Gość: pseudonim IP: *.waw-bro.leased.ids.pl 14.01.05, 10:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maturzysci Re: Segregacja studniówkowa IP: *.waw-bro.leased.ids.pl 14.01.05, 12:25 Patrzac na to co sie dzieje obecnie w naszej szkole uwazamy, ze osoba ktora zadzwonila do dziennikarza i podala falszywe dane osobowe, zachowala sie karygodnie wobec kolegow ze szkoly. Nie przewidziala dalszych konsekwencji swojego czynu. Nie wszystkie informacje ktore zostaly podane w artykule sa zgodne z prawda. Dziennikarz ktory napisal ten artykul wyolbrzymil cala sprawe i zlamal prawo dotyczace ochrony danych osobowych. Przez ten artykul zapanowala zla atmosfera miedzy uczniami i popsul "on" wizerunek stodniowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sozan Re: Segregacja studniówkowa IP: 81.210.39.* 14.01.05, 16:17 I sie narobło w szkole :))))pozdrawiam Kaczmara i Dyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Segregacja studniówkowa IP: *.mybigcity.net / *.mybigcity.net 14.01.05, 18:40 Jeszcze nie "maturzyści", raczej snoby. O "atmosferze" trzeba było myśleć wcześniej, a nie skomleć po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: Segregacja studniówkowa IP: *.telia.com 14.01.05, 23:04 Idioto ! To pol pensji a razem z gosciem i ciuchami to i jedna spora pensja. A zadaniem szkoly jest uczyc, ale nie chodzenia do Mariota ! Mam nadzieje, ze uda sie wysledzic kto i dlaczego nagania Mariotowi przymusowych gosci. WSTYD dla wszej budy Buuuuuuuuuu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Segregacja studniówkowa IP: *.waw-bro.leased.ids.pl 14.01.05, 12:49 mozecie sie zajac czym innym bo narazie psujecie nam atmosfere wokol naszego swieta!!! i jest bardzo zle i nie sympatycznie zajmijcie sie czym innym albo pozalujecie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent ZSE-M Artykuł o studniówce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 14:11 Zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. nr 133, poz. 883)dziennikarz, który jest autorem tego artykułu nie ma prawa wymieniac nazwisk uczniów podanych przez osobę trzecią , bez zgody wymienionych w artykule osób. Pomijając fakt, że zostało naruszone prawo , to nie wiem czy twórca artykułu zdaje sobie sprawe jakie mogą być konsekwencje jego działnia. W tej chwili uzcniowie całej klasy "III Z" będa mieli duże nieprzyjemności związane z tą sprawą. Przeciez wypisanie tych nazwisk to jest jak podpisanie na nich wyroku. Jak może się czuć człowiek, który czytając gazetę widzi słowa ktoych w zyciu nie powiedział , a juz na pewno nie zdiennikarzowi. Może teraz nich Pan Redaktor przyjdzie na ową studniówkę i zobaczy jak sie będzie odbywać, bo atmosfera na pewno nie będzie przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vir_us3r_m4rc DO KLASY III Z IP: *.chello.pl 14.01.05, 18:38 Moim zdaniem trzeba pogadać z uczniami z III Z czy chcą jeszcze żyć. Gdy przeczytałem ten artykuł to się wku..łem i nie tylko ja. To co zrobiliście to jest poprostu świństwo i kurestwo, żydostwo niech was piekło pochłonie kartofle zapyźiałe, zapłacicie za to... HA HA HA HA Radzimy wam jakoś to naprawić a przedewszystkim przeprosić wicedyrektora i dyrektora szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLATYNOWE_SOMBRERO Segregacja studniówkowa IP: *.block.alestra.net.mx 14.01.05, 18:44 A CZEMU NIE SZE SZE SZERATON??????????? JAK DLA MNIE TO SMIESZNE !! NIE WAZNE GDZIE SIE BAWI TYLKO Z KIM!! DO NAUKI SIE LEPIEJ WEZCIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic wyjaśnienie dla autora artykułu IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 14.01.05, 22:48 Szanowny Panie Rzeczkowski Po przeczytaniu