Dodaj do ulubionych

kto rządzi GW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:09
cZY TYLKO teoretycznie p.Michnik jest redaktorem naczelnym GW czy też pojawia
sie w pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 11:32
      Nieważne,determinantami tych rządów są z pewnością biznes i polityka:DDD
      Kir
    • Gość: elka Re: kto rządzi GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:02
      tak, tak, to naprawdę ciekawe, to chciałam usłyszeć...
      • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 14:33
        Ale tak jest prawie wszędzie,gdyby tego nie uwzględniano to za o jedli by
        dziennikarze chlebuś,jedyne wyjście to życie z dotacji sponsorów.Wszak to wolny
        rynek.Jedyna kwestia do ustalenia to jakich zasad na nim przestrzegać.
        Ale tutaj widzę marne szanse,przecież każdy znajdzie usprawiedliwienie dla swoich.
        Zgodnie z przysłowiem,że każda potwora znajdzie swojego amatora to i w tym
        podzielonym społeczeństwie nie zabraknie aprobantów dla najwredniejszego nawet
        postępowania.Każdy więc szuka a decyduje zasada podaży i popytu.
        Pozdrawiam
        Kir
    • piotr33k2 Re: kto rządzi GW 18.07.05, 14:30
      prawda kochany rzadzi, prawda.
      • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 14:51
        piotr33k2 napisał:

> prawda kochany rzadzi, prawda.
        Może i teraz gdy sama GW stała się przedmiotem ataku i okazało się,że prawda to
        rzecz względna.
        Pozdrawiam
        Kir
        • dr.kidler Re: kto rządzi GW 20.07.05, 01:38
          Gość portalu: Kir napisał(a):

> piotr33k2 napisał:
          >
          > > prawda kochany rzadzi, prawda.
          > Może i teraz gdy sama GW stała się przedmiotem ataku i okazało się,że prawda
          > to rzecz względna.

Chyba cos nie tak.
          Moim zdaniem GW nie stala sie przedmiotem ataku teraz, tylko od zawsze, czyli
          od momentu powstania.
          Atakujacy oczywiscie sie zmieniaja, ale nie az tak...

pozdrawiam
          dr.kidler
          • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 11:25
            dr.kidler napisał:
            > Chyba cos nie tak.
            > Moim zdaniem GW nie stala sie przedmiotem ataku teraz, tylko od zawsze, czyli
            > od momentu powstania.
            > Atakujacy oczywiscie sie zmieniaja, ale nie az tak...
            Wcześniej były to raczej spory wewnątrzsolidarnoścowe.Zakończyło się to o ile
            pamiętam odebraniem znaczka "Solidarności" GW z 1-szej str.Tak naprawdę wszystko
            zaczęło się od krytyki,a może pisania o pewnych ciemniejszych stronach tych
            rządów (i nie tylko) oraz upadku rządu AWS.Możliwe iż przypisano to właśnie GW.
            A.Michnik jakby nie widział w jakiej rzeczywistości żyje używazl też pewnych
            stwierdzeń dot.określonych osób z przeszłości ale nigdy nie zdobył się na
            wyjaśnienie dlaczego tak uważa.To z kolei dało możliwość dowolności ich
            interpretacji.Zobacz jak ja mógłbym zinterpretować sobie informację o zmianie
            publicystyki w TVP gdybym nie otrzymał wyjaśnienia tutaj na forum.
            Podobnie z felietonem Łysiaka,do którego dałeś link.
            Zwróć też proszę uwagę,że po pewnym szumie wokół Reszczyńskiego związanym
            z założeniem przez niego radia sprawa całkowicie ucichła.Co jest więc grane?
            Sprawa wydaje mi się trochę podobna do GW tylko,że w innym kontekście.
            To wszystko to walka o media,wpływy i rząd dusz.
            Ja tylko patrzę jak to wszystko wpływa na kraj i jego obywateli.I co widzę ?
            podzielony naród walczący o racje swoich partyjnych liderów.Kraj w tej chwili
            jest chyba na 125 miejscu.
            Pozdrawiam
            Kir
            • dr.kidler Re: kto rządzi GW 20.07.05, 14:50

(...)
              > Ja tylko patrzę jak to wszystko wpływa na kraj i jego obywateli.I co widzę ?
              > podzielony naród walczący o racje swoich partyjnych liderów.Kraj w tej chwili
              > jest chyba na 125 miejscu.

No to bardzo dobrze, polowa sukcesu juz jest!!
              Teraz tylko nalezy namowic tych liderow zeby powalczyli o racje Kraju, i...
              wszystko gra. - Narod zjednoczony! :-)

I wlasnie tak robil Michnik - nie popieral Kwsniewskiego tak sobie, lecz
              dlatego ze Kwasniewski byl za wejsciem do UE, a np. taki Giertych nie.

Natomiast Giertych, w II turze wyborow prezydenckich w Krakowie kazal swoim
              poprzec kandydata SLD Majchrowskiego, po to by nie wygral Lasota z UW.
              Podobnie zachowal Rokita, choc zdaje sie nie poparl jawnie Majchrowskiego, ale
              tez nie zaapelowal do swoich wyborcow by glosowali na Lasote.

pozdrawiam
              kidler
              • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 17:46
                dr.kidler napisał:
                > No to bardzo dobrze, polowa sukcesu juz jest!!
                > Teraz tylko nalezy namowic tych liderow zeby powalczyli o racje Kraju, i...
                > wszystko gra. - Narod zjednoczony! :-)
                drKidler,Ty mnie się tutaj nie podmiewaj:DDDD bo jak ktoś żyje w mieszkaniu,w
                którym ściany są wyłożone tylko lustrami to co może zobaczyć?
                Nie neguję ambicji ale tylko tej zdrowej.
                A z tymi lustrami to wychodzi tak gdy człek w nie patrzy:
                -no czyż to nie ja najmądrzejszym w świecie.Nie ustąpię,po mnie chociażby
                i potop.Nie słuchają to niech chamy mają.
                Dopóki liderzy w ten sposób będą myśleć to o dogadaniu się mowy nie ma.Owszem
                każdy prawie używa takich wielkich słów ale.....
                I tak w kółko Macieju.
                Dlatego mówię,że kraj to chyba na 125 miejscu.
                Pozdrawiam
                Kir
                -
      • karol113 Re: kto rządzi GW 18.07.05, 15:04
        www.pravda.ru/
        Zgadzam się . Prawda i Trybuna Ludu.
    • Gość: edzio Re: kto rządzi GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:19
      a co z tym Michnikiem i czym w ogóle zajmuje się praktycznie p.Rapaczyńska i
      Łuczywo-słyszałam o tej pierwszej, że to bardzo mila kobietka.
      • Gość: pso Re: kto rządzi GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:37
        Jest na wczasach w Tel-Awiwie.
        • dr.kidler Re: kto rządzi GW 20.07.05, 08:18
          Gość portalu: pso napisał(a):

> Jest na wczasach w Tel-Awiwie.

Ty tez, jak rozumiem.
          • misio_zalogowany Re: kto rządzi GW 20.07.05, 09:24

Podobno w redakcji doszło do przewrotu pałacowego, Adaś poszedł w odstawkę ze
            względów "byznesowych". Ta gruźliza to pic na wodę.
            • dr.kidler Re: kto rządzi GW 20.07.05, 14:59
              misio_zalogowany napisała:

>
              > Podobno w redakcji doszło do przewrotu pałacowego, Adaś poszedł w odstawkę ze
              > względów "byznesowych". Ta gruźliza to pic na wodę.

Nie rozumiem dlaczego my Polacy uwazamy ludzi robiacych wieksze pieniadze i
              lepsze kariery, za wiekszych glupkow od nas.
              Przeciez gdyby chcieli zwolnic Michnika to by go zwolnili i powiedzieli, a nie
              wyglupiali sie z jakas nieistniejaca gruzlica.
              • Gość: Lelekl Re: *+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 07:05
                dr.kidler napisał:

> Nie rozumiem dlaczego my Polacy uwazamy ludzi robiacych wieksze pieniadze i
                > lepsze kariery, za wiekszych glupkow od nas.

Kto to są ci ludzie ? Przecież to beztwarzowa korporacja.
                > Przeciez gdyby chcieli zwolnic Michnika to by go zwolnili i powiedzieli, a
                nie
                > wyglupiali sie z jakas nieistniejaca gruzlica.
                Jak w kabarecie TEY. Przecież gdyby tak było to by nasze polskie radio podało i
                pisałaby o tym gazety. No nie ! :-)
                W pryzpadku korporacji medialnych, ktre maj swoje twarze, w takich przypadkach
                bardzo często sie zdarza iż odejścia są cichutkie gdyż hałas przeważnie nie
                jest korzystny dla korporacji . Zwłaszcza jak korporacja ma Spółkę (Agora0
                gdzie są twarze jak Michnik. Sądzę, że docelowo będą zmierzali
                do "obrązowienia" GW gdyż nie jest to bezpieczne dla biznesu. Adam upije sie z
                Urbanem, ktoś to w końcu nagra i to może byc koniec gazety. Tak więc nie wiem
                ale nie należy wykluczać poglądu misia_logowanego

• dr.kidler Re: *+ 15.08.05, 12:15
                  Gość portalu: Lelekl napisał(a):

> Adam upije sie z
                  > Urbanem, ktoś to w końcu nagra i to może byc koniec gazety.

Gdyby Adas sie co chwila upijal z Urbanem, albo oblapial w niedzwiedzich
                  usciskach z Kiszczakiem, jak to bez przerwy sugerujecie na forach,
                  to dawno bylby nagrany, opublikowany, a filmy bylyby nawet kandydatami do
                  osacrow. Powstalyby specjalne priodyki, ktorych specjalni dziennikarze
                  pisaliby tylko o Michniku, oraz specjalne szkoly w ktorych pod kierunkiem
                  p.p Semki, Łysiaka i Jacka Kurskiego szkolono ich w tym fachu.

Jak dotad kraza tylko 2 -3 niewyrazne zdjecia Michnika wznoszacego toast,
                  ktore wraz z slawetna wypowiedzia Herbrberta, publikowane sa przez kilkunastu
                  przyuczonych amatorow pod roznymi nickami kilkadziesiat razy dzienne.
                  Maja one za zadanie naganiac Lysiakowi chetnych do kupna jego kolejnego
                  pazkwila, zreszta skopiowanego z poprzednich.

Odpolitycznienie sie czesciowe Gazety, moze co najwyzej swiadczyc ze coraz
                  wiecej zwyklych ludzi zrzucilo z siebie skore homosovieticusa zblizajc sie w
                  zachowaniach dostandardow zachodnich.
                  Tam zainteresowanie polityka u zwyklych ludzi, daje sie zauwazyc tylko przy
                  okazji zamachow terrorystycznych, czy wysylania "swoich chlopcow" na wojne.
                  W Polsce o spadku zainteresowania polityka, swiadczy spadek udzialo "powaznych
                  gazet" w puli nakladow wogole.

Taki paradoks - im ksieza w danej spolecznosci sa lepsi i skuteczniejsi w
                  gloszeniu wartosci chrzescijanskich, tym mniej ich potrzeba.
                  Ludzie po prostu nie grzesza. :-)
                  • Gość: fantomas Re: *+ IP: *.3.pl / *.3.pl 17.08.05, 00:22
                    Młody moze jestes albo niedoinformowany to nie wiesz. Adasia wsiadającego do
                    samochodu z Urbanem i Olejnikowa a potem jadącego na ochlaj do Kwasniewskiego
                    sfilmowali Semka i Kurski w programie Reflex juz w 1992 r. Adaś do dzis im nie
                    wybaczył bo potrafi wybaczac tylko komunistom (Kiszczak, Jaruzelski) i ubekom
                    (Maleszka). O popijaniu z Urbanem było nawet na komisji sledczej w sprawie
                    Rywina a zdjecia z Jakubowską w szczycie Rywingate znają chyba wszyscy poza
                    tobą.
                    • dr.kidler Re: *+ 17.08.05, 10:14
                      Gość portalu: fantomas napisał(a):

> Młody moze jestes albo niedoinformowany to nie wiesz.

Nie jestem mlody i niedoinformowany.
                      To ty jestes przeinformowany, a na pewno
                      masz skleroze.

Semka i Jacek Kurski zrobili zdjecia
                      Monice Olejnik i Michnikowi jak po konferencji
                      prasowej, lub wywiadzie, wsidali do samochodu
                      Urbana, a nie pijacych na umor wodke
                      z URbanem czy z Kwasniewskim.
                      Semka moze mowic ze pili, skoro lubi klamac,
                      ale ja i sporo ludzi iedzielo ze oni
                      wsiadali do samochodu a nie ze pili.
                      Samka duzo mowi, troche mniej Jacek Kurski, ale
                      to wcale nie jeszcze nie dowod ze mowia prawde.
                      Raczej przeciwnie.

Adasia wsiadającego do
                      > samochodu z Urbanem i Olejnikowa a potem jadącego na ochlaj do Kwasniewskiego
                      > sfilmowali Semka i Kurski w programie Reflex juz w 1992 r. Adaś do dzis im
                      nie > wybaczył bo potrafi wybaczac tylko komunistom (Kiszczak, Jaruzelski) i
                      ubekom (Maleszka).

Niemozliwe nie wybaczyl im no to jest ten Adas ...!!
                      Tylko nie rozumiem, dlaczego oni jeszcze zyja, dzialaja i maja sie swietnie,
                      skoro Adas - taki potezny czlowie, taki krwiozerczy stalinowiec, komunista,
                      antypolak, antykatolik, trockista, ktory sam jeden potrafi wstrzymac lustracje
                      w Polsce, ( a moze takze w Rosji ) im nie wybaczyl?

A powaznie - niby dlaczego mial im wybaczac,
                      skoro w dalszym ciagu go pomawiaja?
                      Kiszczak, jAruzleski Maleszka w koncu
                      sie przyznali, oddali wladze wiec im przebaczyl.
                      Semka i Jacek Kurski nie przyznali sie do swoich
                      klamstw i pomowien Michnika.

> O popijaniu z Urbanem było nawet na komisji sledczej w sprawie
                      > Rywina a zdjecia z Jakubowską w szczycie Rywingate znają chyba wszyscy poza
                      > tobą.

Na komisjach bylo i jest duzo rozonych rzeczy, miedzy innymi to ze Giertych
                      wraz z przeorem Czestochowy i Kulczykiem chlali na Jasnej Gorze w towarzystwie
                      dziewczynek, wiec moze i bylo o chlaniu Uraban z Michnikiem w gmachu KC-PZPR.
                      -Semka i jego wychowankowie maja duza fantazje i wprawe z robieniu widel z
                      igiel.

A ja sie pytam o dowody, w tym zdjecia na ciagle chlanie Michnika z Urbanemi i
                      oblapywanie sie z Kiszczakiem.
          • Gość: kkk Re: kto rządzi GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:21
            Kidler. dlaczego masz mnie za żyda?
            • dr.kidler Re: kto rządzi GW 20.07.05, 14:34
              Gość portalu: kkk napisał(a):

> Kidler. dlaczego masz mnie za żyda?

???
              Wprost przeciwnie; wydajesz mi sie za malo inteligentny, sadzac po pytaniu
              ktore zadales.
              • Gość: noga_y_medialna Re: kto rządzi GW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.05, 20:57
                ***** dla dr_kidlera za dowcip i refleks. * dla kira za mętność, rozwlekłośc i
                brak :-).
                Na tym forum panuje moda na plucie na GW, a szczególnie na Adama M.( nie mylić
                z A.Mickiewiczem), co jest trochę dziwne bo wydaje się, że osoby opluwające
                jednak GW czytają, choć , wydaje się, z niejakim wstrętem.
                Wydaje mi się, że należy Mu się choć trochę szacunku za to co zrobił w
                ostatnim trzydziestoleciu i za to co napisał, choć pewne Jego ułomności napewno
                nie ułatwiają Mu życia. Pisanina w stylu:- Adaś to..., Adaś tamto..., Adasia
                wy..., nie wydaje mi się w porządku, nawet jeśli ktoś istotnie jest z nim na ty.
                Nie znam drugiej współczesnej osoby, która by dobrowolnie zrezygnowała z
                milionowego majątku, a tak postąpił Adam M. rezygnując z akcji Agory.
                • Gość: GNA Re: kto rządzi GW IP: *.chello.pl 12.08.05, 22:55
                  JA TEZ NIE ZNAM DRUGIEJ OSOBY, KTORA BYŁABY PSEUDO-REDAKTOREM NACZELNYM- I CO
                  MIESIAC ZA NIC INKASOWALA NIEZŁA PENSYJKE...
                  W TAKICH OKOLICZNOSCIACH TEZ BYM ZREZYGNOWAL Z AKCJI
                • Gość: Kir Riposta IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 13.08.05, 00:43
                  Gość portalu: noga_y_medialna napisał(a):

> ***** dla dr_kidlera za dowcip i refleks. * dla kira za mętność, rozwlekłośc i
                  > brak :-).
                  > Na tym forum panuje moda na plucie na GW, a szczególnie na Adama M.( nie mylić
                  > z A.Mickiewiczem), co jest trochę dziwne bo wydaje się, że osoby opluwające
                  > jednak GW czytają, choć , wydaje się, z niejakim wstrętem.
                  > Wydaje mi się, że należy Mu się choć trochę szacunku za to co zrobił w
                  > ostatnim trzydziestoleciu i za to co napisał, choć pewne Jego ułomności napewno
                  >
                  > nie ułatwiają Mu życia. Pisanina w stylu:- Adaś to..., Adaś tamto..., Adasia
                  > wy..., nie wydaje mi się w porządku, nawet jeśli ktoś istotnie jest z nim na ty
                  > .
                  > Nie znam drugiej współczesnej osoby, która by dobrowolnie zrezygnowała z
                  > milionowego majątku, a tak postąpił Adam M. rezygnując z akcji Agory.

Ta ocena mi się nawet podoba.Powinno być inaczej ale tutaj oceniający w sposób
                  nieświadomy dokonał też samooceny.
                  Nie twierdzę,że moje teksty nie posiadają wad ale staram sie je pisać w sposób
                  zrozumiały dla osób posiadających pewną umiejętność,którą winien posiadać każdy
                  dorosły człowiek.Tam gdzie występują terminy wymagające wiedzy specjalistycznej
                  staram się je tłumaczyć.Stąd odnośniki do Wikipedii lub innych żródeł.To czasami
                  poowoduje,że tekst jest dłuższy.Zresztą czasami trudno w kilku zdaniach streścić
                  poważny problem.Kiedyś pisałem jeszcze dłuższe posty bo dawałem do nich
                  komentarze.Teraz uraz ręki na to mi nie pozwala.Okazywało się i tak ,że
                  tłumaczenie nie miało sensu ponieważ tekst był rozumiany podobnie jak w tym
                  przypadku.
                  To ma być rozmowa interaktywna a nie "referaty naukowe" okraszane ozdobnikami w
                  postaci inwektyw i epitetów.Tego staram się unikać.
                  Mądry zrozumie a innym i tak nie wyjaśnię.
                  Pozdrawiam
                  Kir
                  • dr.kidler Re: Riposta 15.08.05, 01:10

(...)
                    > To ma być rozmowa interaktywna a nie "referaty naukowe" okraszane ozdobnikami
                    w postaci inwektyw i epitetów.Tego staram się unikać.
                    > Mądry zrozumie a innym i tak nie wyjaśnię.

Ja sobie cenie Twoje posty, choc faktycznie na moj
                    gust sa troche rozwlekle i przydlugachne.
                    Byc moze powoduje mna zadzdrosc o "lekkosc piora',
                    dlatego narzekam :-)

Pozdrawiam.

P.S.
                    Przypomnial mi sie zabawny urywek z ksiazeczki
                    "Mowi Chandler" - Chandlera oczywiscie.
                    Chandler wkurza si na swoja nieumiejetnosc
                    pisania, ciagle poprawianie, korygowanie,
                    wyrzucanie prawie skonczonych opowiadan,
                    i zaczynanie od nowa.
                    Opisuje tez, jak zazdrosci E.S. Gardnerowi
                    ( od mec. Perry Mansona ), ktory pisal
                    i wydawal jedna ksiazke tygodniowo :-)

• dr.kidler Re: kto rządzi GW 15.08.05, 00:53
                  Gość portalu: noga_y_medialna napisał(a):

(...)
                  > Nie znam drugiej współczesnej osoby, która by dobrowolnie zrezygnowała z
                  > milionowego majątku, a tak postąpił Adam M. rezygnując z akcji Agory.

Mnie z kolei najbardziej imponuje u Michnika, Kuronia i innych niektorych
                  dzieci, niektorych prominentow, to ze zamiast sobie wygodnie zyc, korzystajac z
                  pozycji rodzicow, zdecydowali sie na zerwanie ze swoim swiatem, a nawet
                  walczenie z nim.
                  Tym bardziej ze nie byla to pozorowana walka, hippisi, dzieci kwiaty - etc,
                  lecz na prawdziwa bitwe, niby niemozliwa do wygrania.
                  Wiedzieli ze narazaja sie sie na represje i wiezienie.

Jak latwo zauwazyc, ja tez lubie czesto isc "pod prad", choc nie jestem
                  niestety synem prominenta - raczej przeciwnie.
                  Nie mialem mozliwosci zajmowac sie polityka, bo trzeba bylo patrzec co wlozyc
                  do garnka - wbrew panujacym teraz legendom, za komuny byla wcale niezla
                  populacja niezamoznych, wrecz biednch.

Za to mialam Przyjaciela ( juz nie zyje ), ktory byl synem takiego prominenta,
                  po czesci z czasow stalinowskich, co prawda tylko na szczeblu wojewodzkim, ale
                  nazwisko znane. Z tym ze to bylo pozniej, gdy juz byl zdymisjonowany i
                  obejmowal jakas tam stosowna synekure w magistarcie.
                  Przyjaciel byl sporo starszy odemnie; opowiadal mi duzo o swoim ojcu, jak z
                  zwyklego wiejskiego chlopaka, partyzanta GL, przeobrazal sie w aparatczyka
                  partyjnego. Troche jak Rakowskiw "Pamietnikach...".
                  Jego brat w wieku mlodzienczym olal jakoby despotycznego jca. Po kolejnej
                  awanturze trzasnal drzwiami, i nastepnym razem zawital do domu dopiero tuz
                  przed smiercia swojej matki - po 20 latach.
                  Moj Przyjaciel cale zycie sobie wyrzucal, ze nie byl zdolny do tego samego.
                  Zeby bylo ciekawie - jego brat jednego razu w rozmowie ze mna przy kieliszku,
                  wyznal ze on tez sobie wyrzucal, tylko odwrotnie - ze sie wyniosl :-)
                  Ja akurat mialem z ich ojcem raz czy dwa do czynienia - zachowywal sie calkiem
                  sympatycznie ;-)
                  Roznie to bywalo wtedy ...

Pozdrawaim,
                  dziekje za gwiazdki :)
                  • Gość: Lelekl Re: kto rządzi GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 07:09
                    Kidler nafarmazonil

Mnie z kolei najbardziej imponuje u Michnika, Kuronia i innych niektorych
                    dzieci, niektorych prominentow, to ze zamiast sobie wygodnie zyc, korzystajac z
                    pozycji rodzicow, zdecydowali sie na zerwanie ze swoim swiatem, a nawet
                    walczenie z nim.
                    Tym bardziej ze nie byla to pozorowana walka, hippisi, dzieci kwiaty - etc,
                    lecz na prawdziwa bitwe, niby niemozliwa do wygrania.
                    Wiedzieli ze narazaja sie sie na represje i wiezienie.
                    ++++++++++++++++++++

To podobnie jak w Alkaidzie.
                    Polacy madrze to okreslaja ... nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu.
                    To caly Ty kidler
                    • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 15.08.05, 11:14
                      Wydaje mi się iż porównanie z z Al-kaidą jest nieco przesadzone:))).Podrzucę
                      tutaj link do swojego tekstu o taktyce Al-Kaidy z wcześniejszego okresu.
                      Uprzedzam tekst jest długaśny.Tutaj od razu wytłumaczenie dla zarzucających mi
                      zbyt długie teksty:-tego tekstu nie można było napisać krócej a wprost przeciwnie.
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12569902&v=2&s=0

Przy okazji do dr Kidlera:-dziękuję za podtrzymanie na duchu:))).Czasami
                      znajdzie się jakiś Samarytanin:)).Ocenę Nogi co do Ciebie też podzielam.
                      Pozdrawiam
                      Kir
                      Ps
                      Mam coraz wIększe problemy ze znalezieniem swoich postów,niektórych wcale nie
                      ma.Może to dlatego,że zacząłem je wykorzystywać je w innych dyskujach i na
                      innych forach?A może ktoś ocenił je tak jak Noga y medialna i zostawił te
                      wartościowsze i krótsze?Niektórych z moich nie wyłapał a zresztą nie byłem długi
                      czas aktywny.Diabli wiedzą.Przecie pod cenzurę nie podpadają.
                      • dr.kidler Re: kto rządzi GW 15.08.05, 15:03
                        > Mam coraz wIększe problemy ze znalezieniem swoich postów,niektórych wcale nie
                        > ma.(...)
                        Diabli wiedzą.Przecie pod cenzurę nie podpadają.

Gorsze wypiera lepsze.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27692585
                        Odnosze wrazenie ze "wraze osrodki odwetowcow z Bonn - won!",
                        ulokowali w forumowej cenzurze swoich ludzi. :-)

pozdrawiam
                        • Gość: Kir Re: kto rządzi GW IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 15.08.05, 15:42
                          A mnie za co się dostało?:DDDDZa to,że zgodziłem się z oceną Nogi y medialnej co
                          do Twojej osoby?Tutaj akurat uważam,że miał rację co do Twojego dowcipu
                          i refleksu.Pamiętasz gdy pisałem o Pismaku dowcipnie podsunąłeś mi
                          Rybińskiego:DDD.Ale obaj wiedzieliśmy że to żart.Podobnie było z niektórymi moimi
                          "wstawkami"
                          Dodałbym jeszcze i wiedzy z poruszanych zagadnień.
                          Pozdrawiam
                          Kir
                    • dr.kidler Re: kto rządzi GW 15.08.05, 11:43
                      Gość portalu: Lelekl napisał(a):

> Kidler nafarmazonil
                      >
                      > Mnie z kolei najbardziej imponuje u Michnika, Kuronia i innych niektorych
                      > dzieci, niektorych prominentow, to ze zamiast sobie wygodnie zyc, korzystajac
                      z
                      >
                      > pozycji rodzicow, zdecydowali sie na zerwanie ze swoim swiatem, a nawet
                      > walczenie z nim.
                      > Tym bardziej ze nie byla to pozorowana walka, hippisi, dzieci kwiaty - etc,
                      > lecz na prawdziwa bitwe, niby niemozliwa do wygrania.
                      > Wiedzieli ze narazaja sie sie na represje i wiezienie.
                      > ++++++++++++++++++++
                      >
                      > To podobnie jak w Alkaidzie.
                      > Polacy madrze to okreslaja ... nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu.
                      > To caly Ty kidler

Czyli niby kto? - Polak co okresla, alkaida, faszysta, czy nadgorliwy?
                      Naprawde nie potrafisz napisac NIC do rzeczy?
                      Zmien sobie nicka po raz kolejny i sprobuj jeszcze raz.
      • bladatwarz Re: kto rządzi GW 17.08.05, 15:53
        Gość portalu: edzio napisał(a):

> a co z tym Michnikiem i czym w ogóle zajmuje się praktycznie p.Rapaczyńska i
        > Łuczywo-słyszałam o tej pierwszej, że to bardzo mila kobietka.

sTARA GWARDIA I STARE NAWYKI

www.naszawitryna.pl/ksiazki_147.html
        www.polskiejutro.com/art/a.php?p=165zakul&m=r
    • Gość: Interchip GW rządzi Matrix o-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 05:25
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka