Gość: robi11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:41 nie rozumiem majatek p. kulczyka to 5,5 mld a strata to 7 mld to chyba nic nie ma jest na minusie a nie na pierwszym miejscu najbogatszych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 195.94.201.* 10.05.05, 09:49 5.5 + 7 = 12.5 tyle miał rok temu. Jak stracił 7 to teraz ma 5.5....Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Zlozmy sie IP: 138.227.189.* 10.05.05, 16:08 niech chlop nie klepie biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Ciamajda a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.stroeer.pl / *.stroeer.pl 10.05.05, 09:52 No na którym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymczasem Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:53 zaraz za mna, ja mam 920 :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulczyk Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 10:06 netto czy brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł 10.05.05, 12:27 Za ponad 6 milionów lat będziesz miał szansę go dogonić;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2+2 Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: 217.158.219.* 10.05.05, 14:28 Troche przesadziles juz za jakies 500 tys. lat go dogoni, (bez inflacji) bo to jest jego misieczna a nie roczna pensja Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł 10.05.05, 23:57 W rzeczy samej, mój błąd. Ale nawet i tyle to żółwie nie żyją;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pseudokrezus Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.pkobp.pl 10.05.05, 10:26 Ty jesteś na około 35 542 196 miejscu, bo pozostali w Polsce to bezrobotni.......:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeh Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.aster.pl 10.05.05, 14:45 jak się nawet nie rozumie że to nie ranking pensji/dochodów tylko majatków to jest się tam gdzie się jest..... (vide także ten pierwszy dyskutant co nie może sie doliczyć 7 mln) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczyrzepka Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.stroeer.pl / *.stroeer.pl 10.05.05, 15:13 40 lat pracy *12 miesięcy *900 zł = 432.000 zł Tyle zarobisz przez całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.aster.pl 10.05.05, 15:55 ...jak się ma takie poczucie humoru , to pisze się tak jak sie pisze:)))Vide ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeh Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.aster.pl 10.05.05, 18:39 może, ale ja bym jednak się w kierunku "głupi bo biedny, biedny bo głupi" wybierał hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franki5 Re: a na którym ja jestem z pensją 900 zł IP: *.chello.pl 10.05.05, 15:50 Niestety jestes,az w srodku stawki.Pisze niestety,bo za toba sa jeszcze miliony ktore maja mniej albo wcale.To jest smutne ,ale ciagle podazamy w kierunku kapitalizmu latynoamerykanskiego gdzie nieliczni maja wrzystko a prawie wszyscy nie maja nic.Wystarczy porownac ile ma najbogatszy Polak w 2005 a ile mial w 1990. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 80.48.251.* 10.05.05, 09:53 On nigdy nie miał tych 12mld...to nie były Jego pieniądze tylko silnych grup kapitałowych z europy zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 195.94.201.* 10.05.05, 09:55 to jest akurat oddzielny temat. Chodzi o to ze kolega nie rozumie tekstu pisanego - wsteczny analfbetyzm w narodzie się szerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ochmis Re: Kim są najbogatsi Polacy 10.05.05, 09:56 Dlatego, ze nie rozumiesz, to jestes biedny. A J.Kulczyk bogaty. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.05.05, 10:27 Ludzie , cieszcie sie , ze macie miedzy soba tak bogatych.To sa ci , ktorzy swiadcza , ze sa w tym narodzie jeszcze ludzie z prawdziwymi jajami.Im wiecej bedzie tych bogatych ,tym lepiej dla ogolu. Przeciez oni tych pieniedzy nie przejedza , chocby nie wiem co.Inwestuja je , zeby dalej zarabiac. I wtedy inni tez maja mozliwosc zarobic swoja dzialke, obojetnie jaka ona by nie byla.Tylko nie zawiscic.I wiecej AUTENTYCZNEGO szacunku wreszcie dla bogatych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hik Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:35 Gość portalu: Schuja napisał(a): > Ludzie , cieszcie sie , ze macie miedzy soba tak bogatych.To sa ci , ktorzy > swiadcza , ze sa w tym narodzie jeszcze ludzie z prawdziwymi jajami.Im wiecej > bedzie tych bogatych ,tym lepiej dla ogolu. Przeciez oni tych pieniedzy nie > przejedza , chocby nie wiem co.Inwestuja je , zeby dalej zarabiac. A nawet jeśli ktoś "przejada" pieniądze, to przecież w ten sposób daje napęd firmom, które spełniają zachcianki takiego "przejadacza". Firmy te mogą zatrudnić wtedy pracowników itd. Oczywiście wiele zależy od tego, w jaki sposób kształtuje się struktura wydatków "przejadacza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.arcor-ip.net 10.05.05, 23:37 Nie wiem czy sie zw mna zgadzasz czy ironizujesz.Przyjmuje to pierwsze i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apj metro czy wprost? IP: *.icpnet.pl 10.05.05, 10:23 co to za lancuszek? gazeta powoluje sie na metro, ktore napisalo, ze Wprost podal ... a Pan Kulczyk nie zbiednial, tylko nie wykazuje juz tyle majatku w Polsce, jak i nie wykazuje ochoty do inwestowania, za co mozna podziekowac - wiadomo komu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.wns.uni.wroc.pl 10.05.05, 10:54 12,5 mld-7 mld=5,5mld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:59 ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.master.pl 10.05.05, 11:51 KULCZYK TO TYLKO OFIARA GDZIE JEST REDAKTOR GAZETY WYBORCZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
punter Najbogatszych nie ma na liście 10.05.05, 12:28 Miejsce pierwsze - mafia paliwowa (od 10 mld zł w zwyż) Miejsce drugie - byli i obecni przemytnicy, głównie alkohol i papierosy (od. 5 mld w zwyż) Miejsce trzecie - pozostali członkowie tzw. grup towarzyskich (po ok. 0,5-1 mld na grupę - Dochnal i s-ka, Wieczerzak+Jamroży, pruszków, wołomin, GTW) W pierwszej dziesiątce - zarząd Orlenu - oficjalnie kilkadziesiąt milionów. Ile naprawdę to tylko wróbel wie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: BIEDNY JAŚKO... IP: *.paged.com.pl / 212.244.68.* 10.05.05, 13:08 Tyle kasy stracil...jeszcze bedzie musial isc po zasilek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bimbo A gdzie sa Polacy czasowo mieszkajacy zagranica? IP: 216.217.131.* 10.05.05, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:23 Cwaniaczek ukrył gdzieś te 7 mld zł pochodzących najpewniej z afer (Orlen?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEbesciak Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:08 A nie wpadles na to ze mogl miec 12,5 mld?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:20 miał 12.5 ma 5.5, stracił 7. proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hematemesis Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.mgh.harvard.edu 10.05.05, 16:20 jesli w poprzednim roku oszacowano go na 13.5 mld a w tym na 5.5 mld to strata wynosi 7mld. Czy nie tak?? Chyba zniesienie matematyki na maturze nie jest nalpeszym pomyslem. JAk widac na twoim przykladzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpenio Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: 213.17.162.* 10.05.05, 16:43 13,5 - 5,5 = 7 . No no , to dopiero Harvard ... W Szkole Specjalnej w Przemyślu lepiej uczą matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorilas Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.05, 16:55 Buahahaha no tos sie akurat popisal(a), pewnie matme zdawale(a)s na maturze? ;) 13,5-5,5=7? Przepraszam ale mnie innej matematyki uczyli ;) Co do wiekszosci postow to rzeczywiscie, lepiej ponarzekac jak to nam zle, zajrzec do czyichs portfeli, wyzwac wszystkich od zlodzieji!! I tak Wam zycie na tym biadoleniu i bezsensownych dywagacjach uplynie... Moze lepiej zabrac sie do nauki (na poczatek matematyki i ekonomii, bo bez tego sie w liczeniu kasy pomylicie ;) i roboty, to moze zarobi sie wiecej niz te 900?? A z tym ze nie kazdy z nas bedzie mial 1 000 000 000 PLN na koncie to sie nalezy po prostu pogodzic, a nie jechac po tych, ktorym w ten czy inny sposob sie udalo, bo niewiele to zmieni. Pozdrawiam Michal - student zarabiajacy 1000 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
majak Re: Kim są najbogatsi Polacy 10.05.05, 17:00 Widać z tych wypowiedzi, że wielkie bogactwo bulwersuje i budzi zazdrość w kraju, gdzie masa osób nie ma pracy albo zarabia wg. groszowych stawek. To zrozumiałe. Ale na sąsiednich forach widać, że gdy tylko ktoś (tak się składa że na ogół z centrum) wystąpi z sensownym postulatem, np. wprowadzenia podatku liniowego albo ograniczenia robuchanych wydatków z budżetu państwa, zaraz podnosi się jazgot i ryk wściekłego niezadowolenia. Czy nie dostrzegacie związku pomiędzy biedą na jaką narzekacie, a sprzeciwem wobec wszelkich sensownych prób zmiany tej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.devs.futuro.pl 10.05.05, 18:47 Jak najbardziej się zgadzam.Widzę,że jest jeszcze nadzieje dla tego kraju.pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psz Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:42 "Czy nie dostrzegacie związku pomiędzy biedą na jaką narzekacie, a sprzeciwem wobec wszelkich sensownych prób zmiany tej sytuacji?" jakby dostrzegali ten zwiazek to by sie tym sensownym probom nie sprzeciwiali, to zamkniete kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.05.05, 17:28 Ciekawe gdzie on schował te 7 mld ?!!! Pewnie prawnicy to (go) załatwili ! W 2006 to pewnie kolejka w pośredniaku się zwiększy o 1 bezrobotnego - pana K. bo już mu nic nie zostanie! Ciekawe, ciekawe, łebski facet dochodzący przez 15 lat do 12,5 mld i w ciągu roku tracący więcej niż połowę! Ciekawe, ciekawe, ciekawe - pewnie niedługo pojedzie do USA wykłady dawać z ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolita Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.mclink.it 10.05.05, 18:14 Policzmy rowniez biedakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sydneyczyk Re: wiesniactwo w ciemnogrodzie nie kuma nadal... IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 10.05.05, 18:53 co za fascynacja - ciemnogrod zlodzieji nobilitowal - sami tego nie przezra - sypna troche reszcie choloty - mecenasy kultury... polska gospodarka stracila ponad $100miliardow na tzw mafijnej prywatyzacji - efekt - 20% bezrobocia i bardzo niska stopa zyciowa wiekszosci - usa rozlicza ceo - za $6miliardow 30lat w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicurpix Kim sa najgłupsi reporterzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:48 Czy w GW same tępaki pracują? Przecież to wszystko co pisza kupy sie nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEbesciak Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:50 A nie wpadles na to ze mogl miec 12,5 mld?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pic na wode Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:42 Kulczyk wraz z pierwsza dziesiątką, powinni wydać nowy podręczni ekonomii Pt : Jak osiągnąć sukces kosztem państwa co się polską zwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:15 Najlepszy dowód jak wiarygodna jest lista Wprost. Dla nich 7 miliardów w dół albo w góre, to betka - ważne żeby ich idol był na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noscript Re: ja tez, umie plakac. IP: *.mn.res.rr.com 11.05.05, 02:32 Ja mam 850 na m-c I ten miljon, co mi babcia dala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Wiekszosc fortun zbudowana na zwiazkach z postkomu IP: 202.59.23.* 11.05.05, 04:57 ... polegalo to na wyzysku ludzi zarabiajacych 600-1600 zl. na m-c. Przyklad: Kulczyk przez wiele lat mial udzialy w TP SA, ktora majac monopol w Polsce zdzierala haracz z Polakow w postaci oplat za telefony. Monopol ten zapewnili politycy zwiazani z "pierwszym" biznesmanem Polski. A Gudzowaty kupil ustawe o biopaliwach zeby zarobic na tym setki mln - moze nowy rzad uniemozliwi to. na szczescie powoli dobieraja sie do skory tym kapitalistyczno- postkomunistycznym mafiom i nawet Gazeta Wybiorcza temu nie zapobiegnie. --------------------------------------------------------------------- Ciekawe ze GW wprowadzila koniecznosc rejestrowania sie zeby pisac na forum - zupelnie w duchu komunistycznym, gdzie wszystko musialo byc rejestrowane. Tutaj tez tzw. "lewicowa" gazeta wprowadzila rejestracje - inny kraj, a duch komuny ten sam. Stara komuna umarla, niech zyje nowa. Gazety wszystkich krajow laczcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kulczyk wcale nie musial IP: *.ventca.adelphia.net 11.05.05, 05:48 znac lepiej arytmetyki jak niektorzy na tym forum zeby zgromadzic taki majatek, trzeba miec troche szczescia w zyciu.,np dostac lub ukrasc pierwszy milion lub tez znac odpowiednich ludzi ktorzy za drobna kwote powiedza ci ze jutro bedzie wprowadzone wysokie clo na import alkoholu, hej dalej to sam pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 06:57 Oj jak ja się martwię ,że Kulczyk stracił tyle kasy.A dzieci mieszkające w miejscowoćiach po rozkradzeniu PGR-ów są glodne.I co na to nasi złodzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdolny Re: Kim są najbogatsi Polacy IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.05, 14:16 Cześć :-) heh bo ona miał wcześniej 12,5mld zł. - 7mld = 5,5mld. majątku To takie trudne?? Na razie ";-)" Odpowiedz Link Zgłoś