Pana artykułu na temat studniówki po prostu zbrakło mi słów . Pańska rzetelność , obiektywność i profesjonalizm wręcz mnie przeraża .To nie afera PKN Orlen tylko studniówka. Nie wiem co Pan chciał osiągnąć swymi „rewelacjami” , ale na pewno udało się Panu popsuć humor wszystkim uczestnikom dzisiejszej imprezy i pogłębić stres przed egzaminem maturalnym wszystkim maturzystom tej szkoły. Co do rzetelności dziwi mnie fakt , że nie skontaktował się Pan z organizatorem imprezy czyli rodzicami w celu sprawdzenia wiarygodności swojego informatora. Cena za bal studniówkowy wynosiła 250,00 PLN od ucznia i 200,00 PLN od osoby towarzyszącej i jest to średnia cena jak na warszawskie warunki. O przybliżonych kosztach w okolicach 500,00 PLN od pary trójki klasowe wszystkich zainteresowanych klas zdecydowały już w czerwcu 2004 roku .Konkretne decyzje o miejscu, czasie i cenie zapadły w październiku ubiegłego roku i zgodę na udział ucznia na studniówce musieli rodzice potwierdzić własnoręcznym podpisem na specjalnej deklaracji. Hotel Mariott został wybrany dlatego ,że przedstawił najciekawszą ofertę także cenową. Co do obiektywności podaje Pan że uczniowie jednej z klas byli zastraszani i zostali zmuszeni do pójścia na studniówkę – szczerze w to wątpię a ponadto w tym roku szkolnym jest w tej szkole 7 klas maturalnych tj. około 200 uczniów i nie można się oprzeć na trzech opiniach. Dyrektor tej szkoły pan Z.Jastrzębski cieszy się dużym autorytetem wśród młodzieży, ma z nią dobry kontakt i każdy z uczniów może zawsze się do Niego zwrócić z różnymi problemami, więc także i z tym. Z tego, co mi wiadomo do organizatora imprezy nikt się nie skarżył ani młodzież ani dyrekcja. Nikt z nas nie ma żadnych wątpliwości, że studniówka to dość potężny wydatek i dlatego trzeba o tym myśleć dużo wcześniej.Dyrektor Jastrzębski mając to właśnie na uwadze zebrał trójki klasowe w maju 2004r żeby uświadomić wszystkim, że ich dzieci czeka studniówka,matura i dyplom i trzeba zacząć myśleć o zbieraniu środków na te cele. Powtarzając za dzisiejszą prasą także za gazetą wyborczą średnie ceny wynoszą: Garnitur 650,00 PLN Koszula 80,00 PLN Buty 200,00 PLN Bal od pary 450,00 PLN Razem 1380,00 PLN a przecież to nie wszystko więc dla nikogo kto przez to przechodzi kwota 1300,00 PLN wydana przez jednego z uczniów nie jest zaskoczeniem. Co do profesjonalności – wypisując i publikując nie sprawdzone informacje wysnute w czyjejś złośliwej wyobraźni trzeba zdawać sobie sprawę z konsekwencji jakie to przyniesie. Pomiędzy uczniów ,nauczycieli i rodziców zakradł się olbrzymi niepokój i spowodował niepotrzebne napięcie na sto dni przed maturą i dyplomem . Zdecydowana większość uczniów tej szkoły chciała by panu osobiście uświadomić jak bardzo się pan myli w swoich wypowiedziach a także jaką ogromną krzywdę im pan uczynił swoimi oszczerstwami. Dla zaspokojenia Pana ciekawości : Jestem matką jednego z uczniów. Znam tą szkołę od 5 lat , przez cztery lata ja albo mąż byliśmy w trójce klasowej i dlatego posiadam informację z pierwszej ręki. Jeżeli ktoś o tym że ma dziecko w klasie maturalnej dowiedział się teraz to niech sam ma do siebie pretensje. Wystarczyło chodzić na zebrania i interesować się życiem naszych dzieci w szkole i nie byłoby problemu i wiadomości wysnutych z palca. Nie twierdzę że ta szkoła jest idealna. Wszędzie są kłopoty i problemu ale tu na Pstrowskiego można liczyć zawsze na pomocną dłoń dyrektora i jego współpracowników. Mam głęboką nadzieję że ten dzisiejszy paszkwil nie popsuje na długo wzajemnych relacji pomiędzy ciałem pedagogicznym, uczniami i rodzicami. Odnoszę wrażenie że celem Pana artykułu nie jest troska o dobro uczniów ale podłe pragnienie poszukiwania sensacji za wszelką cenę – w końcu płacą Panu od słowa obojętnie czy pisze Pan prawdę czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny rodzic Re: wyjaśnienie dla autora artykułu IP: *.chello.pl 15.01.05, 20:55 Najwyraźniej Droga Pani nie do końca orientuje się Pani w sytuacji między uczniami a nauczycielami... to tylko świadczy o braku kontaktu z własnym dzieckiem... Inny rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Szkolna impreza _? IP: *.telia.com 14.01.05, 23:15 Skrajna patologia, 1380 zl to jest ok 3 tys szwedzkich koron, za to szwedzka mlodziez jedzie na co najmniej tygodniowa wycieczke, Londyn, Paryz lub podobnie. A spoleczenstwo tutejsze ubogie nie jest. No i naturalnie te glosy protestu, zgodny chorek prowadzony przez zdecydowanego dyregenta. Dla mnie jest to przejaw skrajnie obrzydliwego wykorzystywania modziezy. Jak ktos chce do Mariota, to zakazu nie ma a mlodziez trzeba uczyc solidarnosci i jakiej takiej skromnosci. Nawet szwedzka Rodzina Krolewska obchodzila zakonczenie szkoly skromniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Segregacja studniówkowa IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 15.01.05, 01:33 ludzie zejdzcie na ziemie czy Mariott,Adria czy inny diabeł wszędzie są prawie takie same czy się to nam podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx super impra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 07:30 Studniowka byla zajebista. a te glupoty co napisali w gazecie to calkowicie nie prawda jak ktos nie chcial isc to nie musial. a studniowka kosztowala 250 zl przeciez nie trzeba bylo isc z osobą towarzyszaca. a to ze na studniowke jest potrzebny garnitur, buty, itp. to chyba normalne i logiczne. wybawilem sie ostrosciowo. DYREKTOROWI I NAUCZYCIELEM NALEŻĄ SIĘ PRZEPROSINY ZORGANIZOWALI NAPRAWDĘ BARDZO FAJNĄ IMPREZĘ!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX mariot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 07:33 w sumie jest to nie wazne gdzie miala byc studniowka bo wszedzie byloby tak samo. a taka reakcja z zazdrosci ze huta bedzie sie bawic w Mariocie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a cena naprawde nie byla wygurowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula jedna wielka bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:17 studniówka wcale nie kosztowala 450zl tylko 250 i bylo conajmniej 8 goracych dan mnostwo salatek ciast soków. Moze dj nie znal sie na muzyce ale za taka cene ( ktora wcale nie byla wyzsza niz w innych szkolach) naprawde mielismy zapewnione wszystko.Wszedzie czysto schludnie i super widok z 40 pietra na panorame warszawy. W barku czulam sie jak ksiezniczka z bajki. Mila uprzejma obsluga. A reporter ktory pisal ten artykul jest zwyklym niedoinformowanym gnojkiem ktory nawet nie wie o czym pisze. A nie wiem o co sie bulwersuje dyrektor z Konwiktorskiej skoro studniowka w sobieskim kosztuje w tej szkole 275 zl od osoby...pozostawie to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdurywarsiawskie Snobka dala glos hehehe. Czuje sie jak ksiezniczka IP: 220.237.128.* 15.01.05, 12:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Snobka dala glos hehehe. Czuje sie jak ksiezn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:07 sluchaj bucu moze to ty jestes burakiem a ja raz w zyciu czulam sie wazna moze ty sie czujesz tak na co dzien moze sie rozbijasz po hotelach i pijesz najdrosze driny swiata ja nie.a napewno nie bede oszczedzac na studniowce gdzie chyba przeciez chopdzi o dobra zabawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starypryk Re: Snobka dala glos hehehe. Czuje sie jak ksiezn IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.01.05, 17:15 Za swoje pieniądze się bawiłaś czy za krwawicę swoich rodziców? A nie lepiej było spędzić parę dni w Hiszpanii za te pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: tak jest IP: *.d2.club-internet.fr 15.01.05, 10:55 A poza tym wydaje mi sie, ze ani garnituru (jakos nikt nic nie wspomnial o sukienkach...), ani koszuli, ani butow po studniowce nie wyrzuca sie do kosza. Wiec nie jest to koszt studniowki, a wydatek z tej - wyjatkowej przeciez - okazji. Garnitur posluzy chocby na egzaminy wstepne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincjusz Re: tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:10 No to jak, było było straszenie, czy nie było? Za co dyrektor dał naganę? Z treści wpisów wyrażnie wynika że: 1.gnojkom we łbach się poprzewracało. 2. mamcie z trójek klasowych są p.....te 3.Nauczyciele chcą załapać się na balangę na tzw. krzywy ryj każdym sposobem. 4. Niepokorni , naprawdę mają podstawy do niepokoju, gdyż czeka nia nich połączona horda skorumpowanych nauczycieli ,takich samych rodzicieli, którzy wleźli do trójek klasowych w celu promocji swoich gnojków. 5. Gnojków którzy już na początku swojego życia zostawiają na forum wppisy świadzące o tym właśnie, że szkoła jest do chrzanu,skoro wypuszcza takie okazy jak oni. I właśnie takie, dorosłe okazy pzyniosły nam zaszczytne pierwsze miejsce Korupcjonisty UE. Gdzie tam tym Szwedom do naszej chrześcijańskiej kultury, my im pokażemy nasz dorobek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezka Re: tak jest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.01.05, 11:08 Wierze, ze dla czesci uczniow droga studniowka, to dobra zabawa. Ale, czy na pewno dla wszystkich? Czy w szkole - powolanej przeciez tak do nauczania jak i wychowania - maja jeszcze znaczenie skromnosc i umiar? Mam watpliwosci, czy dobrze sie bawili ci z ubozszych rodzin, na ktorych presja otoczenia (kolegow, kolezanek i ich rodzicow oraz nauczycieli) wymusila wydanie 1380,-zl. Moze za cene rezygnacji z czegos bardzo waznego dla ich rodzin lub zapozyczenia sie. A przeciez duza czesc spoleczenstwa zyje na skraju ubostwa! Swoja droga, wydaje sie, ze taka impreza bylaby oczyszczona od wielu podtekstow, gdyby odbywala sie po maturze a nie przed nia. Tylko, kto to zainicjuje? I czy taka idea znajdzie swojego Owsiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figood! No więc :) IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.01.05, 14:43 Nie wiem jak tam mają szwedzi czy inni jacyś (a wszyscy mają skromniej od nas? Psiakoś wątpię;D) i mało mnie to obchodzi, bo ja Polak. Co do cichej wojny, to była, ale wcale nie cicha i wcale nie wojna (przynajmniej ze strony klasy LO). Po prostu stwierdziliśmy że za tyle hajsu moglibyśmy balować u kumpla w piwnicy przez tydzień i tyle. Mnie cały ten interes wyniósł około 300zł. 250 na wejściówkę (na którą to cenę składało się wyśmienite żarcie i trochę gorsza muza, zaproszenia, korkowe oraz wejściówki dla opiekunów, ale nie nauczycieli, jako że tym impreze fundowała szkoła. Co z tego że z funduszy klasowych ;>), 20 zł na wachę (poldek na gaz, maniejsze koszta, szczerze polecam) 10 zł dla beja na prakingu za wskazanie wolnego miejsca i żeby fury nie porozbijał, 5 zł dla pani szatniarki żeby w okryciach dziur nie powypalała, róża dla diewczyny (nie podam ceny, bo jeszce przeczyta) która za swoją wejściówkę zapłaciła sama (usprawiedliwie się - rok temu ja płaciłem za siebie) i.... i.... i to wszystko. No to nawet mniej niż 300zł. Garniak miałem po weselach, do kosmetyczek nie chadzam, wódki nie piłem (driver... shit.) no i tyle... I nawet mi się podobało. Co nie zmienia faktu że dużo bardziej wolałbym tydzień w piwnicy. A dziennikarz też człowiek i zarobić musi :) Hej Ula i Brodacz! Hej, znów za rok matuuuraaaa ;D Aha, no i powodzenia wszystkim "jeszcze nie maturzystom" (sic!) życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: No więc :) IP: *.chello.pl 15.01.05, 22:05 Cos myśle ze ten reporcina stracił motywacje na wyprawe do Marriottu bo by go zbiczowali :P. No tak Figood lepiej balowac w piwnicy, niż kilka godzin w super wypasionym hotelu(chociaż po opiniach sala nie była taka bardzo fajna). Miło słyszec ze impreza byla nawet udana, następnym razem to nie tylko rodzice powinni organizowac takie imprezy, tylko tez uczniowie bo to ich świeto :]. Pozdro dla całego L.O. :]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasieńka Nie o kasę tu chodzi... IP: *.chello.pl 15.01.05, 20:53 Ktoś tu chyba zapomniał o co cała sprawa poszła... Awantura w szkole wybuchła nie z powodu kosztów studniówki, tylko wypowiedzi jednej z nauczycielek! Problem nie polegał na tym, że część osób nie chciała, czy nie miała pieniędzy, aby iść na studniówkę, tylko na sposobie, w jaki "przekonywano" uczniów do pójścia. Straszenie, obrażanie, wyzywanie i groźby to chyba nie najlepszy sposób, aby przekonać uczniów, że warto spędzić tę noc na zabawie w towarzystwie kolegów, koleżanek i nauczycieli ze szkoły. Szkoła, niezależnie na jakim etapie kształcenia, ma za zadanie wychowanie młodych ludzi na porządnych i uczciwych obywateli, a nauczyciele powinni świecić przykładem! Ale teraz już wiem, czemu po ulicach chodzi tylu debili!!! Najwidoczniej nauka nie poszła w las... Nie rozumiem tylko jednego... po co cała sprawa została tak nagłośniona! Nauczycielka odpowiedzialna za całą aferę dostała naganę! Dyrektor tej szkoły jest porządnym człowiekiem do którego można zgłosić się z każdym problemem, a prawda jest taka, że o całej sprawie ze wspomnianą nauczycielką dowiedział się jako ostatni. Wicedyrektor natomiast, który został wymieniony w artykule, nie miał ze sprawą nic wspólnego! To czy ktoś pójdzie na studniówkę, czy nie, to jego indywidualna decyzja i nikt, absolutnie nikt nie ma prawa tego wymuszać!!! Żyjemy w kraju demokratycznym i każdy człowiek decyduje za siebie... Pozdrawiam wszystkich maturzystów i trzymam kciuki. Mam nadzieję, że Wasi nauczyciele są na tyle inteligentni, aby nie obwiniać i mścić się na tych, którzy są najmniej temu wszystkiemu winni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figood Re: Nie o kasę tu chodzi... IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.01.05, 23:30 Pewnie że są inteligentni! Pozdrowienia dla kochanych pań (w kolejności alfabetycznej) Klonowskiej (Bochenek), Mazur i Mroczkowskiej!!! I nie daj Boże żeby się mściły.... ;) Na temat reszty ciała pedagogicznego zamilcze ;) A co do dyrektora... nikt nie jest święty (a że od reguł istnieją pewne wyjątki, to według mnie do świętości najbliżej wicedyrektorowi), a już z pewnością nie on ;) Ale w sumie spoko facet, nawet bardzo. A nie klaskaliśmy panu bo lampki z szampanem przeszkadzały. Ludzie, a widzieliście naszego poloneza (nie, nie tego na gaz)??? To było coś! Kiedy będzie kaseta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska blondyna Segregacja studniówkowa IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 16:36 nie wiem dokladnie jak to bylo z ta studniowka, bo bylam jako osoba towarzyszaca, ale mi osobiscie sie bardzo podobalo! Oczywiscie ze byla droga... ale coz ..raz sie zyje... POZDRAWIAM TOMKA W., SOZANA, RAFAŁKA I RESZTE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś