodzi mi tylko o to, że w wieku 17 lat, może nawet trochę
          wcześniej człowiek zaczyna mieć swoje zdanie. Miss uważa, że zdanie rodziców
          jest najlepsze - a gdzie jej własne?
          • baranczukowa Re: Obłoczek ciężko pracuje 10.01.05, 13:43
            No i takie jest jej własne zdanie! To jakieś zaślepienie uważać, że "własne"
            zdanie ma tylko ten, kto odrzuca poglądy rodziców, kto się wymądrza i powtarza
            w kółko - a kto się z nimi zgadza i uważa za autorytet, temu "własnego" zdania
            brak.
            • Gość: jo Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:42
              Wybacz, nie jestem ślepa. Za rok ta dziewczyna będzie "dorosła" w świetle
              prawa. Jeśli teraz, rok przed tym faktem robi wszystko w ten sposób, że
              najpierw pyta się o zdanie ojca, a potem robi to, co ojciec uważa, to wraz z
              otrzymaniem dowodu sytuacja się pewnie nie zmieni. Nie chodzi mi o to, że ma
              mieć odmienne zdanie w KAŻDEJ kwestii, ale czy ma odmienne zdanie W OGÓLE.
              Wychowanie, które polega na ślepym posłuszeństwie to zniewolenie. I nie chodzi
              mi tu o podważanie autorytetu rodziców w ogóle, ale o wychowanie człowieka,
              który bez rodziców sobie poradzi, bo potrafi podjąć samodzielnie decyzję.
              • Gość: czingaczkuk Re: nie poznales azjatek IP: *.user.msu.edu 10.01.05, 20:24
                pracuje z 30 letnia wietnamka, ktora pyta ojca o zdanie (zawsze).
                i nie zgadza sie z jego zdaniem ale i tak zrobi co on jej powie-bo ojciec wie
                lepiej!
                my europejczycy nigdy tego nie zrozumiemy
              • Gość: antyhipokryta Jest cos takiego jak inna kultura, w kazdym znacze IP: *.block.alestra.net.mx 10.01.05, 20:27
                niu, wiesz Jo?
                • Gość: Jo wiem, że każda kultura jest inna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:37
                  Tak, każda kultura jest inna - ale np w odniesieniu do muzułmanów w Europie
                  Zachodniej oczekujemy, aby się asymilowali i zrezygnowali z części obyczajów
                  sprzecznych z naszą kulturą. Chciałam tylko zauważyć po postach, w których
                  zachwycano się układnością, skromnością wietnamskiej miss, że taki model
                  wychowania mi się nie podoba - bezwzględnego posłuszeństwa wobec rodziców. Na
                  pewnym etapie rozwoju w naszej kulturze nastolatek staje się coraz bardziej
                  samodzielny i potrafi mieć własne zdanie. Czytając wywiad odniosłam wrażenie,
                  że Wietnamka, która mieszka 14 lat w Polsce nie nasiąkła mocno kulturą tego
                  kraju, trzyma się mocno własnej. Oczywiście, jej sprawa, a nie moja, ale
                  akcentuję własne zdanie, że taki model wychowania mi się nie podoba.
                  • Gość: olgafur Re: wiem, że każda kultura jest inna IP: 5.5.* / 80.58.47.* 11.01.05, 09:19
                    A ja popieram jo! Tez uwazam, ze ta panienka jest stanowczo zbytnio zahukana i
                    zdominowana przez tatusia. Z drugiej strony, znajac mentalnosc polskich facetow
                    i nie tylko, nie dziwia mnie achy i ochy nad urokiem wietnamskiej miss. Pewnie
                    kazdy z nich chcialby miec tak slodziutka, skromniutka i posluszna zonke...
                    Podobnie jak jo, uwazam, ze czlowiek, ktory nie jest zdolny do podejmowania
                    samodzielnych decyzji, nie jest czlowiekiem w pelni dojrzalym, zawsze zalezy od
                    innych. Stawiam na niezaleznosc i samodzielnosc! I zycze Obloczkowi, zeby tez
                    na nia postawila, korzystajac z przykladu swoich polskich kolezanek.
                    • Gość: jo Re: wiem, że każda kultura jest inna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:17
                      Dzięki Olgafur, życzę Obłoczkowi jak najlepiej - jeśli planuje dalszą edukację,
                      to żeby dostała się na taki kierunek studiów, który sobie wybierze, jesli zaś
                      chce iść inną drogą, to życze jej aby to rodzice zaakceptowali jej wybór, a nie
                      ona wybory rodziców.
                    • Gość: Greg Re: wiem, że każda kultura jest inna IP: *.net.autocom.pl 11.01.05, 16:36
                      "Pewnie kazdy z nich chcialby miec tak slodziutka, skromniutka i posluszna zonke..." Jasne. Ja na przykład tak. I naprawdę uważam że "skromniutka i posłuszna" może łączyć się z "madra i samodzielna".
    • Gość: Lenoms Obłoczek ciężko pracuje IP: 193.111.144.* 10.01.05, 14:31
      Nieźle mafia trzyma towarzystwo za mordę. Nawet wywiadu udzielić nie wolno bez
      pozwolenia.
    • Gość: Sutki Łysej Lezby Cos za cos IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 15:12
      Sympatyczna.. ale za to jaka szkaradna. Zostala wyjatkową miss, bo jest
      wyjatkowo nie-piekna. Mianowanie jej miss zaprzecza zalozeniu przyznawania tego
      miana.
      No, ale moze to zalezy od kultury, w ktorej byla wybierana, bo w jesli w
      zakresie nie ma piekniejszej, to miss zostanie ta najmniej brzydka, np. wybory
      miss anorektyczek, albo żulic..
      • Gość: bez nazwy Re: Cos za cos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:23
        każdy może mieć swoje zdanie i gust, lub mieć zdanie mimo braku gustu.
        whatever. gratuluję dobrego samopoczucia - z przekonaniem że Ty jesteś
        zaskakujaco śliczny/a. w sam raz na miss/mister forum. bo nie widać.
    • Gość: lisek [...] IP: *.lastnet.pl 10.01.05, 15:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zonta [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Smakosz Ona ma urodę kaczki po pekińsku! IP: *.238.76.62.adsl.inetia.pl 10.01.05, 16:24
      może skromna to jest ale ładna? Powinna zostać miss pokory,skromności i
      pracowitości.Za to v-ce miss to niezła lasencja.
    • Gość: leslie Re: Obłoczek jest OK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 17:34
      dziewczęca skromność, to już od lat zapomniane w naszej hollywoodzkiej kulturze
    • Gość: Wietnamczyk Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 20:08
      nie ma co sie zachwycac ani tez krytykowac
      w wietnamskiej kulturze tak to jest, ze sie slucha starszych, a zwlaszcza rodzicow
      jasne, mozna powiedziec, ze niedlugo bedzie dorosla i powinna miec jakies swoje
      zdanie, ale trzeba pamietac, ze wiek doroslosci zalezy od kultury
      gdzies indziej dziecko 14-letnie jest juz "dorosle" i moze sie zdziwic, ze w
      Polsce np. rodzice 14-letniemu dziecku zabraniaja uprawiac seks

poza tym, trzeba pamietac, ze mimo iz wietnamskie dziewczyny sa mniej niezalezne
      od Polek w sprawach swiatopogladowych, sa bardziej niezalezne w innych sprawach,
      np. wiekszosc Wietnamek bardzo wczesnie umie gotowac i moze sobie poradzic z
      roznymi sprawami domowymi
      latwiej im wiec zaczac zyc same
      czy to pozyteczna cecha?
      mozna o tym dyskutowac

inna sprawa, ze w Wietnamie czlowiek slucha rodzicow nawet jak ma 30 lat
      czy to dobrze?
      mozna na ten temat dyskutowac, ale trzeba pamietac, aby nie uzywac argumentow
      zaleznych od kultury, np. wlasnie pojecie doroslosci

jesli chodzi o te dziewczyne, podobno ja ja juz kiedys spotkalem, gdy byla mala,
      ale nie za bardzo pamietam
      na zdjeciu rzeczywiscie nie wyglada super, ale nie badzmy wscibscy
      moze na zywo wyglada lepiej
      inna sprawa, ze nie widzialem duzo ladnych wietnamskich dziewczyn w Warszawie :(
      w Wietnamie za to jest ich bez liku :)
      • Gość: Wojtek Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: 134.93.62.* 11.01.05, 02:04
        Jak na Wietnamczyka świetnie piszesz po polsku :)

Co do seksu, to 14-latkom nie tylko rodzice zabraniają, ale także prokurator.

A co do własnych decyzji, to pewnie tego nie zrozumiem. Bo w sumie już jako
        nastolatek zdanie własne miewałem, tj. w momencie gdy zacząłem myśleć.
    • Gość: racjonalizator Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: 212.160.130.* 10.01.05, 21:03
      marzy mi sie zeby z kraju nad wisla wysiedlic polakow /z kilkoma wyjatkami/, a
      na ich miejsce sprowadzic wietnamczykow /badz inne pracowite, kulturalne i
      czyste azjatyckie nacje/.
      • Gość: jarema hej racjonalizator cwoku IP: *.client.comcast.net 11.01.05, 09:12
        mam nadzieje ze cie banda wietnamcow ze stadionu 10lecia wyrucha
        ty yebniety matole
      • Gość: jojo Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: 212.160.138.* 11.01.05, 09:14
        Miałbyś wtedy 38 milionów Obłoczków które posłusznie słuchają poleceń wielkiego
        taty który np nazywa się Kim Dzong Il czy Ho Szi Minh i decyduje o tym ile
        posiłków Obłoczki powinny jeść w ciągu dnia i jak się czesać. To że Zachód
        nadal wyprzedza Wschód to w większej mierze zasługa właśnie tego że nie wszyscy
        słuchają taty ale niektórzy mają również własne zdanie.
    • Gość: k. Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.aster.pl 10.01.05, 22:58
      Bardzo ładna dziewczyna. Na zdjęciu z wyborów nie wygląda za super, za to na tej górnej fotce - ślicznie. :-) I w głowie ma poukładane, co jest rzadką cechą w jej wieku... Poszczęściło się Polsce, że przyjeżdżają do nas Wietnamczycy, a nie np. Arabowie...

Pozdrowienia dla Obłoczka. ;0)
      • Gość: Syfon Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.devs.futuro.pl 11.01.05, 08:32
        Bujam się w Obłoczku :)
    • Gość: Wlodzio Tlusta 30-latka IP: *.dyn.iinet.net.au 11.01.05, 02:49
      Pani Iwono.
      Wedlug pani stylu pisania,trzydziestolatka - to tlusta,lub otyla dziewczyna ?!
    • Gość: minna Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: 80.51.234.* 11.01.05, 08:54
      Rzeczywiście urocza i skromna dama.
      Szkoda tylko, że zdjęcia w pełni nie oddają jej urody.
      • Gość: jarema ludzie ale jestescie naiwni! IP: *.client.comcast.net 11.01.05, 09:16
        jej stary to na pewno szpion,a ona to taki uspiony szpion
        powoli zdobedzie wyksztalcenie stanowisko i bedzie szpiegowac dla skosnookich
        kfangi to sa wielkie podstepniki,pierwsze po pejsach
    • Gość: jarema zalosne IP: *.client.comcast.net 11.01.05, 09:34
      trzepiecie sie ciecie na widok skosnej jakby jakas pieknoscia byla,
      sto razy bardziej mi sie Polki podobaja niz jakas tam skosnooka chmura
      wstyd frajerzy
    • Gość: Asia Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: 81.190.185.* 11.01.05, 13:15
      Wszystko pieknie. Bardzo cenie skromnosc. Ale czy Obloczek bedzie umiala podjac
      jakakolwiek decyzje w zyciu sama, bez pomocy tatusia?
    • Gość: kasiapil Re: Obłoczek ciężko pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:25
      wolę tysiąc takich ogłoczków od jednej tipsiary.
      tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl
    • Gość: TATA czy można ją adoptować ? IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 11.01.05, 17:01
      ?
      • globtroterfelix Obloczek ma przeciez Rodzicow! Obloczku / 11.01.05, 22:53
        • globtroterfelix Re: Obloczek ma przeciez Rodzicow! Obloczku / 11.01.05, 22:57
          Obloczku! Gratuluje Tobie i Rodzicom. Nie przejmuj sie tym co niektorzy moi
          rodacy wypisuja. Pozdrawiam z Kolumbii, gdzie przeszlo mi pracowac, tak jak
          twoim Rodzicom i z dala od rodzinnych stron!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka